Jump to content

Kivágott jelenetek


Recommended Posts

Azt a jelenetet nagy hiba volt kihagyni,a Luke has a moment-et... :( ennyire még a filmen se érzékenyültem el,pedig ott is voltak nálam ilyen hatást kiváltó pillanatok.
Tudom,hogy Rian szerint volt egy másik hasonló momentum a Falconon Luke-al Han kapcsán de egyrészt mégiscsak Han Soloról van szó,megérdemelt volna még egy ilyet. Plusz sokan a mozis megtekintésem során nem tudták mi az a kocka amit ott levett,ergo nem is mindenkinek esett le,hogy az egy közös pillanata lenne Lukenak Hannal.

Ezt nagyon sajnálom,annyi fájdalmat átadott  Hamill,kár érte.

Edited by Lizardking
Link to comment
Share on other sites

Én egyik hiányát sem bánom. A Luke pillanata jelenet inkább csak a vágása miatt érdekes számomra, ahogy összeilleszkedik Leiával - itt is átjött volna, hogy ikrek -, de Luke elérzékenyülése a Falconon szerintem jobban működik, mert ott maga a hajó a kapcsolódási pont. A kocka szerintem inkább a film végéhez kötődik - itt mutatják meg, és a végén így érthető, miért adja oda Leiának -, illetve majd ez lesz az egyik kapcsolódási pont a Solóval. De maga a hajó az, ami Luke-ot Hanra emlékezteti és letöri.

 

A harmadik lecke,

Spoiler

nos, ez lenne a harmadik lecke? Mert nekem inkább egy random eseménynek tűnik, amit Luke csak kihasznál Rey szivatására. Korábban úgy éreztem, ez az átkötés elkelhet a templomi jelenet és a Rey séta között, de így szerintem jobb, ahogy a filmben van. Ez a jelenet nem hiányzik oda. A filmben Rey kijelenti, hogy ő nem hagyja cserben, Luke erre elhatározza, hogy akkor visszalép az Erőbe, míg Luke szavai kellően erősek ahhoz, hogy Rey kissé zaklatott legyen.

 

A többi jelenet meg igazából nem is érdekes, néha kicsit még gáz is.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Tök jó poénok vannak, Rose-ék hármasa nagyon bejön, hihetetlen jó figurák a kaszinóban, Luke reccsenése is szééép... sőt. :( Az az "iroda", az ököllel vert technika... :) Látszik jól, hogy Rian és csapata tele van remek ötletekkel, nem egy kicsúszott eredmény ez a film. ;) 

Link to comment
Share on other sites

3/13/2018 - 18:03, Ody Mandrell írta:

Na azt az egyet megnéztem és hát... :cry: Nagyon jó lett volna így, plusz Leiával. Kár, hogy kivágták. :(

Nagyon sajnálom, hogy kivágták. Tipikusan az a jelenet, ami, ha a filmben lenne, akkor a legjobb pillanatok közé sorolnánk. Pláne a vágással.

Link to comment
Share on other sites

10 órával ezelőtt, Donát írta:

Nagyon sajnálom, hogy kivágták. Tipikusan az a jelenet, ami, ha a filmben lenne, akkor a legjobb pillanatok közé sorolnánk. Pláne a vágással.

Számomra kifejezetten furcsa, hogy kivágták. Tekintve, hogy mindössze pár másodperc, még csak azt se mondhatjuk, hogy nem fért bele a játékidőbe. Szerintem dramaturgiailag is jól passzolt volna a képbe, főleg úgy, ahogy össze lett volna kötve Leia rákövetkező jelenetével. Luke szempontjából is fontos lett volna, illetve nekünk nézőknek is egy szép megemlékezés lett volna Hanról. Lehet úgy érezték, hogy eleget sejtetik Solot (pl. a halála kiderülésekor vagy Luke falconos jelentében) így is, nem akartak tovább rugózni ezen? Nos, szvsz belefért volna, sőt jól működött volna.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem fura lenne, hogy Luke először bezárkozik Rey elől, majd betör Csuvi, meghallgatja a történetüket, majd Luke ÚJRA bezárkozik. A mostani vágásban jobban érezni egyfajta fokozatosságot, ráadásul a szigeten játszodó részek igy nincsenek annyira felszabdalva. Hisz ahogy látszik Luke-ról rögtön váltottunk volna Leiára. Most viszont onnantól, hogy Luke Rey-nek mondja, hogy nem véletlen jött a szigetre van egy jó hosszú rész a szigeten ami egész addig kitart amig a Szent Fában beszélnek. Rian egy korábbi interjúban mondta hogy az első vágásnál az egyik legnagyobb baja az volt hogy a történet rengeteget ugrált. És az utómunkálatokban rengeteg ilyen ugrálást megszüntettek. Láthatóan ez volt az egyik.

Link to comment
Share on other sites

2 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem fura lenne, hogy Luke először bezárkozik Rey elől, majd betör Csuvi, meghallgatja a történetüket, majd Luke ÚJRA bezárkozik.

Erre nem is emlékeztem most így sorrendben! Viszont így tényleg gáz lett volna.

Link to comment
Share on other sites

Azt éppen kihagyhatták volna előtte,hogy bezárja az ajtót... de ez a jelenet nagyon megható.

Viszont gondolom fejben összeállt Riannek a film már jó korán.Lehet az én tudatlanságom miatt van,de akkor miért forgat le egy olyan jelenetet amiről tudja,hogy valószínűleg kimarad,mert lesz egy hasonló és komplexebb megfelelője...?

