Ugrás a kommentre

Mennyire egységes a Skywalker SAGA?

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egy word fájl van a gépen, amibe írom. :)

Fanatikus.. ;) Hú a PT filmjei vannak nálam ilyen magasságokban, de az ST sehol sincs. A végtagjaim ujjai szerintem elegek hozzájuk részenként sajnos.. 

• 4 héttel később...
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
41 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Dzséjt melyik rész jött be a legjobban az ST-ből?

Tartja magát az ep8, egyszerűen lenyűgöz és mindig teljesen magával ragad. Nem tudok betelni vele. Aztán jön a sorban az ep9 és végül az ep7.

Szerk.: ami viszont nagyon bejött most, hogy hányszor jutott eszembe a filmek nézése közben az Obi-Wan Kenobi. Leiával és Kylóval kapcsolatban több ízben is felrémlettek jelenetek, de most az Obi-Wan/Luke párhuzamot is sokkal erősebbnek éreztem annak hála, hogy Kenobi immár bocsánatot kér a tanítványától, ahogy Luke is.

Szerkesztve: - Dzséjt
  • 1 hónappal később...

A TROS (106) nézésbe közben sokszor eszembe jutott az Andor. Régóta nem néztem SAGA filmet, így most el tudtam helyezni az új sorozatot a nagy egészben. Zseniális! Pont azt adja, ami eddig nem is tudtam, hogy hiányzott: a kis emberek szemszögét, szenvedését. Rendben van, hogy ezt a témát érintették az animációs sorozatok is Sumar úr és tsai személyében, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy igazán nagy mélyítést e tekintetben az Andor végez. És mennyire kellet ez! A film végén ezerszer jobban átérezhető miért is jött több tízezer hajó a galaxisból Palpatine ellen, hisz láttuk mit tettek annak idején. Az Andor hatalmas súlyt adott a Star Wars univerzumnak. Egy kapocs a felső és az alsó szint között. Ezáltal sokkal jobban átérezhető a főhősök küzdelme, mert tudjuk miért harcolnak. Láttuk a Birodalom kegyetlenségeit, ezért át tudjuk érezni a harc fontosságát. Fantasztikus az egész! Nagyon remélem, hogy ez a kreatív csapat még nagyon sokáig igazgatja majd az SW-t. Egyszerűen szükségünk van rájuk! Bele se merek gondolni, hogy mit fognak csinálni a sequel érával. Csak azt tudom, hogy ezt mindennél jobban várom!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 4 hónappal később...
  • 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Ez amúgy tök jó, hogy ezek szerint Rey egy régi, a Jedi Rend végnapjai előtti dologra tér vissza a sárga kardjával. Jelzés értékű a jövőre nézve.

Érdkekes, hogy a PT idejére a sárga kardok használata lekorlátozódott a templomőrségre. Vajon ennek mi lehet az oka in-universe? :hmm:

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Lesz egy hét szabim decemberben, ami alatt tervezem újra nézni többek között a sequelt. Teljesen nosztalgia hangulatom lesz ha ezekre a filmekre gondolok. :) Megvan ugyanaz a pátosz bennem, mint a korábbi korszakok iránt és ez nagyon jó.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lesz egy hét szabim decemberben, ami alatt tervezem újra nézni többek között a sequelt. Teljesen nosztalgia hangulatom lesz ha ezekre a filmekre gondolok. :) Megvan ugyanaz a pátosz bennem, mint a korábbi korszakok iránt és ez nagyon jó.

Ráadásul mindhárom rész decemberi premier volt. Nálam már régóta a december=sw=karácsony. Ráadásul mától én is szabin vagyok másfél hétig. Imádom a decemberi szabikat. Jó hamar lemegy a nap, redőny le, filmezés , videójátékozás, jó meleg teafogyasztás. egyben ráhangolódva a karácsonyra. A Skeleton Crew-t úgy várom mint a messiást.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Még tavaly év végén belekezdtem egy Star Wars maratonba. A kánon idővonal szerint haladok. A regényeket kihagyom, "csak" a filmekre, sorozatokra, videojátékokra és képregényekre fókuszálok. Ez igazából jó apropó arra is, hogy behozzam a lemaradásomat a képregények terén, meg sort kerítsek egy csomó halogatott újranézésre. 

A High Republic képregényekkel meg a Young Jedi Adventures eddigi részeivel kezdtem, aztán sok egyéb mellett mostanra már megvolt az Acolyte, a prequelek, a TCW és a Bad Batch is. A Bad Batch sorozatzáró részét pár napja néztem meg. Azóta elolvastam néhány képregényt (például a Thrawn regény adaptációját), majd hamarosan belekezdek egy Jedi: Fallen Order végigjátszásba.

Eddig a maratonnak két nagy meglepetése van:

1, A High Republic képregények. Az utóbbi időben egyáltalán nem követtem a High Republic műveket. Pedig az elején a Jedik fényénél nagyon be voltam lelkesedve. De néhány regény után valahogy kifulladt az érdeklődésem. Most viszont jó volt elmerülni ebben a korszakban. Imádom a "Névteleneket", mint 'koncepciót', de Marchion Ro háttérsztorija is remek lett! Öröm látni, hogy a jedis történetek működhetnek akkoris, ha épp nem sithekkel vagy más Erőhasználókkal szemben kell felhúzzák a kesztyűt.

