Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod? 25 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Érdekes,mint lentebb írtam, nekem nem. Régen nem szerettem a Sabotage-t.

És pont a Trek miatt kedveltem meg. Szóval nekem illik a képbe.

Bár én fura vagyok, mert a focit a Fifa 99 miatt szerettem meg.

Valami baj van velem? ;)

Hozzászólás ideje:

Szokatlan a zene, de az új Trekben sok szokatlan van. Engem nem zavar. Jobban aggaszt, hogy úgy tűnik, a film tetemes része egy bolygón játszódik majd. :para:

Nekem tetszett helyszín. De ez még csak másfél perc volt. És Bones? :lol: Nagyon jó a figura!

Hozzászólás ideje:

Egyébként nem sok kicsit ebben a cégéi? :D

Hát, ha Lin követi Lucas Abrams irányvonalát, akkor kevesebb a szídzsiáj benne, mint ahogy a prequel-heaterek az Abarmsverse-heaterek hiszik. :D

Nekem tetszett helyszín. De ez még csak másfél perc volt. És Bones? :lol: Nagyon jó a figura!

Naná, hogy nagyon jó figura, hiszen ő Bones. :D

Persze, csak másfél perc, de az egész azt sugallja, hogy az Enterprise már a film elején megy a levesbe. Enterprise nélkül meg nem hiszem, hogy sokat fognak az űrben csalinkázni fényévekre a Földtől és a Föderációtól. Jó, persze, másnak is lehet hajója, de na, az nem az Enterprise. :)

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

OFF: azért csomó Star Trek-fajt ismerünk név szerint. Elég csak ránézni a Memory Alpha oldalra, ahol mindegyik kapott saját cikket. Nem értem, Dzséjt, itt mire gondoltál (ha akarsz válaszolni, akkor a Star Trek topikban legyen az :D )

Az Abramsverse-ben bevezetett új fajokra gondoltam. Direkt megsasoltam a fejtegetés előtt a Memory Alphát, és a Star Trekben és az Into Darknessben megjelent új fajokról nincs bejegyzés. Az Alternate Reality Species listájában csak a Delta Vegán feltűnt két állatka, meg a nibirik szerepelnek. Meg természetesen a régi fajoké, de az a sok-sok új sehol sincs. Ott van Keenser, ahhoz képest, hogy mindkét filmben Scotty "házi kedvence", a faja a mai napig nem ismert. Vagy mi Madeline faja, aki szintén ott van mindkét filmben? Vagy mi az a lámaarcú figura, aki Kirk és Uhura között ücsörög a bárban?

Az új fajokról semmi sincsen. Még a faj neve sem. Ez Star Trek szemmel nézve iszonyú gáz. Eddig, ha megjelent a Trekben egy új faj, annak a nevét nagyon hamar megismertünk (már abban az epizódban, amiben megjelent), hamarosan az anyavilágát is, és évekkel később már kisregényre elegendő infónk volt róla. Most? Hét év telt el a Star Trek, lassan három az Into Darkness óta, és semmit sem tudunk hivatalosan a világáról, amit meg igen, az erőteljesen vitatható. A Star Trek többi szegmensével ellentétben az Abramsverse egy összehányt, kidolgozatlan borzalom, ahol szinte minden a levegőben lóg.

Én nagyon szeretem ezt a két filmet, de a tény sajnos az, hogy magát a Star Trek univerzumát töményen szembe köpi nem egy ponton, és nekem a legfájóbb e tekintetben a kidolgozatlanság.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, így már értem. Látod, ezeket már nem is vettem számításba, mint Star Trek-fajok. :D Talán a trilógia után születnek ebben az idővonalban is könyvek, amelyek helyre teszik a dolgokat, de megmondom őszintén, a reboot filmeket csak kellemes kikapcsolódásnak tartom, nálam a Star Trek a főuniverzumra szorítkozik, így annyira nem zavar, hogy mennyi faj marad lógva a levegőben a 3 film után.

Ehhez képest a Star Wars-ra tényleg nem lehet panasz. Látszik, hogy sokkal jobban van gondozva ez a franchise, mindegyik új faj azonnal kapott nevet és némi háttérinfót. a Star Treknek is el kéne egy Hidalgo vagy Chee.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Most láttam IMDb-n a hírt, hogy a korábban a Hannibal sorozatot jegyző Bryan Fuller lesz a jövőre érkező Star Trek sorozat showrunnere...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem ez nagyon jó hír, bár olyan sok mindent ebből nem lehet kikövetkeztetni, a Hannibal és a Star Trek-sorozatok ég és föld. Majd meglátjuk, én nagyon várom. :)

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

És jé, "Avasarala" hangja a trailerben, úgy látszik, bejött a színésznőnek ez a műfaj :)

Már a Mass Effect játékokban is egy admirálisnak adta a hangját, szóval valóban nem áll messze tőle a szerep :)

Hozzászólás ideje:

Mégsem NX, bár úgy tűnik, hogy a USS Franklin biza Archerék-korszakából származik. A felépítés és a gondolahajtóművek nagyon hasonlítanak az NX-osztályra és a valamivel öregebb Intrepid-típusra.

franklin-poster.jpg

Hozzászólás ideje:

Nekem eddig tetszett ez az Abrams-féle új széria, és a trailer alapján a harmadik film is jónak tűnik. :)

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ó jaj! :(:cry:

Ez hogy történhetett?

A lap szerint Yelchint a saját autója és a háza előtti biztonsági kapu közé ékelődve találták meg a meredek behajtóút végén. Az autó üresben volt, a motorja még járt. Egyelőre nem tudni, hogy történt a baleset.
Hozzászólás ideje:

Autóbalesetben elhunyt Anton Yelchin, az Abrams-féle Star Trek filmek Csekov zászlósa.

Szegény fiú! Nagyon fiatal volt még! Hát részemről köszönöm az ifjú Kyle Reese-t, Chekov-ot, de nekem nagyon bejött a Frászkarika is!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.