Jump to content

4x10 - Carnage of Krell


Recommended Posts

10. rész - Carnage of Krell / Krell mészárlása

 

epguide410.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Umbara

 

Szereplők:

Pong Krell - Dave Fennoy

Rex százados - Dee Bradley Baker

Fives - Dee Bradley Baker

Dogma - Dee Bradley Baker

Waxer - Dee Bradley Baker

Jesse - Dee Bradley Baker

Kix - Dee Bradley Baker

Tup - Dee Bradley Baker

Appo őrmester - Dee Bradley Baker

 

Történet

Krell tábornok az idő szorításában meghökkentő lépésre szánja el magát. Statáriumot hirdet, és kiakarja végeztetni a letartóztatott klónokat. Rex kapitány válaszút elé kerül: vagy engedelmeskedik a parancsnak, vagy pedig saját maga hozza meg döntését és szembe száll a tábornokával.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A Star Wars Insider 129. számában tévesen Carnage of Krallnak írták le az epizód címét, ezt később a Star Wars.com-on korrigálták.

- Az epizódban több utalás is van az EP III-ra. Például amikor a klónok le akarják tartóztatni Krell tábornokot, az emlékeztet arra a jelentre, ahol Windu és még három jedi szintén le akarja tartóztatni Palpatinet.

- Ebben a szituációban Krell valamint Palpatine is ugyan azt mondja: "Ez árulás."

- Krell előre megjósolja a Köztársaság és a Jedik bukását, valamint egy új rend felemelkedését. Ezek később meg is történnek.

- A klónok által használt aknavető ebben az epizódban tűnik fel először.

- A húsevő növény neve mely elkapta Krellt Vixus, mely a sarlacchoz hasonlít, az Umbarán őshonos.

- Hawk és Odd Ball klónpilóták „újratervezésen” mentek keresztül, ezek azonban nem nagyon vehetőek észre az epizódban.

- Waxer a fiatal Numa rajzát viseli a sisakján, akivel még az 1x20 Innocents of Ryloth című epizódban ismerkedett meg.

- A térképen végigkövethetjük a Krell vezette 501-esek előrehaladását epizódonként. EP 325: Darkness on Umbara, EP 326 & EP 402: The General.

- A készítők egy teljes umbarai abcvel készültek az epizódra.

- Pong Krell kétpengéjű fénykardja azért is érdekes, mert ezelőtt csak Darth Maul forgatott ilyet.

 

Concept Art galéria

 

cc01.jpg

Hawk klón pilóta új páncélja

 

cc02.jpg

A 212 -es légió páncélzatának színezete

 

cc03.jpg

Waxer EPIII -as dizájnú páncélja

 

cc04.jpg

A klónok aknavetője I

 

cc05.jpg

A klónok aknavetője II

 

cc06.jpg

Az umbarai légibázis fogdái

 

cc07.jpg

A banshee tervei

 

cc08.jpg

Fives és Jesse kivégzése

 

cc09.jpg

A klónok konfrontációja Krell -el

 

cc10.jpg

Rex kapitány és emberei az umbarai bozótosban

 

cc11.jpg

Krell és a Vixus harca I

 

cc12.jpg

Krell és a Vixus harca II

 

cc13.jpg

Krell a cellájában

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A cím találó.

Rex jó fej maradt, ahogy a legtöbb katonája is.

Nagyszerű volt a kivégzés jelenet, bár Fives felszólalása után, tudtam, hogy ez lesz.

Azt nem értem, hogy miért egy régi ismerős(Waxer) kellett meghaljon a klón vs klón jelenetben.

Ody pár napos szerzett szepi elmélete kb. igaz lett.

Fives megúszta, ebbe meg én trafáltam bele. (Az "egy nap véget ér a háború" mondata a trailerből újra páncélban, valóbn a kivégzés utánra esik)

 

Tetszett Krell akcióban, elvonatkoztatva attól, hogy mit művelt.

Jó volt a kardok hangeffektje.

Dogma lépése szintén várható volt, miután "lehülyézte".

 

Amit hiányolok, az egy Obi-wan vagy Anakin a végéről, illetve egy Jedi, vagy méginkább egy Jedi véleménye.

