Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. Én se vágom. Nekem nem tűnt fel hogy duplán került be a posztom. Pedig csak egyszer raktam be. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. 5 Pókmanusos karakterposzterke: 5 Spider-Man: Homecoming posters Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. Hozzászólás ideje: 2019. Május 23. Még két hét és jön a Sötét Főnix, a de facto búcsú az X-men univerzumtól. Azért csak de facto, mert elvileg még lesznek az Új Mutánsok, de ki tudja mikor kerül mozikba, már ha... 1 Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Május 27. Hozzászólás ideje: 2019. Május 27. Nemsokára Sötét Főnix, addig is alternatív befejezés: Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Május 29. Hozzászólás ideje: 2019. Május 29. Jessi Jonesy harmadik szezonja június közepe táján kezdődik. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Május 29. Hozzászólás ideje: 2019. Május 29. Megjött a könyvtárba a Marvel kapitány. Véleményem szerint az egyik legjobb Marvel film lett (simán TOP3-as), nekem nagyon tetszett. Valóban ő a legerősebb szuperhős és ezt szépen meg is mutatták. Gyakorlatilag nincs számára lehetetlen. Mellette Thanos csak paprikajancsinak tűnik. Meglátjuk mi lesz. Az első THOR mellett ez a kedvencem. 2 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. Meglepne ha azt mondanám hogy az New Mutants premierjét megint eltolták? Ezúttal 2020 április 3-ra. Eredetileg 2018 április 13. lett volna a premier. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. (szerkesztve) Olyan meglepő, mint az, hogy idén sem lesz Half-Life 2: Episode 3 vagy Half-Life 3. Szerkesztve: 2019. Május 30. - Dzséjt 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. Hozzászólás ideje: 2019. Május 30. 7 órával ezelőtt, RacerX írta: Meglepne ha azt mondanám hogy az New Mutants premierjét megint eltolták? Ezúttal 2020 április 3-ra. Eredetileg 2018 április 13. lett volna a premier. Kár, hogy ennyit tologatják. Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Május 31. Hozzászólás ideje: 2019. Május 31. Munkahelyen olvastam, hogy a Sötét Főnixet azért kelett újraforgatni ill. elhalasztasni a bemutatóját, mert túlságosan hasonlított volna a Marvel Századosra... Sajnos nem találom a linket. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Nem a Marvel Kapitányra? Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hát Carol Denvers rangja százados volt a légierőnél mielőtt megszerezte a szupererejét, így a Marvel százados megnevezés sem teljesen helytelen Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. (szerkesztve) A kapitány és a százados ugyanaz a rang. Háborúban a századparancsnok a kapitány, akit békeidőben századosként szokás megnevezni. Szerkesztve: 2019. Június 1. - Darth Cupsy 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. (szerkesztve) Ugyanaz a rendfokozat valóban, de semmi köze a megnevezésnek ahhoz, hogy milyen időket élünk. Magyarországon az, amit az angolszászoknál kapitánynak hívnak, nálunk százados, minden körülmények között. Különbséget egyedül a haditengerészeti rangoknál szoktunk tenni, ott használjuk a kapitányi megnevezést, bár ott is inkább arra, ha valaki a hajó parancsnoka, mert ami az angolszász haditengerészeteknél a kapitány, az nálunk a sorhajóhadnagy lenne, ha lenne haditengerészetünk. Helyesen Rogers-t és Danvers-t is századosnak kéne nevezni, mivel az egyik a US Army, a másik a USAF tagja, de nagyon hülyén hangzanának az Amerika százados és Marvel százados címek. A századparancsnok meg pláne nem kapitány, még csak nem is feltétlen százados, az amerikai hadseregben lehet főhadnagy (Lieutenant/First Lieutenant) vagy őrnagy (Major) is. Például a második világháborúban a 101-esek E századát Frederick Heyliger főhadnagyi, Ronald Speirs századosi, Richard Winters pedig őrnagyi rangban vezette. Szerkesztve: 2019. Június 1. - Dzséjt 1 Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. 