Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Meglátjuk. Eddig elég jól teljesítenek, de jönnek még regény megjelenések is bőven. Remélem megjelenés után nem fog nagyon visszaesni, mint annak idején a The Old Republic képregényeknél.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Megérkeztek a Szukits-féle Star Wars és Darth Vader kötetek. A minőség elsőosztályú, nagyon igényes, szerintem minden forintját megéri. :clap: A régi Semic-féle újságokkal összehasonlítva ég és föld. Remélem, a könyvekhez hasonlóan a hazai képregénykiadás is fellendül, és nem csak egy 3-4 kötetes fellángolás lesz a dologból. :)

Olyan mint a TOR kötetek?

Szerintem akciós, előrendelői áron nagyon megéri, circa 3000 Ft darabjáért, azonban 5000 Ft-ot már nem biztos, hogy érne számomra, hiszen kb egy óra alatt kiolvasom. Szerintem sokan vannak ezzel így.

Hozzászólás ideje:

Sky, mennyire eltérőek a fordítások a tieidhez képest?

Szente Mihály fordítása inkább a magyarosságra törekszik, mint az eredetihez való hasonlóságra. Tegezés/magázás és pár hasonló apró eltérés előfordul, de tartalmilag ugyanaz. Legalábbis, amit eddig olvastam a kötetekből.

Olyan mint a TOR kötetek?

Szerintem akciós, előrendelői áron nagyon megéri, circa 3000 Ft darabjáért, azonban 5000 Ft-ot már nem biztos, hogy érne számomra, hiszen kb egy óra alatt kiolvasom. Szerintem sokan vannak ezzel így.

Igen, olyanok, mint a ToR kötetek, csak valamivel tartalmasabbak. 90 helyett kb. 130 oldalasak.

Ha azt nézzük, hogy 6 számból áll a kötet, akkor nagyjából 800 ft-ra jönne ki egy 20 oldalas füzet. A Semicnél se volt olcsóbb.

Előrendelve bőven megéri, a minőség és tartalom párosát elnézve.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szente Mihály fordítása inkább a magyarosságra törekszik, mint az eredetihez való hasonlóságra. Tegezés/magázás és pár hasonló apró eltérés előfordul, de tartalmilag ugyanaz. Legalábbis, amit eddig olvastam a kötetekből.

Igen, olyanok, mint a ToR kötetek, csak valamivel tartalmasabbak. 90 helyett kb. 130 oldalasak.

Ha azt nézzük, hogy 6 számból áll a kötet, akkor nagyjából 800 ft-ra jönne ki egy 20 oldalas füzet. A Semicnél se volt olcsóbb.

Előrendelve bőven megéri, a minőség és tartalom párosát elnézve.

A Seminc legutoljára 48 oldalt, tehát két füzetet adott ki 860 Ft--ért.

De ott a KIngpin Kiadó, mely szintén 48 oldalas dupla számokat ad ki (Pókember és Batman) kb. 800-1000 Ft közötti áron, és nagyon penge minőségben.

Hozzászólás ideje:

Akit érdekel, az ennyiért is meg fogja venni. Főleg, hogy az akciós ár már kevésbé borsos.

Sajnálnám, ha emiatt bukna meg a hazai kiadás... Kissé irónikus, hogy pont én támogatom ennyire a projektet, akinek a munkái így gyakorlatilag mennek a kukába. Mindegy, nem rajtam fognak múlni a további kiadások, ez biztos.

Hozzászólás ideje:

Akit érdekel, az ennyiért is meg fogja venni. Főleg, hogy az akciós ár már kevésbé borsos.

Sajnálnám, ha emiatt bukna meg a hazai kiadás... Kissé irónikus, hogy pont én támogatom ennyire a projektet, akinek a munkái így gyakorlatilag mennek a kukába. Mindegy, nem rajtam fognak múlni a további kiadások, ez biztos.

Dehogy megy a kukába, hiszen nagyrészt neked köszönhetően olvashattuk ezeket a történeteket már évekkel a mostani megjelenés előtt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát reméljük így lesz. Most rendesen megtámogatják reklámmal és nagy kedvezményekkel. Hátha így jobban bejön.

Egyébként szerintem se mentek a kukába. Nagy élvezet volt olvasni nem sokkal az angol nyelvű megjelenés után, újra nagy köszönet érte.

Hozzászólás ideje:

A két Vader képregényt én is megrendeltem a héten a Zsivány Egyes+Utohatás 3 mellé. A Star Wars viszont kimarad, mert az annyira nem nyerte el a tetszésemet, és sajnos az a történetszál(Yoda sztori) se tetszik, ami nem kapott már magyar fordítást.

Revan: A minisorozatok kiadására lesz esély, ha jól mennek az eladások? Mint például az Obi-Wan és Anakin.

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A két Vader képregényt én is megrendeltem a héten a Zsivány Egyes+Utohatás 3 mellé. A Star Wars viszont kimarad, mert az annyira nem nyerte el a tetszésemet, és sajnos az a történetszál(Yoda sztori) se tetszik, ami nem kapott már magyar fordítást.

Revan: A minisorozatok kiadására lesz esély, ha jól mennek az eladások? Mint például az Obi-Wan és Anakin.

Elméletileg esélyesek lehetnek.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egyelőre csak a Star Wars és a Darth Vader van a terveik között. Később fognak dönteni a többiről. (Kivéve, ha nem lesz visszaesés az eladásokban.)

Az új Darth Vader sorozatra már felfigyeltek.

