Ugrás a kommentre

3x15 - Through Imperial Eyes


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

15. rész - Through Imperial Eyes / Birodalmi szemmel

 

epguider315.jpg

 

Írta: Nicole Dubuc

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Chimaera csillagromboló

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Kallus ügynök - David Oyelowo

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Yogar Lyste hadnagy - Liam O'Brien

Wullf Yularen ezredes - Tom Kane

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

Rex - Dee Bradley Baker

Brunson kapitány - Leslie L. Miller

Brom Titus parancsnok - Derek Partridge

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Kallus és Lyste foglyul ejt egy Lothalról menekülő fejvadászt, akiről hamar kiderül, hogy valójában Ezra Bridger. Az ifjú Jedi azért jött, hogy kivigye Kallust, mielőtt a Birodalom leleplezi. Azonban nem számolnak Thrawn főadmirálissal.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A Through Imperial Eyes eredetileg a 16. rész lett volna, de később, amikor a sötétkard történetet összevonták, a Trials of the Darksaber kapta a 16-os sorszámot, ez az epizód pedig későbbre tolódott.

- A korai tervek szerint az egész epizódot belső nézetben kaptuk volna. Ezt azonban később elvetették, mert sokkal komplikáltabb lett volna annál, mint ami az egy epizódra előirányzott készítési időbe belefért.

- Ezra fejvadász sisakjának tetején egy stilizált Loth-macska pofa látható.

- Wullf Yularen visszatért, hangját pedig az a Tom Kane adja, aki már a TCW-ben is szinkronizálta. Yularen animálásához a New Hope –ban látott színész kinézetét vették alapul.

- Thrawn admirális trófeái között megtalálható a Szent Kehely az Indiana Jones és az Utolsó Keresztes Lovagból, Hera kalikoria, egy díszes régi fénykard, pánsípok, egy klón parancsnoki sisak, egy Abednedoi idegen mellszobra, valamint egy gyíkszerű lényeket ábrázoló szobor-pár, amik erősen emlékeztetnek a legends művekből megismert ysalamirikre.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Thrawn edzőtermének belseje

 

2.jpg

A Thrawn irodájában látható tárgyak

 

3.jpg

Thrawn admirális edzőfelszerelésben

 

4.jpg

Wullf Yularen ezredes teljes karakter illusztrációja

 

5.jpg

Thrawn irodájának előcsarnoka

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Ez szép befejezés volt. Őszintén szólva, végig ott volt bennem az érzés, hogy a Birodalom elég hülye ahhoz, hogy végül átejtik ezzel a Lyste-es trükkel, de örültem, hogy a végén azért Thrawn nem harapott rá. Innentől lesz érdekes a dolog, és ezt is vártam igazán: hogy Thrawn felhasználja Fulcrumot. Kallustól hiba volt ott maradni, lehet, hogy ezzel megásta a Főnix sírját. Különösen tetszett, hogy azon hasalt el, ami már az elején szemet szúrt: ha valaki rájön, hogy Ezra a fejvadász, egyből levágja, hogy Kallus a hunyó. Szóval ez azért nagy ostobaság volt tőle, hogy ott maradt ezután. Csak arra bazírozni, hogy a Birodalom nagy és nem ismerheti mindenki Ezra arcát, háááát... Főleg azután, hogy átszállították a Chimerára, háááááááát... Hát azt eredményezte, amit láttunk.

 

És szerintem ez már az az eredmény, amit Thrawn maga el akart érni azzal, hogy annyiszor szökni hagyta a lázadókat. Ahogy korábban írtam, szerintem arra játszott, hogy a lázadók elbízzák magukat. És tessék, az ellenfelei már-már pofátlanul magabiztosak, ezáltal hanyaggá váltak, ami súlyos hibához vezetett, és ez már Thrawn kezére játszik. Csak gondoljunk bele, mit érhet el azzal, hogy már tudja, kicsoda Fulcrum. Milyen remek kis csapdát állíthat akár az egész lázadásnak.

