Jump to content

5x19 - To Catch a Jedi


Recommended Posts

19. rész - To Catch a Jedi / Fogjunk Jedit!

 

epguide519.jpg

 

Írta: Charles Murray

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Asajj Ventress - Nika Futterman

Barriss Offee - Meredith Salenger

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Wilhuff Tarkin admirális - Stephen Stanton

Rex százados - Dee Bradley Baker

Mace Windu - Terrence Carson

Yoda - Tom Kane

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Kit Fisto - Phil LaMarr

Plo Koon - James Arnold Taylor

Eeth Koth - Chris Edgerly

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Spots Podal - Dave Filoni

 

Történet

Ahsoka Tano elmerül Coruscant alvilágában, de nincs könnyű dolga mert mindenki őt üldözi: a Jedik körözést adtak ki ellene, a Szenátus pedig vérdíjat tűzött ki a fejére. Asajj Ventress el is fogja a lányt az alsóbb szintek sikátoraiban majd arra készül, hogy átadja a hatóságoknak, és bezsebelje a vérdíjat. Ahsoka azonban meggyőzi egykori ellenségét, hogy ha segít neki, akkor közben jár az érdekében a Jediknél. Ventress belemegy az alkuba, majd Ahsoka a szövevényes ügy megoldásához régi barátjától, Barriss Offee -tól kér segítséget.

 

Előzetes

 

 

Érdekességek

- A részeg Gotal neve Spots Podal. A csuklyájának van két nyitott része a fejkúpjainak, amik jól illeszkednek Ahsoka Togruta fejformájához. Szinkronhangja Dave Filoni.

- A Rattataki idegen hangja aki megpróbálta megfogni Ahsoka-t, Robin Atkin Downes.

- Coruscant felszínét szintekre osztották. A legfelső az 5127-es a legalsó az 1. Az epizód az 1312-es és az 1315-ös szintek között játszódik.

- A vonat megállók térképén az alábbi állomások vannak: Burbank, LAAC, Faluvölgye (Valley Village), Naplemente (Sunset), Beverly Blvd, Észak Hollywood (North Hollywood, Laurel Canyon, Nagy Kő Farm (Big Rock Ranch), RGC, Letterman, Skywalker Ranch, Skinwalker Ranch, Lucasfalva, (Lucasville, Edző Falu (Coach Ville) és Filonifalva (Filoniville).

- Az epizódban tűnik fel először a Köztársasági rendőr löveghajó, melyet egy másik project ihletett. Napelemek vannak rajta és küllős ablak, akárcsak a TIE Fightereken.

- Most láthattunk először hús-vér Tooka -t. Babaként már a 1x20 Innocents of Ryloth című epizódjában feltűnt. Nevét Dave Filoni Nagy Tuuk nevű macskájáról kapta, akárcsak Mar Tuuk az első évadban.

 

Concept Art galéria

 

conceptart01.jpg

A Coruscanti földalatti rendőr karakter dizájnja

 

conceptart02.jpg

Ahsoka álruhája

 

conceptart03.jpg

A részeg Gothal karakter illusztrációja

 

conceptart04.jpg

Asajj Ventress sisakjának dizájnja, melyet Dave Filoni készített

 

conceptart05.jpg

A Tooka illusztrációja

 

conceptart06.jpg

A 1313 -as szint utcaképe I

 

conceptart07.jpg

A 1313 -as szint utcaképe II

 

conceptart08.jpg

A 1313 -as szint utcaképe III

 

conceptart09.jpg

A 1315 -ös szint utcaképe

 

conceptart10.jpg

Köztársasági rendőr löveghajó (más néven "Köztársasági helikopter")

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Első hely! Bár nem lesz hosszú írás.

Meg voltam elégedve, jó folytatás, nem időhúzás.

Azthiszem a Barriss tippek fognak bejönni, mert megtudta hol van Ahsoka és meg is jelent ott később egy nő, csak kicsit tehetségesebbnek éreztem Barriss-nél.

De szerintem rajta túl is kell legyen egy személy. Luminara??? Rég láttuk. Vagy pont őt láttuk most? Cickók voltak rendesen.. ;)

Jó volt az sw macska és később vele az árnyjáték!

Ventressnek pedig vissza kell térnie a folytatásban! Légyszi!..

De vajon mit kezdenek most Ahsoka-val? :cry:

A cím pedig árulkodó és jó lett ezesetben.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Tényleg arra mutat minden, hogy Barriss lesz a tettes. Ha viszont így lesz az nagy szégyen. Egy filmbeli múlttal rendelkező jedit beáldozni egy ilyen béna, hajánál fogva előrángatott, rossz jedis történetszál miatt. Ha ezt meglépik azt is letagadom, hogy valaha láttam egy részt ebből az eredetileg jó ötletű, de egyre inkább félre menő TCW-ből.

Link to comment
Share on other sites

Igyekszem, hogy most még a friss hatás után összeálljanak a mondatok, de lehet, hogy a mákos tészta nemi életéről is értelmesebben tudnék eszmefuttatást végezni.

Mindenesetre a legfontosabb: volt egy olyasmi elvárásom, amin egész héten rágódtam, mégpedig hogy a probléma a megoldás felé kezd hajlani. Erre mi történik? Még jobban megkavarják a sz*rt. Félreértés ne essék, én imádom ezt.

 

Először is LVL 1312!! :rock: (close enough)

A Coruscant alsó világáról tudtam, hogy szerteágazó,na de ennyire :shocked: A környezet-tervezők eddigi legjobb munkája az Alvilág megvalósítása, kész, vitathatatlan, valami hihetetlen munkát végeztek. Végre láthattunk olyan hatósági szervet amely nem droidokból vagy klónokból áll, keményen néztek ki a PD-sek, ha jól láttam ez volt a sisakjukra írva.

Tarkin végleg betöltötte a poharat nálam, az ahogy szemrebbenés nélkül vádolja Ahsokát a Tanács előtt, sőt most már a robbantást is rákente(!), nagyon beképzelt lett az úgynevezett bizonyítékok birtokában.

Ahsoka menekülése a vonaton a részeg gotaltól szerzett lepelben nagyon dinamikus, és mint az előző résznél moziszerű volt, csak kapkodtam a fejem. Azt nem gondoltam volna, hogy Barrisstól így, nyíltan segítséget tudna kérni. (a miriali kisasszonyra még muszáj lesz visszatérni). Érdekes deja vu érzés fogott el a twi'lek kisgyerek és az anyukája esetében, gondolom mindenki tudja miről beszélek :)

Ventress feltűnése amilyen hirtelen volt, olyan gyorsan össze is barátkozott számkivetett sorstársával. Bár elsőre őt vádolta a bemártásával, Ahsoka kapott az alkalmon és üzletet kötött a banyával, de szerintem azért volt ott némi jószívűség, ahogyan mondta hogy tisztára mossa Ventresst, ha segít neki is kimászni. Én nagyon örültem, hogy láthatóan Ventress már teljesen a jó oldalát mutatja, és van becsülete.

Amikor a Tanács megbízta Plot a kutatással, nem tudom hogy vagytok vele, de amikor Anakin szerepe a keresésben szóba került, és ki akarták hagyni, érezni lehetett, hogy Anakin és a Tanács között pattanásig feszült a helyzet, mondhatni érezni lehetett a levegőben. Obi hála az égnek megmentette a helyzetet, jó hogy egykori tanítványa mellé állt.

Azok a kis hajók, amiken keresni mentek, furcsának tűntek elsőre, de azért a TIE-szolárpanelek jól mutattak rajta :D Anakin arca nem semmi volt, amikor meglátta Ventresst.

És akkor jön a csavar, mégpedig Barriss "útmutatása" a bizonyítékok felé Ahsoka számára. Látszólag segíteni akart a miriali (pluszpont a hajáért :D), de szerintem szorul a gyanúsítottak gyűrűje ő körül. A kis csihipuhi Wolffeval és csapatával látványos volt, ahogy a duó elkente a száját a gárdistáknak, majd ahogy Ventress mondta "Látod, nem öltem meg egyet se.", hatalmas volt :D Már kezdtem azt hinni, lesz egy kis Talio-elv alapú harc Ventress és Wolffe között, de szerencsére több szem nem veszett oda. :)

Ahsoka nagyon ügyes a fegyvertelen harcban is, volt egy kis Mátrix: Újratöltve beütése a jelenetnek.

Na és akkor az elhagyatott depó.

