Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 20. - 21:42, Pildi írta:

De nem mindenki nézi meg a werkfilmet, ahogy pl. én sem láttam, szóval jobb óvatosabbnak lenni.

Teljes nézet  

Persze, nyilván jobb az óvatosság és másokra való odafigyelés, csak azt akartam jelezni, hogy nem hibáztál. A készítők, na azok igen, hogy ennyire semmibe vették ezt. 

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 20. - 21:47, Dzséjt írta:

Persze, nyilván jobb az óvatosság és másokra való odafigyelés, csak azt akartam jelezni, hogy nem hibáztál. A készítők, na azok igen, hogy ennyire semmibe vették ezt. 

Teljes nézet  

Függetlenül attól, hogy benne volt-e werkfilmben, vagy sem, jobb óvatosnak lenni és odafigyelni a közösségre, akinek az ember a hozzászólást írja.

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 20. - 23:13, Dzséjt írta:

Mintha pont ezt írtam volna én is, ugyanezekkel a szavakkal. :) :P 

Teljes nézet  

Te azt mondtad nem spoiler. Attól hogy valami benne van egy werkfilmben még elronthatja egy itteni tag számára az élményt simán, így ilyen értelemben nagyon is spoiler és ezért szerkesztettem, tehát irreleváns hogy mi hogy van a werkfilmekkel. Ha ez egy last of us közösség lenne ahol alap hogy mindenki látta a werkfilmet és véleményt is formált róla egy külön topikban akkor jogos lenne, amit írsz, de ez itt messze nincs így.

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 20. - 18:39, Dzséjt írta:
Teljes nézet  

Elolvastam, nagyon részletes összehasonlítás, nem véletlenül. :D 

Bennem felmerült a kérdés, hogy mi értelme volt ilyesmiket megváltoztatni? Nem úgy tűnik, hogy valamiféle játékbeli logikátlanságokat akartak ezzel orvosolni, viszont pont most okoztak ilyeneket.

Ha valaki jól ismeri a játékot, akkor azonnal zavarja, a többiek meg lehet, hogy maguk is rájönnek, milyen információk hiányoztak az elején, vagy esetleg ellentmondások keletkeztek később.

Sokkal egyszerűbb lett volna a játékot egy az egyben filmre vinni, nem?

Hozzászólás ideje:

Én Dzsejttől tudtam meg hogy

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 21. - 8:17, Donát írta:

Te azt mondtad nem spoiler. Attól hogy valami benne van egy werkfilmben még elronthatja egy itteni tag számára az élményt simán, így ilyen értelemben nagyon is spoiler és ezért szerkesztettem, tehát irreleváns hogy mi hogy van a werkfilmekkel. Ha ez egy last of us közösség lenne ahol alap hogy mindenki látta a werkfilmet és véleményt is formált róla egy külön topikban akkor jogos lenne, amit írsz, de ez itt messze nincs így.

Teljes nézet  

Ne kekeckedj már. :P A szabályzatunk értelmében és az alkotók(!!!) szerint nem spoiler. Hogy személyenként valakinek az lehet, az igaz, de általánosságban ez már nem az, mivel maguk az alkotók közölték le (amúgy nem csak werkfilmben, interjúkban is szó esett róla). Azzal meg egyetértettem, hogy jobb az óvatosság és a figyelmesség és semmi baj azzal, hogy szerkesztetted. Sőt én is így járok el, mert, ha nem tűnt volna fel, még én is spoilerbe raktam ezt az infót mindig, sőt elég nagy figyelmet fordítok arra, hogy mindig jelezzem, kinek érdemes lenyitni a spoilerkapcsolót. ;) 

2023. 01. 21. - 9:46, Pildi írta:

Bennem felmerült a kérdés, hogy mi értelme volt ilyesmiket megváltoztatni? Nem úgy tűnik, hogy valamiféle játékbeli logikátlanságokat akartak ezzel orvosolni, viszont pont most okoztak ilyeneket.

