Ugrás a kommentre

3x19 - Zero Hour


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

19. rész - Zero Hour / Nulladik óra

 

epguider319.jpg

 

Írta: Steven Melching, Henry Gilroy, Matt Michnovetz

Rendezte: Justine Ridge

 

Helyszín: Atollon, Lothal, Krownest

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Kallus ügynök - David Oyelowo

Jun Sato parancsnok - Keone Young

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Wilhuff Tarkin nagy moff - Stephen Stanton

Jan Dodonna tábornok - Michael Bell

Bendu - Tom Baker

Rex - Dee Bradley Baker

Mon Mothma - Genevieve O'Reilly

Fenn Rau - Kevin McKidd

Woldar parancsnok - Steve Blum

Tristan Wren - Ritesh Rajan

Ursa Wren - Sharmila Devar

Ryder Azadi - Clancy Brown

Wedge Antilles - Nathan Kress

Derek Klivian (Hobbie) - Trevor Devall

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

A Főnix és a Massassi lázadó sejt egyesül, hogy megtámadják a lothali birodalmi gyárat és megmutassák a Galaxisnak, mire is képesek. De fogalmuk sincs arról, hogy Thrawn már tud a tervről, és Kallust használja arra, hogy megtudja, hol van a Chopper bázis.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A sorozatban most debütáltak a Halálosztagosok, akiket a Rogue One-ban láthattunk először. A Thrawnt kísérő katonák sisakjának alsó része zölden világít. A mozifilmekhez készült terveken, majd később több promóciós fotón is így mutatják őket, ám végül a filmbe már nem így kerültek bele.

- Bár Jan Dodonnát már már láthattuk a háttérben a 3x16 Secret Cargo című epizódban, igazi debütálása erre a részre tehető. A karakter hangját az a Michael Bell kölcsönzi, aki már az A New Hope-ban is szinkronizált. Akkoriban Willard parancsnok hangjaként ismerhettük meg.

- Sato parancsnok "Aurek 1 védelmi formációjának" elnevezése az aurebesh ABC-ből kapta a nevét. Az ABC első betűje az "aurek".

- Amikor Hera kiadja az evakuálási parancsot, ugyanazt a kódot mondja ("Key One Zero"), amit Leia is használ a Hoth kiürítésekor.

- Thrawn említést tesz a lázadók által alkalmazott Danaan taktikáról. Az elnevezés eredetét egy Homérosz műben, az Iliad and the Odyssey-ben kell keresnünk. Danaan a másik neve azoknak az ősi görögöknek, akiket Achaeneknek hív Homérosz a művében.

- Dodonna tábornok flottájának elnevezése: "Massassi Csoport". Nevüket a Yavin IV ősi templomai ihlették. A név az eredeti Star Wars: A New Hope forgatókönyvben szerepel először.

- Ezra űrruháját a Köztársaságban gyártották. Erre a ruha vállán látható nyolcküllős jelzés is utal. A viselet jó példa arra, hogy ami jó minőség, az sokáig használatban maradt.

- Tristan Wren jobb vállvértjén Sabine illusztrációja látható.

- Thrawn admirális a birodalmi tisztek harci egyenruháját viseli. Korábban már láttuk ezt a viseletet Veers tábornokon és Tarkin kormányzón is. Thrawn öltözékének színe igazodik az uniformisához, ezen felül pedig az admirális jelzése is megtalálható, a sisakjának tetején.

- A lázadó flotta hajói között felfedezhetünk egy Dornean gunshipet is, amit eredetileg a Return of the Jedihoz készítettek, mint háttérjárművet. A Rebelshez készült modellt átalakítva felhasználták a Rogue One-ban is.

- A finálé elhozta a Phoenix-osztag végzetét is. Elpusztult a szállítóhajójuk, az atolloni bázisuk is megsemmisült és nem utolsó sorban Sato parancsnok is elhalálozott.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Deathtrooper teljes karakterkoncepció-rajz

 

2.jpg

Az Y-szárnyú koncepciórajza

 

3.jpg

A Nebulon fregatt koncepció rajza

 

4.jpg

A Bendu vihar

 

5.jpg

Thrawn és Kallus

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Hát ez nem lett a legvidámabb évadzáró, az fix. Ahogy sejtettem, Sato ment a levesbe - szinte biztos, hogy a kövi évadban Hera már vagy parancsnok vagy tábornok lesz -, és olyan halált halt, amire számítottam, bár azt nem hittem volna, hogy a hordozó is vele pusztul. Azért ez most nagy érvágás a lázadásnak, mert elvesztettek egy vezetőt, ráadásul az egyetlen olyan hajójukat is, amivel több vadászt tudtak mozgatni. A második évadból tudjuk, hogy ez miért problémás. A mon calamari cirkálók meg elviekben csak a yavini csata után állnak hadrendbe, mint hordozók.

 

És ha már veszteség, a Főnix-sejt technikailag megsemmisült. Oda a bázis, de a hajók java is. Két Hammerhead és egy korvett, ennyi maradt. Ezen kívül viszont komoly veszteségek érték a yavini sejtet is, azt a flottát teljesen bedarálta a Birodalom. Mindent elvesztettek, az összes Nebulon-B-t, a transzportert. Bár lehet, hogy az utolsó megmaradt korvett, de hát az már mindegy, melyik brancshoz tartozik. Szóval a felkelés azt hiszem, kicsit most megrekkent. Hatalmas ember és hajóveszteséget szenvedtek el. Ez láthatóan a morálra sem hatott jótékonyan.

