Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. (szerkesztve) Az a helyzet, hogy jó példa, mert ahogy Kylo esete, úgy Palpatine esete is csak a smink megváltoztatása - csak Johnsonnál most tudjuk az indokot, ami nem tetszetős. És hogy miért csak erről van szó? Mert hiába próbáltunk meg mi itt ezer alkalommal, nagyjából 30 másodperc alatt lesöpörhető magyarázatokkal elfogadni ezt (megjegyzem: már az sokat elmond arról a logikáról, hogy "ezerszer adtunk rá ezerféle" magyarázatot), a valóság az, hogy Palpatine sehová sem fiatalodott a két rész között. Sehol nincs erről egy szó sem a kánonban, se a régi EU-ban, de még a behind the scene videókban sem. Az univerzumon belül Palpatine kora az ep1-től a TCW-n át az ep6-ig egy irányba haladt, egyszer sem fordult vissza. Az univerzumon kívül meg Lucas valamiért úgy döntött, hogy McDiarmidra nem kell maszkot tenni az ep3-ban, amíg nem lesz ragyásképű. Valószínűleg arra, hogy miért döntött így, soha a büdös életben nem fogunk választ kapni, mert senki sem firtatja. Én azt gondolom, hogy az ep2 forgatásakor még máshogy képzelte Palpatine leépülését (talán a Sötét Oldal mellékhatásaként) és csak az ep3-ra találta ki a villámos megoldást. Elég megnézni a színház jelenetet az EP3-ban, amiben Palpatine az örök életre célozgat és máris nem akkora ökörség ez a visszafiatalodás dolog. Sőt. Logikus! Ráadásul ha elhisszük, hogy Palptaine tényleg valami nagyobb tudásnak a birtokában van, akkor az így is logikus ahogy láttuk. A többi csak maszlag és humbug, én mondom. Szerkesztve: 2017. Április 20. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Szerintem is rossz a példád Dzséjt, soha egyetlen alkalommal sem zökkentett ki Palpatine sminkje Tehát egy sminkes példa csak akkor lehet jó, ha a te szubjektív megítélésednek is megfelel... Mellesleg, Ody szerint annyira látható, hogy még logikusan meg is kellett magyaráznunk (és valóban, annyira feltűnő sokaknak ezen a fórumon is, hogy rengetegszer előjött a téma), ez máris kettő, de valószínűleg jóval több az egy ellen, aki azt mondja, hogy eléggé látszik. Most akkor hogyan lesz ez a példa jó vagy rossz? A te, Ody vagy az én, vagy a tucatnyi másik szubjektív megítélésem számít? Vagy az a tény, hogy mindkettő egy filmkészítési eljárás, azaz a koncepció megvalósításból adódó sminkváltoztatás eredménye? Van itt objektív rész, ami számít. Arról nem beszélve, hogy ha ez a dolog akkora tragédia lenne, hogy egyetlen pillantás alatt kivág a filmből, akkor te lettél volna az első, aki ide belinkeli, hiszen már a trailerben feltűnik aznap, és nem Fulcrum linkeli be napokkal később. Megjegyzem, a te eszmefuttatásod alapján a sebhelyvándorlással sincs semmi baj, hiszen azt meg én nem vettem észre, amíg nem szóltak. Sőt Palpatine-t sem vettem észre anno, amíg Ody fel nem homályosított még a starwars.hu fórumán. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Szerintem azon nem lehet vitatkozni, hogy az EPIII-as Palpatine-t egy lapon se lehet említeni egy olyan változtatással, amit a rendező jelent be, ráadásul olyan alapon, hogy neki nem tetszik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 20. Ezzel nem fogok vitatkozni, a két smink megváltoztatása mögött álló indok sajnos nagyon más, ráadásul Johnsonnak itt talán csöndben is kellett volna maradnia vagy jobban megválogatni a szavait. Ez valóban bosszantó Kylo esetében. Viszont azt akkor is kizártnak tartom, hogy ha rendben lesz a film minden más aspektusa, itt bárkinek is "baromi kizökkentő lehet majd végig a filmben". Nem tudnék olyat mondani, aki ennyire felszínes lenne ezen a fórumon, így az idézett úriemberben is kételkedem. Szerintem, ha a film hozza azt, amit egy Star Warstól megszoktunk, ő is ott fog örömködni velünk, és le fogja csokizni a sebhely helyét. Ha tévednék, akkor fizet egy sört. