Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

A következő videó elég nagy port fog kavarni azt hiszem. Robert Meyer Burnett producer és filmes hozzájutott az eredeti Colin Trevorrow-féle scripthez, a scripthez, ami még Carrie Fisher halála előtt készült! A videóban ezt a scriptet elemzi.

Redditen itt van a komment, amit folyamatosan frissít a szerző, miközben nézi a videót: https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/eoaxdn/robert_meyer_burnett_reviews_an_early_draft_of/feb0pzw/

Ide is bemásolom, majd én is folyamatosan frissítem. Ha valakinek van kedve, majd lefordítja. A hossza miatt spoilerbe tettem.

Spoileres tartalom megtekintése

Szerkesztve: - Yoda József
Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 13. - 23:41, Bomarr írta:

Csak kiváncsiságból rákerestem ennek a Robert Meyer Burnettnek az imdb lapjára. Hát a filmes, producer megnevezés elég gáláns. Életében nem volt köze nézhető filmhez ahogy nézem :D

Teljes nézet  

Nem tudom, a Leaks-es subredditen nem úgy tűnik, mintha kételkednének benne... amúgy nekem a leírtakból van pár rész, ami fanfiction-nek tűnik. A film címe pl, na meg emleget valami totál ismeretlen nevet, mint Palpatine mestere (?)

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 13. - 20:33, Bomarr írta:

Jaja, érdekes lenne látni, hogy ezt a szálat hogyan próbálják elmélyíteni. Igazából fura is lenne ha nem tennének vele egy próbát. Mégis csak Palpatine fiáról beszélünk.

Teljes nézet  

A minap Ody-éknak feldobtam azt, hogy Palpatine Jr. és neje akár még a Mandiban is feltűnhetnének. Vagy esetleg a Cassianban - érdekes húzás lenne, ha Cassian Andor lenne az, aki kimenekíti Palpi Jr.-t az Uralkodó markából. Sőt, tulajdonképpen a The Mandaloriannak még nem is kéne nagyott előre ugrania az időben ahhoz, hogy akár Rey születéséhez is eljussunk, mindössze hat évre van az első évadtól. Persze nem mondom, hogy ezekben kéne lennei bárminek, de akár ezekbe is bele lehetne fűzni kapcsolódási pontokat.

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 13. - 23:28, Yoda József írta:

A következő videó elég nagy port fog kavarni azt hiszem. Robert Meyer Burnett producer és filmes hozzájutott az eredeti Colin Trevorrow-féle scripthez, a scripthez, ami még Carrie Fisher halála előtt készült! A videóban ezt a scriptet elemzi.

Teljes nézet  

Függetlenül attól, hogy igaz vagy sem, érdekes volt olvasni. Coruscant és Mortis jó lett volna a végső filmbe, főleg az előbbi. Azért ezt olvasni hogy a hősök a Jedi Templomnál ügyködik Coruscanton.... sokat adtam volna azért ha ezt láthatom a nagyvásznon. Ez a coruscanti lázadás is nagyon érdekesen hangzik. Jól mutatott volna. Viszont ha tényleg ez volt Colin scriptje akkor azt kell mondjam, hogy összességében örülök, hogy JJ átvette a stafétát. Pedig szerintem bőven van mit kritizálni JJ sztoriján, de több helyen úgy érzem jobb irányba ment mint Colin (természetesen most azt feltételezve, hogy ami itt lelett irva az egy valós vázlat leírása).

Ez, hogy a semmiből előjön egy eddig sose látott sith nagymester, nálam nagyon nem működik. Akkor már inkább Palpatine. Kylo karaktere ráadásul a Colin-féle sztoriban a lehető legrosszabb irányba van vive szerintem. Gyakorlatilag a film előrehaladtával egyre inkább egy Vader utánzatnak néz ki, aztán meg meghal gonoszként.... hát ez nem lett volna valami katartikus. Az se tetszik hogy Luke kisérti Kylo-t. Tudom hogy ennek végülis megalapoz az ep.8, de az hogy az Erőszellemek a gonoszoknak is megtudnak jelenni nekem nem tetszik. Akkor ennyi erővel Obi-Wan is állandóan kisérthette volna Vadert meg Palpatine-t.

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 14. - 12:12, Bomarr írta:

Az se tetszik hogy Luke kisérti Kylo-t. Tudom hogy ennek végülis megalapoz az ep.8, de az hogy az Erőszellemek a gonoszoknak is megtudnak jelenni nekem nem tetszik. Akkor ennyi erővel Obi-Wan is állandóan kisérthette volna Vadert meg Palpatine-t.

Teljes nézet  

Nekem ez úgy működhetne, hogy a Kyloban lévő folyamatos jóság miatt tud neki megjelenni Luke. De ebben az esetben akkor meg Kylo ívével van baj, hiszen ez pont olyan előjel lenne az áttéríthetőségére, mint ahogy ebben a részben volt az Ody által is betett világos Kylo szoba. Tehát vagy tudjon megjelenni neki Luke és fejtsék ki a Kyloban lévő jóságot megtörve az ívét, vagy legyen akkor ő az antagonista, de akkor ne is tudjon neki megjelenni egy Jedi szellem.

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 14. - 12:12, Bomarr írta:

Függetlenül attól, hogy igaz vagy sem, érdekes volt olvasni. Coruscant és Mortis jó lett volna a végső filmbe, főleg az előbbi. Azért ezt olvasni hogy a hősök a Jedi Templomnál ügyködik Coruscanton.... sokat adtam volna azért ha ezt láthatom a nagyvásznon. Ez a coruscanti lázadás is nagyon érdekesen hangzik. Jól mutatott volna.

Teljes nézet  

Nekem ezzel az a bajom, hogy láttuk már. Coruscantot nagyon is ismerjük. Az Exegol ebből a szempontból egy új helyszín.

