Ugrás a kommentre

Chapter 4: The Gathering Storm


Ajánlott hozzászólás

4. fejezet - The Gathering Storm / A gyülekező vihar

 

epguidetbb104.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Kevin Tancharoen

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Fekete Krrsantan - Carey Jones

A módosító - Stephen "Thundercat" Bruner

Garsa Fwip - Jennifer Beals

Dokk Strassi - Robert Rodriguez

Garfalaquox - Barry Lowin

8D8 - Matt Berry

Bib Fortuna - Matthew Wood

Max Rebo - ???

 

Történet

Miközben Boba és Fennec sorsa a múltban összeér, a jelenben a párosnak fel kell készülnie a közelgő háborúra. Ehhez azonban stabilizálniuk kell a viszonyukat Mos Espa többi urával.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 4: The Gathering Storm

Ütős rész volt! Nekem a másodikat nem körözi le, de ez most felüdülés volt.

 

A flashbackek ténylegesen véget értek, Cobb Vanth kimaradt, de nem baj, most még azt is látni, hogy hogy tudja meg, hol van a páncél, nekem sok lett volna.

Sarlacc epic volt, volt is Bobának egy kisebb PTSD-je. Tényleg nem volt magánál, amikor leszedték a páncélját a jawák.

 

Igazából ez azért nagyon jó rész, mert mindazt, amit a második rész ígért, azt újra visszahozta, mint lehetőséget. Black Krrsantan back in action!!! Vespásokból kevesebb volt, persze biztos lesznek még, de meglepő módon most a flashbackekben tették tiszteletüket.

 

Nagyon örültem, hogy most már végre ki tudtam venni a közelikben Santi sebét az arcán. A wookiee-trandoshan ellentétbe is kaptunk egy kis betekintést, így azt érzem, tényleg jöhet Bossk, viszont a pyke-ok (vagy huttok?) oldalán. De persze az is lehet, hogy a trandoshan csapat fogja hívni, és lesz egy kis összefeszülés Santival, miközben egy oldalon harcolnak. Aztán ilyen Gimli-Legolas módon összespanolnak majd. Na jó, először lássuk meg, hogy egyáltalán behozzák-e Bosskot.

 

Boba felgyógyult. Most már nem kell a bactába rohangálnia. Ő is back in action! Egyébként aki a könyörtelen Bobára várt... Hogy kiirtotta már a biker ganget!? De ahogy Fennec is sugallta: biztosan nem ők voltak a buckalakók gyilkosai.

 

Végre mindent, amit láttunk a trailerekben, azt is letudtuk! Innentől egy EPIC halálugrás veszi kezdetét!

 

És a végén, az az isteni dallam, ami felhangzott!!! Emberek kellenek Bobának, és szerintem nem csak Mando fog jönni, jöhetnek a régi barátok, OT-fejvadászok, Bane, stb! Így Mando története is valamelyest folytatódik a 3. évad előtt. Abba is bepillanthatunk majd, milyen az élete Grogu nélkül.

 

Mivel a flashback a bactához volt kötve, és nincs szükség több bactára, szerintem nem lesz több flashback, de ha mégis, akkor innentől már szerintem a fiatal Bobával lesz, Daniel Logan alakításában.

 

Temuerát továbbra is öröm nézni, bírom Boba életfelfogását, miután elküldi a banthát: vagy megszerzem a hajóm, vagy meghalok.

 

Még mindig csak és kizárólag a Tatooine-on játszódik a film. Jabba palotáját, a konyhát imádtam. Tényleg ez lesz az első sorozat, ami nem hagyja el a bolygót, és plusz pikantériája a dolognak, hogy az Obi-Wan is minimum itt fog indulni meg végződni. Korábban meg évekig vártunk Tatooinera, a Disney-éra elején, emlékszem, csak a Twin Suns epizódban szerepelt 2019. novemberéig.

 

A jövő heti részt minden korábbinál jobban várom!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Imádtam minden percét! Nagyon jól felvezették a végjátékot, a visszaemlékezések is véget értek, a végén pedig a dallam... Most fogják a sorozatot igazán bekapcsolni a Mandoverzumba. Nagyon kíváncsi leszek Din szereplésére (merthogy jönni fog, az fix), hogyan éli az életét Grogu nélkül, nála lesz-e még a sötétkard, és vajon lesz-e új hajója

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is nagy megelégedésemre szolgált a rész!

