RacerX Hozzászólás ideje: 2018. Május 26. Hozzászólás ideje: 2018. Május 26. Beckett valachordon akart megtanulni játszani. Eme hangszert az Utóhatásban említették először. Nagyon jó ez a rengeteg utalás. Kitalálhattak volna egy totál random hangszert is. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 27. Hozzászólás ideje: 2018. Május 27. Mimban: bár az EU-ból lett átemelve és a Solóban szerepelt először, már korábban is hallhattunk róla, méghozzá a TCW Rookies című részében. A holoadásban a műsorvezető a Mimbanon harcoló 224. Divízió egyik osztagának, a "Sárugróknak" küldte a zenét. Már ez is szép, de tovább is van. A Mimbanon állomásozó mocsárosztagosok (vagy más néven sárosztagosok) a 224. Birodalmi Páncélos Divízióhoz tartozik - és mocsárosztagosok nem tagjai a Rohamosztagos Hadtestnek, de szolgáltak rohamosztagosok is a Mimbanon. Han a 224-esekkel volt, szóval Han nem volt rohamosztagos. 2 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Május 27. Hozzászólás ideje: 2018. Május 27. (szerkesztve) Eszméletlenül tetszett a film! Néhány érdekesség, amikre emlékszem: - Rio minok sültet enne (TESB utalás) - Lando: I hate you. Han: I know. - Mimbanon a T-15 emelegetése - Lando ugyanazt a cuccot viseli majd Jabba palotájában a ROTJ-ban, mint amit most Beckett viselt - a Falcon ismét elhagyta az antennáját - végén pedig egy pofás tükörkép Han és Csuvi ráíjeszt Landora aztán nevetés, míg a TESB-ben éppen fordítva üdvözli Lando a Bespinen Hanékat - Lando megemlíti, hogy ezek a bányász kolóniák szörnyűek, erre a felhő városban gázbányászatot felügyel, vezet Most hiretelen ennyi. Biztos voltak még, meg egy csomó dolgot már leírtatok előttem. Ááá gyerekek, nagyon jó film volt! Most is vigyorgok, mint egy tejbetök. Szerkesztve: 2018. Május 27. - Kenobi tábornok 4 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Szerintem kissé erőltetett volt, ahogy Han megkapja a vezetéknevét. Nyilvánvaló volt, hogy egy beszélő név a Solo, akárcsak a Skywalker, vagy a leleményes Odüsszeusz vagy a Szélestenyerű Fejenagy. Mindenesetre, ahogy a TLJ jól idézte meg a Keresztapa I. zárójelenetét, amikor Kay előtt becsukják az ajtót, ahogy épp látja, hogy Michaelt donná fogadják, ugyanúgy csukja le Rey Kylo előtt a Falcon ajtaját - egy kötelék megszakad mindkét esetben. Itt a Solo-ban ez a névadó-jelenet idézi meg egyértelműen azt, hogyan kapta Vito Corleone a nevét a Keresztapa II.-ben. Itt is persze a bürokrácia mindent elsöprő úthengere eredményezi a névváltást, ami lényegében szimbolikusan egy életet elrendelő, személyiségvesztő gesztus. Érdekesség, hogy Alden-t Coppolának köszönhetjük, ő fedezte fel ugyanis a Tetro című filmjében, az volt az egyik első szerepe. 3 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Amikor Han megismerkedik Csubival, és a hátán fekszik nyakig a sárban, épp csak az arca lóg ki: na az ott egy lefagyasztott Solo előképe. Jó vizuál poen, szeretem. A keze is abban a tartásban van, ahogy később megmerevedik. 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Wow! Szép észrevétel. A film utolsó mondatain is jókat nevetek. Fair and square baby, fair and square. 1 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. (szerkesztve) Han az elején Lady Proximának megpróbálja eladni, hogy egy hődetonátor van nála. Jó kis utalás a ROTJ-os Leia féle hődetonátorra is. Illetve Dryden Vos hajóján volt egy kristálykoponya. Szerintem a Han Solo: The lost legacyra utalhattak ezzel a készítők. Szerkesztve: 2018. Május 28. - Kenobi tábornok 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. 8 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta: Mindenesetre, ahogy a TLJ jól idézte meg a Keresztapa I. zárójelenetét, amikor Kay előtt becsukják az ajtót, ahogy épp látja, hogy Michaelt donná fogadják, ugyanúgy csukja le Rey Kylo előtt a Falcon ajtaját - egy kötelék megszakad mindkét esetben. Szerintem meg ez az erőltetett. A Soloban nagyon is frappáns volt az utalás A Keresztapa II-re, ahogy ezt írtam is már korábban. Ami még kifejezetten tetszett a filmben, mint utalás: Lando: I hate You! Han: I know. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Az egész Kessel-i L3 által indított mentőakció nagyon hajaz az Indiana Jones bányás menekülős jelenetsorára, hangulatában és látványban is sokszor. 1 Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. Hozzászólás ideje: 2018. Május 28. (szerkesztve) Solo - A Star Wars Story - The Official Guide (2018) (bogusfrank) Spoiler https://mega.nz/#!IvAAjBbZ!dui3ddNRdAMlkiCF65quNciWTdVpQGbrldNm0wZaGpA Szerkesztve: 2018. Május 28. - Zééé Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Dryden gyűjteményében feltűnik néhány Indiana Jones ereklye is: a termékenység-bálvány az első részből - ezt Howard is elismerte, a Sankara kövek a 2. részből és a szent grál is. Gondolom a hatalmas kristálykoponyát láttátok! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. 2 órával ezelőtt, RacerX írta: Gondolom a hatalmas kristálykoponyát láttátok! Az mint kiderült lehet egy Han Solo könyves utalás is. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Lehet mindkettő egyszerre is. Nekem Dryden gyűjteményében a kristálykoponyán kívül csak az ősi mandalore-i páncélszett és a Sith holokron tűnt fel. Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. 23 órával ezelőtt, Donát írta: Szerintem meg ez az erőltetett. A Soloban nagyon is frappáns volt az utalás A Keresztapa II-re, ahogy ezt írtam is már korábban. 14:39-nél Pablo is elmondja, amire, amikor néztem ezt a videót először, eléggé felkaptam a fejem, mivel nekem is az ugrott be róla. Szerinted frappáns a Solo név megkapása - szerintem meg nem. Ezen többet nem lehet vitatkozni, végtelenül egyszerű ízlésbeli kérdések ezek, ez tovább már sehova sem vezet. Ugyanakkor Anakin sem kapta meg az előzménytrilógiában a Skywalker nevet, pedig az is egy ilyen, az eposzi jelzőkhöz hasonló beszélő név. Nem tudom, mi a megítélésetek arról, ha elképzelitek, hogy mondjuk adott esetben Lucas idézte volna meg régi alkotótársát azzal, hogy kiderül, a Skywalker is egy ráaggatott név. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Nekem mindkét utalás tetszik, jóllehet egyik filmnél sem esett le, hogy Keresztapa-utalásról van szó. Pedig a Solo még adja is magát, az ep8 viszont nekem most új volt. Az sem zavart volna különösebben, ha a Skywalker név is csak úgy rajtuk ragadt volna. Anakin életében amúgy sem ez a legmegdöbbentőbb dolog. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Dettó. Lehetett volna ragadványnév is a Skywalker de igy is jó volt. Igazából nem érzem hogy túl nagy jelentősége lenne hogy melyik karakter hogy kapta a nevét. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. A koaxium új dolog, vagy korábban is létezett már a kánonban? Voltak üzemanyagok, de hogy a hiperugráshoz is külön fajta kell azt nem tudtam. Nyilván ez a legértékesebb. Egyébként jó ötletnek tartom a behozatalát. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Nekem tetszett a név ráaggatása. Pontosabban meglepett. Hisz beszédes névnek tűnt mindig és számomra mégsem, mert nem igazán igaz.., illetve igaz, de csak ebben a filmben és még itt is csak off-screen igaz, és max 3 évig. Mert a Mimban után Han már soha többé nem lesz egyedül! Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. Hozzászólás ideje: 2018. Május 29. 13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az mint kiderült lehet egy Han Solo könyves utalás is. A képes útmutató megerősíti ezt. A kristálykoponya egy, a Köztársaság előtti időkben élő bizonyos hadúr, Xim a Despota szimbóluma. A fent említett Brian Daley-könyvben (egyike az első EU-műveknek) az ő kincseiért megy a küzdelem Han és még pár egyén között. 1 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Május 30. Hozzászólás ideje: 2018. Május 30. 