Ugrás a kommentre

A Rebels animációs sorozat


gunji

Ajánlott hozzászólás

Első hazai Rebels kritika:

 

http://comment.blog.hu/2014/09/23/megmondjuk_miert_jo_a_star_wars_rebels?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_09_23&utm_campaign=index

 

Voltak kint a Ranchon és megnézhették a pilotot.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi Zééé a linket! Amúgy az írást nem nevezném kritikának. A terjedelem nagy része arra megy el, hogy kifejezi a PT iránti nem tetszését, és a hogy Rebels olyan egyszerű lesz mint a klasszikus részek, tehát jó. Semmi komolyabb téma. Poénkodás, akció és ennyi. No majd meglátjuk, de azért remélem ennél többről van szó.

 

Akkor jól sejtettük az inkvizítorról, hogy Pau'an ami újabb PT kötődés! :clap:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez tuti?Van több is belőlük?

Szerintem úgy lenne a logikus, hogy ha egy birodalmi tisztben felötlik a gyanú, hogy egy jedivel találkoztak, akkor értesít egy inkvizítort, aki utánajár a dolognak. Ha igaznak bizonyul, akkor az inkvizítor megpróbál utánajárni, hogy kis is az a jedi, milyen erejű stb., esetleg megpróbál maga végezni vele. Ha sikeres akkor csak jelenti Vadernek az esetet, ha netán alulmarad, akkor értesíti a nagyurat, hogy itt egy erősebb jedi, akit le kellene vadászni.

Tulajdonképp (szerintem) az inkvizítorok azok, akik a jedik utáni nyomozással foglalkoznak, és egyedül Vadernek jelentenek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor jól sejtettük az inkvizítorról, hogy Pau'an ami újabb PT kötődés! :clap:

Sejtettük? Inkább a kezdetektől fogva biztosan tudtuk. Elég egyértelmű volt már a megjelenésekor, hogy pau'an az ep3-ból, ráadásul már rengeteg helyen le is írták, szerintem már videókban is elmondták. Talán ez volt a legelső bizonyított ep1-2-3-kötődés, amit megismertünk. Vagy ez, vagy a Gozanti cirkálók. :)

 

Tulajdonképp (szerintem) az inkvizítorok azok, akik a jedik utáni nyomozással foglalkoznak, és egyedül Vadernek jelentenek.

Filoni alig pár hete beszélt pontosan erről egy interjúban.

Nagyszerű. Most egy kicsit a Star Wars tudományáról. Obi-Wan azt mondja, hogy Vader levadászta a Jediket. Viszont Ti behoztatok egy újabb gonoszt, az Inkvizítort. Miért hoztatok be egy új karaktert ugyanarra a feladatra? Különösképpen azért, mert már van egy sith lord és tanítvány kapcsolat Vader és az Uralkodó személyében. Most pedig itt egy harmadik karakter az elegybe. Beszélj róla miért és hogyan fog működni a dolog.

 

Számomra a fő idea, hogy amikor Obi-Wan beszél Luke –nak ezekről a dolgokról, akkor el akarja magyarázni neki azokat. Tudja, hogy ez Vader –en keresztül a legmegfoghatóbb Luke számára. Ez a fiú sorsa is. Az Inkvizítor működik még ezen a ponton? Ki tudja?

 

Értem.

 

Indokolt volt azt hinni, hisz olyan galaxisban kellett keresgélni ahol 10.000 Jedi volt a klón háborúk alatt. Ez a szám jócskán lecsökkent. Hogy találják meg őket? Hol találják meg őket? Biztos vagyok benne, hogy Vader időről-időre belefolyt a Jedik levadászásába. A háború után a megmaradt Jedik nagyon előtérbe kerültek és mikor megpróbálták kitalálni mi is történhetett, tőrbe csalták és megölték őket.

