MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. Az a baj a karakterfilmekkel, hogy az SW esetében sem fog működni. Pedig regényben pont az ilyen SW-sztorik működnek a legjobban, X-szárnyúak, Han Solo-trilógia pl. Filmen is működhetnek, még ha nem is váltják meg a világot. Mert egy olyan sztoritól, amiben Boba Fett a főszereplő, nem várok világmegváltást, ellenben működjön a maga nemében. Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. (szerkesztve) Pedig regényben pont az ilyen SW-sztorik működnek a legjobban, X-szárnyúak, Han Solo-trilógia pl. Filmen is működhetnek, még ha nem is váltják meg a világot. Mert egy olyan sztoritól, amiben Boba Fett a főszereplő, nem várok világmegváltást, ellenben működjön a maga nemében. Igen...az a baj, hogy van az EU. Ez tényleg baj, mert elvitte az arányokat és tudom, hogy sokan szeretik és ami nagyobb baj, hogy azzal azonosítják az SW-t. Én is szeretem az EU-t, még az egészen hajmeresztő történeteket is és hát lássuk be, Lukács is szereti, hiszen a legzagyvább történetből emelte be Mault a TCW kánonba és még le sem porolta, egy az egyben áttette a rajzolt, félig robotlábú alteregóját. Amikor a karakterekről szóló könyveket olvassuk, elalélunk a gyönyörtől, hogy fejünkben szólhat kedvenc karakterünk hangja és nincs is jobb dolog 321 oldalon keresztül Han Solo kalandjairól olvasni, de ez az ámulat, a könyv diktálta varázs a filmvásznon nagyon könnyen elvérzik. Miért? Mert ami a könyvben a képzeletünk miatt nagy ívű történetnek hat, az forgatókönyvben csak egy sajtpapír. A könyv olvasása közben ugyanis hatalmas érzelmi többletet ad a történethez a leírás. Sokkal nagyobbnak látjuk a történetet, sokkal grandiózusabbnak éljük meg a faék egyszerűségű sztorit. Aztán ha lement a moziban, rendszerint azt mondjuk; pedig könyvben sokkal jobb volt. Igen, mert a könyvben megmagyarázzák, amikor Solo előhúzta a fegyverét és a fegyver olajos csöve végigcsúszott a bőrtáska tokján és ez volt a szerencséje, mert ha nem annyira olajos a cső, tán egy tizedmásodperccel később tudja elővenni a mordályt és a harc akár a halálával is végződhetett volna. Legyünk hálásak, hogy Csubi nem a tisztaságáról híres és Han kérése ellenére sosem törli le az olajat sem a fegyverekről sem a berendezésekről. Na de ez a csodálatosan izgalmas monológ, mely árnyalja a karaktereket a könyvben, a filmben csak egy lövés.....és ez az, amiért a könyvben az X-wing, Han Solo, Boba Fett történetek gigászinak hatnak, aztán meg a filmen harmatgyengén muzsikálnak. Ahhoz, hogy egy ilyen film működjön, végig narrálni kéne az eseményeket. Így mindent megtudnánk Han Solo piros gatyacsíkjáról, vagy, hogy az ionágyú tegnap lett feltöltve, vagy , hogy a betöréshez használt dekódert Han még a piacon csencselte 12 kreditért, ami összeget Sabac kártyán nyert egy bűzös csehóban. De mivel a film nem ilyen médium, így ott minden csak soványka, üres és rettentően egyszerű akcióvá silányul. Szerkesztve: 2013. Április 18. - Zééé Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. Hozzászólás ideje: 2013. Április 18. Szerintem egy biztos, jók lesznek az új filmek, mert... ezeket a filmeket "mi rajongók" csináljuk saját magunknak. Olyan rendezők, forgatókönyvírók, stb. dolgoznak a filmeken, akik velünk együtt évek óta rajongói az SW-nek. Ezért biztos, hogy remek filmek és egy nagyszerű oly korszak kezdődik. A többi 2015. májusában. Osztom az optimizmusodat, bár annyit hozzátennék, hogy rajongók is készítettek már ... hogy is mondjam ... kevésbé jó filmet. Pl: Aliens vs Predator: Requiem. Szóval a fanság sajnos nem garancia a minőségre, de én reménykedem a legjobbakban! Azért egy olyan név, mint J.J. nekem még nem okozott csalódást. Remélem nem is fog! Válasz