Mert nem mindennapi dolog történt, mégis úgy érzem a következő rész nem ennek hatásaival fog foglalkozni.

 

És felmerül a kérdés:

ha az volt a terv, hogy a bázist az umbaraiak visszafoglalják és Krell szabadon megy Dooku-hoz,

akkor Anakin mégis csak valami szánalmas ürüggyel lett innen kivonva, mert Krellt akkor nem véletlenül tolták be Anakin helyett.

Vagyis nem azért jött Krell ,mert Anakinnak mennie kellett, hanem

azért ment Anakin, mert Krellnek jönnie kellett.

 

Amúgy nekem tetszett ez a történetszál, jót tett a langyin induló évadnak. Így tovább!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Jó lezárása volt a történetszálnak.

A kivégzős jelenetet tökéletesen eltalálták, a végén egy kicsit izgultam is Fives-ékért, bár sejtettem hogy nem ölik meg őket. Fives jól meg is magyarázta hogy miért mentek szembe a paranccsal, én is valahogy így gondoltam, mert ha minden parancsot szó szerint követnének mi különbség lenne köztük és a sima droidok közt. Nagyon jó jelenet volt az is amikor Rex visszaszól Krellnek és kijavította a klónt századosra.

Krell húzása is jó volt, kegyetlen de jó, és ha nincs Rex, akkor nem maradt volna Anakinnak katonája akit irányítson majd a következő csatában. Milyen jelenet volt már az amikor észrevették hogy a testvéreiket lőtték. Nem örülök hog Az aknavetők feltűnésének piszkosul örülök, jó látni ahogy idő közben egyre színesebb a köztársasági arzenál .Én is bánom, hogy Waxer elesett, az ő karakterén még lehetett volna dolgozni.

A jelenetsorozat amikor mennek letartóztatni Krellt a sorozat egyik legjobban eltalált (nem harctéri) jelenetei. Az "ürügy" (mert ugye ilyenkor már a bosszú hajtotta őket) is stimmelt, tehát semmi parancsmegtagadás.

Krell menekülése is állat volt. Szerintem egymaga képes lett volna bevenni a fővárost (már ha nem botlik meg egy gazon), amikor meg eltörte a klón gerincét... Kaptunk egy magyarázatot is a viselkedésére, bár én inkább annál maradok hogy simán megőrült, valahogy ezt az árulást erőltetettnek érzem. A kivégzésénél jobban örültem volna hogyha Fives húzza meg a ravaszt, jobban árnyalták volna a karakterét.

Az utolsó párbeszéd meg remek sejtetője a közelgő eseményeknek.

 

9/10 Remélem tartják majd a szintet az egész évadon keresztül.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon vártam már ezt a részt, nem hiába! Nálam ez az epizód a nagybetűs aztak*rva. Eddig ez a rész nálam a csúcs a TCW történetében. Kivégzés érdekes volt, főleg hogy elején szó nélkül le akarták lőni Fivest és Jesset Dogma szavára, de hál istennek Fives beszéde felnyitotta a szemüket, Dogmát kivéve. Krell ámokfutása mészárlása nagyon ott volt, olyan Force Unleashed feelingje volt az egésznek, az ablakon kiúgrós jelenet a TFU 2. részének elejére emlékeztetett ahol Starkiller hajtott végre hasonló mutatványt. Az erődben a hajtóvadászat nagyon idegölő volt, főleg Krell vérfagyasztó nevetésével, az kicsit a Tartakovsky féle CW-t jutatta eszembe ahol Grievous játszotta ezt el a feltűnésekor. Azért a készítők itt mindent beleadtak, a klón kettétörésétől (melynél egy hangos aztak*rva hagyta el a számat, amire sose volt példa TCW résznél), a klón darabolásáig minden volt, a csúcs az volt amikor mindkét fénykardjával hátradöfött és átszúrt két klónt. Waxosért kár, meghalhatott volna egy jelentéktelenebb klón is. Nagyon durva volt ahogy egymásnak uszította az 501-eseket, azok meg agyonlötték egymást. Krell elfogása ötletes volt, egy ideig azt hittem hogy az a növény zabálja fel bár akkor nem lettem volna elégedett, én azt akartam hogy lőjék agyon. Végén a beszéde érdekes volt Rexnek amikor le akarta őt lőni, tiszta Sidiousosan beszélt, szerintem ő vette szárnyai alá. Rész végén egyébként kajak tüzijáték volt? :D Tiszta EP VI.