A Rebels idejében már olyan kevesen maradtak a Jedik, hogy Vader nem követett minden felmerülő nyomot. Közben Erő-érzékeny gyerekek is születtek és az Uralkodó és Vader nem igazán akartak utánuk kutatni. Ők annyira észlelhetetlenek, hogy szükség van egy csoportra, akik vadásznak rájuk. Itt jön be a képbe az Inkvizítor, aki levadássza ezeket az egyéneket. Pl. ha vadászik egy Jedire, mondjuk a Tatooine –on és beleütközik Obi-Wan –ba akkor valószínűleg nem éli túl. Ám ha mégis akkor értesíti Vader –t a történtekről, aki utána tud nézni a dolognak.

 

Ő egy Jedi mester nem egy senki.

 

Ő A Mester. Valaki nagyon fontos. Ahogy haladunk előre, Vader egyre fontosabb megbízásokat teljesít, mint pl. a Halálcsillag terveinek előkerítése. Az Inkvizítor megmarad egy afféle pribéknek. Megkeres, analizál, harcolhatsz vele, kard a kard ellen, de ő mindent megtud rólad. Ki tanított, honnan jöttél, hány éves vagy. Néha még a nevedet is. Minden feljegyzés megvan neki, és aprólékosan tanulmányozza azokat. Így hát nagyon gyorsan megtudja ki is Kanan pedig csak fénykardoznak egymással.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mivel az egész kritika arra fut ki, hogy ez pont olyan mint az ep.4 ezért annyira nem csigázott fel. Az ep.4-et már láttam párszor. De igaz Filoni is mondta, hogy a felütésnél ez szándékos volt és majd innen lehet újabb és újabb területek felé vinni a sztorit. Az pedig hogy ennyi dicsérő kritika van, remélhetőleg a nézettségére is jó hatással lesz. A Disney mindenesetre láthatóan nem aprózza el: magyar újságíróból is többet meghivtak ráadásul olyan vetítésre, ahol Filoni magyarázott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Örülhetnek a régi Csillagok háborúja hívei

http://www.origo.hu/teve/20140924-orulhetnek-a-regi-csillagok-haboruja-hivei.html

 

Origo pozitív kritika.

TÖKÉLETES példa a pocsék pozitív kritikára. Ez a csávó életében nem látott Star Wars-filmet, legfeljebb hallott róla (mondjuk az Origo kritikáival kapcsolatban egy ideje úgy éreztem, hogy íróik rohadtul nem értenek a filmekhez vagy az íráshoz, és csak bambulják a vásznat - nagyon lezuhant az Origo színvonala).

 

"épphogy csak Han Solo vagy Leia nem tűnik fel a szériában, de minden más stimmel"

Most akkor a pilotot látta, vagy a sorozatot? Mert szerintem jelenleg dőreség kijelenteni, hogy Leia vagy Han nem tűnik fel a szériában. A filmben, ott oké. :cool:

 

"ő Ezra Bridges"

Mármint BrigdeRrrrrrrrrr. Az R és az S elég távol esik egymástól ahhoz, hogy aki tud gépelni, ne üssön ekkorát mellé. ;)

 

"Az eleinte arisztokratikusan hűvös Sabine Wren pedig nagyjából Leia hercegnőnek felel meg, és biztosak lehetünk benne, hogy fiatal, csibész főhősünk előbb-utóbb belehabarodik, mint Luke Leiába."

Luke Leiába? Lu-ke Le-iá-ba? LUKE LEIÁBA? :shocked:

 

"Oola helyett pedig egy másik twi'lek fajú nő, Hera Syndulla tűnik fel"

M-I-V-A-N-?-? :facepalm:

 

"és felbukkan hologram formájában Obi-Wan Kenobi is, ahogyan azt tette az első (de időrendben negyedik) SW-filmben is"

Hát igen, Ben Kenobi az ep4-ben csak felbukkant, méghozzá hologram formájában. Most már ezt is tudjuk. :ohh:

 

"A figurát nemcsak odahányta a grafikus, egyszerre emlékeztet Alec Guinnessre, illetve a nála jóval fiatalabb Ewan McGregorra, aki szintén hozta Kenobit."