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Nekem ez a visszafiatalodás új dolog pedig már láttam jó párszor a filmeket, mi több épp a maraton közepén tartok tegnap EP 2 ma félig EP 3, de most se tűnt fel. Tény, hogy a traileren nem tűnt fel a seb vándorlás, de az pár másodperc volt miközben az "arcunkba" tolnak egy fénykardot ami azért jelentősen vonzza a tekintetet, hogy feltűnt volna-e a film alatt azt már senki nem fogja tudni, de az biztos most, hogy már tudok róla zavar. Palpis fiatalodás: ugyan már, kicsiny Földünkön is vannak már olyan szemránckrémek meg egyéb fene tudja mik, amiktől fiatalabbnak néznek ki az egyének pár évvel, na nehogy már a messzi-messzi galaxisba, ne legyen ilyen, csak sokkal hatékonyabb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Mestal Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) Ez komoly hogy ennyire kockák vagytok? :-D Szerintetek egy egészséges lelkű néző ez alapján ítéli meg a rendezőt meg a filmet? Ezer oka lehet annak hogy az új rész rendezője így döntött. Egyrészt a nézők 99.9 százaléka nem foglalkozik az egésszel, és kb. egy másodpercig látszott az előző filmben, így nem érzem baklövésnek, hogy a folytatáshoz igazítják ezt az apró részletet. Szerintetek a 7-8-9 minden momentuma gránit szilárd volt már a 7. rész készítése alatt? Mert az én véleményem szerint az a korrekt ha a sztorihoz illeszkedik az egész nem pedig egy sötétben 1 mp-ig mutatott, alig kivehető snitthez. Tudom hogy mindig lesznek olyanok akik a centiszalaggal áraznak be egy még be sem mutatott filmet, de nem biztos hogy ez a jó hozzáállás. Lehet például hogy lesz még szerelmi szál Kyloval és nem akartak egy arccsontig szétbarmolt, kettévágott homlokú férfit nyomni a képünkbe egy romantikus jelenetnél. Az is simán elképzelhető hogy csak szimplán más viszonyulást akartak a karakterhez, és kinézetre nem Snoke 2-őt, vagy a DV-t, Sidious-t, stb. csinálni belőle, nem ugyanazokat a köröket tervezik újra járni. Tételezzük fel hogy fontos az a lépés hogy végleg megszabadul a maszktól, és mondjuk a későbbiekben más útra tér, amelyik út sem látványban, sem hangulatban nem passzol majd egy csontig összeszabdalt arcú emberhez. Ahogy DV is egy mosolygós arcú öregként jelent meg a halála után. Mint írtam én grafikus vagyok és tényleg számít egy arc karaktere, akár egy sérült arc folyamatos látványa, akár egy vak, vagy egy bandzsa teljesen más képzeteket ébreszt a nézőben. Az nem gond ha a párbajnak nyoma van a szeme fölött, de egész más, hogyha ketté van választva az arca állkapocstól a homloka tetejéig egy hatalmas heggel. Sokkal agresszívabb az egész, és máshogy viszonyulsz hozzá. Az SW világában a vágást követő gyógyulás simán megmagyarázható, a helyét meg szerintem szjátok le :-D Nem tudjuk mi lesz a sztori, legalább a minimális bizalmat adjátok meg.. Feltételezek annyi profizmust a Lucasfilmtől hogy mikor eldöntötték a folytatást ezt alaposan átgondolták... o7 Szerkesztve: 2017. Április 21. - Mestal Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Tehát egy sminkes példa csak akkor lehet jó, ha a te szubjektív megítélésednek is megfelel... Mellesleg, Ody szerint annyira látható, hogy még logikusan meg is kellett magyaráznunk (és valóban, annyira feltűnő sokaknak ezen a fórumon is, hogy rengetegszer előjött a téma), ez máris kettő, de valószínűleg jóval több az egy ellen, aki azt mondja, hogy eléggé látszik. Most akkor hogyan lesz ez a példa jó vagy rossz? A te, Ody vagy az én, vagy a tucatnyi másik szubjektív megítélésem számít? Vagy az a tény, hogy mindkettő egy filmkészítési eljárás, azaz a koncepció megvalósításból adódó sminkváltoztatás eredménye? Van itt objektív