Lada Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Én a spinoff-ok közül egyedül Yodában látok potenciált. 900 évet élt, vele sok minden érdekes történhetett. De még így is azt mondom, hogy a Sagahoz nem lehet mérni ezeket. Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Ahogy látom, ki is jött az első teaser poszter! Episode VII teaser poster Ki mit szól hozzá? Szerintem nagyon pofás! Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Ez mekkora már! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Hozzászólás ideje: 2013. Április 19. Ahogy látom, ki is jött az első teaser poszter! Episode VII teaser poster Ki mit szól hozzá? Szerintem nagyon pofás! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Közben azért remélem láttátok, hogy a Lucasfilm hivatalosan cáfolta, hogy ezen az új animációs sorozaton dolgoznának. Fake volt az egész. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Igen láttam. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Van egy érdekes részlet Oliver Denker könyvében, amit még 1997 -ben adtak ki, tehát az új SW éra előtt. "Hogy Lucas -t mi bírta rá a Star Wars filmek folytatására, azt csak találgatni lehet. Saját állítása szerint csak arra várt, hogy a trükktechnika elérje azt a szintet, amely elképzeléseinek megfelel. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy az Ifjú Indiana Jones kalandjai című tv sorozat sikertelensége anyagilag erősen megviselte a Lucasfilmet. A Star Wars filmek új sorozata biztos bevételi forrás a cég számára, melynek ez idáig egyetlen jövedelmező részlege az Industrial Light & Magic volt." Mindenkinek magára bízom a konklúzió leszűrését. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. És milyen öröm, hogy így történt, nem? Válasz
Brodie Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Van egy érdekes részlet Oliver Denker könyvében, amit még 1997 -ben adtak ki, tehát az új SW éra előtt. "Hogy Lucas -t mi bírta rá a Star Wars filmek folytatására, azt csak találgatni lehet. Saját állítása szerint csak arra várt, hogy a trükktechnika elérje azt a szintet, amely elképzeléseinek megfelel. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy az Ifjú Indiana Jones kalandjai című tv sorozat sikertelensége anyagilag erősen megviselte a Lucasfilmet. A Star Wars filmek új sorozata biztos bevételi forrás a cég számára, melynek ez idáig egyetlen jövedelmező részlege az Industrial Light & Magic volt." Mindenkinek magára bízom a konklúzió leszűrését. Ez fölöttébb érdekes volt, köszi! Sok mindent más megvilágításba helyez! Eladott egy döglődő lovat, amin egy antik nyereg van. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. Hozzászólás ideje: 2013. Április 20. (szerkesztve) Előbb utóbb úgyis megcsinálta volna, hisz nem lehet Ep IV, V, VI úgy hogy végül hiányzik az I, II, III. Szerkesztve: 2013. Április 20. - Nabopolasszar Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Van egy érdekes részlet Oliver Denker könyvében, amit még 1997 -ben adtak ki, tehát az új SW éra előtt. "Hogy Lucas -t mi bírta rá a Star Wars filmek folytatására, azt csak találgatni lehet. Saját állítása szerint csak arra várt, hogy a trükktechnika elérje azt a szintet, amely elképzeléseinek megfelel. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy az Ifjú Indiana Jones kalandjai című tv sorozat sikertelensége anyagilag erősen megviselte a Lucasfilmet. A Star Wars filmek új sorozata biztos bevételi forrás a cég számára, melynek ez idáig egyetlen jövedelmező részlege az Industrial Light & Magic volt." Mindenkinek magára bízom a konklúzió leszűrését. Hát nem tudom... Egy pillanatra azt láttam vele, hogy a TCW egy idő után anyagilag sikertelen lett. Bár szerintem előbb-utóbb megcsinálta volna a prequeét is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. És milyen öröm, hogy így történt, nem? Öröm, de it inkább a háttérinfók a lényegesek. Akkoriban legyintettem rá, de ma már.... Ez fölöttébb érdekes volt, köszi! Sok mindent más megvilágításba helyez! Eladott egy döglődő lovat, amin egy antik nyereg van. Elég gáz ha már akkoriban is csak az ILM volt nyereséges. Válasz
