Donát Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Lehet, hogy túlbonyolítom. De ha az EpIII végét nem számítjuk, akkor Anakin jobb vívónak számít, mint Obi. Nem az a fura, hogy a végén kikap, hanem hogy addig nem intézi el Obit. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Szerintem se valószínű felvetés ez. Aligha tér el annyira a sithek és jedik vívása, ill. eleve miért bajlódott volna ezzel Anakin. Küzdött a legjobb tudása szerint és tuti nem az fogta vissza, hogy másképp kéne harcolnia. Egész egyszerűen annyi történt, hogy Obi nagyon jól használta ki Anakin lelki és mentális megtörtségét, ill. azt, hogy jól ismeri a fiút. A párbaj arról szólt, hogy Vader ész nélkül csapkod és minden dühét beleadva erőből akarja lenyomni Obi-t, aki viszont ésszel áll a dologhoz és a lélektani mélypont ellenére is képes koncentrált maradni. Addig "bóklászik" és vezetgeti Anakin-t maga után, amíg sikerül egy egész jó helyzetbe kerülni, amit aztán könyörtelenül ki is aknáz. Anakin akkor nyerhette volna meg a párbajt, ha lenyugszik és nem kergeti agyatlanul egykori mesterét, hanem ő próbálja irányítani az eseményeket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Szerintem mindketten nagyon jól ismerték egymàst vívàs szempontból is. Anakin itt még nagyon ifjú sith, tuti hogy ösztönösen vív. A végét elarcoskodta. Amúgy ha rákanyarodhatunk a filmgyàrtási szempontokra; Mikor Obi végül levágja az akkora sz@r, hogy ihaj. Szemmel nem lehet követni! És kikockácva ugyan tetten érhető a mester zsenialitása, miszerint fordulat közben egy mozdulattal levágja a kardot tartó kezet, majd a két lábat én mást vártam. Gyönyörű párbaj megfelelő arányban a közelik és nagytotálok, erre az uccsó pillanata ilyen lett. És a hab a tortán, hogy a moziban még egy tekercsváltás is jutott erre a pillanatra. 3 szor làttam moziban 3 különböző városban, de a dvd megjelenésig reménykedtem, hogy valami elveszett a tekercsvàltàskor. Mint tudjuk nem sokat vàltozott az otthoni platformokra sem.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 12. Egész egyszerűen annyi történt, hogy Obi nagyon jól használta ki Anakin lelki és mentális megtörtségét, ill. azt, hogy jól ismeri a fiút. A párbaj arról szólt, hogy Vader ész nélkül csapkod és minden dühét beleadva erőből akarja lenyomni Obi-t, aki viszont ésszel áll a dologhoz és a lélektani mélypont ellenére is képes koncentrált maradni. Ez a lényeg, pontosan ez történt. Lehet, hogy Anakin ösztönösen jobb vívó, Obi-Wan viszont higgadtabb, és ebben a helyzetben a higgadtsága többet ért. Ő is felindult volt, nagyon is, mégis sikerült úrrá lennie az érzelmein. Anakin meg pont azt élvezte, hogy végre nem kell fékeznie magát, sőt, szabadjára engedheti az érzéseit, a gyűlöletét, minden frusztrációját - de ez meg elhomályosította az ítélőképességét, és hiába figyelmeztette Obi-Wan, legyőzhetetlennek érezte magát. Az elbizakodottság a koncentrációval szemben alul maradt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
luke19 Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Augusztus 24. Maratonom mai adagja volt a 3.rész. Már láttam vagy ezerszer a filmet, de ezt a párbajt mindig tátott szájjal követem végig. Nagyon jól koreografált párbaj, amire még a Williams csodás zenéje is rátesz egy lapáttal. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Népszerű hozzászólás kdani20 Hozzászólás ideje: 2023. December 30. Népszerű hozzászólás Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. December 30. (szerkesztve) Rajongók elkészítették Anakin és Obi-Wan párbaját a sorozat animációs stílusában. A párbaj olyan extra jeleneteket is tartalmaz, amiket utóbbi időben behind-the-scene jelenetként láthattunk. Pl. - Anakin és Dooku párbaja során használt elképesztő mozdulatsor - Anakin és Obi-Wan párbajának teszt-jelenete során látott mozdulatok/jelenetek (amikor Obi-Wan ládát hajít Anakin felé) - a film játékváltozatából is felcsendülnek párbeszédek a párbajba ágyazva. Ha engem kérdeztek, szerintem lenyűgöző lett az eredmény. Szerkesztve: 2023. December 30. - kdani20 6 1 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. December 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. December 31. A Hello There Animation csapata A klónok háborúja sorozat animációs stílusában Obi-Wan és Anakin párbaját alkotta újra. