caseyjones Hozzászólás ideje: 2019. Október 10. Hozzászólás ideje: 2019. Október 10. 2 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: A Gyűrű keresése és a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről egy és ugyanaz. Az utóbbi kiadás jobb, mert néhány ponton a Tolkien Társaság javította a fordítást, kompatibilissé téve a Gyűrűk urával. És nincs kibővítve a korábbi kiadáshoz képest vagy ilyesmi? Válasz
Kargarosz Hozzászólás ideje: 2019. Október 10. Hozzászólás ideje: 2019. Október 10. Hallom Caseyjones már felkerested a Tolkien Társaságot is Most beszélek épp pont az egyik emberrel, és amit Nute írt úgy van. Érdekességképpen megkérdeztem, hogy az oldalak száma azért eltérő mert '' A névmutató miatt, és a tördelés is számít'' szóval lényegében ami neked megvan az a legjobb megnyugodhatsz Inkább add ide nekem a tiédet mert nekem meg a kék van meg Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2019. Október 11. Hozzászólás ideje: 2019. Október 11. 22 órával ezelőtt, Kargarosz írta: Inkább add ide nekem a tiédet mert nekem meg a kék van meg Azt azért nem! Válasz
Kargarosz Hozzászólás ideje: 2019. Október 11. Hozzászólás ideje: 2019. Október 11. 1 órával korábban, caseyjones írta: Azt azért nem! De azért szívesen,hogy látod még külön megkérdeztem, és gondoltam rád. 1 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2019. Október 12. Hozzászólás ideje: 2019. Október 12. (szerkesztve) 2019. 10. 10. - 22:54, Kargarosz írta: Hallom Caseyjones már felkerested a Tolkien Társaságot is Most beszélek épp pont az egyik emberrel, és amit Nute írt úgy van. Jaja, egyik LOTR fan haveromnak írtam, hogy érdeklődje meg, mert habár van profilom Facebookon, de nem vagyok túl aktív rajta, és nem is szeretem használni. Azt írta nekem vissza az MTT-ről, hogy rendesek voltak, kézségesen segítettek neki, és hamar válaszoltak mindenre. (Másrészt ő sem volt tele tisztában, hogy a kettő könyv egy és ugyanaz-e, szóval annyira kíváncsivá tettem, hogy ő is elkezdett rajta agyalni, mielőtt klaviatúrát ragadott. Okoztam neki is egy kis fejtörést. ) Jó, hogy van nekünk, magyaroknak egy ilyen társaság. Szerkesztve: 2019. Október 12. - caseyjones Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. November 19. Hozzászólás ideje: 2019. November 19. Az Amazon jó előre berendelte a TLotR sori második szezonját. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2019. December 8. Hozzászólás ideje: 2019. December 8. A Gyűrűk Ura-trilógiát és a Hobbitot már legalább 5-6 alkalommal elolvastam, és úgy gondoltam itt az idő valami újdonságnak is, ezért pár napja megvettem a Szilmarilokat. Most eléggé Star Wars-dömpingben vagyok, de jövőre valamikor mindenképp el akarom olvasni. 3 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Van egy csomó LotR-kötetem, viszont nem tudom, hogyan fogjak hozzájuk. - Befejezetlen regék Numenorról és Középföldéről - Elveszett mesék könyve I-II - A Szilmarilok - Húrin gyermekei - Beren és Lúthien Ti mit javasoltok, milyen időrendben érdemes ezeket olvasni? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Mi a helyzet a gyűrűk ura sorozattal? Ugye lesz még? Válasz
1valaki Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. 52 perccel korábban, caseyjones írta: Van egy csomó LotR-kötetem, viszont nem tudom, hogyan fogjak hozzájuk. - Befejezetlen regék Numenorról és Középföldéről - Elveszett mesék könyve I-II - A Szilmarilok - Húrin gyermekei - Beren és Lúthien Ti mit javasoltok, milyen időrendben érdemes ezeket olvasni? El kell olvasni A szilmarilokat és akkor a többit akár ki is dobhatod. 1 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. 30 minutes ago, 1valaki said: El kell olvasni A szilmarilokat és akkor a többit akár ki is dobhatod. Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Válasz
1valaki Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. 3 perccel korábban, caseyjones írta: Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? A negyediket és ötödiket tartalmazza A szilmarilok.Az elsöben és a másodikban semmi olyan nincs ami nem található meg A szilmarilok Numenor története fejezetében,vagy A király visszatér függelékében. Válasz