rész, ami számít. Arról nem beszélve, hogy ha ez a dolog akkora tragédia lenne, hogy egyetlen pillantás alatt kivág a filmből, akkor te lettél volna az első, aki ide belinkeli, hiszen már a trailerben feltűnik aznap, és nem Fulcrum linkeli be napokkal később. Megjegyzem, a te eszmefuttatásod alapján a sebhelyvándorlással sincs semmi baj, hiszen azt meg én nem vettem észre, amíg nem szóltak. Sőt Palpatine-t sem vettem észre anno, amíg Ody fel nem homályosított még a starwars.hu fórumán. Ez szimpla terelés. Amúgy kiválóan elterelted a témát egy teljesen irreleváns topikra. Mégegyszer akkor, hogy világos legyen: az, hogy ki mennyire tűnik öregnek, szubjektív. Igen, szerintem pl. nincs túl nagy változás az EpII és EpIII között, más szerint meg van. Ez totálisan érdektelen jelenleg, hiszen pont ezt mutatja: ez egy szubjektív dolog. Az viszont, hogy a sebhely odébb került, egy objektív dolog. Az meg, hogy elsőre nem tűnt fel, megint csak totálisan irreleváns. Örülök, amikor eltereled a beszélgetés tárgyát olyan témákra, amikben tudsz érvelni. A lényeg: a sebhely odébb került, méghozzá azért, mert a rendezőnek nem tetszett, ahol van. Lehetőleg erre fókuszáljunk most. Amíg nem vettem észre, addig nyilván nem idegesített. De most hogy felhívtátok rá a figyelmet, és tudom, hogy nonszensz a mögötte lévő indok, már idegesít, mert én ilyen vagyok, és egyébként sok más ember is így működik. Amíg nem veszi észre, addig ok, utána kizökkentő. Nem mellesleg az, hogy egy nyúlfarknyi trailer jelenetben nem jött át, ugye tudod, hogy nem jelenti azt, hogy a filmben sem tűnt volna fel. Ott azért "kicsivel" több játékidőt kap majd Kylo, ahol feltűnhetett volna magamtól is. A Palpatine-os példa nem idegesít, mert az, hogy valaki mennyire tűnik öregnek, szubjektív dolog. Itt sok minden belefér. Az viszont, hogy egy sebhely ugyanott legyen, mint ahol eredetileg volt, az objektív, könnyen megítélhető és a megváltoztatása abszolút fölösleges, visszás. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Nem értem... Kylo nem szépségkirálynői babérokra tör, hanem ő lesz az aktuális genya (vagy a főgenya segédje, meglátjuk, hogy a VIII milyen úton indul el) az új filmben. Most nem férne bele egy ilyen heg az arcán? Komolyan nem értem. Ráadásul Adam Driver arca - eleve a színészválasztás - egy nagyon érzékeny és bátor döntésről tanúskodik. Nagy Hollywood-i filmekben szokás, hogy minden adandó módon esztétizálnak, ezért látunk a gonosz szerepekben is hihetetlenül esztétikus arcú embereket, akik az aktuális szépségideálnak felelnek meg. Ezzel megy szembe Adam Driver választása, akinek így már a tekintetében benne van mindaz a kirekesztettség, megkeseredettség, ami már az első pillanattól (amikor leveszi Rey-nek a maszkot) szavak, előzménytörténet nélkül is sejteti a szereplő múltját. Ez persze sokakat zavart, sokan "primadonnának" tartották emiatt Kylo Ren-t, valószínűleg azért, mert Darth Vadert vártak, egy cool gonoszt, és ehelyett kaptak egy olyan zavarba ejtően különleges karaktert, amit nem tudtak igazán hova tenni. Ezért tartom pontatlan dolognak a sebhely ilyennemű megváltoztatását, mert az egy esztétizálás egy olyan karakter esetében, akinél éppen szembe kellett volna menni minden hagyománnyal. A 7-ben épp, hogy nem egy olyan menő vágást kapott, mint Anakin Skywalker, hanem egy olyat, ami még az amúgy is "szabálytalan" arcát két részre vágja. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Engem egyelőre nem nagyon zavar. Hisz Kylo sebét nem mutatják a 7-ben olyan sokáig. Nem is vettem észre, míg fel nem hívták rá a figyelmet. A legtöbben szerintem nem vették észre ezt maguktól a teaserben. Remélem hogy meg tudjátok szokni, vagy hogy megváltoztatják, de erre nem tudom mennyi az esély. Én észrevettem már a trailernél, hogy nem stimmel a sebhely, de egyáltalán nem érdekelt. Sőt, az indoka sem vág földhöz. Legalább van magyarázata, ami vagy igaz, vagy nem Úgy gondolom, hogy a rendező/többiek jól átgondolták, hogy min lehet változtatni és min nem a filmmel kapcsolatban. Ha meg a teljes kánont nézzük, a konzisztencia már most nem működik, és nem látvány, hanem történet szintjén. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