Link to comment
Share on other sites

Én... Én csak annyit tudok írni, hogy ez egy kegyetlen jó rész volt. Nagyon rég óta nem dobtam hanyatt magam ennyire egy történettől. Mióta véget ért a 24 nem hittem volna, hogy találkozok ilyennel, pláne itt, mert a The Clone Wars keretein belül gyakran minden az, aminek látszik. De ez... Furcsálltam, hogy az umbaraiaknak miért kellene felvennie a klónok páncélját, hiszen eddig sem szorultak rá az ilyesmire. És akkor világossá vált. Waxerért pedig nagy kár, de mostanában már nem múlhat el epizód áldozat nélkül. Roos Tarpals, Hardcase és most Waxer... R.I.P. Nerra! :(

 

A kivégzés jelenet csak engem emlékeztet A Vasálarcosra?

 

És végre láthattunk olyan gránátvetőket, amihez utoljára a Galactic Battlegroundsban volt szerencsém. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

:o:yes::o:yes::o:yes::o:yes::o:rock:

 

Nagyjából így tudnám összefoglalni, hogy mekkora volt ez a rész, pláne egészben végig nézve a szálat!!!

 

A kivégzés jelenet nagyon jó volt, egy pillanatig tényleg azt hittem, hogy lelőtték Fives-t és Jesse-t. Jól eltalálták, ahogy Dogma nekiállt pattogni, hogy így parancs, meg úgy parancs, erre Rex beszól neki, hogy sok szerencsét, ahhoz, hogy találjon valakit, aki végrehajtja.

 

Aztán Rex és Krell "beszélgetése", és a hamisított holoüzenet, aztán a klón-klón ellen csata. Én is kicsit furcsálltam, hogy minek vennék el az umbaraiak a klónok felszerelését, de végülis Cad Bane-nek is bejött, nem? R.I.P Waxer, kár, hogy meghalt, de szerintem szükség volt rá. Ha egy számunkra ismeretlen klónt nyírtak volna ki, az korántsem ütött volna ekkorát.

 

És végre kiderült, hogy Krell nem idióta, hanem tényleg szándékosan küldte a klónokat a halálba. Nagy egy rohadék, ezzel sokkal ellenszenvesebbé vált a szememben, mint Grievous, Tamson vagy Dooku, és éppcsak elmarad Sidioustól. Elképesztő volt ahogy a klónokat irtotta, ahogy a két dupla fénykard örvénylett körülötte. Egy kicsit mondjuk furcsálltam, hogy a növény ilyen sokáig feltartotta, azt gondoltam gyorsabban kiszabadul majd.

 

Végre Dogma is mutatott egy (nem is olyan kis) személyiségfejlődést. Nagyon megsajnáltam, amikor Krell képébe vágta, hogy ő bezzeg bízott benne... :(

 

A látvány most is pompás, a zene viszont most sehol nem ragadta meg különösebben a figyelmemet. Dee Bradley Baker minimum egy Emmy-díjat érdemel, azért amit ebben a szálban alkotott, zseniális az ürge! Egyenesen rettegek attól, hogy mit fognak művelni a magyar szinkronosok ezzel a négy résszel :para:

 

Ami viszont nem tetszett: én jobban örültem volna, ha

1: Krell megszökik. Túl "jó" karakter lett ahhoz, hogy így érjen véget. Jobb lett volna, ha egy pár rész múlva, a Szeparatista oldalon küzdve látjuk utoljára, és Rex végez vele. Komolyabb nyomást helyezett volna a Jedi Tanácsra.

