Ugrás a kommentre

Képregények


Darth Revan9

Ajánlott hozzászólás

A jó hír az, hogy jön, a rossz, hogy csak mini. Kettejük kalandjaiból azért jóval többre is futhatná, nem beszélve arról, hogy így bepillantást is nyerhetnénk mitől lett a kis rabszolga fiúból egy "kissé" nagyképű Jedi padawan :D Persze ennek is örülök. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mit szeretnél? :)

Elsőnek Barriss Offee kaphatna egy minit, mert az ő karakterében bezony nagyon hiányzik legalább egy történet szál, ahol megtudjuk miért is lett olyan az ötödik évad végére. Számomra túl hirtelen volt ez a váltás.

Másik ilyen karakter Pong Krell, akit már egy árulónak ismertünk meg, de engem érdekel, hogy milyen volt előtte. Magát a folyamatot szeretném látni.

Valószínűleg ez a két mini sose fog bekövetkezni, de én ezekre vágyom. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Barriss Offee akár lehetséges, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy Pong Krell kapna egy saját képregényfolyamot. Esetleg mellékszereplőként később még felbukkanhat egy történetszálban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én egy Qui-Gon Jinn képregényre lennék kíváncsi. Másik meg Palpatine sithé válását bemutató sorozatot ahol láthatnánk a motivációját és a folyamatot ahogy a galaxis egyik legerősebb erőhasználójává vált. Bár gondolom ez már könyv formájában biztos kijött a Legendsben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt nem értem.

Csak annyit akartam mondani hogy siettek a sztori ecsetelésével ahelyett hogy hagyták volna a sunyiba. Akkor talán valaki más is lecsapott volna rá és Legends mentes képregénybe foglalta volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyrészt nincs igazad, mert most már akárki feldolgozhatja, mivel Legends-be került az eddigi sztori. Másrészt, a Labyrinth of Evil előbb jött ki néhány hónappal, mint a harmadik film (annak közvetlen előzménye), így klasszikus értelemben a film utalt egy könyves (értsd EU-s) eseményre, de lehet tudni, hogy a regény írójaként Luceno bejáratos volt a munkálatokba, a sztoriról valamivel többet tudott, így ezzel összhangban került kidolgozásra a cato neimoidiai események.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Infók az Obi-Wan & Anakin képregényről:

 

"Pontosan három év telt el azóta, hogy Obi-Wan a tanítványává fogadta Anakint. A fiú felnéz Obi-Wanra, de közben elér abba a korba, amikor elkezdi a feletteseit megkérdőjelezni - különösen amiatt, hogy azt látja, sok igazságtalanságot eltűrnek a Jedik (amire egykori rabszolgaként nagyon érzékeny). Ugyanakkor a kortársaival is konfliktusba kerül, mivel azok nem értik, hogy miért részesül különleges bánásmódban az ifjú Skywalker. Ez az a pont, amikor Obi-Wanban is felmerül a kérdés, hogy vajon valóban megérett-e ő a mester szerepére. Anakin fontos számára, és mindenképpen jó tanára akar lenni. Mindez egy krízis eredményez kettejük kapcsolatában - ez lesz aztán a történet fő témája.

 

A történet idején még szó sincs háborúról, így a Jedik továbbra is alapvetően diplomata és békefenntartó szerepet töltenek be. Obi-Wan és Anakin éppen vissza akarnak térni egy diplomáciai flottához, amikor segélyhívást fognak, melyet követve egy sivatagos, posztapokaliptikus bolygóra érkezdnek. A bolygó hegyei, és zöld ködbe burkolózó völgyei sok titkot rejtenek. Az itt játszódó események mellett láthatunk majd visszaemlékezéseket is, melyekben Anakinnak a templombeli képzése idéződik fel.