A pécsi Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) Számomra is. Ez olyan amit nem lehet megmagyarázni. Az az érdekes, hogy ezt így nyíltan kimondta Rian. Remélem a filmben ez az egyetlen ilyen hajmeresztő lépése, különben nagy baj is lehet. Nem szoltam Szerkesztve: 2017. Április 21. - A pécsi Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) Nagyfiúk! Megint csak egymással vagytok elfoglalva, holott könnyen lehet, hogy RacerX bedobta a megoldást. Ugye ez a teaser is szinte biztosan tartalmaz flashback-ből, Luke rendjének kiirtásáról képeket. (Valószínüleg az ST sajátja lesz, hogy 3 film alatt teszik ezt tisztába 3 flaashback-kel ) Tehát van a köpenyes alak (Luke?), aki térdre rogy R2 mellett, miközben ég a táj. Milyen a táj a háttérben, mikor Kylo arca és a seb szerepel? Ugyanaz az égő éjszakai környezet. Nyilván ez a sebhely, nincs akkortájt az arcán. Mivan, ha trailerre utómunkaként került? Mi van, ha csak a teaserre vonatkozik Rian nyilatkozata?! Hisz csak egy snittről van szó, ahol a tekintet a lényeg és nem akarta, hogy a homlokát nézzék! Nyilvánítsátok görcsös belemagyarázásnak, ha akarjátok, de a kép, amiben Kylo nyugodtan áll -nem a trailer képe- ; nekem úgy tűnik, hogy máshogyan ível a sebhely. Szóval melyik a kakukktojás? Szerintem a középső. És könnyen lehet, hogy a fimre rendben lesz. De az biztos, hogy a 2. és 3. kép közt is van különbség a seb íve és elhelyezkedése közt. És az eredeti sebre jobban hasonlít a 3. képen látható, de el kell ismernem, hogy nem a legjobb minőségű egyelőre sajnos. szerk.: Hadd érzékeltessem a különbséget egy firkált képpel: Tehát a piros vonal a képen látható seb íve -talán ez az eredeti ív-, és a kék vonal kb. a teaser-beli íve. És mivel ez a kép is ep 8-as, lehet agyalgatni, hogy mi lesz a "valóság"? Szerkesztve: 2017. Április 21. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Mestal is adott egy elfogadható magyarázatot. Bár ettől még nem lesz szimpatikusabb az eljárás. De nyilván túl lehet rajta lépni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Mestal is adott egy elfogadható magyarázatot. Bár ettől még nem lesz szimpatikusabb az eljárás. De nyilván túl lehet rajta lépni. Így van, de Ő találgat a sztorira nézve és más érveket vonultat fel -amik egyébként jók-, de elfogadja, hogy ez lesz a filmben, míg Racer és én kétkedünk és az eddigi képi bizonyítékok alapján a kétkedés is jogos, és felteszem, hogy minden rendben is lesz és lehet, hogy felesleges az egész hercehurca az ügyben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Ezt már csak év végén tudjuk meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Ugye ez a teaser is szinte biztosan tartalmaz flashback-ből, Luke rendjének kiirtásáról képeket. (Valószínüleg az ST sajátja lesz, hogy 3 film alatt teszik ezt tisztába 3 flaashback-kel ) Tehát van a köpenyes alak (Luke?), aki térdre rogy R2 mellett, miközben ég a táj. Milyen a táj a háttérben, mikor Kylo arca és a seb szerepel? Ugyanaz az égő éjszakai környezet. Nyilván ez a sebhely, nincs akkortájt az arcán. Mivan, ha trailerre utómunkaként került? Mi van, ha csak a teaserre vonatkozik Rian nyilatkozata?! Hisz csak egy snittről van szó, ahol a tekintet a lényeg és nem akarta, hogy a homlokát nézzék! Nem tartom kizártnak, hogy ez