Kezdjük ez elején! A cyberpunk Mos vEspa team a multkori részből úgy nyert "igazolást", hogy Fennec Shand gyógyulásának eredettörténete lettek! Na ezt nem hittem volna! Persze láttuk a Mandiban is az implatátumát, de eszembe se jutott párhuzamot vonni. Szerintem jár a taps ezért az oda vissza kontinuitásért! Ha megbocsájtjuk a sárga raszta csávót, utána már az egész epizód kedvünkre lesz.

Bizony minden tetszett a részben amit érintett, és mivel vagy 70% volt flashback, szinte úgy éreztem, hogy ez egy második első része a Book of Boba Fett-nek! A palotába való bejutáshoz Fennec rácsvágója összezsezsgő fénykard-effekt volt. Érdekes!

Klassz volt a Slave I visszaszerzése, Boba a tipusát említette, nehogy megbántódjon valaki..:roll:

Jajj de még ez előtt egy pillanatra megállunk a konyhában ahol bárdos droid jó geg lett, de kicsivel való kergetőzést nem éreztem annyira viccesnek, viszont tipusa miatt azt hittem, hogy Filoni epizódja lesz, de ez nem talált! Hogy Boba kőkeményen bemutatkozott neki, hát az is megér egy kérdést, de ezeken ne akadjunk fent annyira.

Tetszett a motoros csapaton, hogy szenvtelenül bosszút állt, látványos volt és érthető is. Oda voltam a sarlacc lyuk akcióért, újra láttuk a 97-es csőrt, köszönjük! És persze:

Szeizmikus töltet! Daajjjiiiiinggg! :D

Vajon jogos volt feltételezni, hogy a töltet után még ép lehet a Beskar ha bent lett volna? hááát..

Na mindegy visszatértünk a bárba is, ahol bizony semmi baj nem volt a twi'lek lekkukkal, mert hát ugye más volt ez előtérbe helyezve! :love:

Krsantan elég menő, egy picit mintha el lett volna húzva a jelenete, de sebaj. Team up with Krsantan! pipa!

Milyen kedves ötlet a Rancor verem fölött asztalt teríteni! ez is tetszett és az egész jelenet is!

Aztán ki jön itt még? Ötletem sincs, Ludwig témája teljesen ködössé teszi ezt a kérdést!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A 3. rész nem tetszett, de a 4. most szerencsére visszahozta a lelkesedésem. Jó volt az akció Jabba palotájában. Apró érdekesség, hogy mikor Fennec elvágja a rácsot, azt a hangot hallani, mint amikor Anakin lefejezte Dookut. Nem tudom miért pont ezt a hangot használták újra ehhez a jelenethez. Az a 6 karú főző droid vicces volt a Grievous tábornok féle fegyverpörgetős technikájával. Boba kegyetlenül szétlőtte azt a motoros bandát a hajójával, akár egy ragadozó. Sok helyen olvastam hogy panaszkodtak, ez már nem az a menő Boba Fett, aki visszatért és darált a Mandalorianban. Hát itt a válasz, hogy attól még hogy van benne emberség és általában korrektségre törekszik, tud roppant kegyetlen is lenni még mindig. A harc a Sarlacc ellen is látványosra sikerült. "Szegény" nem fog többet senkit és semmit megzabálni. De a lényeg, hamarosan betoppan Din Djarin is!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Igen, egy újabb ikonikus SW-"karakter" nyiffant ki, de mondjuk én már azt hittem, hogy a pilotban meghalt Boba kiszabadulásakor.

Én is. ezért is lepett meg, hogy él. Úgy látszik meg se kottyant neki, ahogy boba kijött belőle. Érdekes belegondolni, hogy "flashbackben" láttuk, ahogy a páncélban és annak segedelmével jön ki, majd ahogy elveszik tőle, de erre Ő nem emlékszik, hisz benne keresi.. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt. Nem olyan jó, mint a The Tribes of Tatooine, de utáne mindenképpen ez jön. A szálak szépen összeértek a Mandóval. Nagyon tetszett, ahogy Fennec és Boba kapcsolatát elkezdték építeni. Különösen jól lett kivitelezve annak tükrében, hogy most láttuk az elejét, miközben már két sorozat számos részén át figyelhettük, ahogy összeszokottan dolgoznak. Ez kicsit az OT-PT viszonyát idézte fel bennem, amikor úgy néztük a PT-t, hogy közben az OT-nek hála már ismertük a viszonyrendszereket, ki kicsoda és milyen helyet foglal el a játéktáblán.