 

Viszont bámulatos, hogy Thrawn tervét hogyan vágták gallyra a birodalmi tökfilkók. Kezdődött az egész Tarkin parancsával, hogy a vezetőket fogják el. Nesze, Thrawn máris nem bombázhatta hülyére az Atallont, a flottára is csak "óvatosan" lőhetett. Ha ez a parancs nincs, szerintem az egész flottát miszlikre lövi az űrben, aztán addig bombázza a bázist, amíg a pajzs szét nem omlik. De utána jött Constantine, aki bámulatos baromságot követett el... Végül az egészet lezárta Pryce, aki nem tudta megvédeni az utolsó interdictort. De Thrawn még ezekkel az inkompetensekkel is képes volt elfogni Heráékat, csak hát jött az előre nem látható: Bendu.

 

Na, ez volt a másik, ami bejött. Bendu senkinek nem fogta a pártját, nem csatlakozott a kis lázadozó genghez, őt nem érdekelte, mi jó, mi rossz. Amikor elege lett, mindenkit kirúgott a bolygójáról, pusztította mindkét fél sorait. Aztán persze Thrawn neki is odapörkölt. Azért kíváncsi vagyok, Bendu eltűnése a saját kis trükkje volt (ugye ilyet már csinált), vagy meghalt, és ugyanazt csinálta, mint az Atya, Ben és Yoda? Él vagy él? :)

 

Kallus elfogása érdekes volt, ez is bejött. Szépen kihasználta Thrawn - itt jegyezném meg, hogy végre meglengettek valamit, amit igen régóta hiányolok: a lázadók közé beépült birodalmi kémeket. Már azelőtt, hogy elkészült volna az ep1, furcsálltam, hogy a birodalmiak egyetlen kémet sem tudtak még bejuttatni a soraikba, de vajon ez miért van? Hát, úgy tűnik, vannak kémek itt-ott (viszont úgy fest, azok még nem jutottak el a Yavin IV-ig és a Dantooine-ig, szóval a nagyobb sejtekbe még így sincs). Remélem ezzel foglalkoznak majd, főleg most, hogy Kallus, aki tudja ezt, beállt a soraikba. Megjegyzem, amikor elrendelték a zsilipen való kihajítását, akkor kicsit izgultam érte, de aztán a liftnél ez elszállt. Gáz lett volna, ha Kallust két rohamosztagos intézi el. Most viszont érdekes lesz a további helyzete. Apropó, ez is egy veszteség, mert bár Kallus csatlakozott hozzájuk - amúgy mekkora jelenet volt a végén, amikor Kanan odament hozzá, az egykori ellenségek immár "barátként" találkoztak -, viszont elvesztették (az egyik) Fulcrumot (megint), az egyik legjobb kémüket, aki eléggé a tűz közelében volt.

 

Ami a jövőt illeti: azt hiszem, a Yavin IV elő fog kerülni (mondjuk kár, hogy nem a Dantooine-ra mentek, bár lehet, hogy a következő évadban ott lesznek ettől függetlenül, vagy újra külön sejté válnak). Ez viszont magával hozhat olyan érdekes dolgokat, mint Cassian és Draven, a Vörös osztag. Apropó, jó volt látni a Death Troopereket. Ez is egy kicsit összekapcsolja a Rebelst a Rogue One-nal.

Érdekes téma lehet, hogyan épül fel a lázadás ebből a csapásból, ami most érte őket. Illetve, mit fog ez jelenteni Mandalore számára? Már most polgárháború dúl, de szerintem az Uralkodó agyvizét tovább fogja forralni, ha meghallja, hogy nyíltan segítenek a Lázadóknak. Sabine ezen a vonalon újra előkerülhet - és jó volt újra látni, azért kicsit hiányzik. Illetve azt sem szabad elfeledni, hogy a Lothalon még mindig üzemel a Defender gyár. A lothali támadás, amire annyi ideig készültek, teljesen meghiúsult, ami egy újabb érvágás. És nyilván Thrawn sem tesz le arról, hogy elkapja a lázadókat. Bár Bendu nem jósolt fényes jövőt neki. :)

 

Összességében szerintem egy remek évzáró volt, jobb, mint a tavalyi, mert nekem legalábbis nem maradt a végén hiányérzetem, és azt sem éreztem, hogy a készítők az utolsó pillanatban visszakoztak. Ugyan ezúttal sem vesztettünk el senkit a főszereplők közül (amit én még mindig nem tudok kifogásolni), enélkül is képesek voltak arra az alkotók, hogy komoly csapást mérjenek hőseinkre. Meghalt Sato, technikailag elpusztult a Főnix-sejt, a yavini sejtet is komoly csapás érte, rengeteg ember halt meg, rengeteg hajó veszett oda, a nagy lothali offenzíva meghiúsult, az egyik legfontosabb kémük kiesett a hírszerző játékból, oda a Chopper bázis, és már Bendu sem látja el jó tanácsokkal Kanant. Azért ez elég súlyos lista. Az atolloni csata olyan lett, mint a hoth-i: a szellemi győzelem a Birodalomé, ugyanakkor a céljukat nem érték el. Viszont sokkal súlyosabb károkat okozhattak most.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sziasztok!

 

Oh my god :clap: :clap: :clap:

 

Hát milyen évadzáró volt ez kérem szépen. Bár nem veszítettünk el egyetlenegy főszereplőt sem, azért mégis volt bőven veszteség a lázadók oldalán: először is elvesztették Satot: hát meg kell hogy mondjam, eléggé semleges volt számomra a karakter, és ez talán egy kicsit javult e rész után, viszont mivel nem látjuk őt a RO -ban és az OT -ban sem szerepel, így kézenfekvő volt az elhalálozása. Annak viszont örülök, hogy az unokaöccse és a kis bandája nem jelent meg :D.