2: Ez a történet szál -szerintem. egyenesen ÜVÖLTÖTT, egy Köztársasági vereségért. Sokkal nagyobbat ütött volna a végén Krell kivégzése is, ha rögtön utána meg kell kezdeniük a kivonulást. Nagyon haragszom, hogy ezt nem lépték meg a készítők. :angry:

 

Mindent összevetve 9/10

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Kicsit gondolkoztam és jutottam valamire. Kicsit olyan ez az Umbara kvadrológia mint egy ilyen Mini Star Wars nem? Sidious szerepét átvette Krell, aki manipulál (klónok közt), generál egy háborút (501-esek egymás ellen), aki ellen fellázadnak ,a végén kinyírják és szó szerint tüzijáték.

Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt. A végére javított a történetszál, de az elejét továbbra is elhúzottnak érzem. Három részben bőven össze lehetett volna hozni.

Nekem is nagyon hiányzott a végéről, hogy Obi-Wan megjelenjen és egy jedi is reagáljon a történtekre. Azt nem hiszem, hogy Rex-ék eltitkolnák a történteket, mert miért, plusz nem is lehet, hisz ott van egy csomó fénykard által ejtett sebű holttest, na meg Wexar csapatának maradéka is ott volt velük. Attól viszont tartok, hogy ahogy a sorozatban eddig sokszor, ez megint csak egy elszigetelt történet marad és nem lesz hatással a globális eseményekre. Wexarért kár. Krell, hogy adhatott parancsot Obi-Wan embereinek?

 

Krell tetteire magyarázatot kaptunk, bár nem vagyok teljesen elégedett. Ez a saját fejem után megyek és a szepik majd biztos megdicsérnek nekem kicsit gyenge lábakon áll. Szerintem jobb lett volna, ha már kapcsolatban áll Dookuval, és az umbarai akció a hűségének a bizonyítása. A halála kellett, bár azért megnéztem volna egy Krell vs. Opress harcot. Mondjuk utóbbi nem lett volna benne hosszú életű.

 

Rextől viszont többet vártam volna az elfogás kapcsán. Számtalanszor látta Anakint és Obi-Want akcióban, tudta mire képes egy jedi, erre besétálnak egy szűk terembe Krellhez, azzal a dumával, hogy többen vannak? Az előélete után még számított rá, hogy megadja magát? Amikor meg nem, akkor szorosan egymás mellett támadják, hogy egy fénykardcsapás többüket is elérjen, meg van olyan eszement klón, aki simán ráront?

Krell tombolása után furcsán hatnak majd az EP III 66-os jelenetei, de egyúttal megerősítik, hogy a nem ismert névtelen jedik közül számtalan túlélhette az orvtámadást. A fénykardos aprítás meg a gerinctörés se volt semmi, de azt tetszett nagyon mikor elhajigálta őket az "erdőben".

 

A végén pedig Rex és Fives párbeszéde, egy az egyben a Republic Commando regények mondandóját idézi.

Link to comment
Share on other sites

Számtalanszor látta Anakint és Obi-Want akcióban, tudta mire képes egy jedi, erre besétálnak egy szűk terembe Krellhez, azzal a dumával, hogy többen vannak?

 

Az a jelenet szerintem kicsit az EP III-ra hajaz amikor Winduék mennek letartóztatni Palpit. De szerintem csak én látok bele mindenbe utalásokat. :D

Link to comment
Share on other sites

Attól viszont tartok, hogy ahogy a sorozatban eddig sokszor, ez megint csak egy elszigetelt történet marad és nem lesz hatással a globális eseményekre.

Ez egy kicsit OFF lesz, de muszáj megkérdeznem:

Mekkora volna már, ha a Krell-incidens (plusz Jedik "hullása" a háborúban) miatt a Tanács kikérné Anakin véleményét, hogy szerinte Ahsoka készen áll-e a Lovagságra?

 

Krell, hogy adhatott parancsot Obi-Wan embereinek?

 

Gondolom nem közvetlenül Krelltől kaptak parancsot, hanem Obi-Wan-t is átverte.

Link to comment
Share on other sites

Furcsálltam, hogy az umbaraiaknak miért kellene felvennie a klónok páncélját, hiszen eddig sem szorultak rá az ilyesmire.

 

Azért ekkorra az umbaraiak már egyértelműen vesztésre álltak, és szerintem teljesen logikus hogy minden módszert bevetnek a köztársasági erők közötti káosz előidézésére(majd a leszakadt egységek egyenkénti levadászására), és erre a klónnak álcázás jó módszer.

