Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A könyv értékelése 11 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

• 5 - kiváló
      11
    • 4 - jó
      0
    • 3 - közepes
      0
    • 2 - gyenge
      0
    • 1 - rossz
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
22 minutes ago, Ody Mandrell said:

Azt amit elkezdtem? :P

Igen, a Heart of the Drengir sztoriszálban benne van.:D

Hozzászólás ideje:
1 hour ago , Ody Mandrell said:

A Trail of Shadows-t olvasom.

Jaa, én a Cavan Scott által írt sorozatra gondolok. :D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Oh, azt hittem valamiért a Marvel sorozatról írtál. :oops: Ebben a szériában ez nekem ia feltűnt, de nagy hátast nem dobtam tőle. 

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Én most tartok a 210. oldalnál, és lehet, hogy csak én nem figyelek eléggé, de én egyelőre egy Stellan-Elzar névcserét sem találtam. Pedig volt már pár közös jelenetük. Ha a könyv második felében még ennél is kevesebb van, az nagyszerű. :D

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Whill írta:

Én most tartok a 210. oldalnál, és lehet, hogy csak én nem figyelek eléggé, de én egyelőre egy Stellan-Elzar névcserét sem találtam. Pedig volt már pár közös jelenetük. Ha a könyv második felében még ennél is kevesebb van, az nagyszerű. :D

Pedig sajnos van pár. Egy példa: 

157. oldal (csak a szükséges részeket idézem, a mondatok további részeit felesleges)

[…] de Stellan nem tudott odafigyelni. Folyton Elzarra összpontosított, és azon töprengett, hogy mire gondolhat a barátja, mialatt oly kényszeredetten mosolyog. […] De ha most Elzar valami rosszat mond…
– Gios mester, jól érzed magad? Mintha máshol járnál gondolatban!
Ezt Nib jegyezte meg, miután félbeszakította az OrbaLinnal való beszélgetését, hogy megnézze magának Elzart.
– Sajnálom, Assek mester – válaszolta Elzar. – Csak szükségem van egy kis[…] 

De kapásból tudok még egyet, csak azzal várok még, mert az 356. oldalon van. Nem akarok semmit spoilerezni :)

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, kdani20 írta:

Pedig van pár. Egy példa: 

157. oldal (csak a szükséges részeket idézem, a mondatok további részeit felesleges)

[…] de Stellan nem tudott odafigyelni. Folyton Elzarra összpontosított, és azon töprengett, hogy mire gondolhat a barátja, mialatt oly kényszeredetten mosolyog. […] De ha most Elzar valami rosszat mond…
– Gios mester, jól érzed magad? Mintha máshol járnál gondolatban!
Ezt Nib jegyezte meg, miután félbeszakította az OrbaLinnal való beszélgetését, hogy megnézze magának Elzart.
– Sajnálom, Assek mester – válaszolta Elzar. – Csak szükségem van egy kis[…] 

Köszönöm. Szerencsére nem volt annyira feltűnő, hogy kizökkentsen.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Whill írta:

Köszönöm. Szerencsére nem volt annyira feltűnő, hogy kizökkentsen.

Irigyellek :D

Azt sajnálom, hogy nem tudtam mindet kijegyzetelni, de úgyis tervezek újraolvasást, úgyhogy majd meglesznek azok is. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nekem ez most nem jött be annyira, mint A Jedik Fénye. A Köztársasági Vásár elleni támadást nagyon elnyújtották. Értem, mindenki fejvesztve rohangál, mindenki lő mindenkire, nem kellett volna erre 200 oldal. Mindeközben olyan fontos dolgok, mint a drengir-válság offscreen történnek. Ennek ellenére maga a kerettörtenet továbbra is nagyon jó, a vége pedig álleesős. Ez most 4/5 csillag. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az a helyzet, hogy a drengirekből tényleg nem kaptunk sokat. Bemutatkoztak a Fenyegető Sötétségben, utána mentek is a Marvel képregénybe. Ott foglalkoztak velük. De maga a drengir-válságról annyira nem tudunk sokat, mint amit elmondanak - mínusz Marvel képregény + manga - a fő lényeges történet a jedik és a nihilek harca. A romboló - fura magyar név, de ám legyen - higgyétek el sokkal veszedelmesebb ellenfél, már csak a könyv végénél lévő esemény miatt is. :)

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, Whill írta:

drengir-válság

A fenyegető sötétség után azt gondoltam, hogy ez egy fő vonal lesz a regények szempontjából. Tévedtem. Eddig csak a képregényekben foglalkoztak velük, amiket sajnos még nem kaptunk meg magyarul. A regényekben csupán utalások vannak rájuk.