a megoldás, nem ez lenne az első eset, hogy egy jelenetet a trailer kedvéért változtatnak meg (ugye, RO...). Alapvetően én először úgy kezeltem, hogy az a jelenet a lángoló Jedi Templomnál van, amíg ki nem szúrtam a sebhelyet (nem azt, hogy rossz helyen van, hanem azt, hogy van), akkor kezdtem rá úgy gondolni, hogy valahol máshol játszódhat. De lehet, hogy a fenti a megoldás, egyszerűen ráillesztették, aztán Rian erre hivatkozott. Ugyanakkor hadd legyek kicsit az ördög ügyvédje. Nem ismerjük a kép eredetét, lehet nem is a filmből van, hanem csak egy próbabeállításon lőtte Rian. Szinte biztos, hogy megcsinálták az eredeti sminket, és megnézték úgy Adam Drivert, szóval Johnson nem az ep7 alapján hozta meg a döntést. Fontos elem, hogy ilyen próbabeállításoknál vagy próbasnitteknél beállítják a színészt a díszletbe is. Aztán ez alapján jöttek rá, hogy nem néz ki jól a smink, ezért eztán megváltoztatták, és az éles forgatásra már azzal jelent meg Driver. Szóval jelenleg az sem kizárható, hogy a fotó egy korai próbán készült, és a trailer a végleges. Az idő majd megadja a választ. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Szerintem ez a szemnél futó sebhely a legrosszabb. Ha tényleg nagyon ocsmányul nézett ki Kylo az orrnál futó sebhellyel, akkor addig kellett volna azt zsugorítani, amíg kellően kicsi nem lesz. Ahogy lentebb taglaltuk, a bakta világában simán belefér, hogy csak egy nyúlfarknyi izé marad a helyén. Ami nem fér bele, hogy átvándorol máshova. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Heuréka!!! A Rey által vágott seb teljesen begyógyult, de Kylo megtudta közben, hogy hőn szeretett nagyapjának is volt egy vágás a jobb szemén át ezért, hogy jobban hasonlítson rá vágott magának egyet, csakhogy azt pontosan nem tudta, hogy hol is volt az a seb ezért az övé kicsit arrébb van, mint Anakiné. :D Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Heuréka!!! A Rey által vágott seb teljesen begyógyult, de Kylo megtudta közben, hogy hőn szeretett nagyapjának is volt egy vágás a jobb szemén át ezért, hogy jobban hasonlítson rá vágott magának egyet, csakhogy azt pontosan nem tudta, hogy hol is volt az a seb ezért az övé kicsit arrébb van, mint Anakiné. :D Amúgy lehet, hogy egy akármilyen franchise-ban elfér egy vándorló sebhely, de ott, ahol lelkes rajongók a pilótafülkék felépítésének igényességét elemzik ----- khm. Dzséjt ----- ott azért érzékelhető, hogy magasabban van a léc, semmint, hogy elfogadható legyen egy vándorló sebhely, csak úgy, önkényesen. Mint mondtam, van más lehetőség is, ha nem néz ki jól. Le lehet csökkenteni a méretét, el lehet venni az élét a sérülésnek, de az teljesen más tészta, mint totál felülírni a sérülés eredeti helyét... Köztünk vannak olyan rajongók, akiknek konkrétan az rossz érzést ad, ha a DVD borító nem egységes a filmeken, hát még, ha az egyik főszereplő ábrázata úgy változik meg VII-ről VIII-ra, hogy az nem konzisztens a filmben bemutatottakkal. Ez a lényeg. És ez igaz lenne arra is, ha Kylo hirtelen domináns kezet váltana, vagy teljesen hirtelen karakter idegenül viselkedne, vagy bármi, ami a karakterének a része, lénye. Márpedig az arca - és a VII vége óta a sebesülése is - a karakter fontos része, így ennek megfelelően kell bánni vele. Punktum. Persze ha a filmben lesz rá egy értelmes magyarázat, akkor nincs gáz, de a lenti rendezői interjú finoman szólva sem erre utalt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) Amúgy lehet, hogy egy akármilyen franchise-ban elfér egy vándorló sebhely, de ott, ahol lelkes rajongók a pilótafülkék felépítésének igényességét elemzik ----- khm. Dzséjt ----- ott azért érzékelhető, hogy magasabban van a léc, semmint, hogy elfogadható legyen egy vándorló sebhely, csak