A palotabeli akció több szempontból is haláli volt. Egyrészt, újabb animációs karaktert üdvözölhettünk, a LEP droid, avagy nyúldroid ugyanis a TCW-ben szerepelt eddig. Ahogy elszögdösött Boba elől, egyből eszembe jutott a Blue Shadow Virus és a Mystery of a Thousand Moons. Ezekbe szerepelt először ez a droid, és hasonlóan fürgén lógott meg a klónok, Anakin és Ahsoka elől. De a szakácsdroid (COO) is ismerős lehet. Ilyen hajtotta el R2-t a pulttól a Jendirian Valley-n az ep2-ben, amikor Anakin és Padmé a Naboo-ra tartott. Az meg külön poén volt, hogy úgy bepörgette a karjait, mint Grievous. És az EV droid képében még az ep6-ból kaptunk egy droidot (vajon EV-9D9 volt az? :hmm: ). És ez valahol nem semmi. Egyetlen jelenetben szerepelt PT, OT és TCW elem. :clap:

Aztán jött az összecsapás a hangárban, ami piszok látványos volt. Amúgy alaposan megmutatkozott a Slave I különleges formájának hátránya. Szegény Boba a panoráma ablak ellenére sem láthatott sokat. Aztán meg úgy bedarálta a motoros bandát, mint a huzat. De szép húzás volt, hogy Fennec belengette: elég valószínűtlen, hogy ők ölték meg a tuskeneket. Ezután belegondoltam: az is elég valószínűtlen, hogy egy ilyen kis mitugrász motorosbanda, ami párafarmerek terroziálásából és, és még a Tatooine-on sem túl jelentős az erejük, védelmi pénzt szedne az egész Galaxisban számottevő erővel bíró Pyke Szindikátustól. Nem, ez kamu. A Pyke-ok kilóra megvennék ezt a bandát, vagy ha nem, gyorsabban darálnák be, mint Boba a Slave I-gyel. Szóval szerntem a pyke gazvezér hazudott Bobának, és ők állnak a tuskenek megölése mögött is.

Ezt követte a Sarlacc jelenet. Na hát ez nagy volt. Én is azt hittem, hogy már megpistult, amikor Boba kimászott belőle, de igazából ezek a lények baromi nagyok. Amit látunk belőlük a homok fölött, az a töredéke az egész lénynek, ami 100 méteresre is megnőhet a homok alatt. Csak gondoljunk arra, hogy a Mandóban látott krayt sárkány egy Sarlacc fészkébe költözött be. Szóval azért nem meglepő, hogy túlélte, bár nyilván azért fájhatott neki. Ami viszont igazán meglepett, hogy simán lent tartotta a Slave I-et. Ennyi erő van benne? Ezután kicsit fura, hogy Landót nem rántotta be azonnal vagy legalább tépte le a lábát lendületből. De végül a Hatalmas Sarlacc-nak befellegzett, a szeizmikus töltet betett neki.

Hogy Boba nem emlékszik arra, hogy a páncélját a jawák lerángatták róla, az nem meglepő. Eleve egy elég komoly fizikai traumán ment át, és félholt és félkómás volt. Aztán még az egyik csuklyás rohadék fejbe is kólintotta, ami még egy egészséges embernél is emlékezetvesztést okozhat, hát még olyannál, akit elkezdtek megemészteni.

És ezután végül lezárult a visszaemlékezések sora, bár engem kicsit meglepett, hogy azt nem mutatták meg, hogy hogyan szerez tudomást Cobb-ról. Ugyanakkor ez tényleg nem is annyira fontos, hiszen a The Mandalorianben már egy másik bolygón élő gengszter is tudott róla, szóval valószínűleg a Tatooine-on is híre ment.