 

Érdekes, hogy Thrawnnak mintha külön kis magánhadereje lenne a Birodalmon belül. Nem csak a Chimera, de a rohamosztagosok és a tisztek is az ő emblémájával díszített egyenruhát viselik. Yularennek örültem, jó őt újra látni, immár az ep4-es fizimiskájában - azért durva belegondolni, hogy alig két év múlva meghal a Halálcsillagon. Mondjuk kicsit azért hülyén jött ki, hogy Thrawn a szakértelme miatt kérette oda, erre semmit nem tett hozzá az ügyhöz és ő vallotta be, hogy még csak nem is gyanakodott Kallusra (viszont pontot érdemel, amiért ő sem vette be a Lyste-os trükköt). Az öreg Yularen már túl szentimentális. Mondjuk ez is jelzi, hogy milyen bajok vannak a legfelső hatalomban: aki nem hataloméhes, az már túl vén. Yularen az utóbbi.

 

Amúgy jó kis birodalmi gyűlés volt a Chimerán, a Rebels összes még élő és nevesített tisztje megjelent. Kallus, Konstantine, Lyste, Pryce (nem semmi a csaj, korábban kiderült, hogy egész jó bunyós, most meg az, hogy nem gyenge akaratú), Brunson, Titus, egyedül Skerrist nem láttam sehol.

 

Összességében jó rész volt, bár kicsit kapkodósnak éreztem. Ugyanakkor jó kis felvezető egy olyan eseménysorhoz, ami valószínűleg a lázadás komoly pofán vágásával fog végződni. És mindkét fél látványosan készülődik az összecsapásra. A lázadók készítik elő a Lothal elleni támadást, Thrawn egyre közelebb kerül a Chopper Bázishoz, most már csak az kérdés, ki fog révbe érni. Ki mér nagyobb csapás a másikra? Szerintem izgis lesz az évad vége.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Régen izgultam már ennyire egy Rebels rész alatt. Valóbán kinéz már egy jó verés a Lázadóknak, és ezt minden bizonnyal Thrawn fogja végrehajtani a fináléban. És érdekes módon szurkolok Thrawnak hogy elérjen egy kiadós győzelmet, de ne Kallus kárára. Örülnék ha túlélné az évadot és a jövőben már a lázadóknál lenne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy ha Thrawnnak van elég sütnivalója, akkor Ezráék most leplezték le a Chopper bázis helyét, ugyanis nem kell mást tennie, mint a kutatási folyamatának részleteit összevetni a végeredményként kapott bolygókkal, és máris kiütközik, hogy az Atollon hiányzik a végleges térképről. Még egy jele annak, hogy hőseink kezdik túlságosan elbízni magukat.

Mondjuk Thrawn feltételezheti azt is, hogy csak azért voltak az irodájában, hogy megszerezzék a kódokat és átprogramozzák a droidokat, de a sorozat alapján én nem így ismerem. Szerintem minden egyes dolgot, amihez hozzáférhettek átvizsgál/átvizsgáltat

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt! Végig nagyon izgultam, mi lesz, és meglepődtem, hogy végül Kallus nem ment el Ezráékkal. Jó szöveg, hogy így több jót tehet, de ezzel alaposan alábecsülte Thrawnt. Innentől kezdve a főadmirális azt csinál vele, amit akar, és simán orruknál fogva vezetheti a lázadókat is. Akárhogy nézem, Fulcrum sorsa meg van pecsételődve. :( Már csak idő kérdése hogy Thrawn eljusson a lázadókhoz, és a legpozitívabb végkifejlet amire számítani lehet az az, hogy Kallus az élete árán védi meg Ezráékat. Már most nagyon sajnálom. :( :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt. Érdekesen indult és a cím alapján azt hittem, hogy végig sokkal inkább a birodalmiak nézőpontjából látjuk a sztorit, aztán helyreállt a "rend". Megmondom őszintén, elég bugyutára sikeredett most ez a terv Kananék részéről. Hihetetlen, hogy megint abban bíztak, hogy egyrészt Ezrát nem ismeri senki, pláne a Lothal könyékén. Plusz megint eljátszották az "öltözzünk be rohamosztagosnak" örökzöld slágert is. Most Kallus ügyességére voltak utalva, különben jóval hamarabb bajba kerülnek.

