Jump to content

5x17 - Sabotage


Recommended Posts

17. rész - Sabotage / Szabotázs

 

epguide517.jpg

 

Írta: Charles Murray

Rendezte: Brian Kalin O'Connell

 

Helyszín: Coruscant, Cato Neimoidia

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Russo-ISC - Dee Bradley Baker

Letta Turmond - Kari Wahlgren

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

Cin Drallig - Robin Atkin Downes

Rex százados - Dee Bradley Baker

Kit Fisto - Phil LaMarr

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Plo Koon - James Arnold Taylor

Eeth Koth - Chris Edgerly

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Barriss Offee - Meredith Salenger

Tera Sinube - Gregory Baldwin

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Eekar Oki

Jackar Bowmani

Sora Bulq

R2-D2

R7-A7

 

Történet

Anakin Skywalker és Ahsoka Tano a Neimoidián teljesítenek szolgálatot, miután a szeparatista haderő támadást intézett a bolygó ellen. A csata hevében azonban sürgős üzenet érkezik Yoda mestertől, aki arról tájékoztatja a két Jedit, hogy merénylet történt a Jedi templomban. A nyomozás kívülálló lovagokat követel meg, így Anakinra és Ahsokára hárul a feladat, hogy kiderítse ki a felelős az akcióért.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A történetszál címei Alfred Hitchcock filmjeire utalnak: Sabotage (1936), The Man Who Knew Too Much (1934), To Catch a Thief (1955), The Wrong Man (1955).

- Cin Drallig egy karakter a Sithek bosszújából. Látni a hologramon amikor Anakin megtámadja a templomot. Őt Nick Gillard, a kaszkadőrös és vívómester játszotta.

- „Attól tartok, egyik következik a másikból” – mondta Anakin, amikor az idealista politikusokról beszél akik elárulták a Jediket, lásd Dooku gróf, és Krell a 4. évadból. Ez ironikus, látva a jövőt és Anakin sorsát.

- Russo-ISC beszédstílusa, neve, és szokása hogy az ellenzőt rángatja, mind David Caruso szerepére utal a CSI: Miamiban.

- A löveghajóban látott hátrakétások az 501-es légióban szolgálnak Rex Kapitánnyal. Ők a legutolsó inkarnációi azoknak akikkel Anakin Skywalker az Octuptarra droidot támadja meg a Christophsis-on.

- A löveghajó neve ami Rex-et viszi a Cato Neimoidi-án, Lucky Lekku, amit már a sorozat indulása óta láthatunk. Egész sok találata van már, elég csak az orrára néznünk.

- A maszkos figurák a templom előtt a Templom Őrök. Látjuk még őket a történeti szál során.

- A tüntetésen látható az áthúzott klón, valamint van két felirat is: „A Jedik korruptak”, és „Állítsák meg a klónozó erőszakot”

- Amikor rajtakapják Lettát a saját szavaival, Anakin azt mondja, hogy senki nem mondta neki azt, hogy Jackar meghalt...ez igaz is. Amit Ahsoka mond: „ Someone made Jackar the bomb” úgy is lehetne értelmezni, hogy valaki bombát csinált Jakar-nak. Letta tehát tudta, hogy Jackar vérében nanodrioidok voltak, ergo elárulta magát.

- Első debütálása volt az Episode III féle Jedi csillagvadásznak. Anakin persze egyből tönkre is tette.

 

Concept Art galéria

 

conceptart01.jpg

A Jetpack -al felszerelt Rex százados

 

conceptart02.jpg

Egy jelenet a Neimoidiai csatából. Dave Filoni rajza

 

 conceptart03.jpg

Anakin sérült Interceptora. A pilótafülke ablaka alatt olvasható felirat: "General Skywalker"

 

conceptart04.jpg

Ahsoka Interceptora. Itt is megfigyelhető egy felirat, mely a következőt jelenti: "Commander Tano"

 

conceptart05.jpg

Yularen admirális frissített karakter dizájnja

 

conceptart06.jpg

Russo-ISC karakter illusztrációja

 

conceptart07.jpg

Cin Drallig makettje

 

conceptart08.jpg

Letta Turmond karakter illusztrációja

 

conceptart09.jpg

A holografikus robbanásanalizátor illusztrációja

 

conceptart10.jpg

A Jedi templom bejáratánál látható pillérek részletei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Érdekes felvezető rész volt, de nekem szemet szúrt egy két "baki". Vagy legalábbis most bakinak nevezem.

 

pl. Hogy a fenébe került vissza a keze a szobájába? Másrszről meg valaki mond valamit a betegszobában és rögtön készpénznek veszik?

