Ugrás a kommentre

2x04 - Always Two There Are


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Nem volt rossz rész, különösen Zeb kiemelhető :)

Hát igen Zeb-től idáig ritkán láttunk ilyesmit,hogy ő menti meg a helyzetet,többnyire kicsit háttérbe szorult a többiek mellett. De szerintem a 2.évadban majd részletesebben megismerhetjük őt is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát igen Zeb-től idáig ritkán láttunk ilyesmit,hogy ő menti meg a helyzetet,többnyire kicsit háttérbe szorult a többiek mellett. De szerintem a 2.évadban majd részletesebben megismerhetjük őt is.

Lehet, persze nemegyszer volt már a dolgok sűrűjében, de magát a karaktert leginkább a Droids in distress-ben boncolgatták csak, ami elég rég volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A hangulat miatt nagyon tetszett a rész. Az elhagyatott állomás, a zene, az ellenség fenyegetése, a csapattagok elszakadása... mind-mind hozzátett a feszültséghez, de az epizód vége felé azért kiütköztek azok a negatívumok is, melyek miatt nem ez a kedvenc részem. A helyszín, a bezártság és az ismeretlen terület miatt nagyon jó volt, de az ellenségek nekem sem voltak olyan igazán karakteresek. A nővér volt, aki picit emlékezetesebb maradt, de az ő belépője sem volt valahogy olyan átütő. Egyébként az az egész jelenet olyan furcsa volt nekem, hogy értem én, hogy nagyon badass, ahogy méltóságteljesen, félelmetesen lépkednek sztoikus nyugalommal Ezráék felé, de nem erőltették meg magukat túlzottan, hogy gyorsan elkapják őket (ezt még lehet magyarázni a gőgös önbizalom túltengéssel), de valahogy az egész rész során nem éreztem rajtuk azt, hogy tekintélyt parancsolóan irányításuk alatt tartanák az eseményeket... kicsit olyan szerencsétlenek voltak. Nem működött közöttük a kémia sem, a két inkvizítor interakciói számomra olyan bénán hatottak. Mintha a nővér lett volna, aki megpróbál irányítani, de ő sem volt valami karizmatikus, a másik inkvizítor meg még nála is egyszerűbb és szürkébb volt. Ráadásul előtte megágyaztak neki, hogy ő mennyire félelmetes és kemény figura, ahogy ott a birodalmiak néznek rá... aztán ehhez képes elég középszerű csalódás lett belőle. Azért nem írnám le ezt a két karaktert teljesen, mert lehet ahogy haladunk előre az évadban mélyítik majd őket is, meg az is érdekes lenne, hogyha egyre többet megtudnánk az inkvizítorokról, a szervezetről, a hierarchiáról... szóval ez mind sokat hozzátenne ahhoz, hogy jobban el tudjam helyezni őket, de egyelőre, mint karakterek sem túl érdekesek a számomra.

A másik oldalról ugyanakkor azt az epizód pozitív pontjai közé sorolom, hogy a "jó" karakterek közötti csapatdinamika remekül került ábrázolásra. Az elején is tetszett már, ahogy láthatjuk Kanan és Rex kis "csatáit", ahogy ott zrikálják egymást. Ez már mindenképpen egy fokkal békésebb viszony volt kettejük között, mint a nyílt bizalmatlanság, amit korábban láttunk és a rész végére ezek a zrikák is szelídültek. Rex-el kapcsolatban még az is tetszett, ahogy Anakinra utalgatott, hogy milyen "unortodox" módszereket alkalmazott az ő jedi tábornoka... tényleg mennyi emléke lehet róla Rexnek a közös kalandok sora után. :) Zeb sokszor kicsit comic relief szerepkörben tűnik fel (na jó, ez elsősorban Chopper), de most mindenképpen ő lehetett a hős és ezt jó volt látni. Ezra kis "önfeláldozása" szintén tetszett, azt a fejlődést láttam benne, amit a korábbi részekben is felismerni véltem a karaktere evolúciójában (mikor intermediált a klónok és Kanan között), hogy egy felelősségteljesebb, egyfajta vezető szerepben láthatjuk. A végén pedig a csapat ötödik tagja Hera is feltűnt, ebben a jó értelembe vett anyáskodó szerepben. Tetszett, ahogy ott átölelte, nyugtatta az elkenődött Kanant a végén. Apropó kíváncsi vagyok, hogy most akkor ezek az inkvizítorok hányan vannak, mintha Filoni azt mondta volna, hogy jelentősége van a számozásnak... mindenesetre Kanant eléggé elkeserítette a hír, hogy többen is vannak ellenük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt a részt a hangulata tette igazán naggyá, de persze ezen kívül is volt benne egy halom érdekesség.

 

Kezdhetjük mindjárt azzal, hogy Kanan továbbra is tanítja Ezra –t. Rég nem láttuk már őket ebben a szituációban. Persze Chopper megint bele köp a levesbe (na és Sabine). Azt azért érdemes megemlíteni ezzel kapcsolatban, hogy Ezra még úgy is majdnem felemeli a droidot, hogy az lemágnesezte magát a padlóhoz. Hihetetlen Erő van ebben a gyerekben. Kanan és Rex csipkelődése szerintem óriási. :D Nem csak némelyik fórum tag unja, hanem már a Ghost legénységének szinte minden tagja. :D Miért van olyan érzésem, hogy a végén nagy barátok lesznek? :) Egyébként úgy tűnik Dzséjt –nek volt igaza. Gregor és Wolfee valamiért a Seelos –on maradtak. Csak tudnám miért.

