Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Annyit pontosítanék, hogy az első karakter már szerepelt a The Rising Stormban. :)

A másik 3 szereplő valóban az új hullám szülöttei. A middle grade könyvben fognak feltűnni. Írtam hozzájuk egy kis infót a megfelelő topikba.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Érdekesen alakul a High Republic első fázisa. Úgy néz ki, hogy már februárban befejeződik az egész fázis.

Januárban jön ki a 3. Del Rey könyv és a 3. middle grade is.

Februárban fog kijönni a 3. YA könyv, ezek mellett pedig a jelenlegi történetszál a Marvel High Republic képregényből befejeződik, hiszen februárban 2 szám is megfog jelenni.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy márciustól mi lesz. Gondolom a képregények tovább mesélik a történetet, egyfajta utóhatásként az első fázis végének, továbbá egy felvezetésként szolgálva a 2. fázis kezdetének. :)

Hozzászólás ideje:

Holnap lesz újra High Republic Show, de ott szerintem maximum annyit fognak bejelenteni, hogy mikor fog érkezni a Tempest Runner szöveges változata. (legutóbb márciust hallottam)

Január 3.-án lesz megint ilyen összgyülekező az írók között. Szerintem ott fogják elmondani, hogy mikor indul az új fázis (én most augusztus-szeptembert tartom a legkorábbinak) de nem hiszem, hogy a címeket egyhamar felfednék. :)

Hozzászólás ideje:

Tavasszal a Dark Horse is beáll a High Republic programba! :)

“The idea is to build up a Star Wars program that includes an on-going series as well as an anthology,” says Mike Richardson, Dark Horse Comics founder and CEO. “Mixed in would be one-shots and specials. We’ll see where we go from there. Initially, we will focus on stories featuring the High Republic.”

Hozzászólás ideje:

Hm, ez meglepő hír. Akkor lesznek Dark Horse-os Star Wars képregények is. Kíváncsi vagyok, ezek milyen kategóriába esnek majd, és lehet-e rájuk szerződni?

Hozzászólás ideje:
19 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Hm, ez meglepő hír. Akkor lesznek Dark Horse-os Star Wars képregények is. Kíváncsi vagyok, ezek milyen kategóriába esnek majd, és lehet-e rájuk szerződni?

Az elmúlt időszakban azt hallani, hogy az IDW szerződése lejár jövőre. A sima Adventures széria elvileg a 14. számmal véget ér - de lehet ez a HR Adventures is. Gondolom a Lucasfilm új kiadót keresett. A Dark Horse képregények a Marvellel egyetemben all-ages kategóriát képviselnek majd. :)

Hozzászólás ideje:

Új nyitószöveg a High Republichoz. Spoiler mögé rakom, illetve a fordítását is. De nagyon várós!!! :rock: Értelemszerűen van egy picike spoiler a második hullámból. :)

Spoiler

7fw80ii6ud081.jpg?width=1136&format=pjpg

Magyarul

Spoiler

A Köztársasági Vásáron történt tragikus események felvillanyozzák a Galaxist. A Jedik és a Köztársaság támadásba lép át, hogy a fosztógató nihileket megállítsák. Mikor majdnem mindet leverik, Avar Kriss jedi mester Lourna Dee, a feltételezett Nihil szeme után megy, célul kitűzve, hogy elkapja egyszer s mindenkorra.

De a Jedik tudta nélkül, a nihilek igazi vezére, az ármányos Marchion Ro egy évszázadok óta nem látott mértékű támadást intéz a Jedik és a Köztársaság számára. Ha sikerrel jár, a Nihilek győztesként fognak kikerülni és a Jedik fénye kialszik.

Csak a Csillagfény Jelzőállomás bátor jedi lovagjai állnak az útjába, de még ők is kevésnek bizonyulnak Marchion Ro és a nemsokára elszabaduló ősi ellenség számára.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
42 minutes ago, Darth Revan9 said:

Jelenleg nem.

Remélem azért ezek is jönnek majd magyarul, de legalább a Monster of Temple Peak, hisz az a Viharfellegek előzménye.:)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2021. 11. 18. - 21:02, Iqvi írta:

Remélem azért ezek is jönnek majd magyarul, de legalább a Monster of Temple Peak, hisz az a Viharfellegek előzménye.:)

Meglepődnék, ha a young reader tartalmak bármilyen komoly hatással lennének a fő cselekményszálra. Én még csak a Jedik Fényét és a Fenyegető Sötétséget olvastam, és nem volt olyan érzésem, hogy a kettő között kihagytam volna valamit. A Viharfellegek egy fontos választóvonal lesz, ott majd kiderül, hogy mennyire értelmezhető a teljes történet úgy, hogy csak az adult és young adult könyvek jelennek meg.