 

Trailerekből és itt most spoiler lesz, én úgy gondolom:

Valahogy Ashokára terelődik a gyanú, de kizárt, hogy ő bárhogyan is benne lenne hiszen ott sem volt. Viszont a trailerekben látszik az a másik padawan, és a részben is egyszer feltűnik ahogy somfordál, mikor Anakin beviszi Lettát.

El tudom képzelni, az ő keze van ebben benne valahogy, akár mind trickkel, akár máshogy. És miután Ashoka erre rájön megprobálja védeni, vagy lebeszélni, mindenestre valahogy rá fog terelődni a gyanú, vagy észreveszik, hogy falaz valakinek.

 

Spoiler end.

Edited by Varbaro
Link to comment
Share on other sites

Óriási rész volt!

A látvány lehengerlő volt, és a sztori is pazar (igaz, nem értettem mindent kristálytisztán, az angolomon van még mit javítani, de körvonalakban értettem) és volt meglepetésvendég is. Cin Drallig :rock:

Felirat után bővebben.

Link to comment
Share on other sites

Cato Neimoidia hatalmas volt, ahogy az Eta-2-esek megjelenése is (bár volt egy kis animációs baki velük, aki megtalálja kap egy sütit). Utána egy kicsit leült a rész, és ezt a nagy nyomozást is nehéz nem kapkodósan bemutatni cirka 18 percben. Cin Drallig fel se tűnt - vagyis feltűnt, de nem esett le hogy az ő lenne - így a készítőknek kijár egy nagy piros pont. A többi rész tartalmának tudatában nagyon kíváncsi vagyok, hogy jutunk el innen oda.

Link to comment
Share on other sites

Szerencsére már ma meg tudtam nézni az epizódot (hála annak, aki feltöltötte a full HD-s WEB DL-t) :clap:

 

Az elején nagyon örültem neki, hogy megint láttunk "űrcsatát", vagy legalábbis egy légi-csatát. A kullancsok megjelenése, pedig egyből az Ep. III-as feelinget hozta ki belőlem. Az egész jelenet remek volt, nagyon jól néztek a ki az animációk, a robbanások és megint kaptunk poénos párbeszédeket az Anakin - Ahsoka párostól :D A kedvencem: jön a rakéta, erre Anakin - "No problem", utána őár másodperc múlva elárasztják a kullancsok, Ankin - "Slight problem!" :lol: Csak figyelj és tanulj padawan, erre éppen átfúrja az egyik droid a padlólemezt :D Meg az nagy volt mikor aggódva megkérdezi Ahsokától, hogy hány találatot kapott erre mondja Ahsoka, hogy egyet se :cool:

Kitűnő és pörgős indítás volt ez a jelenet és nem utolsó sorban a helyszín, a Cato Neimoidia is remek alapul szolgált ehhez :)

 

Azzal egyet kell, hogy értsek, hogy ezután kis kontrasztkén eléggé lelassult az epizód, de a tematikáját tekintve engem abszolút megfogott. Néhány bolygón már találkozhattunk azzal a jelenséggel, hogy jediket nem nagyon szívelik, de itt a Coruscanton ez egészen különös konfliktusként jelenhetett meg. Tehát ez, hogy ellenük fordulhat a közhangulat egy nagyon érdekes fonalat adott, amire szerintem jól fel tudták fűzni az eseményeket.

Az a tömegjelenet ott a Templom lábánál nagyon el volt találva és amilyen kényesen kezelte a Tanács az egész ügyet jól mutatta a helyzet súlyosságát!

 

Russo-ISC feltűnése üde színfolt volt. Nekem már egy kicsit hiányoztak a droidok WAC-ék után :P Egyébként az első kikérdezett szemtanúnak csak szerintem volt hasonló a hangja, mint egy weequay-nek? A második szemtanú meg valószínűleg egy chiss lesz, bár nekem az avatar jutott róla először eszembe :)

Lettanak meg elég szögletesre sikerült a haja...

