Ugrás a kommentre

EPVIII spoileres topik


Rog

Ajánlott hozzászólás

Ez tegnap estefele nekem is eszembe jutott csak semmi kedvem nem volt azt a hozzászólásomat szerkesztgetni. Úgy voltam vele hogy legfeljebb majd valaki beszólja azt a TFA-s dolgot. Kicsit már bánom hogy nem találgattam hogy ki fogja elkövetni. Érdekel hogy eltaláltam volna-e. :P

Akkor nem rám gondoltál.. csalódott vagyok! :cry:;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ide írom, mert itt volt téma. Szóval, az ep3 megtekintése közben jutott eszembe, hogy mi van, ha Sidious Anakin átállításával ezt az egész kiválasztottságot szabotálta. A korábbi teóriából/kémpletykából kiindulva: az erő ciklusonként, mondjuk ezerévenként felborul, amit a Sötét Oldal megerősödése idéz elő - az utolsó két ciklusban ez feltehetően a Sith-ekhez köthető, korábban meg talán szintén hozzájuk, vagy más Erőhasználókhoz, mint mondjuk a Mortis lényeihez, például a Fiúhoz.

Na most, azt tudjuk, hogy Palpatine ismerte ezt a próféciát, ha máshonnan nem, a Jediktől - legalábbis nekem nagyon úgy tűnt, hogy nem rejtély számára Anakin mibenléte. A kezdetektől fogva hajt rá, nyilván ő is érzi, mekkora benne az Erő. Szóval, induljunk ki abból, hogy tudja, mi Anakin és mi a feladata. Ezért pécézi ki, nem csak, mert mekkora fricska lenne a Jedik orra alá, ha maga mellé állítaná a kiválasztottjukat, hanem mert tudja azt is, amit mondjuk a Jedik nem: ha átáll, örökre kicseszhet velük, a Sötét Oldal nem gyengül el, nem áll vissza az egyensúly. Mert a Kiválasztottnak nem szabad átállni a Sötét Oldalra. A Kiválasztottnak a Világos Oldalon kell állnia, ott kell legyőznie a Sötét Oldalt, ha átáll, az egy természetes folyamat természetellenes meghágása - ami amúgy is a Sötét Oldal sajátja.

Tehát, amikor Sidious, mint a Galaxis legnagyobb g*cije, átállította Anakint, egy olyan természetellenes állapotot hozott létre az Erőben, ami technikailag szabotálta az egyensúly visszaállítását. Úgymond, tönkre tette Anakint, a Kiválasztottat.

De végül Anakin kitört a bűvkörből, lehajította Sidioust az aknába, és maga is meghalt. Ugyan a sorsát nem teljesítette be úgy, ahogy azt kellett volna, részmegoldással szolgált, ezért bár az Egyensúly nem állt be, de elbillent abba az irányba. Csakhogy így a Sötét Oldal még mindig a játéktéren van, még mindig túl erős, így létezhetnek olyan figurák, mint Snoke. Luke és Jedijeinek térnyerésével talán beállhatott volna az Egyensúly, "meggyógyulhatott" volna az Erő immár magától, Kiválasztott nélkül, de Snoke és Kylo végül közbelépett. A Kozmikus Erő így szunnyadni tért, vagy érzékletesebb lenne úgy leírni, hogy kómába esett, és abban is maradt, míg a természet megteremtette az új megmentőt. Ez lenne Rey, de nem úgy lenne Kiválasztott, mint Anakin. Korábban azt írta a kémjelentés/pletyka/akármi, hogy szeplőtlen fogantatás eredménye. Majdnem mindenki ebből azt vette le, hogy akkor neki sincs anyja - még a kémünk is. Pedig a szeplőtlen fogantatás nem egyenlő azzal, amit Jézushoz vagy Anakinhoz kötünk. Nem a Szentlélek vagy a midi-chlorianok nemzették, hanem Rey, akár csak Szűz Mária már az anyja méhében mentes volt a bűnöktől.

Ha összevetjük Anakint és Rey-t, láthatjuk, hogy ez valahol bennük van. Anakin nem volt mentes a bűnöktől. Már gyerekkorában megmutatkoznak rajta olyan dolgok, amik a Sötét Oldalra csábítják később. Harag, versenyszellem, félelem, később jön az irigység, a kevélység, a hataloméhség. Rey ezzel szemben nem ilyen, Rey egy igen tiszta lélek. Nem fél, nem táplál gyűlöletet, nem irigykedik, nem arrogáns, nincs benne se hataloméhség, sem versenyszellem. A Star Wars világán belül egy tiszta lélek. A Világos Oldal fizikai megtestesítője (Darth Sidious meg a sötétségé, ha már itt járunk).

Tehát, amire ki akarok lyukadni: Anakin volt a Kiválasztott, akinek a Világos Oldalon kellett volna maradnia, és így azonnal beállíthatta volna az Erőben az egyensúlyt, mint az elődei. De mivel Darth Sidious átállította, ezzel felborította a természetes rendet, Anakin végül csak az egyensúlyhoz vezető folyamatot tudta elindítani, de a folyamat beteljesüléséhez szükség van a Világos Oldal egy mindennél erősebb képviselőjére. Úgyszólván az lenne Rey a Világos Oldalon, mint Sidious volt a Sötét Oldalon. A tiszta gonoszság halálos sebet ejtett az egyensúly hiányában legyengült Erőn, de az utolsó pillanatban a Kiválasztott, akinek új erőre kellett volna élesztenie, megmentette, viszont nem tudta megerősíteni. Most pedig eljön a Világos Oldal tiszta képviselője, akivel az Erő végre talpra, vagyis, egyensúlyba állhat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

mi van, ha Sidious Anakin átállításával ezt az egész kiválasztottságot szabotálta.