501-esek egymás ellen

Csak egy kis pontosítás hogy a narancssárga színűek a 212-es Támadó zászlóaljhoz tartoznak(212th Attack Batallion) ami Kenobi tábornok alá tartozik (tudod, ezek voltak az Utapaun amikor megölték Grievoust)

Link to comment
Share on other sites

Az a jelenet szerintem kicsit az EP III-ra hajaz amikor Winduék mennek letartóztatni Palpit. De szerintem csak én látok bele mindenbe utalásokat. :D

Nekem nem tűnt annak, de ott még részben érthető volt négy kiemelt jedi magabiztossága, míg itt azért csak mezei klónokról volt szó, hiába voltak 10-en, 20-an.

 

Gondolom nem közvetlenül Krelltől kaptak parancsot, hanem Obi-Wan-t is átverte.

Wexar szavai alapján egyértelműen Krell adta a parancsot. Ha a te verziód lenne, akkor kb. olyasmit mondott volna, hogy Krell jelezte a páncélok ellopásátés kérte a támadást Obi-Wantól.

Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

Wexar szavai alapján egyértelműen Krell adta a parancsot. Ha a te verziód lenne, akkor kb. olyasmit mondott volna, hogy Krell jelezte a páncélok ellopásátés kérte a támadást Obi-Wantól.

Szerintem elérte Obi-Wannál hogy küldjön egy szakasznyi erősítést, utána megszakította közöttük a kapcsolatot, majd kiadta Waxernek az ukázt, hogy mindenre lőjenek aki nem visel narancssárga klónpáncélt, mert a umbaraiak szereztek néhány 501-es páncélt.

Link to comment
Share on other sites

Csak egy kis pontosítás hogy a narancssárga színűek a 212-es Támadó zászlóaljhoz tartoznak(212th Attack Batallion) ami Kenobi tábornok alá tartozik (tudod, ezek voltak az Utapaun amikor megölték Grievoust)

 

Úú tényleg :pfff: Akkor 501-esek a 212-esek ellen :)

 

Nekem nem tűnt annak, de ott még részben érthető volt négy kiemelt jedi magabiztossága, míg itt azért csak mezei klónokról volt szó, hiába voltak 10-en, 20-an.

 

Nekem elsősorban Rex miatt tűnt úgy, tisztára olyan volt a viselkedése meg a beállása mint Windunak.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem elérte Obi-Wannál hogy küldjön egy szakasznyi erősítést, utána megszakította közöttük a kapcsolatot, majd kiadta Waxernek az ukázt, hogy mindenre lőjenek aki nem visel narancssárga klónpáncélt, mert a umbaraiak szereztek néhány 501-es páncélt.

Kicsit bonyolult elképzelés különösen annak fényében, hogy eddig folyamatosan Obi-Wannak kellett a támogatás, és a kérdéses időpontban kb. pont a főváros elfoglalása zajlott, mert utána jelenti Appo Rexnek, hogy Obi-Wan elfoglalta azt és feléjük vonulnak vissza az umbaraiak.

Link to comment
Share on other sites

Kicsit bonyolult elképzelés különösen annak fényében, hogy eddig folyamatosan Obi-Wannak kellett a támogatás, és a kérdéses időpontban kb. pont a főváros elfoglalása zajlott, mert utána jelenti Appo Rexnek, hogy Obi-Wan elfoglalta azt és feléjük vonulnak vissza az umbaraiak.

De egy ostromnál az áttöréshez kell a legnagyobb erő, utána a tisztogatás (az áttöréshez képest) már gyerekjáték. Kenobi az ostrom ezen szakaszából valószínűleg már tudott nélkülözni egy-két szakaszt Krell "megsegítésére".

Link to comment
Share on other sites

Wexar szavai alapján egyértelműen Krell adta a parancsot. Ha a te verziód lenne, akkor kb. olyasmit mondott volna, hogy Krell jelezte a páncélok ellopásátés kérte a támadást Obi-Wantól.

 

Dehát haldoklott! Nem a körítés volt a lényeg, hanem, hogy elmondja ki verte át őket!

