Ugrás a kommentre

2x08 - Stealth Strike


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - Stealth Strike / Lopakodó hadművelet

 

epguider207.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Del Zennis rendszer, Garel

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Rex - Dee Bradley Baker

Brom Titus admirális - Derek Partridge

Kallus ügynök - David Oyelowo

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

Sato parancsnok és Ezra az egyik korvettel elmennek, hogy megkeressék a lázadók egyik eltűnt járőrét. Ám váratlanul kizuhannak a hipertérből és a Birodalom fogságába esnek - mindezt nem más teszi lehetővé, mint egy új hajótípus, a gravitációs generátorokkal felszerelt Interdictor. A megmentésükre egy nem várt páros indul: Kanan és Rex.

 

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Brom Titus hetvenes éveket megidéző kinézete, hajviselete, nagyban hasonlít a New Hope birodalmi tisztjeinél látott stílusra.

- A sorozatban először láthatjuk a birodalmi fegyver technikusokat, akik a Halálcsillagon látott lövészekéhez hasonló, bogár-szerű sisakot viselnek.

- Sabine rajzát ami a birodalmi sikló ajtaján látható, a művész Chris Glenn renderelte.

- Az Interdictor hídja a klasszikus csillagromboló sémát követi azzal a különbséggel, hogy a két oldalt található műszaki állások itt körkörös alakúak.

- Az Interdictor kinézete ebben az epizódban sokkal nagyobb mint azt a Legends művekben korábban leírták. Ezáltal a hajó sokkal erősebb és pusztítóbb.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

A Birodalmi Interdictor parancsnokának full karakter szkeccse

 

2.jpeg

Az Interdictor külső nézetből...

 

3.jpeg

...és annak belseje

 

4.jpeg

Birodalmi fegyver technikus

 

5.jpeg

Rex rohamosztagos páncélban

 

6.jpeg

Kanan és Rex graffiti

 

7.jpeg

Sato parancsnok és legénysége a hyperűrben. Digitális festmény

 

8.jpeg

Kanan és Rex rohamosztagos álöltözékben

 

9.jpeg

Ezra harca a rohamosztagosokkal. Digitális festmény

 

10.jpeg

Ezra felfedezi a reaktort

 

11.jpeg

Ezra eltereli a fegyver technikusok figyelmét

 

12.jpeg

Chopper kikapcsolja a gravitációt

 

13.jpeg

Rex fogságban

 

14.jpeg

A hyperhajtómű meghibásodása

 

15.jpeg

A Birodalmi cirkáló robbanása

 

16.jpeg

Ezra a robbanást figyeli

 

17.jpeg

Az Interdictor pusztulása

 

18.jpeg

Rex és Kanan tisztelgése

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Van egy olyan érzésem, hogy ennek az epizódnak távolról sem lesz olyan vegyes a fogattatása, mint az előzőnek. Már csak azért sem, mert az évad egyik legjobbja, ha eleddig nem a legjobbja - mivel a vadászgépeket jobban szeretem, mint a cirkálókat és a fegyveres harcot, így a szívem a Wings of the Master felé húz, viszont itt sokkal több minden történt, pláne karakterek szintjén.

 

Nos, a Birodalomnak új csodafegyvere van, az EU-ból átemelt (és kicsit áttervezett - az EU-ban sokkal jobban hasonlított a Birodalmi-osztályú csillagrombolókra, szóval ez az átdizájnolás jót tett neki) Interdictor-osztályú romboló. Akik anno játszottak az X-Wing játékokkal, azok jól emlékezhetnek erre a monstrumra, hiszen ha beesett egy a csatába, mindig ezt kellett a leggyorsabban lelőni - ami azért elég macerás feladat volt, amikor TIE vadászok hada és csillagrombolók védték. Azért remélem, hogy nem ítélik a tervezetet kudarcnak - elvégre szabotálták, maga az elv és a technika működött - és néha még megjelenik ez a remek kis hajó.

 

Ezra szerencsére most nem volt olyan lüke, mint az előző részben (nem volt itt Sabine, hehe :) ), sőt, kifejezetten lenyűgözött. Parancsnoki képességeit már sokszor megvillantotta, ez már nem is olyan kiemelkedő, de a harci képességei. Egyrészt, már úgy forgatja a fénykardot tűzfegyverekkel szemben, mint bármilyen másik Jedi, másrészt, bár a karddal senkit nem vágott le, viszont határozottan megölt nem egy rohamosztagost és katonát visszapasszolt lövedékkel. Plusz, nem is sejtettem, hogy a fénykardja képes halálos lövést is leadni. Eddig abban a hitben éltem, hogy csak kábításra alkalmas, de ezek szerint, ezzel is lehet ölni. Ez is azért új megvilágításba helyezi Ezrát, és elgondolkodhatunk azon, hogy a korábban lelőtt ellenfelek közül talán nem mindegyik kelt fel aztán.