Először is majdnem sikerült bef*satniuk a készítőknek, amikor a tooka nevű macska( vagy akármi) árnyéka rávetült a falra, és Ventress úgy szólt oda, mintha Ahsoka lenne ott, azt hittem az elkövető egy Ahsoka 2 lesz, nem tudom hogy jutott az eszembe, ne kérdezzétek :D Arra gondoltam, hogy valami alakváltó, aki majd nyíltan dublőrködik, és igen nagy fejtörést okoz a Jedi Tanácsnak :lol:

A párbaj. A sorozat egyik legjobbja szerintem, Ahsoka egy ideig állta a sarat, de nagyon reménytelen helyzetbe került, és hát nem is volt felkészülve (ennek ellenére azt mondom "Impressive. Most impressive.") Amiken keresztül ment, nem csoda, hogy egy idő után alulmaradt,- újabb deja vu az arcába fújó gőz formájában -, és kimerült, majd a lehető legrosszabb helyre került. De hogy pont akkor tápászkodik fel a nanodroidokkal megtömött szobában, amikor Wolffe - aki egyébként sem egy tétovázós klón- belép, már az is gondosan megtervezettnek tűnt. Mondjuk meg lehet bocsátani a parancsnok gyors lecsapását, egyszer már eljátszotta a türelmét.

Az utolsó jelenet nagyon sok dolgot sugall, durva dolgok fognak történni a következő részben, ami az általam eddig legjobban várt évadzáró. A legjobban Windu mester kérdése csigázott fel "By Ahsoka, or against her?". Tehát Mace látja, hogy az éremnek két oldala van, és a történtek ellenére még lehet ártatlan a lány, ami reménykedésre ad okot. Az világos, hogy a megoldás kulcsa Ventress lesz, ő tudja amit tudni kell.

Ígértem, hogy rátérek Barrissre? Nos, mint mondtam, kezd egyértelművé válni, hogy ő lehet a Jolly Joker a sztoriban, a testfelépítéséből, és méretéből, plusz abból kiindulva, hogy ő tudta pontosan, hol van Ahsoka. Viszont a kérdés miszerint "Miért?" még nyitva áll, és valami azt súgja, a látszat csal, és nagyobb dolog fog leesni az évadzáróban. Kicsit összegezve: a rész tartotta az előző színvonalát, ám még nagyobb próbatételt jelentett Ahsokának, amit már csak a következő fog felülmúlni. A moziélmény, a dinamikusság, a dramaturgia és kiváltképp a zene nagyon jó összhangot teremtettek, de a Jackpot még hátra van.

Egy hét srácok, ezt már kibírjuk, főként szól ez anti-spoileres bajtársaimnak. (Jobb lett volna az a dupla évadzárás :) )

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Azthiszem a Barriss tippek fognak bejönni, mert megtudta hol van Ahsoka és meg is jelent ott később egy nő, csak kicsit tehetségesebbnek éreztem Barriss-nél.

De szerintem rajta túl is kell legyen egy személy. Luminara??? Rég láttuk. Vagy pont őt láttuk most? Cickók voltak rendesen.. ;)

Luminara Unduli benne volt az EPIII.-ban, a Kashyyykon, biztos, hogy nem ő volt. Az viszont igen, hogy egyértelműen Barriss Offee a tettes. Más nem lehet, egyszerűen. Furcsán viselkedik már két epizód óta, ráadásul ő az egyetlen, aki tudta, hová fog menni Ahsoka. És az illető pedig egy nő. Ha ebből indulunk ki, mellméretben kb. egyezik Barrisszel. Sikerült tökéletesen bemártania Ahsokát, minden a terv szerint haladt.

 

A rész egyébként remek volt, Asajj Ventressre sosem gondoltam volna, hogy egy nap pozitív szereplőként fogok tekinteni. Mióta a saját lábára állt, nagyon megkedveltem. És menő volt az új fejvadász gönce is.

 

Jó volt alámerülni Coruscant alvilágában. Igaz, pont nem a hírhedt 1313-as szinten voltak, de elég közel hozzá, minden tekintetben. Csak gondoljatok bele, milyen jó lett volna az élőszereplős sorozat egy ilyen környezetben. Ráadásul talán nem is lett volna olyan drága megcsinálni a helyszíneket. Örülök, hogy a Star Warsnak ez a része is végre előkerült. (Igaz, félig-meddig promózza az 1313-at, de ez a fajta promó már a Legacy Of Terrorban sem zavart.)

 

Ja és jópofa volt végre látni egy tookát, ami alapján Numa babája készült még az első évadban. Érdekes kis állatkák. :D

 

Apropó, furák voltak azok a coruscanti rendőrök. Néha nem tudtam eldönteni, hogy azok most droidok, vagy emberek, bár valószínűleg az utóbbi.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Amikor a Tanács megbízta Plot a kutatással, nem tudom hogy vagytok vele, de amikor Anakin szerepe a keresésben szóba került, és ki akarták hagyni, érezni lehetett, hogy Anakin és a Tanács között pattanásig feszült a helyzet, mondhatni érezni lehetett a levegőben. Obi hála az égnek megmentette a helyzetet, jó hogy egykori tanítványa mellé állt.