 

Jó látni, hogy Hera máris használja Rex listáját, ami nekünk egyből okot adott egy kis TCW nosztalgiára. Óriási ötlet volt behozni a kórházállomást, ráadásul ebben az elhagyatott formában. Nagyon adta a hangulatot, ahogy hőseink a sötétben bóklásznak. Még Chop is félt. :D Na és itt jöttek be a képbe az új inkvizítorok! Pontosabban a nővér egyik droidja. Az mit keresett azon az állomáson? A nővér nem volt ott, hisz a droid értesítése után ment csak oda. Ha ez véletlen volt, akkor áldott nagy szerencséje van a csajnak. :) Ráadásul a fivér is rálelt a bázisra, hála Chopper –nek. Viszony így növeli a tétet, hogy bármilyen kis hiba végzetes lehet, amire most megkaptuk a példát. Ám itt nem mehetek el szó nélkül Kallus mellett, akit láthatóan kimentettek a Seelos –ról és láthatóan nincs semmi baja a fivérrel. Többet vártam ettől a „száltól”, de nem kaptam meg egyelőre. Ha nem hát nem. :) A jelenet amúgy szép utalás az EPV –ös Piett-Needa-Vader konfliktusra. De térjünk vissza a kórház állomásra. Chopper szívatása nagyon hangulatosra sikeredett, és ha nem lenne gép, azt írnám, hogy a végén majdnem besz*rt a félelemtől. :D Innentől viszont már tényleg az Inkvizítorokra terelődik a lényeg, amiből megtudhatjuk, hogy tulajdonképpen rivalizálnak. Ez, ismerve a sötét oldalt, talán nem is olyan nagy meglepetés. Az viszont szembetűnő, hogy a nővér köröket ver a fivérre, aki legtöbbször, mint egy esetlen melák, olyan attitűdöt mutat (nagyon emlékeztet Savage –ra). Persze még így is szép, ahogy elkapja Sabine –t, de Ezra fogságba ejtése nekem nagyobb tettnek számít. ;) A nővér és Ezra beszélgetése nagyon jó, sok infót kaptunk belőle. Sejtettem, hogy a Birodalom tud Ahsoka –ról, hisz már a Fő inkvizítor is említette (persze akkor még Fulcrum néven), viszont az jobban érdekelne, hogy honnan tudnak róla? Az is megerősítést nyert, hogy az első évados Inkvizítor volt a főnök, ez a kettő utánuk következik. Ennek fényében furcsa, hogy az újak sokkal hatékonyabbak, mint a főnök volt. A nővérnek nem kell sok és úgy elkapja Ezra –t mint annak a rendje, sőt, ha nem állítja meg a fivér kardját akkor kb. 20 perc alatt elintézik azt a melót ami a főnöknek hónapokig nem sikerült. :) Talán nem a megfelelő személy volt a megfelelő helyen? A nővért sokkal jobban el tudtam volna képzelni vezető szerepbe. Ok, nem olyan félelmetes kinézetű, mint a főnöke, de hogy ügyesebb és talán erősebb is ahhoz eme epizód alapján kétség se férhet. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy pusztán az Erővel még a Phantom –ot is majdnem ott tartották. Ilyet mikor csinált az elődjük? No de térjünk rá az epizód hősére, Zeb –re! Az utóbbi részekben kicsit háttérbe szorult, de itt megkapja azt a neki járó rivalda fényt, amit megérdemel. :D Főleg annak fényében becsülendő a segítőkészsége, hogy láttuk anno miként hagyta ott Ezra –t Kallus kezei között. Jó, tudom, hogy azóta sok idő eltelt, de akkor is megsüvegelendő a tett. Főleg, hogy elég jó tervet eszeltek ki a morgó szemetesvödörrel.

 

Az epizód vége megint szegény Kanan besülését hozta az inkvizítorokkal kapcsolatban. Mondjuk nem is értettem, hogy miért gondolták a többiek, hogy Kanan bármit is tudhat róluk. Hisz ha ismerik a múltját, akkor tisztában lehettek volna vele, hogy Kanan kalózként nőtt fel, így semmit nem tudhat ezekről a dolgokról.

 

Az epizód végszava lehetne az enyém is: „nem tudjuk mivel állunk szemben” :(

 

Ja igen és végképp kiderült, hogy a nővér nem Barriss! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem azért annyira nem állt fenn annak a veszélye, hogy Chopper-t felemeli Ezra. Mondjuk vicces lett volna, ha letépi a "bádogdobozt" a lábáról, nem szórakoztak volna olyan jót Sabine-nal. :D

Az nekem is nagyon tetszik, hogy minden alkalmat megragadnak arra, hogy kössenek a TCW-szal és visszahozzanak régebbi motívumokat. Egyben nagyon jól mutatja azt, hogy a TCW mennyire jól el tudott kapni egy-egy dolgot. Hasonló kórházállomást láttunk pár részben, nem tűnt nagy durranásnak, most így viszontlátva mégis teljesen hozza a rég múlt idők hangulatát. Az elhagyatottság és a zene (ill. pár horrorklisé) pedig gondoskodik arról, hogy a Birodalom ridegsége és sötétsége is bekapcsolódjon ebbe a hangulatba.

 

Szerintem egyértelműen csapda volt a hely. Nyilván nemcsak a klónok tudnak az ilyen régi köztársasági helyekről, ráadásul a Birodalom tudja, hogy a lázadók klónokkal is együttműködnek. Amúgy nekem úgy tűnt, hogy a nővér is a bázison van, csak annak egy másik pontján. Elég nagy volt a hely.

Azt egyáltalán nem mondanám, hogy Kallus-nak ne lett volna baja a fivérrel. Az inkvizítorok teljesen mindegy kikkel kerülnek egy légtérbe, ott tapintható a feszültség. Kallus-ék is fintorogtak a háta mögött, az ügynök szemtől szemben is tett csípős megjegyzést. Bár az igaz, hogy többet is ki lehetne hozni ebből a vonalból, de ez szerintem meg is fog történni.

 

Ahsoka-ról konkrétan Vader-től is tudhatnak, nem? Fulcrum így álnéven nem volt akkora titok (amúgy nem feltétlenül kellett volna az álca), Ahsoka-t meg ugyanúgy megérezhette Vader, ahogyan fordítva.

Nekem nem tűnt annyira durvának a két új inkvizítor. Azért szinte minden szituban eléggé túlerőben voltak, ha más nem, mert a kis csapat szétforgácsolódott (mindig kiesett vki), de ez nem is mindig az inkvizítorok ténykedése miatt történt. Ezra elkapása így aligha nagy fegyvertény, két inkvizítor és a droidok voltak ellene. A melák szépen csinálta Sabine-nal, apropó, itt az Erővel gátolta meg a töltetek robbanását? Csak mert nem láttam még ilyet korábban, de a fény pirosra váltott, aztán akkor már robbantak, amikor odatolta Zeb-ékhez.

Viszont amilyen ügyes volt Sabine-nal, rögtön el is cseszte az egészet Zeb-bel. Nagy baromság volt a droidokra bízni és otthagyni. Meg a Főinkvizítor kapcsán azért ne felejtsük el, hogy párszor ő is simán kinyírhatta volna Ezra-t. Az is furcsa volt, hogy a nővér dicsérte Ezra vívását, pedig azért e téren még kb. sehol nem tart a srác. A nővérnek meg inkább a "marketingje" jobb, nagyon kísérteties ezzel a torzított hanggal, túljátszott nőies mozdulatokkal és flörtölős gesztusaival, de Ezra gond nélkül ellenállt neki, sőt látványosan vissza is beszélt, szájaskodott a lánnyal.