Ahogy ott Ahsokáék átnézték az hologramot a robbanásról az nagyon jól nézett ki, ahogy közbe belesétálnak a "robbanásba". Kicsit belepillanthattunk, hogy néz ki egy nyomozás a messzi-messzi galaxisban. A nano-technológia megemlítéséért külön piros pont! Russonak a kis droid segítői nagyon aranyosak voltak. Amúgy azt észrevettétek, hogy mikor másodjára mennek beszámolni Anakinék a Tanácsnak, Obi + Shaak Ti már csak hologramként van jelen, pedig az elején még személyesen is ott ültek... kíváncsi lennék mennyi idő telt el a nyomozás kezdete óta, szerintem nem olyan sok. Ahsoka felháborodásánál milyen furcsa fejet vágott már Windu :D

 

Az nekem sem volt tiszta, hogy akkor Jackar keze mégis, hogy került oda :hmm: Illetve, hogyha a vérében volt úgymond a bomba, akkor az a keze, hogy maradt meg :? Amikor elmentek Letta lakására az a rész nagyon hangulatos volt, mondjuk már itt sejtettem, hogy nincs minden rendben a csajjal. Az utána következő menekülés pedig a kedvencem volt az egész részben. Az elején mikor ellöki Ahsokát azért Anakintól jobb reflexeket vártam volna el, ő meg csak állt ott mint .... a lakodalomban. Viszont utána az üldözés nagyon jóra sikeredett, ahogy Ahsoka beugrott ott elé a végén, az olyan Pókemberes volt :D

A végén azt mondják, hogy bezárták a Templom alatti cellába Lettát további kihallgatás végett (nem is tudtam, hogy vannak ilyen helységek is ott), de egyébként miért nem kérdezték ki rögtön azután miután bevitték? Elvileg megy az elégedetlenkedés a nép részéről és még nem tisztáztak le mindent, úgyhogy szerintem itt jobb lett volna azonnal kihallgatni, bár lehet csak meg akarják még előtte puhítani...

 

Tera Sinube megint befigyelt a végén :D A záró speech meg egészen érdekes, különösen Anakin szájából! Összességében nekem tetszett a rész, jól szórakoztam. Hangulatilag abszolút rendben volt és a történet is tetszett, emellett ugyan nem egy igazán kiemelkedő epizód, de azért meg fogom még nézni párszor :)

Link to comment
Share on other sites

Remek rész volt!

Az elején Cato Neimoidia nagyon jó volt, de sajnos elég rövid. Szívesen néztem volna tovább.

Az utána lévő nyomozás is tetszett. Cin Drallig feltűnése nagyon meglepett, ahogy Krell megemlítése. Piros pont érte a készítőknek.

Link to comment
Share on other sites

Na, hát ez a rész is zseniális volt! Nagyon érződött rajta, hogy még csak felvezetés, de már itt lehet érezni, hogy komoly szállal állunk szemben. Az animáció és a zene valami eszméletlen volt! :clap: Számomra az egész nagyon filmes hatást keltett. Plusz pont az Eta-2-esek megjelenéséért! Kedvenc hajóim. Tiszta Ep. III feeling. Jó volt újra látni a Templomban pár ismerős arcot a Jedik közül, elsuhanni a háttérben. Anakin és Ahsoka párosa briliáns! Már teljesen egymásra hangolódtak, mint egy igazi mester és tanítvány. :rock: Ahsoka valóban sokat fejlődött, mióta legutóbb láttuk őt, ahogy megmondták. Jöjjön gyorsan az a folytatás! :)

Link to comment
Share on other sites

Ahogy irtátok, felvezető volt, viszont tetszett.

Anakin már hiányzott a középpontból és jó volt a képernyőn látni.

Cato Neimoidia nagyon tetszett, de tényleg rövid volt.

Cin Drallig feltűnése megvett kilóra, de megkérdezném: kik azok a marcona páncélos csávók mellette?

Mintha biztosnági őrök lettek volna, de elég vad a külsejük és nekem újak voltak.

A zenét tudnám még ezúttal agyon dícsérni: jól működött és a klasszikus dallamok mellett -melyek mindig üde színfoltok ritkaságuk miatt- az újak is remekek lettek.

A felirat rajtam is segíteni fog egy ilyen rész után, de nélküle egyelőre -természetesen- csak jót mondhatok.

 

szerk.:Ó és persze itt más horderejű dolgokról volt szó, de olyan Lightsaber Lost-os Deja Vu-m volt!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

kik azok a marcona páncélos csávók mellette?

 

szerk.:Ó és persze itt más horderejű dolgokról volt szó, de olyan Lightsaber Lost-os Deja Vu-m volt!

 

Nem tudom, hogy kik, de nagyon ütősen néztek ki ;)

 

Egyébként a helyszínről, meg az üldözéses jelenetről nekem is az ugrott be...

Link to comment
Share on other sites

CSI Coruscant

Furcsa, sőt elég SW idegen volt ez a nyomozósdi, mégis bejött a rész. A nanodroid kereső kicsit trikorderes volt, az is kilógott a világból, sőt nekem maguk a nanodroidok is, mégis kíváncsivá tettek, hogy mi lesz a folyatás.