1valaki Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. (szerkesztve) 25 perccel korábban, caseyjones írta: Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Ha eljutsz a következö illusztrációig A szilmarilokban,fél óra szünetet fogsz tartani és elgondolkodsz majd a történteken Spoiler Szerkesztve: 2020. Május 24. - 1valaki 1 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Gondoltam, megvásárolom a Bombadil Toma kalandjait. Az öreg Toma ugye tiszteletét teszi a Gyűrű szövetségében, de csak a könyvben. Ez a kis kötet mindössze 120 oldalas, a Szukits gondozásában jelent meg 2002-ben, azóta nem adták ki semmilyen formában. Szóval, ritkaság, ennek ellenére majdnem dobtam egy hátast, mikor megláttam az árát a Bookline-on: 15.000 Ft! Ennyit ki nem adok érte. Pedig nagyon érdekel. Remélem, megjelenik a közeljövőben újra. Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. Hozzászólás ideje: 2020. Május 24. 2013. 12. 23. - 20:21, Donát írta: Én semmilyen Gyűrűk ura világban játszódó filmet nem néznék meg feliratosan. Zseniálisan eltaláltak a szinkronok, kezdve Gandalffal. Én megnéztem az egész trilógiát németül, és ott is nagyon jó a szinkron. Persze, nem olyan jó, mint a magyar, de szerintem a németet is érdemes meglesni. 2016. 12. 08. - 20:29, Fulcrum írta: De Aragorn is jó alapanyag lenne egy filmre vagy egy sorozatra. Van már ilyen, a Born of Hope. Bár tudomásom szerint fan filmként kell kezelni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. Május 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Május 25. 13 órával ezelőtt, caseyjones írta: Van egy csomó LotR-kötetem, viszont nem tudom, hogyan fogjak hozzájuk. - Befejezetlen regék Numenorról és Középföldéről - Elveszett mesék könyve I-II - A Szilmarilok - Húrin gyermekei - Beren és Lúthien Ti mit javasoltok, milyen időrendben érdemes ezeket olvasni? Mindenképpen A Szilmarilokat olvasd el. Utána pedig attól függ. Ha a Sz tetszett és érdekel Tolkien világa, a többit is hozzá olvashatod. Az utolsó kettő kibővít két történetet a Sz-ból, ha jól emlékszem, főleg a Húrin tartalmaz többletelemeket (vagy úgy mondanám, hogy a teljes sztori 3 könyvből rakható össze), és regényesebb, bővebb formában meséli el a két könyv ezt a két történetet. Tolkien többször is változtatott az írásain, a Berenből pl. az kis kiderül, hogy a BL-sztori hogyan alakult. A Befejezetlen regékben is olyan történettöredékek találhatóak meg, amelyeknek a lényege benne van a Sz-ban, de azért nem mindegy, hogy valamiről olvasol két sort, vagy egy 20-40 oldalas novellát. A Sz-ban benne van a LOTR is, kb. két oldalas összefoglalásban, szóval a Sz történeteit így kell elképzelni: zanzásított törileckeként gyönyörű stílusban megírva. Minden más bővíti a világot. Az Elveszett mesék könyve viszont csak az elvakultaknak való 2 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 25. Hozzászólás ideje: 2020. Május 25. 1 hour ago, MissKarrde said: Az Elveszett mesék könyve viszont csak az elvakultaknak való Miért? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Mert nehéz olvasni. Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. (szerkesztve) Ez szerintem a trilógiáról is elmondható. Én annak idején 10 évesen olvastam, rengeteget szenvedtem vele. Másfél évembe került, mire elolvastam a trilógiát, azaz fél évig tartott egy rész elolvasása. Mit gondoltok, érdemes adni neki még egy esélyt (fiatal) felnőtt fejjel? Emlékszem, Timothy Zahntól a Kirajzást szintén gyerekként próbáltam meg elolvasni (bár nem 10 évesen), és 2 hét alatt kb. 60 oldalt sikerült letudnom, aztán befejeztem. Erre meg elolvastam 2017-ben, és 5-6 nap alatt kivégeztem, azóta is top3 SW-regény. Bár egy Gyűrűk Ura talán még felnőtt fejjel is nehezebb olvasmány lehet, mint egy Zahn-féle SW-regény. Szerkesztve: 2020. Május 26. - caseyjones 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Én 20 évesen olvastam először, és egy-két hét alatt végeztem vele, annyira olvastatta magát. Május vége felé volt, vizsgaidőszak kellős közepén, és nagyon vigyáznom kellett, hogy tanuljak is valamit mellette. De volt olyan csoporttársam, aki kénytelen volt vizsgát halasztani pont emiatt. Szóval a trilógia szerintem felnőtt fejjel nem nehéz olvasmány. 1 Válasz