Ő ezt a térképről törlős ötletet nem is értem hogy gondolta. Eleve, egy számítógépben minden módosításnak nyoma marad, simán visszakereshető melyik bolygót törölték ki. Teljesen mindegy is ki, a lényeg, hogy melyiket. Ha ez mégse sikerül (mert mondjuk minden nyomot eltüntettek maguk után), akkor még mindig bárhol lehet egy másolat az eredeti adathalmazról. Ha nincs, akkor meg az algoritmusról, ami alapján eljutottak a szűkített listához. Az is lehet, hogy maga Thrawn emlékszik vagy a módszerre, vagy pedig nagyjából megvan a fejében a térkép. Elég sokat bambulhatta mostanság és tudjuk mennyire precíz.

Ha a lázadók tudják, hogy szorul a hurok, ill. azt is konkrétan melyik bolygók kerültek szóba, akkor sokkal hasznosabb lett volna ezt az infót használni. Áltevékenységeket végezni vmelyik másik planétán, kamuadásokat tolni, bármilyen eszközzel megpróbálni másik helyre terelni a gyanút. Meg célszerű lenne elkezdeni szedelőzködni és nem belenyugodni abba, hogy most aztán minden oké.

 

Bár az is igaz, hogy már eddig is elég sok necces misszió volt, ahol csak a Birodalom hülyeségében bízhattak a lázadók, de bejött. Nem feltétlenül mondanám ezt elbizakodottságnak, inkább arról lehet szó, hogy annyira működött, hogy tartották magukat a bevált recepthez. Most visszaütött. Az is nagy ötlet volt, hogy Ezra az egyedi sisakját vitte a buliba. Még jó, hogy nem mindig színesre pingált hajókkal meg páncélokkal próbálnak meg beépülni azért... :)

Yularent jó volt újra látni, pont múltkor dobtam be vhol a nevét, hogy vele vajon mi történhetett. Mondjuk furcsa volt ilyen "belsős bulldog" szerepben látni, ezt vhogy nem tudtam volna elképzelni róla. Mármint nem tűnt túl testhez állónak a szerep.

 

Kallusnak meg elég esélyes mi lesz a sorsa. Hatalmas baromságot követett el, hogy maradt. Ráadásul megint nem látom semmi értelmét. Még ha feltételezzük is, hogy tényleg megúszhatta volna ezt a konkrét esetet. Azt mondta, hogy mivel már elkapták Fulcrumot, így ő maradhat, ill. nagyobb hasznát veszik ott. Ez a kettő nekem nem fér össze. Ha korábban is rájöttek, hogy áruló van, akkor eztán is rá fognak, főleg hogy most már nyilván jobban figyelnek erre, pláne Thrawn. Ha Kallus meghúzza magát és hűen szolgálja a Birodalmat, akkor feltételezheti, hogy nem bukik le, de akkor semmi haszna ott. Ha viszont továbbra is segíteni akar a lázadóknak, sőt többet, mintha közvetlenül csatlakozna hozzájuk, akkor bizony továbbra is csinálnia kell a kémkedést, amivel meg úgyis rövid úton lebukik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rég nem izgultam ennyire Rebels részen. Hála égnek sikerült távol maradnom a spoilerektől így teljes meglepetésként értek az események.

 

Azt kell mondjam Kallus ügyes. Nagyon ügyes. De Thrawnal packázni....lehet, hogy ez az életébe kerül majd. Szerencsétlen Lyste-et jól behúzta a csőbe, igazi buzgó mócsing, méltó utódja Areskonak és Grintnek. Tulajdonképpen ilyen tisztekre van szüksége a Birodalomnak. Van esze, de csak egy pontotn kimerül a szellemi kapacitása. Kallus túl okos birodalminak. :) Bár mint említettem ez az egész elterelés túl tökéletes volt, ennyire azért mégsem hülye Lyste és persze Thrawn sem. Szerintem a főadmirális egy ideje sejtette, hogy Kallus lesz az embere, és erről most akart megbizonyosodni. Bár lehetséges, hogy volt pár pillanat amikor elhitte, hogy Lyste a bűnös, a végére minden tiszta lett amikor elé vitték Ezra sisakját. A lázad szempontjából sajnos itt jön ki Thrawn aprólékos adatgyűjtése és azok tanulmányozása. Secperc alatt összerakta a képet. Míg Yularennek (és szerintem a tisztek 99%-ának) az a sisak semmit nem jelent, Thrawn felismerte a rajzokat rajta, és hideg precizitással sorolta ki és milyen stílusban festette. :clap: Zseniális a fickó! És ami még tetszik, hogy nem kapkod. Kallust engedi működni mert tudja, hogy így sokkal nagyobb hasznára van. Nagyon érdekes lesz látni mi lesz ebből és főleg, mi lesz Kallussal. Vajon sikerül kicsúsznia majd Thrawn markából? Már most is benne van, csak még nincs összeszorítva az a kéz.