Az is jó, hogy Sato is látta eme képességeket - bár eddig nem tűnt úgy, hogy kételkedne Ezrában, bár persze éles akcióban nem is látta eddig. Az meg, hogy valaki jó tanácsokat tud adni még nem jelenti azt, hogy a harctéren is megállja a helyét. Azon meg aztán tényleg nincs mit csodálkozni, hogy egy veterán parancsnok kételkedik abban, hogy egy 15 éves olyan nagy dolgokra képes, mint amit itt Ezra produkált (van egy olyan érzésem, hogy Sato nem sok Jedit látott eddig akcióban).

 

Amúgy ez érdekes lehet a továbbiakra nézve. Sato és több lázadó is látta most Ezrát és Kanant akcióban (amikor Kanan kihúzta Rex elé a rohamoszikat, az egyik lázadó a háttérben még a száját is eltátotta) - lehet, hogy később az ő tiszteletükre használták a Lázadók is az "Erő legyen veled" jókívánságot? És vajon ezek ketten miképpen hathatnak Luke megítélésére a Szövetség soraiban? Ez egy olyan része az SW-nek, amin érdemes lenne az íróknak elgondolkodniuk, hiszen jelenleg tudomásom szerint nincs olyan mű, amiben jelét adják, hogy Luke tudna Ezráról és Kananről, vagy Ahsokáról (őt ha jól tudom, Wedge említette valakinek valamikor az egyik könyvben, de ennyi).

 

Chopper megint hozta a formáját. A kis mocsok, hogy áthajtott Ezra kezén (miután majdnem kinyírta - ez a droid nagyon veszélyes néha a barátaira), meg előtte, hogy levetítette Kanan és Rex lelövését. :lol: Bár arra kíváncsi lennék, hogyan rögzítette, amikor a lövésekkor még a folyosón sem volt, pláne hogyan tudta abból a szögből felvenni őket, amiben a felvételen szerepeltek. :) Na jó, ez csak kis szöszölés, a hologramok működésének konstans nincs értelme a filmekben vagy a sorozatokban (de ha már itt járunk, honnan került elő Kanan kardja? nem lógott az övén - bár lehet, hogy betette az egyik tatyóba az övön). Amúgy úgy érzem, Chop ebben az évadban hatványozottabban több szerepet kap, mint az előzőben. Akár együtt van a csapat, akár csak egy kis része kalandozik, ő mindig ott van. Sabine-ékkal ment az Always Two There Are-ban, Ezrával tartott a Brothers of the Broken Hornban, Sabine-nal maradt a Blood Sistersben, és most is csatlakozott a mentőexpedícióhoz.

 

Hasonló a helyzet Kallusszal is. Míg az első évadban csak a Spark of Rebellionban, a Droids in Distressben és a Vision of Hope-ban vállalt fontos szerepet, most mintha ő lenne a lázadók fő üldözője. A The Siege of Lothalban tevékenyen kivette a részét Vader mellett (ellenben az első évadban, amikor Tarkin megjött, szinte csak állt mellette és semmit nem csinált), The Lost Commanders-Relics of the Old Republic duóban is ő hajkurászta őket, a Wings of the Masterben ő vezette a blokádot, most megint ő érte kiáltottak. És úgy tűnik, tényleg megrázták az Ibaar mellett történtek, mert most kifejezetten rászólt Titus admirálisra, hogy sokszorozzák meg az őrséget. Ám az admirálisnál jellemzően nyert az arrogancia. De az a fölényes mosoly, amit a végén Kallus villantott, az hatalmas. Egyre jobban bírom ezt a sz*rházit.

 

A másik nagy fejlődést természetesen Rex és Kanan kapcsolatában érhetjük tetten. Az eddig szinte kizárólag csak Ezrán marakodó páros végre összeszokott. Bevallom, amikor Rex hátramaradt, azt hittem, neki vége, vagy legalábbis, tartós fogságba kerül. Örültem, hogy Kanan visszament érte. Remélhetőleg ezután több közös kalandjuk is lesz. Az mekkora volt már, hogy Rex szinte folyamatosan icergett-mocorgott a páncélba, érezhetően nem volt számára túl komfortos. :D Hiába, nem csak törpéket nem vesznek be a rohamosztagba, de az is számít, mekkora a derékbősége az illetőnek (persze már a klón páncélja sem passzentos rá, nem is hordja az egész garnitúrát, és ami rajta van, az sincs rendesen összerakva).

