Jump to content

Számítástechnika

Darth Sky

Recommended Posts

8 perccel korábban, Rog írta:

Az magától került oda a telepítés közben.

Hát ha nem hiányzik azaz 5 GB akkor szerintem hagyd úgy. Nekem is elkülönített kb. annyit magától helyreállításra meg egyebekre, igaz nekem Dell-em van. Én inkább úgy hagytam :) 

• Replies 2033
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kedvem támadt a "Kinek milyen az asztala?" nevű játékhoz. Elég régen volt már olyan. Mintha lett volna. Hátha csatlakozik majd hozzám valaki.   Nálam '12 közepe óta az alábbi elrendezés az

Az enyém így néz ki.  

Posted Images

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Szükségem lenne valami számtech szakértő szakvéleményére. Ma a notebook bekapcsolásakor vettem észre, hogy valami furát kiírt alul a Windows bekapcsolásakor. Valamilyen fajta százalékos értékek peregtek alul, miközben jön be a Windows. Fixing, repairing stage szavakat láttam kutyafuttában. Mellette pedig a százalékos értéke peregtek, 30, 40...stb %, amíg el nem ért a 100-ig. Utána bejött minden, ahogy szokott. Ez mi volt? Mik ezek a dolgok, amiket %/-ban számolt?

• 3 weeks later...

Közben megtaláltam a Windows eseménynaplóját. Itt még soha életemben nem voltam a saját asztali gépemnél sem. Itt, a munka notebookon is először néztem meg. Az úgynevezett Felügyeleti eseményeknél az Egyéni nézetek alatt. Itt ki van írva: Név Felügyeleti események. Leírás Kritikus Hiba és Figyelmeztetés felügyeleti események az összes felügyeleti naplóból. Mikor ezt megnyitom kilistázza az eseményeket, csomó helyen ilyen Hiba felkiáltó jelet látok, meg Figyelmeztetést.

Van a notebookon egy úgynezvett HP Support Assistant nevű dolog. Valami program, vagy alkalmazás ez, ami a notebookkal és a rajta lévő Windows-szal együtt járt. Itt vannak ilyen javítások és diagnosztikák részleg. Ez alatt egy csomó minden van, A teljesítmény optimalizálása, Operációs rendszer ellenőrzése, Hardverdiagnosztika futtatása. A teljesítmény optimalizálását azt gyakran szoktam használni is. Na most azt fedeztem fel, hogy ha a Hardverdiagnosztika futtatására megyek rá, nem indítja el, illetve kidobja ezt a windows event log service must be running feliratot. Ezek után bemegyek a Windows eseménynaplóba és ott legfelül valami hibát ír ki.

Napló neve:    Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService
Forrás:        Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider
Dátum:         2022. 12. 27. 17:44:28
Eseményazonosító:1010
Feladatkategória:Nincs
Szint:         Hiba
Kulcsszavak:   
Felhasználó:   LAPTOP-KRU8LLLI\HP
Számítógép:    LAPTOP-KRU8LLLI
Leírás:
Autopilot.dll WIL error was reported.
HRESULT: 0x80070491
File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 191
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider" Guid="{bab3ad92-fb96-5902-450b-b8421bdec7bd}" />
    <EventID>1010</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x1000000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2022-12-27T16:44:28.1801154Z" />
    <EventRecordID>3647</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="12280" ThreadID="8252" />
    <Channel>Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService</Channel>
    <Computer>LAPTOP-KRU8LLLI</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-21-2390414705-4101537931-2215333424-1001" />
  </System>
  <EventData>
    <Data Name="HRESULT">0x80070491</Data>
    <Data Name="File">onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp</Data>
    <Data Name="Line">191</Data>
    <Data Name="Message">NULL</Data>
  </EventData>
</Event>

Ez mit jelent? Van valami hiba, ami miatt aggódni kellene? A HP Support Assistanton belül minden Javítás és Diagnosztika rész elindul, csak a Hardverdiagnosztika nem. Minden más program kifogástalanul működik.

27 perccel korábban, Frenkie írta:

Mi a gond? Nem működik a laptop? Ha minden ok , hagyd figyelmen kivül ezt az üzenetet. Valószinü egy HP-s szolgáltatáshoz kell amit úgysem használsz.

Igen, igazad van. Valószínűleg csak megijedtem. Egyébként kifogástalanul működik a notebook, minden program ok.

• 2 weeks later...

A mai izgalom is megvolt (a TBB után :D ). Egyszerűen nem töltődött be a gépem, mindig csak a BIOS-ba dobott ki. Nem estem kétségbe, értesítettem @Frenkie bácsit a helyzetről, és nem hazudtolta meg magát, azonnal segített! A szituáció kb. ilyen volt:

Annyi különbséggel, hogy nem rázott meg az áram, és sikerült elhárítani a hibát. :D Szóval köszönöm a segítséget Frenkie bátyó! :peace:

• Like 1
  • Vicces 1
  • Tetszik 2