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt, méltó lezárása az Umbara-szálnak. Bár én szívesen megnéztem volna a főváros ostromát is. :) Gondoltam, hogy végül nem végzik ki Fives-t és Jesse-t. Amikor klónok harcoltak klónok ellen, rendesen meglepődtem, gondolom a holo-üzenetben benne volt, hogy umbaraiak "vannak" a klónpáncélokban, csak én azt nem értettem. Végre láthattuk Krell-t akcióban, bár minden általa megölt klónért kár. Végül azt kapta amit megérdemelt. Obi-Wan tényleg hiányzott a végéről, hogy ő miképp vélekedik az esetről. Nem bírtam ki a felirat megérkeztét, de az nekem nagyon kell, mert alig-alig értettem belőle valamit, hiába tanultam annyi éven át az angolt. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Most jutott eszembe valami

 

Emlékeztek, hogy a rész elején, amikor Rex és Krell, Fives és Jesse hadbíróság elé állításáról beszélnek, Krell azt mondta, hogy látott már lázadó klónokat? A rész végén pedig azt állítja, hogy előrelátta a Köztársaság bukását. Lehet, hogy a rész eleji megjegyzése arra utal, hogy a 66-ost is előrelátta?

Link to comment
Share on other sites

Nehéz egyöntetű véleményt mondanom. Érzésem szerint ezt sokkal jobban is le lehetett volna zárni. Ha nem lenne folytatása a Csillagok háborújának, akkor azt mondom oké, piszkosul ütős. De így csak újabb kérdések merülnek fel és nem áll össze a kép.

 

Nem tudom, csak nekem tűnt fel, mintha rágyúrtak volna a grafikára megint? Piszkosul sikerül realisztikus fényjátékokat összehozniuk a felületeken. :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó volt és azt kell,hogy mondjam - nálam is - megvolt az a "nagybetűs AZTAK*RVA" :) Az évad eddigi legjobb történetszálát láthattuk :) Volt néhány,nem is olyan kevés pillanat,amikor azt a bizonyos WTF? kérdőmondatot elhagyta a szám.

Valahogy sejteni lehetett azt,hogy Fives-t és Jesse-t nem végzik ki.

Kifejezetten tetszett az a jelenet ,amikor Rex és Krell "egymásramorogtak" :D

Nekem az a holokivetítő már a kvadrológia elején sem tetszett és most a befejezésénél sem.

És imét: WTF? :o Klónok egymás ellen? Na ne már....De olvastam,a magyarázat megvan rá. Asszem :D Sajnáltam Waxer-t,mint mindenki más....A lefolyó könnycsepp az arcán valami fenomenális dolog volt,szinte megindította az emberben az érzelmeket.

Azt viszont nem tudom,hogy az urak mit szerettek volna - annyian - tenni Krell-el....Okés hogy többen voltak (vagy tízen),de tudhatták volna,hogy egy brutális,duplapengés fénykarddal felszerelt,korántsem rokonszenves nemtom' én miféle mocskos lény ellen nincs esélyük....meg miért rohannak pont Krell elé?

Ez a Krell egy kicsit nagyon megzakkant,gondolok itt azokra a "fület b*sz*" (főleg,ha az ember fülébe be van dugva a fülhallagató) kacajokra.

A rész címe találó volt,felnyársalhatott vagy 60 klónt.

Dogmán én egy kicsit meglepődtem...

Na,és elérkeztünk ahhoz a pillanathoz,amit én már a történet elején vártam: Krell-t hirtelen hátulról lelövik :evil: Mint ahogy azt egy sorral feljebb írtam,Dogmán kicsit meglepődtem. Krell parancsát követi,az ő "oldalán" áll és huppsz.... kinyírja. Bár ez érthető volt,hogy miért.

A végére jöhetett volna Obi-Wan megkérdezni,hogy most akkor pontosan mi is történt.

Összességében nagyon jó és akcióban gazdag zárást láthattunk.Nem tudom, merjek- e 10/10-et adni :lol:

Link to comment
Share on other sites

Végre láttam....egyelőre nehéz bármit is kigyömöszölnöm magamból. Ilyen sokkoló rész még közel s távol se volt a sorozatban. Mintha új dimenzióba került volna az egész. Ez valami döbbenet volt emberek, minden egyes tizedmásodpercét élveztem. Meglepetések meglepetések hátán. Hogy lehet ezt majd felülmúlni?

