Ugrás a kommentre

2x12 - The Protector of Concord Dawn


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - The Protector of Concord Dawn / Concord Dawn védelmezője

 

epguider211.jpg

 

Írta: Henry Gilroy, Kevin Hopps

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Concorde Dawn

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Rex - Dee Bradley Baker

Fenn Rau - Kevin McKidd

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

A lázadók új útvonalat keresnek, hogy elkerüljék az egyre több gondot okozó Birodalmat. Ezért Hera, Sabine és a Főnix-osztag néhány A-szárnyúja ellátogat a Mandalore-ok által felügyelt Concord Dawnra, hogy engedélyt kérjenek a rendszerük használatára. Ám a diplomáciai küldetés nem várt fordulatot vesz.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A Concorde Dawn először a Legends művekben lett megalapozva. Később a The Clone Wars sorozat hozta be a kánonba. Mint ismeretes Obi-Wan a Concorde Dawn-ról származó fejvadász, Rako Hardeen bőrébe bújva hajtott végre egy akciót.

- Kanan és Rau a western filmekre jellemző stílusban konfrontálódnak.

- Fenn Rau nevét Dave Filoni a sorozat egyik állandó rendezőjétől, Brad Rautól kölcsönözte.

- Rau a Kanan képregényekben tűnt fel először, a harmadik mygeetoi csatában.

- A Fenn Rau sisakján levő jelzés egyezik azzal, ami egy korai, Joe Johnston által rajzolt Boba Fett koncepciórajzon is látható.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

A sérült Hera teljes karakterillusztrációja

 

2.jpeg

A gyógyuló Hera teljes karakterillusztrációja

 

3.jpeg

Fenn Rau teljes karakterillusztrációja

 

4.jpeg

Mandalore vadászpilóta teljes karakterillusztrációja I

 

5.jpeg

Mandalore vadászpilóta teljes karakterillusztrációja II

 

6.jpeg

Az orvosi droid teljes karakterillusztrációja

 

7.jpeg

Hera a gyengélkedőn

 

8.jpeg

A-szárnyú "matrica"

 

9.jpeg

Hera A-szárnyújának illusztrációja

 

10.jpeg

A Mandalore vadász illusztrációja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Ez egy érdekes rész volt. Sok akció, mégis, olyan érzésem volt végig, hogy olyan nyugodt. Talán azért, mert minden olyan simán ment - leszámítva az epizód elején Heráékat, az volt a puskapor java. Kanan simán bejutott a protektorhoz, a megbeszélés is nagyon nyugodt volt, Sabine is gond nélkül vette az akadályt és könnyen elrabolták a mandi gazvezért. A végén pedig még Hera is magához tért. Valahogy az egész olyan tét nélküli volt.

Azért a Mandalore-ról és Sabine-ról is kiderült egy s más (az anyja Halálőr volt, csak nem tényleg Bo-Katarn lesz az? - bár kétlem, ő a Kryze-ház tagja, nem a Viszláé, ha csak mondjuk házasság esetén nincs lehetőség házváltásra), sok szó esett a klón háborúkról, a lázadók találtak maguknak egy hellyel-közzel biztonságos átjárót és Kanan jediskedés közben összehozott egy ideig-óráig fenntartható szövetségszerűséget. Mégis, akárcsak az előző Sabine epizód, ez sem volt azért olyan kimagasló, viszont annál jobban működtek az események és a karakterek. De még mindig azt érzem, hogy ez csak bevezető valami nagyobb szálhoz. Sabine karakteréről az információkat csak apró cseppekben potyogtatják, emiatt az az érzésem, hogy vele valami nagyot fognak durrantani a végére (amit a Reconban tulajdonképpen Hidalgo és Filoni meg is erősített).