Link to comment
Share on other sites

Mindent összevetve nem volt rossz rész, bár egy kicsit bántam, hogy a Császár terveiről (már ami a mandalore-i felbolydulást illetve Maul-t illeti) egyelőre nem tudtunk meg többet... Ez számomra azért volt furcsa, hisz Obi-wan úgy hagyja ott a csatát, hogy megígéri Bo-Katan-nak, hogy elmondja, hogy mi történt. Igaz, valószínűleg ezt (mármint a Maul-szál lezárását) az évad végére tartogatják.

 

Ugyanakkor az epizód elég ütősre sikeredett pörgős volt, kidolgozott és izgalmas. Szerintem ügyes volt, hogy elővették a nanodroidokat, hisz a Star Wars világában meglehetősen előrehaladott droid technikával rendelkeznek... Az is jó húzás volt az alkotók részéről, hogy újra elővették a szenátusi ülésekről már korábban megismert háború-béke vitát - a nép szemszögéből. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak kihozni ebből, az évad előzetese(i) alapján ugyanis még nincs vége a történetnek...

 

A második szemtanú meg valószínűleg egy chiss lesz

 

Nem valószínű, nekik izzó vörös szemük van, és (egy-két egyedet leszámítva :) ) hírből sem ismerik a köztársaságot, vagy a jediket.

Edited by Zot Zellos
Link to comment
Share on other sites

Jó volt, nekem tetszett. Főleg a zenei aláfestése volt kiemelkedő, többször felcsendült a klasszikus témák, de ezek közé gyakran vegyült az a zenei motívum, amit korábban kizárólag a Mortison hallhattunk, ami engem nagyon lenyűgözött.

 

Cin Drallig felbukkanása kellemes meglepetés volt, bár amíg nem mondták a nevét, nem esett le, hogy ő az. Először Jurokkra, a kapuőrre asszociáltam az EPIII. regényváltozatából, illett hozzá a szerep. Azok a hóhérszerű biztonsági őrök elég ijesztőnek tűnnek.

 

Korábban is láthattunk már különböző fajú párokat, de ez az eddigi legextrémebb. (Ha Ziróékat nem számoljuk.) Egy ember egy abyssinnel? Érdekes ízlése lehet a csajnak. Bár, ahogy kiderült, csak a terv része volt.

 

Amúgy volt egy logikátlanság Anakin viselkedésében. Azt mondta, hogy "nem említettük, hogy meghalt." Holott az üldözés előtt még ő mondta, hogy valaki megetette nanodroidokkal a férjét és őt tették a bombává. Ebből egy normális ember össze tudja rakni a képet, hogy a férje meghalt, így annyira nem ütött ez a "olyat mondtál, amit úgy tudsz, hogy nem említettük" csavar.

 

A Cato Neimoidiai csata jó volt, látványos volt, de nem tudom, miért volt rá szükség. Igazából a későbbi események tekintetében nem volt semmi funkciója, csak amolyan kis felvezető csata. :) Yoda olyan aranyosan néz ki ezzel az új modelljével, kifejezetten tetszik. :)

 

Jut eszembe, a záróképsorokban egy Jedi Padawan komolyan a folyosón hadonászott a fénykardjával? Ráadásul Saesee Tiin figyelte a mozdulatait. Jobb helyet nem talált volna a kiképzésre? :D

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

 

Amúgy volt egy logikátlanság Anakin viselkedésében. Azt mondta, hogy "nem említettük, hogy meghalt." Holott az üldözés előtt még ő mondta, hogy valaki megetette nanodroidokkal a férjét és őt tették a bombává. Ebből egy normális ember össze tudja rakni a képet, hogy a férje meghalt, így annyira nem ütött ez a "olyat mondtál, amit úgy tudsz, hogy nem említettük" csavar.

 

Igen ez engem is zavart.

 

A Cato Neimoidiai csata jó volt, látványos volt, de nem tudom, miért volt rá szükség. Igazából a későbbi események tekintetében nem volt semmi funkciója

 

Dehogynem volt: mivel Anakin és Ahsoka ott voltak, ezért a Tanács biztos lehetett benne, hogy nekik nincs közük a robbantáshoz.