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kdani20 Hozzászólás ideje: Január 1. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 1. 11 órával ezelőtt, tomcsi80 írta: A Hello There Animation csapata A klónok háborúja sorozat animációs stílusában Obi-Wan és Anakin párbaját alkotta újra. Ott van egy hozzászólással feljebb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: Január 1. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 1. 2 órával ezelőtt, kdani20 írta: Ott van egy hozzászólással feljebb. Nekem Luke19 hozzászólását mutatta utoljára. Ha láttam volna, akkor biztosan nem raktam volna fel. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 1. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 1. Én pakoltam át ide kdani hozzászólását, mert az eredetileg a TCW topikban volt, holott inkább ide való. Ebben az esetben lehet inkább kétszer, mint egyszer se. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 3. Érdekességnek elmegy, de nem estem hanyatt, valami deepfake-hez hasonlót használtak, az eredeti képanyag szinte szinte végig érződött alatta, nem csak a hangok. Persze biztosan melós volt ezt elismerem! 1 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 6. 2024. 01. 03. - 21:53, csoli1138 írta: Érdekességnek elmegy, de nem estem hanyatt, valami deepfake-hez hasonlót használtak, az eredeti képanyag szinte szinte végig érződött alatta, nem csak a hangok. Persze biztosan melós volt ezt elismerem! Úgy rémlik több évig készült. Persze lehet csak havi pár órát foglalkoztak vele (nem hiszem). Nem von le az értékéből, ha okosban oldották meg. Anakin hangja más, de Obié megszólalás után is ugyanolyan. Szívesen megnéznék egy bővített ROTS verzíót így is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 6. 1 órával ezelőtt, Szisz írta: Úgy rémlik több évig készült. Persze lehet csak havi pár órát foglalkoztak vele (nem hiszem). Jól emlékszel, több évig készült. És azért ez nem olyasmi, ami elé csak havi pár órára ül le az ember. 2024. 01. 03. - 21:53, csoli1138 írta: Érdekességnek elmegy, de nem estem hanyatt, valami deepfake-hez hasonlót használtak, az eredeti képanyag szinte szinte végig érződött alatta, nem csak a hangok. Persze biztosan melós volt ezt elismerem! "Amazing. Every word of what you just said was wrong." Milyen eredeti képanyagot érzel te alatta, milyen deepfake? Az egész full animációt, a karakterektől a helyszínekig mindent újraalkottak. Erre akkor is rá lehetne jönni, ha egy fikarcnyit sem értesz a 3D-hez. Hiszen láthatóan olyan kameraszögek is vannak benne, ami sosem volt a filmben. Ha nem lenne full 3D-s helyszín készítve, hanem a film képanyagát használnák, bajosan lehetne új szögeket alkalmazni. 1 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Szisz Hozzászólás ideje: Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 6. (szerkesztve) Így még nagyobb tisztelet a készítőknek. Jobb a minősége, mint a TCW-nek. Kérlek, a jövőben ne töröld ki a hozzászólásodból azokat a szakaszokat, amikre mások már reagáltak, különben értelmetlenné teszed a hozzászólásukat!Visszaállítottam az eredeti gondolatodat - by Dzséjt Szerkesztve: Január 18. - Dzséjt 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 6. Az azért nem csoda, ők évekig dolgozhattak egyetlen 15 perces jeleneten, amiben alig van pár helyszín és összesen két emberi szereplőt, meg pár statikusabb droidot és objektumot kellett animálni. Ezzel szemben a Lucasfilmnek 1-1,5 éve van arra, hogy elkészítsenek nagyjából 20-25 perces epizódokból álló, kábé 15-20 részes évadokat, amikben rengeteg szereplőt, helyszínt, eszközt, járművet, mindenféle objektumot kell megalkotni, aztán leanimálni (és nekik még a szöveget is nulláról kell felvenniük, ahogy új zenéket is készítenek szép számmal). Így azért könnyebb minőségibbnek lenni. Ezért sosem fair, amikor valaki elkezd lobogtatni egy home made animációt, hogy az mennyivel jobb, mint egy hollywoodi produkcióban. Közben ő évekig dolgozott azon a pár perces snitten (és az esetek többségében önmagukat csapják be, mert amúgy nem jobb az ő munkájuk - kevesebb az olyan, amikor egy ilyen mű tényleg jobb). De ugyanez megy videojátékok esetében is, amikor valaki előáll azzal, hogy egy mod mennyivel jobb - ja, csak a mod az eredeti játék módosítása, plusz a modder akármennyi időt ölhet bele, és bizony sok mod évekig készül még úgy is, hogy az alapjáték ott van forrásnak. Home made annyi időt, energiát és pénzt fordíthatsz rá a saját szórakoztatásodra, amennyit csak akarsz, de határidőkkel és behatárolt költségvetéssel dolgozó cégek, amiknek sokszorosan több munkát kell elvégezniük számottevően kevesebb idő alatt, ugyanerre nem képesek. És még így is a TCW magas minőségű volt, főleg, ahogy haladtunk előre az időben. A 7. évad szvsz. simán mozifilm szintet hozott, és ezzel az animációs szakmában dolgozó ismerőseim is egyetértettek. Még manapság is, általában a 20 perces epizódokkal operáló animációs sorozatok úgy néznek ki, mint a Rebels vagy a Resistance, nem úgy, mint a TCW vége vagy éppen a The Bad Batch. 1 1 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 7. Nagyon szép munka amúgy, talán egyedül az arckifejezések azok, amik sokszor élettelenek nekem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 7. 2024. 01. 03. - 21:53, csoli1138 írta: Érdekességnek elmegy, de nem estem hanyatt, valami deepfake-hez hasonlót használtak, az eredeti képanyag szinte szinte végig érződött alatta, nem csak a hangok. Persze biztosan melós volt ezt elismerem! Dettó. Fan munkának jó, de egyébként nem egy nagy eresztés. Mondjuk eleve elkövettem azt a hibát hogy a dicsérő hozzászólások után néztem bele és elhittem hogy tényleg ugy néz ki mintha profi munka lenne. Ezek után ez a faarccal levitt fénykardpárbaj kicsit megmosolygtató volt. Elég ciki lenne ha igy néztek volna ki a fénykardpárbajok a TCW-ben. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: Január 7. Fan munkának fantasztikus, de ennyi. Engem a görbülő és csíkot húzó fénykardok is zavarnak, meg még pár apróság, de nem igazán számít mert nem a profizmus volt a cél, hanem egy remek rajongói kisfilm összehozása, ami sikerült is. Nem több, nem kevesebb. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: Május 22. Megosztás Hozzászólás ideje: Május 22. (szerkesztve) 20 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Itt is ez van ebben a jelenetben, mert nem lassítva lehetetlen lett volna megmutatni, hogy a támadó a fénykardra akart rányúlni. Lucas esetén a nem lassítás számomra egyszer ütött vissza csúnyán, az ep 3-ban, mikor az ugró Anakin Kenobi egyetlen suhintásától veszít el egy bal kart és két lábat. Vagy azért nem volt lassítva, hogy saját kijelentéséhez hű maradjon, vagy kvázi szinte kegyeleti okokból, de ezt kizárom, hisz a folyóparti szauna csak ezután jön. Emlékszem ez a pillanat még tekercsváltással is járt 2005-ben a moziban, így mégnagyobb volt nekem a wtf, mert azthittem komolyan, lemaradtam pár másodpercről. A DVD után kiderült, hogy sokmindenről nem. Ez a saga jelentőségű vágás ilyen faramucin van vágva.. Szerintem itt viszont dramaturgiailag nem is működött volna a lassítás. Egyrészt, mert a vágásban valóban van egy komoly csalás, ami kikockázva azonnal tetten érhető. Másrészt az egész jelenet arra van felhúzva, hogy Anakin egója kilő az égbe, Obi-Wan meg pillanatok alatt rövidre vágja a játékidőt. Szóval gyors lezárásra lett felépítve minden. Egy szempillantás alatt eldőlt Darth Vader sorsa. Ráadásul az egész párbaj végig igencsak tempós, intenzív, nyers, ehhez nem is illett volna a lassítás. Szerkesztve: Május 23. - Dzséjt 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.