 

A helyszínül szolgáló bolygón egy új fajt és kultúrát ismerhetünk meg, ugyanakkor a Jedi Templomban játszódó részekben lehet számítani ismerős karakterek vendégszereplésére is (azt ígérik, hogy egyik-másik váratlan meglepetés lesz)."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Új 5 részes mini-sorozatot indít a Marvel "Star Wars: Obi-Wan & Anakin" címmel. A széria az Ep1-Ep2 közti, még igen kiaknázatlan korszakba kalauzol el minket. Néhány évvel azután kapcsolódunk be mester és tanítvány életének egy szeletébe, hogy Kenobi tanítványává fogadta Skywalkert. Az 1. szám 2016. januárjában jelenik meg az USA-ban.

 

swObiWanAnakin001.jpg

 

Ez nagyon jó hír. Egyetlen szépséghibája van a dolognak: csak minisorozat lesz. Ebből egy hosszabb szériát is olvasnék.

 

Off

A Darth Plagueisben elég sok minden szerepel Palpatine-ról is, de mint írtad, az Legends.

 

 

Emlékeim szerint a Gonosz útvesztője c. könyvben szerepet kapott az Anakinék által emlegetett esemény, de ez már sajnos Legends. :(

 

Igen, egészen addig, amíg James Luceno át nem emeli valamilyen formában őket....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az USA-ban a héten jelent meg az 1. rész, de ha a magyar verzióra gondolsz, szerintem hamarosan az is meglesz. ;)

 

Mivel korlátozottabb a szabadidőm, mint szeretném, rájöttem, hogy túl sok egyszerre a 3 ongoing sorozat (Star Wars, Vader, Kanan), a Shattered Empire és az aktuális mini-sorozat fordítása. Főleg akkor, ha pl. 4 (!) új szám jön ki egy héten, ahogy arra már volt példa. Ezért úgy döntöttem, hogy élek Merr-Sonn nagylelkű ajánlatával, és az aktuális mini-sorozat mellett (jelenleg a Chewbacca), mostantól a Darth Vader fordítását is ő fogja csinálni (a szerkesztést vállalom). Jómagam a Star Wars és a Kanan teljes magyarítását viszem tovább (fordítás + szerkesztés), ahogy a Shattered Empire-t is befejezem.

A Chewbacca lesz az első olyan sorozat, amiről szinte teljesen leveszem a kezem. Merr-Sonn fordítása Kira (az SW Media adminja, ha esetleg valaki nem ismerné) szerkesztésével párosul, én mindössze a grafikai részeket (sárga nyitószöveg, kék helyszínnevek, stb.) és a lektorálást csinálom ennél a mini-sorozatnál.

 

A lényeg, hogy a jövőben is érkezni fognak az új kánon képregények magyar változatai, még ha nem is az USA megjelenést követő 1. napon. Helyzetjelentés vége. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi. :) Merr és te sokkal gyorsabban fordítotok, mint ahogy én elolvasom ezeket (a Star Wars-nál pl. jó pár részes lemaradásom van), szóval a mostani tempó nekem bőven megfelelő. :D Köszi még egyszer a nagyszerű munkátokat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ja neeem...nem azert irtam(surgetes vagy barmi) csak a kinti megjelenesekkel nem vagyok tisztaban....mar az sok,nem hogy leforditani.

 

Ezert is tok mindegy melyik,mikor jon magyarul!

Lenyeg,hogy jonnek...es jonnek!

Nagyon nagy kiralyok vagytok!!!

 

Ezer koszonet minden egyes masodperc melotokert!!!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszönöm a dicséretet! :)

 

A szerkesztést Photoshoppal végzem. A szövegbuborékok kitörlése és az új szöveg beírása nem nagy kunszt, bár elég időigényes. Például, a Shattered Empire 2. részének csak a beírása (a fordítás már megvolt) 4 órát vett igénybe úgy, hogy a grafikai dolgokkal még nem nem vagyok kész. A nehezebb rész a helynevek eltüntetése szokott lenni, főleg akkor, ha olyan háttér előtt van, amiről nehéz észrevétlenül eltávolítani. A sárga nyitószöveg könnyebb, mint első ránézésre tűnhet... szimplán csak "perspektívára" kell váltani, és kedved szerint formázhatod az alakzattá váló szöveget.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.