 

Nagyon bejött ez a rész, azt hiszem erről végre tudok majd írni :D

Link to comment
Share on other sites

No, megalakult a JCIS. Volt itt Skywalker különleges ügynök, Zöldfülü Tano próbaidős ügynök és persze Russo törvényszéki szakértő. :D

Remek rész volt, nagyon tetszett a Star Wars megszokott sémáitól elrugaszkodott koncepció. Tényleg, mintha egy NCIS: Los Angeles részt ültettek volna át Star Wars környezetbe, katonai célpont ellen elkövetett terrorista akcióval, az "ügynökök" akciózásával, high-techy-techy cuccok használatával. Volt némi Star Trekes utánérzésem is a nanobotokkal és a trikorder szerű érzékelő cuccal, de amikor lementek Coruscant mélyére, ott meg tiszta Blade Runner hangulat uralkodott.

Az epizód elején sem spóroltak az utalásokkal, Cato Neimoidia újboli feltűnése, az Eta-2-esek megjelenése, a kullancs droidos támadás mind az ep3-at idézték. R2 egyre rutinosabb a kullancsok kiiktatásában, nem csoda, hogy az ep3-ban R4-el ellentétben ő nem vesztette el a fejét. :) És ezúttal sem fogták vissza magukat a zenével, volt kettő a filmekből, és újra hallhattuk kicsit áthangszerelve Ahsoka témáját. És jó volt újra klónokat látni, bár továbbra is inkább csak cameo szerep jutott nekik.

Érdekes dolog olyat hallani, hogy Cato Neimoidia szeparatista támadás alatt áll, amikor a neimoidiai vezetés pont Konföderáció párti. Marha komoly szepi támadás lehetett az. Nute Gunray biztos rokonlátogatóban volt. :D

A látványt is sikerült újra áll-leejtővé varázsolni, a robbanás holografikus rekonstruálása mesés és nagyon hangulatos volt.

Jó volt a sok régi Jedit is látni, Kit Fisto, Eath Koth, Barriss Offee, Plo Koon, Eekar Oki, Tera Sinube, Shaak Ti, Saesee Tiin, remek, hogy a szegényes első évadok után immár tényleg egyben az egész Jedi Tanács és már a Templom folyosói sem kihaltak. De jó volt látni Cin Dralligot, remélem egyszer kap komolyabb szerepet is, mert az EU szerint ő az egyik legjobb vívó a Rendben. Amúgy, figyeltétek azt a két maszkos alakot Drallig mögött? Nagyon hátborzongatóan festenek, kik lehetnek? Jedik? Mert alapjáraton nekem Darth Revan ugrott be róluk. Amúgy végre az is látszik, hogy kezd komolyan megrendülni a bizalom a Jedikben. Egyelőre érdekes, mi állhatott a robbantás hátterében, mi vezette erre Lettát, de már az a tüntető banda sokat elmond a helyzetről. Az meg pláne, hogy a Templom bejáratát klón katonák és LAAT/i-k védik, a tömeg fölött is ott köröz egy csatahajó...

Az is jó, hogy többet megtudhattunk a Jedi Templom működéséről, az ott dolgozó civilekről (az EU már foglalkozott párszor velük, örülök, hogy ide is átemelték őket, mert a mozifilmekből úgy tűnik, mintha a Jedik mindent maguk végeznének). Azért tényleg eléggé gáz, hogy valaki a Templomban dolgozik, de Coruscant lepukkant negyedében kénytelen élni, mocsokban. Részről részre egyre nagyobbat csalódik az ember a Jedikben... :(

No, jó rész volt, tetszett, kíváncsian várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

Dehogynem volt: mivel Anakin és Ahsoka ott voltak, ezért a Tanács biztos lehetett benne, hogy nekik nincs közük a robbantáshoz.

Igaz-igaz és azt is be kell vallani, hogy milyen piszkosul látványos volt! Oké, ezt a részt kivételesen 1080p-ben néztem, de olyan volt, mintha egy mozifilmet néznék. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát, nem vagyok teljesen megelégedve... Biztos az is közre játszik, hogy tegnap este nagyon fáradt és álmos voltam, no meg, hogy a Maulos szálnak köszönhetően én még mindig pörgésre vártam.

 

Cato Neimoidia nagyon szép lett, összehasonlítva a második évaddal. Jó volt az űrcsata és a kullancsdroidok is. Bár szerintem az Anakin kimentését a hajóból beáldozhatták volna, és láthattunk volna egy kis talajon zajló ütközet (klón vs droid, de rég volt már).

 

Aztán, ami szemet szúrt. Anakin és Ahsokát sürgősen visszahívták a templomba... Miért pont őket? Lehet, hogy én nem figyeltem, vagy nem hallottam ilyen utalást, de miért nekik kell menniük? Ez még nem is lenne baj, de a Jedi Templom Tanácsterme se volt még ilyen zsúfolt, hogy mindenki hús-vér állapotába jelen van... tehát bárki nyomozhatott volna, és Aniék folytathatták volna a küldetést.