 

A lázadókról én is azt tudom elmondani amit Dzséjt. Túlontúl elbizakodottak. Ezrán nagyon látszik ez. Mindent ösztönből csinál, nem gondol bele a lehetséges következményekbe. Így hagyhatta ott a sisakot bizonyítéknak és szerintem a bolygó kicserélése se volt egy jó ötlet. Lebecsülik Thrawnt aminek meg lesz a következménye.

 

Nem tudom milyen csapda lesz a végén és milyen veszteségekkel jár majd, de ennek ütni kell.

 

Még annyit, hogy nagyon tetszett az adat henger működését érintő magyarázat. Eddig csupán látvány elem volt, el se tudtam képzelni mire való. Legalább most ezt is megtudtuk. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez szép befejezés volt. Őszintén szólva, végig ott volt bennem az érzés, hogy a Birodalom elég hülye ahhoz, hogy végül átejtik ezzel a Lyste-es trükkel, de örültem, hogy a végén azért Thrawn nem harapott rá. Innentől lesz érdekes a dolog, és ezt is vártam igazán: hogy Thrawn felhasználja Fulcrumot. Kallustól hiba volt ott maradni, lehet, hogy ezzel megásta a Főnix sírját. Különösen tetszett, hogy azon hasalt el, ami már az elején szemet szúrt: ha valaki rájön, hogy Ezra a fejvadász, egyből levágja, hogy Kallus a hunyó. Szóval ez azért nagy ostobaság volt tőle, hogy ott maradt ezután. Csak arra bazírozni, hogy a Birodalom nagy és nem ismerheti mindenki Ezra arcát, háááát... Főleg azután, hogy átszállították a Chimerára, háááááááát... Hát azt eredményezte, amit láttunk.

Szerintem is el kellett volna mennie. Pedig ha valaki akkor ő aztán ismerheti Thrawnt, tudhatná, hogy eszes és nem fogja fullra bevenni a sztoriját a Fulcrum-Lyste ügyben. Gyanakodni fog.

 

És szerintem ez már az az eredmény, amit Thrawn maga el akart érni azzal, hogy annyiszor szökni hagyta a lázadókat. Ahogy korábban írtam, szerintem arra játszott, hogy a lázadók elbízzák magukat. És tessék, az ellenfelei már-már pofátlanul magabiztosak, ezáltal hanyaggá váltak, ami súlyos hibához vezetett, és ez már Thrawn kezére játszik. Csak gondoljunk bele, mit érhet el azzal, hogy már tudja, kicsoda Fulcrum. Milyen remek kis csapdát állíthat akár az egész lázadásnak.

Ez a célja tulajdonképpen. A lázadás kicsinálása a szektorban. Teljesen érthető miért is nem kapta el korábban a Ghostot. Mindig is nagyban gondolkodott.

 

Amúgy ha Thrawnnak van elég sütnivalója, akkor Ezráék most leplezték le a Chopper bázis helyét, ugyanis nem kell mást tennie, mint a kutatási folyamatának részleteit összevetni a végeredményként kapott bolygókkal, és máris kiütközik, hogy az Atollon hiányzik a végleges térképről. Még egy jele annak, hogy hőseink kezdik túlságosan elbízni magukat.

Mondjuk Thrawn feltételezheti azt is, hogy csak azért voltak az irodájában, hogy megszerezzék a kódokat és átprogramozzák a droidokat, de a sorozat alapján én nem így ismerem. Szerintem minden egyes dolgot, amihez hozzáférhettek átvizsgál/átvizsgáltat

Pontosan ez az! Bridgernek nem szabadott volna kapásból beállni AP5 ötlete mögé. Thrawn irodájába már eleve belopózni is nagy merészség, nem hogy ott belepiszkálni dolgokba. Pont egy olyan birodalmi tisztnél, aki minden kis apróságra figyel.