Úgy tűnik, hogy Erőhasználat terén jobbak a Főinkvizítornál, de amúgy sötétek, mint az ágyú. Ezerszer megnyert helyzetet sikerült bagatell módon elszerencsétlenkedniük, sorozatos hibák elkövetésével. Az együttműködés nem megy, de egyénileg se voltak túl élesek.

 

Zeb-nél amúgy az tetszett leginkább, ahogyan az egész részt köré építették fel. Az elején mondja neki Rex a sakknál, hogy használja az eszét, mert az erő nem mindig elég. A küldetés azzal kezdődik, hogy Zeb a fizikai erejével nyitja ki az ajtót, majd ész nélkül elrohan az orvosi készletek mellett, hogy Ezra-val versenyezzen. Itt megjegyezném, hogy a poénok remekül ültek. Aztán a nagy darab figura beszorul a szellőzőbe és totálisan esetlennek és haszontalan tűnik. Végül mégis ő lesz az, aki megmenti a szitut. A droidoknál még csak a szó szoros értelmében használja a fejét, amikor szétfejeli az egyiket, utána viszont kiötöl egy (a lehetőségekhez mérten) jó tervet és kimenti a többieket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem azért annyira nem állt fenn annak a veszélye, hogy Chopper-t felemeli Ezra. Mondjuk vicces lett volna, ha letépi a "bádogdobozt" a lábáról, nem szórakoztak volna olyan jót Sabine-nal. :D

Eléggé rezgett a léc. :D Főleg ha összevetjük azzal amikor még egy tálat sem bírt felemelni a kölyök. :D

 

Az nekem is nagyon tetszik, hogy minden alkalmat megragadnak arra, hogy kössenek a TCW-szal és visszahozzanak régebbi motívumokat. Egyben nagyon jól mutatja azt, hogy a TCW mennyire jól el tudott kapni egy-egy dolgot. Hasonló kórházállomást láttunk pár részben, nem tűnt nagy durranásnak, most így viszontlátva mégis teljesen hozza a rég múlt idők hangulatát. Az elhagyatottság és a zene (ill. pár horrorklisé) pedig gondoskodik arról, hogy a Birodalom ridegsége és sötétsége is bekapcsolódjon ebbe a hangulatba.

Én is így érzem. Nem hittem volna, hogy a Rebels ennyire természetes folytatása lesz a TCW -nek. Ahsoka után már Rex is állandó résztvevője a sorozatnak.

 

Szerintem egyértelműen csapda volt a hely. Nyilván nemcsak a klónok tudnak az ilyen régi köztársasági helyekről, ráadásul a Birodalom tudja, hogy a lázadók klónokkal is együttműködnek. Amúgy nekem úgy tűnt, hogy a nővér is a bázison van, csak annak egy másik pontján. Elég nagy volt a hely.

Ez is egy opció de akkor felmerül a kérdés, hogy mit keresett egy elhagyatott kórház állomáson? :)

 

Azt egyáltalán nem mondanám, hogy Kallus-nak ne lett volna baja a fivérrel. Az inkvizítorok teljesen mindegy kikkel kerülnek egy légtérbe, ott tapintható a feszültség. Kallus-ék is fintorogtak a háta mögött, az ügynök szemtől szemben is tett csípős megjegyzést. Bár az igaz, hogy többet is ki lehetne hozni ebből a vonalból, de ez szerintem meg is fog történni.

Utólag én is így gondolom, mintha mégis csak lett volna köztük valami kis szikra. Szerintem Kallus nem igazán tartja sokra ezeket az Inkvizítorokat.

 

Ahsoka-ról konkrétan Vader-től is tudhatnak, nem? Fulcrum így álnéven nem volt akkora titok (amúgy nem feltétlenül kellett volna az álca), Ahsoka-t meg ugyanúgy megérezhette Vader, ahogyan fordítva.

Vader meg is érezte az első részben. :) Nekem csak az fura, ha Vader elárulta el Ahsoka nevét, hogy így kijátszotta őt az Inkvizítoroknak. Bár ebben is lehet ráció, mégpedig az, hogy ő maga nem akar vele találkozni inkább rábízza a csatlósaira.

 

Nekem nem tűnt annyira durvának a két új inkvizítor. Azért szinte minden szituban eléggé túlerőben voltak, ha más nem, mert a kis csapat szétforgácsolódott (mindig kiesett vki), de ez nem is mindig az inkvizítorok ténykedése miatt történt. Ezra elkapása így aligha nagy fegyvertény, két inkvizítor és a droidok voltak ellene. A melák szépen csinálta Sabine-nal, apropó, itt az Erővel gátolta meg a töltetek robbanását? Csak mert nem láttam még ilyet korábban, de a fény pirosra váltott, aztán akkor már robbantak, amikor odatolta Zeb-ékhez.

Viszont amilyen ügyes volt Sabine-nal, rögtön el is cseszte az egészet Zeb-bel. Nagy baromság volt a droidokra bízni és otthagyni. Meg a Főinkvizítor kapcsán azért ne felejtsük el, hogy párszor ő is simán kinyírhatta volna Ezra-t. Az is furcsa volt, hogy a nővér dicsérte Ezra vívását, pedig azért e téren még kb. sehol nem tart a srác. A nővérnek meg inkább a "marketingje" jobb, nagyon kísérteties ezzel a torzított hanggal, túljátszott nőies mozdulatokkal és flörtölős gesztusaival, de Ezra gond nélkül ellenállt neki, sőt látványosan vissza is beszélt, szájaskodott a lánnyal.

Úgy tűnik, hogy Erőhasználat terén jobbak a Főinkvizítornál, de amúgy sötétek, mint az ágyú. Ezerszer megnyert helyzetet sikerült bagatell módon elszerencsétlenkedniük, sorozatos hibák elkövetésével. Az együttműködés nem megy, de egyénileg se voltak túl élesek.

Hát nem tudom, én kissé másképp látom. Engem így együtt elsőre jobban lenyűgöztek mint a Főinkvizítor.