úgy, önkényesen. Mint mondtam, van más lehetőség is, ha nem néz ki jól. Le lehet csökkenteni a méretét, el lehet venni az élét a sérülésnek, de az teljesen más tészta, mint totál felülírni a sérülés eredeti helyét... Köztünk vannak olyan rajongók, akiknek konkrétan az rossz érzést ad, ha a DVD borító nem egységes a filmeken, hát még, ha az egyik főszereplő ábrázata úgy változik meg VII-ről VIII-ra, hogy az nem konzisztens a filmben bemutatottakkal. Ez a lényeg. És ez igaz lenne arra is, ha Kylo hirtelen domináns kezet váltana, vagy teljesen hirtelen karakter idegenül viselkedne, vagy bármi, ami a karakterének a része, lénye. Márpedig az arca - és a VII vége óta a sebesülése is - a karakter fontos része, így ennek megfelelően kell bánni vele. Punktum. Persze ha a filmben lesz rá egy értelmes magyarázat, akkor nincs gáz, de a lenti rendezői interjú finoman szólva sem erre utalt. Értem Donát. Tehát Te még mindig nem nyugodtál le. És olvastad a hsz-emet és a seb ívének eddigi két ep 8-beli, de mégis különböző megvalósításáról? Halovány remény sem csillant benned? Vagy megint írtam egy láthatatlan hsz-t? Szerkesztve: 2017. Április 21. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Amúgy lehet, hogy egy akármilyen franchise-ban elfér egy vándorló sebhely, de ott, ahol lelkes rajongók a pilótafülkék felépítésének igényességét elemzik Ami remekül megmutatja, mennyire lüke az a rajongó és mennyi szabadideje van, de ez a Rogue One értékén mit sem változtat. Most komolyan, bárki szerint rosszabb lett a Rogue One, mert Vörös 1-es más pilótafülkében ül ebben a filmben, mint az ep4-ben? (Az egyéb változásokról nem beszélve...) És ez igaz lenne arra is, ha Kylo hirtelen domináns kezet váltana Boba Fett az ep6-ban több jelenetben is domináns kezet vált, sőt még Lando is. Persze ha a filmben lesz rá egy értelmes magyarázat, akkor nincs gáz, de a lenti rendezői interjú finoman szólva sem erre utalt. Nem interjú, csak egy tweet. Twitteren valaki rákérdezett erre Johnsonnál, aki 100+ karakterbe sűrítve mondandóját válaszolt rá ott helyben. Vagy megint írtam egy láthatatlan hsz-t? Igen, annyira, hogy én spec reagáltam rá, de úgy tűnik, az számodra láthatatlan. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Igen, annyira, hogy én spec reagáltam rá, de úgy tűnik, az számodra láthatatlan. Te vagy az egyetlen eddig aki érdemben tette, bocsesz később akartalak megdícsérni érte. Csak fura, hogy ezesetben Donát, egy poénra reagál és képekkel támogatott érveket figyelmen kívül hagy. Én csak szeretném, ha mindenki lenyugodna az eset kapcsán. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Csoli, az reménytelen kísérlet. Erre csak Rian Johnson lenne képes, ha igazolná az elméleteteket ő maga vagy egy trailerrel vagy egy biztosan a filmből vett Kylo képpel. De ezek egyike sem fog szerintem a közeljövőben bekövetkezni, ha be fog következni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Értem Donát. Tehát Te még mindig nem nyugodtál le. És olvastad a hsz-emet és a seb ívének eddigi két ep 8-beli, de mégis különböző megvalósításáról? Halovány remény sem csillant benned? Vagy megint írtam egy láthatatlan hsz-t? Csoli, ha a filmre normálisan fog kinézni, akkor nem fog érdekelni a téma, ezt írtam alább is. Ami remekül megmutatja, mennyire lüke az a rajongó és mennyi szabadideje van, de ez a Rogue One értékén mit sem változtat. Most komolyan, bárki szerint rosszabb lett a Rogue One, mert Vörös 1-es más pilótafülkében ül ebben a filmben, mint az ep4-ben? (Az egyéb változásokról nem beszélve...) De nem lüke, ettől miért lenne valaki Lüke,lüke? Max megszállott. Ugyanakkor kiválóan rávilágít arra, hogy milyen színvonalat hoz a franchise. Mert te se elemezted volna szét a