Hozzászólás ideje:
2021. 11. 18. - 21:02, Iqvi írta:

Attól még simán érthető a Viharfellegek. Ugye a könyv előbb is jött ki külföldön és nem volt hiányérzetem Ty Yorrick karakterét illetően. :)

17 perccel korábban, Whill írta:

Meglepődnék, ha a young reader tartalmak bármilyen komoly hatással lennének a fő cselekményszálra. Én még csak a Jedik Fényét és a Fenyegető Sötétséget olvastam, és nem volt olyan érzésem, hogy a kettő között kihagytam volna valamit. A Viharfellegek egy fontos választóvonal lesz, ott majd kiderül, hogy mennyire értelmezhető a teljes történet úgy, hogy csak az adult és young adult könyvek jelennek meg.

Igazából van egy dolog a Viharfellegekben, amelynek hátterét a HRA első történetszála adja. De ezenkívül nincs nagy gond. Persze a történet minél részletesebb ismeretéhez jó, ha az ember az ifjúsági tartalmakkal is megismerkedik, de nem szükséges feltétele. :)

Hozzászólás ideje:

A Köztársaság Fénykora Marvel sorozatával kapcsolatban jutott eszembe. A 15. számmal véget ér az első nagy fázis. Ez valamikor 2022. év elején jön. Ezek után ugyebár nem tudjuk még, hogy mikor indulnak el a Köztársaság Fénykora második fázisának könyvei. A Marvel képregény sorozatával addig mi lesz? Folytatódik a sorozat rögtön a 16. számmal, nem sokkal a 15. szám után? Vagy a 16. számmal meg kell várni a második fázis kezdetét és ebben az esetben a 15. és a 16. szám között több hónap szünet lesz?

Hozzászólás ideje:

Szerintem azt a sorozatot simán folytathatnák. Így nem lenne okyan hirtelen az átmenet a két fázis között. Nekem még az első és a második hullám közötti egy éves time jump is kicsit hirtelen volt, mikor olvastam róla.

Hozzászólás ideje:
51 perccel korábban, Iqvi írta:

Mi lesz még itt a többi két fázisban, ha az első így fog zárulni?:o

Ez egy jó kérdés. :)

Szerintem jövő hónapban megtudjuk, hogy mikor kezdődik a második fázis, a Quest of the Jedi. Van egy sejtésem, hogy mi is lehet majd a Jedik küldetése. (bár lehet úgy értik, hogy a Jedik kutatása :hmm:)

Hozzászólás ideje:
16 hours ago, Bence1997 said:

Jedik kutatása

Szerinted olyan irányba is mehet a sztori hogy szétszóródik egy nagyobb csoport jedi, egymástól távol, akiket meg kell keresni?

Hozzászólás ideje:
1 hour ago, Ody Mandrell said:

Ez csak az írónő vágya, hogy túlélje.

Persze persze, nem is írtam le kész tényként. Amúgx nonsens is lenne ha túlélte volna az irodai párbajt. 

Hozzászólás ideje:

A Quantic Dream játéka a Star Wars: Eclipse lesz, ami a High Republic érában fog játszódni. Jelenleg a fejlesztés korai fázisában járnak, szóval még egy ideig ebből nem lesz játék, de, ha elkészül, akkor hűazanayjátamindenitvaóóó lesz.

Hozzászólás ideje:

Az Eclipse előzetese meghozta a kedvem az érához. Van valamilyen oldal, ahol az ÖSSZES HR történet fel van sorolva ajánlott olvasási sorrendben? (bár gondolom az ajánlott sorrend a megjelenési sorrend, szóval ilyen lista is jó)

Hozzászólás ideje:

Köszi :) nem egészen. Én megjelenési sorrendet keresek. Alkotói szándéknak megfelelően szeretném olvasni. Az ilyesmiket úgy a legjobb (legalábbis a Marvel és a Science Adventure esetében így van :D

Hozzászólás ideje:

Január 4. este 19 óra. High Republic Annual közvetítés, ahol új bejelentések lesznek és megtudjuk majd az első információkat a 2. fázisról. :)

Hozzászólás ideje:
5 minutes ago, Bence1997 said:

Január 4. este 19 óra. High Republic Annual közvetítés, ahol új bejelentések lesznek és megtudjuk majd az első információkat a 2. fázisról. :)

:D:D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.