Miután ez a hologram elvileg az ep3-as üzenet, amiben a némileg Alec Guinnessesre sminkelt Ewan McGregor hozta Kenobit, így nem csoda, hogy hajaz mindkettőjükre. Valahogy ez alap, pláne, hogy már létezett egy TCW-s modell, némileg még arra is hajaz.

 

Ez a személyes kedvencem:

"Rengeteg a szándékos utalás az első filmre" - alcím, közvetlen utána az első mondat:

"Az első részben van egy épp olyan üldözős jelenet, mint amilyet az Endor holdján láthattunk"

Na most azon túl, hogy az Endor holdON, nem pedig az Endor holdJÁN voltak hőseink, az a szerencsétlen golyó még csak nem is az első, hanem a harmadik filmben volt.

 

"és akad kiszabadítás is, továbbá olyan börtönblokk, amelyben Leia sínylődött Vader nagyúr foglyaként. Van, ami nem változik: meglehetősen oktondiak, együgyűek a rohamosztagosok is, épp olyanok, mint amilyenek az első filmben feltűntek. Ezzel a rengeteg egyezéssel a stáb nyilván a mai harmincas-negyvenesek nosztalgiájára igyekszik építeni, egyben próbálja jelezni, hogy ez nem a klónháború kora, hanem nagyjából az az időszak, amikor a kis Luke még a Tatuin végtelen homokdűnéin játszik kislapáttal és Tie-vadász formájú homokozóformákkal. Ha már a Tie-vadászt említettem, ebből is van bőven az első epizódban, és az Inkvizítor saját űrhajója olyasmi lesz (képen már láttuk), mint Darth Vaderé volt. Sőt ő maga is talpig feketében van, mint Luke apja, és úgy is néz ki, mint ő maszk nélkül, a Jedi visszatér végén, csak épp vékonyabb fejjel."

Ez meg úgy cakkumpakk egy olyan "jaj írjak már valamit, mert kell a karakterszám" rész. Most komolyan, az a fontos a filmben, hogy a Birodalom érájában vannak TIE vadászok és rohamosztagosok? Hűha! Meg a díszletek is ugyanolyanok? Azt a kuva! Fosom lebokám! Persze azt már le nem venné, hogy az a "olyanafejemintVadernekcsakvékonyabb" karakter egy ep3-as figura... És gügyögjünk már be egy kötelező poént is, értelme nincs, mert a 14 éves Luke (a kritika elején még külön kiírta, hány évvel játszódik az ep3 után a Rebels) nem valószínű, hogy bármivel is homokozott a Tatooine dűnéjén. 14 évesen olyat az ember már nem nagyon csinál, pláne nem, ha a sivatagban nő fel.

 

"várjuk a régóra beígért"

Az Origón úgy érzem, már régóra nincs korrektor. :hmm:

 

" Ewokok ezúttal nincsenek"

Mivel az Endor hold(!!!) primitív lakói, amiket valószínűleg még fel sem fedezett a Birodalom, így majdnem egy évtizeddel az ep6 előtt, hát ezen nem lepődöm meg.

 

"de rodianok fel-feltűnnek"

Ismét egy iszonyúan fontos információ! Fel-feltűnnek rodiánok a filmben. Eszem f*szom megáll! De van benne a trailer alapján még twi'lek, devaron, wookiee, sőt, batya meg a paripa, ember is! :fuckoff:

 

"látunk kalapácsfejű lényt is, mint Mos Eisley kultikus krimójában"

Vajon ez alatt mire gondolt? Az ithoriánra? :?

 

"De legalább nem énekel közben Ullmann Mónika!"

A témába k*rvára nem vágó random poén, ez mindenképpen kellett, hiszen a linkek vonzzák a googlebotokat.