pilótafülkéket, ha tudnád, hogy amit találsz, az várhatóan fos lesz. Egy Asylum filmtől, vagy a Prometheustól nincs értelme ilyen szintű koherenciát elvárni, mert sokszor még az alap szintű koherencia sincs meg, és ezzel nekem személy szerint nincs is bajom. De az SW más. Itt sokszor minden színnek, kompozíciónak, stb-nek jelentősége van, akkor ne legyen már ilyen szintű inkonzisztencia. Hisz te is épp emiatt akadtál ki elsőre. Nyilván ettől még tetszhet a film, de ez fekete pont, ahogy nálad fekete pont mondjuk az EpII-s elcseszett hangvágás a végén - ami mondjuk még dühítőbb, hiszen az legalább anno jó volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. A Korriban átnevezése és a sebhely áthelyezése ugyanaz: mindkettő totál értelmetlen dolog. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Csoli, az reménytelen kísérlet. Erre csak Rian Johnson lenne képes, ha igazolná az elméleteteket ő maga vagy egy trailerrel vagy egy biztosan a filmből vett Kylo képpel. De ezek egyike sem fog szerintem a közeljövőben bekövetkezni, ha be fog következni. Felteszem, a következő trailerig kell várnunk.. Amúgy más külföldi fórum nem forrt fel ezen? Ott milyen magyarázatok vannak? Ha Ők "hangosabbak nálunk" nem lehet, hogy Rian tisztázza esetleg, hogy csak a teaserre és/vagy a filmre értette a mondottakat? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. A Korriban átnevezése és a sebhely áthelyezése ugyanaz: mindkettő totál értelmetlen dolog. Korribannál simán benne volt, hogy hívják így is úgy is, ahogyan ma már kánon szinten úgy is van, de az, hogy egy heg itt is van meg ott is, olyan azért nincs. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
mmateexd Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Hmmm....semmiképp nem lehet Kylonak sebe mikor ki irtotta Luke akadémiáját mert az a 7.rész előtt volt. ( és láttuk hogy a 7.részben nincs Kylonak semmilyen sebe ) Most belelehet menni találgatásokba hogy mi is történt akkor az eredeti heggel/sebhellyel..... Az én álláspontom az lenne hogy az a seb a 8. és a 9.részben is eszméletlen ronda lenne Kylo-n. A 7.rész végére berakták azt hogy Rey megvágja Kylo-t. De ha csak egy kicsit vágja meg és olyan sebhelye lesz mint a mostani trailerben akkor az nem drámai. Ezért kellett a fél arcán végig karcolni a fénykardot KÖZÉPEN hogy a néző elgondolkodjon rajta hogy mi is lesz ezek után Kyloval. Vajon a sebhely miatt örökre maszkot fog viselni mert annyira rondán nézne ki középen az égett heg. A készítők belátták hogy igen basszus....ez részben a marketingről is szól. Kylo Rent eddig hogyan láthattuk bögréken,posztereken,könyvekben,ruhákon??? Maszkban. De a 8.részben benne volt a széttört maszkja ami utalás arra hogy nem fogja többször felvenni. Amiből arra lehet következtetni hogy történjen bármi a 8.rész végén Kylon nem lesz maszk. Vagyis a Disney a piacra dobott cuccain maszk nélkül fogja ábrázolni Kylo Rent. Most őszintén Kylo hogy nézne ki egy hatalmas égett heggel az arcán bármin??? ( Poszteren,könyvben, Tejen ) Sehogy. Ezért rakták át a jobb szemére és kicsinyítették le a sebhelyet, így egy kicsit ,,barátságosabban'' néz ki mint a 7.rész végén az a nagy tátongó seb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) Hmmm....semmiképp nem lehet Kylonak sebe mikor ki irtotta Luke akadémiáját mert az a 7.rész előtt volt. ( és láttuk hogy a 7.részben nincs Kylonak semmilyen sebe ) Most belelehet menni találgatásokba hogy mi is történt akkor az eredeti heggel/sebhellyel..... Az én álláspontom az lenne hogy az a seb a 8. és a 9.részben is eszméletlen ronda lenne Kylo-n. A 7.rész végére berakták azt hogy Rey megvágja Kylo-t. De ha csak egy kicsit vágja meg és olyan sebhelye lesz mint a mostani trailerben akkor az nem