Ezzel elérkeztünk a jelenbe. Boba kezd ténylegesen családfőként ténykedni. Ütős volt a kaszinós jelenet. Azért na, egy helyre engedni egy wookiee-t és féltucat trandoshant, nem túl jó ötlet. Ki is tört a balhé. Krrsantan most sem fogta vissza magát, brutális erőt fejtett ki. Tetszett, ahogy Garsa kezelte a helyzetet, még ha nem is járt sikerrel. És na, most már kezd az is kifizetődni, hogy Boba emberséget is mutat. Ha a múltkori részben megöli Krrsantant, most nem lenne egy brutális erejű wookiee testőre, aki valószínűleg lojális is lesz hozzá.

És végül a tárgyalóasztal. Bevallom, ezt nagyon vártam azóta, hogy a trailerben láttuk. És nem csalódtam. Fett egyszerre mutatta meg, hogy már van erő a háta mögött - hogy maguk alá piszkítottak, amikor a rancor közbeszólt. :lol: Azért lehet, hogy onnantól már nem vacsoráztak olyan nyugodtan, tudván, hogy Boba akár Jabba mintájára megetetheti őket az új kedvencével. Aztán a lehető legjobb ajánlatot tette: ő majd foglalkozik a pyke-okkal, a többiek csak ne paktáljanak le vele. Bár a klatooniai oldaláról nem vagyok meggyőzve, hogy őszint. Túl lassan bólintott rá, ráadásul a pyke-ok az ő területén landoltak, és ő az, aki az első részben nem tette tiszteletét Boba előtt. Most már csak a sereg lesz érdekes. A rész végén a zene eléggé egyértelművé tette, kit akar besorozni Boba. Hát erre kíváncsi leszek. Ütne, ha Din már a mandi nép vezéreként jelenne meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Klassz volt a Slave I visszaszerzése, Boba a tipusát említette, nehogy megbántódjon valaki..:roll:

Igazából abban a kontextusban jobb volt a típust mondani, mint a nevet. Ugyanis így Fennec egyből tudhatta, hogy nem valami ócskavasért vagy együléses gépért kockáztatja az életét, hanem olyasmiért, ami meg is éri. Ez hasonlít arra, amikor Han leült kártyázni Landóval a Solóban. Bár kitalált hajóról volt szó, Han ott is a típust mondta be, hogy Lando lássa, megéri kockáztatni érte. Plusz nekem úgy tűnik, hogy a Fett família hajójának neve annyira nem is közismert. Igazából mi is csak azért ismerjük, mert utána olvastunk, de a filmekben egyszer sem hangzik el. Mozgóképes produckióban mindössze két TCW epizódban nevezik nevén. Minden más esetben "a hajó"-ként utalnak rá. Bár jó lenne, ha azért legalább egyszer kimondanák a hajó nevét, hogy végre elüljön ez a valótlan "a Disney átnevezte Fett hajóját" állítás, ami most tuti újra fellángol. :roll:

 

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Hogy Boba kőkeményen bemutatkozott neki, hát az is megér egy kérdést

Bár kicsit fura, hogy egy ilyen mitugrász droidnak mutatkozott be, valahol szükséges volt. A The Mandalorian végén Bib azt mondta, hogy hallott pletykákat Boba visszatértéről. Ugyanakkor se a Mandiban olyanoknak mutatkozott be, akik nem járnak a Tatooine-on, hogy pletykálkodjanak. A TBoBF-ben meg senkinek sem mutatkozott be Fennec-ig. A páncélja nélkül meg nyilván senki sem ismeri fel. Szóval az, hogy Fett bemutatkozott a droidnak, alapot szolgáltatott arra, hogy Bib időben később azt mondhassa, amit mondott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Dzséjt írta:

vajon EV-9D9 volt az?

 

Nem EV-9D9 volt az, ő már szerepelt a Mos Eisley Cantinában a Mando 1. évad 5. részében, ő volt az új kocsmáros, és Mark Hamill adta a hangját. Valószínűleg eladta Bib Fortuna Jabba halála után, és utána átprogramozták a Cantinában. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Nem EV-9D9 volt az, ő már szerepelt a Mos Eisley Cantinában a Mando 1. évad 5. részében, ő volt az új kocsmáros, és Mark Hamill adta a hangját. Valószínűleg eladta Bib Fortuna Jabba halála után, és utána átprogramozták a Cantinában. 