 

Remek rész volt! Végig nagyon izgultam, mi lesz, és meglepődtem, hogy végül Kallus nem ment el Ezráékkal. Jó szöveg, hogy így több jót tehet, de ezzel alaposan alábecsülte Thrawnt. Innentől kezdve a főadmirális azt csinál vele, amit akar, és simán orruknál fogva vezetheti a lázadókat is. Akárhogy nézem, Fulcrum sorsa meg van pecsételődve. :( Már csak idő kérdése hogy Thrawn eljusson a lázadókhoz, és a legpozitívabb végkifejlet amire számítani lehet az az, hogy Kallus az élete árán védi meg Ezráékat. Már most nagyon sajnálom. :( :(

Sok jót én se nézek ki a helyzetből. Az is lehetséges, hogy a Lothal elleni támadás közben a bázisukat is megsemmisítik, vagy ott várják majd a visszatérő csapatokat.

 

Meg célszerű lenne elkezdeni szedelőzködni és nem belenyugodni abba, hogy most aztán minden oké.

Ezt kellene tenniük szerintem is. Szedelőzködni és elhúzni Atollonról. Főleg ha már tudják, hogy szorul a hurok. Nem értem miért ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz a bolygóhoz. Gondolom nem Bendu miatt. :D

 

Kallusnak meg elég esélyes mi lesz a sorsa. Hatalmas baromságot követett el, hogy maradt. Ráadásul megint nem látom semmi értelmét. Még ha feltételezzük is, hogy tényleg megúszhatta volna ezt a konkrét esetet. Azt mondta, hogy mivel már elkapták Fulcrumot, így ő maradhat, ill. nagyobb hasznát veszik ott. Ez a kettő nekem nem fér össze. Ha korábban is rájöttek, hogy áruló van, akkor eztán is rá fognak, főleg hogy most már nyilván jobban figyelnek erre, pláne Thrawn. Ha Kallus meghúzza magát és hűen szolgálja a Birodalmat, akkor feltételezheti, hogy nem bukik le, de akkor semmi haszna ott. Ha viszont továbbra is segíteni akar a lázadóknak, sőt többet, mintha közvetlenül csatlakozna hozzájuk, akkor bizony továbbra is csinálnia kell a kémkedést, amivel meg úgyis rövid úton lebukik.

Kallus nyilván új módszerekkel akart kémkedni mert evidens, hogy Fulcrumként már nem tevékenykedhet hiszen őt elkapta. Az, hogy mi volt a terve, tőle kellene megkérdezni. :) Szerintem arra is gondolhatott, hogy Fulcrum lekapcsolásával a biztonsági rések is nagyobbra nőnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ó gyerekek, ez egy óriási rész volt! Aztiszem az tcw-os 5. évados Ahsoka-szál óta nem voltak ilyen izgalmaink!

Micsoda játszmát űz Thrawn! Zseniális figura. Nem maradhat animációs vonalon! Nem hiszem el, hogy csak ezért hozták be! a rebelsben úgysem írják ki. akkor irány az ismeretlen régiók aztán az ep 8 vagy 9.

De ne kalandozzunk el: Az adathengerek nekem is nagyon tetszettek. Ezekre is másképp tekinthetünk ezután.

És látszik, hogy a magasabb beosztású tiszteknek több van. Nyilván a magasabb prioritású helyekre való bejutási jogosultság miatt. Hát ezek sem golyóstollak. Óriási!

Nyivánvalónak látszik, hogy az évadzáró is ehhez a szálhoz kapcsolódik majd, és már előre érződik a súlya

, ha a Maul-sztorit egy részben előadják ez előtt.

 

Borítékolom, hogy óriási lesz. Néha bealszik a Rebels, de az évad jelen szakaszában épp nagyon él: az előző két rész is óriási volt, EZ itt csont nélkül 10-es.