 

Zeb-nél amúgy az tetszett leginkább, ahogyan az egész részt köré építették fel. Az elején mondja neki Rex a sakknál, hogy használja az eszét, mert az erő nem mindig elég. A küldetés azzal kezdődik, hogy Zeb a fizikai erejével nyitja ki az ajtót, majd ész nélkül elrohan az orvosi készletek mellett, hogy Ezra-val versenyezzen. Itt megjegyezném, hogy a poénok remekül ültek. Aztán a nagy darab figura beszorul a szellőzőbe és totálisan esetlennek és haszontalan tűnik. Végül mégis ő lesz az, aki megmenti a szitut. A droidoknál még csak a szó szoros értelmében használja a fejét, amikor szétfejeli az egyiket, utána viszont kiötöl egy (a lehetőségekhez mérten) jó tervet és kimenti a többieket.

Igen, nála nekem is az tetszett, hogy végre arra fektették a hangsúlyt, hogy nem egy agyatlan izomtömeg. :)

 

Igy van! Remélem az utolsó hangok is elhallgatnak..

Na ha még valaki ezek után is azt állítja, hogy a nővér Barriss én feladom. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos nekem nem annyira jött be ez az epizód. Ahhoz képest, hogy bedobtak két - az ott lévő csapat bármely tagjánál erősebb - szereplőt a szituációba, a rész hangulata gyakorlatilag megölte a feszültséget. A zene, a párbeszédek egyaránt "árral szemben" úsztak, és ahelyett, hogy kaptunk volna egy izgalmas és feszült epizódot, egy nyugis lett belőle. Ami nem lenne baj, de miért hozták be a képbe a két inkvizitort? Nekem a nyugalmas és az inkvizitor szavak nem igazán passzoltak össze, mintha egy nyugis epizódot szerettek volna ide fontos tanulságokkal, csak közben be kellett hozni a képbe az új gonoszokat is, és ezt így oldották meg.

 

Ami viszont tetszett: a régi kórház állomás képbe hozatala, a női inkvizitor karaktere és Zeb trükkje a végén. Viszont a férfi inkvizitor amilyen badassen nézett ki külsőre, annyira csalódás. Persze, kellenek leölhető sötét karakterek is, értem én, ezzel nincs gond, csak többet vártam tőle.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt izgalmas és feszült? Szerintem az volt. Én a végig azt hittem, hogy Ezra ott marad fogságban. Pontosan mit értesz azon, hogy a hangulat megölte a feszültséget? Szerintem Inkább megágyazott neki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eléggé rezgett a léc. :D Főleg ha összevetjük azzal amikor még egy tálat sem bírt felemelni a kölyök. :D

Mondta is, hogy napról napra fejlődik. :D Lassan amúgy vissza is vehetne a srác, mert kezd már túl jó lenni. :)

 

Utólag én is így gondolom, mintha mégis csak lett volna köztük valami kis szikra. Szerintem Kallus nem igazán tartja sokra ezeket az Inkvizítorokat.

A Birodalomban kb. senki nem tart nagyra senkit, max. az uralkodót. Mindenkiben megvan a gőg és dac, miközben a rendszer elég működésképtelen. Rendre jönnek a kudarcok, teljesen mindegy, hogy éppen ki vezeti az adott küldetést. Így aztán mindenki gúnyolódhat a másikon és tarthatja magát, ill. a saját módszereit legjobbnak. Ha épp jöhetne is vmi nagy siker, akkor meg feleslegesen túlgondolják az egészet. Kanan-ékat is már rég megölhették volna, de a lehetőség kapujában mindig jöttek a zseniális ötletek, hogy inkább használják fel őket erre-arra. Aztán a sokat fog, keveset markol tipikus esete mindig beütött.

 

Nekem csak az fura, ha Vader elárulta el Ahsoka nevét, hogy így kijátszotta őt az Inkvizítoroknak. Bár ebben is lehet ráció, mégpedig az, hogy ő maga nem akar vele találkozni inkább rábízza a csatlósaira.

Valószínűleg a háta közepére nem kívánja a harcot a volt padawan-jával. Ha választhat, inkább az Inkvizítorokra bízza. De az is lehet, hogy nem így van, pusztán a felkutatását hagyja másra, aztán maga elé rendelné még élve. Franc se tudja mi céljuk van Ahsoka-val, de nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a sötét oldalra való átcsábítás egyre inkább háttérbe szorul (pl. Ezra-nál is), a togruta-nál meg mintha fel se merülne. Lehet sejti Vader, hogy nem tudnák megtörni ilyen téren a lányt, netán az is felsejlik benne, hogy ha nagy beszélgetésbe folynának, akkor hamarabb inogna meg az ő hite, mint a jedi-é. :P

Ami miatt nekem is furcsa kicsit Ahsoka inkvizítorokkal való kajtatása, hogy egyelőre nehezen képzelem el, hogy méltó ellenfelei tudnának lenni. Ha a Főinkvit Kanan lenyomta, a többiek közül eddig legjobbnak tűnő nővér meg Ezra vívótudását dicséri, akkor Ahsoka valószínűleg megenné őket egy könnyed reggelire. Vagy majd ráküldenek 2-3 inkvizítort, pár droiddal meg rohamosztagossal, mint a régi szép időkben Grievous-ék. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondta is, hogy napról napra fejlődik. :D Lassan amúgy vissza is vehetne a srác, mert kezd már túl jó lenni. :)

Főleg annak tudatában, hogy a hasonló korban lévő Luke Skywalker valószínűleg éppen a gombát gyűjti be a párologtatókból. Ezra -t nagyon el kell tüntetni az EPIV -re.

 

 

A Birodalomban kb. senki nem tart nagyra senkit, max. az uralkodót. Mindenkiben megvan a gőg és dac, miközben a rendszer elég működésképtelen. Rendre jönnek a kudarcok, teljesen mindegy, hogy éppen ki vezeti az adott küldetést. Így aztán mindenki gúnyolódhat a másikon és tarthatja magát, ill. a saját módszereit legjobbnak. Ha épp jöhetne is vmi nagy siker, akkor meg feleslegesen túlgondolják az egészet. Kanan-ékat is már rég megölhették volna, de a lehetőség kapujában mindig jöttek a zseniális ötletek, hogy inkább használják fel őket erre-arra. Aztán a sokat fog, keveset markol tipikus esete mindig beütött.

