Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. Április 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 5. Locsolkodás. A magam részéről utálom. Jó néhány éve nem is űzöm... pulyka koromban ez másképp volt, akkor jártam, de szeretni akkor sem szerettem. Holnap sem mennék sehová, ha keresztanyám nem sértődne meg azon, ha nem megyek el meglocsolni őt... így hozzá mindig elmegyek húsvét hétfőn, de ezzel le is van tudva. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Április 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 5. Én sem szívesen megyek már, de sajnos muszáj. Régen viszont nagyon szerettem, volt hangulata. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. Pont tegnap fejtettem ki én is édes jó anyukámnak, hogy régen mennyire utáltam locsolni menni, de persze azért mentem. Most már csak a szűk családi kört...az is bőven elég. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Sinistra Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 6. (szerkesztve) Nálunk már évek óta nem járt locsoló(max 1-2 családtag), erre a család még mindig képes nagy csinaddatrát csinálni a dologból (szendvicsgyártás, tojásfestés, nagytakarítás, stb), mert várják, hogy azért hátha mégis lesz valami/valaki... Szerkesztve: 2015. Április 6. - Sinistra Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Remélem lassan elkészül a másfél órás animációs film is. Elképesztő időutazás Magyarország 1000 éves múltjában És így kezdődött az egész projekt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Nagyon gyönyörű lett. És tényleg szépen ki van válogatva minden jelentős esemény az 1100 évből. Egyébként én először a videót ebben a változatban láttam: http://www.youtube.com/watch?v=SkTXpV5IgGI Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Tényleg nagyon gyönyörű. Elsőrangú munka. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Én viszont animált Rákóczi és Mátyás király helyett a valóságot javaslom: http://www.fortepan.hu/ Válasszatok ki egy évet, és voilá! Elképesztően érdekes, mikben jártak, miket csináltak régen az emberek, már egy órája lapozgatok az 1943-as fotók között. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Köszi szépen. Nagy pozitívum, hogy az összes kép felhasználható CC-BY-SA-3.0 alatt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Köszi szépen. Nagy pozitívum, hogy az összes kép felhasználható CC-BY-SA-3.0 alatt. Bocsi a kérdésért, de az mi? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 12. Nincsen jogdíja, kereskedelmi forgalomba kerülhetnek, bárki felhasználhatja ingyen (könyvekbe, prezentációkba, vagy akár Wikipedian) és származékos műveket is létre lehet hozni belőle. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Érdekelne a ti véleményetek is! Nekem 3 megoldás jött ki, szóval vagy nincs egyértelmű megoldás, vagy rossz a feladat, vagy én vagyok zizi. A és B nem tudja C születésnapját. C ad egy listát 10 lehetséges dátumról. május 15, május 16, május 19, június 17, június 18, július 14, július 16, aug. 14, aug. 15, aug. 17 Majd C külön-külön elmondja A-nak csak a hónapot és B-nek csak a napot, hogy mikor született. Ezután A és B ezt mondja egymásnak: A: -Nem tudom, mikor van C születésnapja, de tudom, hogy B sem tudja. B: -Eddig nem tudtam, hogy mikor van C szülinapja, de most már tudom. A: -Most már én is tudom, mikor van C születésnapja. És a nagy kérdés: A fentiek alapján mikor van C születésnapja? Nálam a 3 megoldás: július 16 vagy augusztus 15, vagy augusztus 17 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Szerintem van. Méghozzá aug.17. A szerint B nem tudja, ezért a máj.19. és jún.18. kizárva, hisz akkor a napból tuti lenne B-nek. Jún.17 is kiesik, mert akkor A már tudná ezt, hisz abból a hónapból már kizárta a másikat. B ebből már megtudja, tehát elég volt neki az, hogy ezek ki lettek ütve. 15-e nem lehet, mert akkor B nem tudna dönteni, ugyanígy 16 se és 14 se. Marad az aug.17. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. (szerkesztve) Szerintem meg a... Július 16. Ugye a május és június első lépésnél kilőve (mert, ha azok lennének, akkor A nem mondhatná biztosra, hogy B nem tudja). Következőnél a két 14-e kilőve, a megmaradt 3-ból meg A csak akkor tud biztosra mondani 1 dátumot, ha annak van valami eltérő része a többitől, ami jelen esetben a július (+ha július a hónap, akkor a júli 14-e kizárásával egyértelmű a júli 16 marad csak, amíg ha augusztus a hónap, akkor a maradék kettő közül nem lehet egyértelműen választani, de mi tudjuk, ez történt) Szerkesztve: 2015. Április 13. - Nabopolasszar Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Nabonak igaza van! Íme kifejtve: A kap egy hónapot, B kap egy számot. A azt mondja, hogy ami hónapot ő lát, az alapján B csak olyan számot kaphatott, amiből nem tudja pontosan megmondani a valóságot. Ez azt jelenti, hogy A információként csak júliust vagy augusztus kaphatta, ez tuti. Ezzel azt üzeni B-nek, hogy május és június kilőve. Ekkor mit tud B? A saját napját (ami ekkor még lehetne 14, 15, 16 vagy 17) és azt, hogy nem május és június. Ez alapján mondja meg, hogy biztosan tudja. Ez kizárja 14-et (hiszen akkor nem tudhatná biztosra, hogy július vagy augusztus). Ekkor még a feladvány megoldása lehetne július 16, augusztus 15 vagy augusztus 17, de mivel erre A azt mondja, hogy most már ő is tudja (aki ugye tudja a hónapot), marad a július verzió, hiszen ha augusztust kapta volna hónap információként A, akkor most nem tudna dönteni 15 és 17 között. Ez alapján marad július 16, Nabonak jár a keksz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. A kap egy hónapot, ami május és június tuti nem lehet, azaz ezt a hónapot nem hallhatta C-től, hiszen akkor tényleg nem állíthatná biztosan, hogy B se tudja. Azaz A-nak vagy júliust vagy augusztust mondott C. Ez alapján A tudja, hogy csak a 14, 15, 16, 17 jöhet szóba napnak, tehát C nem mondhatott mást B-nek. Emiatt A eleve tudja, hogy B nem kaphatott se 18-at, se 19-et és nem tudja kizárni a teljes májust. Szerintem akkor lenne jogos, amit Nabo ír, ha A nem kapna az elején hónapot. Hol a hiba? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 13. (szerkesztve) Május azért teljesen kizárható, mert ha C azt mondja A-nak, hogy május, akkor A nem állíthatná teljes bizonyossággal, hogy "B sem tudja", hisz ha május 19-e, akkor B már a napból is tudja, hogy mikor van a születésnap. Ergo biztos nem május a hónap (ugyanez vonatkozik a júniusra, hisz ott is va egy "egyedi nap"), mert akkor megvan az esély, hogy B tudja, de mint tudjuk, ez nem áll fent Szerkesztve: 2015. Április 13. - Nabopolasszar Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2015. Április 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 14. Na jó, jár egy másik keksz is. A hiba amúgy az volt, hogy azt hittem A már alapból tudja, hogy B nem tudja, nem pedig erre is neki kell rájönnie. Szóval itt néztem be. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2015. Április 14. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 14. Nagyon jó kis feladvány volt (Csak bennem van késztetés ezt a feladványt átírni valami olyasmire, hogy SW rajongó közösségben D kedvenc filmjét kell kitalálniuk? A tudja, hogy a film bemutatójának napja négyzetszám, B meg tudja hogy prequel rajongóval van dolguk.... na jó, ez így túl könnyű. Akkor mondjuk... E azt mondja meg, hogy a bemutató éve prímszám. Tegye föl a kezét, aki ebből utánakeresés nélkül tudná! ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kudar Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Füled érjen Yodáig Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog szülinapot Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Palpi Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog születésnapot Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog születésnapot, Wilde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog Születésnapot!!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dei Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog születésnapot, Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldogat! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog születésnapot, Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Április 27. Boldog szülinapot Wilde! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.