1valaki Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. 2 órával ezelőtt, caseyjones írta: Bár egy Gyűrűk Ura talán még felnőtt fejjel is nehezebb olvasmány lehet, mint egy Zahn-féle SW-regény. Asimov Alapitványa nehéz olvasmány.A düne 4.,5.,6. része lehet nehezebb olvasmány.De A gyűrük ura alulról sem súrolja a nehéz olvasmány fogalmát,még akkor sem ha legjobb esetben is egy közepes SW-regénnyel próbáljuk versenyeztetni "nehézség" szempontjából. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. 31 perccel korábban, 1valaki írta: Asimov Alapitványa nehéz olvasmány. Olvastam és imádtam, nekem nem tűnt túl nehéznek. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Olvastam és imádtam, nekem nem tűnt túl nehéznek. Nekem sem. A nehézség hiánya amúgy nem igénytelenséget vagy ponyva könnyedséget jelent az említett műveknél, remélem ebben megegyezhetünk. Szigorúan arról van szó, hogy valami annyira olvasmányos, izgalmas és érdekes, hogy gyakorlatilag letehetetlen. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. Hozzászólás ideje: 2020. Május 26. 4 órával ezelőtt, caseyjones írta: Ez szerintem a trilógiáról is elmondható. Én annak idején 10 évesen olvastam, rengeteget szenvedtem vele. Másfél évembe került, mire elolvastam a trilógiát, azaz fél évig tartott egy rész elolvasása. Mit gondoltok, érdemes adni neki még egy esélyt (fiatal) felnőtt fejjel? Emlékszem, Timothy Zahntól a Kirajzást szintén gyerekként próbáltam meg elolvasni (bár nem 10 évesen), és 2 hét alatt kb. 60 oldalt sikerült letudnom, aztán befejeztem. Erre meg elolvastam 2017-ben, és 5-6 nap alatt kivégeztem, azóta is top3 SW-regény. Bár egy Gyűrűk Ura talán még felnőtt fejjel is nehezebb olvasmány lehet, mint egy Zahn-féle SW-regény. Mintha csak a saját élményeimet olvasnám. Én is valamikor általános iskolás koromban olvastam a Gyűrűk Urát és a Kirajzást előszőr, és mindkettőt untam. Illetve a GYU első része nagyon tetszett, a másodiknál fejeztem be amikor 50 oldalon keresztül beszélgetnek Szilszakállal. Aztán pár évvel később gimis koromban újraolvastam a GYU-t és a Kirajzást is, és akkor mindkettő teszett. 2 Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. A mai napig a Gyűrűk urához készült az egyik legjobb magyar szinkron. 9 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. On 5/24/2020 at 7:21 PM , Iqvi said: Mi a helyzet a gyűrűk ura sorozattal? Ugye lesz még? Lesz, persze. Mondjuk nem követem a munkálatokat, szóval nem tudom, mivel fog pontosan foglalkozni, de remélem, hogy nem remake lesz, mert úgyse tudják megugrani azt a lécet, amit a filmtrilógia felállított, másrészt Tolkien világában van sok olyan történet, amelyet jó lenne mozgóképesen látni, és eddig még nem láttunk: Húrin gyermekei, Szilmarilok stb. Válasz
Kargarosz Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. (szerkesztve) 2020. 05. 26. - 7:35, MissKarrde írta: Mert nehéz olvasni. Van ugye 2 része is az oké, hogy nehéz olvasni,de érdemes e? Esetleg kifejt egy két történetet jobban amiből csak pár mondat van régebbi regényekbe? Azért kérdem mert,ha beszerzem egyszer a köteteket akkor érdemes e erre áldoznom. Eddig amúgy Középfölde Atlasza, és a Gyűrűk Ura Trilógia van meg a legújabb kiadásba. No meg van még 2 Szerepjáték könyvem a biztonság kedvéért Szerkesztve: 2020. Június 12. - Kargarosz Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 9. Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 9. A Gyűrű keresése Amennyiben nem lett volna a rengeteg jegyzet meg a sok függelék, simán 10-est vagy minimum 9-est adnék rá 10-es skálán. De így csak 6-ost. A történetek tetszettek; jó volt megannyi év után visszatérni Középföldére. A palantírokról szóló rész volt kissé unalmas, illetve Galadriel és Celeborn története volt csalódás – tartalmilag és nyelvezetét tekintve is nehéz olvasmánynak bizonyult –, ezt a kettőt leszámítva viszont jól szórakoztam. Megtudhattunk nagyon sok érdekes háttérinformációt, többek között Gandalfról, Szarumánról, a Gyűrűlidércekről, Rohanról, Gondorról és sok egyéb másról. Nagyon jó kiegészítők voltak ezek a Hobbithoz meg A Gyűrűk Ura-trilógiához. Húrin gyermekeinek sztorija kifejezetten tetszett. Sajnálom, hogy Tolkien nem tudta befejezni ezen műveket, mert a rengeteg jegyzet és függelék borzasztó érdektelen volt. Én oda se tudtam rájuk figyelni olvasás közben. 1 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 14. Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 14. https://24.hu/kultura/2020/08/13/gyuruk-ura-sorozat-forgatas-leallitottak-koronavirus-uj-zeland/amp/ Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2020. Október 8. Hozzászólás ideje: 2020. Október 8. December 1-jén jön a Gyűrűk Ura- és a Hobbit-trilógia 4K Blu-rayen. Az előbbit annak idején 2K-ban fejezték be, úgyhogy a 4K változathoz Peter Jackson felügyeletével újra beszkennelték az eredeti negatívokat, majd ráillesztették a digitális effektusokat. Ez azt jelenti, hogy a CGI 2K-s marad, mivel nem renderelték újra, de minden más natív 4K felbontású lesz. 3 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.