Kétségtelen, hogy a Birodalom hozta fel ezt a kis csoportot. Ezer és egy lehetőség lett volna már kicsinálni őket de mindig elnagyképűsködték. De ez a motívum végig halad a Birodalom korán, szóval nem újdonság. :)

 

Valószínűleg a háta közepére nem kívánja a harcot a volt padawan-jával. Ha választhat, inkább az Inkvizítorokra bízza. De az is lehet, hogy nem így van, pusztán a felkutatását hagyja másra, aztán maga elé rendelné még élve. Franc se tudja mi céljuk van Ahsoka-val, de nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a sötét oldalra való átcsábítás egyre inkább háttérbe szorul (pl. Ezra-nál is), a togruta-nál meg mintha fel se merülne. Lehet sejti Vader, hogy nem tudnák megtörni ilyen téren a lányt, netán az is felsejlik benne, hogy ha nagy beszélgetésbe folynának, akkor hamarabb inogna meg az ő hite, mint a jedi-é. :P

Érdekes lehetnek Vader ezen gondolatai. Több verzió is lehetséges de én azt kizárnám, hogy meginogna Ahsoka miatt. Ő kevés ahhoz, hogy megingassa.

 

Ahsoka pedig szembe fog szállni a két Inkvizítorral, ez benne volt a tarilerben is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt izgalmas és feszült? Szerintem az volt. Én a végig azt hittem, hogy Ezra ott marad fogságban. Pontosan mit értesz azon, hogy a hangulat megölte a feszültséget? Szerintem Inkább megágyazott neki.

Számomra a zenéknek és a jelenetek tempójának egyaránt nyugalmas hangulata volt. Egy percig fel sem merült bennem, hogy bárki fogságba eshetne, vagy ott hagyná a fogát. Az Inkvizitor is csak úgy cseveg Ezrával a komlinkes bekapcsolásig, hiába van ott mellette Sabine, amikor kérdeznek valamit Ezrától, és ő nem válaszol, eszükbe nem jutna mondjuk Sabine bántásával zsarolni. Később a komlinkes adás után már fordul a kocka, de addig semmi. Nem éreztem igazi fenyegetésnek az inkvizitorokat és sajnos a zene se segített a hangulaton meglátásom szerint.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Értem, szóval szerinted nem volt elég éles. Szerintem itt pont annyi feszültség volt amennyi kellett. Nem gondolhattuk komolyan, hogy bárkinek bántódása esik. Bár amikor a fivér olyan IÁ -san Sabine nyakához tette a fénykardját.... ;) Persze valószínűleg lesznek ennél durvább részek is. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy csak nem voltam ráhangolódva. Majd megnézem újra.

 

Nekem is ugyanez volt az érzésem Donát, tehát akkor már ketten nem voltunk ráhangolódva. Erősebb belépő kellett volna a két inkvizítornak, kevés volt a feszültség.

 

Viszont Zeb karaktere fejlődik, egyre kapcsolat és csoport - centrikusabb a gondolkodása. Jó volt látni Kanan és Rex elméleti vitáját is, tapintható a kettejük között húzódó feszültség. Az animáció pedig gyönyörű és ezt tényleg nagy elismeréssel mondom.

 

Még mindig az az érzésem, hogy a sorozatot szándékosan visszafogják. Több lehetőség lenne a részekben és nem merik meglépni, legalábbis nem olyan bátran, mint a TCW-nél tették. Olyan ez, mintha valaki minden alkalommal láttamozná az epizódot és biztonsági okokból visszavágná 90%-osra.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Főleg annak tudatában, hogy a hasonló korban lévő Luke Skywalker valószínűleg éppen a gombát gyűjti be a párologtatókból. Ezra -t nagyon el kell tüntetni az EPIV -re.

Igen, érdekes lesz. :)

 

Érdekes lehetnek Vader ezen gondolatai. Több verzió is lehetséges de én azt kizárnám, hogy meginogna Ahsoka miatt. Ő kevés ahhoz, hogy megingassa.

Meglehet. Mindenesetre szerintem Ahsoka a stabilabb pont, kettejük közül őt megingathatatlanabbnak érzem a hitében. Persze ettől még valószínűleg mindketten maradnak a két ellenpólus. :)

 

Ahsoka pedig szembe fog szállni a két Inkvizítorral, ez benne volt a tarilerben is.

Nem láttam, de várható volt. Remélem jól le is gyakja őket. :D Ha nem is hagyja ott a fogát egyik se, akkor is fejlehajtott menekülést és meghátrálást várok tőlük. :)

 

Egyébként részben egyet tudok érteni Donát és Zééé meglátásával, csak én kevésbé a hangulatban láttam ezt megnyilvánulni. Egyszerűen annyira lehetetlen elképzelni, hogy bármelyik pozitív szereplőnek baja essen, hogy ez némileg kiheréli az izgalomfaktor egy részét. Erről korábban írtam már, hogy tartok ettől és vhol be is következett. Hiába szorítanak minden 2. részben egy pengét vmely főhős nyakához, úgyse lesz belőle semmi.

Ahsoka meg valószínűleg egyszer fog ilyen helyzetbe kerülni és az az életébe is kerül majd, de meglepő az se lesz. Rex-ről szintén el tudom képzelni, hogy megölik. Engem eddig a Főinkvizítor halála lepett meg, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kiírják. Na az egy tökös, váratlan húzás volt, lehetne kicsit több.

A szűk főcsapatból én amúgy azt érzem, hogy Kanan lesz majd az első áldozat (ha bárki lesz is az egyáltalán), egyre inkább erre tendál a dolog. De persze az se maholnap lesz esedékes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem kifejezetten tetszett a rész hangulata. A sorozat többi részéhez képest szerintem baljóslatú volt.

Mindenképpen. Talán az Out of Darkness volt hasonló, de itt szerintem jobba megfogták a sötét hangulatot.

 

Lehet, hogy csak nem voltam ráhangolódva. Majd megnézem újra.

Mostanában ezt érzem rajtad, de nem akartam írni.

 

Viszont Zeb karaktere fejlődik, egyre kapcsolat és csoport - centrikusabb a gondolkodása. Jó volt látni Kanan és Rex elméleti vitáját is, tapintható a kettejük között húzódó feszültség. Az animáció pedig gyönyörű és ezt tényleg nagy elismeréssel mondom.

Nagy páros lesznek ők ketten. :) Az animáció pedig valóban nagyon szép de úgy, hogy közben igazi OT -s marad.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erről korábban írtam már, hogy tartok ettől és vhol be is következett. Hiába szorítanak minden 2. részben egy pengét vmely főhős nyakához, úgyse lesz belőle semmi.