 

Azt hiszem, ezután kijelenthetjük, hogy a rohamosztagosok bénaságának egyik nagy része valóban a sisak. Luke után most Rex is panaszkodott rá, ráadásul láthatóan rosszabbul lőtt, amíg hozzá nem vágta az ellenfélhez a sityakot. Sőt, célzott arra is, hogy a páncélzat teljes egészében alulmúlja a klónok páncélját. Emellett kiderült, hogy valóban vannak még aktív klónok a Birodalmi Hadseregben, legalábbis az akadémiákon. Remélem egyszer eljutunk egy ilyenre (milyen lenne már, ha Rex által a klónok is fellázadnának a Birodalom ellen - rise of the clones :)). Mi több, most az is erőteljesen megvilágításra került, hogy a Birodalom szinte semmit sem változtatott a hadseregen, leszámítva természetesen az emberállományt és a gépparkot. Ugyanazokat a bevett kódokat használják (mekkora, hogy Cody és Rex találta ki ezeket, jó nagy hatással voltak ezek szerint a KNH-ra és így a BH-ra), a protokollok sem nagyon változtak. Persze, működő módszeren minek változtatni.

Emellett a rész talán arra is választ ad, hányan halhattak meg a legutóbb elvesztett korvetten: 3-5 fő. Itt is, Satón és Ezrán kívül három lázadó volt, viszont Ezra és Sato nem volt szükséges a korvett működtetéséhez, tehát feltételezhető, hogy a korábbi korvetten csak hárman voltak, ez lehet a minimálisan szükséges személyzet.

 

A látványt is érdemes kiemelni. Amikor a cirkálók felszabdalták az Interdictor burkolatát, az nagyon szép volt, igazán részletes, akárcsak a robbanás. A Rebels epizódról-epizódra egyre szebb lesz, pedig ezen a téren szerintem eddig se m volt különösebb gond vele (oké, az egyentiszteket valóban lecserélhetnék, de szerintem ez nem fog nagyon megtörténni - a TCW-ben ezt elcsalhatták a klónokkal, annak ellenére, hogy ott is embereknek kellett volna lennie a Venatorok hídján az ep3-hoz közeledve).

 

Na, mindent összevetve, ez egy nagyon-nagyon jó rész volt. Szerintem az évad végi szavazáson komoly esélyekkel fog indulni a legjobb epizód díjért. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg nagyon jó rész volt nálam eddig a a legjobb az évadban de megnéztem a jövőheti rész promóját valószínűleg nem sokáig fogja birtokolni.

 

 

Jövőhéten lesz Ahsoka vs Inkvizítorok

 

 

 

Rex-t már én is temetem azt hittem vége neki de sztem így se fogja megélni a 3.évadot

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, nagyon jó rész volt. Végre egy normális rész. Csak az inkvizítorok jelenlétét hiányolom nagyon.

Köszi Fulcrum, megnyugtattál. :) Már Ahsoka is nagyon hiányzott, nem csak az Inkvik

 

Jól hallottam, hogy a rész legelején egy klasszikus TCW zene volt egy pár másodpercig? Nagyon megörült a fülem ennek. :)

A Csillagromboló iszonyat jó. Hogy ennek mekkora ereje van, hihetetlen. Innentől kezdve ez a kedvenc hajóm, és nem a Szupercsillagromboló.

Ez az új tiszt nem nagyon volt meggyőző. Különben örülök az új karakternek. Nagyon szépen kidolgozott volt mikor a hajó szétdarálta a másikat. Látványban ez a rész nagyon ott volt!

Ezra kitűnően fejlődik. Valóban úgy forgatja a kardot, mint egy "normális" Jedi. Rohamosztagos hogy megrémült mikor kettévágta a fegyverét. :D Azt hittem Rex hosszabb ideig fog raboskodni. Na, összességében nagyon jó részt kaptunk! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jut eszembe! Lehet, Rexnek igaza van és nem a rohamosztagosok hibája a pontatlan célzás, hanem, hogy abban a sisakban alig lehet látni. :D

Egy örök kérdés megválaszolva. Bár előtte is sejteni lehetett, hogy a sisak a hibás, azért mindenki nem célozhat rosszul. Továbbra is megdöbbentő, hogy Ezra milyen ütemben fejlődik. Lassan már csak Vadertől kell félteni. A trailerekből nekem az jött le, amit sejteni lehetett eddig is, hogy

Ezra még durvábban odateszi magát harctéren. Ez a kis srác még meg fog lepni minket.

 

Szerkesztve: - Rajmesz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rajmesz!