Nagyon tehetséges és kreatív a stáb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló epizód! Végre Thrawn hasznát vette a korábban a lázadóktól begyűjtött infóknak. Yulareennek meg külön örültem, főleg az eredeti hangjával. Nem semmi, milyen kapcsolódási pontot jelent a TCW-hez. Thrawn meg igazából bármelyik részt el tudná vinni a hátán, annyira hideg, kimért, badass. Az előző rész egy picit jobban tetszett, de ez is kiváló volt, és alighanem Kallus ügynöknek hamarosan harangoznak!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 6 hónappal később...

Azoknak, akik nem ismerik a Legends-t:

 

 

Rukh egy noghri bérgyilkos, aki Thrawn testőre és végrehajtója volt, elég emblematikus figura a Thrawn-trilógiában. Ahogy olvasom Dzséjt kommentjét,

a név említése valóban megelőlegezett a karakter későbbi szereplésének.

 

 

Most már Pellaeon felbukkanásának tudnék csak igazán örülni. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Túl vagyok ezen az epizódon is, és most már ez is felkerült az évad legszuperebb részeit felvonultató listámra. :)

Nem is tudom, mikor rágtam ennyit a körmeim (ezt természetesen átvitt értelemben kell érteni) utoljára így egy Rebels-epizód alkalmával. Végig nagyon izgalmas és eseménydús volt. Az eleje kifejezetten elnyerte a tetszésem, amikor is mindent Kallus szemszögéből élhettünk át, ezáltal olyan érzésem támadt, mintha egy videojátékot irányítanék. Nagyon élveztem.

Ez a Thrawn pedig egy zseniális pasas. Hihetetlen. Már Timothy Zahn Kirajzás című könyvében felfigyeltem a fondorlatosságára, az eszére, amit a Lázadókban tökéletesen sikerült is visszaadni. Minden kicsi, apró részletre odafigyel, logikusan gondolkodik, és egyszerűen óriási az a ridegség, az a higgadtság, miközben beszél, közben összehúzva a szemöldökét a vörös szemei felett. Remek húzás volt Filoniéktól, hogy beletették őt a sorozatba.

Kallus sorsára pedig kíváncsi vagyok, Thrawn bácsi biztos nem fogja őt hátba veregetni az árulásáért. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 évvel később...
4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Thrawn droidjai nem pont ugyanolyan dark trooperek, mint amik Gideon hajóján voltak?

Bár hasonlítanak, de nem ugyanolyanok, Thrawn DT-szériás őrszem droidokkal harcol. Ezeket már a klón háborúk idején is használták, például, amikor Tarkin felmérte a 99-eseket, ilyeneket eresztett rájuk. Gideonnak 3. fázisú Dark Trooperei voltak, amik a Dark Trooper program végtermékei. Az 1. és 2. fázisú Dark Trooperek még sima rohamosztagosok voltak erősen felfegyverezve és felpáncélozva, a 3. fázisú volt az első droid Dark Trooper.

Az univerzumon belül nincs sok közös a 3. fézusú Dark Trooperekben és a DT-szériás őrszem droidokban, maximum annyi, hogy mindkettő droid és a dizájn hasonló. Mivel még a Birodalom is átvett formákat és eszközöket a Köztársaságból (mint látható, magát a DT őrszem droidokat is), így feltételezhető, hogy a DT volt az ihletadója a Dark Trooper droidoknak, mint ahogy a stormtrooper páncél elődje volt a Phase I és Phase II klón páncélok. De alalpvetően két különböző droidtípusról van szó, amelyek között közel 30 év a különbség. Érdekesség, hogy a DT-ket ugyanaz a Baktoid Combat Automata gyártja, mint a B1-es és B2-es harci droidokat, vagy a BX kommandós droidokat, ahogy a T-szériás taktikai droidokat és az ST-szériás szuper taktikai droidokat is.

A valóságban mindkettőt a Star Wars: Dark Froce című videójátékban megjelent 3. fázisú Dark Trooper droidokról mintázták. Sőt sanszos, hogy a Rebels készítésekor még ezeket is Dark Troopernek gondolták, és a DT akkor még annak a rövidítése volt, de szerencsére sosem fedték fel, hogy in-universe mit jelelöl a DT.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.