11 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Nekem tetszett a név ráaggatása. Pontosabban meglepett. Hisz beszédes névnek tűnt mindig és számomra mégsem, mert nem igazán igaz.., illetve igaz, de csak ebben a filmben és még itt is csak off-screen igaz, és max 3 évig. Mert a Mimban után Han már soha többé nem lesz egyedül! De az eredeti trilógiában, legalábbis az ep. IV-ben is igaz, mert bár vele van Chewbacca, épp az a lényeg, hogy ő az a figura, aki a saját útját járja, akit nem befolyásol senki, akit nem hat meg a lázadás. A különc, a magányos pisztolyhős. Mégha van is egy sidekickje (sajnos Chewie-nak nincs túl sok szerepe narratív szempontból az első filmben). De nyilván a Luke-ékhoz és a lázadáshoz való viszonyában ő a különálló, makacs elem, akinek a jobb belátásra bírása kulcsfontosságú a győzelem szempontjából. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2018. Május 30. Hozzászólás ideje: 2018. Május 30. Oké, ebben az értelmezésben, ez így rendben van. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Dryden Vos koncepciók! Érdekes hogy Lasat is lehetett volna. https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/star_wars/solo-a-star-wars-story-concept-art-reveals-what-dryden-vos-looked-like-before-michael-k-williams-was-recast-a160982 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. 2018. 05. 29. - 20:26, Ody Mandrell írta: A koaxium új dolog, vagy korábban is létezett már a kánonban? Voltak üzemanyagok, de hogy a hiperugráshoz is külön fajta kell azt nem tudtam. Nyilván ez a legértékesebb. Egyébként jó ötletnek tartom a behozatalát. A kérdésem még mindig aktuális. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. (szerkesztve) A coaxium új, de nem kell külön üzemanyag mindkét hajtóműhöz, ugyanazzal is üzemelhetnek. A coaxiumnak csak a beceneve hyperfuel, amúgy meghajtja a normál hajtóművet is, ahogy azt a Solóban is láthattuk (ugyanígy láthattuk, hogy a rhydonium meghajtja a hiperhajtóművet és a normál hajtóművet a Rebelsben). Amikor ki akartak jutni a szingularitásból, a Falcon normál hajtóművét tápolták fel vele, nem a hiperhajtóművet. Ugyanakkor a coaxium a legjobb anyag a hiperhajtóműhöz, normál hajtóműbe tenni valószínűleg pocsékolás. Más. A birodalmi katonák többsége még nem a jó öreg E11-est, hanem az elődjét, az E10-est használják. Szerkesztve: 2018. Május 31. - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Köszi. Bár erre utalás nem volt, de gondolom a koaxium a drágább. Amúgy a Falcon jó példa, hogy normál hajtóműben mire is képes ez az anyag. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Szerintem igen, már csak azért is, mert a TCW alapján a rhydonium bányászata egyszerűbb. Amit láttunk, az alapján az Abafaron azt kibányásszák, aztán ha csak nem lőnek bele a tartályba vagy nem robbantják azt fel, nem következik be végzetes robbanás. Vagyis a finomítatlan rhydoniumot könnyű bányászni és szállítani. Ezzel szemben a finomítatlan coaxium igencsak instabilnak mutatkozott, és a finomított is meglehetősen robbanékony. Szóval szerintem már a körülményes kibányászása, feldolgozása és tárolása is megdrágítja, emellett a hatása is igen erőteljes, ami még tovább növelheti az értékét. Ha pedig még ehhez azt is hozzávesszük, hogy a Birodalom lenyúlta a készletek nagyját, a fekete piacon szerintem csillagrombolókban mérik az árát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. 60 millió kredit nem kevés. Még belegondolni is merész mi mindenre elég annyi pénz. Han 15 ezer kredit miatt majd megőrült az EPIV-ben. Jó, hogy behozták a kánionba ezeket az ásványokat. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Ja, nem csekély összeg. Egy hagyományos, vadonatúj TIE/ln 60 000 kreditbe kerül. Szóval egy TIE ezredet simán fel lehetne szerelni ennyi pénzből. Vajon a lázadók miből szerezték meg az első gépeiket? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 31. Simán lehet, hogy ilyen eladásokból. De valószínűbb, hogy a gazdagabb szenátorok, mint amilyen Organa támogatásaiból éltek. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.