Szerintem az első pár taktus PT dallam. Obi-wan üzenet a Geonozisról az "öregek házába"-jelenet környékére teszem.

Amúgy nagyon jó rész volt. Mozgalmas, kalandos, látványos! :clap:

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rajmesz!

Szerintem az első pár taktus PT dallam. Obi-wan üzenet a Geonozisról az "öregek házába"-jelenet környékére teszem.

Amúgy nagyon jó rész volt. Mozgalmas, kalandos, látványos! :clap:

Nekem a TCW jut róla eszembe."törütőrütörütörütrümm" most már meg kell néznem egy TCW részt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rajmesz!

Szerintem az első pár taktus PT dallam. Obi-wan üzenet a Geonozisról az "öregek házába"-jelenet környékére teszem.

Amúgy nagyon jó rész volt. Mozgalmas, kalandos, látványos! :clap:

TCW dallam. Így ért véget általában a főcímzene.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez egy zseniális rész volt. Remek hangulat és humor, jól nyúltak a karakterekhez és izgalom is adódott, de a látvány se volt utolsó.

Külön kiemelném a csapatmunkát, mert minden szereplő masszívan hozzátette a magáét, ami elengedhetetlen volt a sikerhez. Az ilyen nekem mindig nagyon bejön és itt feltűnően jól működött ez a motívum.

 

Ezra most már igen jól keni a témát, minden téren sokkal ügyesebb lett. Chopper is hozta a szokásos troll formáját, de megtette a magáét.

Az új birodalmi fejes (admirális) is tetszett, adta a tipikus birodalmi tisztet, de mégis egyéniség. Kallus meg lassan már néha szimpatikusnak is mondható. Egyrészt nagyon jó, hogy az előző részek után már tényleg sokkal óvatosabb és nem becsüli le az ellenfeleket. Másrészt pedig mintha úgy éreztem volna, hogy kifejezetten a lázadóknak szurkol a szituban, lehet később tényleg átáll. :D Fontos momentum, hogy mennyire fúrják egymást a tisztek, az admirális is azon lovagolt, hogy Kallus-nak semmiképp ne legyen igaza, Kallus meg inkább látta örömmel a veszteségeket, csak hogy a másik orra alá dörgölhesse a dolgot.

 

Az elején megint idegesített, hogy Kanan mennyire gyerekes és dacos. Értem, hogy mire ment ki a játék és milyen ívben akarták előkészíteni Rex megmentését, de én nem csináltam volna ennyire látványosra a konfliktusukat. Elvégre nem véletlenül foglalkoztak már ezzel ennyit a korábbi epizódokban. Arra kellett volna építeni és továbbfűzni a szálakat, nem pedig kvázi mindent újrakezdeni a kapcsolatukban. Elég lett volna, ha csak fintorognak egy kicsit meg gúnyos beszólásokkal ugratják egymást, nem kellettek volna a keményebb szavak.

Mindenesetre végül szépen jött ki Rex megmentése és most kifejezetten izgultam is egy fontosabb lázadóért. Egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy Rex túléli, pláne hogy dramaturgiailag akár az önfeláldozása is lehetett volna egyfajta kulcsponti elem. Végül a megmentése és a Kanan-nal való viszonyuk lett az, de már nagyon vártam az ilyen jellegű izgalmakat. Azt meg újfent láttuk, hogy Hera a főnök, de utána is már Ezra jön a sorban.

 

Jók voltak az utalások a PT érára és a rohamosztagosokról is kaptunk infókat. Mondjuk az a vicc, hogy ha ennyire látványosan gyér az a páncélzat, akkor minek használják? :) Mert az egy dolog, hogy alig véd bármitől is, de kifejezetten hátráltatja a katonákat, mert mozogni meg látni se tudnak benne rendesen. Márpedig a gyengeségre még mondhatjuk, hogy úgy biztos olcsóbb, de az aligha pénzkérdés, hogy mennyire lehet kilátni egy sisakból. Na mindegy, a Birodalom már csak ilyen.

Az Interdictor jó ötlet és a megvalósítás is rendben van. Én is remélem, hogy feltűnik még és nem jut a TCW-s ügyeletes szuperfegyverek sorsára, amikből mindig csak a prototípus készült el, aztán többet már nem kerültek elő.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk az a vicc, hogy ha ennyire látványosan gyér az a páncélzat, akkor minek használják? :)

Mert erre vannak kötelezve. Ehhez nem kell a Star Wars világába menni, kérdezz meg hazánkba egy tűzoltót: a ruházatuk mindenre jó, csak tűzoltásra nem. De ugyanígy, a magyar hadsereg katonái, amikor kimentek önkéntesként Irakba, hasznavehetetlen felszerelést kaptak. A US Army szerelte fel őket talptól skalpig, hogy ne halljanak meg az első járőrük alatt - és nem feltétlen a golyók jelentették rájuk a legnagyobb veszélyt, éppen elég bajt tudott volna okozni az a tény, hogy a ruhájuk nem szellőzött, ami elég kellemetlen egy olyan országban, mint Irak.