Igen, ez kétségtelenül az EPIII.-at idézte. Bár ennyi erővel Plo Koont is visszahívhatták volna, mert Anakin után talán ő a második, aki nagyon törődik Ahsokával.

Link to comment
Share on other sites

Most vettem észre, hogy egy dolog felett átsiklottam. Ventress azt mondja maga a Szenátus tűzött ki fejpénzt Ahsokára. Ez azért elég nagy gondot jelent, egyértelműen Tarkin tette közügyi problémává (újabb köcsögség a részéről :angry: )

Link to comment
Share on other sites

Már bocs, de akkor a Jedi Rendnek kellene fejpénz tűznie ki valakire? Egy bűnöző elfogása elsősorban nem a jedik feladata, most is csak azért folytak bele jobban, mivel a saját házuk táján áll a bál.

Azt meg korábban írtad, hogy a "robbanást is rákente". Még szép hogy rákente, hisz egy külső szemlélőnek(!) minden arra utal, hogy Ahsoka áll az egész mögött, kezdve azzal, hogy a robbantó személyesen őt kérte, mint egyetlen akiben megbízik, utána volt köztük egy olyan beszélgetés, amit valami szabotázs kapcsán nem hallott senki rajtuk kívül, majd a koronatanú erő-fojtogatás áldozatává válik. A szökés körülményeiről nem is beszélve.

 

Ha egy no-name jediről lenne szó és Tarkin szemszögéből figyelnénk a nyomozást, én is meg lennék győződve, hogy minden nyom arra utal, hogy a szökevény a merénylet egyik fő gyanúsítottja.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Szerintem is Bariss a tettes. Érdekes lenne. Szerencsére ha jól néztem ez semmit nem húz át az EU-ban, Bariss halála csak egy képregénykocka volt az EP3-ban. Az pedig elhanyagolható.

Feszültséggel teli epizód volt megint csak. Anakin bizalma a végén teljesen megrendült Ahsokában. Nagyon úgy néz ki, hogy közelítünk az EP3-hoz. Szerintem már csak pár hónap választ el bennünket a végjátéktól. Nagy csattanó lesz az évad vége.

Link to comment
Share on other sites

Már bocs, de akkor a Jedi Rendnek kellene fejpénz tűznie ki valakire? Egy bűnöző elfogása elsősorban nem a jedik feladata, most is csak azért folytak bele jobban, mivel a saját házuk táján áll a bál.

Azt meg korábban írtad, hogy a "robbanást is rákente". Még szép hogy rákente, hisz egy külső szemlélőnek(!) minden arra utal, hogy Ahsoka áll az egész mögött, kezdve azzal, hogy a robbantó személyesen őt kérte, mint egyetlen akiben megbízik, utána volt köztük egy olyan beszélgetés, amit valami szabotázs kapcsán nem hallott senki rajtuk kívül, majd a koronatanú erő-fojtogatás áldozatává válik. A szökés körülményeiről nem is beszélve.

 

Ha egy no-name jediről lenne szó és Tarkin szemszögéből figyelnénk a nyomozást, én is meg lennék győződve, hogy minden nyom arra utal, hogy a szökevény a merénylet egyik fő gyanúsítottja.

Pontosan, csak Ahsoka személye miatt vagyunk szubjektívek. Tarkin pontosan azt teszi, amit ilyenkor meg kell tenni. Minden jel szerint Ahsoka egy gyilkos, egy terrorista, Tarkin pedig csak megteszi a szükséges lépéseket. Igaz, hogy mérhetetlenül arrogáns, de kár ezért őt szemétládának titulálni, amikor teszi a kötelességét.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is Bariss a tettes. Érdekes lenne. Szerencsére ha jól néztem ez semmit nem húz át az EU-ban, Bariss halála csak egy képregénykocka volt az EP3-ban. Az pedig elhanyagolható.

Dehogynem, Barriss-t az EU-ban lovaggá ütötték és még egy Zonder nevű Padawant is kapott maga mellé, akivel a Felucián harcoltak a 66-os parancs kiadásakor. Barrisst, ahogy sok más Jedi Lovagot is, a klónok ölték meg. Szóval Zonder szempontjából lehet át kell írni egy-két dolgot, de tényleg nem jelentős.