 

Ezért imádtam a TCW-t, mert az antológia jellege miatt ott be lehetett hozni időlegesen olyan kvázi főszereplőket (adott szál erejéig), akiket meg is lehetett ölni. Itt erre nincs lehetőség, mert a sorozat lineáris. Nincs Satine hercegnő, nincs Pre Vizla, nincsenek a fajvadászok, akik mind megkapták a saját történeti szálukat, ahol főszereplői rangra emelkedtek és mivel a nagy egészre nem voltak kihatással, így meg is halhattak. Itt minden részben azon kéne izgulnunk, hogyan nem ölik meg Zeb, Kanan, Ezra stb. karakterét. Nincsenek közbeszúrt epizódok, nincsenek közbenső karakterek, akiknek a története a főhősökével párhuzamosan folyna és akik azért ne lennének annyira jelentősek, hogy saját történeti szálukon belül el ne halálozhatnának. Nem értem, hogy a Disney miért ragaszkodik a lineáris történetvezetéshez és miért nem engedi, hogy új szereplők is kaphassanak saját történeti szálakat. Például lenne egy szál, ami csak egy lázadó katona kalandját mutatja be, ami aztán össze is találkozik Kananék sorsával, de kellően el is távolodik. Vagy bejönne egy csapat fejvadász, vagy csempészek, akiknek a története valahogy mégis kapcsolódik a fősodorhoz, de külön szálat is indít, amihez vissza - vissza térhetnének az alkotók. Ez a sorozat így nem fog 6 évadot kihúzni, kellenek a mellékszereplők, kell a kikacsintás, a párhuzamos szálak, különben nem lesz tétje a részeknek (már most sincs sajnos, pedig a sorozatban nagy lehetőségek rejlenek.)

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyszerűen annyira lehetetlen elképzelni, hogy bármelyik pozitív szereplőnek baja essen, hogy ez némileg kiheréli az izgalomfaktor egy részét. Erről korábban írtam már, hogy tartok ettől és vhol be is következett. Hiába szorítanak minden 2. részben egy pengét vmely főhős nyakához, úgyse lesz belőle semmi.

Én azért ebben nem lennék olyan biztos. Ahogy halad előre a sorozat, egyre valószínűbb, hogy valamelyikük meg fog halni.

 

Ez a sorozat így nem fog 6 évadot kihúzni, kellenek a mellékszereplők, kell a kikacsintás, a párhuzamos szálak.

Szerintem nem is akarnak ebből annyit, max. 3-4 évadot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az, hogy nem antológia egyelőre a legnagyobb előnye a Rebels-nek a TCW-vel szemben. Remélem ettől nem térnek el és tényleges sztori-szövéssel, a karakterek kifejtésével haladunk előre majd pont mint az első évadban. A TCW-ben azért kellett antológia mert tudtuk a háború elejét és végét és az összes főszereplő sorsát, jellemét. Pontosan tudtuk ki azaz Anakin, Obi-Wan stb. Egyedül Ahsoka volt zsákbamacska, itt viszont minden főszereplő az. Írjanak nekik egy szép ivet és két-három évadon belül zárják le. Fölösleges ezt húzni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt rossz rész, de nálam az előző kettőnek a nyomába sem ér. Kezdem először a pozitívumokkal: Kanan és Rex szócsatája nagyon vicces volt, a feszültség vibrált közöttük. Úgy érzem, ez egy jó, részeken átívelő szál lehet, ahol az események előrehaladtával szépen-lassan elfogadják, mi több, megkedvelik egymást. Sajnos, úgy látszik, Dzséjtnek igaza volt, Wolffe és Gregor nem csatlakozott a lázadókhoz (vagy másik hajón szolgálnak?). Remélem, ezt még meg fogják magyarázni.

 

Másik pozitívum volt a rész helyszíne, az elhagyatott köztársasági állomás. A félhomályos folyosók, a rozsdásodó műszerek valamint a baljóslatú zene összhangban voltak egymással. Nálam ez egészen addig működött, míg meg nem jelent a két inkvizítor. Amennyire hatásos volt és jól működött az előző évadban a Főinkvizítor belépője, annyira volt számomra semmilyen ez a kettő. Látszik, kettőjük közül a Hetedik Nővér próbál meg az Észként funkcionálni. De ehhez őt én kevésnek éreztem, maximum a nem éppen sziporkázó Ötödik Fivérhez képest tűnik eszesnek, de ez inkább csak abban nyilvánult meg, hogy túl sokat beszélt, ahogy ezt Ezra is megjegyezte (szívemből szólt). Ezráékat egy pillanatra sem éreztem veszélyben, valahogy mindkettő inkvizítor túl amatőrnek tűnt ehhez. A későbbiekben persze még lehetnek jó karakterek, de számomra ők most nem működtek. A rivalizálásuk mindenesetre tetszett, igazi Sötét Oldal-mentalitás (egyfajta leképeződése a régi Sith-rend önpusztító maradványának), remélem, ennek még lesz szerepe a későbbiekben.

 

Nagyon örültem, hogy Zeb most kiemelt szerepet kapott. Megmentette mindhárom csapattársát (Choppert is), ráadásul az orvosi készletet is szállította. Most ő volt a hős. :) Az azért vicces, hogy a jelbeszédek vagy a suttogások ábrázolása továbbra sem megy Filoniéknak. Ezra és Sabine olyan hangosan konstatálta a plafonon fennragadt hajó észrevételezését, hogy talán már a hiperűrben nem hallották. A 2 Inkvizítor itt is béna volt. Ennek ezért örülök, mert így beárazták a pa'uan főnöküket is, aki jóval szívósabb és ütőképesebb harcosnak tűnt.

 

Nem ez lesz a kedvenc részem, de azért a 20 perc most is elröpült. Várom a következőt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezért imádtam a TCW-t, mert az antológia jellege miatt ott be lehetett hozni időlegesen olyan kvázi főszereplőket (adott szál erejéig), akiket meg is lehetett ölni. Itt erre nincs lehetőség, mert a sorozat lineáris. Nincs Satine hercegnő, nincs Pre Vizla, nincsenek a fajvadászok, akik mind megkapták a saját történeti szálukat, ahol főszereplői rangra emelkedtek és mivel a nagy egészre nem voltak kihatással, így meg is halhattak.