A mandik első említésénél baromi jó volt a zene az ep2-ből. :)

Azt figyeltétek, hogy Hera A-szárnyúján van egy kép Kananről? :o

Szóval, az epizód nem kerül be a kedvenceim közé, és ha most sorba kéne raknom a Sabine központú epizódokat, akkor a második lenne: Out of Darkness, The Protector of Concord Dawn, Blood Sister.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó rész volt. Több pontban is egyetértek Dzséjttel. Viszont mikor csúnyán belelőttek Hera A-szárnyújába, nem mutatták, hogy a hiperűrbe ugrott volna. És mégis. Majdnem szétlőtték a gépét, hogy-hogy a hiperhajtómű épen maradt? Máskor belelőnek 2-3X a hajtóműbe erre az feldobja a talpát. Na mindegy. Sabineról még mindig nem sokat tudunk. Ha elképzeljük, hogy Sabine "titka" egy lipóti 3 kilós kenyér, akkor amit tudunk most Sabinról az egy vékony szelet a kenyérről. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőlel. Az tetszik az egész Rebelsben, hogy kronológiailag teljesen lineális, egyik rész után jön a másik időrendben, nem úgy, mint a TCW.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végre megérkezett a várva-várt mandaloriak Rebels-éra beli szereplése! Összességében jó epizód volt, de én inkább láttam úgy, mint egy helyzetjelentést a mandaloriak állapotáról, mint egy Sabine adaléksztorit. Kíváncsi voltam, hogy viszonyul a Birodalom a mandikhoz, akik, valljuk be, komoly ellenfelek is lehetnének. Ezek szerint a Mandalore megszállás alatt van, ez újabb háttérinfó a Rex által emlegetett ostromhoz, ahol Ahsoka is ott volt. Úgy tűnik, a mandok szétszóródtak a többi kolónián, és a Birodalom pénzeli őket. Jó taktika, gondolom el akarták kerülni a további vérontást, amit biztosan kaptak is volna. Láthattuk végre a Concord Dawn-t, ami úgy tűnik, épp olyan bajoktól szenved, mint a Lola Sayu. Nem semmi, mit tud elviselni egy bolygó az állandó háborúskodástól. Az érdekelt volna, hogy magán a bolygón is laknak-e, vagy csak a holdjain, bár a Lolából kiindulva, lehetséges. A legjobban az tetszett, amikor Kanan besétált Fennhez, és letette a kardját az asztalra. Azzal a jelenettel egyszerre nyomatékosította, ami a képregényben történt, és kikacsintott a mandalori kultúra egyik, a mi bolygónkról származó jellegzetességére, a westernre, amikor az a kis dallam felcsendült. Én mindig is úgy láttam, a mandik az ókori spártai kultúra, és a vadnyugati világ felfogásának kombinációja, most ezt megerősítették. Az is tetszett, ahogy Sabine az egy-az-egy-ellen szent hagyományát felidézi, és utolsó vérig menő harcra hívja ki Raut. Megnéztem volna egy cowboypárbajt köztük, de Kanan észérvei azért mégiscsak logikusnak tűntek, és így sokkal jobban jöttek ki a dologból. Fenn Rau egyébként egy számomra nagyon szimpatikus karakterré kerekedett már így ebben a részben, gyanítom, hogy még lesz szerepe. Látszott rajta, hogy ha muszáj, a pénz helyett tudja a becsület útját választani, így még akár jófiú is válhat belőle. :D Az már csak hab a tortán, hogy egy számomra szintén szimpatikus színész, Kevin McKidd adta a hangját.

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyelőre engem ezek a Sabine-központú részek (ha lehet ezt egyáltalán annak tekinteni) elég ambivalens érzésekkel töltenek el. Itt is mintha a fonalak közt elveszett volna a lényeg, máskor nagyon jól sáfárkodnak az idővel, de most szerintem nem sikerült jól eltalálni az ütemet, nem volt jó ritmusa a résznek.

 

Az elején pár hajó azért elveszett, ami egy ilyen bevetésen elég komoly veszteség. Még akkor is, ha egyfős vadászgépek voltak, de komolyabb birodalmi erőkkel szemben se jellemzőek a nagyobb veszteségek. Hera is súlyosan megsérült ahogy mentette a többieket, igazi vezérként viselkedett. Azt mondjuk én se igazán értem, hogy a szétlőtt hajóval hogyan tudott hiperűrugrani. Azt hittem, hogy elfogják és őt kell majd megmenteni, furcsa volt ez a kiütve visszatérés. Fontos dolgok voltak ezek az elején, de nagyon hamar feledésbe is merültek kissé.