Link to comment
Share on other sites

De ha Bariss a tettes, akkor mi az indítéka? :hmm:

Amit Letta mondott: megutálta, hogy mennyire romlott lett a rend. Arra valószínűleg nem számított, hogy felfedezik a nanodroidokat és leleplezik Lettát. Attól kezdve egy választása maradt ha meg akarta úszni a dolgot: elhallgattatni Lettát, és közben bemártani valaki mást.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

De ha Bariss a tettes, akkor mi az indítéka? :hmm:

Csak arra tudok gondolni, amiről korábban elmélkedtem. Ahsokával moralizálnak néhány sort a Brain Invadersben, ahol Barriss idézi fel Mace Windu szavait, miszerint a Jedik a béke őrei, nem katonák. Hogy ha a történtek fényében visszatekintünk erre a beszélgetésre, feltételezhetjük, hogy Barriss ezeket a nézeteket vallja és talán úgy véli, az Anakinhoz hasonló Jedik megfertőzik a Jedi Rendet. Lehet, hogy Barriss eltökélten hisz a régi módi Jedi elvekben és csak azt látja, ahogy a Rend sorra szegi meg azt, amire felesküdött. És nem csak egy-két tagja, hanem kollektíven, olykor a Jedi Tanács maga is olyan eszközökhöz nyúl, ami nem helyes. Pong Krell, köztiszteletben álló Jedi Mester klónok százait, ha nem ezreit mészárolta le kedvtelésből. Anakin pedig, a Kiválasztott rendszeresen megszegi a szabályokat, a Rend pedig ez ellen nem tesz semmit. Ahsoka is egyre inkább olyanná válik, mint a mestere, a Young Jedi Adventure-ben pedig ezeket a magvakat az ifjakban is elülteti. Azok a gyerekek a háborúban nőnek fel és már az első komoly küldetésükön megszegik az utasításokat. Persze ezzel önmagában Barriss nem érne el semmit, de ha azt nézzük, a merénylet tüntetéseket szült a Jedi Templom előtt. Egy jel, egy burkolt üzenet a Jedi Rendnek arra, hogy térjenek már végre észhez.

 

Barrisszre tökéletesen illik a leírás, mert ahogy arra az előző topikban rávilágítottak (azt hiszem pont Werebazs mondta) hogy a kiscsaj bemagolta egy hangyaboly mind a 200 kereszteződését. Az effajta történetek pszichopatái pedig általában zsenik. Barriss kétségkívül az.

 

Van egy olyan gyanúm, hogy ez a történet hasonlóképp fog végződni, mint Arthur Conan Doyle Az Utolsó Eset című novellájában amikor Sherlock Holmes és James Moriarty megküzdöttek a Reichenbach vízesésnél... Ahsoka nem tudja tisztára mosni a nevét, még akkor sem, amikor Anakin teszem azt kideríti, hogy nem Ventress támadt rá Ahsokára. (Nyilván a lány ezt fogja mondani neki.) Ahsoka megküzd Barrisszel, amiben Barriss meghal, Ahsokát pedig szintén halottnak hiszik, azonban túléli és örökre felszívódik.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Dehogynem, Barriss-t az EU-ban lovaggá ütötték és még egy Zonder nevű Padawant is kapott maga mellé, akivel a Felucián harcoltak a 66-os parancs kiadásakor. Barrisst, ahogy sok más Jedi Lovagot is, a klónok ölték meg. Szóval Zonder szempontjából lehet át kell írni egy-két dolgot, de tényleg nem jelentős.

Jelentéktelen. A Medstar duológia simán játszódhat korábban. És könnyen át lehet magyarázni. A Jedi Healer végén akkor csak kitüntették, de még nem ütötték lovaggá.

Zonder, meg ahogy elnéztem elég jelentéktelen szerepló volt.

Link to comment
Share on other sites

Ismét egy fantasztikus rész! :rock: A színvonal továbbra is maradt, de viszont úgy érzem még több kérdés merült fel, mint amennyit megválaszoltak.

Először is, Ventresst jó volt pozitív szereplőként látni. És valóban, ahogy Ahsoka mondta, jelenleg ő és Ventress nagyon hasonló úton járnak. Ki tudja? Lehet, hogy összehozza még őket a sors...

Az alvilág nagyon érdekesre sikeredett. Nagyon élethűen ábrázolták milyen nyomor van Coruscant alsóbb szintjein, míg felül a gazdagok habzsolják az életet. Igazi nagyvárosi hangulat. Valahogy Ahsokát szökevényként látni Coruscant alvilágában nekem kicsit előre vetítette azoknak a Jediknek a sorsát, akik később túlélhették a 66-os parancsot...