Ha valaki jól ismeri a játékot, akkor azonnal zavarja, a többiek meg lehet, hogy maguk is rájönnek, milyen információk hiányoztak az elején, vagy esetleg ellentmondások keletkeztek később.

Sokkal egyszerűbb lett volna a játékot egy az egyben filmre vinni, nem?

Teljes nézet  

Egy az egyben sok szempontból azért problémás, mert például az interaktív részek nem ültethetőek át egy passzív műbe. A legtöbb változtatás pedig eme interaktív részeket érte, és igazából a legtöbb egész ügyes változtatás.

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 20. - 18:39, Dzséjt írta:
Teljes nézet  

Érdekes lett, köszi, hogy beraktad! A többi részről is tervezel ilyet?

(Plusz most láttam csak azt a remek "kis" írást is a Part 2-ről. Sikerült finomhangolnod az álláspontomat, bár Abby kapcsán nem látjuk túlzottan másként a helyzetet.)

Hozzászólás ideje:

Az Úr sötét anyagai 3. (befejező) évad

Nem tudom, ki követte a sorozatot korábban vagy akár az idén télen, vagy esetleg olvasta korábban Philip Pullman regény-trilógiáját. Nekem kiemelkedő olvasmány élményem volt, egészen rendkívüli, mekkora fantáziával álmodta meg az író Lyra és Will történetét, valamint az egész keretet, amibe belehelyezte őket, és mondhatom, hogy sikerült belőle egy kiváló adaptációt készíteni. Az előző két évad is jól sikerült, de az összhatás főleg a 3. évadon múlott, ami igazán könyvhűen és nagyon látványosan vezette végig a történetet a befejezéséig. Bátran tudom ajánlani! :) 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Amúgy nem tévedtem, tényleg "vámpírt" csináltak a fertőzöttekből a The Last of Us sorozatban. :facepalm:

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Sok esetben valahol mellékes az ilyen műveknél, hogy hogyan kezdődött az egész, mint például a Walking Dead esetében. De ha már olyan műt veszünk alapul, ahol mindez teljesen kivan fejtve, akkor tosznak bonyolítják a saját életüket, hogy felrúgják ezt, utána pedig visszakoznak, hogy ja de ilyen is lehet.

Hozzászólás ideje:

@NorbiLordi Jól tudod, konkrétan két olyan szakasz is van a történetben, ahol a levegőben úszkáló spórák fontos szerepet játszanak. Ráadásul mindkettő elég drámai pillanat és Ellie karaktere számára fontos. Sőt harmadikként felemlegethetünk egy beszélgetést is Joel és Ellie között, ami szintén ehhez a témához köthető. Mondjuk lehet, hogy pont azért gondolták meg magukat, mert már a Part 2 adaptálásán munkálkodnak, és rájöttek, hogy ott a cselekményben majdhogynem megkerülhetetlen szerepük van. A Part 1-ben inkább csak játékmenetbeli szerepet kaptak, azt könnyebb megkerülni. Bár papíron a mai részben kell lennie egy olyan szakasznak, ahol a spóráknak történetbeli szerepe volt (ha a cselekmény addig fog terjedni, amíg szerintem terjedni fog). Kíváncsi vagyok, ezt hogy kerülik meg.

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 23. - 12:15, Dzséjt írta:

@NorbiLordi Jól tudod, konkrétan két olyan szakasz is van a történetben, ahol a levegőben úszkáló spórák fontos szerepet játszanak. Ráadásul mindkettő elég drámai pillanat és Ellie karaktere számára fontos. Sőt harmadikként felemlegethetünk egy beszélgetést is Joel és Ellie között, ami szintén ehhez a témához köthető. Mondjuk lehet, hogy pont azért gondolták meg magukat, mert már a Part 2 adaptálásán munkálkodnak, és rájöttek, hogy ott a cselekményben majdhogynem megkerülhetetlen szerepük van. A Part 1-ben inkább csak játékmenetbeli szerepet kaptak, azt könnyebb megkerülni. Bár papíron a mai részben kell lennie egy olyan szakasznak, ahol a spóráknak történetbeli szerepe volt (ha a cselekmény addig fog terjedni, amíg szerintem terjedni fog). Kíváncsi vagyok, ezt hogy kerülik meg.