 

Továbbá Dodonna sejtje is komoly károkat szenvedett. Ez számomra meghökkentő volt.

 

És az Interdictor felbukkanásának is maxi örültem. Az egyik legötletesebb birodalmi hajó szerintem. Továbbá láthattuk a GoG -ban látott pajzsgenerátort, amelyet ahogy figyeltem rendesen átalakítottak. Ki bírta egy darabig az fix, de Thrawn és terve ellen szerintem nem sok esélye volt a lázadóknak. Persze Constantine és Pryce kellettek, mert hát fontos személyek :45:. Komolyan, Thrawn nem gondolkodott el azon, hogy az admirálist eltünteti? Én már az Iron Squadron c. rész után eltüntettem volna a képből. Ekkora egy h*lyét :D.

Pryce meg a másik. Harcolni tud, de ha irányítania kell egy csatát, azt se tudja, hogy mi a helyzet.

 

A csata mind az űrben, és mind a szárazföldön nagyon jó volt.

 

Sabine és a mandalore -ok visszatérése tette egyrészt az évadzárót lenyűgözővé. Komolyan mondom, Sabine lett a Darksaber -es rész után az egyik kedvencem a sorozatban( a másik a jó öreg Thrawn :D ). Ámbár nem olyan nagy erővel tért vissza Ezra, azért mégis sikerült a másik Interdictort is megsemmisíteniük.

 

A másik lenyűgöző dolog az maga Bendu volt: már volt régebben egy olyan írás, amelyben azt írták, hogy Bendu még szerepelni fog és ízelítőt kapunk a hatalmából. Nos, ez meg is történt, és aztak*rva :D. Jobb szó erre nincs, Bendu egy vadállat. Nem segített egyik oldalnak sem, hanem kitessékelte őket Atollon -ról. Thrawn és Bendu beszélgetése is remek volt. Bendu eltűnése elgondolkodtatott: most ő úgy tűnt el, mint Yoda az EpVI -ban vagy Obi-wan az EpIV -ben?

Ami még érdekes, az Thrawn jövője :hmm: : hallhattuk, Bendu megjósolta a főadmirális jövőjét. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz akkor Thrawn sorsa. Vajon a 4. évadban is Kananékat hajkurássza? Vagy megy ki az Ismeretlen Régiókba, hogy majd aztán visszatérhessen egy esetleges EpVI-EpVII között lévő sorozat kedvéért?

 

Ha már Thrawn, a fickó egyszerűen lenyűgöző. Az elején, amikor Kallussal harcoltak, én már azt hittem hogy Kallust lelöki a toronyból. Durva lett volna. Na de hogy lement a bolygóra, és elfogatta Heráékat, na az ütött rendesen. Amikor Bendu közbelépett, féltem egy kicsit, hogy nehogy itt legyen vége Thrawn pályafutásának, mert akkor csalódott lettem volna. Szerencsére nem ez lett.

A deathtrooperek megjelenése is boldogsággal töltött el.

 

Kallus immár nem Fulcrum. Drukkoltam neki, hogy élje túl ezt az évadot(az első évadban meg utáltam :lol: ), és volt a fináléban két olyan pillanat, amikor azt hittem, hogy vége lesz Kallusnak. Az első esetet már fentebb említettem, ám a másodiknál gondoltam azt, hogy ugye ez most valami vicc? Két semmirekellő rohamoszi okozza majd a végét Agent Fulcrum -nak? Viszont Kallus mosolya után megnyugodtam. És a végén, amikor Kanan és Kallus a Ghost -on van. Egy kicsit elérzékenyültem no. Két régi "ősellenség" most egy oldalon áll.

 

A vége érdekes jövőt tár elénk: most akkor mi lesz a lázadással? Elég elhamarkodott döntés volt Bail -ék részéről, hogy megalakítsák a Szövetséget, ezt Monthma ki is mondja. Apropó, akkor most jól gondolom, hogy Yavinra mentek Kananék?

Mi a helyzet a birodalommal? Thrawn ezek után mihez kezd majd? A két jedi további sorsa?

 

Mind-mind érdekes kérdés, és pont ezért tűkön ülve várom a 4. évadot :) De előbb jöjjön a Celebration :D.

 

Mindent összegezve szerintem ez egy nagyon jó évadzáró volt. Most még nem tudom eldönteni, hogy ez vagy a tavalyi évadzáró volt-e a jobb, de az biztos, hogy ez az évad sokkal jobb lett, mint az első vagy a második évad. És ez nagyban köszönhető az évad második felének.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindössze néhány Rebels epizódnál éreztem ezt eddig: ez bizony film szintű rész volt! Amit itt 40 percben prezentáltak, az lazán befért volna bármilyen élőszereplős formában, akárhova. Akinek ez nem tetszett - ha egyáltalán van ilyen - az gondolkodjon el rajta, hogy érdemes-e Rebelst, sőt, Star Warst néznie, mert ez ízig-vérig az volt! :clap: Számomra itt minden stimmelt:

- a zene, Thrawn témája, ami persze nem új keletű, önmagában zseniális, de ami pl. a zöld lézeráradatnál hallatszik, az is. Az orgonasípok - ha jól hallom - kísérteties hangulatot adtak az egész résznek, akárcsak a bolygó

- a főellenség - Thrawn, aki az előnyére fordított minden korábbi húzását, és aki csak azért nem jár sikerrel, mert az ütődött birodalmiak és a körülmények - Bendu - ebben megakadályozták