 

"Ez a sebes tempó kell vélhetően a mai 8-10 éveseknek, hogy a képernyő előtt maradjanak, és összességében elmondható, hogy jól fog szórakozni a célba vett 8-14 éves"

Hogy megnőttek a 8-10 évesek egy fél mondat alatt. :P

 

"Látszik, hogy a Disney szakemberei nem unottan szotyiztak a Star Wars-jogok 2012-es felvásárlása óta, rendesen dolgoztak."

Hát igen, pláne, hogy a Disney szakembereinek semmi köze a Rebelshez, hiszen a Lucasfilm Animation szakemberei dolgoztak rajta, de oda se neki. Miért is kéne pontosnak lenni, a Disney amúgy is jobb keresőszó, mint a Lucasfilm... :roll:

 

"Élete álmát valósította meg, amikor George Lucas felkérte arra, hogy társrendezőként irányítsa a Lucasfilm Animation Csillagok Háborúja: A klónok háborúja filmet. A sorozat, amely..."

Most akkor Dave Filoni a film vagy a sorozat társrendezője volt? Persze a válasz az, hogy egyik sem, hiszen a filmnek A rendezője volt, a sorozatnak pedig showrunnereként üzemelt, rendezni csupán öt epizódot rendezett, a százból. De ismét csak egy apróság, amit egy Star Wars filmmel/sorozattal kapcsolatos cikkben talán nem ártana pontosan közölni.

 

Szóval, ha ilyen egy pozitív kritika, inkább olvasgatnék néhány negatív kritikát. Abban talán azt is megtudom, milyen a Spark of Rebellion, mert ebből csak azt tudtam meg, hogy vannak benne elemek az ep4-ből és az ep6-ból, és hogy az Origónak jó messzire el kéne kerülnie a kritikaírás művészetét.

 

(És mielőtt Zééé megint elkönyveli, hogy a háta mögött kritizálok egy kritikust, elárulom, hogy a kritika alatt is otthagytam a véleményem. Örülünk, Zééé? :P:evil: )

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

(És mielőtt Zééé megint elkönyveli, hogy a háta mögött kritizálok egy kritikust, elárulom, hogy a kritika alatt is otthagytam a véleményem. Örülünk, Zééé? :P:evil: )

 

Nagyon helyes! :D De azért ez egy aranyosan naív kritika lett, nem fikázós szándékkal született. Könyveljük el pozitív élménynek.

 

Én szeretem az ilyen kritikákat....megmutatja azt, hogy miként nézik az átlagemberek a filmet és egyúttal rámutat bizonyos....köhöm....igényekre és elvárásokra. Számunkra furcsa logikai rendszert tartalmaz, de a nagy átlag bizony így nézi ezeket a filmeket. És egyesek még csodálkoznak, hogy valaki nem érti a prequelt. :whistle:

 

Nem győzöm hangsúlyozni, az EPI idején hallottam olyan idősebb OT rajongókat (szüleim korabeli emberek), akik fájlalták, hogy az EPI-ben nem játszik Han Solo. Továbbá olyat is hallottam, aki azt magyarázta hihetetlen meggyőződésében, hogy Anakin valójában a kis Luke és így magyarázta a többieknek, hogy majd Ő fogja később felrobbantani a Halálcsillagot. A többség sajnos így nézi ezeket az alkotásokat. Ettől függetlenül örülök, hogy a Rebels tetszik nekik. Ezek szerint lassan vissza fog szivárogni az OT hangulat ami sok sok rajongót fog visszahozni a saga-nak és ez jó. Már a szüleim is nagyon várják az EPVII-et, mióta megtudták, hogy a régiek visszatérnek. Anyum mindig hozza a híreket, amiket az ilyen Index - Origó típusú oldalakon olvas és hatalmas örömmel szokta elújságolni azokat. Persze a hírek tekintetében sok újdonságot nem tud mondani, de öröm látni a szemében, hogy újra csillog benne a fiatalság. Mindig mondja, hogy végre Han Solo visszatér. Ilyenkor apum hozzá szokta tenni; helyes, mer az új részek túlpolitizáltak lette. :D

