Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ma ahogy ledaráltam a prequel trilógiát, a Sith-eknél észrevettem valamit. Miután megnézte Obi-Wan a felvételt a mészárlásról, akkor jelentkezik, hogy legyőzze az ...

...Uralkodót, nem Kancellárt vagy Sith Nagyurat mond.

Körülbelül akkor alakíthatta át Palpatine a Köztársaságot Birodalommá, tehát nem tudhatta még, hogy ő lesz az Uralkodó. Bár Yoda is Uralkodóként szólítja meg, de ő közben beszélhetett Bail-lel.

Hozzászólás ideje:

Viszont már a klónok is my lordnak szólítják a 66-os kiadásakor, holott kancellárként Palpatine-t leginkább excelency-nek szokták szólítani. Pedig a 66-os még "messze" volt attól, hogy Uralkodó legyen.

Obi-Wan szerintem azért is hívhatta Palpatine-t automatikusan Uralkodónak, mert a holofelvételen elhangzik, hogy már Birodalom van (bár akkor még papíron nem volt, de ez mellékes volt akkor már :D), így elég nyilvánvaló, hogy Sidious az Uralkodó abban a szép új birodalomban. Igaz, ez magyarul nem annyira logikus, mert szép nyelvünkön ugye hívhatnák még császárnak is, de angolul az Empire-ből jobban következik, hogy a nagyvezér az Emperor.

Hozzászólás ideje:

Ha jól emlékszem, ott eddig még sosem adták le, a Klónoknál mindig megálltak. Akkor ez RTL-premier lesz. :hmm:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Így mennyivel hangulatosabb ez a jelenet.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Youtube linket úgy kell beírni, hogy a [youtube][/youtube] tag-ok közé rakod be a link egyenlőség jel utáni részét! Kéretik a jövőben így használni a szolgáltatást. Köszi!

Hozzászólás ideje:
Amikor először néztem a filmet az volt az első gondolatom, hogy ez a jelenet egyenesen a birodalmi indulóért kiált.
Jó alatta, ha csak ezt nézzük. De a film ritmusába, zenei világába nem illik bele. Sőt, ront rajta. Ezt a zenét nem erre a jelentre írta Williams, ami meg is látszik.
Hozzászólás ideje:

Nincs átmenet, egyből a zenébe váltunk, ez sokat ront rajta. Áthangszerelve, finomítva rajta akár még jól is kijöhet, mindenesetre nekem az eredeti verzió nem tetszik. Akkor már inkább ezt a zenét szabták volna át, mint egy olyat, aminek meg végképp köze sincs a témához.

Hozzászólás ideje:
Nincs átmenet, egyből a zenébe váltunk, ez sokat ront rajta. Áthangszerelve, finomítva rajta akár még jól is kijöhet, mindenesetre nekem az eredeti verzió nem tetszik. Akkor már inkább ezt a zenét szabták volna át, mint egy olyat, aminek meg végképp köze sincs a témához.

Igazad van, áthangszerelve talán tényleg jobb lenne.

Hozzászólás ideje:

Á, nem biztos, csak egy ötlet :cry: Vagy pl. lehetne a tempón is változtatni, stb. szóval többféle lehetőség van megvariálni egy dallamot :(

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Megnéztem a hétvégén az Episode III-at, és... hát nem voltam elragadtatva! :lol:

Régebben sokkal jobban tetszett. Valahogy a film elején az egyensúly nálam felborult, túl gyorsan történnek az események (Dooku pár perces szerepeltetése kimondottan nem tetszett most), Anakin karaktere pedig a film első felében egyáltalán nem illeszkedik a TCW-s karakteréhez (vagy fordítva). A TCW-ben egy csomót poénkodik, ugratják egymást Obi-wannal, Ashokával, teljesen laza, pedig ugye már akkor is dúl a háború. Itt meg összesen két mosolyt látunk tőle, bár a légkör is feszélyezettebb, de pl. a film eleji akcióban sem úgy vesz részt, mint ahogy azt a TCW-ben megszokhattuk tőle. A vakmerőség megvan, de a lazaság helyett inkább görcsösséget érzek nála. Persze lehet azért, mert a főkancellár élete a tét, nem tudom. Mindenesetre a sok TCW epizód után számomra mindenképpen zavaró.