A rohamosztagosok katonák, nem önkéntes civil szervezet, akik azt hordanak, amit akarnak. A sz*rt is magukra kell kenniük, ha ez van benne a szabályzatban. Nagyon valószínű, hogy sok-sok rohamosztagos véli úgy, hogy pocsék a felszerelésük, és a kantinban, eltávon a kocsmában, odahaza a családban szidják is emiatt a vezetőséget. De hiába, a Coruscanton valaki valakije a hadsereg felszereléséről döntő embernek, és ezért ezt a szutykot kapták. Viselik, vagy vállalják a következményeket - megrovás, hadbíróság, leszerelés, stb.

 

az aligha pénzkérdés, hogy mennyire lehet kilátni egy sisakból.

Az is az, mivel ezekből a sisakokból nem lencséken át nézel ki, hanem vizorokon, egy mechanikai eszközön át. Ha az nincs jól megcsinálva, akkor hátráltatja a katonát. És az, hogy hogyan van megcsinálva, az részben biza pénzkérdés. Ha megbíztak egy olcsón dolgozó amatőrt, aki a beszerzési osztály vezetőjének a sógora, akkor a sisak vizorja olyan is lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is nagyszerű rész volt, az évad legjobbjai között tarthatjuk számon. :)

 

Nekem az tetszett nagyon, hogy most Kanan és Rex párosára mentek rá de úgy, hogy volt közben fejlődés is kettejük kapcsolatában. Annyira, hogy Kanan a végén már a barátjának nevezi Rex -et. Ez azért méretes fejlődés. :) A rész poénjai is nagyon ültek, jókat nevettem rajtuk. Főleg az étkezős poén jött be Rex alakjára vonatkozóan. :lol: Tele volt a rész remek utalásokkal pl. a rohamosztagos felszerelés hiányosságaira nézve. :D Kíváncsi leszek mit lép a Birodalom a hajójuk prototípusának elvesztéséhez? A lázadók megint egyre jobban rángatják a bajuszukat. Tetszett az új admirális aki nem volt inkompetens, tudta egyből kicsoda Sato és persze ő se hagyhatott ki egy jó kis poént a Jabba nevéből fakadóan. :D Persze az elbizakodottsága megvolt, ám a végén szerintem egy életre megtanulta Ezra nevét. :)

 

Egyébként látványilag messze a legkiemelkedőbb rész volt ez a mostani. A végén a hajók ütközése és a robbanás fenomenális.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, a Birodalomnak új csodafegyvere van, az EU-ból átemelt (és kicsit áttervezett - az EU-ban sokkal jobban hasonlított a Birodalmi-osztályú csillagrombolókra, szóval ez az átdizájnolás jót tett neki) Interdictor-osztályú romboló. Akik anno játszottak az X-Wing játékokkal, azok jól emlékezhetnek erre a monstrumra, hiszen ha beesett egy a csatába, mindig ezt kellett a leggyorsabban lelőni - ami azért elég macerás feladat volt, amikor TIE vadászok hada és csillagrombolók védték. Azért remélem, hogy nem ítélik a tervezetet kudarcnak - elvégre szabotálták, maga az elv és a technika működött - és néha még megjelenik ez a remek kis hajó.

Ha a TCW -ből és az ott látott új gépezetekből indulunk ki, akkor sanszos, hogy a prototípusok pusztulása után azok többet nem térnek vissza. Jó pár példát lehetne sorolni, de ez így is van jól hisz később a filmekben nem szerepeltek hasonló gépezetek.

 

Ezra szerencsére most nem volt olyan lüke, mint az előző részben (nem volt itt Sabine, hehe :) ), sőt, kifejezetten lenyűgözött. Parancsnoki képességeit már sokszor megvillantotta, ez már nem is olyan kiemelkedő, de a harci képességei. Egyrészt, már úgy forgatja a fénykardot tűzfegyverekkel szemben, mint bármilyen másik Jedi, másrészt, bár a karddal senkit nem vágott le, viszont határozottan megölt nem egy rohamosztagost és katonát visszapasszolt lövedékkel. Plusz, nem is sejtettem, hogy a fénykardja képes halálos lövést is leadni. Eddig abban a hitben éltem, hogy csak kábításra alkalmas, de ezek szerint, ezzel is lehet ölni. Ez is azért új megvilágításba helyezi Ezrát, és elgondolkodhatunk azon, hogy a korábban lelőtt ellenfelek közül talán nem mindegyik kelt fel aztán.