 

Krimit már láttunk (nekem a Lightsaber Lost és a Hidden Enemy is az volt), nem volt rossz, elismerem, hogy felvezető, de azért remélem lesz még izgalmasabb is.

Link to comment
Share on other sites

Aztán, ami szemet szúrt. Anakin és Ahsokát sürgősen visszahívták a templomba... Miért pont őket? Lehet, hogy én nem figyeltem, vagy nem hallottam ilyen utalást, de miért nekik kell menniük? Ez még nem is lenne baj, de a Jedi Templom Tanácsterme se volt még ilyen zsúfolt, hogy mindenki hús-vér állapotába jelen van... tehát bárki nyomozhatott volna, és Aniék folytathatták volna a küldetést.

Pedig az epizódban elég világosan elmondták, hogy azért hívták őket, mert a merénylet mögött akár egy Jedi is állhat, aki még mindig a Templomban van. Ezért hívták vissza Anakint és Ahsokát, akik a merénylet idején nem tartózkodtak a Templomban.

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon érdekes rész volt! A spoilermentesség megtette a hatását, ugyanis az alapján, amit erről a szálról tudtam (megjegyzem alig valamit), másmilyen részre számítottam. Az eddigiektől elütő, nyomozós részt kaptunk most, ami talán kissé a Deception –höz hasonló. A rész inkább beszélgetős volt, így a savát-borsát is az apró utalások adták a fennálló helyzetre. Rögtön az elején jött a meglepi: szeparatista támadás Cato Neomodián! Vajon mit csinálhatott Lott Dodd? :D Az is lehet, hogy már nem tudták másképp megvezetni a szenátust, és eljátszottak egy „ál-támadást”. :) A csata gyönyörű volt, és sokakkal együtt én is örültem az ETA2 –esek első(?) feltűnésének, valamint a kullancs droidok akciójának is. Jó volt, ahogy Anakin az Erő segítségével megtisztítja a hajóját (ezt az EPIII –ban is megtehette volna :P ), viszont a gép alján sokkal többen „dolgoztak”. :D Ahsoka hőstette is rendben volt, nagyon ügyes és jól képzett a kislány. :D Ezután jött a hívás a Yodától, ami teljesen logikus abban a tekintetben, hogy olyan Jedikre akarták bízni a nyomozást, akik nem voltak ott a merénylet idején, ergo nem érintettek az ügyben. És innentől vált igazán érdekessé a dolog. Yodáék nem zárják ki, hogy egy Jedi áll a merénylet mögött. Anakin viszont rátesz még egy lapáttal a hangárban, és elmondja, hogy nem minden Jedi helyesli a háborút. Itt megemlíti Dooku mellett Krell –t is, ami hatalmas nagy piros pont! :clap: Ezek szerint kivizsgálták azt az ügyet, és megállapították, hogy Krell volt a bűnös (vajon Dogmával mi lett? :hmm: ). Ráadásul ez azt is jelenti, hogy a Jedi rend nem egységes! Mivel általában a főbb lovagokat látjuk, ez a megosztottság annyira nem jön át, de így ezzel együtt már jobban átérezhető. Épp a múltkor Mandalore apropóján írtuk, hogy a rend mennyire elfordult korábbi önmagától. Lehet, hogy ez a megosztottság is ebből ered, mert lehetnek olyanok, akik a régi felállás hívei maradtak. Persze nem hinném, hogy egy ilyen beállítottságú lovag a templomban robbantgatna. A nyomozás érdekes volt, mintha valamelyik krimi sorozatot néztem volna. :D A tüntetés a templomnál megint az aktuális állapotokra utalt. Windu meg is jegyzi, hogy egyre inkább csökken a háború támogatottsága. Amúgy is gáz van, ha már a templom lépcsőjén tüntetnek a klónok és a háború ellen. A Jedi őrség egy újabb meglepő elem volt, csak úgy, mint Cin Drallig feltűnése.