Brodie Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Előbb utóbb úgyis megcsinálta volna, hisz nem lehet Ep IV, V, VI úgy hogy végül hiányzik az I, II, III. Szerintem itt nem azon van a hangsúly, hogy mikor és miért készült el az I-II-III, sokkal inkább azon, hogy már '97-ben sem volt nyereséges a Lucasfilm-en belül semmi más, csak az ILM. Így már inkább tűnik úgy a dolog, hogy a Disney az elszáradt ágakat metszi, mintsem, hogy ész nélkül rombol. (bár én eddig sem hittem ezt). Nyilván nem a TCW volt veszteséges, mert nem is volt akkora volumenű projekt, mint az ifjú Indy. Inkább az a baj, hogy milyen filmeket is gyárt a Lucasfilm? Kb. a nagy semmit, egy volt az elmúlt években, a Red Tails, az sem teljesített szépen, ha jól tudom. (bár ebben nem vagyok biztos) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. Hozzászólás ideje: 2013. Április 21. A Red Tails még a produkciós költségeket sem hozta vissza. Érdekes, hogy Amerikán kívül talán ha két országban mutathatták be. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Április 22. Hozzászólás ideje: 2013. Április 22. Érdekes hír, miszerint Kathleen Kennedy lehet a Disney új CEO (Chief Executive Officer) -ja. Ezt a posztot maga Iger töltötte be, de hamarosan lemond róla. Pletykák szerint Kennedy veszi át a helyét. Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2013. Április 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. Április 22. (szerkesztve) A Red Tails még a produkciós költségeket sem hozta vissza. Érdekes, hogy Amerikán kívül talán ha két országban mutathatták be. Már 94-ben cikkezett róla a Lucasfilm FanClub magazinja, hogy JÖN! Ez volt az egyik álom tervezet, a másik pedig az Indi 4, amin abban az időben dolgozott a mester, meg persze 95-től az EPI. Ugyanakkor a RedTails előkészületi szakaszában maga Lucas mondotta, hogy azt se bánja, ha bukik a film, ha kell, a saját pénzéből fizeti az egész projectet. Ez volt a szívügye, a Tuskegee Airmenek csoportja, már az Új Remény idején is hódolattal adózott azoknak a fiatal néger pilótáknak. Egyébként a film nem lett olyan rossz, látszik rajta, hogy eredetileg TV-s keretek között készült és később építették át mozifilmé. Végig úgy is volt, hogy DVD exclusive lesz belőle, majd eldöntötték, hogy mégis moziba küldik a produktumot. Azt azért tudni kell, hogy a független filmeket szereti szétbombázni Hollywood. Itt is nagy volt a kényszer, hiszen egy néger filmet szinte kötelező propagálni, Hollywood azért elég liberális nézőpontot képvisel, ugyanakkor a mérleg másik nyelén volt a súlyosabb ellenérv, hogy itt mégis egy olyan filmről van szó, ami a hollywoodi stúdiórendszeren kívül fialt. Ebből a szempontból Lucasnak mindig nehéz dolga volt, Őt tényleg utálták a hollywoodi stúdiófőnökök. Amikor meglebegtette, hogy Spielberg rendezheti a Jedit, a filmszakszervezet rögtön Spielberg kizárását helyezte előtérbe....nagy szemetek ám, ezért is nem készült túl sok mainstream Lucasfilm Lucasfilm. Szerkesztve: 2013. Április 22. - Zééé Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. Május 4. Hozzászólás ideje: 2013. Május 4. Simon Kinberg a SW spin-off filmről: http://herocomplex.latimes.com/movies/may-the-fourth-star-wars-writer-simon-kinberg-talks-spinoff-films/#/0 Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Május 6. Hozzászólás ideje: 2013. Május 6. A Disney házasság utóhatása: az EA fejleszti majd az SW játékokat a továbbiakban http://starwars.com/news/electronic-arts-selected-for-multi-year-agreement-for-the-future-of-star-wars-gaming.html Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Na, hát ezért kellett aggódni? Jobb fejlesztőcsapathoz nem is kerülhettek volna a Star Wars jogok. Az EA már kiadóként is ezerszer ráver a LucasArts-ra, de a fejlesztőcsapatok, akikhez kiadták a játékokat, simán