Kanan-ék aztán pillanatok alatt zökkenőmentesen megcsinálták azt, aminél Hera-ékat kicsinálták. Elég gazdaságosan lett megoldva ez a beszivárgás és a bombák kiszórása. Sabine-ról megtudtuk, hogy az anyja a Halálőrség tagja volt (azaz a Vizsla-ház tagja), de ennél többet most se. Tényleg patikamérlegen mérik az infókat a csajsziról. :) Mandalore birodalmi megszállás alatt, de a Védelmezők lepaktáltak velük pénzért (és vélhetően viszonylagos szabadságért). Aztán a végén újfent (az előző fejvadászos Sabine résznél is így éreztem) elég megalapozatlanul jön a fordulat és kialakul egyfajta együttműködés.

Nem éreztem át a motivációkat, a lázadóknak szerintem kifejezetten veszélyes ilyen számító és "elvtelen" figurákat kényszerű megállapodásokat kötve a soraikba venni. Nyilván erős szövetségesek lennének, ha valóban azokká válnának, de túl kockázatos. A Védelmezők oldaláról meg pláne nem értem a dolgot, észérvekkel kevésbé sikerült hatni a a vezetőjükre, aztán az "elfogásával" már belement a szituba. Mert nyilván ha a Birodalom nem arra jön rá, hogy elfogták, hanem hogy együttműködik a lázadókkal, akkor jobb sorsuk lesz a Birodalommal.

 

A Kód képbe kerülése tök jó ötlet volt, de az is elég összecsapott lett. Lehet, hogy másoknak a western-feeling is beugrott korábban a mandalore-okról, nekem nem, így furcsa volt ez a párbaj. Korábban Maul és Vizsla teljesen más jellegű párbajt vívtak, ők harcosokként küzdöttek, nem ilyen cowboy-osan. :) Rau elsősorban pilóta volt, mégis így csapott össze Sabine-nal, amúgy jópofa volt a jetpack-ek helyett most ilyen pilótaöltözetekben látni a katonákat.

Megvillantották Sabine mandalore virtusát is, Kanan pedig a jedik útját kántálta. Nem tudom pontosan mikor döntött Sabine, de nekem úgy tűnt, hogy már a párbaj előtt is pontosan tudta, hogy mit fog tenni és nem akarja megölni Rau-t. Kanan nem bízott ebben (némileg Sabine-ban se, noha előtte ezt mondta neki), győzködte a lányt, akin viszont látszott, hogy nem kell, mert tudja a dolgát.

Kanan ugyan felnőtt és bölcs jediként viselkedett, de így is fura volt a hozzáállása. Oké, hogy nem a bosszú hajtotta (hiába Hera sérülése, náluk amúgy továbbra se érezhető, hogy egy pár lennének), de tán Obi-Wan vagy Yoda se lett volna ennyire békepárti a történtek után. Hera-ék megpróbáltak tárgyalni ,de kiderült, hogy a Védelmezők lepaktáltak az ellenséggel és szét is lőtték őket. Kanan ezek után elindult újra tárgyalni velük, hátha elég meggyőző lesz, hogy anno a Mygeeto-nál együtt harcoltak.

Amúgy is kicsit azt érzem, hogy Kanan-nak nincs egy monoton jellemfejlődése, hanem "cikázik" ide-oda, mindig az adott résztől függően bölcs diplomata vagy felelőtlen harcos, megfontolt vezető vagy dacos kisgyerek. Nemrég még Rex-szel nem sikerült igazán kiegyezni, folyton felhozta a sérelmeit és durcizott, most pedig kedélyesen egyezkedett a fickóval, aki majdnem kinyírta az "asszonyt", mert hát fontos szövetségeseket keresni. Kíváncsi leszek hova futtatják majd ki ezeket a szálakat. Kanan és Sabine karakterét, a Mandalore-témát, ill. konkrétan a Védelmezők és Rau együttműködését a lázadókkal stb..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt mondjuk én se igazán értem, hogy a szétlőtt hajóval hogyan tudott hiperűrugrani.