A menekülés során nekem a metrós üldözés és a liftes zuhanás nagyon tetszett. A párbaj a végén meg, ahogy mondtátok, az évad egyik legjobbja!

Most már nekem is egyre gyanúsabb Barriss, pedig eddig nem igazán hittem, hogy benne van a dologban. De az a titokzatos Jedi nő nagyon úgy néz ki, mintha ő lenne, viszont szerintem azért a képességei jóval meghaladják egy padawanét. Hát, majd meglátjuk... :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Már bocs, de akkor a Jedi Rendnek kellene fejpénz tűznie ki valakire? Egy bűnöző elfogása elsősorban nem a jedik feladata, most is csak azért folytak bele jobban, mivel a saját házuk táján áll a bál.

Igen, igen, a Jedi Rendnek nem dolga a fejpénz intézése, engem első sorban az lepett meg, hogy egyáltalán fejpénzes körözést adtak ki ellene, ami azért furcsa, hisz egyszerűen elfogatóparancsot is adhattak volna ki rá. Ha jobban belegondolunk, eléggé rosszat sugalló, hogy a Szenátus akár fejvadászok bevonásával is "törvény elé" szeretné állítani Ahsokát. Ez az, ami egyszerűen kilóg a sorból, mintha Palpatine ebben már benne lenne, és mintha érdekeltsége lenne a lány elbuktatásában.

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Sajnos nekem az a megérzésem, hogy ezt sem Ashoka sem Ventress nem fogja túlélni :/

 

Ventres-t miután Ashoka elmondja mi történt levadásszák, talán pont Anakin. Ashoka- meg rá fog jönni Barissra és egymást megölik. :S Vagy valami hasonló.

Link to comment
Share on other sites

:facepalm:

Mekkor a barom vagyok, Luminara tényleg volt a 3-ban, kösz.

Csak bekavart, hogy a köpönyeges köpönyegforgató erősebbnek tűnik, mint azt Barriss-ből kinézem.

Úgy könnyebben is lenyelném, hogy Mester és tanítvány együtt mesterkedik valamiben, mert Barriss nekem gyenguszka erre a szerepre.

És most nem fizikailag értem mint korábban, hanem a karakterben nem rejlik számomra ennyi potenciál..Jó erre rácáfolhatnak, de nem bánnám, ha ennek ellenére meglepnének. De mivel? Mit is várok? :hehe:

De valószínüleg annak lesz igaza, aki azt írta, hogy sajnos a TCW-ban minden az aminek látszik.

De még egy áruló Jedi? Áhh..másra számoltam.

Ventress nagyon szimpatikus, nagy kedvenc lett.

A balsejtelmektől függetlenül még mindig ez az egyik legjobb, ha nem a legjöbb történetszál, mert olyan, de olyan hangulata és élményfaktora van, hogy nemigaz!

A körmömet tépkedtem és csak bámultam, -a párbaj koreográfiájára nem is tudtam figyelni-, mikor megjött a sötét alak.

Ilyen izgalmakat még nem éltem át sorozat folyamán!

Ó és igen Ahsoka nyakig benne van...

 

szerk.:belenéztem a weapons factory-ba és egymás mellett megállítottam két olyan képet, mikor az egyiken Barriss van, a másikon a "titkos" merénylő.

Cici, poci egyszóval test egyezik, szóval ennyi: Ő Az!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Csak bekavart, hogy a köpönyeges köpönyegforgató erősebbnek tűnik, mint azt Barriss-ből kinézem.

Te is tartsd szem előtt, hogy Barriss elméletileg majdnem egy idős Anakinnal, és négy évvel idősebb Ahsokánál. Simán lehet, hogy a második évad óta már lovaggá ütötték.. ;) Egyébként ránézésre Ahsoka sem az a bárkit félvállra fektet kategória, aztán mégis, milyen simán elbánt azokkal a klónokkal. Csak rajta már nem lepődünk meg, mert sokat láttuk, míg Barriss képességeit alig ismerjük.

 

De még egy áruló Jedi?

És ezzel mi a baj? Eddig egyetlen áruló Jedi volt a sorozatban, és az önös érdekből árulta el a rendet. Viszont ahogy a dolgok most állnak Barriss inkább egy jót-akaró szélsőségesnek tűnik...Mármint a robbantás kapcsán. Mert amit Ahsokával művel(t) az már önzés.

