Jump to content

Yoda vs. Poe Dameron (KIEMELT 32 Párharc)


Donát

Kiemelt 32 Párharc #1  

27 members have voted

 1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 16-ba?

  • Yoda
   22
  • Poe Dameron
   5

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/25/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Az első kiemelt párharc a legjobb 32-ben! Poe nagyon magabiztosan, 24:1 arányban verte Bodhit, azonban most egy kissé nagyobb (vagy kisebb??) falat akadt az útjában. Yoda, a 900 éves Jedi mester vajon le tudja-e magáról mosni a Jedi Rend bukását, vagy a fiatal és vagány Poe hazaküldi az öreg Jedi mestert? 1 nap múlva kiderül. 

Link to comment
Share on other sites

Komoly pénzt mernék tenni rá, hogy ezt a kört Yoda fogja nyerni. Meg is érdemli és ezt úgy mondom, hogy én egyébként nem rá szavaztam. Yoda fantasztikus, de belőle elég volt: ha soha többé semmilyen SW műben nem tűnik fel, nekem úgyis jó. Poe ezzel szemben egy olyan szereplője az új érának, akiben még sok-sok potenciál van. Eddig minden kiegészitő műben imádtam. Van egy ifjúsági regény "Az Ébredés Előtt" címmel, ami a három főhős, Rey, Finn és Poe ep.7 előtti történetét meséli el és messze Poe-é volt a legérdekesebb. A nevével fémjelzett képregény pedig még a nehézkes kezdés ellenére is remekre sikeredett. Itt nálam most nagyon dolgozik az újdonság varázsa.

Link to comment
Share on other sites

Na, hát ez egy kicsit olyan, mint a Sidious-Bail, csak pepitában. Itt sincsenek egy súlycsoportban a résztvevők. Yodánál nálam csupán egyetlen karakter van, akiért jobban rajongok (na vajon ki lehet az...:D). A kis zöld "manó" a SW és a jediség alfája és ómegája, egyszeri és megismételhetetlen karakter. Nem gondoltam volna, de a TCW még az ő karakterén is sokat tudott mélyíteni.

 

Poe nekem nem több egy jópofa karakternél, aki vagány és piszkosul jó pilóta, de egyelőre ennyi. Még az Ep.7-ben is ott volt Rey és Kylo, akik nekem jobban bejöttek az újak közül. Illetve Han, úgy, hogy őt igazából az OT alapján nem is igazán kedveltem.

Link to comment
Share on other sites

Nehéz ügy, mert mindkettőt nagyon csípem, és igazából mindkettőhöz kötődik élményem. Poe pilóta, ez nálam már nagy előny, ráadásul dögös X-szárnyúja van, és emellett ő hajtja végre a Star Wars legszebb repülését. 16 másodperc alatt olyat művel ez a kis lázadó ivadék, amit előtte a Kiválasztott sem. Ezzel a jelenettel a mai napig nem tudok betelni:

 

 

Ugyanakkor ott van Yoda. Gyerekkoromban nem szerettem a kis beszélő manó részét, de hát gyerek fejjel ugye a züm-züm és a vum-vum a nyerő, nem a bölcselkedés és locsogás. Aztán persze lassan megértem hozzá, ráadásul jött az ep2, ami... Hát, nem írom le újra, miért volt nálam best of Star Wars momentum, amikor ez történt:

 

 

Szóval mindkettőhöz kellemes emlékek kötődnek, mindkettőre szavaznék, de nem lehet. Úgyhogy az újdonság varázsa miatt most én is Poe-ra teszem le a voksomat.

Link to comment
Share on other sites

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez a Poe akció a Takodanán zseniális. Viszont volt nála jobb pilóta: Hera. :)

Khm... Hera alatt szétlőttek csatában már A-szárnyút, Y-szárnyút és X-szárnyút is. Poe-t még csak meg sem karcolták csatában, és 16 másodperc alatt több találatot visz be, mint Hera bármikor. És felrobbantott egy Csillagpusztítót... Belülről! :P 

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Pablónak mond. ;) Legutóbbi Rebels Recon, rajongói kérdések rész. Konkrétan rákérdeznek ki a jobb: Poe vagy Hera.