Ha a készítők következetesen megtartották az A-szárnyú eredeti EU-s konfigurációját, akkor ez nem nagy dolog. Az A-szárnyú hiperhajtóműve a pilótafülke mögött, alul van, eléggé jól védett, tömör helyen. Nem nagy csoda, ha nem sérül meg. A hipertérben repülő sérült hajó ötlete sem új keletű, az X-Wing Alliance-ban az Otana is sérülten repült (pedig az megcsókolt egy TIE vadászt), és valószínűleg nem csak én vagyok az egyetlen, aki lángoló hajóval ugrott fénysebességre abban a játékban. :)

Ha a hiperhajtómű működik és a hajó integritása megfelelő, akkor simán átszáguldhat a hipertéren. Valószínűleg nem általános jelenség, de nem is hihetetlen eset. Sőt, még annyira nem is egyedi. A Jedi Crashban a Consular lángolva lépett be a hiperűrbe, a Defender nevű Venator-osztályú csillagromboló pedig a Storm Over Ryloth-ban szintén ezer sebből és fél toronnyal jött-ment a hipertérben. Igaz, ezek nagyobb hajók, de a sérüléseik ugyanúgy hathattak volna a csillagközi utazásra - pláne a Defendernél, aminek a vezérlőtornya igen komolyan megsérült.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az újraindulás óta elég langyos a sorozat. Oké, hogy a régi trilógiát idézik azzal, hogy a jók könnyen nyernek, de kezdenek túlzásokba esni. A rész eleje ilyen szempontból bizakodásra adott okot, de aztán hamar visszarázódtunk a régi kerékvágásba.

 

Nem azt mondom, hogy rossz lenne, csak épp nem nyújt semmi különöset. Nagyon ráférne már erre a sorozatra egy kis izgalom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kellemes rész volt, bár semmi kiemelkedő. Tovább folytatódik a karakterépítés és a történet lassú szövése. Most ismét Sabine volt terítéken, ennek okán pedig behozták a Mandalore -ok egy új csoportját. Abból a szempontból érdekes Fenn Rau bandája, hogy ezek egy harmadik frakciót képviselnek a Mandalore berendezkedésben. Kicsit fura volt hallani Rex -től, mennyire jól ismeri őket, holott erre a TCW -ben utalás sincs. Persze lehetett off screen is anno az ő sztorijuk, de az kissé fura lenne. A másik furcsaság az volt, hogy nem Sabine vezette a küldetést. Elvégre ő Mandalore -i. Persze mint később kiderült, a Wren klán nincs igazán jóban Rau -ékkal, de ezt egy kegyes hazugsággal is meg lehetett volna oldani. :) A cél szentesíti az eszközt. :) Hera sérülései jók voltak, kicsit már megrémültem mi lesz de persze fel se merült bennem, hogy meghalhat. Mindenesetre jó volt látni egy kis "izgalmat" a főhősökkel kapcsolatban. :D Magát az egész történetet csupán bevezetésnek éreztem, kíváncsi vagyok mit kezdenek majd ezzel a későbbiekben. Lesz benne potenciál, azt hiszem.

 

 

Az újraindulás óta elég langyos a sorozat.

Szerintem ez várható volt. Eddig két rész ment le, az nem olyan sok. ;) Nyilván az évad végén lesz ellőve a puskapor. Mondjuk hazudnék ha azt mondanám, hogy beszippantott a Rebels folytatása... Még keresem a fonalat. A TFA nagyon magába rántott és az most sokkal jobban érdekel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit fura volt hallani Rex -től, mennyire jól ismeri őket, holott erre a TCW -ben utalás sincs. Persze lehetett off screen is anno az ő sztorijuk, de az kissé fura lenne.