 

Ventress nagyon szimpatikus, nagy kedvenc lett.

 

Igen nekem is :D Egyébként ha tényleg Barriss a tettes, akkor szép kontraszt volt összerakni Ahsokát Ventressel: az ellenségből barát lett, a barátból meg ellenség. :D

Link to comment
Share on other sites

Te is tartsd szem előtt, hogy Barriss elméletileg majdnem egy idős Anakinnal, és négy évvel idősebb Ahsokánál. Simán lehet, hogy a második évad óta már lovaggá ütötték.. ;) Egyébként ránézésre Ahsoka sem az a bárkit félvállra fektet kategória, aztán mégis, milyen simán elbánt azokkal a klónokkal. Csak rajta már nem lepődünk meg, mert sokat láttuk, míg Barriss képességeit alig ismerjük.

 

Ebben van valami.

Link to comment
Share on other sites

De valószínüleg annak lesz igaza, aki azt írta, hogy sajnos a TCW-ban minden az aminek látszik.

Ez a személy egész véletlenül pont én voltam. :D

 

Te is tartsd szem előtt, hogy Barriss elméletileg majdnem egy idős Anakinnal, és négy évvel idősebb Ahsokánál. Simán lehet, hogy a második évad óta már lovaggá ütötték.. ;) Egyébként ránézésre Ahsoka sem az a bárkit félvállra fektet kategória, aztán mégis, milyen simán elbánt azokkal a klónokkal. Csak rajta már nem lepődünk meg, mert sokat láttuk, míg Barriss képességeit alig ismerjük.

Pontosan, még ha a sorozatban kicsit fiatalosabbra is animálták meg, az EPII.-ben legalább volt 18-20 éves. Először az is megfordul bennem, hogy mi van, ha félig az irigység hajtja. Hogy keményen dolgozik és még mindig nem ütötték lovaggá, bezzeg Anakint úgy ütötték lovaggá, hogy el sem végezte a próbákat és máris kapott egy tanítványt, aki lám csak talán az egyik legfiatalabb, aki Padawan lehetett. De aztán rájöttem, hogy ennek az irigységnek akkor lenne értelme, ha Ahsokát lovaggá ütötték volna, Barrisst pedig nem.

 

Szerk.: Utána néztem és jól tippeltem. Jelenleg Anakin 21, Barriss 20 és Ahsoka pedig 16 éves, ha feltételezzük, hogy a háború harmadik évének elején járunk.

 

Szerk.2.: Azért az már ijesztő, hogy Mace Windu gyakorlatilag Ahsoka esetleges kiiktatásáról beszél a Tanácsban. :shocked:

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Hát megmondom őszintén, elég felemás érzések vannak most bennem...

Egyrészt nagyon jó rész volt, látványos, dinamikus és méltó a szálhoz.

A megoldás lényege szempontjából viszont kétségeim vannak. Eddig minden egyes részben (még a Sabotage-ban is) egyre jobban szűkítették a célkeresztet Barrissre, most is ez történt, szinte már a homlokán a piros lézerpont. Én viszont továbbra is méltatlannak találnám ha ő lenne a tényleges tettes. Semmivel nem jutottunk közelebb a motivációihoz.

Nem látom értelmes érvnek azt, hogy elégedetlen a Rend körüli dolgokkal, konkrétan, hogy nem a békét őrzik. Erre az a megoldás, hogy terroristaakciót hajt végre??? Mit ér el ezzel? Ettől nem fog változni a Rend hozzáállása, pláne akkor nem, ha nem is hagy igazán erre a törekvésére irányuló nyomot. Hagyja ott őket, csatlakozzon Dookuhoz, álljon a saját lábára, kaszabolja le Yodát vagy Windut, de ennek a robbantásnak így semmi értelme.

A másik, még durvább gubanc: minek kellett ebbe belerángatni egy másik jedit? De ha már bele kellett, akkor miért pont Ahsokát? Akárhogy is nézzük, minden jedi tudhatja, hogy ők szorosabb viszonyban vannak, tehát ezzel a célválasztással még magára is vonhatja a figyelmet. Ill. azt nem hiszem, hogy az egész barátságát csak megjátszotta Ahsokával. De akkor minek a barátnőjét választotta? Pláne, hogy róla a többség nem feltételezne ilyet, sokkal értelmesebb lett volna egy olyan jedi választása, akinek a Renden belül eléggé ellentmondásos a megítélése ahhoz, hogy könnyebben elhiggyék róla ezt az egészet (pl. ott volt az a bolond, akivel Obi-Wan üldözte Bane-t).