 

Mert az oké,hogy bizonyos szekvenciákat többféleképpen képzel el és lesznek alternatív verziók amiket visszajátszva eldönti melyik a jó. De ez a Falconos jelenet tuti fix volt,a kocka miatt főleg(Solo spinoff miatt)

Link to comment
Share on other sites

22 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem fura lenne, hogy Luke először bezárkozik Rey elől, majd betör Csuvi, meghallgatja a történetüket, majd Luke ÚJRA bezárkozik. A mostani vágásban jobban érezni egyfajta fokozatosságot, ráadásul a szigeten játszodó részek igy nincsenek annyira felszabdalva. Hisz ahogy látszik Luke-ról rögtön váltottunk volna Leiára. Most viszont onnantól, hogy Luke Rey-nek mondja, hogy nem véletlen jött a szigetre van egy jó hosszú rész a szigeten ami egész addig kitart amig a Szent Fában beszélnek.

És jól harmonizál is a folytatás az elhangzottakkal, hiszen Rey kijelenti, hogy nem megy el Luke nélkül, a következő jelenetekben meg egyből láthatjuk is, hogy egy pillanatra sem veszi le róla a szemét, mindenhová követi. Így sokkal erőteljesebben átjön Rey elkötelezettsége, és Luke nemtörődömsége is, mintha a két jelenet közt átugrottunk volna a Raddusra és egy akciószekvenciára.

 

18 órával ezelőtt, Lizardking írta:

Viszont gondolom fejben összeállt Riannek a film már jó korán.Lehet az én tudatlanságom miatt van,de akkor miért forgat le egy olyan jelenetet amiről tudja,hogy valószínűleg kimarad,mert lesz egy hasonló és komplexebb megfelelője...?

Nem valószínű, hogy Johnson fejében már korán összeállt a film egésze. Tudta miről szól és mit akar elmesélni, de egy filmkészítés sokkal képlékenyebb annál, semmint hogy már az elején tudja a rendező, mi lesz a végén. Nagyon sok múlik az első vágáson, akkor derül ki, mit érdemes máshová tenni, hogy hatásosabb legyen a dramaturgia, ekkor derül ki az is, mit kell újraforgatni, milyen kiegészítő jelenetek kellhetnek még és minek kell mennie.

Link to comment
Share on other sites

A muviban eredetileg szerepelt volna egy jelenetecske amiben Snokey letörli Kylo könnyeit.

 

a15owh.gif

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Ez szerintem is totál karakteridegen lett volna Snoke-tól. Meg ne már pont a sötét oldal két szolgája, a mester és a tanítvány törölgessék egymás könnyeit, ez az ő szemszögükből szánalmasan röhejes lett volna.

Link to comment
Share on other sites

Nehéz így látatlanban nyilatkozni. El tudok képzelni olyan "forgatókönyvet", ahol működhetne. Snoke befenyíti Kylot, akinek tehetetlenségében/dühében kicsordul a könnye. Erre Snoke odamegy, és gúnyosan letörli a könnyet, hogy tovább heccelja Kylot, miszerint a nagy Darth Vader unokája ilyen gyenge. Ezután jönneva Kylo sisak meghasonulás és a szintlépés. Csak azért, mert letörli a könnyeit Snoke az még nem szükségszerűen kedves/gyengéd mozzanat. 

  • Köszönöm 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

10 órával ezelőtt, Donát írta:

Kb. olyasmi, mint amikor Sidious gyengéden rátette a kezét Vader összeégett testére.

Egyrészt, szerintem ott Sidious Vader állapotát is fel akarta mérni. Másrészt, Vadernek levágták a kezét és a lábait, majd rojtosra égett a lávában. Ez elég messze áll attól, hogy Kylo nem bírja a lelki terrort és elkezd picsogni és sírni.

 

De értem mit szeretnél mondani, bizonyos tekintetben valóban van párhuzam a két jelenet között. Ennek ellenére úgy érzem, hogy ez ott a trónteremben Snoke és Kylo viszonylatában nem működött volna. Már csak azért sem, mert Snoke kényszeresen kerülte a közvetlen kapcsolatot. Durva, de úgy hal meg a fazon, hogy senkivel nem láttuk érintkezni, mindig már az Erővel távol tartott magától mindenkit, a közelébe se tudtak kerülni.

Link to comment
Share on other sites

21 perccel korábban, pb69 írta:

Durva, de úgy hal meg a fazon, hogy senkivel nem láttuk érintkezni, mindig már az Erővel távol tartott magától mindenkit, a közelébe se tudtak kerülni.

Rey arcát megérinti, mielőtt kiszed belőle mindent.

 

Én is el tudok képzelni olyan szitut, amiben még akár működhetett is volna a jelenet - lényegében olyan gúnyolódást, amit Donát leírt -, ugyanakkor szerintem maga Kylo karakterébe nem fér már bele az, hogy a cseszegetésre elsírja magát. Az ep7-ben még talán, de az ep8-ban semmiképpen sem. Kylo ekkor már túl van a Jedik újboli lemészárlásán, a nagybátyja megtámadásán, már rég elárult mindent a korábbi életéből és ki tudja még, hogy mit művelt. Durván csorbulna főgonosz megítélése, ha Snoke beszólogatása miatt sírva fakadna. Darth Vadertől is gáz lenne, ha elbőgné magát, miután Sidious lecseszi a Halálcsillag elpusztulása után. :) 

Link to comment
Share on other sites

Én se hiányolom azt a jelenetet a muviból. Majd a regényből kiderül hogy mik a körülmények. Állítólag benne van.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information