- Erő-misztikum - a Bendu révén ismét láthattuk, mire képes az Erő, és a végén lévő "trükk", ahogy Dzséjt is írta, minimum elgondolkodtató,

- a látvány: milyen űber brutál durva volt már a zöld lézershow, illetve az űrcsata, vagy éppen Sato halála? Szó szerint látványorgia volt, és ami ennél is fontosabb:

- TÉT!!! Volt tétje az eseményeknek. Egyetlen párharc, űrpárbaj vagy fénykard összecsapás sem lehet az igazi, ha a résztvevőkről tudjuk, hogy nem eshet bajuk. Hát itt erről szó sem volt: a Birodalom végre komoly károkat okozott a lázadásnak, és az egész epizód kicsengése pont emiatt Birodalom Visszavágosra sikerült, amire rá is játszottak az AT-AT-k, vagy a zene, amikor az első hajók elhagyják a bázist az első evakuálási kísérletkor.

 

Számomra ez eddig messze a legjobb Rebels epizód, sőt, az összes évadzáró közül - ideértve a TCW-t is - ez tetszett eddig a legjobban. Ha azt mondom, 10-es skálán 10-es, akkor keveset mondtam, mert itt jóval túlhaladták az animációs keretek adta lehetőséget, ahogy említettem, ez film szintű epizód volt minőségben, amit simán el tudnák képzelni élőszereplős megvalósítási formában, egy az egyben átültetve cakum-pakk.

 

Egyébként csak egy kérdés a végére: a Lázadók későbbi üldözésekor azért nem használ a Birodalom ilyen interdictor hajókat, mert csak ez a kettő volt? Csak mert pl. a Hoth felett, vagy a többi kiűzéskor - amit nem láttunk az EpIV-EpV között - gondolom tökéletes lenne, hiszen így esélytelenek a lázadók, hogy elsurranjanak a birodalmi blokád mellett.

 

És mégegyszer a végére: LE A KALAPPAL. Ez most zseniális volt. Végre!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként csak egy kérdés a végére: a Lázadók későbbi üldözésekor azért nem használ a Birodalom ilyen interdictor hajókat, mert csak ez a kettő volt? Csak mert pl. a Hoth felett, vagy a többi kiűzéskor - amit nem láttunk az EpIV-EpV között - gondolom tökéletes lenne, hiszen így esélytelenek a lázadók, hogy elsurranjanak a birodalmi blokád mellett.

A Hoth-nál azért nem használtak, mert a Death Squadronban nincs ilyen - hogy miért nincs, az jó kérdés. De szerintem eleve nincs sok belőle a Birodalomnak, hiszen alig egy éve még csak egy prototípus létezett, éppen azt tesztelték, amikor a Lázadók belefutottak. Úgyhogy lehet, hogy öt évvel ezután sincs még annyi belőlük, hogy azokat random bevessék. Vagy már egyáltalán nincsen.

 

Nekem még az is nagyon tetszett ebben az epizódban, ahogy egyik jelenetben Thrawn magyarázza a lázadók következő lépését, aztán nem sokkal később Hera beszél Thrawn következő lépéséről. Egy egyszerű, elegáns húzással bemutatták, hogy Hera intellektusban felveszi a versenyt Thrawnnal. Sőt, ahogy elnéztem, a lázadó vezetők között a főadmirális Herában látta meg az ellenfelét, még amikor ott van Sato és Dodonna is, akkor is a nőhöz intézi a szavait.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, ez volt a másik, ami bejött. Bendu senkinek nem fogta a pártját, nem csatlakozott a kis lázadozó genghez, őt nem érdekelte, mi jó, mi rossz. Amikor elege lett, mindenkit kirúgott a bolygójáról, pusztította mindkét fél sorait. Aztán persze Thrawn neki is odapörkölt. Azért kíváncsi vagyok, Bendu eltűnése a saját kis trükkje volt (ugye ilyet már csinált), vagy meghalt, és ugyanazt csinálta, mint az Atya, Ben és Yoda? Él vagy él? :)

Szerintem eltűnt, mert ott van a lövésnyom a földön, szóval Thrawn tuti nem találta el. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bendu mit jósol Thrawn-nak? Nem értetettem teljesen a szöveget.

 

I see your defeat, like many arms surrounding you in a cold embrace.. Ez azt jelenti, hogy Bendu látja, hogy Thrawnt legyőzik, és egy csomó kar körbeöleli vagy valami ilyesmi.(bocsika az angol tudásomért, de ennyit tudtam kivenni belőle :) )

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, ez már sokkal tetszetősebb volt, mint a múlt heti... bár némi hiányérzetem azért maradt.

 

Azt hiszem ilyen látványos és érzelemdús űrcsatát még animációs fronton nem láttam a SW történelmében. Nagyon ütős volt a hangulat, ahogy Thrawn végig nyeregben volt és szinte kézzel foghatóan érződött, ahogy szorul a hurok a lázadók körül. Ők is érezték a feszültséget és ott volt az az elkeseredettség is kicsit, hogy ebből a helyzetből nincs nagyon kiút... ami hát sok Rebels epizód során nem merül ténylegesen fel, mert mindig kicsúsznak a birodalmiak kezei küzl... sajnos végül most is így alakult. Az atmoszférateremtés mellett a látvány is nagyon jól sikerült, az üldözések, a robbanások, a lángoló roncsok mind nagyon jól mutattak, egy igazi adrenalin löket volt ez a szekvencia. Sato halála pedig azt gondolom nagyon szépre sikerült, a tábornok a hajójával együtt veszett oda, úgy hogy közben az övéit szolgálta. Azt mondjuk sajnáltam, hogy az ismerősebb arcok közül csak Satot merték kiírni... de erről majd még később. Itt ami még szúrta a szemem, az ez a köztes megoldás volt, hogy egyrészt Thrawnt a szinte tévedhetetlen intellektusával és mindent kiismerő analitikus képességével nem akarták úgy beállítnai, mint akit taktikailag legyőznek a lázadók, hogy így megmaradjon a renoméja. Valami hiba mégis kellett, hogy ne zúzza össze őket teljesen Thrawn, erre Konstantine vitte el a balhét, a saját magánakciójával. Érthető volt, hogy megrészegült a siker illatától, de így szembemenni Thrawnnal, valahogy mégis a főadmirális renoméját rontotta a szememben, hogy nem tudta fenntartani a fegyelmet teljesen.