Aha, én is láttam, ezért tudom, hogy nem rajongói kérdés volt (azok a Halálcsillagot, a rohamosztagosokat és Ezra telekinetikus képességeit firtatták), hanem Andi kérdése a Rebels stábjához, azon túl azért hadd ne vegyek komolyan egy olyan "közvélemény kutatást", amiben a Rebels készítői a Rebelsről szóló Rebel Recon című műsorban egy Rebels szereplőre mondják, hogy ő a jobb. Fogadjunk, hogy ha az ep7 vagy az ep8 készítőit kérdeznék meg, azok meg Poe-ra szavaznának, csak nekik igazuk is lenne. Mert az számít, amit láttunk, nem a pofátlan részrehajlás.  :P:D :evil:

Link to comment
Share on other sites

A videóban az emberek személyes véleményét kérték ki. Ez biztos nem kánon. Hogy Poe mennyire jó pilóta arról meg pár hét és jobb képet kapunk. Nagyon úgy tűnik hogy két űrcsatában is megmutathatja hogy mit tud. Az eddigiek alapján én is azt mondanám, hogy Poe a jobb, de nála azért sokkal kisebb a merités mint Heránál.

Link to comment
Share on other sites

Éppen most , Bomarr írta:

A videóban az emberek személyes véleményét kérték ki. Ez biztos nem kánon. Hogy Poe mennyire jó pilóta arról meg pár hét és jobb képet kapunk. Nagyon úgy tűnik hogy két űrcsatában is megmutathatja hogy mit tud. Az eddigiek alapján én is azt mondanám, hogy Poe a jobb, de nála azért sokkal kisebb a merités mint Heránál.

Tőled is kérdezem akkor: és Anakinhez mérve? :) 

Link to comment
Share on other sites

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Ja, csak ezek nem az utcáról beesett emberek, hanem pl. Pablo Hidalgo aki a story group vezető alakja. Nyilván ha ő mondja akkor oda kell figyelni rá.

Itt Dzséjttel értek egyet: ez egy műsor ami a Rebelst promózza. Ez nem egy olyan kérdés ami kánonszinten érdekes lehet, hisz a két karakter aligha fog találkozni és megmérközni innentől mindenki azt lát bele amit akar. Eleve mindkettőjüknek más-más hajóval van komoly tapasztalata. Hera valszeg mindenkinél jobban vezeti a Ghostot. Ha Poe beülhetne Hera hajójába minden bizonnyal kevésbé boldogulna mint a tulaj. Poe viszont tökmag kora óta ismeri a Lázadás régi gépeit, mivel a szülei Lázadó pilóták voltak (még csak 6 éves volt, amikor felreptették az űrbe egy A-winggel). Évtizedes tapasztalattal a háta mögött valszeg jobban vezet egy X-winget mint mondjuk Hera (persze kérdés, hogy a twilek a Rebels utáni eseményekben mennyit repül az X-wingekkel, de az eddig kikerült anyagok alapján többnyire maradt a Ghostnál). Nyilván ezek is feltételezések, csak azt jelzem ezzel, hogy ez talán egy olyan kérdés, amire nincs egzakt válasz, mert nincs olyan hogy valaki simán a legjobb pilóta és innentől mindent jobban vezet mint bárki más. Az biztos, hogy Poe abban amiben kell -X-wing vezetésben- valszeg az egyik legjobb a galaxisban. A maga korában a nem-Erőhasználók között talán a legjobb.

Link to comment
Share on other sites

Egyszóval se mondtam hogy nem repült más hajókkal. Azt mondtam hogy Hera valszeg mindenkinél jobban vezeti a Ghostot. Mert azt vezette a legtöbbet. Igen Herát láttuk más hajókban: jól ki is lőttek alóla párat. Pont ez jelzi, hogy azokban tán nem annyira penge.