Jobb, ha hozzászoksz ehhez a furcsasághoz, mert ez bizony off-screen történt. A Mandalore ostromában ismerkedett meg ennyire a mandikkal (meg nyilván a klónok kiképzésében valami szerepet játszó Jango Fett is bűnrészes ebben), amire már korábban is utaltak. Ez a TCW eseményei után volt valamikor.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit fura volt hallani Rex -től, mennyire jól ismeri őket, holott erre a TCW -ben utalás sincs. Persze lehetett off screen is anno az ő sztorijuk, de az kissé fura lenne.

Pedig elég biztosnak mondható, hogy ez a helyzet, hiszen ismerjük a TCW-t és ott nem került terítékre, de megtörtént. Kanan és a mygeeto-i csata is ilyen. Kíváncsi leszek milyen interakciók lesznek Rau és Rex közt. Engem amúgy valamilyen szinten meglepett, hogy egy mandalore klánvezér részt vett a klónhadsereg pilótaképzésében. Persze ahogyan ebből a részből is kiderült, Rau leginkább arra fordult, ahonnan a pénz és siker reménye legjobban kecsegtette. :)

 

A másik furcsaság az volt, hogy nem Sabine vezette a küldetést. Elvégre ő Mandalore -i.

Még csak vinni se akarta Kanan, de Hera mellett is csak "kísérő-tanácsadó" volt. Igyekeznek azért, hogy ne rójanak túl nagy terhet a "gyerekekre", Ezra és Sabine ötletelhetnek, a jó terveiket végre is hajtja a csapat, sokszor vezérként tudnak viselkedni, de tudatosan azért kerülik Hera-ék, hogy ők legyenek a küldetés vezetői. Azt mondjuk túlzásnak éreztem, hogy Kanan nem akarta vinni, bár bizonyos szempontból érthető és logikus volt a döntése. Amúgy továbbra is azt érzem néha, hogy Sabine felé nincs meg igazán a bizalom, mintha a többiek is valamiféle csodabogárként kezelnék, néha úgy kilóg a társaságból.

 

Persze mint később kiderült, a Wren klán nincs igazán jóban Rau -ékkal, de ezt egy kegyes hazugsággal is meg lehetett volna oldani. :)

Vizsla-klán az, nem? :) Nem lett volna túl jó ötlet hazudozni, nekem úgy jött le, hogy ennek a résznek az egyik legfontosabb vonulata a mandalore szellemiség és büszkeség. Ebbe az illett igazán, hogy mindenki felvállalta az identitását és nem a diplomáciai praktikáké volt a főszerep. :)

 

Szerintem ez várható volt. Eddig két rész ment le, az nem olyan sok. ;) Nyilván az évad végén lesz ellőve a puskapor. Mondjuk hazudnék ha azt mondanám, hogy beszippantott a Rebels folytatása... Még keresem a fonalat. A TFA nagyon magába rántott és az most sokkal jobban érdekel.

Az eddigi két rész engem se taglózott le annyira, bár az előző (leginkább Leia miatt) kifejezetten tetszett. Viszont a trailer alapján nagyon masszív dolgokra számíthatunk, amik engem legalább annyira izgatnak, mint az Ep.7, aminek a szenzációja már azért lecsengőben van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt. Nem hallottam róla. Bár gondolhattam volna, hogy azután volt mert a Mygetto -i csata is már eléggé a háború végén volt.

 

Még csak vinni se akarta Kanan, de Hera mellett is csak "kísérő-tanácsadó" volt.

Valóban fura volt. Tényleg úgy jött le, hogy Sabine -ban mintha nem bíznának kellően.

 

Vizsla-klán az, nem? :) Nem lett volna túl jó ötlet hazudozni, nekem úgy jött le, hogy ennek a résznek az egyik legfontosabb vonulata a mandalore szellemiség és büszkeség. Ebbe az illett igazán, hogy mindenki felvállalta az identitását és nem a diplomáciai praktikáké volt a főszerep. :)

Wren ház, Vizsla klán. Ja. Valóban nem lett volna túl épületes hazudni. Főleg a pozitív hősöknek nem. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt. Nem hallottam róla. Bár gondolhattam volna, hogy azután volt mert a Mygetto -i csata is már eléggé a háború végén volt.