Teljes nézet  

Mondjuk dícséretes, hogy "időben" rájöttek erre :D 

Amúgy 2. részben azért lehetett volna nagy szerepe a spóráknak, és lehetett volna izgulni, hogy na vajon kinek mikor esik szét a maszkja. De hát mindegy, ezt elvették tőlünk. Viszont mit szólsz hozzá, hogy

Viszont ezeket a rész eleji flashback-eket meghagyhatnák, érdekes nézni a kezdetet

Hozzászólás ideje:

Valahogy szét lehetne szedni a sorozat adott epizód spoilereket a videójátéktól? Kicsit félve merem lenyitni ezeket mert Part2-es utalások is vannak benne.

Szóval ha olyanról van szó, ami majd csak később lesz látható a sorozatban a videójáték cselekmény alapján, azt légyszi mindenki jelezze már külön a spoiler tagen kívül. Ezeket jó lenne külön venni az adott bemutatott epizódhoz tartozó spoilertagek mögé rakott gondolatoktól, mert azokkal lehetne kibeszélni az adott részt.

Ami a mostani epizódot illeti, nekem brutál bejött. 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

@NorbiLordi Kitört belőlem egy "ezt minek kellett?" nyögés.

The Last of Us 1x02 Infected

Jobban tetszett, mint az első rész, ami már azért is nagy szó, mert lazán kivették az egyik kedvenc helyszínemet és betettek a helyére egy olyat, aminek jóval később kellett volna jönnie. Plusz szerintem ezen események a játékban horrorisztikusabbak voltak, ott ugyanis sötétben és viharban játszódtak az események, nem fényes nappal. De gondolom meg akarták mutatni azt a gyönyörű látványt. És hát ezért nem érzem ezt rossz cserének.

Szóval összességében nagyon tetszett a rész, bár bevallom, az élvezeti értékébe nálam azért nagyon durván belepiszkál, hogy egyrészt, tudom mi fog történni, másrészt végig folyamatosan összehasonlítom a játékkal (de, ahogy elnézem a trailert, a 3. résznél ez részben vagy egyáltalán nem fog gondot okozni, mert a szereplőkön kívül semmi sem volt ismerős a játékból). Mi hogyan változhatott, miért változott és az hogyan hathat a következő eseményekre. De még így is tetszik. Két dolog nem jött csak be.

@Donát én mindig jelzem, ha akár a Part 1, akár a Part 2 cselekményét teszem be. Ami a spoilerben lévő kérdésedet illeti:

És, ha már fent szóba hoztam a 3. részt. Part 1-ből származó spoiler.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Egy-két apróságtól eltekintve nálam is betalált a 2. rész. A hangulatot ismét olyan remekül sikerült megragadniuk, hogy az ténylegesen a játék atmoszféráját árasztja. Ezt eddig még egy adaptációnál sem éreztem.

Persze nem maradéktalanul, de nekem eddig mindkét rész nagyon tetszett, és alig várom a folytatást, tudván, mi vár még ránk... :) 

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 24. - 12:53, Darth Sky írta:

Egy-két apróságtól eltekintve nálam is betalált a 2. rész. A hangulatot ismét olyan remekül sikerült megragadniuk, hogy az ténylegesen a játék atmoszféráját árasztja. Ezt eddig még egy adaptációnál sem éreztem.

Persze nem maradéktalanul, de nekem eddig mindkét rész nagyon tetszett, és alig várom a folytatást, tudván, mi vár még ránk... :) 

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

@Donát

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 24. - 14:58, Dzséjt írta:

@Donát

Teljes nézet  

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.