Ezra már korábban is tanújelét adta, hogy fejlődik. Gondoljunk csak az Azmorigan és bandájával való összecsapásra. Itt arra rátett még egy lapáttal. Egyébként fura volt, hogy az egyik rohamosztagost vissza vert lézerlövedékkel iktatta ki, aki ennek ellenére életben maradt mert ott ült a cellában a többiekkel együtt. :) Érdekes volt, hogy Ezra egyáltalán nem akarta megölni a katonákat. Korábban ilyen kijelentést nem hallhattunk.

 

Amúgy ez érdekes lehet a továbbiakra nézve. Sato és több lázadó is látta most Ezrát és Kanant akcióban (amikor Kanan kihúzta Rex elé a rohamoszikat, az egyik lázadó a háttérben még a száját is eltátotta) - lehet, hogy később az ő tiszteletükre használták a Lázadók is az "Erő legyen veled" jókívánságot? És vajon ezek ketten miképpen hathatnak Luke megítélésére a Szövetség soraiban?

Luke kitüntetett szerepére a lázadásban már céloztam de keményen le lettem hurrogva. Igaz, arra nincs túl sok bizonyíték, de az itt látott mozzanat talán közelebb vihet a megoldáshoz ezzel kapcsolatban.

 

Chopper megint hozta a formáját. A kis mocsok, hogy áthajtott Ezra kezén (miután majdnem kinyírta - ez a droid nagyon veszélyes néha a barátaira), meg előtte, hogy levetítette Kanan és Rex lelövését. :lol: Bár arra kíváncsi lennék, hogyan rögzítette, amikor a lövésekkor még a folyosón sem volt, pláne hogyan tudta abból a szögből felvenni őket, amiben a felvételen szerepeltek. :)

Újfent nagyon jó volt Chopper. :D Amennyire nem kedveltem az első évad első felében, ma már épp annyira komálom. :D A hologramos felvételnél meg direkt vétettek egy hibát a poén kedvéért. :P

 

Hasonló a helyzet Kallusszal is. Míg az első évadban csak a Spark of Rebellionban, a Droids in Distressben és a Vision of Hope-ban vállalt fontos szerepet, most mintha ő lenne a lázadók fő üldözője. A The Siege of Lothalban tevékenyen kivette a részét Vader mellett (ellenben az első évadban, amikor Tarkin megjött, szinte csak állt mellette és semmit nem csinált), The Lost Commanders-Relics of the Old Republic duóban is ő hajkurászta őket, a Wings of the Masterben ő vezette a blokádot, most megint ő érte kiáltottak. És úgy tűnik, tényleg megrázták az Ibaar mellett történtek, mert most kifejezetten rászólt Titus admirálisra, hogy sokszorozzák meg az őrséget. Ám az admirálisnál jellemzően nyert az arrogancia. De az a fölényes mosoly, amit a végén Kallus villantott, az hatalmas. Egyre jobban bírom ezt a sz*rházit.

Szerintem Kallus továbbra is egyértelmű üldözője a csapatnak. Az igaz, hogy bejött két új inkvizítor a képbe de eddig nem úgy tűnik mintha nagyon törnék magukat a lázadó sejt felszámolásával. Ráadásul Kallus tanult is valamit Vader -től mert az Ibaar -nál pont azt a taktikát használja amit a The Siege of Lothal -ban Vader. Remek karakter, kíváncsi vagyok hova fut ki.

 

Azt hiszem, ezután kijelenthetjük, hogy a rohamosztagosok bénaságának egyik nagy része valóban a sisak. Luke után most Rex is panaszkodott rá, ráadásul láthatóan rosszabbul lőtt, amíg hozzá nem vágta az ellenfélhez a sityakot.

Az egy remek jelenet volt. Rex miután levette a sisakot, egyből célba talált. :D Kanan meg húzta ki neki a katonákat a fedezékből, mintha tálcán kínálta volna fel őket. :D

 

Emellett kiderült, hogy valóban vannak még aktív klónok a Birodalmi Hadseregben, legalábbis az akadémiákon. Remélem egyszer eljutunk egy ilyenre (milyen lenne már, ha Rex által a klónok is fellázadnának a Birodalom ellen - rise of the clones :)).

És milyen lenne ha Rex találkozna egy ilyen bázison pl. Cody -val? Az ütne ám nagyot. :) Főleg annak fényében amit Cody tett.

