Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Mandalorian sorozat

Ajánlott hozzászólás

• 3 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 3 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Adhatok hitelt annak a cikknek miszerint Katee Sackhoff kb 3 éves szünetet tartott a karrierjében, mert annyira megviselte Bo Katan élő szereplős interpretálása, hogy az lelkileg összezúzta őt?

Félmosollyal olvastam a "mindig korrekt" ign cikket, ami persze megint azzal kezdte, hogy földbe taposta a Skywalker korát! Hogy lehet, hogy mindig ezzel kell kezdeni minden sw cikket? fuckoff

Kérdezhetitek, hogy, hogy lehet, hogy még olvasok cikket ott? Jogos!

De Katee mindig is sci-fi királynő volt egy vagány fiú-lány (értsd: keménycsaj) én a hang után biztos voltam benne, hogy kisujjból hozta ezt a szerepet.

https://hu.ign.com/katee-sackhoff/106483/news/megtort-engem-katee-sackhoff-oszinten-megnyilt-arrol-hogy-miert-volt-gyotrelmes-szamara-a-mandalori

Hozzászólás ideje:

Mivel maga Katee Sackhoff mondta ezt a saját podcastjában, így hitelt lehet adni neki:

Bár az IGN cikk azt próbálja sugallni, mintha maga a Star Wars miatt lett volna ez, Sackhoff szavai inkább arra utalnak, hogy Bo-Katanig mindig olyan karaktereket formált meg, akik eléggé hasonlítottak rá, így könnyen azonosult velük, könnyen eljátszotta őket. Bo-Katan viszont nagyon messze állt tőle (mégis csak egy ex-terrorista, többszörösen bukott vezető, a népét és a családját részben az ő hibájából elvesztő, harcos figura), emiatt nem tudta megérteni teljesen a karaktert és nem tudta magabiztosan alakítani. Ez törte meg az önbizalmát, mondhatni, színészi válságba került, mivel egy színésznek ugye az lenne a feladata, hogy el tudjon játszani olyan karaktert is, aki nem hasonlít rá. Ő meg ezek szerint erre, legalábbis saját önértékelése alapján, csak nehezen képes.

Plusz erre még jött az, amit az interjúban Tahmoh Penikett is említ, hogy egy olyan nagy franchise-ban dolgozni, mint a Star Wars, a nyomás is sokkal nagyobb, ami még tovább rombolhatja az ember önbizalmát.

A teljes beszélgetés (1 óra 40 perc) itt hallgatható meg.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Közben azt is olvastam, hogy ami még betett neki, hogy kb 3 évig nem kapott munkát. Csak az ign ezt úgy írta, mintha a színésznő maga nem bírt volna munkába állni, a mafab meg finomabban fogalmazott, abból azt éreztem, hogy csak hab volt a tortán és csupán rosszul jött ki Bo Katan után egy felkérésmentes időszak. Nem mindegy.

https://www.mafab.hu/article/teljesen-elvesztette-az-onbizalmat-a-mandalori-utan-3-evig-nem-dolgozott-a-sorozat-sztarja-18

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Sackhoff szavai alapján szerintem nem csak rosszúl jött ki, hanem Bo-Katan karaktere a katalizátor ebben a sztoriban. A színésznő ráébredt, hogy színészként komoly korlátjai vannak, mert nem tud rendesen eljátszani olyan karaktert, aki esetében nem önmagát kell alakítania - vagyis nem képes olyan szerepre, ahol tényleg komolyan színészkednie kell. Ez érthető módon megviselte lelkileg és szakmailag is, ami természetesen kihatással volt a munkájára. Mivel - szintén saját bevallása szerint - nem tud erős meghallgatás videókat készíteni (talán pont azért, mert már korábban is jelentkezett nála az, amit Bo-Katannál észrevett), így eleve hátrányból indult. Erre még rátett egy lapáttal az, hogy már nem is bízott önmagában. Nos, naná, hogy egy tapasztalt castingos sem válogatja be, ha a meghallgatás videó eleve nem erős, emellett érződik rajta, hogy a színésznő nem bízik magában, és erre még az is jön, hogy Sackhoff igazából szimpla karakterszínész, szinte mindig ugyanazt az egy karaktertípust játsza, a kemény harcosnőt. Ezt pedig mostanra valószínűleg a castingosok is tudják, így más szerepek esetében lehet sok eleve kipöccinti a nevét. Önbizalomhiánnyal viszont a kemény harcosnő figurát is nehéz alakítani. Szóval Sackhoff önbizalomhiánya sajnos kihatott a munkájára. Ez egy ilyen szakma.