Köszi. Emlékeztem arra, hogy a Cantinában egy EV volt, de azt nem tudtam, hogy az 9D9.

 

Boba meg végre felépült. Azért volt honnan hová felgyógyulnia.

x3l395X.png

oys4uhq.png

kFVCwf8.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon bejövős rész volt, 99%ban tetszett, leírtátok, nem megyek bele.

 

Viszont a páncél elfelejtése nekem sántít. Oké, emlékezetkiesés egy valid magyarázat, de Boba nem egy buta ember, itt mégis azt sugallja a sztori szerint, hogy páncél nélkül jött ki a Sharlaccból, ami nyilván necces lett volna. Ismerte/ismerhette a Sharlacc működését, és azt, hogy a páncél nélkül nem élhette túl benne. 

Szóval adott volt a magyarázat, hogy valaki/k ellopták.

Nem is értettem miért gondolta, hogy azt levette bent és kimászott belőle. Főleg, hogy elvileg az ő visszaemlékezésén keresztül láttuk a fejleményeket, tehát kvázi itt egy paradoxon van.

 

Mindenesetre, végülis rendben volt, hogy visszament, mert legalább volt egy kis szeizmikus töltet, amit mindig jó hallani:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Paradoxon akkor lenne ha korábban már visszaemlékezett volna rá és utána elfelejtette volna. De a visszaemlékezés jóval azután van hogy a Slave-1-el felkereste a sarlacc-ot. Utólag pedig akár vissza is jöhetett az emléke, akár a bacta hatására is.

 

A kimenekülés közben pedig akár el is veszthette volna a páncélt és végülis ekkor még az első emléke a sarlaccon kivül még az hogy nincs rajta, tehát logikus hogy utánanézett hogy ott van-e.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Bomarr írta:

Paradoxon akkor lenne ha korábban már visszaemlékezett volna rá és utána elfelejtette volna. De a visszaemlékezés jóval azután van hogy a Slave-1-el felkereste a sarlacc-ot. Utólag pedig akár vissza is jöhetett az emléke, akár a bacta hatására is.

 

A kimenekülés közben pedig akár el is veszthette volna a páncélt és végülis ekkor még az első emléke a sarlaccon kivül még az hogy nincs rajta, tehát logikus hogy utánanézett hogy ott van-e.

 

valahol jogos, de nekem nem áll össze a kép.

továbbra is ott van az, hogy ismerhette a sharlacc természetét, és hogy páncél nélkül ki sem jutott volna. más nem a befelé forduló fogak már árulkodóak.

 

de persze gondolhatta azt, hogy a sharlacc bent levette róla a páncélt, majd kiköpte a csupasz Bobát, életszerű:D

Szerkesztve: - Galen Malek89
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Bomarr írta:

Nem gondolnám hogy annyira gyorsan mar, hogy pár perc alatt azonnal halálhoz vezetne. Végülis Bobának se fedi minden porcikáját beskar. Ha ennyire erős lenne a sarlacc sava akkor meghalt volna beskarral együtt.

Ha ennyire erős lenne a sava, akkor eleve, Boba a sarlacc halála után nem tudott volna visszamászni a "pit"-be a páncélja nélkül. 

 

Összességében tetszett az epizód. Sajnáltam, hogy nem hangzott el a Slave-1 neve és kicsit rangon alulinak éreztem a nyúl droid üldözését. :D De az összes többi elemet a pozitív kategóriába sorolnám kezdve Fennec megmentésével, a motoros banda szétlövésével, a sarlacc elleni Slave-1 akción át (szeizmikus töltet :yeah:) egészen a Jabba palotájában kalandozással bezárólag. És nagyon úgy fest, hogy Mando visszatér! :clap2:  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

bár még mindig vannak kételyeim, mit gondolt, hogy jött ki equipments nélkül.

Nem kell ezt túlgondolkodni, meg a penge logikát keresni. Boba annak ellenére, hogy klón, csak egy ember. Emberi fejjel gondolkodik. Nyilván nincs emléke arról, hogy a jawák ellopták, ami összefüggésben áll azzal, hogy jó alaposan kupán vágták. Ebbe semmi misztikus vagy hihetetlen nincsen, rengeteg fejsérülésen átesett ember igazolhatja, hogy ilyen megeshet.

