NorbiLordi Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 8 perccel korábban, Rog írta: Az magától került oda a telepítés közben. Hát ha nem hiányzik azaz 5 GB akkor szerintem hagyd úgy. Nekem is elkülönített kb. annyit magától helyreállításra meg egyebekre, igaz nekem Dell-em van. Én inkább úgy hagytam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Akkor én is meghagyom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted September 18, 2022 Share Posted September 18, 2022 Az utolsó telitalálat. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Törött billentyűzet tartó pöcköt lehet pótolni valahonnan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Volt egy oldal ahol árultak párban, 7000 forintért. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Volt egy oldal ahol árultak párban, 7000 forintért. Na igen, azt én is megtaláltam, de az ár, meg maga az oldal megjelenése, nyelvezete azt súgja nekem, hogy ez valami átverés 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Valószínűleg, szóval jobban jársz ha állvány nélkül használod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Kényelmetlen (first world problems, tudom...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Akkor vegyél egy újat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Vennék, ha nem pár hónapos lenne a billentyűzet. Sajnos én voltam balf*sz mert takarítás közben tettem egy szerencsétlen mozdulatot és ez lett az eredménye... Nem hiszem, hogy ilyesmit lehet gariztatni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 És ha használtan vennél egy billentyűzetet és abból kivennéd? Nem vagyok igazán képben, de ez műszaki cikkeknél gyakori megoldás, ugy tudom. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Ez egy egész jó ötletnek hangzik! Köszi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Szükségem lenne valami számtech szakértő szakvéleményére. Ma a notebook bekapcsolásakor vettem észre, hogy valami furát kiírt alul a Windows bekapcsolásakor. Valamilyen fajta százalékos értékek peregtek alul, miközben jön be a Windows. Fixing, repairing stage szavakat láttam kutyafuttában. Mellette pedig a százalékos értéke peregtek, 30, 40...stb %, amíg el nem ért a 100-ig. Utána bejött minden, ahogy szokott. Ez mi volt? Mik ezek a dolgok, amiket %/-ban számolt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 "windows event log service must be running" Ez a kiírás mit jelent? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: "windows event log service must be running" Ez a kiírás mit jelent? A Windows naplózási szolgáltatásának futnia kell. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Közben megtaláltam a Windows eseménynaplóját. Itt még soha életemben nem voltam a saját asztali gépemnél sem. Itt, a munka notebookon is először néztem meg. Az úgynevezett Felügyeleti eseményeknél az Egyéni nézetek alatt. Itt ki van írva: Név Felügyeleti események. Leírás Kritikus Hiba és Figyelmeztetés felügyeleti események az összes felügyeleti naplóból. Mikor ezt megnyitom kilistázza az eseményeket, csomó helyen ilyen Hiba felkiáltó jelet látok, meg Figyelmeztetést. Van a notebookon egy úgynezvett HP Support Assistant nevű dolog. Valami program, vagy alkalmazás ez, ami a notebookkal és a rajta lévő Windows-szal együtt járt. Itt vannak ilyen javítások és diagnosztikák részleg. Ez alatt egy csomó minden van, A teljesítmény optimalizálása, Operációs rendszer ellenőrzése, Hardverdiagnosztika futtatása. A teljesítmény optimalizálását azt gyakran szoktam használni is. Na most azt fedeztem fel, hogy ha a Hardverdiagnosztika futtatására megyek rá, nem indítja el, illetve kidobja ezt a windows event log service must be running feliratot. Ezek után bemegyek a Windows eseménynaplóba és ott legfelül valami hibát ír ki. Napló neve: Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService Forrás: Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider Dátum: 2022. 12. 27. 17:44:28 Eseményazonosító:1010 Feladatkategória:Nincs Szint: Hiba Kulcsszavak: Felhasználó: LAPTOP-KRU8LLLI\HP Számítógép: LAPTOP-KRU8LLLI Leírás: Autopilot.dll WIL error was reported. HRESULT: 0x80070491 File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 191 Message: NULL Esemény XML: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider" Guid="{bab3ad92-fb96-5902-450b-b8421bdec7bd}" /> <EventID>1010</EventID> <Version>0</Version> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x1000000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2022-12-27T16:44:28.1801154Z" /> <EventRecordID>3647</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="12280" ThreadID="8252" /> <Channel>Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService</Channel> <Computer>LAPTOP-KRU8LLLI</Computer> <Security UserID="S-1-5-21-2390414705-4101537931-2215333424-1001" /> </System> <EventData> <Data Name="HRESULT">0x80070491</Data> <Data Name="File">onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp</Data> <Data Name="Line">191</Data> <Data Name="Message">NULL</Data> </EventData> </Event> Ez mit jelent? Van valami hiba, ami miatt aggódni kellene? A HP Support Assistanton belül minden Javítás és Diagnosztika rész elindul, csak a Hardverdiagnosztika nem. Minden más program kifogástalanul működik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Mi a gond? Nem működik a laptop? Ha minden ok , hagyd figyelmen kivül ezt az üzenetet. Valószinü egy HP-s szolgáltatáshoz kell amit úgysem használsz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 27 perccel korábban, Frenkie írta: Mi a gond? Nem működik a laptop? Ha minden ok , hagyd figyelmen kivül ezt az üzenetet. Valószinü egy HP-s szolgáltatáshoz kell amit úgysem használsz. Igen, igazad van. Valószínűleg csak megijedtem. Egyébként kifogástalanul működik a notebook, minden program ok. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 11 Share Posted January 11 Tudtok ajánlani egy jó freeware videólejátszó programot, amiből képeket is lehet kivágni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted January 11 Share Posted January 11 VLC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 11 Share Posted January 11 Á tényleg a jó öreg VLC. Köszi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 11 Share Posted January 11 A mai izgalom is megvolt (a TBB után ). Egyszerűen nem töltődött be a gépem, mindig csak a BIOS-ba dobott ki. Nem estem kétségbe, értesítettem @Frenkie bácsit a helyzetről, és nem hazudtolta meg magát, azonnal segített! A szituáció kb. ilyen volt: Annyi különbséggel, hogy nem rázott meg az áram, és sikerült elhárítani a hibát. Szóval köszönöm a segítséget Frenkie bátyó! 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted January 11 Share Posted January 11 Örülök hogy segíthettem és hogy működik normálisan a gép.. A megoldás mondjuk teljesen irracionális volt,. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 11 Share Posted January 11 Teljesen az, de tényleg az a lényeg, hogy működik. A poén, hogy tényleg azt kellett csinálni, mint Grogunak: felcserélni a kábelek csatlakozását. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts