NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 21. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 21. 2022. 08. 21. - 9:53, Rog írta: Az magától került oda a telepítés közben. Teljes nézet Hát ha nem hiányzik azaz 5 GB akkor szerintem hagyd úgy. Nekem is elkülönített kb. annyit magától helyreállításra meg egyebekre, igaz nekem Dell-em van. Én inkább úgy hagytam 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 21. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 21. Akkor én is meghagyom. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2022. Szeptember 18. Az utolsó telitalálat. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Törött billentyűzet tartó pöcköt lehet pótolni valahonnan? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Volt egy oldal ahol árultak párban, 7000 forintért. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. 2022. 11. 17. - 11:49, Ody Mandrell írta: Volt egy oldal ahol árultak párban, 7000 forintért. Teljes nézet Na igen, azt én is megtaláltam, de az ár, meg maga az oldal megjelenése, nyelvezete azt súgja nekem, hogy ez valami átverés 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Valószínűleg, szóval jobban jársz ha állvány nélkül használod. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Kényelmetlen (first world problems, tudom...) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Akkor vegyél egy újat. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Vennék, ha nem pár hónapos lenne a billentyűzet. Sajnos én voltam balf*sz mert takarítás közben tettem egy szerencsétlen mozdulatot és ez lett az eredménye... Nem hiszem, hogy ilyesmit lehet gariztatni Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. November 17. Hozzászólás ideje: 2022. November 17. És ha használtan vennél egy billentyűzetet és abból kivennéd? Nem vagyok igazán képben, de ez műszaki cikkeknél gyakori megoldás, ugy tudom. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. November 18. Hozzászólás ideje: 2022. November 18. Ez egy egész jó ötletnek hangzik! Köszi 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 7. Hozzászólás ideje: 2022. December 7. Szükségem lenne valami számtech szakértő szakvéleményére. Ma a notebook bekapcsolásakor vettem észre, hogy valami furát kiírt alul a Windows bekapcsolásakor. Valamilyen fajta százalékos értékek peregtek alul, miközben jön be a Windows. Fixing, repairing stage szavakat láttam kutyafuttában. Mellette pedig a százalékos értéke peregtek, 30, 40...stb %, amíg el nem ért a 100-ig. Utána bejött minden, ahogy szokott. Ez mi volt? Mik ezek a dolgok, amiket %/-ban számolt? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Hozzászólás ideje: 2022. December 27. "windows event log service must be running" Ez a kiírás mit jelent? Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Hozzászólás ideje: 2022. December 27. 2022. 12. 27. - 14:03, Darth Revan9 írta: "windows event log service must be running" Ez a kiírás mit jelent? Teljes nézet A Windows naplózási szolgáltatásának futnia kell. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Közben megtaláltam a Windows eseménynaplóját. Itt még soha életemben nem voltam a saját asztali gépemnél sem. Itt, a munka notebookon is először néztem meg. Az úgynevezett Felügyeleti eseményeknél az Egyéni nézetek alatt. Itt ki van írva: Név Felügyeleti események. Leírás Kritikus Hiba és Figyelmeztetés felügyeleti események az összes felügyeleti naplóból. Mikor ezt megnyitom kilistázza az eseményeket, csomó helyen ilyen Hiba felkiáltó jelet látok, meg Figyelmeztetést. Van a notebookon egy úgynezvett HP Support Assistant nevű dolog. Valami program, vagy alkalmazás ez, ami a notebookkal és a rajta lévő Windows-szal együtt járt. Itt vannak ilyen javítások és diagnosztikák részleg. Ez alatt egy csomó minden van, A teljesítmény optimalizálása, Operációs rendszer ellenőrzése, Hardverdiagnosztika futtatása. A teljesítmény optimalizálását azt gyakran szoktam használni is. Na most azt fedeztem fel, hogy ha a Hardverdiagnosztika futtatására megyek rá, nem indítja el, illetve kidobja ezt a windows event log service must be running feliratot. Ezek után bemegyek a Windows eseménynaplóba és ott legfelül valami hibát ír ki. Napló neve: Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService Forrás: Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider Dátum: 2022. 