Ugyan felmerülhetett benne, hogy valki megfújta, de akkor is, mit csináljon? Öt évvel az endori csata után az a páncél a Galaxis bármelyik bolygójának bármelyik településének bármelyik lakójánál lehet. Finoman megfogalmazva is k*rvára reménytelen lenne ebben az esetben vakon elkezdeni keresgélni. Szóval teszi azt, amit te is tettél volna és teszel is, amikor keresel valamit: megnézi ott, ahol utoljára látta, hátha ott hagyta. Utoljára a Sarlacc fölött viselte, még azzal zuttyant bele. Teljesen érthető, hogy ott kezdi a keresést és reménykedik, hogy még ott lesz vagy lesz valami nyom, amin elindulhat. Pech, hogy egyik sem volt. Ezután már csak a puszta mázlinak köszönheti, hogy végül mégis meglelte.

 

28 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Sav: Nemhiába mondta Jabba, hogy 1000 éven keresztül fogja emészteni őket. 

Szerintem ez az 1000 évig emésztget dolog csak egy hanzatos mendemonda, de egyáltalán nincs így. Egyrészt, biológiailag teljes értelmetlen. Ahhoz, hogy egy élőlényt ezer évig emésszen, meg kell akadályoznia, hogy az a lény természetes úton elbomoljon, amihez távolról sem kell ezer év. Másrészt, ez a széria sem támasztja alá. A rohamosztagos biztos, hogy nincs 30 éve sem bent, mégis látszik, hogy a páncélját már durván kikezdte a sav. De ugyanígy Boba páncélja is sérült, pedig ő legfeljebb néhány napot lehetett bent, de mivel kétlem, hogy a páncélban napokra elegendő levegő lenne, így sanszosabb a pár óra, nagyon maximum. Boba bőre is sérült már a ruházat és a páncélzat ellenére, ami szintén jelzi, hogy sokkal-sokkal gyorsabban emészt a Sarlacc, mint ahogy azt hiszik vagy mondják.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az 1000 év valószínűleg túlzás. De minden mondának lehet alapja. Mi van, ha tényleg hosszú ideig emészt?

Ez persze csak úgy derülhetett ki ha valaki előkerült onnan feltehetőleg élve.

Arra gondolok, hogy a beesetteket talán kómában, de életben tartja egy félholt állapotban és így tartós élelmiszerek lehetnek. Kicsit marogatja, elszívja a nedveiket, aztán szünet. Aztán megint emésztgetés.

Valahol a kígyó emésztése és a kérődzés közt. Elvégre nem ehet túl gyakran. Az Ő pókhálójába sem megy mindennap légy. Érdekes egy bestia, mindig is az volt. Már csőr nélkül is borzasztónak találtam kis koromban. Brrr..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, csoli1138 írta:

Arra gondolok, hogy a beesetteket talán kómában, de életben tartja egy félholt állapotban és így tartós élelmiszerek lehetnek. Kicsit marogatja, elszívja a nedveiket, aztán szünet. Aztán megint emésztgetés.

Azt el tudom képzelni, hogy valamilyen módon képes több időre elraktározni a táplálékot, de azt képtelenségnek tartom, hogy ezer évig, vagy csak egy évig életben tartson valakit. Hiszen azt a lényt táplálnia kell, itatnia kell, és levegő is kell neki, ami mint kiderült az első részből, nem sok van a Sarlacc pocijában. Boba már majdnem megfulladt odabenn pár óra bentlét után. Meg eleve, nem túl hatékony táplálkozási forma, ha a saját kajáddal kell etetned a kajádat. Úgy kevesebb jut neked. Ráadásul még elképzelhetetlenebb, hogy valakit életben tartson a faja biológiai korlátjain túl. Egy ember természetszerűleg képtelen 1000 évig élni. A Sarlacc milyen isteni erővel lenne képes ezt a biológia korlátot legyőzni?