Link to comment
Share on other sites

Én már időközben lenyugodtam, ezért össze tudom szedni azt, ami szerintem az epizód legnagyobb erénye. Méghozzá az a csontig hatoló komor hangulat, amelyet nagyon sok történet csak megközelíteni próbál, de elérni képtelen. Nem is nagyon tudom mihez hasonlítani az érzést, talán a hatodik One Piece mozifilm végére, de ezzel az a baj, hogy csak Kudar értheti, hogy miről beszélek. Lehet, hogy egy kicsit túlspilázom, de az a gonosz, ami Pong Krellből elszabadult az epizód második felében, ez egész egyszerűen rémisztő. És nem amiatt, hogy annyi klónt megölt. (Ráadásul hogyan, te jó ég, kettétörte a gerincét az isten szerelmére. :o) Az összes eddigi epizódot bármikor ajánlottam volna a fiatal korosztálynak, de ezt az epizódot már nem merném egy fiatalabb gyereknek megmutatni. Mert egészen eddig a részig ugyan Pong Krell arrogáns és önfejű volt, a rossz stratégiájának hála számtalan klón vesztette életét, de lehetett akármekkora s*ggfej, mégis a MI OLDALUNKON ÁLLT. Már az azonnali hatállyal elrendelt kivégzést is soknak érezhette a néző, de amikor kiderült, hogy egymásra lőttek a klónok. Akkor az ember úgy érzi, hogy belecsöppent egy rémálomba, amiből nem tud felébredni. A készítők pedig egy zseniális húzással egy olyan katona halálát tárták a szemünk elé, amely mindannyiunk számára kedves lehetett az Innocents Of Ryloth óta. Szegény Numa, ha tudná, mi történt vele. És vajon mi lehet Boillal? Ha Ágki nem mondja, azt a könnycseppet észre sem veszem. Hiába, először normálban néztem és nem HD-ben. Szóval ott tartottam, hogy az egész umbarai invázió egy rémálommá vált, amiből nem tudnak felébredni. Az ember úgy érzi, hogy elszabadult egy téboly, aminek véget kell vetni, bármi legyen is az ára. És közben az egész gondolat fojtogat belülről. Ehhez a nyomasztó hangulathoz még az Umbara környezete is rátesz egy lapáttal. És amikor visszatérnek Krellhez sokkal de sokkal félelmetesebbé vált. Egy esztelen vadállat, akit nem elég, hogy elvakít a Sötét Oldal ereje, még nagy valószínűséggel az elméje is megbomlott. És ez a feszültség egészen az epizód végéig megmarad még akkor is, amikor már elkapták végre. De amikor Dogma végül hátba lövi ezt a férget a néző lelke végre felszabadulhat. Szinte már egy horror film volt, komolyan, de nem az a tipikus esztelen, hentelős horror, (mondjuk az is volt benne) hanem sokkal inkább a japán horrorokra hajaz, ahogy szép lassan a bőröd alá mászik a félelem. Lehet, hogy egy kicsit jobban beleéltem magam a kelleténél, de nekem ez most nagyon átjött. :)

 

Bravó annak az írónak és rendezőnek, akinek a Carnage Of Krellt köszönhetjük. :clap: Ki volt ez a zseni? :)

Link to comment
Share on other sites

Jó neked KisKósa. Nekem még mindig a sötét kép van a monitoron és a felirat, hogy "szöveg: Lok Durd". Egyszerűen döbbenetes meddig mentek el! Az egész sztorit az a Matt Michnovetz írta, akinek már a Citadell trilógiát is köszönhettük. Zseniális ez az ember.

 

A sztoriról tényleg nem tudok mit írni még mindig.... Egyszerűen kész vagyok. Még másodszor se néztem meg.

Link to comment
Share on other sites

Jó neked KisKósa. Nekem még mindig a sötét kép van a monitoron és a felirat, hogy "szöveg: Lok Durd". Egyszerűen döbbenetes meddig mentek el! Az egész sztorit az a Matt Michnovetz írta, akinek már a Citadell trilógiát is köszönhettük. Zseniális ez az ember.