 

A "szőnyegbombázás" során is maradt bennem egy kis diszkomfort érzés eziránt a megoldás iránt, hogy már majdnem szétmegy a pajzs, de micsoda szerencse, még pont azelőtt leállíttatja Thrawn a tüzelést. Persze erről nem ő tehetett, nem is akarom a nyakába varrni, hogy miért nem folytatta még fél percig, mert akkor leradírozhatta volna Főnix sejtet... hanem itt inkább a készítők részéről éreztem ezt olyan nehezen megfogható jelzővel "hollywood-i" megoldásnak. Ha jól tart a pajzs, a birodalmiak felismerik, hogy szárazföldi egységekkel kell megostomolni őket azt jobb megoldásnak tartottam volna, mint ezt az 'épphogy megúsztuk' klisét. Ami szintén nehez volt komolyan vehető az az, ahogy Kanan kolbászol meg szlalomozik kint, mikor tűz alá vették a bolygót, ha talál valami védett menedéket és ott vár míg elül a támadás ezen hulláma az kevésbé rajzfilmszerű lett volna.

A szárazföldi offenzíva nagyon kemény volt. Felvonultatták AT-ST-ket, AT-AT-kat, voltak kemény tűzpárbajok, de már-már azt hittem, hogy azért megint kicsusszanak a karmaik közül a lázadók. Meglepetésemre, örömmel konstatáltam, hogy bekerítették őket a birodalmiak és ténylegesen sarokba szorították a Főnix sejtet. (Ahogy körbezárták őket, felsejlett előttem a geonosisi aréna hasonló jelenete.) Erre sajnos amolyan deus ex machina módra jön a Bendu és végül az ő "segítségével" azért csak meglógtak a lázadók. Ráadásul Kallust sem sikerült likvidálni... mondjuk sajnáltam is volna, ha így van neki vége. Már a rész elején az elfogását sem éreztem olyan igazán különlegesnek, ahogy hátulról Thrawn rajtakapja, mint valami rossz gyereket az olyan béna volt, majd leálltak verekedni és simán elhurcolták. Ezek után végig mozizta a két epizódot, majd minimális erőfeszítésekkel lerázta a rohamosztagosokat. Igazából így méltatlan is lett volna, ha mondjuk szétlövik a mentőkabinját, neki remélem valami sokkal epicebb, méltóságteljesebb katartikus halált szánnak. Mondjuk ilyesfélére szerintem tökéletes alkalom lett volna ez az évadzáró és Thrawn mesterterve, amiben Kallus cseles önfeláldozása lehetett volna a kulcs (nem Konstantine baklövése).

A Bendura még visszatérve, az nagyon tetszett nekem, hogy Kanan győzködésére sem állt melléjük (még ha az az önérzeteskedés egy ilyen talmi hívságok felett álló lénytől meglehetősen karakteridegenül hatott is) és tényleg megmaradt középen. A vége több értelmezést is felvet, szerintem bizots visszatér még valamilyen formában, mert azért ő továbbra is nagyon a levegőben lóg ezzel a középutasságával és egyben az egész létezésével. :hmm:

 

Jó volt viszontlátni a Wren klánt és a mandaloriaiakat, ez már egy kicsit a jövőbe is bepillantást engedett. Nagyon kíváncsi lennék arra a polgárháborúra. Sabine visszatérésével teljes volt megint a "család", ezt jó volt viszontlátni, akkor is, ha mégis itt azért szurkoltam, hogy valamelyik főbb szereplőt sikerüljön megölnie a Birodalomnak.

Na és akkor Thrawnról még pár gondolat. Baromi jól építgették fel, egyrészt, már az átemelése, átdolgozása is az EU-ból a sorozatba szerintem tanári módon volt végrehajtva. Majdnem azt mondom itt még jobban is tetszett, mint a könyvekben. Nagyszerű jelenléte van a képernyőn, ahogy ezzel a hideg, számító, elemző stílusával és az intellektusával gyakorlatilag képes elhomályosítani bárkit maga körül és az amúgy még jobb képességű birodalmiak is gyenge kezdőnek tűnnek hozzá képest. Ebben a nagy szerepe van Lars Mikkelsennek, ugyanis Thrawn hanghorodzása is egyfajta felsőbségérzetet kelt bennem, ami nagyon sokat tesz hozzá a karakterhez. Azok után, hogy ennyit méltattam nekem itt mégis kicsit csalódás volt. Főleg a végén, ott úgy éreztem, hogy túlságosan magabiztos, mintha már az önuralom páncélja nem lenne annyira szoros rajta és ahogy reagált például a Bendura, ott sokkal inkább egy beképzelt birodalmi tiszt benyomását keltette, mint egy kíváncsi, vizsgálódó elméét, aki tudni akarja mi ez az életforma és mit tudnánk kezdeni vele.