Hozzászólás ideje:

Én kimondottan örültem, hogy képregény frontra vitték a drengires történetet. Könyvben egyszerűen nem működött volna úgy, ahogy képregényben. Ott látod, és sokkal ilyesztőbbnek tűnnek, mint írott formában.

17 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A romboló

Ennek mi az angol megfelelője? 

Hozzászólás ideje:
1 hour ago , kdani20 said:

Great Leveler. 

1 hour ago , kdani20 said:

Én kimondottan örültem, hogy képregény frontra vitték a drengires történetet. Könyvben egyszerűen nem működött volna úgy, ahogy képregényben. Ott látod, és sokkal ilyesztőbbnek tűnnek, mint írott formában.

Én azért örülnék ha a jövőben jobban foglalkoznának majd a drengir válsággal is. 

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A fenyegető sötétség után azt gondoltam, hogy ez egy fő vonal lesz a regények szempontjából. Tévedtem. Eddig csak a képregényekben foglalkoztak velük, amiket sajnos még nem kaptunk meg magyarul. A regényekben csupán utalások vannak rájuk.

A képregények hamarosan jönnek nálunk is...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Great Leveler, így hivatkozik rá Marchion. Viszont később ki fog derülni még vagy 3 másik név is az entitásról. A Trail of Shadows c. mini utolsó számában fedik fel ennek a lénynek a "hivatalos" nevét. :)

38 perccel korábban, Iqvi írta:

Én azért örülnék ha a jövőben jobban foglalkoznának majd a drengir válsággal is. 

Én szerintem ha látjuk a drengireket, akkor az nem ebben a korban lesz. De ha valós hír az a pletykált széria, miszerint kapunk egy "Stranger Things az űrben" típusú SW sorozatot, ahol fiatalok lesznek a főszereplők, simán eltudom képzelni, hogy a ST joggal szerepel ott, a drengirek pedig beleillenének a sorozatba. És még látványos is lenne. :D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
33 minutes ago, Ody Mandrell said:

Van olyan jó, mint a Jedik fénye.

Nálam felülmúlta azt is. 

Hozzászólás ideje:

Szerintem is bőven hozta A Jedik fénye színvonalát. Sőt, bizonyos téren túl is szárnyalta. :clap:

Bár megértem, hogy más Jedik is igénylik a fókuszt, hiányoltam Avar Krisst. Kíváncsi lettem volna, miben alakulnak másként az események, ha OrbaLin helyett ő érzeik a Valóra. A befejezés pedig... :shocked: Hamarosan írok kicsit bővebben.

Hozzászólás ideje:
On 3/1/2022 at 3:10 PM , Ody Mandrell said:

Avar Kriss harcára a Dengir fronton leszek kíváncsi.

Az egy jó kis sztori a képregényben. :D

Hozzászólás ideje:
2 minutes ago, Ody Mandrell said:

Elkezdtem olvasni angolul, de amint megtudtam, hogy jön magyarul is, leálltam vele. Addig nagyon tetszett.

Én adult vagy young adult regényt a Jedik Féyne óta nem is olvastam angolul, inkább a middle gradekra koncentrálok, azok úgy se jöttek még ki. A felnőtt könyveket pedig megveszem magyarul, ezzel is támogatva a magyar kiadást.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Van pár utalás, hogy valami drengir-szála is volt a Valón történt eseményeknek, illetve Vernestra nevét is említik. Ez a párhuzamos cselekmény melyik könyvben/képregényben olvasható? 

Hozzászólás ideje:
10 minutes ago, Nute Gunray said:

Van pár utalás, hogy valami drengir-szála is volt a Valón történt eseményeknek, illetve Vernestra nevét is említik. Ez a párhuzamos cselekmény melyik könyvben/képregényben olvasható? 

A Race to Crashpoint Towerben szerepelnek a drengirek. Én ajánlom elolvasásra. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.