De szerintem ebben nincs semmi meglepő, mármint abban, hogy színészileg vannak korlátjai. Nem a véletlen művel, hogy kevesen tudnádnak fejből akárcsak 10 olyan művet felsorolni, amiben Sackhoff 30 éves karrierje során nagyobb szerepet kapott. Én utánajárás nélkül tudom mondani a Battlestar Galacticát (és ez a low budget kanadai sci-fi sorozat volt a legnagyobb munkája), a The Mandaloriant, a The Clone Warst, a Rebelst és a Riddick-et - ebből háromban ugyanazt a karaktert játszotta, ráadásul két alkalommal csak a hangját adta. A BSG-ben és a Riddick-ben meg pöccre ugyanazt a vagány katonacsajt hozta. És sajnos, bevallom, a Riddick-re sem azért emlékszem, hogy benne volt, mert olyan brutálisan mély volt az alakítása, hanem mert ledobta a felsőjét. oops

Megkockáztatom, hogy itt is vannak olyanok, akik a The Mandalorie-ig azt sem tudták, hogy ki ez a nő, max annyit, hogy ő adta Bo-Katan hangját (bár lehet ez is csak azután rögzült, hogy szerepelt a The Mandalorianben).

(Most gyorsan ránéztem az imdb-s adatlapjára. Amiben még láttam, csak nem emlékszem rá kapásból, az a 24, de ha puskát fognak rám, akkor sem tudnám megmondani, kit játszott. Még úgy sem, hogy utána néztem, kit játszott, abszolút nem emlékszem a karakterére. Meg láttam a The Big Bang Theory-ban is, erre így már emlékszem, ott szó szerint önmagát kellett alakítania Howard maszturbációs fantáziájaként. Micsoda szerep! lol )

A jó ebben a rosszban, hogy rájött, hol kell erősítenie magán. Kirúgta a s*ggnyaló, de az elmondottak alapján hasznavehetetlen ügynökét (aki szintén hozzájárulhatott a gyér munkákhoz), felvett egy újat, aki már tesz is valamit érte, és a javaslatára felvett egy színésztrénert. Nem adta fel, nem durcázott be, inkább úgy döntött, hogy 30 évnyi karrier ide vagy oda, van még mit tanulnia. Ez kifejezetten tiszteletreméltó.

Hozzászólás ideje:

Én nagyon kedvelem őt és ismertem is az általad felsorolt művekből is! Bo Katanként én széles mosollyal üdvözöltem, szerintem nagyon jól hozta amit kellett.

A múltját a karakternek csak mi, tcw/rebels rajongók ismerjük, meg persze Ő aki mindig alakította. Szerintem a karakterdrámája annyira a The Mandalorianban külön nem áll össze sokaknak, ahogy neki összeállt.

Amúgy dicsérendő az a része is, hogy ezek alapján Ő nagyon vissza akarta adni Bo Katan karakterét, mintha legalábbis valami nagy drámai figura lenne.

De beszéljünk a jövőről! Én azt hittem a mando mozifilmben fog játszani Ő is, de akkor ezek alapján erre ne is számítsak.

Hozzászólás ideje:

Tiszteletre méltó az önreflexiója. Nagyon szurkolok neki, hogy szintet léphessen. Én a Mando előtt csak a BSG-ból ismertem, és azért ott sem ő produkálta a legerősebb színészi játékot.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nekem tökéletes Bo-Katan. A többi igazából nem érdekel. )

Hááát.. kb ennyi. Néha én is úgy gondolom, hogy a hollywoodi sztárok kvázi a rabszolgáim! Amire nekem kell, jó volt, a többi az Ő bajuk!... evil

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Most gyorsan ránéztem az imdb-s adatlapjára. Amiben még láttam, csak nem emlékszem rá kapásból, az a 24, de ha puskát fognak rám, akkor sem tudnám megmondani, kit játszott.

Nekem az rémlik róla, hogy ő volt az ügyeletes tégla, akiről a történet egy pontján kiderült, hogy beépített ember. Szinte minden 24 évadban volt egy ilyen karakter.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.