Ráadásul a Tatooine nem élettelen bolygó. Az ep6-ban a Sarlacc-tól nem is messze egy komplett bantha csodát látni. Így igazán szüksége sincs arra, hogy évezredekig életben tartsa a kajáját. A raktározásra lehet szükség, korlátozott ideig, de ezer éves életbentartásra egyáltalán semmi. Eleve, ha ilyen sokáig emésztene, nem kéne, csak ezer évente ennie.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ilyen sokrétű epizódot talán még nem is kaptunk eddig. Fantasztikus volt!

 

Úgy véltem Boba háttér sztoriját végig viszik az évadon, de nem így történt. Itt és most összeértek a szálak, ezt a végén átvitt értelemben a droid is kijelenti: „a regeneráció befejeződött”.

Kiderült, hogy Boba legalább 4-5 évig élt a tuskenekkel, vagy legalábbis a sivatagban. Döbbenetes! Még akkor is az, ha mondjuk csak egy évet volt egyedül a pusztaságban. Erre még Gascon ezredes is csettintett volna. Számottevő idő lehetett, mert kóborlása alatt észrevehetően összenőtt a banthájával. Volt ideje eltöprengeni azon mit is kezdjen magával a jövőben. Tök jó, hogy ehhez a lökést Fennec megmentése adta meg! Szenzációs volt, ahogy elkezdték konkrétan összekötni ezt a sorozatot a Mandalorival, méghozzá azzal az ominózus jelenettel, amikor csak azt látjuk, ahogy Fett megy a sebesült Fennechez. Anno mennyit teóriáztunk ezen a jeleneten, hogy ki lehet a titokzatos idegen. Most pedig megkapjuk a sztorit. Zseniális!

 

A cyberpunk mátrix utánérzés banda nekem még mindig kicsit idegenül hat ezen a helyen, de azért próbálom beilleszteni a környezetbe. Sajnos elég nehéz, de szerencsére nem ők uralták a részt. Továbbra is az a baj, hogy Coruscanton tudnám ezeket az arcokat elképzelni, nem itt. Nagyon kilógnak. Mindenesetre láttuk, hogy tett szert a kibernetikus hasfalára Fennec, meg azt is, hogy ez a speckó droid módosítás olyan a fiatalok körében, mint a Földön a tetoválás. Egyébként maga az alapötlet jó és érdekes. Eddig az SW-ben nem emlékszem olyanra, hogy egy egészséges lény kibernetikai alkatrészekkel turbózta volna magát.

Remek volt Boba és Fennec beszélgetése a célokról és motivációkról. Fura volt, hogy Fett eléggé leszólta a korábbi megbízóit, holott azért akadt pár nagyágyú is. Én itt megemlítettem volna Vadert legalább, vagy azt az esetet, ami miatt a sarlaccban kötött ki. Úgy tűnik ezeket nagyon mélyre temette.

 

Aztán jött a Slave I visszaszerzése. Itt kicsit furán vette ki magát, hogy csak a hajó típusát említik és nem a nevét. Egyáltalán hivatalos elnevezés a Slave I? Elhangzott valaha is bármilyen mozgóképes alkotásban? Igazából együtt tudok élni a ténnyel, hogy Firespray-nek van nevezve, ami egyébként találóbb is. Hangulatos volt, ahogy megszerezték a hajót, mert közben olyan részletességgel ismerhettük meg Jabba egykori palotáját, amit talán sose gondoltunk volna. Amint meglett a hajó, máris eggyé vált Fettel, jöttek is a jobbnál jobb jelenetek. A nikto motoros banda kiirtásánál csak mosolyogtam a gyönyörtől, a sarlacc jelenetnél pedig hüledeztem, hogy „na neeee” Ez utóbbi szenzációs volt, a szeizmikus töltetnél pedig megint eldurranhatott pár emberke. :D Apropó sarlacc gyomor. Hihetetlen, hogy Boba képes volt újra belemászni. Eléggé nagy sokkot kaphatott, ha nem emlékszik arra, hogy pajzsban jutott ki onnan. :)

 

A végszó nem is lehetett volna frappánsabb, mint Boba és Fennec szövetségre lépése.