2, Bad Batch. A 66-os parancs és a Birodalom kikiáltása után egy ilyen kisebb léptékű sztorit látni, ahol a hősök igyekeznek megélni egyik napról a másikra, baromi hatásos volt. Súlyt ad annak a nagy drámának, amit korábban láttunk. Azután, hogy a galaxis kifordult magából nincs lehetőség galaktikus léptékű, óriási hőstettekre. Mindig is szerettem a Bad Batch-t, de most került be igazán a nagy kedvencek közé.  Főleg két dolog miatt: egyrészt a világépítés, vagyis a Birodalom hajnalának a bemutatása valami pazar. Másrészt a kivitelezés. Micsoda, képek, jelenetek... és a zene! Nem is emlékeztem, hogy a zene ennyire hátborzongató tud lenni ebben a sorozatban!

Emellett az eddigi maraton megerősítette, hogy a Tales of the Jedi Dooku-s részei nálam igazi krémjét nyújtják az SW-nek. Akárcsak a TCW zárórészei! Ezek ugyan meglepetést nem nyújtottak, mert eddig is imádtam őket, viszont kétség kívül a maraton fénypontjai közé tartoztak. 

De ide tartozik a Darth Vader képregény is: most tűnt fel, hogy Soule mennyire jól kezeli Palpatine-t is. Nagyon bírom, amikor felajánl Vader-nek egy bolygót és mézesmázosan odadobná neki a Naboo-t is valami olyan szöveggel, hogy "látod milyen nagyra tartalak? Még a saját szülőbolygómat is odaadnám neked". De aztán Vader ugye Mustafart választja.

Ami negatív irányba kilógott az a Forces of Destiny prequeles részei. A transzfesztita kinézetű Anakinra azt hittem fel vagyok készülve, de mikor feltünt így is majd lefordultam a székemről a nevetéstől. Emellett a TCW-nek volt egy-két része ami nem igazán ült. Például a "Downfall of a Droid" elég tragikus, meg valamiért Jar Jart pont a TCW első évadaiban különösen irritálóra csinálták, pedig nekem az ep.1-ben vagy az ep.2-ben semmi bajom vele. De szerencsére annak ellenére, hogy az animáció az első évadban láthatóan elég kezdetleges, már a nyitórészek között is rengeteg kiváló darab van. Például a "Trespass" most is nagyot szólt. 

Grat az eddigiekhez! :clap:

Egy ideje én is gondolkodok egy újabb maratonon (elsőnek - és egyben utoljára - 2018 nyarán csináltam ilyet, még meg is osztottam néha-néha az állomásaimat), de úgy vagyok most vele, hogy bevárom a THR végét (ez valamikor a nyár folyamán fog bekövetkezni) és utána talán megcsinálom. Nem nevezném magam maximalistának, a 2018-as maratonomon se olvastam el mindent vagy éppen játszottam az addig megjelent játékokkal, de ha újra belekezdek, szeretném az írott tartalmakat is belevenni (könyv-képregény és a THR miatt a manga is bejön a képbe) és mostmár a videójátékok is bejöhetnek a képbe, aztán hogy ezt meddig fogom tudni elvinni, az a jövő zenéje. Szerencsére az idei év "egyelőre" viszonylag csendesnek tűnik, szóval véges dátum nélkül belekezdeni szerintem nem nagy para, sőt! Ha kikötném, hogy a Mandó filmig végezzek (mint tettem azt anno '18-ban), akkor 24-ből 26 órát kéne néznem/olvasnom/játszanom valamit. :hehe:

A THR-nál csak az első két fázist olvastad?

Szerkesztve: - Bence1997
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Haladok a fentebb emlegetett Star Wars maratonnal. Az ep.4 megvolt. Most éppen az utána játszódó képregényeket bújom. Néhány gondolat:

-El is felejtettem, hogy az Andor sorozat mennyire érzelmes tud lenni. Olyan jeleneteknél lábadt könnybe a szemem, amikre már nem is emlékeztem. Mint mikor Andor hazamegy  és otthon megbeszélik, hogy miként tovább. Ami nagyon beütött, amikor Andor mondja, hogy egyedül sose lenne igazán szabad, mert mindig aggódna az "anyja" miatt. Mire Maarva: "Ilyen a szeretet. Nem tudsz tenni ellene". Személyes okok miatt is, de valahogy ez benyilalt. Meg az se rémlett, hogy ennyire vicces néha a széria. Ritkán vannak poénok, azok viszont óriásiak. Imádtam mikor Mosk bejelentkezik valami kohóból és kb. csak minden harmadik mondatot ért :D Amit meg Stellan Skarsgård leművel Luthenként arra alig vannak szavak. Minden pillanata elképesztő! Az Andort tényleg csak egy paraszthajszál választja el a tökéletességtől. Az a paraszthajszál pedig az idegen lények, akikből TÚL kevés van. A második évadnak csak annyit kell tennie, hogy hozza ezt a szintet és raknak bele elég idegen lényt és kész: megvan a tökéletes sorozat :D 

