Ugrás a kommentre

Game of Thrones

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Tippre azért, mert nem kifejezetten gyerekműsor, így a Legónál vagy a Hasbrónál szóba sem jön a GoT. Felnőtteknek készülő szobrok/figurák viszont vannak szép számmal, pl. a Sideshow mostanában fog kihozni egy új Daenerys Targaryen szobrot.

game-of-thrones-daenerys-targaryen-sixth-scale-figure-threezero-902928-11.jpg

Csak ezek nem játékboltban kapható cuccok. Mondjuk vannak játékboltban kapható mütyűrök is, szóval azért ennek is megvan a maga kis merchandise-a. Itt szemezgethetsz is, játék is akad, nem csak gyűjtői cucc. Meg hátizsák, meg a többi.

Illetve pont ma jött a hír, hogy talán a Bethesda (Fallout, The Elder Scrolls) is készít egy GoT videojátékot.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 28. - 12:17, Bomarr írta:

Szinte zéró akció. Az epizód 99 százalékában emberek beszélgetnek mégis az egyik legjobb epizód volt. Imádtam!

Lehet, hogy a 99% sok egy kicsit, de lényegében igazad van. Esemény még is volt bőven! Remek epizód, remek évad!

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 27. - 18:04, Bomarr írta:

Én sehol nem találtam arra infot hogy a Hajnal csatája után valaha is megtámadták volna a Falat. Biztos vagy ebben? Honnan az infó?

Akkor lehet, hogy rosszul emlékeztem. Mindenesetre az Éjkirályos történetről végül kiderült, hogy a másoknak mutattak be áldozatokat. Lehet hogy ennek az eseménynek a többszöri felemlegetése miatt alakult ki bennem az a kép, hogy a mások vissza-vissza jártak.

2017. 08. 28. - 13:52, Dzséjt írta:

Illetve pont ma jött a hír, hogy talán a Bethesda (Fallout, The Elder Scrolls) is készít egy GoT videojátékot.

Már elvileg a Skyrim is annak készült így nem meglepő a dolog (és érződik is rajta rendesen). Mindenesetre az alapok biztos megvannak, már csak elő kell keresni őket az archívumból.

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 28. - 13:52, Dzséjt írta:

Tippre azért, mert nem kifejezetten gyerekműsor, így a Legónál vagy a Hasbrónál szóba sem jön a GoT. Felnőtteknek készülő szobrok/figurák viszont vannak szép számmal, pl. a Sideshow mostanában fog kihozni egy új Daenerys Targaryen szobrot.

Csak ezek nem játékboltban kapható cuccok. Mondjuk vannak játékboltban kapható mütyűrök is, szóval azért ennek is megvan a maga kis merchandise-a. Itt szemezgethetsz is, játék is akad, nem csak gyűjtői cucc. Meg hátizsák, meg a többi.

Köszi. Nem azt írtam, hogy nincs, hanem hogy messze nincs arányban a termékek előfordulása a körülötte lévő hype-pal. Otthon ha bemegyek egy Sparba vagy Müllerbe SW cuccok garmadája jön szembe. Persze az SW erősebb brand, mint a GOT, de ahhoz képest mennyire felkapott az utóbbi világ szinten, szinte sehol semmi. De valszeg a "nem gyerekeknek szól" besorolás miatt. Pedig biztos sok 10-14 éves gyerek nézi amúgy.

Tényleg nem volt benne sok akció, de ennyit én még GoT epizódon nem izgultam. Számomra a legjobb évadzáró lett a sorozatban. Azok a felállások, azok a beszélgetések, és még fordulat is volt benne. Ojvé!

Spoileres tartalom megtekintése

Eztán epekedve várom az utolsó évadot, ami azt hiszem, mozgalmas lesz. Ha csak 2019-ben jön... de ebbe bele sem merek gondolni. Ennyire nem húzhatják az emberek idegeit. De az fix, hogy a közeljövőben újranézem a sorozatot, mert látni akarom egyben, hogyan jutottak el hőseink arra a meetingre, ahol nagyjából senki sem kedvelt senkit. :)

2017. 08. 28. - 16:25, Nabopolasszar írta:

Már elvileg a Skyrim is annak készült így nem meglepő a dolog (és érződik is rajta rendesen). Mindenesetre az alapok biztos megvannak, már csak elő kell keresni őket az archívumból.

Gyakorlatilag meg semmi köze a Skyrimnek a Game of Throneshoz, az a The Elder Scrolls 6. része, mindig is annak szánták. Az elején, 2006-ban sem merült fel még elméleti síkon sem, hogy a GoT adaptációja legyen.

2017. 08. 28. - 16:31, Donát írta:

Köszi. Nem azt írtam, hogy nincs, hanem hogy messze nincs arányban a termékek előfordulása a körülötte lévő hype-pal. Otthon ha bemegyek egy Sparba vagy Müllerbe SW cuccok garmadája jön szembe. Persze az SW erősebb brand, mint a GOT, de ahhoz képest mennyire felkapott az utóbbi világ szinten, szinte sehol semmi. De valszeg a "nem gyerekeknek szól" besorolás miatt. Pedig biztos sok 10-14 éves gyerek nézi amúgy.

