Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap halt meg Kaló Flórián, Jan Dodonna egyik magyarhangja.

Itt a képe.

Az SW tevékenységén kívül a Süsüben nyújtott alakítása a kedvencem.

"Mint a szellő járd a táncot, ne vessen a szoknyád ráncot. Umpappa..."

• 4 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Részlet az origo.hu-ról:

Az 1923-as születésű Kershner először zenésznek és fényképésznek tanult, mielőtt áttért volna a filmezésre. Az 50-es években dokumentumfilmeket készített, az évtized végén kezdett játékfilmeket rendezni. 1961-es Hoodlum Priest című filmje a cannes-i filmfesztiválon is versenyzett.

George Lucas és Kershner a USC-ről ismerték egymást, ahol Lucas diák, Kershner pedig tanár volt. Kershnernek nagyon tetszettek Lucas diákfilmjei, és közbenjárt Lucas érdekében, hogy első nagyjátékfilmje, a THX 1138 forgalmazásba kerüljön. Ennek ellenére nem értette, Lucas miért pont őt kérte fel A Birodalom visszavág megrendezésére, de Lucas magyarázata - "mert mindent tudsz a rendezésről, amit egy hollywoodi filmes, de nem vagy hollywoodi" - tetszett neki.

Amikor igent mondott a feladatra, még nem tudta, hogy A Birodalom visszavág három évébe fog telni, és hogy olyan helyzetekben kell majd helyt állnia, mint a norvégiai forgatás, ahol mínusz 26 fokban kellett dolgoznia és a Dagobah-bolygó stúdiófelvételei, ahol a mérges gázok miatt egy második világháborús gázmaszkban forgatott.

Kershner saját bevallása szerint Yoda filmezése volt a legnehezebb feladat, de ez sem zavarta, mert menet közben teljesen beleszeretett a Star Wars-univerzumba: "Minden nap vártam, hogy jöhessek forgatni. Teljesen beleéltem magamat a filmbe, és elkezdtem hinni a világában. Egy idő után már úgy éreztem, hogy a való világ unalmas."

Nyugodj békében! :)

20101129irvin1.jpg

Hozzászólás ideje:

Sokat köszönhetünk neki - a Birodalom visszavág alighanem mindannyiunk szemében az egyik (ha nem: a ) legemlékezetesebb Star Wars film, és ő tette azzá, ami. Nyugodjék békében, és köszönjük a Birodalom visszavágot. A norvégiai mínusz huszonhat fokkal és az "Én vagyok az apád"-dal együtt.

Hozzászólás ideje:

Nyugodjék békében. :) Remek film a Birodalom visszavág, és hogy olyan lett, amilyen, az nagyban rajta is múlott. Ha az a film nem sikerül (márpedig volt lehetőség elrontani, pl. Yodával), akkor ma nincs Star Wars Saga.

• 5 héttel később...
  • 11 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Elhunyt Bob Anderson, vívó. Bár arcát nem sokan ismerik, de ő harcolt Darth Vader páncélja alatt a régi trilógiában.

Hozzászólás ideje:

Elhunyt Bob Anderson, vívó. Bár arcát nem sokan ismerik, de ő harcolt Darth Vader páncélja alatt a régi trilógiában.

Nyugodjék békében...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.