Személy szerint én Poe Dameron-on kívül támogatnám a többit.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A Darth Vaderrel kapcsolatban. Szerintetek a lázadók tényleg vérdíjat tűztek ki Vader fejére? Nekem ez valahogy furának tűnik. A geonosisi királynő ugyanaz, aki a TCW-ben is volt?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nekem nem tűnik furának. Hátha valaki megöli Vader-t és akkor könnyebb dolguk lesz. A királynő szerintem a Klikk-Klakk által védett tojásból kelt ki.

Hozzászólás ideje:

A The Star Wars Show Live! -ban Andy -nek adott interjút a Marvel Comics két vezetője(?) [ egy nő és egy férfi, a nevüket most nem tudom :D ].

Andy megkérdezte tőlük, hogy melyik korszakot szeretnék nagyon látni a képregényekben.

A csaj azt válaszolta, hogy old republic. Nagyon imádja Revant.

A férfi azt mondta, hogy szeretne történeteket az Ep1-Ep2 között(Ahogy ő fogalmazott, hatalmas űr tátong e két rész között).

Holnap pedig jön a Marvel panelja.

Hozzászólás ideje:

Heather Antos és Jordan White. Csak a fordítási munkáimból emlékszek rájuk. :D Azt is mondták, hogy fognak egy speckó dolgot bejelenteni, ami szerintem új minisorozatot jelent.

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Hozzászólás ideje:

A regény mellett egy 4 részes képregény minisorozatot is kap Phasma. A szeptemberben kezdődő sorozat Az ébredő Erő után fog játszódni, és többek közt az is kiderül belőle, hogy jutott ki Phasma a végét járó Csillagpusztító Bázisról.

20170415phasma.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A The Star Wars Show Live! -ban Andy -nek adott interjút a Marvel Comics két vezetője(?) [ egy nő és egy férfi, a nevüket most nem tudom :D ].

Andy megkérdezte tőlük, hogy melyik korszakot szeretnék nagyon látni a képregényekben.

A csaj azt válaszolta, hogy old republic. Nagyon imádja Revant.

A férfi azt mondta, hogy szeretne történeteket az Ep1-Ep2 között(Ahogy ő fogalmazott, hatalmas űr tátong e két rész között).

Holnap pedig jön a Marvel panelja.

Hoppá, ezt a hozzászólást nem láttam. Ezek nagyon jó hírem, remélem lesz belőlük minél előbb valami.

Hozzászólás ideje:

Nagyon jó lesz, mert azon kívül, hogy nő, lényegében semmit sem tudunk, az ep7-ben pedig még annyit sem villantott, mint Boba Fett az ep5-ben. Talán még az is kiderül, miért árulta el az első szóra az Első Rendet. :evil:

Hozzászólás ideje:

A Celebration-ön jelentették be egy újabb képregény-sorozat elindítását. Ezt nem a Marvel fogja kiadni, hanem az IDW - és más tekintetben is eltér az eddigiektől. Egyrészt elsősorban a fiatalabb korosztályokat célozzák meg vele, másrészt pedig a régi Star Wars Mesékhez hasonlóan ez is rövid, a különböző érákból származó történeteket fog tartalmazni, melyekben ismert és kevésbé ismert karakterek tűnnek fel. A történetek tehát változatosak lesznek, és a szerzők is váltakozni fognak. Az első kötet október 17-én jelenik majd meg, és Landry Quinn Walker történeteit olvashatjuk benne (ő írta a VII. rész űrlényeit bemutató novelláskötetet).

swadventuresjones.jpg

Hozzászólás ideje:

Claudia Gray regényét, az Elveszett csillagokat a japán Yusaku Komiyama fogja képregényre adaptálni. A sorozat részei május 4-től kéthetente fognak megjelenni online. Angol verzió megjelenéséről egyelőre nem tudni, de ha más nem, rajongói fordítás biztosan lesz majd.

verlorene-welten-webcomic.jpg

Hozzászólás ideje:

Remek hírek. Ezek szerint a képregények beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Ahogy elnéztem a Szukits oldalát, az eladási lista élén vannak, ami jó előjel az érdeklődést nézve. Az is pozitívum, hogy jön a Vader Down (ezt vajon hogy fordítják magyarra?), mert ha jól rémlik, korábban felmerült, hogy kihagyják.

Hozzászólás ideje:

Ezek nagyon jó hírek Revan. :) Öröm látni, hogy ennyire jól megy a képregényes eladás.

Vader Down lefordítása: hát kíváncsi leszek rá, hogy hogyan fordítják.

Amúgy Revan, arról van-e már hír, hogy esetleg más sorozatot is kiadnának a közeljövőben? ( például Poe Dameron, vagy ilyen mini-sorozatokat, mint a leia, csubi, lando stb. )

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Vader Down: nem tudom, hogy lefordítják-e. Majdnem kimaradt, de még időben léptek.

Most jönnek újabb regény megjelenések, melyek elméletileg még befolyásolhatják a képregény eladásokat, de eddig így is jól teljesítenek.

Leghamarabb jövőre indulhatnak új sorozatok, de egyelőre még nem döntötték el, hogy melyek legyenek.

Ahogy ismerem a helyzetet szerintem a következő címek lehetnek esélyesek:

Star Wars folytatódik,

Doktor Aphra elindulhat,

The Screaming Citadel,

Darth Vader második sorozat esélyes lehet,

a minisorozatok közül szerintem esélyes lehet:

Captain Phasma,

Darth Maul,

Obi-van és Anakin.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.