Nem is írtam vagy gondoltam, hogy szerinted nincs is. ;) Viszont az, hogy a itthon Sparban vagy Müllerben nincs ilyen, az idehaza nem csoda. Ezek sajnos nem jutnak el hozzánk. Vegyük a Star Treket, fénykorában popularitásában majdnem felért a Star Warshoz, tényleg volt hozzá ezermillió cucc merchandise-ban, és még 2009-ben, amikor visszatért a moziba, még akkor is kiadtak Star Trekes kotont is. Csak hozzánk mindez nem jut el. Lehet, hogy ha az USA-ban térnénk be a Spar ottani megfelelőjébe, azért csak-csak látnánk Tommenes Redbullt vagy Theonos WC papírt. :D

Meg sajnos, hazánkban a mai napig nem kap akkora figyelmet egy sorozat, mint egy mozifilm. Erre is jó példa a Trek. Ha egy X-szárnyút akarok venni, betérek az első boltba és öt különféle X-szárnyút vehetek. Ha Enterprise-t, Amazon, Ebay, azaz rendelés külföldről. De mondjuk a GoT is jó példa rá. Hiába populáris idehaza is, max. a Holdfény és társai használják ki.

Szerkesztve: - Dzséjt
  2017. 08. 28. - 17:26, Dzséjt írta:

2017. 08. 28. - 17:26, Dzséjt írta:

Gyakorlatilag meg semmi köze a Skyrimnek a Game of Throneshoz, az a The Elder Scrolls 6. része, mindig is annak szánták. Az elején, 2006-ban sem merült fel még elméleti síkon sem, hogy a GoT adaptációja legyen.

A Bethesdát anno megkeresték, hogy ők készítsék el a Tűz és Jég dalának játékváltozatát. Ezt végül elutasították, és a saját fantasy világukat bővítették (a Skyrim amúgy az 5. és nem a 6. rész ;) ), de szerintem a Skyrimon nagyon érződik, hogy azok fektették le a világ alapjait, akiket anno megkértek, hogy gondolkozzanak a ASoIaF adaptálásán is. Eleve a sárkányok először ebben a játékban kaptak komolyabb szerepet. Maga a régió is hangulatában Északra hajaz, ahogy a polgárháborús környezet is. Ezzel nem azt mondom, hogy a GoT ihlette a Skyrimet, de az alap dizájn megalkotásánál érződnek párhuzamok.

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Csodálatos epizód volt :) A többit Dzséjt leírta, annyit tennék hozzá,

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 28. - 20:18, Pildi írta:

Sajnos nekem meg kell várnom a lányomat, aki ma nincs itthon, és mindig együtt nézzük. :( Így csak holnap lesz GoT nézés. De szuper, hogy ilyen jókat írtok róla! :)

Az semmi. Én vasárnap látom csak. :P

2017. 08. 28. - 20:18, Pildi írta:

Sajnos nekem meg kell várnom a lányomat, aki ma nincs itthon, és mindig együtt nézzük. :( Így csak holnap lesz GoT nézés. De szuper, hogy ilyen jókat írtok róla! :)

Megnézhetted volna egyedül is, aztán meg együtt. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Könvyes Sárkányok tánca spoiler + évadzáró utalás

Bomarr, esetleg? :)

Szerkesztve: - JakeSully

GoT évadzárójával kapcsolatban találtam egy-egy megmosolygató kommentet a YouTube -on. :D

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:

A hetedik részről és úgy általánosságban az évadról:

2017. 08. 29. - 8:15, JakeSully írta:

Hozzászólás ideje:

Wilde, az évadokat illetően már kicsit korábban arra jutottam, hogy bármit lássunk ebben az évadban, a csúcs számomra a 6. Ezt még most is tartom, de persze változhat az No.1 később :) Majd leülepszik, aztán egy újranézés eldönti.

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 27. - 19:07, Donát írta:

Szóval a GOT világát is elérte egyfajta globális felmelegedés és ezért olvadtak ki a Mások? :) Vagy vajon mitől indult meg újra? Eleve gondolom sok éve kiolvadhattak már, ha ennyien vannak (Craster csecsemői + fel is kell nőniük) nem beszélve a holtak seregének létszámáról.

Az egész Trónok harca világát egyfajta kiszámithatatlan ciklikusság jellemzi: a varázslat hol eltűnik a világból hol visszatér. A körforgás oka egyelőre egy nagy feloldatlan rejtély. A készitők azt mondták, hogy a sorozat végén lesz még egy nagy csavar amit még Martin árult el nekik és kb. annyira meglepte őket mint Hodor nevének az eredete. Én nagyon remélem hogy ebből kiderülnek a háttérben álló okok.