Link to comment
Share on other sites

27 perccel korábban, Donát írta:

Dzséjt, ezen logika mentén akkor Poe Anakinnél / Vadernél is jobb? Őt a HCS-nél alaposan lelőtték a Falconból. :)

Tévedés, Vadert egyáltalán nem lőtte meg a Falcon. Az egyik szárnyemberét lőtték ki, erre a másik félrekapta a fejét, és jól nekiment Vadernek. Arról ő nem tehetett. Amúgy meg, ahogy Bomarr mondta, Anakin a Jedik kiválasztottja, aki fogékonyabb az Erőre, mint Yoda. Nagyjából mintha azt kérdeznéd, hogy ki a jobb: Kis Jóska, aki a gyepen focizik minden második héten a haverokkal vagy David Beckham. Ennek ellenére Poe az Erő nélkül hajtott végre olyan figurát, amit Anakintól nem láttunk, szóval azért Poe simán felér hozzá.

Viszont Anakinnak is vannak olyan érdemei, ami miatt azt mondom, az Erő nélkül is valószínűleg Poe szintű pilóta (vagy Poe Anakin szintű, ahogy tetszik): letett egy ketté tört cirkálót a helyzethez képest épségben. Ez nagyjából olyan lehetett, mint gyeptéglával repülni. A lázadók sorait is szépen megritkítja, amikor egymaga betámadja a Főnix sejtet, és azért a TCW-ben is voltak szép kunsztjai. Viszont vele akkor is ott az Erő, Poe-val nincs. Vagyis elviekben ég és földnek kéne lennie a különbségnek, ennek ellenére nem az, ami szintén azt jelzi, hogy Poe az ászok egyik ásza.

 

28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ennyi erővel mindenki részrehajló. :)

Naná, a személyes vélemények általában ilyenek, és abban a Rebels promóciós videóban a készítők személyes véleményét kérték ki, nem pedig hivatalos állásfoglalást kértek. Azért van a két dolog közt egy szakadéknyi különbség. :) 

 

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Hera sokféle hajóval repült, nem lehet csak a Ghostra redukálni a tudását. Láttuk, hogy egy X-szárnyúval is mit tud. Ezenkívül repült A-szárnyúval, B-vel is.

Hera és az A-szárnyú:

88RGInB.jpg

 

Hera és az Y-szárnyú:

dgPMMtG.jpg

 

Hera és az X-szárnyú:

FoPY5wo.jpg

 

Az ülést ezzel berekesztem. :P Hera a Ghosttal kiváló, valószínűleg kis gyakorlással mást is tök jól tud vezetni, ugyanakkor az összképbe beletartozik, hogy nála talán csak Obi-Wannak volt több "happy landing"-je.

 

4 perccel korábban, Jar-Jar Binks írta:

pff. Nagy cucc. Ez még Landonak is sikerült :D

Igen, ő se rossz pilóta, na. De azért az mégis csak egy Halálcsillag volt, pöttömke a Csillagpusztítóhoz képest, és Lando meghúzta a Falcont. :D 

Link to comment
Share on other sites

Miután lájkoltam három olyan hozzászólást fentebb, amelyek közül egy teljesen ellentmond a másik kettőnek, rájöttem, hogy nem tudom, kire szavazzak, most először. :D

Yoda a múlt, Poe a jövő, előbbitől már sok mindent láttunk és sokat tanultunk, utóbbi előtt pedig ott áll még a jövő, ami momentán érdekesebb, mint a múlt. Nehéz választás...

Link to comment
Share on other sites

44 perccel korábban, Dzséjt írta:

Anakin a Jedik kiválasztottja, aki fogékonyabb az Erőre, mint Yoda. Nagyjából mintha azt kérdeznéd, hogy ki a jobb: Kis Jóska, aki a gyepen focizik minden második héten a haverokkal vagy David Beckham.

Csak szimpla kíváncsiságból kérdeztem, hogy szerintetek hol helyezkedik el Poe az eddig látott legjobb pilótához képest. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a "ki mennyire jó pilóta" kérdés már önmagában is túl összetett. Egyrészt sokféle gép van, olyan mintha azt kérdeznénk, hogy ki a legjobb autóversenyző. Csak hát kvázi lehetetlen összehasonlítani egy F1-es pilótát egy raliversenyzővel vagy túraautóssal. Másrészt milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Ki mennyire céloz pontosan, hogyan manőverez, mennyire képes menekülni és lerázni az ellenfelet, valamint fordítva, hogyan tudja lekövetni a kiszemelt célt, ha baj van, mennyire képes kármenteni stb., stb.. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information