 

Mi több, most az is erőteljesen megvilágításra került, hogy a Birodalom szinte semmit sem változtatott a hadseregen, leszámítva természetesen az emberállományt és a gépparkot. Ugyanazokat a bevett kódokat használják (mekkora, hogy Cody és Rex találta ki ezeket, jó nagy hatással voltak ezek szerint a KNH-ra és így a BH-ra), a protokollok sem nagyon változtak. Persze, működő módszeren minek változtatni.

Erre utal Titus admirális is, miszerint ők ugyanazt a rendszert szolgálják, mint a klónok anno.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha a TCW -ből és az ott látott új gépezetekből indulunk ki, akkor sanszos, hogy a prototípusok pusztulása után azok többet nem térnek vissza. Jó pár példát lehetne sorolni, de ez így is van jól hisz később a filmekben nem szerepeltek hasonló gépezetek.

Sokféle gépezet nem szerepelt már a filmekben, ez nem lehet akadály. A TCW-s köztársasági géppark felét sem tartalmazza az ep2-3, és már a Rebels is jócskán kibővítette a Birodalom repertoárját ahhoz képest, hogy az ep4-5-6-ban csak csillagrombolók vannak. Az, hogy ezek a filmekben nem szerepelnek, simán letudható azzal, hogy a filmekben látott akciókban ilyen gépek nem vettek részt.

Ugyan egyik-másik prototípus a megsemmisülése után valóban nem jelent meg többet, de ez sem feltétlen általános. Gondoljunk a legalapvetőbbre, a Halálcsillagra. De a TCW-ben ott volt példának okáért a Defoliator Deployment Tank, aminek prototípusát Anakin ugyan elpusztította a Maridunon, de Grievous később lelkesen használt egy másikat a dathomiri csatában.

 

Egyébként fura volt, hogy az egyik rohamosztagost vissza vert lézerlövedékkel iktatta ki, aki ennek ellenére életben maradt mert ott ült a cellában a többiekkel együtt.

Az egyik fogja a karját, szerintem ő kapta vissza a lézert, a karjába. Később is van olyan rohamosztagos, aki ugyan lézert kapott vissza, utána még mocorog. Gondolom, ahogy egy golyó, úgy a lézertalálat sem minden esetben halálos (bár itt nem osztott vagy szorzott, hiszen a legtöbbjük mehetett a levesbe, amikor felrobbant az Interdictor). Jó példa erre, amikor Rexet mellbelövik, de túléli. Meg hát elég sok klónt láthattunk a medikai állomásokon baktában fürödni, valószínűleg a többségük lézertől sérült. Szóval azért nem minden rohamosztagos hal meg, akit lelőnek, pláne, ha olyan helyen találják el, ami létfontosságú szervet nem is tartalmaz. Bár annak nem lennék a helyében, akit a Bespinen Chewie tökön lőtt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt, és nekem szinte egy az egyben az Ep4-beli szöktetést a Halálcsillagról juttatta eszembe. Ahogy Rex és Kanan beszálltak a liftbe, a börtönblokk rész, a lebegő agyszonda, majd a kitörés a fogságból, a generátor egész környezete - ezek mind nagyon hasonlítottak arra a szituációra, amikor "majd" Luke és Han fogja megszöktetni Leiát a Halálcsillagról.

Jó volt látni ezeket az utalásokat is, miközben kaptunk néhányat a TCW-re és a PT érára is, ráadásul önmagában is nagyszerűre sikeredett, szóval mondhatni, hogy az epizód sok szempontból is megállja a helyét. :) Ezra jobb volt mint valaha, olyan ügyesen bánt a spéci fénykarjával, hogy öröm volt nézni, Rex és Kanan összecsiszolódását, a bajtársi barátság kialakulását pedig már nagyon vártam. Rex régen is nagyon szimpatikus volt, de ez a veterán korszakát látva még tovább erősödött bennem, a még mindig kiváló harctudás és kondíció mellett olyan higgadtan és humorral áll hozzá a kemény helyzetekhez is, ami egy csatában vagy közelharcban aranyat ér. Örülök, hogy végre Kanan is elkezdte becsülni a társaságát, és annak még jobban, hogy nem lett semmi baja. :)

Jópofa volt, ahogy Kallus a végén kárörvendően nyilatkozott Titus admirális kudarcáról, mintha nem is egy oldalon állnának. :D