 

A sztoriról tényleg nem tudok mit írni még mindig.... Egyszerűen kész vagyok. Még másodszor se néztem meg.

Hát, reggel néztem meg, azóta eltöltöttem egy csodálatos napot a párommal és volt idő lehiggadnom. :) Ha belegondolsz, Lok Durdnak ez csak jó. :D Pedig pont Michonovetztől nem vártam volna sokat, pláne azok után, hogy nekem a Citadel trilógia valahogy nem jött át. Bár ennek annak idején hangot adtam, hogy miért. Kíváncsi vagyok milyen lesz a legközelebbi képregény adaptáció. Addig is feldolgozom az epizód okozta sokkot. Kell még egy kis idő. Roos Tarpals halálát is hetekig nem tudtam feldolgozni. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Sajnos még nem találták meg azt a szót amivel le tudnám írni ezt a részt. A zseniális az enyhe, a szuper az már közelít de még nem az igazi. Eddig nekem mindegyik rész 100-as volt. Ez 1000-es. 1 órája láttam és nem térek magamhoz azóta sem.

Olyan dolgokat hoztak be az írók amik egy gyereksorozathoz képest horrornak számítanak. De meglépték.

Kezdjük Krellel. Ilyen aljas szemétládát még az sw világban Sidiouson kívül nem láttam. Hidegvérrel kivégeztetné Fivest és Jesset. Még jó hogy a többi klónnak volt annyi esze hogy nem hajtják végre. Már itt gyanús hogy Krell milyen Jedi már? Semmi esetre sem végeztethet ki klónokat aki az életre esküdött. Amikor mondják neki hogy de hát ön Jedi?

Ez a felfoghatatlan. Ismerünk Jediket, sokat de ilyen szemétláda egy sem volt. Szerintem ezért sokkoló a tette. Mármint a letartóztatás utáni klónmészárlás. Krell ugyanazt a kiképzést kapta mint Qui-Gon és mégis mi lett belőle? Ezek után biztos hogy a jóság szinonímája a Jedi?

Rex a lehető legjobbat cselekedte. Leváltotta a tábornokot. De ez is hány klón életébe került?

Teljesen megértem őket. A hátbalövést is. Nem engedhették meg hogy kiszabaduljon.

Egymásra ugrassza klónokat? Komolyan elképesztő.

Az is világossá vált hogy nem agyatlan droidok.

Olyan kérdéseket vetett fel ez a rész és ugyanakkor rengeteg választ is adott hogy zsong a fejem.

Ugye most már senkinek sem kell magyarázni a 66-os parancsot? Hogyan voltak képesek a klónok megtenni? Hát úgy hogy Palpi azt mondta hogy sok Krellhez hasonló Jedi van aki áruló. Meg az is sejthető hogy nem Krell az első a sorban. Ez is marha jó hogy egy részben megmagyarázták a 66-os parancs inditékát. Innentől nem kell feltennünk a kérdést.

Vajon mit szól ehhez a Jedi Tanács és Anakin? Mert remélem Rex elmond neki mindent.

Link to comment
Share on other sites

Ez csont nélkül a legjobb, legdöbbenetesebb, legmindenebb Clone Wars rész. Ritkán eresztek meg hangos "aztak*rvákat" sorozatnézés közben de itt folyamatosan szálltak... pár jelenet, ami mindennek odavert:

 

-Ahogy Rex leemeli az "ellenség" sisakját... majd nem sokkal utána mikor a másik parancsnoknak kicsordul a könnye és meghal

 

-Mikor Krellt körbeállják, majd szétdobálja őket.... szabályszerűen felugrottam a székemben

 

-És ami mindent üt: amikor Krell elmondja, hogy miért tette

 

Ezt az írót azonnal felkéne venni állandóra.

 

Egyébként Palpatine valószinüleg anélkül hogy Krell tudta volna már megsejtette a lovag párfordulását: az umbara sorozat elején Krell elmondja, hogy a kancellár kérvényezte hogy ide helyezzék. Ha itt ügyesen produkál minden valószinüség szerint teljesült volna az óhaja és bekerülhetett volna a szeparatistákhoz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information