A harcuknál Ahsoka teljesen esélytelen, amatőrnek tűnik. Úgy lerendezik, mint Dooku Anakint és Obi-Want a 2. részben. Hogy lenne erre képes Barriss? Illúzióromboló lenne. Nemrég láttuk, hogy max. egy szinten vannak harci skillekben, de inkább már ott is a togruta felé billent a mérleg, aki ráadásul nagyon sokat fejlődött azóta. Barriss közben meglátogatta a Jedik Völgyét vagy mi történt? Korábban egy Ventress vagy Grievous sem lépte le ennyire, csak feltűnt volna a jediknek ha egy padawan hirtelen ennyire erős lesz. A gőzös jelenetnél nekem is beugrott Luminara (hátha megtanulta ezt a receptet Ventresstől), de aztán eszembe jutott a 3. rész és a Kashyyk.

Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy az illető meg akarta ölni Ahsokát? De nem is egyszerűen, hanem legyőzni, esetleg felfedni magát, majd kivégezni. Mert ha nem ez lett volna a cél, akkor minek ment oda a raktárba? Minek kockáztatta a lebukását? Ahsokát odaküldte, elég lett volna egy szimpla távirányítós figyelemfelkeltő robbantás és a klónok ott találták volna Ahsokát ugyanúgy a helyszínen.

Eleve Barriss lazán kóvályog össze-vissza ilyen helyzetben és ez senkinek nem tűnik fel? Meg milyen alpári dolog lenne már előre ellőni a következő részre a lényeget? Most szinte mindenki Barrissre gondol, ha vmi nem ütne igazán a zárásban, akkor az ha tényleg ő lenne.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy az illető meg akarta ölni Ahsokát? De nem is egyszerűen, hanem legyőzni, esetleg felfedni magát, majd kivégezni. Mert ha nem ez lett volna a cél, akkor minek ment oda a raktárba?

Valószínűleg nem akarta megölni, hanem végleg kilátástalan helyzetbe hozta azzal, hogy belökte a nanodroid tárolóba. Ráadásul most Ahsoka azt hiszi Ventress tört rá, pedig ő az egyetlen aki még tud az ártatlanságáról, így végleg nagyon nagy a baj.

Link to comment
Share on other sites

Tényleg arra mutat minden, hogy Barriss lesz a tettes. Ha viszont így lesz az nagy szégyen. Egy filmbeli múlttal rendelkező jedit beáldozni egy ilyen béna, hajánál fogva előrángatott, rossz jedis történetszál miatt. Ha ezt meglépik azt is letagadom, hogy valaha láttam egy részt ebből az eredetileg jó ötletű, de egyre inkább félre menő TCW-ből.

Ja, valamelyik részben volt a háttérben két másodpercig.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nem látom értelmes érvnek azt, hogy elégedetlen a Rend körüli dolgokkal, konkrétan, hogy nem a békét őrzik. Erre az a megoldás, hogy terroristaakciót hajt végre??? Mit ér el ezzel? Ettől nem fog változni a Rend hozzáállása, pláne akkor nem, ha nem is hagy igazán erre a törekvésére irányuló nyomot. Hagyja ott őket, csatlakozzon Dookuhoz, álljon a saját lábára, kaszabolja le Yodát vagy Windut, de ennek a robbantásnak így semmi értelme.

Elérte azt, hogy a nép tüntessen a Jedi Rend ellen, Palpatine és Tarkin pedig azt fontolgatja, hogy a Jediket kizárják a háborús vezérkarból. Barriss ezzel elvághatja őket a háborútól. Koránt sem az öncélú gyilkolás a célja, szerintem, mert ennyi erővel akár Sötét Jedi is lehetne és Barriss szerintem még a történtek ellenére sem az.

Link to comment
Share on other sites

Princessleia véleménye:

"Yodától nem azt várom, hogy hisz egy hologramnak, hanem, hogy félmámorban reluxák mögött megszólal; ezt meg ezt érzem blal-bla-bla, hozzátok vissza a csajt."

 

A második megnyilvánulás már inkább egy poén, de annak hatalmas:

"szerintem Padmé a titkos köpenyes alak és az indítéka a féltékenység, miszerint Ahsoka folyton a férjével lóg!" :lol:

 

Ody, egyébként hamarosan dobok egy PM-et, mert annyira megihelette ez a történet, hogy szeretne csatlakozni hozzánk -tőlem függetlenül.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information