Ami biztos, hogy amikor a sorozat kezdődik épp egy olyan kor küszöbén állunk amikor a varázslat kezd visszatérni a világba és ez kapcsolatban állhat a Mások visszatérésével. Mindehhez még annyit, hogy a sorozatban rengeteg vallást láttunk de eddig csak egyetlen volt ami igazinak tűnt: a Tűz istene úgy tűnik tényleg létezik. Legalábbis valami tényleg visszahozta Havas Jont és Bericet a halálból. A vörös papok és papnők azt állítják, hogy két nagy isten létezik: R'hllor, a fény és az élet ura és a Nagy Más, a halál és a jég istene. Ezek ketten pedig állandó harcban állnak egymással. Nos azt már tudjuk hogy R'hllor valószinüleg létezik. Nem biztos, hogy pont olyan mint ahogy a papok lefestik, de valami van: egy természetfölötti erő látomásokat ad az embereknek, Melisandre-t megajándékozta egy démon babával (emiatt mondjuk gyanús hogy nem annyira jóságos mint a PR-ja lefesti) és visszahozta Havas Jont az életbe. A kérdés, hogy akkor a Nagy Más is létezik? Mert ha igen akkor neki köze lehet ahhoz, hogy a halottak serege épp most tér vissza a színre.

A Fény Ura rég volt ilyen erős mint most: ennyi csoda régóta nem történt a világban. De lehet hogy ez igaz a Nagy Másra is: talán ő is sokkal erősebbé vált és talán ez kellett ahhoz hogy a Mások visszatérjenek a több ezer éves álmukból. De mindez persze csak ötletelés.

2017. 08. 29. - 8:15, JakeSully írta:

2017. 08. 29. - 8:22, Ody Mandrell írta:

2017. 08. 29. - 9:32, Wilde írta:

A zöldlátás nem tudás hanem képesség. Azzal születni kell. Az lehet, hogy az Éjkirállyá változtatott ember nem volt kiokitva rá hogy miként használja a képességeit, de ettől még lehetett nagy zöldlátó, legalábbis a potenciál meglehetett benne. Hogy hol és mennyi zöldlátó születik a jelek szerint attól függ hogy épp milyen erős a varázslat a világban. A sorozat idején például zöldlátók nagyrészt a Falon túl élnek. Az Erdő gyermekei és az emberek háborúja idején azonban más lehetett a felállás: hisz az Erdő gyermekei egy komplett kontinens képét is áttudták rajzolni. Bizonyára ekkoriban az emberek között viszonylag sok zöldlátó született.

Magáról az évadról:

Jóslásom a következő évad végére (semmit nem tudok róla úgyhogy csak azért teszem spoiler mögé mert még páran nem látták az utsó részt)

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 29. - 16:49, Bomarr írta:

Akkor már az is tudvalévő a könyvekből, hogy mi lesz vele az Északiak között? :)

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 29. - 17:32, Ody Mandrell írta:

Akkor már az is tudvalévő a könyvekből, hogy mi lesz vele az Északiak között? :)

Hozzászólás ideje:

Bomarr, te látsz reális esélyt arra, hogy

könyves spoiler

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 30. - 7:29, JakeSully írta:

Bomarr, te látsz reális esélyt arra, hogy

könyves spoiler

Hozzászólás ideje:

Csak ma éjjel néztem meg. Imádtam minden percét, a megírt párbeszédek végre a sorozat korai évadait idézték, és egyáltalán nem hiányoltam az akciókat (bár a legvégén abból is kaptunk egy irdatlanul látványosat)

Hozzászólás ideje:
  2017. 08. 30. - 16:24, Dzséjt írta:

Meglovagolva a hullámot, írtam egy évadkritikát. :)

Szép összefoglaló. :) A kritikusabb pontokkal is nagyjából egyetértek, hozzátéve, hogy ezzel együtt is nekem jelenleg a 3-4-es után ez lett a harmadik kedvenc évadom. :) A leegyszerűsítéseket simán megbocsátom.

2017. 08. 30. - 16:42, Nute Gunray írta:

Csak ma éjjel néztem meg. Imádtam minden percét, a megírt párbeszédek végre a sorozat korai évadait idézték, és egyáltalán nem hiányoltam az akciókat (bár a legvégén abból is kaptunk egy irdatlanul látványosat)

A párbeszédek remekbe szabottak voltak az egész évadban. :)
Hozzászólás ideje:

Én most hétvégén néztem meg egyben, és nekem is tetszett az új évad. Mozgalmas és nem kevésbé érdekes 6 rész vár ránk, annyi biztos. :)

Ami nekem nem volt egyértelmű a fináléban, de lehet, hogy ti tudjátok rá a választ...

Hozzászólás ideje:

Szerintem a tűz és jég dala világában alapvetően 2 féle varázslat van: a Fény Uráé, és a nagy másiké. A sárkányok, a valyriai acél, a vörös papok stb. a Fény urának varázslatát használják, amíg a mások és a wargok meg a zöldlátók a másikét.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.