vannak olyan jók, mint az LA volt tíz évvel ezelőtt. Kettő rögvest a két legnagyobb játékkedvenc-szériámat csinálja. a Viscerals a Dead Space horrortrilógiával alakított nagyot, a Bioware jegyzi a Mass Effect trilógiát, ami csak a számítógépes világ Star Warsa. És hát na, Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: The Old Republic, Baldurs Gate 1-2, Jade Empire, Dragon Age: Origins, mindegyik zseniális játék. A DICE meg "csak" a Battlefield sorozatért és a Mirror's Edgért felelt. Szóval, az elkövetkezendő időkben garantáltan lesz új Star Wars RPG-énk, új FPS-ünk, és valószínűleg új TPS-ünk is. És ha egy kicsit a fejlesztők profiljára nézünk, akkor a Bioware valószínűleg még marad a The Old Republicnál, a Visceral főleg TPS-ekben utazik, így simán lehet, hogy hozzá kerültek a Star Wars 1313 maradványai, a DICE pedig az online lövöldékben jártas, szóval a Battlefront 3 tökéletes helyen lenne. Mondhatnám, hogy jobb kezekbe nem kerülhetett volna a Star Wars. Apropó, itt talán kevésbé ismert, de idén az EA mindenképpen felvásárolta volna a LucasArtsot, ha a Disney nem előzi meg. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Na ennek kimondottan örülök, pedig aggódtam, hogy a játékok készítése/kiadása hova kerül, de talán az egyik legstabilabb helyre jutott. Így esélyt kap egy Battlefront 3 vagy akár egy RC 2 is. Válasz
A pécsi Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Én csak amiatt aggódom, hogy az EA nagyon nyomulós. szeretném ha önmegtartóztató lenne, és a minöséget részesítse előnybe a profit helyet. Szóval hagyja ezeket a kiválló stúdiókat, hagy dolgozzanak azokon a játékokon, és ne a határidőkkel terrorizálja a fejlesztőket. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Hozzászólás ideje: 2013. Május 7. Az EA-ra pont nem jellemző, hogy a határidőkkel terrorizálná a fejlesztőket. Még a Bioware-nak is engedett fél év csúsztatást a Mass Effect 3-mal, pedig az akkor a legjobban várt játékuk volt. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Május 9. Hozzászólás ideje: 2013. Május 9. Lucasfilm Registers Domain Names: Gungan Frontier, Wolf Pack, And More http://www.theforce.net/story/front/Lucasfilm_Registers_Domain_Names_Gungan_Frontier_Wolf_Pack_And_More_151803.asp Érdekesek ezek az új domain nevek, melyeket a Lucasfilm beregisztrált. gunganfrontier2.com gunganfrontier3.com gunganfrontier4.com order67.net starwarsalliance.com starwarsrebels.com starwarswolfpack.com wolfpackadventures.net wookieehunters.com Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. (szerkesztve) A sorozatról itt nem beszélnék (a hozzászólásokat átraktam a megfelelő topikba), csak arról, hogy ez egy nagy fordulat és az első igazi piros pont a Disney -nek! Nem szűnik meg a LucasAnimation, nem rúgják ki Filonit és egy rakat embert, végre teljesen ésszerűen állnak ehhez a világhoz! Bravo! Szerkesztve: 2013. Május 20. - Ody Mandrell Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. A sorozatról itt nem beszélnék (a hozzászólásokat átraktam a megfelelő topikba), csak arról, hogy ez egy nagy fordulat és az első igazi piros pont a Disney -nek! Nem szűnik meg a LucasAnimation, nem rúgják ki Filonit és egy rakat embert, végre teljesen ésszerűen állnak ehhez a világhoz! Bravo! Teljesen egyet értek, ennek én is örülök. Habár nem kell nagy ész ahhoz (legalábbis szerintem), hogy rájöjjenek, az SW világában még hatalmas lehetőségek vannak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. hogy rájöjjenek, az SW világában még hatalmas lehetőségek vannak. Ezért vették meg a céget. Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. Hozzászólás ideje: 2013. Május 20. Ezért vették meg a céget. Legalább a LucasArts mögött már ott a világ (egyik) legnagyobb szórakoztatócége, úgyhogy ki tudják hozni a maximumot. Ez talán a legkomolyabb előny. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.