Aztán lemerülünk Coruscant alsóbb régióiban, épp ideje volt már mert elég rég jártunk itt. :) Azóta csak mocskosabbak lettek az utcák, és olyan darkos és sötét környezetet kreáltak összhangban a zenével, hogy egy animációs sorozattól ritka az ilyen. Jackar és a felesége érdekes vonalat adott a nyomozóknak, és bár a végén úgy tűnt megoldásra került a probléma, nagy valószínűséggel csak a felszínt karcolták meg. Rengeteg kérdés maradt. Letta valamilyen háborúellenes szervezethez tartozik (szegény Jackar biztos nem tudta mivel eteti a neje)? Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Én most valahogy nem Palpit sejtem a háttérben. Egyébként érdekes Windu véleménye a végén, hogy a nép bizalma megrendült a Jedikben, és egyre kevésbé népszerű a háború. Azért én nem hinném, hogy ilyen egyszerűen le kellene rendezni ezt a dolgot. Az isten szerelmére, felrobbantottak egy hangárt a templomban!! Anakin utolsó mondatai is ütnek rendesen. Lesznek olyan Jedik akikben csalódnak majd? És addig, amíg van olyan, aki a jó ügyért harcol addig ők is az oldalukon harcolnak? :o Ki dönti el mi a jó ügy? Ő? Vagy Palpatine? Szép utalások ezek az EPIII –ra.

 

Nagyon hangulatos, sztoriépítő rész volt, jöhet a folytatás.

Link to comment
Share on other sites

Pedig az epizódban elég világosan elmondták, hogy azért hívták őket, mert a merénylet mögött akár egy Jedi is állhat, aki még mindig a Templomban van. Ezért hívták vissza Anakint és Ahsokát, akik a merénylet idején nem tartózkodtak a Templomban.

Igen, azt tudom, de szerintem ennek ellenére is nyomozhatott volna valamelyik tapasztalt jedi (akiknek láthatóan semmi dolguk nem volt), mint Anakin és Ahsoka.

Link to comment
Share on other sites

Igen, azt tudom, de szerintem ennek ellenére is nyomozhatott volna valamelyik tapasztalt jedi (akiknek láthatóan semmi dolguk nem volt), mint Anakin és Ahsoka.

De semelyik Jedi sem nyomozhatott a Templomban lévők között, hiszen bármelyikük lehetett a merénylő. Ha az kezd el nyomozni, aki maga a támadó, semmire sem jutnának, sőt, jól eltüntetné a bizonyítékot. Ezt nem kockáztathatták meg, ezért kellett "külsőst" hívni, olyat, aki biztos nem lehetett. Anakin és Ahsoka pedig elég tapasztalt az ilyen ügyekben.

Link to comment
Share on other sites

De semelyik Jedi sem nyomozhatott a Templomban lévők között, hiszen bármelyikük lehetett a merénylő. Ha az kezd el nyomozni, aki maga a támadó, semmire sem jutnának, sőt, jól eltüntetné a bizonyítékot. Ezt nem kockáztathatták meg, ezért kellett "külsőst" hívni, olyat, aki biztos nem lehetett. Anakin és Ahsoka pedig elég tapasztalt az ilyen ügyekben.

Jó, meggyőztél :cool:

Link to comment
Share on other sites

Azzal egyet kell, hogy értsek, hogy ezután kis kontrasztkén eléggé lelassult az epizód, de a tematikáját tekintve engem abszolút megfogott. Néhány bolygón már találkozhattunk azzal a jelenséggel, hogy jediket nem nagyon szívelik, de itt a Coruscanton ez egészen különös konfliktusként jelenhetett meg. Tehát ez, hogy ellenük fordulhat a közhangulat egy nagyon érdekes fonalat adott, amire szerintem jól fel tudták fűzni az eseményeket.

Az a tömegjelenet ott a Templom lábánál nagyon el volt találva és amilyen kényesen kezelte a Tanács az egész ügyet jól mutatta a helyzet súlyosságát!

Ebben az volt az érdekes, hogy a klónok ellen is tüntettek! Vajon miért? Ráadásul elég mélyre jutottak, ha már külsőst kell hívni mert nincs ott helyben senki akiben megbízhatnának...

 

Na, hát ez a rész is zseniális volt! Nagyon érződött rajta, hogy még csak felvezetés, de már itt lehet érezni, hogy komoly szállal állunk szemben. Az animáció és a zene valami eszméletlen volt! :clap: Számomra az egész nagyon filmes hatást keltett.

Nekem is sokszor ez az érzésem volt.

 

Ahsoka valóban sokat fejlődött, mióta legutóbb láttuk őt, ahogy megmondták. Jöjjön gyorsan az a folytatás! :)

Hogy átfordította már a gépét? :D Az a mozdulat nagyon hasonlított Anakin egyik manőverére az EPIII -ból.

 

CSI Coruscant

Furcsa, sőt elég SW idegen volt ez a nyomozósdi, mégis bejött a rész. A nanodroid kereső kicsit trikorderes volt, az is kilógott a világból, sőt nekem maguk a nanodroidok is, mégis kíváncsivá tettek, hogy mi lesz a folyatás.