A második rész sokkal jobban tetszik jelenleg.

Hozzászólás ideje:
Mindenesetre a sok TCW epizód után számomra mindenképpen zavaró.

Szerintem nem a filmet kellene a TCW-hez nézni, hanem pont fordítva :lol: Bár értem, amit írsz :lol:

Hozzászólás ideje:
Szerintem nem a filmet kellene a TCW-hez nézni, hanem pont fordítva :lol:

Szerintem is. Ha a filmbeli karakterek nem olyanok, mint a TCW-ben, az csak és kizárólag a TCW hibája. De ahogy Oldi is írta, messze még a TCW vége, a karakter változhat és változnia is kell. Ha nem, a TCW még lejjebb csúszik az én EU kanon listámon, mint eddig - pedig most az előkelő első helyen van :lol:

Ráadásul, az ep3-ban teljesen más a helyzet - és a film is más felfogásban készült. Anakin végig elég feszült helyzetben van, és eleve nem is találkozik sokat Obi-Wannal. De amikor kioldódik néhány percre, egész pontosan mikor végre nyugiban leszállnak az Annex dómban, akkor azért előtör belőle a viccelődés. Viszont nyilván nincs oka vicceskedni a Tanácsban vagy az Obi-Wantól való búcsúja alatt. Egyszerűen az egész filmben nincs olyan helyzet - azt az egyet leszámítva -, amiben Anakinnak alkalma lenne humorizálni. Még a coruscanti csata sem lehet ilyen, hiszen nem csak Palpatine, de imádott felesége élete is veszélyben forog abban a csatában. Ilyen helyzetben még a TCW-ben is elég komorrá vállt, ennek Rush Clovis a megmondhatója... már ha túlélte azt, hogy veszélybe sodorta Padmét. A coruscanti csata össze sem mérhető Anakin szemszögéből egy második geonosisi csatával, egy malastari csatával, vagy bármelyik TCW-s csatával.

Hozzászólás ideje:

Ma nézegettem jeleneteket a filmből, és annál, mikor Anakin kiráncigálja Obi-Want a leszakadt függőfolyosó alól, szöget ütött valami a fejemben (nem t'om, írta már-e valaki). Azt mondja Anakin, mikor Palpatine Obi-Wan otthagyását javasolja, hogy: "Ugyanaz lesz a sorsa, mint nekünk." Ez végül is, valamennyire igaz is, hiszen mindhárman egy Halálcsillagon haltak meg, Anakin közbenjárásával. Obi-Want az első állomáson vágta le karddal, Palpatine-t a másodikon vágta le a mélybe, ő meg azért halt meg, mert feláldozta magát a fiáért. Különös megnyilvánulásai vannak Anakin jövőbe látási képességeinek :D

Hozzászólás ideje:
Ma nézegettem jeleneteket a filmből, és annál, mikor Anakin kiráncigálja Obi-Want a leszakadt függőfolyosó alól, szöget ütött valami a fejemben (nem t'om, írta már-e valaki). Azt mondja Anakin, mikor Palpatine Obi-Wan otthagyását javasolja, hogy: "Ugyanaz lesz a sorsa, mint nekünk." Ez végül is, valamennyire igaz is, hiszen mindhárman egy Halálcsillagon haltak meg, Anakin közbenjárásával. Obi-Want az első állomáson vágta le karddal, Palpatine-t a másodikon vágta le a mélybe, ő meg azért halt meg, mert feláldozta magát a fiáért. Különös megnyilvánulásai vannak Anakin jövőbe látási képességeinek :yeah:

Jó meglátás. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.