Számomra mindig is egyértelmű volt, hogy Sidinek ez volt a célja. Hogy a prófécia ne valósulhasson meg, hiszen a Sötét Oldalról még soha senki nem tért vissza. Szóval ha áttéríti Anakint, nincs mitől tartania. Ha a Kiválasztott vele van, ki lehet ellene? Csak arra nem gondolt, hogy a jóságot, a fényt nem tudta végleg kitörölni belőle. És ez, valamint az ebből fakadó önhittsége okozta a vesztét.

 

Snoke-nál láthattuk, hogy szabályosan uszította Kylo-t az apja ellen, hogy kiírtja belőle a maradék jóságot. Mikor a TFA végén mondja, hogy "ideje befejezni a kiképzést", szerintem arra utal, hogy érzi még benne a fényt, és ki kell írtani, nehogy ő is Sidi sorsára jusson. Talán Rey is ezért kell neki. Egy még Kylo-nál is erősebb Erőhasználó, aki legyőzhetné Ren-t, hogy a helyébe lépjen.

Szerkesztve: - mikiwan
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetséges, bár Sidious mentségére legyen mondva, majdnem húsz évig nem tudta, hogy van még valaki rajta kívül, akihez Anakin komolyabban kötődhet. Luke-ról és Leiáról semmit sem tudtak, Padmé halott volt, és most talán a Rebels után már Ahsoka is a holtak listáján lehet a két Sith szemében. Persze ez a mentség csak addig tart, míg Luke fel nem tűnt, onnantól már gondolhatott volna arra, hogy ebből még gondok lehetnek.

 

Szerintem Snoke azért rendelte vissza Kylót, mert most lehet igazán befejezni a kiképzését. Eddig vívódott, most ez megszűnt. Kihalt belőle minden jóság, most lehet belőle tökéletes gonosz. Persze még kérdéses, hogyan viszonyul az anyjához, bár az ep7 alapján nagyjából egyáltalán nincs köztük szoros kapcsolat. Kylo számára mintha nem is létezne, Leia akarja csak visszakapni, de őszintén szólva, nála sem érzem azt a hűdenagy lelkesedést valahogy. Ez a Solo család nagyon diszfunkciós. :)

 

Rey meg talán pont azért kell Snoke-nak, mert sejti, hogy köze lehet az egyensúlyhoz. Én nagyon hajlok arra, hogy Snoke ezt az egyensúly dolgot rettenetesen el akarja kerülni (talán azért, mert ettől függ az élete). És talán eddig úgy gondolta, hogy Anakin szerepét Luke vagy Ben viszi tovább, hiszen mindkettő a vére (ezért átállította az egyiket és megöletné a másikat), de lehet, hogy rájött: a szerep átugrott másra, és erről akar bizonyosságot, és ha így van, akkor Sidious mintájára átcsábíthatja a Sötét Oldalra. Őt - tudomásunk szerint - nem köti a kettős szabály, szóval Ren és Rey akár együtt is lehetnek a tanítványai.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az átjött hogy a Skelling Michaelt imitálják (gondolom ott nem lehetett nagyon sokat forgatni). Egyébként nagyon profi a díszlet,érdekes az a kiszáradt fa szerű izé. De a lenti 2 kép mi akar lenni? Ősi jedi templomnak, nem igazán ősi vagy romos. Bár az a kék alapon arany színű mozaik tér az jedi templomos. Mint az EP I-ban a jedi nagytanács padlója. Az utolsó kép meg valamilyen település akar lenni, szegényes barakokkal?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És ha nem Jedi, hanem valami köztársasági létesítmény?

Megjegyzem, nagyon tetszik, szerintem itt sokkal epikusabb világok lesznek, mint az ep7-ben.

Hát igen egészen hatalmas, nagy terek vannak megépítve, és az is beszédes hogy a Falcon is fullra meg van építve. Még a végén körbe járják a szereplők.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az Ahch-To biztos valami ősi Jedi hely, Luke rátalálhatott az első templomra? Láthatóan célzottan mentek ahhoz a fához, ami valami ősi kultikus helynek néz ki. Még lépcső is vezet fel hozzá. Nagyon kíváncsi vagyok a történetére.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus képek! A kiszáradt fa tényleg nagyon hangulatos, a lentieket pedig én is köztársasági helyszínnek gondolom. Nem csak azért mert a kész részletek barátságos helyszínt sugallnak, hanem mert a háttérinfók szerint az összes civilizált rendszer felett a Köztársaság uralkodik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát igen egészen hatalmas, nagy terek vannak megépítve, és az is beszédes hogy a Falcon is fullra meg van építve. Még a végén körbe járják a szereplők.

A Falcon már az ep7-hez is meg volt építve teljesen. A d'Quari és az eravanai jelenetekben is azt használták. Persze Skelligre nem vihették el, azért van ott csak CGI Falcon, de azt már az ep8 előkészületeinél elárulták, hogy a sziget ezúttal díszletben is megépül (na persze, nem az egész :D), mert nem forgathatnak annyit a valódi helyszínen. Gondolom, akkor már a Falcont is odateszik (azt meg senki se higgye, hogy a Falcon díszletet egyben szállítják, szétszedhető).

 

Amúgy, szerintetek annak a fának a sziluettje szemből nem hajaz kicsit a Jedi Rend szimbólumára?

jedi-symbol.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.