Az ugye megvan, hogy volt Főinkvizítorunk, Tuánk, Areskónk és Grintünk, és ezeket az elmúlt egy évadban mészárolták le. A TCW-ben meg nagyjából a fent említett kettőt tudod felhozni, esetleg még Savage-t, azt csók, akiket mily meglepő, évadok múlva nyírtak ki - nem mellesleg, két epizód leforgása alatt. Az igazi nagyágyúk ott is sértetlenül rohangáltak: Anakin, Obi-Wan, Ahsoka, Padmé, Sidious, ugyanúgy érintethetetlenek voltak, sőt, érinthetetlenebbek, mert sokuk szerepelt a későbbi történetekben. De nem rémlik az sem, hogy Hondo, Bane, Maul vagy Rex elpatkolt volna. A TCW ilyen szinten semmivel sem volt jobb helyzetben, mint a Rebels, sőt, antológia mivolta miatt még rosszabb is volt, mert ugye, megesett, hogy egy már halott karakter ott császkált a háttérben.

A Rebels ezen a téren jobban indított. Sokkal jobban. Egyrészt, nincsenek kőbe vésett karakterek a történet középpontjában. Hiába nem izzadunk le most, amikor valaki fénykardot tart hőseinkhez, ettől még bármikor megeshet, hogy hőseink fűbe harapnak. Persze, a Star Wars sosem volt az a nagy hősmészáros, a legnagyobb irtás az ep3-ban volt, amúgy azt leszámítva, a hősök általában konstans biztonságban vannak. Azért ez nem a 24 vagy a Game of Thrones. Aki ilyet vár, az megint annyira érti a Star Warsot, mint az, aki szerint Luke nélkül a Star Wars nem Star Wars...

Másrészt, a Rebelsből még le sem futott másfél évad, mégis kicsináltak már négy fontosabb karaktert. A TCW ezzel szemben az ötödik évadban ölte meg az első jelentősebb szereplőt. Elég csak megnézni ezt: a TCW-ben Sidious, Dooku, Asajj és Grievous volt a gonoszok csapata, egy sem halt meg közülük a sorozatban. A Rebels első évadában a Főinkvizítor, Kallus, Tarkin és Tua a négyesfogat, ebből már most halott kettő.

Ja, és még valami, nagyon szép, hogy totális magabiztossággal tudsz hat évadot egyhez hasonlítani, de azért várjuk már meg, mi lesz az évad végén. Legalább a második évad végén. Hőseink elhagyták Lothalt, és már most öt fontos szereplővel nőtt a sor: Ahsoka, Rex, Ötödik Fivér, Hetedik Nővér, Jun Sato. Ki tudja, hány leölhető szereplő lesz még az évad végére. Vagy a hatodik évad végére. Mert ugye, Vizsla és Staine is csak az ötödikben patkolt el, addig amit itt a Rebelsről összehordasz, igaz volt a TCW-re is. ;) De ahogy levezettem, látható, hogy a Rebelsre nem is igaz.

 

Egyébként részben egyet tudok érteni Donát és Zééé meglátásával, csak én kevésbé a hangulatban láttam ezt megnyilvánulni. Egyszerűen annyira lehetetlen elképzelni, hogy bármelyik pozitív szereplőnek baja essen, hogy ez némileg kiheréli az izgalomfaktor egy részét. Erről korábban írtam már, hogy tartok ettől és vhol be is következett. Hiába szorítanak minden 2. részben egy pengét vmely főhős nyakához, úgyse lesz belőle semmi.

És hogy megfogsz majd döbbenni, amikor egyszer csak lesz belőle valami. ;) Ezért szólt nagyot, amikor Maul felnyársalta Satine-t. Egészen odáig minden TCW hős biztonságban volt, nem csak a főszereplők, a mellékszereplők is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Másik pozitívum volt a rész helyszíne, az elhagyatott köztársasági állomás. A félhomályos folyosók, a rozsdásodó műszerek valamint a baljóslatú zene összhangban voltak egymással. Nálam ez egészen addig működött, míg meg nem jelent a két inkvizítor. Amennyire hatásos volt és jól működött az előző évadban a Főinkvizítor belépője, annyira volt számomra semmilyen ez a kettő. Látszik, kettőjük közül a Hetedik Nővér próbál meg az Észként funkcionálni. De ehhez őt én kevésnek éreztem, maximum a nem éppen sziporkázó Ötödik Fivérhez képest tűnik eszesnek, de ez inkább csak abban nyilvánult meg, hogy túl sokat beszélt, ahogy ezt Ezra is megjegyezte (szívemből szólt). Ezráékat egy pillanatra sem éreztem veszélyben, valahogy mindkettő inkvizítor túl amatőrnek tűnt ehhez.

Csak nekem voltak fenyegetőek az inkvik? :hmm: Úgy elkapták Ezra -t és Sabine -t mint a pinty. Korábban ez sokkal nehezebben ment. Persze az más kérdés, hogy utána ők is hoppon maradtak, de ez már inkább Zeb érdeme.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak nekem voltak fenyegetőek az inkvik? :hmm: Úgy elkapták Ezra -t és Sabine -t mint a pinty. Korábban ez sokkal nehezebben ment. Persze az más kérdés, hogy utána ők is hoppon maradtak, de ez már inkább Zeb érdeme.

Nekem is fenyegetőek voltak. Biztos voltam benne, hogy Ezraért mentőakció kell majd.

De az nagyon 1 évadzáró koppintásos szitu lett volna. Jó volt így!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak nekem voltak fenyegetőek az inkvik? :hmm: Úgy elkapták Ezra -t és Sabine -t mint a pinty. Korábban ez sokkal nehezebben ment. Persze az más kérdés, hogy utána ők is hoppon maradtak, de ez már inkább Zeb érdeme.

Azért két gyakorlott Erőhasználótól ne legyen már nagy teljesítmény, hogy el tudtak kapni egy nem Erőhasználót és egy tejfeles szájú padawant. Aztán meg, könnyebben kicsúsztak a kezükből, mint eddig bármilyen hős bárki kezéből. :) Azért a Főinkvizítor belépője és eme két madár belépője között hatásosságban és fenyegetésben a különbség ég és föld. Amit most produkáltak, annak fényében szerintem még Kanannak sem okoztak volna különösebb kihívást. Tényleg kettő ér egyet, csak sajnos rivalizálnak egymással, így még annyit sem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És hogy megfogsz majd döbbenni, amikor egyszer csak lesz belőle valami. ;)

Nyilván el fog következni ez a pillanat, nagyot is fog szólni. Ettől függetlenül egyelőre e téren némi hiányérzetem van.