Ami még nagyon tetszett, az Sabine rajza volt a komp pilótafülkéjének ajtaján - ez igazán jó kis poén, valamint Chopper akciói. :D Olyan a kis bajkeverő, mintha unalmában, vagy hogy feldobja az aktuális feladatot mindig valami extrán törné a fejét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zseniális rész volt! Az évadnyitó óta magasan a legjobb nálam. Végig EpIV hangulatot árasztott (lásd alább Pildi írása), és a Rex-Kanan szál is szépen haladt tovább. A részben azonban a legjobb nem is ez, hanem Rex utalás a klón vs. rohamosztagos páncél közötti különbségekre volt. Sok mindent helyrerakott ezzel kapcsolatban. Jó volt az új Admirális is, akit behoztak, ahogy a technológia is, amit feszegettek. Én remélem, hogy nem lesz több ilyen hajó, mert túl erősnek érzem a filmekben látott csillagrombolókhoz képest. A filmekben eddig semmi sem volt képes kirángatni hiperűrből a hajókat, még csak elméleti síkon sem, örülnék, ha ez így maradna és nem alakulna át "van ilyen hajónk, csak most nem használjuk"-ká.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az elmúlt hetekben pár csalódást keltő rész miatt jegeltem a Rebels-t, ezért csak most néztem meg az epizódot. Szerintem az évad eddigi legjobb része. Remek beszólások, látványos akciók (a rész végén a robbanás nem volt semmi) és rengeteg kikacsintás a rajongók számára (a Birodalom szabványpáncélzatának hatékonyságáról). S emellé még Kanan és Rex kapcsolatának mélyítése is belefért.

 

Jó látni, hogy Kallus kénytelen-kelletlen már tanult a korábbi elbizakodottságából és most már komolyan veszi a lázadókat. Én a helyében büntetésképp kilőttem volna a mentőkabint az epizód végén, de hát azért biztos rengeteg szemöldök szaladna össze a központban, ha egy ügynök kinyír egy admirálist. Meg kell még említenem Choppert, aki a 2. évadra teljes mértékben megtalálta a helyét és finom trollkodásai mellett egyértelműen hasznos tag. Ezt a részt még biztos hogy jó párszor újranézem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ebben a tekintetben azért nem ártana tisztázni Kallus rangját és beosztását. Azt már tudjuk, hogy az inkvizítorok a normál katonai hierarchia felett állnak. Kár, hogy a belbi. szempontjából ezen a téren még nem kaptunk kézelfogható infót. Tulajdonképpen azt sem tudjuk, milyen rangban volt vagy van Kallus.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, de igazán megerősítést nem láttunk erre. Tényleg jó lenne, ha kimondanák a rangját. Pláne így, hogy előléptették. Lehet meg kéne kérdezni Pablót Twitteren, hátha az egyik Rebel Reconban válaszolna. Ha nem, kiverem a kezéből a mindig ott lévő poharat. :D:evil:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 2x08 - Stealth Strike
  • 4 évvel később...
11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Bizony, @Cpt. Rex jól írta, Rex parancsnok jelenleg halottként van nyílvántartva a Birodalomnál. Ez pedig így kicsit ellentmondás a Rebels-szel, amiben Titus admirális nem lepődik meg azon, sőt még nem is utal arra, hogy Rex életben van (pedig mondja, hogy ellenőrizték a számát), mi több, századosnak nevezi (2x08 Stealth Strike). Itt vagy Filoni vétett egy nem is oly apró hibát, vagy egy ponton Rex visszatér a Birodalomba, ahol lefokozzák századossá, majd onnan megy a Seelosra nyugdijba.

Ez picid bökdösi a csőrikémet. Ez le van írva valahol, hogy Rex-et halottnak nyilvánították és nem csak eltűntnek? Mert ha nincs akkor Titus szövege a viszonyítási pont. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Ez picid bökdösi a csőrikémet. Ez le van írva valahol, hogy Rex-et halottnak nyilvánították és nem csak eltűntnek? Mert ha nincs akkor Titus szövege a viszonyítási pont. 

Megnéztem neked. 

Tech úgy mondja Rex-nek, idézem:  

 

"A birodalmi feljegyzések szerint akció közben elesett."-nek van nyilvánitva. 

 

Erre Rex mondja: 

 

"Megvan az előnye, ha az ember halott a Birodalom szemében."  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Nem tudom, egyáltalán van-e még értelme hivatkozni az Ahsoka regényre, de abban is van egy olyan flashback, ahol Ahsoka és Rex megrendezik a halálukat a mandalore-i események után, ezért is hiszi halottnak őket a Birodalom. 

Valóban, szerintem anno meg is említettem, hogy a könyv írója ezzel jól szembement az ebben a részben elhangzottakkal. Szóval technikailag E. K. Johnston már azelőtt tojt Filoni művére, hogy Filoni elkezdett tojni az Ahsokára. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.