Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
A papa a motoros rollerrel helyi látványosság? :cool:
Ő a modern kor Dzson Vénje. Épp nyergelné a lovát. :o
Hozzászólás ideje:
Szerintem a mostani időjárási viszonyok között minden eső aranyat ér, bármelyik hónapban is esik :o
Ez igaz, a gyep is akkor a legszebb, ha rendszeresen esővíz locsolja, mert azt locsolással nehéz pótolni. Nekem csak az az egy kívánságom van ezzel kapcsolatban, hogy essen rendszeresen, de ne napokig egyszerre. :cool: Ez lenne az ideális, de persze ez nem kívánságműsor. :o
Hozzászólás ideje:

Betartva a szigorú óvintézkedéseket a 39,5-ös izomláz sérülésmentes kezeléséhez.....khm....khm... ma újra nekivágtam a Kutyakeszi-Göd-Sződ-Vác távnak. :o

Ellőttem pár fotót is, bár még elég csupasz a táj, viszont madárcsicsergés már volt ezerrel, kár, hogy ez a képekről nem jön le. ( Vajon miért is? :D ) Amúgy kissé elszámoltam magam a múltkor, ma lemértem a pontos távot amit össz-vissz bejártam és 32 kilométer jött ki.

A Kutyakeszi-i bringaút kezdő pontja:

DSC00002.JPG

Mely a Rév után még a Duna mellett halad olyan kétszáz métert, aztán elfordul jobbra. ( Duna felé elég merész lenne :o ):

DSC00003.JPG

Imho a kanyar után. De nyugi, némi hullámvasút szerű utcában azért párhuzamosan fog futni a folyóval.

DSC00006.JPG

DSC00007.JPG

DSC00008.JPG

Menet közben aki esetleg némi bázisugrás után áhítozna. Olyan százhúsz méter magas magasfeszültség. Kilátónak se rossz. Igazi bizsergető élményt nyújt :P

DSC00005.JPG

Parabolika. Monza Raceway után szabadon:

DSC00010.JPG

Gödi határ. Innen fel sem tűnik, hogy milyen meredek valójában. Visszafelé naná, hogy toltam a biciklit. Alja veszélyesen poros volt, szóval nem, nem erőtlenségből, hanem óvatosságból szálltam le a nyeregből. :P :

DSC00011.JPG

Gödi Feneketlen tó. Ötven méterre a Dunától. Itt a városban haladt a kerékpárút, de gondolom utcaképet bárki láthat nap mint nap, szóval ezeket hanyagoltam :cool: :

DSC00013.JPG

Innen már igazi kuriózum. Töltésen folytatódik a tekerés, olyan 1,7 kilométeren keresztül, míg elérjük Felső-Gödöt:

DSC00014.JPG

Remek látvány nyílik, mind a Vác fölött lévő Naszályra, mind pedig a Szentendrei sziget túloldalán lévő budai hegyekre:

DSC00016.JPG

DSC00017.JPG

Némi újabb városi kanyargós útszakasz után újra egy töltésen kötünk ki, méghozzá immár Felső-Gödöt elhagyva, Sződ felé véve az irányt:

DSC00018.JPG

Sződ körüli Természetvédelmi körzetbe téved a bicikliút ( megjegyzem, on board felvétel :D) :

DSC00019.JPG

Az út innen remek volt a végpontig. Sima, egyenletes, csak olykor volt egy-egy hupli. Simán magasabb fokozatba lehetett tenni a bringát.

DSC00020.JPG

DSC00021.JPG

DSC00026.JPG

DSC00032.JPG

EU komfort. Itt még a csigáknak, békáknak is elsőbbségük van :o

DSC00029.JPG

First Person Shoo.....Ride felvétel :o

DSC00031.JPG

Végállomás, a váci halastó, illetve az a körüli ártéri erdőség, ahol remekül megpihenhet a magamfajta öregharcos :D

DSC00033.JPG

DSC00034.JPG

DSC00036.JPG

DSC00038.JPG

Bicikli is megpihen :D

DSC00035.JPG

A végére pedig egy kakukktojás :o Sződön áll egy hatalmas udvarban. Eddig még nem néztem utána, hogy hogy és miért került oda, de majd kiderítem. :D Lehet, hogy UFok vitték oda :D

DSC00041.JPG

DON Oldfighter Corleone Capone turist ™

Minden jog fenntartva!

Hozzászólás ideje:

Szép képek, Oldie! Egyszer nekivághatnál a Balaton körüli bringaútnak is. Ismerek olyat, aki egy nap alatt megkerülte rajta a tavat. :cool:

Hozzászólás ideje:

Az azért már kicsit durva lenne. :o Körbe van az olyan 180 km. Mondjuk én ezt a távot két óra alatt jártam meg, olyan tíz perc pihenőt engedélyezve magamnak. :cool: Szép, öregharcos tempót diktáltam, tatár nem kergetett, szép kerek fenekű nő se ment előttem. :o

Hozzászólás ideje:

Upsz. Korrigálás következik. Sződ helyet Sződligetről van szó. Nincs messze a kettő egymástól ugyan, de a pontosítás megköveteli a helyesbítést :o

A villamosok amúgy egy szabadidős park részét képezik, turisztikai célokból :cool: Ennyit találtam róla.

Hozzászólás ideje:

Tisza nincs azért olyan messze :o Amúgy meg egy útvonal is egy idő után unalmassá tud válni. :S

Boldog születésnapot innen is Szisznek :o Látom ő is már egy vén tyúk :D:cool::o

Hozzászólás ideje:

Ha valaki nem tudna róla akkor az RTL Klub XXI. sz című műsorában ma a Csillagok háborúja lesz a téma. 23:20

Ha rossz topikba írtam akkor bocs, de annyi van én már teljesen elkeveredek köztük.

Hozzászólás ideje:

Köszönöm mindenkinek különösen eme szülinapi köszöntést

Boldog születésnapot innen is Szisznek :D Látom ő is már egy vén tyúk :P :P :D

Lassan valóban kezdek megérni és már „tojtam” is :) vagyis ennek emberi megfelelője

Már évek óta ezt a szülinapom vártam, hogy úgy mondhassam ki e sorokat, hogy igaz: :D

Harminckét éves lettem én -

meglepetés e költemény

csecse

becse:

Szerkesztve: - Szisz

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.