 

Ez egy nagyon jó kis, puskaporos lezárás volt, de nálam csak a szimplán "jó" kategóriába sorolnám, ha sokkal bátrabbak lettek volna, akkor akár a kedvenc Rebels epizódom is lehetett volna. Várom a következő évadot. :cool:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Thrawn azért nem lőtte szét őket, mert Tarkin élve akarta a vezetőket. Azzal a lézerzuhataggal csak azt közvetítette a lázadók felé, hogy simán megölhetné őket ha akarná. Nem véletlen a végén állította le a lövöldözést. Elég megnézni az arcát. :)

 

Egyébként nem értem, hogy miért lesz jobb valami attól ha főszereplők meghalnak? :hmm: Biztos lesz ilyen, de majd a sorozat vége felé. Szerintem egy epizód vagy éppen az adott évad jósága nem attól függ, hogy meghal-e benne valaki fontos vagy nem.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Thrawn azért nem lőtte szét őket, mert Tarkin élve akarta a vezetőket. Azzal a lézerzuhataggal csak azt közvetítette a lázadók felé, hogy simán megölhetné őket ha akarná. Nem véletlen a végén állította le a lövöldözést. Elég megnézni az arcát. :)

 

Nekem nem ez jött le belőle, bár lehet, hogy tévedek. :) Ezzel együtt nekem az volt az érzésem, hogy nem feltétlenül ragaszkodik ahhoz, hogy éljenek. Ha sikerült volna a csillagrombolókkal megsemmisíteni a pajzsot, utána még mindig megadásra késztethette volna őket... de a pajzs még éppenhogy kitartott. Ha pedig simán tart a pajzs utána ugyanúgy le kellett volna szálniuk a felszínre és ott támadni, mint ahogy ezt meg is tették, de az a jelenet nálam úgy jobban müködött volna.

 

 

Egyébként nem értem, hogy miért lesz jobb valami attól ha főszereplők meghalnak? :hmm: Biztos lesz ilyen, de majd a sorozat vége felé. Szerintem egy epizód vagy éppen az adott évad jósága nem attól függ, hogy meghal-e benne valaki fontos vagy nem.

 

Nem a "jóság" függ tőle - bár ez nehezen megfogható - hanem számomra fontos lett volna, hogy a főszereplők ne usszanak meg mindent, mert az kicsit súlytalanná teszi a konfliktushelyzeteket. Kallus szájából hangzik el az epizód során valami olyasmi, hogy sok lehetetlennek tűnő helyzetben volt része, ahol ezek a lázadók meglógtak a kezei közül... erre Thrawn rávágja, hogy de én nem vagyok olyan (béna) mint maga, és én pont ezt vártam. Ezzel együtt Thrawnnak sem sikerült elkapnia őket, sőt még a végén Kallus is kicsúszott a kezeik közül. Nekem ez nem tetszett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem a "jóság" függ tőle - bár ez nehezen megfogható - hanem számomra fontos lett volna, hogy a főszereplők ne usszanak meg mindent, mert az kicsit súlytalanná teszi a konfliktushelyzeteket. Kallus szájából hangzik el az epizód során valami olyasmi, hogy sok lehetetlennek tűnő helyzetben volt része, ahol ezek a lázadók meglógtak a kezei közül... erre Thrawn rávágja, hogy de én nem vagyok olyan (béna) mint maga, és én pont ezt vártam. Ezzel együtt Thrawnnak sem sikerült elkapnia őket, sőt még a végén Kallus is kicsúszott a kezeik közül. Nekem ez nem tetszett.

Igen alapból én is így vagyok ezzel, de itt most ezzel szemernyi probléma sem lehetett: Sato halála és a Főnix sejt szinte teljes leamortizálása nagyon is súlyos veszteségeket okozott a Lázadóknak, így az eseményeknek komoly tétje lett, ráadásul Thrawn is komoly eredményt tud felmutatni, mégha a teljes századot nem is tudta szétzúzni önhibáján kívül. Szerintem jól oldották meg, hogy átjöjjön: ez most a birodalom köre volt, de közben idomuljanak ahhoz is, hogy a Rebels egy mese.

 

Tényleg, mit gondoltak Mon Mothma szerepéről a részben? Számomra csalódást keltő volt, hogy simán feláldozta volna a századot, mondván, hogy majd "fair tárgyalást" próbálnak kieszközölni ... na persze :lol: nyilván azért akarják élve elkapni a Birodalmiak a lázadókat, hogy utána "fair tárgyalás"-t adjanak nekik... a rebelses mostani ténykedése és a RO-os ténykedése összességében eléggé töketlen imidzset adnak Mon Mothmának...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mint ahogy már a Rebels topicban is írtam, az egyetlen dolog amit hiányoltam a résszel kapcsolatban, az az hogy a nagy csapatból megint mindenki megúszta. A rész elején elkezdtem reménykedni abban, hogy Kanant most talán kiírják, főleg az Ezrával való beszélgetése volt nagyon "búcsú szagú" (tudom, hogy Freddie Prinze Jr. részt vett a 4. évad munkálatain, de ennek ezer és egy okai is lehetett). Végül nem lépték meg, pedig Thrawn karakterét ezzel aztán tényleg olyan magasságokba emelték volna, amilyet ez a sorozat még nem látott. A következő évadot már tényleg olyan érzéssel kezdhettük volna, hogy mostmár tényleg van egy igazi antagonista, akitől lehet félteni a főhőseinket, akik ezzel egyúttal elveszthették volna az érinthetetlenségüket is. Ez egy teljesen úgy ízt adna a sorozatnak, sajnálom hogy nem lépték meg végül :/

 