Tuti, hogy hallottál már róla, hiszen a The Lost Commandersben Rex említi, hogy Mandalore ostrománál találkozott utoljára Ahsokával. ;)

 

Sabine mellőzöttségére én is részben azt az okot látom, hogy bár érettebb a koránál, akkor is 16-17 éves. Nyilván nem fog senki ilyen fontos diplomáciai feladatot rábízni, inkább menjen Hera vagy Kanan, a politikus lánya vagy a Jedi. Plusz, Sabine a kudarcba fulladt első próbálkozás után baromira forrófejűvé vált, technikailag kijelentette, hogy szándékában áll bosszút állni Heráért. Nos, ezután nem csoda, hogy Kanan nem vitte magával egy olyan küldetésre, amin szeretne békét kötni azzal, akit Sabine le akart vadászni. Plusz szerintem Kanan ismeri Sabine helyét a Mandalore-ok között és sejthette, hogy a klánja nem népszerű a népében. Elvégre a Halálőrség felelős pár olyasmiért, ami betett Mandalore-nak. Hogy Sabine nem a Halálőrség tagja, az még talán kijátszható egy békésen induló tárgyalásnál, de akkor már nem hasznos, ha az egyik fél eleve lövöldözött rád, Sabine meg ki akarja emiatt nyírni a vezért.

Megjegyzem, mindezt tetézi, hogy Sabine egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki máshogy akarná megoldani a problémát. Úgyhogy szerintem Kanan ezúttal joggal nem bízott meg benne. Ha a leányzó legalább felvázolta volna neki, hogy nincs szándékában megölni Raut, hanem máshogy akarja legyőzni, máris máshogy álltak volna hozzá.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A mandik első említésénél baromi jó volt a zene az ep2-ből. :)

Felcsendült a Vizsla téma is, jó volt hallani. :)

 

Fenn Rau egyébként egy számomra nagyon szimpatikus karakterré kerekedett már így ebben a részben, gyanítom, hogy még lesz szerepe.

De most akkor Rau fogoly és csak zsarolás útján tudják használni a hiperűr útvonalat? Ez se illene a lázadókhoz. :)

 

Kanan-ék aztán pillanatok alatt zökkenőmentesen megcsinálták azt, aminél Hera-ékat kicsinálták. Elég gazdaságosan lett megoldva ez a beszivárgás és a bombák kiszórása. Sabine-ról megtudtuk, hogy az anyja a Halálőrség tagja volt (azaz a Vizsla-ház tagja), de ennél többet most se. Tényleg patikamérlegen mérik az infókat a csajsziról. :) Mandalore birodalmi megszállás alatt, de a Védelmezők lepaktáltak velük pénzért (és vélhetően viszonylagos szabadságért). Aztán a végén újfent (az előző fejvadászos Sabine résznél is így éreztem) elég megalapozatlanul jön a fordulat és kialakul egyfajta együttműködés.

Nem éreztem át a motivációkat, a lázadóknak szerintem kifejezetten veszélyes ilyen számító és "elvtelen" figurákat kényszerű megállapodásokat kötve a soraikba venni.

Ez egy kényszerű dolognak néz ki. Rau mondja is, hogy ez csak azért alakulhatott így mert elfogták. Nyilván nem esznek egymás kezéből azonnal. Szerintem ez a szál teljesen érthető és jó volt.

