Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Korábban találgattuk, hogy miért nem Spielberg rendezte a Jedit. Pedig a válasz benne van az 'Empire of Dreams' című dokumentum filmben. Mivel Lucas kilépett majdnem minden Hollywood-i filmes céhből, független lett. Azonban emiatt a rendezők szakszervezetének tagjai nem vállahattak munkát Lucasnál. Lucas Spielberget akarta, ám az előbb említett okok miatt nem vállalhatta el barátja a munkát (egyébként ha emlékszetek volt ilyen probléma az EPIII előtt is, ugyanis Grievous hangjának Gary Oldman-t akarták felkérni, aki valamilyen szakszervezeti dolog miatt nem válalhatta a dolgot).

Igen, benne van valamilyen szakszervezetben, és annak a tagjai nem vállalhatnak el olyan munkát, amelyben nem tag a rendező, illetve a stáb bizonyos hányada. Vagy ilyesmi. :)

Hozzászólás ideje:

Hm. Akkor duplán örülhetünk, hogy van az a céh, plusz hogy Lucas nem tag. Nem lenne ilyen a Jedi és nem lenne ilyen a Sith. Én mind a RotJ rendezésével,, mind -Grivi hangjával elégedett vagyok!

Hozzászólás ideje:

Túlságosan rajta hagyta volna a keze nyomát a filmen. És lévén a második kedvenc részem, ennek nem örültem volna, még ha Spielberggel semmi bajom, akkor sem.

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Szerintem így, hogy soahsem volt Spielberg a rendező kár leírni a filmet. Más lett volna, jobb-rosszabb sohasem derül már ki. De ha a két barát, a két szakállas együt dolgozik, abból rossz nem sült volna ki.

• 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Valaki megtudná mondani, hogy mi annak a zeneszámnak a címe, ami Luke és Vader párbajánál megy a trónteremben? A zenének akkor van vége, mikor Luke levágja az apja kezét.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Valaki megtudná mondani, hogy mi annak a zeneszámnak a címe, ami Luke és Vader párbajánál megy a trónteremben? A zenének akkor van vége, mikor Luke levágja az apja kezét.

The Battle of Endor II. Ebben van benne. Bár ez a kérdés nem igazán ide illik, hanem talán a hátteresbe.

• 2 évvel később...
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Bocsi, hogy felhozok egy 1000 éves témát, de a neten nem találtam semmit arról, hogy Ralph McQuarrie-ra vagy Lucasra hatott-e a Csipkerózsikában lévő vár őrök. Ezekre gondolok, akik 1:17-től vannak: http://www.youtube.com/watch?v=31oNvmPEy20

Vagy teljesen véletlenül lettek szinte ugyanolyanok?

• 5 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Tényleg érdekes és lebilincselő képek. A legenda egy darabjának születése. :)

Noha nekem Leia nőként soha nem jött be igazán, azért be kell látni, hogy Fisher kisasszony elég szemrevaló teremtés volt. Nem csodálom, hogy mindenki úgy virult körülötte. :D De Ford is nagyon laza. Ezekből a képekből is lejön, miért választotta ki őt Lucas. Túl sokat valószínűleg tényleg nem kellett rájátszani a csibész csempész Han szerepre. :D

Hozzászólás ideje:

Nekem is ez tetszik a legjobban!

Ezt kell azoknak mutogatni, akik folyton szajkózzák a baromságot, hogy...."különben is, csak az Új Reményt rendezte, a többihez semmi köze"

Megfosztani egy embert a teljesítményétől ocsmány dolog.

Lucas a Birodalom forgatásán nem volt jelen, de Ő írta mindhárom film esetében a történetet. Mindhárom film látványvilágát is Ő alakította ki. Mindent kézben tartott a szövegkönyvtől kezdve a ruhák kinézetéig.

Szerkesztve: - Zééé

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

A SW univerzumban számomra legalábbis ez a két legendás úriember örvend a legnagyobb tiszteletnek (George Lucast most leszámítva): Dennis Muren és Phil Tippett természetesen.

Úgy gondolom korszakos zseni mindkét trükkmester. (Természetesen meg kell említeni a néha Stan Winstont is, aki egyéb, ámde szintén legendás filmekben tette le névjegyét: pl. Terminator, Aliens, Jurassic Park).

Nagy szerencséje van a filmrajongóknak, hogy lényegében ők határozták meg (legfőképp) a 2000-es évek előtti évtizedek mozis látványvilágát. Hírnevüket természetesen a SW klasszikus trilógiával alapozták meg, hogy aztán kb. a '90-es évek első felére végleg felérjenek a csúcsra (számomra a legjobb látványvilágú film valaha a T2 Judgement Day, az egy csodálatos együttállás volt trükkök szempontjából is - Dennis Muren és Stan Winston kooperáció). Bár SW rajongóként nem szeretek ilyen sorrendiségeket felállítani, az összes imént felsorolt film top 10-es a legszigorúbb mércével mérve is. :clap:

20nku2z4w5ma3z7wyk8i.jpg

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.