A rész többi részébe viszont nem tudok bele kötni. Az űrcsata kellően látványos és izgalmas volt - bevallom Sato halálakor kirázott a hideg -, a lépegetőket is végre hatásosan sikerült valakinek alkalmaznia. A death trooperek most sem nyújtottak semmi extrát, de mindenképp jó volt őket ismét (először :D ) látni, még ha a design nem is passzolt tökéletesen. Reméle azért Price kap egy "ejnye-bejnéyét", hogy hagyta, hogy <10 mandalore-i hajó elintézzen egy Interdictort (amik elég sebezhetőnek tűnnek)

Bendu esetében örültem, hogy nem foglalt álláspontot egyik fél mellett sem, és ezzel hű maradt a alapelveivel. Örültem is, hogy Thrawn egy kicsit felhúzta magát rajta, és megpróbálta megölni. Előszöris láthatta, hogy mire képes, így veszélyes "életben hagyni", másodszor viszont neki "köszönheti", hogy a lázadó fejesek kicsúsztak a kezéből, így érthető a viselkedése.

Tetszik, ahogy felvezették a mandalore-i polgárháborút is. Nem a képünkbe tolva, de azért mostantól ott fog lebegni a háttérben, hogy bizony Sabine-ék sorsa sem fenékig tejfel.

 

Várós, hogy innen, merre viszik majd a sztorit

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg, mit gondoltak Mon Mothma szerepéről a részben? Számomra csalódást keltő volt, hogy simán feláldozta volna a századot, mondván, hogy majd "fair tárgyalást" próbálnak kieszközölni ... na persze :lol: nyilván azért akarják élve elkapni a Birodalmiak a lázadókat, hogy utána "fair tárgyalás"-t adjanak nekik... a rebelses mostani ténykedése és a RO-os ténykedése összességében eléggé töketlen imidzset adnak Mon Mothmának...

 

Hát egy kicsit én is csalódtam benne. Szerintem ő túlságosan diplomatikus úton közelítette meg ezt a dolgot. Vagyis hát, gondolom én :hmm:.

 

Azért a birodalom eddigi megítéléséből Monthma tévesen ítélkezett. Alapból, Tarkin elfogatni akarta a vezetőket, és gondolom ezek után mentek volna a börtönbe, vagy mittudomén elintézik, hogy likvidálják őket.

 

De ha jól tudom, Monthma megítélése az új kánonban nem annyira pozitív.

 

Más: Amikor Ezra megérkezik Sabinékhoz, akkor ők tulajdonképpen mit néztek :hmm: ? Nem nagyon tudtam kivenni abból a katyvaszból, de valahogy úgy érzem, egy térképféle lehetett.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Más: Amikor Ezra megérkezik Sabinékhoz, akkor ők tulajdonképpen mit néztek :hmm: ? Nem nagyon tudtam kivenni abból a katyvaszból, de valahogy úgy érzem, egy térképféle lehetett.

Az a mandalori űr térképe lehet, hisz mondják, hogy épp polgárháborúban vannak.

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus évadzáró volt! Nekem semmi hiányérzetem nem támadt attól, hogy Heráék megmenekültek, és külön öröm, hogy Kallus ugyan már az elején lebukott, de végül egy monoklival még ő is megúszta. :)

Thrawn terve jól működött, egyetlen bökkenő az volt, hogy materiális oldalról közelítette meg problémát és a megoldást is, és Benduval nem tudott mit kezdeni. Hiába magasan intelligens és még a művészetet is értékeli, de nincs fogékonysága a spirituális dolgok iránt, és ez a Star Warsban komoly hátrány. :) Egyébként ha fogékony lenne, akkor talán nem a flottát vezetné, hanem ő lenne Sidious tanítványa, vagy talán pont nem, mert nem hiányozna Sidiousnak egy ilyen intelligens potenciális ellenfél. :D

 

Az űrcsata izgalmas volt és piszok látványos, Hera pedig az a vezető, amely fajtából a lázadóknak jó sokra lenne szüksége. Nagyon szeretem a karaktert, mert mindig hideg fejjel képes dönteni, miközben pedig egy jószívű, és a saját embereiért mindenre képes főnök, egy nő, akinél az ész, a szív, és a lélekjelenlét kart karba öltve sétálnak. :) Abszolút tekintély, nem csoda, hogy Thrawn őt tekinti a valódi ellenfélnek.

 

Ez az évad összességében is nagyon tetszett, már most várom a következőt! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg, mit gondoltak Mon Mothma szerepéről a részben? Számomra csalódást keltő volt, hogy simán feláldozta volna a századot, mondván, hogy majd "fair tárgyalást" próbálnak kieszközölni ... na persze :lol: nyilván azért akarják élve elkapni a Birodalmiak a lázadókat, hogy utána "fair tárgyalás"-t adjanak nekik... a rebelses mostani ténykedése és a RO-os ténykedése összességében eléggé töketlen imidzset adnak Mon Mothmának...

Ehhez az imidzshez még tegyük hozzá, hogy az új Köztársaság is az ő módszerei miatt rohad. Mon Mothmát az új kánon nem tünteti fel túl jó színben, az fix. Mondjuk nekem ez tetszik, mert így legalább a hősök sem tökéletesek, ráadásul megmutatkozik, hogy pusztán az ideológia kevés egy működő szervezethez. Mind a Szövetség kezdeti tehetetlensége, mind az új Köztársaság későbbi hanyatlása a zsarnokságtól való rettegés miatt van. Illetve, az is megmutatkozik, hogy katonai műveleteket miért nem szabadna civileknek irányítania.