drámai. Ezért kellett a fél arcán végig karcolni a fénykardot KÖZÉPEN hogy a néző elgondolkodjon rajta hogy mi is lesz ezek után Kyloval. Vajon a sebhely miatt örökre maszkot fog viselni mert annyira rondán nézne ki középen az égett heg. A készítők belátták hogy igen basszus....ez részben a marketingről is szól. Kylo Rent eddig hogyan láthattuk bögréken,posztereken,könyvekben,ruhákon??? Maszkban. De a 8.részben benne volt a széttört maszkja ami utalás arra hogy nem fogja többször felvenni. Amiből arra lehet következtetni hogy történjen bármi a 8.rész végén Kylon nem lesz maszk. Vagyis a Disney a piacra dobott cuccain maszk nélkül fogja ábrázolni Kylo Rent. Most őszintén Kylo hogy nézne ki egy hatalmas égett heggel az arcán bármin??? ( Poszteren,könyvben, Tejen ) Sehogy. Ezért rakták át a jobb szemére és kicsinyítették le a sebhelyet, így egy kicsit ,,barátságosabban'' néz ki mint a 7.rész végén az a nagy tátongó seb. Az első bekezdés még oké. Neked is beírom, hogy lehet, hogy utómunka csak a teaserben az elcseszett heg, mert a választott snittben alapból nincs hege. 2. bekezdésedre: Kylonak lehet több maszkja. Sőt, biztos, hogy van, mert a Starkilleren maradt egy, egy meg összetörve szerepel a trailerben. Őt ismerve lehet, hogy az egyik önismereti meditáció áldozata lesz a sisak! A seb, mindkét eddigi képen eléggé vékonyra van forrva, úgyhogy vállalható lenne akár tejesdobozon is, hisz kb karccá forrt. DE amúgy tudjuk, hogy a termékeken ezúttal Rey/Poe/Finn lesz a marketing-szezonban. Én csökönyösen tartom, hogy azért van a heg a szemen, mert csak a teaserre került oda utómunkaként és nem lesz ekkora "hiba" a filmben, amiről talán már a másik kép is meggyőzhet egyeseket. Szerkesztve: 2017. Április 21. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Én csökönyösen tartom, hogy azért van a heg a szemen, mert csak a teaserre került oda utómunkaként és nem lesz ekkora "hiba" a filmben, amiről talán már a másik kép is meggyőzhet egyeseket. De nem látom be, ha ez lenne a helyzet, amit váltig állítasz, akkor miért ne ezt mondta volna a rendező a kérdésre? Már nem azért, de ez fele akkora gáz, mint átrakni máshova. A teaserben tudjuk, hogy még sok minden nem végleges, simán úgy voltunk vele mi is, hogy a filmre rendben lesz. Ha tényleg az lenne a helyzet, amit mondasz, akkor egyszerűen azt mondta volna Rian, hogy hát bocs gyerekek, majd a filmre jó lesz. mmateexd: neked pedig annyit mondanék, hogy amint lentebb is írtam - össze lehetne zsugorítani azt a heget, aztán jóccakát, úgy már semmilyen marketing anyagon nem lenne zavaró. Sokkal elegánsabb lenne, mint mozgatni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Április 21. (szerkesztve) De nem látom be, ha ez lenne a helyzet, amit váltig állítasz, akkor miért ne ezt mondta volna a rendező a kérdésre? Már nem azért, de ez fele akkora gáz, mint átrakni máshova. A teaserben tudjuk, hogy még sok minden nem végleges, simán úgy voltunk vele mi is, hogy a filmre rendben lesz. Ha tényleg az lenne a helyzet, amit mondasz, akkor egyszerűen azt mondta volna Rian, hogy hát bocs gyerekek, majd a filmre jó lesz. Rendben nem vagyok én hittérítő. Csak megvan rá az esély, hogy kérdés sem volt pontos, vagy pontosan értelmezve így a válasz is csak pontatlan lehet, pl.: a vonatkozását tekintve, így lehet, hogy csak teaseren belüli a magyarázat. És nem lennék ennyire bizakodó, ha nem lenne az a másik kép Kylo-ról. Amiről olyan kevés szó esett. Csak én látom, hogy ott máshogy áll a seb, mint a teaserben? Nagyon fontos eleme ez a feltevésemnek. Ráadásul a jelenet, -ha jól sejtjük- nem tartalmazhat sebhelyes Kylo-t. Így én összerakni vélem a képet. Szerkesztve: 2017. Április 21. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.