 

Szóval a lényeg, hogy végre újra pozitív kritikákat olvashatunk és így lassan de biztosan vissza fog térni a Star Wars régi dicsősége.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy az írást nem nevezném kritikának. A terjedelem nagy része arra megy el, hogy kifejezi a PT iránti nem tetszését, és a hogy Rebels olyan egyszerű lesz mint a klasszikus részek, tehát jó.

 

Engem kifejezetten felhúzott. Sugárzik belőle a PT és a TCW iránti gyűlölet, írója csak egy átlagos f@sz a sok közül... :angry:

 

 

TÖKÉLETES példa a pocsék pozitív kritikára. Ez a csávó életében nem látott Star Wars-filmet, legfeljebb hallott róla (mondjuk az Origo kritikáival kapcsolatban egy ideje úgy éreztem, hogy íróik rohadtul nem értenek a filmekhez vagy az íráshoz, és csak bambulják a vásznat - nagyon lezuhant az Origo színvonala).

 

 

:clap::clap: Jó reflektálás!

 

Lécci lécci lécci írj egy ilyet az előző napi kommentről is!! Abban még több baromság van! :clap2:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem győzöm hangsúlyozni, az EPI idején hallottam olyan idősebb OT rajongókat (szüleim korabeli emberek), akik fájlalták, hogy az EPI-ben nem játszik Han Solo. Továbbá olyat is hallottam, aki azt magyarázta hihetetlen meggyőződésében, hogy Anakin valójában a kis Luke és így magyarázta a többieknek, hogy majd Ő fogja később felrobbantani a Halálcsillagot. A többség sajnos így nézi ezeket az alkotásokat.

Ezzel nincs is semmi baj, amíg nem írnak róla kritikát és teszik azt közzé egy nyilvános portálon. Az ep1 után szentül meg voltam róla győződve, hogy Darth Maul halálával Darth Sidious új tanítványa Palpatine lesz, de ha ezt mondjuk az SFportalra kikerülő kritikámba belefoglalnám, spontán lehülyézném magam. Van különbség egyszerű ember haveri vagy rokoni körben hangoztatott akármilyen véleménye és a között, hogy valaki kritikát ír egy több ezer látogatót vonzó hírportálra. Mert ugye nem mindegy, hogy öt vagy ötezer ember von le rohadtul téves következtetéseket egy elcseszett véleményt hallva, olvasva.

Arról nem beszélve, hogy maga a portál is hiteltelenné válik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezzel nincs is semmi baj, amíg nem írnak róla kritikát és teszik azt közzé egy nyilvános portálon. Az ep1 után szentül meg voltam róla győződve, hogy Darth Maul halálával Darth Sidious új tanítványa Palpatine lesz, de ha ezt mondjuk az SFportalra kikerülő kritikámba belefoglalnám, spontán lehülyézném magam. Van különbség egyszerű ember haveri vagy rokoni körben hangoztatott akármilyen véleménye és a között, hogy valaki kritikát ír egy több ezer látogatót vonzó hírportálra. Mert ugye nem mindegy, hogy öt vagy ötezer ember von le rohadtul téves következtetéseket egy elcseszett véleményt hallva, olvasva.

Arról nem beszélve, hogy maga a portál is hiteltelenné válik.