3 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Nem a Marvel Kapitányra? A hivatalos magyar rangjelzés ezáltal a helyes fordítás már igen régóta százados.. Rendfokozati hierarchia a mai NATO felosztés alapján, - körőjellel utánuk a rendfokozatok archaikus megfelelője: Rank Army Hungary NATO code Hungarian rank name - literal translation English rank name according to HMoD OR-1 Honvéd (hv); Közkatona (kk.) - Home(land)-Defend(er); Common-Soldier Private (PV1) Tisztesek: OR-2 Őrvezető (őrv) Guard-Leader, Patrol Leader OR-3 Tizedes (tiz) - káplár Squad (leader), Decurion OR-4 Szakaszvezető (szkv) Platoon-Leader Tiszthelyettesek: OR-5 Őrmester (őrm) - strázsamester Guard-Master OR-6 Törzsőrmester (tőrm) Staff Guard-Master OR-7 Főtörzsőrmester (ftőrm) - Chief Staff Guard-Master Sergeant First Class Zászlósok: OR-8 Zászlós (zls) - kornétás Flagbearer, Ensign OR-8 Törzszászlós (tzls) - adjutáns Staff Flagbearer, Staff Ensign OR-9 Főtörzszászlós (ftzls) Chief Staff Flagbearer, Chief Staff Ensign Officers - Tisztek NATO code Hungarian rank name literal translation Altisztek: OF-1 Hadnagy (hdgy) Lieutenant OF-1 Főhadnagy (fhdgy) Chief Military-Major OF-2 Százados (szds) - kapitány Captain, Squadron (leader), Centurion Főtisztek: OF-3 Őrnagy (őrgy) - főstrázsamester Major OF-4 Alezredes (alez) - viceóbester Junior Regiment (leader), Junior Regimentist OF-5 Ezredes (ezds) - ezredkapitány/óbester Colonel Tábornokok: OF-6 Dandártábornok (ddtbk) - brigadéros Brigadier, Brigadier General OF-7 Vezérőrnagy (vörgy) - generális-főstrázsamester, hadosztálytábornok Major General OF-8 Altábornagy (altbgy) - helyettes tábornagy/hadtesttábornok Lieutenant General, Vice field marshal OF-9 Vezérezredes (vezds) - hadseregtábornok/fegyvernemi marshall General, Colonel General Tábornagy - marshall/főfegyvernemi marshall General of the Army, Army general, Field Marshall Hadseregek tábornoka Marshall, General of the armies És kb., ez a helyzet. a hadseregek szervezeti egységeivel, zárójelben az aechaikus elnevezés. alakulat angolul alatta létszám (kb.) vezető angolul örs (tűzcsoport): fireteam 4 fő őrvezető (járőrvezető) vagy tizedes (káplár) raj: squad/section/patrol 16-20 fő tizedes (káplár) vagy őrmester (tűzmester) corporal or private first class or sergeant szakasz: platoon/flight 2 raj 40 fő hadnagy esetleg zászlós, törzszászlós second lieutenant or warrant officer század (üteg; szárny) company/battery/troop 2 szakasz 100 - 250 fő százados (kapitány) v. főhadnagy captain or first lieutenant zászlóalj (osztály) battalion/squadron több(4) század 320 - 1000 fő őrnagy, önálló zászlóalj esetén alezredes major ezred regiment több (2-4) zászlóalj 1000 - 2 400 fő ezredes (ezredkapitány, óbester) colonel dandár: brigade/group/wing több (2-4) ezred v. zászlóalj 2400 - 6400 fő dandártábornok (brigadéros) * brigadier hadosztály: division/legion 2-4 dandár vagy ezred 6400 - 24 000 fő vezérőrnagy (hadosztálytábornok)** major general hadtest: corps 2 hadosztály vagy 4 dandár 30 000 - 60 000 fő altábornagy (hadtesttábornok)*** lieutenant general hadsereg: army 4-5 hadtest 80 000 - 160 000 fő vezérezredes (táborszernagy, hadseregtábornok)**** army general hadseregcsoport: army group/front 5 hadsereg 240 000 - 480 000 fő tábornagy ***** general of the army 1 órával korábban, Darth Cupsy írta: A kapitány és a százados ugyanaz a rang. Háborúban a századparancsnok a kapitány, akit békeidőben századosként szokás megnevezni. Ilyen nincs. 18 órával ezelőtt, Tarzaan írta: Munkahelyen olvastam, hogy a Sötét Főnixet azért kelett újraforgatni ill. elhalasztasni a bemutatóját, mert túlságosan hasonlított volna a Marvel Századosra... Sajnos nem találom a linket. Megvana magyar cikk linkje: Újra kellett forgatni az X-Men: Sötét Főnix végét egy vicces baki miatt https://port.hu/cikk/mozi/ujra-kellett-forgatni-az-x-men-sotet-fonix-veget-egy-vicces-baki-miatt/article-59538 Csütörtöktől jön. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Figyelj Tarzan. Legközelebb ha megint három hozzászólást írsz két perc alatt, törölni fogom. Leírtam ezerszer, hogy használd a múlt idézés gombot vagy szerkeszd a hozzászólásod. 1 Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. 23 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Figyelj Tarzan. Legközelebb ha megint három hozzászólást írsz két perc alatt, törölni fogom. Leírtam ezerszer, hogy használd a múlt idézés gombot vagy szerkeszd a hozzászólásod. Mondjuk mivel a háromból kettő teljesen eltérő témájú, így nem igazán látom értelmát összevonni őket, de ha neked jól esik, törölkd. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: A kapitány és a százados ugyanaz a rang. Háborúban a századparancsnok a kapitány, akit békeidőben századosként szokás megnevezni. hát én így tudtam, de az ember mindennap tanul valamit Ti tudtátok, hogy nem Hugo Weaving volt a Koponya a két utsó Bosszúállókban? :O Szerkesztve: 2019. Június 1. - Darth Cupsy Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. 3 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Ti tudtátok, hogy nem Hugo Weaving volt a Koponya a két utsó Bosszúállókban? :O Csak mert máshol olvastam már korábban. Igazából ez az a karakter, ahol ha a hangját megmachinálják, akkor igazából bárki játszhatja a szerepet. Egyébként Weaving korábban már kifejezte a karakter iránti ellenszenvét, ezért ha jól tudom a Marvel fel se vette vele a kapcsolatot, hanem rögtön kerestek valaki mást, aki eljátszhatja 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. 6 órával ezelőtt, Tarzaan írta: Mondjuk mivel a háromból kettő teljesen eltérő témájú, így nem igazán látom értelmát összevonni őket, de ha neked jól esik, törölkd. A téma nem számít, elfér az egyben is, nem kell floodolni. Szerintem mindenki megérti őket úgy is. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. Hozzászólás ideje: 2019. Június 1. 6 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Ti tudtátok, hogy nem Hugo Weaving volt a Koponya a két utsó Bosszúállókban? :O Én Tőled tudtam meg. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. 18 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Ti tudtátok, hogy nem Hugo Weaving volt a Koponya a két utsó Bosszúállókban? :O Igen, mert az "arc" nem Weavingé volt. Valahogy az összkép nem stimmelt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. 22 órával ezelőtt, Tarzaan írta: A hivatalos magyar rangjelzés ezáltal a helyes fordítás már igen régóta százados.. De ettől még a hivatalos magyar cím az, hogy Marvel kapitány, úgyhogy így is kell hívni. Ha nem tetszik, ne használd a magyar címet, ahogy én sem használom. Captain Marvel, azt kész. 3 órával ezelőtt, MissKarrde írta: Igen, mert az "arc" nem Weavingé volt. Valahogy az összkép nem stimmelt. Nekem meg a hang nem stimmelt. Weavingnek elég jellegzetes hangja van, pláne a Captain Americában azzal a kicsit túljátszott német akcentussal. Mondjuk még így is azt hittem, hogy mégis sikerült rávenni Weavinget, de aztán a karakter wiki oldalán olvastam, hogy mégsem. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. 4 órával ezelőtt, MissKarrde írta: Igen, mert az "arc" nem Weavingé volt. Valahogy az összkép nem stimmelt. Hát nem tudom, hogy a Vörös Koponya esetében mennyire kellene kiindulni az arcból, mert Weaving kb. 1 cm vastag maszkot viselt, amit aztán számítógéppel kellett keskenyíteni. Nem hiszem hogy Weaving eredeti arcvonásaiból sok megmaradt volna a filmre, pláne nem annyira, hogy más színészt ne tudtak volna hasonlóan elmaszkírozni Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. Hozzászólás ideje: 2019. Június 2. Feltehetően éppen ezért írta Karrde idézőjelbe az arc szót, mert nem konkrétan az tűnt fel neki, hanem - szintén, ahogy írta - az összkép. És valóban, azért az összképen tetten érhető a színészcsere, még ha nem is látványosan, mint mondjuk Banner esetében. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2019. Június 3. Hozzászólás ideje: 2019. Június 3. 18 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Feltehetően éppen ezért írta Karrde idézőjelbe az arc szót, mert nem konkrétan az tűnt fel neki, hanem - szintén, ahogy írta - az összkép. És valóban, azért az összképen tetten érhető a színészcsere, még ha nem is látványosan, mint mondjuk Banner esetében. Így van Persze némileg segíthetett az is, hogy nem sokkal előtte láttam az első Amerika Kapitányt. Hang alapján nem is tudtam azonosítani a cserét, mert feliratosan nézem a filmeket, a színészek eredetije van a fejemben, és a moziban szinkronnal láttam a Bosszúállókat. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Június 6. Hozzászólás ideje: 2019. Június 6. Az új Jessica Jones tréler is befutott. Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2019. Június 6. Hozzászólás ideje: 2019. Június 6. X-men - Sötét Főnix Jó film volt. Féltem őle, hogy mennyire látszik meg rajta, hogy egy nem kívánt gyerek volt (mármint a disney részéről), de végül kellemesen csalódtam. A megnézése után érthető miért tolták a premierjét a Marvell kapitány utánra, bizony elég sok a dramaturgiai hasonlóság. Nyilvánvaló volt, hogy nem az MCU-s filmet forgatják újra, ezért tolták el inkább ezt. Pozitívum: A sztori alapvetően jó volt (bár nekem nem tetszett a földönkívüli szál (lásd lentebb) A film megtartotta az X-men filmek velejáróját, a komorabb, sötétebb tónust. A karakterek motivációi érthetőek, a színészi játék is jó volt. Az akciók jól lettek kivitelezve, a díszletek és a kosztümök is kellően színvonalasak voltak. Pár akciójelenet valóban "badass"-re sikeredett. Negatívum: Az eddigi összes X-men mozi (kivéve poén szinte negy Deadpool karakter) a földön tudott maradni, vagyis úgy alakították ki a Fox mutáns univerzumát, hogy ne mvolt semmi földönkívüli meg mágikus bizbaz, simán a mutáció tehetett a szupererőkről. Sajnos ez a hagyomány most megtört. Kár. Elfért volna még 15-20 perc játékidő. spolieres negatívum: Spoiler A Jessica Chestain által megformált karakter a legvégén harcközben nem volt túl erőteljes negatív karakter - bár a fil korábbi részeiben Jean abszolút az volt) Látszik a filmen, hogy nem egy univerzum lezárására készítették. Sajnálom, hogy a Disney nem hagyott lehetőséget, hogy legalább a megkezdett X-Force és New Mutants trilógiákat rendesen megcsinálják, főleg, hogy az MCU-ba amúgyis későbbakarják bevonni a mutánsokat. Visszatérva a Sötét Főnixre: jó film volt, kap tőlem egy 8/10-et, de kicsit keserédes volt az "ezzel vége" tudatában. Az Alita után az idei legjobb moziélmény. 2019. 06. 02. - 12:08, Dzséjt írta: De ettől még a hivatalos magyar cím az, hogy Marvel kapitány, úgyhogy így is kell hívni. Ha nem tetszik, ne használd a magyar címet, ahogy én sem használom. Captain Marvel, azt kész. Nekem meg a hang nem stimmelt. Weavingnek elég jellegzetes hangja van, pláne a Captain Americában azzal a kicsit túljátszott német akcentussal. Mondjuk még így is azt hittem, hogy mégis sikerült rávenni Weavinget, de aztán a karakter wiki oldalán olvastam, hogy mégsem. Sajnos ez egy elég standard fordítói hiba. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. Hozzászólás ideje: 2019. Június 8. A Sötét Főnix végén látható csata a háznál, valamint a vonatnál lévő összecsapásnál elhangzó zenét milyen cím alatt találom a soundtrack listában? Gap? Reckless? Insertion? Valahogy nem tudom beazonosítani. Hans Zimmer most nagyot alkotott. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.