- Az ep.4-ben gyakorlatilag a Luke-Obi-Wan jelenet minden toldással egyre fantasztikusabb. Nem tudom mire fogjam ezt: talán a piszok mázlira, de Alec Guinness úgy játssza el ezt a jelenetet, hogy teljesen mindegy mivel toldották meg a Saga-t, valahogy látni a tekintetében az egész addigi kánont :D Például mikor megjelenik Leia hologramja tisztára olyan fejet vág, hogy abba simán bele lehet képzelni, hogy na most ismerte fel, hogy ez a kiscsaj akivel együtt kalandoztak és lám felcseperedett. Luke-nak nem mondhatja, de a meglepettség ott van a fején :) 

-Az ep.4 űrcsatája gyakorlatilag a legjobb csata-jelenet az egész kánonban. És nem azért mert a csaták rosszak, hanem mert az ep.4 vége ENNYIRE jó.

-Eddig a Rebels az egyetlen sorozat, aminél azt érzem, hogy túl sok az epizód. A TCW-nél is volt egy-két gyengébb eresztés, itt viszont meglepően sok olyan van, aminek igazán nem látom az értelmét. Pláne azokra a részekre gondolok, ahol csak szívatják a Birodalmat. Mindig mikor kilép a hipertérből egy csillagromboló vagy bedobnak a csatába egy lépegetőt, már előre fogtam a fejem, hogy jaj szegény birodalmiakat most vajon milyen megalázó módon fogják legyőzni. Ráadásul a győzelemhez nem kellenek nagy ötletek. Sokszor csak mennek előre, lőnek a hősök és nyernek. Nem valami izgi. Viszont amikor a Rebels odateszi magát akkor tud nagyot szólni. Maul halála, az Atollon-i csata, a Malachor-i események, Mon Mothma menekítése, vagy amikor Ezra irányítja azt az óriási fyrnock-ot, mind fantasztikusak. Ami kellemes meglepetés, hogy a negyedik évad már szinte végig nagyon jó. A két nyitórész Mandalore-al felejtős, viszont ahogy rákanyarodunk a lothali eseményekre onnan már semmit nem hibáztak. A felperzselt Lothal látványa elképesztő, a csata izgi... szóval a negyedik évadért le a kalappal. Még a bányászgépes rész is tetszett. Meg a Világok közötti világ is, pedig régen attól eléggé kivoltam.

-Amin nagyon meglepődtem, hogy már a Rebelsben elhangzik, hogy a sötétkardhoz úgy lehet jogosan hozzájutni, hogy az előző tulajdonosát harcban le kell győzni. Valamiért azt hittem, hogy ezt a Mandalorian költötte hozzá a sztorihoz. Igazából a sötétkard a Rebels idején kicsit limboban van. A kard Sabine-nál van, de nem harcban szerezte (amiért az anyja le is cseszi), így viszont igazán senkié. Ja meg a Rebelsben is előjön a beskar páncél. Valahogy ez se rémlett már.

-Meglep, hogy az évtizedek során Vader nem koncolta fel jóval előbb Palpatine-t. Amennyit a császár szivatta.... először az Inkvizítorok, aztán meg a Yavini csata után jött Dr. Cylo és bandája. Apropó Inkvizítorok: nagyon hiányzik egy olyan sztori ami elárulná, hogy mi lett ezekkel a jómadarakkal meg az Inquisitorius Erőddel. Azzal, hogy az a Marrok nevű ürge felbukkan az Ahsoka sorozatban nem érzem hogy ki lennénk segítve. Nem lepne meg, ha ezt a Jedi videojátékok következő és egyben utolsó része tisztázná és Cal Kestis tenné múlt időbe az Erődöt. Bár a legjobban talán annak örülnék, ha maga Vader számolná fel ezt a bandát. Több dolog is szólna emellett: egyrészt az elég nyilvánvaló, hogy Vader GYŰLÖLI az inkvizítorokat. A puszta létezésüktől is falnak tudna menni. Egyik kedvenc képregényes sztorim, amikor az ep.3 után Vader kicsit bekattan. Egy férfi és egy női inkvizítor egymásba szeretnek, Vadernek meg kb. ez az utolsó csepp a pohárban és kinyírja őket. Az inkvizítorok mielőtt levágnák őket nem is értik hogy mi van, nem tettek semmit a Császár vagy Vader ellen. Vader meg a gyilkolás után be van hivatva az Uralkodóhoz. Mikor magyarázkodnia kell egy kamuval jön elő, hogy összeesküvők voltak. 

Na szóval Vaderhez teljesen illene, ha valami miatt annyira elege lenne belőlük, hogy mindet kinyírná (minusz Marrok) és így legalább az Inquisitorius Erőd kiiktatása nem egy lázadó győzelem lenne, ami azért nem kéne az ep.4 előtt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   1 felhasználó

• Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.