 

Az Origoról beszélünk! :D

 

Egyébként én még emlékszem a vitára. Sokan fejtegették (találgatták) veled együtt, hogy Sidius esetleg nem egyenlő Palpival. Nekem is voltak ilyen teóriáim. Az EPII idején kerültek ki spoileres képek a figurákról és köztük volt Maul. Ma már tudom, hogy a Kenner - Hasbro nem film tematikusan adja ki a figurákat, de akkor még nem tudtam és úgy gondoltam, hogy az EPII-ben Maul vissza fog térni. Középsuliban még reklámoztam is a baromságot, hogy állítólag vissza fog térni. És végül a TCW......igazolt. :D Viszont a TCW 6. évadig sokáig meg voltunk győződve, hogy Sifo Dyas (szifondíjas) valójában Sidius esetleg Dooku volt. Ma már tudjuk, hogy a karakter nagyon is különálló személyt takart. Engem ezek az apróságok tartanak lázban, ezért is örülök, hogy a TCW nem zárta le Maul, Assaj, Ashoka történetét.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A reakció csillagos ötös :D Ugyanakkor azt gondolnám, hogy pont azért, mert ez nagyrészt azoknak szól akik alig ismerik az SW-t, annyi fog bennük megragadni hogy "ez olyan mint a régiek". Igen, az egész írás egy baromság halmaz és rettentő igénytelen (ahogy mostanság az egész origo). Ettől függetlenül nem hinném, hogy túl sok kárt okozna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Régen az Origo egy viszonylag színvonalas online újság volt, nem tudom, mi történt velük (valamikor az új design aktiválásakor hülyültek meg...). Azért örülök, hogy a Rebels ennyi dicsérő kritikát kap. Most már tényleg nagyon várom. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lécci lécci lécci írj egy ilyet az előző napi kommentről is!! Abban még több baromság van! :clap2:

Az a baj azzal, hogy az nem váltott ki bennem indulatokat. Egyrészt, csak egy blogbejegyzés, az ilyeneket inkább úgy kezelem, mintha egy kocsmában hallgattam volna meg egy hosszabb monológot egy filmről. Másrészt, az író már az elején leszögezi, hogy ő egy "az előzményfilmeken ásítozó, fanatikus őstrilógia-rajongó", innentől kezdve én ekként is kezeltem. Valóban nem érti az ep1-2-3-at, és őszintén szólva, az ep4-5-6-ról is csak hiszi, hogy érti. Sajnos, amikor egy embernek csak a látványvilág és a saját fantáziájával megalkotott kalandok jelentik a Star Warst, az pontosan leírja, miért utálja az ep1-2-3-at (mert nem az, aminek a gyerekkorában elképzelte), és hogy az ep4-5-6 is jótékony nosztalgiaköd mögött él. Egyszerűen fogalmazva: neki a Star Wars TIE-vadászokat, Darth Vadert és puff-puffot jelent. És mindezt töredelmesen be is vallja a posztjában, innentől kezdve tőlem felmentést kap.

 

Az egyetlen, amit nem értek, hogy miért akarja egy négy évesnek magyarázni az ep1-2-3-at, amikor egy négy évesnek még az ep4-5-6-ot sem adnám oda. Eléggé kizártnak tartom, hogy ő négy évesen látta volna az SW-t, na meg abban is hót biztos vagyok, hogy egy négyéves mindegyik SW-ből ugyanazt fogja fel: a vicces/félelmetes figurákat és a színes effekteket. Ennyi. Egy négyévesnek Palpatine ep1-es és ep6-os terve is ugyanolyan felfoghatatlan rejtély, és ugyanúgy lövése sincs, miért bántja a csúnya huhugós robot a csigafülő pizsamás nénit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az origo cikke valóban ártatlan, a lényeg, hogy csináljon kedvet a sorozathoz az átlagnézőben is. Az viszont érdekes, hogy az író sugallata szerint akinek a régi részek tetszettek azoknak ez is fog, ergo szerinte van OT és PT fan és kész? Ezt kikérem magamnak! Én Star Wars rajongó vagyok, nem valami beskatulyázott egyén. És bizony rólunk se kellene megfeledkezni, vagy legalább is feltételezni lenne ildomos, hogy ilyen emberek is léteznek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.