 

Tuti, hogy hallottál már róla, hiszen a The Lost Commandersben Rex említi, hogy Mandalore ostrománál találkozott utoljára Ahsokával. ;)

 

Akkor viszont nem emlékszem rá. :P

 

Sabine mellőzöttségére én is részben azt az okot látom, hogy bár érettebb a koránál, akkor is 16-17 éves. Nyilván nem fog senki ilyen fontos diplomáciai feladatot rábízni, inkább menjen Hera vagy Kanan, a politikus lánya vagy a Jedi. Plusz, Sabine a kudarcba fulladt első próbálkozás után baromira forrófejűvé vált, technikailag kijelentette, hogy szándékában áll bosszút állni Heráért. Nos, ezután nem csoda, hogy Kanan nem vitte magával egy olyan küldetésre, amin szeretne békét kötni azzal, akit Sabine le akart vadászni. Plusz szerintem Kanan ismeri Sabine helyét a Mandalore-ok között és sejthette, hogy a klánja nem népszerű a népében. Elvégre a Halálőrség felelős pár olyasmiért, ami betett Mandalore-nak. Hogy Sabine nem a Halálőrség tagja, az még talán kijátszható egy békésen induló tárgyalásnál, de akkor már nem hasznos, ha az egyik fél eleve lövöldözött rád, Sabine meg ki akarja emiatt nyírni a vezért.

Megjegyzem, mindezt tetézi, hogy Sabine egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki máshogy akarná megoldani a problémát. Úgyhogy szerintem Kanan ezúttal joggal nem bízott meg benne. Ha a leányzó legalább felvázolta volna neki, hogy nincs szándékában megölni Raut, hanem máshogy akarja legyőzni, máris máshogy álltak volna hozzá.

Igen ez így teljesen jogos és elfogadható.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De most akkor Rau fogoly és csak zsarolás útján tudják használni a hiperűr útvonalat? Ez se illene a lázadókhoz. :)

Ez egy kényszerű dolognak néz ki. Rau mondja is, hogy ez csak azért alakulhatott így mert elfogták. Nyilván nem esznek egymás kezéből azonnal. Szerintem ez a szál teljesen érthető és jó volt.

Nekem nem áll össze ez a kényszerű megállapodás. A Birodalom úgyis rá fog jönni, hogy Rau-val két dolog lehet: vagy szövetkezik a lázadókkal, vagy pedig elfogták, mindkettőnek nyilvánvaló a következménye. Nem értem, hogy miért jó ez a sunyulás, miért fogadta el a fogolyszerepet Rau. Ráadásul ebből vagy az fog kisülni, hogy a lázadók megütik a bokájukat a Védelmezőkkel, vagy pedig úgyis beadja a derekát Rau és kellően hithű lázadó lesz belőle, mert ebbe az érába és felfogásba aligha fér az bele, hogy akár csak középtávon így zsarolják a jófiúk a partnert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudom mennyi egy rotációnyi idő ott, de addig biztos nem tűnik fel a Birodalom. Aztán meg nehogy már ne lehessen valaki másnak átvenni a pénzt. :) Ezer módja lehet kicsit jegelni Rau -t. Persze egy idő után gyanússá válna de addig a Lázadó probléma is megoldódna.

 

Nem értem, hogy miért jó ez a sunyulás, miért fogadta el a fogolyszerepet Rau.

Szerinted volt más választása? Egyedül, bilincsben egy idegen flotta hajóján?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pedig elég biztosnak mondható, hogy ez a helyzet, hiszen ismerjük a TCW-t és ott nem került terítékre, de megtörtént. Kanan és a mygeeto-i csata is ilyen.

Az nem éppen, mert a harmadik mygeetói csata konkrétan szerepet kapott a legutóbbi Kanan képregényben (10. szám)...

 

...bár Kanan (ekkor még Caleb) sosem találkozott vele személyesen, Fenn Rau és a Koponya-osztag mentette meg Caleb, Billaba és néhány klón életét a csata során kialakult halálközeli szituból.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerinted volt más választása? Egyedül, bilincsben egy idegen flotta hajóján?

Ő maga kérte, hogy hagyják annyiban az ügyet az emberei.

 

Az nem éppen, mert a harmadik mygeetói csata konkrétan szerepet kapott a legutóbbi Kanan képregényben (10. szám)...