12. 27. 17:44:28 Eseményazonosító:1010 Feladatkategória:Nincs Szint: Hiba Kulcsszavak: Felhasználó: LAPTOP-KRU8LLLI\HP Számítógép: LAPTOP-KRU8LLLI Leírás: Autopilot.dll WIL error was reported. HRESULT: 0x80070491 File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 191 Message: NULL Esemény XML: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider" Guid="{bab3ad92-fb96-5902-450b-b8421bdec7bd}" /> <EventID>1010</EventID> <Version>0</Version> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x1000000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2022-12-27T16:44:28.1801154Z" /> <EventRecordID>3647</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="12280" ThreadID="8252" /> <Channel>Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService</Channel> <Computer>LAPTOP-KRU8LLLI</Computer> <Security UserID="S-1-5-21-2390414705-4101537931-2215333424-1001" /> </System> <EventData> <Data Name="HRESULT">0x80070491</Data> <Data Name="File">onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp</Data> <Data Name="Line">191</Data> <Data Name="Message">NULL</Data> </EventData> </Event> Ez mit jelent? Van valami hiba, ami miatt aggódni kellene? A HP Support Assistanton belül minden Javítás és Diagnosztika rész elindul, csak a Hardverdiagnosztika nem. Minden más program kifogástalanul működik. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Mi a gond? Nem működik a laptop? Ha minden ok , hagyd figyelmen kivül ezt az üzenetet. Valószinü egy HP-s szolgáltatáshoz kell amit úgysem használsz. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. December 27. Hozzászólás ideje: 2022. December 27. 2022. 12. 27. - 18:31, Frenkie írta: Mi a gond? Nem működik a laptop? Ha minden ok , hagyd figyelmen kivül ezt az üzenetet. Valószinü egy HP-s szolgáltatáshoz kell amit úgysem használsz. Teljes nézet Igen, igazad van. Valószínűleg csak megijedtem. Egyébként kifogástalanul működik a notebook, minden program ok. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Tudtok ajánlani egy jó freeware videólejátszó programot, amiből képeket is lehet kivágni? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Á tényleg a jó öreg VLC. Köszi! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. A mai izgalom is megvolt (a TBB után ). Egyszerűen nem töltődött be a gépem, mindig csak a BIOS-ba dobott ki. Nem estem kétségbe, értesítettem @Frenkie bácsit a helyzetről, és nem hazudtolta meg magát, azonnal segített! A szituáció kb. ilyen volt: Annyi különbséggel, hogy nem rázott meg az áram, és sikerült elhárítani a hibát. Szóval köszönöm a segítséget Frenkie bátyó! 1 1 2 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Örülök hogy segíthettem és hogy működik normálisan a gép.. A megoldás mondjuk teljesen irracionális volt,. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Hozzászólás ideje: 2023. Január 11. Teljesen az, de tényleg az a lényeg, hogy működik. A poén, hogy tényleg azt kellett csinálni, mint Grogunak: felcserélni a kábelek csatlakozását. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Június 27. Hozzászólás ideje: 2023. Június 27. Sziasztok! Egy érdekes jelenség állt elő a HP notebookomnál. Amikor rákapcoslom a töltőre, és magára hagyom, akkor bizonyos idő után alvó állapotba állítja magát. Viszont az Energiagazdálkodás beállításoknál az Alvás akkumulátoros üzem esetén és hálózati áramforrás esetén egyaránt a Soha állapotba van beállítva. Ma kétszer csinálta. Ez mitől van, mitől lehet? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Július 28. Hozzászólás ideje: 2023. Július 28. A technika érdekes csodái. Kaptam tavaly egy használt okostelefont. Egyelőre csak internetezésre használom, próbálok barátkozni vele. A Duolingot is használom rajta. Eleinte Chrome böngészőből használtam. Az utóbbi időben tapasztaltam azt, hogy az okostelefonon a Chrome böngésző képtelen behozni a Duolingo honlapot. Duo állandóan csak táncikál, de nem megy tovább, nem tudja betölteni. Bármit csinálok vele, hiába zárom be a Chrome böngészőt és nyitom meg újra, ugyanezt csinálja már egy ideje. Gondoltam leszedem a Firefoxot a telefonra. Azon is elkezdtem használni a duolingot. A Firefox - eddig - gond nélkül behozza. A biztonság kedvéért arra gondoltam, hogy leszedem a Duolingo alkalmazást is, hátha a Firefox-szal is lesz valami. A helyzet az, hogy egy darabig az alkalmazást is tudtam használni, most viszont már ott se akarja beölteni a Duot. Tehát összegezve a helyzetet az okostelefonon: 1. A Chrome böngésző nem tudja behozni a duolingo honlapot egy ideje - minden más honlapot be tud hozni, csak ezt nem. 2. A Duolingo alkalmazás nem indul el. 3. A Firefox böngésző gond nélkül behozza a duolingo honlapot és gond nélkül tudom ott használni. Ez a jelenség mitől lehet? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Számítástechnikában járatosak véleményére lennék kíváncsi. A duolinog nyelvtanuló honlap ma firefoxban nem hozott be semmit se, amikor beléptem. Más ismerősömnél minden rendben volt, pedig firefoxot használ ő is. Frissítettem a firefoxot, nem oldotta meg a problémát. Azután a duolingo weboldalon leállítottam az adblockert, befrissítettem és minden bejött rendesen. Ha viszont visszaállítottam az adblockert, akkor újra minden fehér lett. Gondoltam ennyi megoldva. Youtube. Firefoxon - nem tudom miért. de szinte egyáltalán nem hajlandó lejátszani semmi videót, vagy csak néhányat. Eddig nem volt ilyen gond. Eleinte gondoltam honlaphibára és az adblockerre is. Leállítottam az adblockert a firefoxon, de a youtube videók jó részét ezután sem tudta lejátszani. Egy részüket meg igen. Tehát a probléma továbbra is fennállt. Megnéztem Chrome-ban, ugyanúgy adblockerrel. Simán, gond nélkül mindent lejátszik. Facebook messenger. Firefoxban nehézkesen, vagy egyáltalán nem küldi el az üzeneteket. Megnéztem Chrome-ban. Ott gond nélkül küldi. Korábban megint csak nem volt ezzel probléma. A kérdés: ez vajon a miatt lehet, mert a firefox kapott egy rossz frissítést? Chrome böngészőben minden ok, de most amióta a firefox befrissül ez a két fentebbi dolog youtube és messenger- nem igazán működik jól. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Nem tudom, mi lehet a gond, de érdemes lenne Firefox helyett Chrome-ot használnod, ha azzal jól mennek az oldalak, amiket használsz. 15 éve nekem is Firefoxom volt, de aztán nagyon belassult, valahogy nem jól kezelte a frissítéseket. A Chrome-ot akkor mindenki dícsérte, azóta azt használom, gond nélkül. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 5. Köszönöm szépen. Közben rájöttem, hogy egy hibás Firefox firssítés okozott problémát, csináltam egy Firefox felfrissítést egy útmutató alapján, az megoldotta a dolgokat. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 4. Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 4. Létezik olyan jelenség, hogy a wi-fi nem stabil egy bizonyos területen a lakásban és redszerersen elmegy? Mikor a nagyszoba mellett használom a notebook-ot, az utóbbi időben egyre gyakrabban szétkapcsol a wi-fi, kiírja, hogy nem tud csatlakozni. Aztán érdekes módon, ha fogom a gépet és beviszem a nagyszobába, akkor helyrejön a dolog. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.