Szerintem a kis srácok elaludtak ezen a részen. :D Ha már van nanobaktérium (midik ugyebár), akkor lehetnek nanodroidok is. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Kiváló rész volt, egy nagyszabású történet felvezetése. Cato Neimoida szép látványvilággal rendelkezett. Jól látszódik az epizódon, hogy sokan mennyire háború ellenesek és a Jediket is okolják az egész miatt. Mindez az EP3-at készíti elő. Coruscant alsó régiói is remekül be lettek mutatva. A kéz maradvány mutatása elég durva lett. Jöhet a folytatás.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy volt egy logikátlanság Anakin viselkedésében. Azt mondta, hogy "nem említettük, hogy meghalt." Holott az üldözés előtt még ő mondta, hogy valaki megetette nanodroidokkal a férjét és őt tették a bombává. Ebből egy normális ember össze tudja rakni a képet, hogy a férje meghalt, így annyira nem ütött ez a "olyat mondtál, amit úgy tudsz, hogy nem említettük" csavar.

Több dolog van itt ami nem stimmel. Először is Letta. Ha elfogadjuk, hogy ő adagolta be a férjének a nanodroidokat, és ezzel az volt a célja, hogy merényletet kövessen el, akkor minek ment a templomhoz? Ráadásul a férjét keresni??? Ennek így semmi értelme... Magára vonta a figyelmet. Ha ő a tettes, csak annyi lett volna a dolga, hogy eltűnik. Erre bemasírozik a Jedik közé. A másik dolog pedig az, hogy Jackar nagy fegyverszakértő volt. Hogy tudta megetetni vele titokban ezeket a kis droidokat? Ráadásul miért tette volna? Pont a férjével? Két lehetőséget látok. Vagy az a kéz amit találtak nem Jackaré, vagy pedig valaki lefizette őket, hogy rendezzék így a dolgot. Jackar ebben az esetben öngyilkos merénylő, a felesége pedig próbálja magára vonni a Jedik figyelmét, így az igazi bűnös megússza. :hmm: Vélemények?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Több dolog van itt ami nem stimmel. Először is Letta. Ha elfogadjuk, hogy ő adagolta be a férjének a nanodroidokat, és ezzel az volt a célja, hogy merényletet kövessen el, akkor minek ment a templomhoz? Ráadásul a férjét keresni??? Ennek így semmi értelme... Magára vonta a figyelmet. Ha ő a tettes, csak annyi lett volna a dolga, hogy eltűnik. Erre bemasírozik a Jedik közé. A másik dolog pedig az, hogy Jackar nagy fegyverszakértő volt. Hogy tudta megetetni vele titokban ezeket a kis droidokat? Ráadásul miért tette volna? Pont a férjével? Két lehetőséget látok. Vagy az a kéz amit találtak nem Jackaré, vagy pedig valaki lefizette őket, hogy rendezzék így a dolgot. Jackar ebben az esetben öngyilkos merénylő, a felesége pedig próbálja magára vonni a Jedik figyelmét, így az igazi bűnös megússza. :hmm: Vélemények?

Abban egyetértek, hogy ez az ügy sokkalta bonyolultabb annál, mint amilyennek elsőre tűnik. (Már csak azért is, mert ez egy négyrészes szál.) Jackar karját nem hiszem, hogy a droidok tévesen ismerték volna fel. Ezek amúgy is ilyen profi analizáló droidok, ebben nem hiszem, hogy tévedhettek. Nanodroidokat meg ugyan simán megetethették volna vele. Mert fegyverszakértő ide, vagy oda, senki sem tud csak úgy észrevenni mikroszkopikus méretű droidokat. Viszont Letta valóban maga a megtestesült önellentmondás. De biztosan nem egy ostoba bűnbak, pláne, hogy sziklaszilárdan hisz a Jedi Rend romlottságában. A férje halála pedig jól láthatóan nem rázta meg, szóval biztos vagyok benne, hogy nyakig benne van.

Link to comment
Share on other sites

De biztosan nem egy ostoba bűnbak, pláne, hogy sziklaszilárdan hisz a Jedi Rend romlottságában. A férje halála pedig jól láthatóan nem rázta meg, szóval biztos vagyok benne, hogy nyakig benne van.

De akkor minek ment oda? Mintha direkt akart volna reflektorfénybe kerülni.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is fontos szerep hárul rá. Elég ha a kihallgatáson elhint néhány hamis infót, amit követve bármi megtörténhet. Egyébként tényleg bármi lehet még, mert úgy vélem nem ismerjük a valódi mozgatórugókat. Nagyon izgalmas. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information