 

A TCW-vel összehasonlítva van pár fontos különbség. Az, hogy ott a főhőseinkről már eleve tudtuk az érinthetetlenségüket, az valóban eleve egy nagy kötöttség volt, de ezáltal el is vette a probléma élét. Úgy értem, hogy senki nem akadt fenn azon, hogy Obi-Wan vagy Grievous nem hal meg, fel se vettük a dolgot. Ugyanakkor az új és alapvetően ismeretlen sorsú szereplőknél pont az a pláne, hogy a lehetőség mindig adott lenne 1-1 halálhoz (vagy legalább súlyosabb csapáshoz) és minden ilyen jól előkészített, de "elszalasztott" lehetőség egyfajta kis csalódás.

Egyébként én a TCW-nél se voltam teljesen elégedett ezzel kapcsolatban. Maul, Talzin, Barriss, Ahsoka, Ventress stb. mind-mind életben maradtak és ez főképp akkor idegesített, amikor már belevitték őket a reménytelennek tűnő szituba, aztán persze semmi. Sajnos én nem annyira szeretem azt, amikor így játszadoznak a nézővel, pláne ha rendszeresen. A Rebels-ben is lassan már tényleg minden részben ott a fegyver vki halántékánál és ez így már egy idő után hatásvadász, elcsépelt és üres.

 

A másik fontos különbség, hogy a TCW-ben alapvetően a Köztársaság volt vmivel erősebb és kedvezményezett helyzetben. Nemcsak ők voltak a pozitívak, de övék volt a "rendszer", általában felül is kerekedtek és ez hiteles volt. A Rebels-ben viszont egyértelműen a Birodalomnak kellene dominánsnak lennie, ehhez képest nagyon nem ezt látjuk. Igazad van abban, hogy haltak meg fontos karakterek, de ezek mind a gonoszoktól, ami elég illúzióromboló. Értem, hogy az OT mesésebb meg hasonlók, de ez nekem zavaró.

A főhőseink közül senkinek a haja szála se görbült igazán (na jó, Sabine-nak az pont igen, stílust is váltott a fejlövésre :D), a birodalmiak meg hullanak, mint a legyek. Ezt a problémát csak fokozza, hogy a lázadók közt nem látunk egyszerű tucatkatonákat (lásd rohamosztagosok), a kis csapat mindig önmagában akciózik. Ez in-universe tökéletesen logikus és érthető, csak így még annak a látszatát se lehet felkelteni, hogy a jók is meghalhatnak, mert közülük csak a "sérthetetlenek" mennek csatába. A TCW-ben 1-1 jelenetben lekaszaboltak pár tucat klónt, meghalt 1-2 jedi vagy ilyenek és legalább volt vmi veszteségük, noha számunkra nem lényegtelen figurák haltak meg.

 

Csak nekem voltak fenyegetőek az inkvik? :hmm: Úgy elkapták Ezra -t és Sabine -t mint a pinty. Korábban ez sokkal nehezebben ment. Persze az más kérdés, hogy utána ők is hoppon maradtak, de ez már inkább Zeb érdeme.

Olyan túlerőben voltak, hogy ez nem nagy fegyvertény. A túlerőt most nem feltétlenül létszámban értem, de ne feledjük, hogy az inkvizítorokat elvileg jedik levadászására képezték ki, ehhez képest egyedül Ezra volt ott, ő számít mondjuk félnek. :) Az inkvik meg voltak ketten és a droidjaik. Plusz övék volt a stratégiai előny, a meglepetés ereje. Sikerült elkapniuk Chopper-t, Ezra-t és Sabine-t, a droidot viszont simán otthagyták egyedül. Zeb-et meg nem kapták el és hagyták szabadon garázdálkodni. Azért nem lennék a helyükben, amikor jelentést tesznek Vader-nek. :D

Pláne, hogy ez volt a megmozdulásaik sikeresebb része, mert eztán már csak hülyét csináltak belőlük. Ha Ezra jobban ismeri Ahsoka-t, akkor lehet tényleg oda is hívja a két jómadárnak, ha már annyira akarták. Szerintem Kanan is elég lett volna nekik és Ezra-val kiegészülve már le is nyomták volna az inkviket. Az már csak hab a tortán, hogy az akció előkészítése is röhejes volt, a fivér egyedül megy, mert ő a jani, neki nem kellenek Kallus-ék. :D Azt meg csak a Kereskedelmi Szövetségnél tudták anno, hogy az ellenségek hajóját nem ártana megsemmisíteni vagy minimum szabotálni egy ilyen akció előtt, hogy ne tudjanak lazán elmenekülni. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De most akkor te azt várod el, hogy egy sorozat 14. részében levágják a sorozat abszolút főszereplőjét? :roll: Értem, mire gondolsz, de irreális, amire gondolsz. Ez egy sorozat, ahol öt főszereplő van, és nem lehet már mindjárt a második évad első néhány epizódjában vágóhídra küldeni az egészet. Bocs, de ez a TCW-ben sem ment (a nem kőbe vésett fontos mellékszereplők ugyanúgy nem hullottak egyik oldalon sem), az ep1-2-3-ban sem ment végig, és ennél fogva, semmi köze ahhoz, hogy ez az ep4-5-6 érájában játszódik. Ha ezt várod el, akkor nézz 24-et, Game of Thrones-t vagy Spartacust, ott bedarálják a hősöket. Minden más akció-kaland sorozat így működik, ahogy a Rebels. A sorozat műfaj velejárója. A Rebelsé meg pláne, hiszen egy kis csoport története volt eddig. Most, hogy tágítottak a történet látószögén, már megfognak jelenni azok, akik majd betöltik mondjuk Satine szerepét.

Persze nyilván meg lehetett volna csinálni, hogy már a Főinkvizítor levágja Kanant és Ezrát, aztán onnantól mások a főszereplők, de azért az elég hülyén jött volna ki. Az meg, hogy a TCW-ben tudtuk, mi lesz a hősök sorsa, pont, hogy kiélezte a problémát, hiszen ettől függetlenül állandóan belevitték őket olyan helyzetekbe, amikben egy hajszálon függ az életük, de pontosan tudtad, hogy úgysem lesz bajuk. Itt legfeljebb csak számíthatsz rá.

Arctalan katonákat meg ne is várj, hiszen ez kötött, nincsenek sokan a Lázadók, így naná, hogy nem lehet közülük annyit lemészárolni, mint a rohamosztagosokból és a klónokból. Ők gerillák, nem frontvonalon nyílt háborút vívó sorkatonák. Minden halott súlyos veszteség. Bár, megjegyzem, a Siege of Lothalban mintha láttunk volna egy-két arctalan A-szárnyú pilótát lángok között elhalálozni, és gondolhatod, hogy a parancsnoki hajón is páran meghaltak az ütközet alatt. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.