Tudom, hogy a képregények is a kánon részei, de most a TCW-ről volt szó. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rau helyzete amúgy kicsit olyan a káposzta is megmarad és a kecske is jól lakik. Nekem nagyon úgy tűnt, hogy Rau nem azért fogadja el a pénzt a Birodalomtól, mert az olyan k*rva jó neki, hanem mert már ez is egy kényszerű alku. Ők, a nemes Mandalore-ok tulajdonképpen felfogadott fogdmegek a saját bolygójukon. A Birodalom fizeti őket, megvásárolja a hűségüket, és a rendszerben velük végezteti a piszkos munkát. Ez is a leigázás egy formája, csak nem csillagrombolókkal és rohamosztagosokkal, hanem pénzzel. Ráadásul, a Birodalom számára igencsak gazdaságos, hiszen valószínűleg kevesebbe kerülnek a mandik, mint egy flotta kitelepítése katonai bázisokkal, miegymással, plusz nem a saját embereit és felszerelését kockáztatja. Tiszta haszon, mármint a Birodalomnak.

Mert ettől a Concord Dawn nem szabad, a kolóniák, a helyi mandik ugyanúgy leigázottak, és ha elkezdenek ficánkolni, megássák a saját sírjukat. Így meg legalább van miből etetni az embereit.

Azzal, hogy a lázadók foglyává vált, tulajdonképpen kapott egy kiskaput. Keresztbe tehet a Birodalomnak, anélkül, hogy az emberei veszélybe kerülnének. A Birodalom ha rá is jön, hogy mi történt, Rau mondhatja, hogy ő csak fogoly volt és kényszerítették, az életével fenyegették, stb. A Birodalomnak így legfeljebb csak arra lesz oka, hogy őt megbüntessék, de nem kell az egész rendszernek megsínylenie Rau döntését.

Amúgy valószínűleg annak látszatát sem lehet nehéz fenntartani, hogy Rau szabad, hiszen a mandi páncél alá bárki bebújhat, hogy átvegye a pénzt Raunak kiadva magát és azt is számtalanszor láthattuk, hogy még a holoüzeneteikben sem sűrűn veszik le a sisakot. Ha csak nem jön egy birodalmi személyes megbeszélést tartani, ami alatt ragaszkodik a sityak eltávolításához, a probléma fel sem üti a fejét.

 

Amúgy ez a fogolyejtés remekül passzol az előző részhez, ahol a Birodalom szemtanúja lehetett, hogy a lázadók elrabolták Leiát és a két rohamosztagost. Azután itt már simán bevehetik, hogy elraboltak egy másik vezetőt is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Wren ház, Vizsla klán.

 

Wren klán, Vizsla ház. :)

 

Egyébként erre a szálra továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, meg úgy Sabine múltjára, esetleg arra, hogyan kapcsolódhat a korábban megismert mandalóriaiakhoz. Ez az epizód nem követelte meg feltétlenül, hogy jobban belemenjenek ilyesmikbe, de azért elviseltem volna több infót róla...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is azt a tábort erősítem, akik egy kicsit fanyalognak.

Ennél picivel nagybetűsebb eseményekre vagyok kívánós!

Tetszett Kanan tökössége, végre újra vezéregyéniségként tűnt fel. És a múltjával kapcsolatos infók is.

Sabine dolgairól is egyre többet tudunk meg.

Ennek ellenére egy középszerű epizód marad, bár a "légi parádé" is jó volt az elején!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Na, végre megnéztem én is! Nekem nagyon tetszett. :clap: Kanan igazi Jedi módjára viselkedett, és nagyot nőtt a szememben azáltal, hogy nem Hera bosszúja járt a fejében, hanem, hogy továbbvigye a diplomáciai utat. Másrészről, viszont kiderült, hogy emögött egy személyes ok is meghúzódik, hiszen anno Rau megmentette az életét. A rész végén kialakult "kényszerű" szövetség kicsit faramucira sikeredett, kíváncsi vagyok, hogy ebből hosszú távon mit hoznak ki. Nálam Kanan jedisége elvitte a hátán a részt, és remélem, hogy ezt a jellemfejlődést megtartja majd a későbbi részekre is (amit Pb boncolgatott alább, hogy nagyon csapongó - na remélem, hogy ennek megszüntetésére tesznek majd lépéseket a készítők).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.