 

A jelenben is érdekesen alakulnak a dolgok, készülődik a konfliktus. Az, hogy eszkalálódni fog nem is kérdéses. Remek volt a vacsora jelenet, amely lényegében arra szolgált, hogy Boba elmondja, mire számíthatnak tőle a Mos Espát uraló kasztok. Kicsit naivnak is tűnhetett az ajánlat, de arra mindenképpen jó volt, hogy tudják, az uralmukat a daymio oldaláról nem fenyegeti veszély. A pyke-okkal már más a helyzet, amit ha ésszerűen átgondolnak, nem juthatnak más következtetésre, mint Fett.

Bobának szövetségesekre van szüksége, több emberre a harchoz. Itt jöhetnek képbe olyan bokafosós karakterek, mint pl. Din Djarin, akit talán a rész végén hallható zenei témája el is spoilerezett.

 

Csak egyet sajnálok, hogy ma nem tudom többször megnézni a részt. Fene essen a munkahétbe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Aztán meg úgy bedarálta a motoros bandát, mint a huzat.

Külön tetszetős volt, hogy a vezért nem is lézerrel intézte el, hanem egy torpedót küldött rá. Biztos ami biztos. :cool:

 

11 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Black Krrsantan back in action!!!

Basszus!!!! Hogy hagyhattam ki Krrsantant az értékelésemből? Még letépi a karom. :D A fogadós jelent oltári volt! Garsa ahogy próbálja meggyőzni Krrsantant, az meg csak néz rá "befejezted?" és letépi a trandoshan kezét. :lol: Örülök, hogy Boba felbérelte és a vuki meg beállt mellé azok után, ahogy harcoltak egymással. Nem is értem korábban miért eresztette szélnek?

 

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

bár engem kicsit meglepett, hogy azt nem mutatták meg, hogy hogyan szerez tudomást Cobb-ról.

Nem úgy, hogy követte Djarint? Előtte is tudott róla?

 

1 perccel korábban, Bomarr írta:

A kánonban Boba sokat szivott Vader megbizásával. Így nem nagyon őrizheti azt se pozitiv emlékként. 

Á köszi, ezt nem tudtam. Gondolom képregényben volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Eddig az SW-ben nem emlékszem olyanra, hogy egy egészséges lény kibernetikai alkatrészekkel turbózta volna magát.

Pedig Grievous elég emlékezetes teremtmény. :) 

 

26 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Egyáltalán hivatalos elnevezés a Slave I? Elhangzott valaha is bármilyen mozgóképes alkotásban?

Ez a hivatalos neve, ezt már sokszor megbeszéltük. A starwars.com és rengeteg forráskönyvben is így szerepel, és igen, két TCW epizódban is említették már a nevét.

 

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem úgy, hogy követte Djarint? Előtte is tudott róla?

Csak azután indulhatott Din után, hogy meglátta a krayt sárkány incidens idején, előtte semmiképpen, hiszen semmi jele annak, hogy tudott a létezéséről. Meg minek követte volna azelőtt Dint, hogy hozzákerült a páncél? Szinte biztos, hogy Boba egyszerűen hírét vette, hogy valaki mandi páncélt használ Mos Pelgóban, ezen a nyomon előbb eljutott Cobb-hoz, és utána indult Din után, amikor meglátta, hogy Mando elvitte a páncélját.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

twi'lek lekkukkal, mert hát ugye más volt ez előtérbe helyezve! :love:

Itt van Garsa Fwip. :D

 

 

1 perccel korábban, Dzséjt írta:

Pedig Grievous elég emlékezetes teremtmény.

Grievous majdnem szétrobbant, azért lett kibernetikus. :) 

 

2 perccel korábban, Dzséjt írta:

Csak azután indulhatott Din után, hogy meglátta a krayt sárkány incidens idején, előtte semmiképpen, hiszen semmi jele annak, hogy tudott a létezéséről. Meg minek követte volna azelőtt Dint, hogy hozzákerült a páncél? Szinte biztos, hogy Boba egyszerűen hírét vette, hogy valaki mandi páncélt használ Mos Pelgóban, ezen a nyomon előbb eljutott Cobb-hoz, és utána indult Din után, amikor meglátta, hogy Mando elvitte a páncélját.

Csak abból gondolom, mert ezt mondta Boba. Mármint, hogy régóta követi. :) Bár nem tudom mennyi idő telik el a The Marshal és a The Tragedy között. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.