Mothma lehet, hogy morálisan egy angyal, ugyanakkor pont ez teszi szerintem rossz vezetővé. Üdítő is, hogy az ep6-ban inkább már csak szellemi vezetőnek tűnik, szerintem a scarifi csata után az egész civil vezetői testület a Szövetségben kispadra lett ültetve, már ha a feloszlás után újra összeálltak.

Illetve hozzátenném még, hogy mintha bátortalan is lenne. A kezdeti lelkesedését az első nehézségek hamar visszavetik. Az RO-ban is hagyja, hogy leszavazzák, itt is, épp csak összeállt egy szövetség, amint a Birodalom rálépett a lábukra, simán veszni hagyna két sejtet, bízva a fair tárgyalásokban - mai megint csak azt mutatja, hogy pocsék vezető, és meglehetősen naiv is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem a te hibád, ez egy teljesen újfajta térképnek tűnik ezzel a "csöves" elrendezéssel.

 

Eléggé furának hat, de hát Mandalore -ról beszélünk :). Nekem így néhányszor megtekintve tetszetős.

 

Illetve hozzátenném még, hogy mintha bátortalan is lenne. A kezdeti lelkesedését az első nehézségek hamar visszavetik. Az RO-ban is hagyja, hogy leszavazzák, itt is, épp csak összeállt egy szövetség, amint a Birodalom rálépett a lábukra, simán veszni hagyna két sejtet, bízva a fair tárgyalásokban - mai megint csak azt mutatja, hogy pocsék vezető, és meglehetősen naiv is.

 

Ezen én is gondolkodtam. Már a TCW -ben sem volt az az alak, aki nyíltan szembenézett Palpival a Szenátusban(arra ott volt Padmé és Bail), és ugye a RO sem tette őt igazán karizmatikus személlyé.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek a többséggel, nagyon jó részt láthattunk zárszóként. Mintha pontot tettek volna egy szakasz végére. A Phoenix osztag valószínűleg beleolvad a megalakuló nagyobb lázadásba. Innentől lesz érdekes a dolog, hogy ki merre halad tovább.

 

A rész iróniája, hogy míg a rész elején azon örömködik Ezra, hogy micsoda szövetséget sikerült összehozni, ez a végére totálisan szét lesz lőve így még annyi se marad mint az egyesülés előtt... A Birodalom végre megmutatta az erejét, de egyúttal a gyengéjét is, ami a nem teljesen kompetens tisztekben rejlik. Szerintem Konstatine-nak nagy szerencséje, hogy jobb létre szenderült a robbanásban, mert egyébként rosszabb sors várt volna rá. Ő bontotta meg Thrawn nagyszerű tervét. Pryce se jeleskedett a szürkeállomány használatában, főleg indulatból vagy pánikból próbált cselekedni, de semmiképpen sem átgondoltan. Kicsit vicces, hogy a legrátermettebb Birodalmi nem más mint az áruló Kallus. :D De még így is nagy csapást sikerült mérni a lázadókra, hála Thrawn zsenialitásának. Örörm volt látni, hogy az egész évadon át épített terve hogy valósul meg. Tényleg értelmet nyert minden, amit korábban esetleg kifogásoltam a tetteiben. Gyakorlatilag itt is győzedelmeskedett volna: ha Tarkin nem adja parancsba, hogy élve akarja a lázadó tiszteket, akkor valószínűleg már az orbitális pályáról szétlövi az egész bázist. Kíváncsi leszek vajon Thrawn miként éli majd meg ezt az egész csatát. Apropó csata. Történelmi eseménynek lehettünk tanúi, mert azt hiszem az első Birodalom-Lázadó flotta összecsapást láthattuk. :)

 

Kallusra még visszatérve. Remek volt az utolsó jelenete Kanannal. Mintha szégyenlte volna magát, pedig nincs miért. Az ős szerepére nagyon kíváncsi leszek a jövőben. Vajon hogyan illeszkedik be a csapatba? Valószínűleg Sabine helyét veszi át, és Zeb lesz a legjobb barátja. :D Apropó! Ezra mióta parancsnok? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az epizód remek volt! Nemigen tudok hozzátenni a lentiekhez.

Kallus esetén, mivel azért nyilván hírhedt karakter a lázadók közt, javasolnám, vegye fel a Draven álnevet, úgy könnyebben illeszkedik majd be. ;)

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Apropó! Ezra mióta parancsnok? :D

A Steps into Shadow óta. Ott nevezte ki Sato.

 

Ami még érdekes számomra ebben az epizódban, az Pryce viselkedése a végén. A kemény nő, aki már-már vallásos buzgalommal üldöztette a lázadókat, a végén mintha teljesen megtört volna. Vicces, de sokat mondó, amikor jelenteni akarják neki az interdictor pusztulását, erre ráordít a tisztre, hogy nem akarja hallani, csak foglalkozzanak vele. Bár a csata irányítását már elvesztette, de ezen a ponton fel is adta. A végén meg csendben nézi az elvonuló lázadókat, és olyan arcot vág, mint aki az egész életét újragondolja.

Apropó, bár bebukta a csatát, de azért azt el kell ismerni, hogy még a menekülők közül is le tudott lövetni két hadihajót. Szóval azért egy utolsó döfést még be tudott vinni. Szépítő pontokat szerzett. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ma megnéztem az évadzárót. Bendu vicces volt. Szépen kitakarította a nem oda valókat, persze, ehhez kellett egy Kanan, akinek sikerült legyáváznia. :D

Egész jó kis rész volt, hamisítatlan star wars hangulattal.

 

Remélem, a Bendu még szerephez fog jutni a következő évadban és hűvösre teszi ezt a kék fickót. :) Thrawn ügyes volt, nagy stratéga. Kár lesz majd érte. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.