Hozzászólás ideje:

15 évesen is lehet embert ölni. Bár valóban elég fura fordulat. Csak tudnám miért akarták mindenáron megerőszakolni Rey eredetét. Pláne azok után, hogy direkt csak egy neve van. Innentől kezdve tudni lehetett, hogy mindenki azt fogja találgatni, hogy kik a felmenői. 

Hozzászólás ideje:

Igen, viszont a Last Jedi flashbackben úgy tűnik hogy amikor Luke és Ben összecsaptak akkor Ben már elmúlt 15. És csak utána lett Kylo Ren. Itt viszont az derül ki, hogy kifejezetten Kylo Ren elől bújtatták el Rey-t a Jakkura. Nem passzol az idővonal.

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 15. - 19:11, Bomarr írta:

Igen, viszont a Last Jedi flashbackben úgy tűnik hogy amikor Luke és Ben összecsaptak akkor Ben már elmúlt 15. És csak utána lett Kylo Ren. Itt viszont az derül ki, hogy kifejezetten Kylo Ren elől bújtatták el Rey-t a Jakkura. Nem passzol az idővonal.

Teljes nézet  

De Colin koncepciója EpVIII előtti, nem? 2017 szeptemberben köszöntek el tőle. Nem lehet, hogy ez volt az egyik fontos ütköző pont, hogy Rian más irányba vitte Kylo sztoriját?

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 15. - 19:17, Donát írta:

De Colin koncepciója EpVIII előtti, nem? 2017 szeptemberben köszöntek el tőle.

Teljes nézet  

2016 nyarán ért véget az ep.8 forgatása. Colin mint a következő rész forgatókönyvirója nyilván hozzáfért ahhoz, hogy mi hogy néz ki meg mi történik az ep.8-ban. Enélkül nagyon ep.9-et nem is lehet irni. Rian-nél is ez volt: a forgatókönyvét az ep.7 bemutatója előtt kezdte irni.

Hozzászólás ideje:

Lehet mégis igaz lehet Colin forgatókönyve? Ha jól tudom, ő is kért valamit Riantől, mint tette azt Rian J.J -től. Colin kért egy Poe/Rey jelenetet RJ -től. Nos, Colin "Duel of the Fates" sztorijában Rey és Poe egy dolog. :?

Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 15. - 19:35, Bomarr írta:

2016 nyarán ért véget az ep.8 forgatása. Colin mint a következő rész forgatókönyvirója nyilván hozzáfért ahhoz, hogy mi hogy néz ki meg mi történik az ep.8-ban. Enélkül nagyon ep.9-et nem is lehet irni. Rian-nél is ez volt: a forgatókönyvét az ep.7 bemutatója előtt kezdte irni.

Teljes nézet  

Jó, ez ok. De kizárt, hogy egy ilyen idővonal konfliktust benéztek volna. Valószínűleg akkor Kylo átállása idővonalban úgy nézne ki, hogy 15 évesen már gyilkolhasson. Ez túl alapvető dolog ahhoz, hogy benézzék. :) 

A jelenlegi idővonal szerint Ben 11 éves, amikor Luke tanítani kezdi, ugyanebben az évben születik Rey is.

Rey 6 éves, amikor a szüleit elkapja Ochi a Jakkun, és a kislány a bolygón marad Plutt felügyelete alatt. Ugye ekkor halnak meg a szülei, vagyis Ben ekkor 17 éves.

És az ifjú Solo 23 éves, amikor megszületik Kylo Ren. Szerintem ez túl nagy difi ahhoz, hogy értelmesen össze lehessen fésülni. Az ráadásul nem is új adat, hogy Ben hat évvel az ep7-8 előtt még nem volt Kylo Ren, hiszen ez már az ep8 előtt kiadott Vérvonalban benne volt, ott még Ben Luke-kal volt, abban az évben, de a könyv eseményeit követően állt át. Ezt nem lehetett volna sehová sem tolni, hiszen több mint másfél évvel az ep8 előtt fixálva lett. És elég nehéz elhinni, hogy Ben 6 évvel az átállása előtt már Snoke szolgálatában állt és vadászott azokra, akik veszélyeztették a fővezért.

Ráadásul a fenti kis szösszenet úgy érzem, másban is ellentmond az ep7-8-nak. Az ep7-ben Kylónak láthatóan lövése sincs, ki ez a lány - pedig, ha vadászot rá, azért nem ártana tudnia -, és Snoke sem érzi magát fenyegetve tőle, mert magához rendeli. Snoke ráadásul az ep7-8-ban csak egyvalakitől tartott: Luke-tól. Rey meg egy másodpercig sem veszélyeztette, hiszen szó szerint elég volt az ujját mozdítania, hogy lefegyverezze.

Szerkesztve: - Dzséjt

Szivárognak a képek az artbook-ból, némelyek törölt jeleneteket is megerősítenek:

Spoileres tartalom megtekintése

Sajnálatos, hogy az Oracle kimaradt a filmből, nagyon titokzatos lénynek tűnik.

Szerkesztve: - Yoda József
Hozzászólás ideje:
  2020. 01. 15. - 21:01, Bomarr írta:

Közben egyre több helyről megerősitik, hogy ez a forgatókönyv igazi. Tényleg ez a Colin-féle sztori. Hát szerintem jól megszivtuk volna ha nem küldik el.

Teljes nézet  

Azért így látatlanban kijelenteni ezt elég erős :) A TROS kiszivárgott történetére is mennyien ezt mondtuk, aztán a vásznon elég jól festett. Ebben is vannak hajmeresztő ötletek, de elolvasva, semmivel sem tűnik rosszabbnak mint a TROS-os leak-ek kontextus nélkül.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.