Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Celebration Europe - London 2023

Részt veszel a londoni celebration-on? 16 felhasználó szavazott

1. 1. Részt veszel a londoni celebration-on?

A szavazás lezárult

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Bár én csak 2 napot voltam, de ez így is egy életre szóló élmény volt. Ez a hihetetlen méretű rajongói tömeg mely ott volt, szinte sugárzott a szeretet az SW iránt. A cosplayerek minden érából és korból képviseltették magukat. Az ewoknak/Grogunak öltöztetett kisbabáktól kezdve a Ben Kenobinak, Jocasta Nu-nak öltözött 70 éves idős férfiakig/nőkig, minden korosztály jelen volt.

Sajnos egy panelre se voltam jogosult, de amikor már ott voltam, őszintén szólva nem is érdekelt. A tudat hogy egy épületben vagyok a filmek készítőivel, szereplőivel, már elég volt - és persze ott volt a Live Stage, ahol a publikus eseményeket én is követni tudtam.

Külön örömömre szolgált hogy néhány fórum tagot is megismerhettem élőben.

@Pildi, @MissKarrde, @Donát, @Dzséjt, @Frenkie örülök hogy találkoztunk, remélem még lesz rá lehetőség! :) 

Szerkesztve: - RacerX

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, RacerX írta:

Külön örömömre szolgált hogy néhány fórum tagot is megismerhettem élőben.

@Pildi, @MissKarrde, @Donát, @Dzséjt, @Frenkie örülök hogy találkoztunk, remélem még lesz rá lehetőség! :) 

Nagyon jó volt, jót beszélgettünk...

Spoiler

a Star Trekről. :lol: Ody-nak ne szólj erről. :D 

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, RacerX írta:

Bár én csak később csatlakoztam örülök hogy megismerhettelek. Stillszerően egy kocsmában.:D

35 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nagyon jó volt, jót beszélgettünk...

Spoiler elrejtése

a Star Trekről. :lol: Ody-nak ne szólj erről. :D 

Tényleg erről beszéltetek.:D

Hozzászólás ideje:

Köszi mindenkinek a fotókat, infókat, beszámolókat! Örülök, hogy jól sikerült, és jól éreztétek magatokat. Még így a videókon és a beszámolókon keresztül is hatalmas élmény volt a Celebrationt követni. El tudom képzelni, hogy milyen lehengerlő lehetett személyesen is ott lenni rengeteg rajongó, alkotó, színész és cosplayes között. Maguk a bejelentések is hatalmasat ütöttek. Számomra az egész rendezvény csúcspontja Hayden volt, jó látni, hogy ennyi év után végre megkapja azt a szeretetet és megbecsülést, amit megérdemel.

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Én is hazaértem. Hatalmas élmény volt! Annyira jó érzés volt megtapasztalni a pozitivitást a Star Wars körül, hogy arra nincsenek szavak. Tudjuk, hogy ez a fórum egy oázis a neten, mert bárhol máshol beszélgetünk (írásban) a Star Warsról, nem kell sok idő, hogy megérkezzen az első rosszindulatú kritizáló (a hangsúly a rosszindulaton van) és elmondja, hogy miért kéne eltörölni az ST-t, miért fos a PT, miért a Birodalom visszavág az egyetlen jó SW, ami valaha készült... :lol:

Persze tudjuk, hogy a valóságban a SW valójában hatalmas összekovácsoló erő. De megtapasztalni ezt élőben mégis csak más. Kicsit tartottam a rendezvénytől, mert tudtam, hogy rengeteg ember lesz, hömpölyögni fog a tömeg és a szerencsén fog múlni sok esetben, hogy mit hozol ki a belépődből... de az aggodalmam nem annyira volt indokolt. Rengeteg ember volt, de az, hogy mindenki rajongó, valahogy belül összekötött minket így sokkal könnyebb kivárni egy sort vagy megosztani három másikkal egy négyzetmétert. Toleránsabbak az emberek, mert ott van egy láthatatlan kapocs köztünk.

Annyiban azért jogos volt az aggodalom, hogy valóban sok múlt a szerencsén, de a szerencse nélkül is kitartással pl. sokat ki lehetett hozni a belépőből (lásd pl. Dzséjt és Miss akik 8 órát szinte folyamatosan állva jutottak egyre közelebb a Live színpadjához), illetve néha kellett lélekjelenlét (kicsi pofátlanság), hogy bejuss oda, ahova más nem biztos. Én szerencsés voltam, mert pénteken élőben láthattam a Lucasfilm showt 4500 nézővel együtt. Leírhatatlan élmény volt. Ahogy végigmentünk az összes sorozaton és kaptunk belőle exkluzív anyagokat. Ahogy megjelentek a készítők, a színészek és óriási ovációt kaptak. Ahogy a nézők eldobták az agyukat a Mando kövi részének az első pár percétől... amikor megjelentek a színészek... és persze a végén a nagy bejelentés a filmekről. Az egész lelátó egy nagy sikolycunami volt, annyira örült mindenki a bejelentésnek. És ezt még tetézték azzal a meglepetéssel, hogy az egész kövi Mando részt közösen nézhettük meg este. Abszolút mozi élmény volt :clap: és olyan jó volt megosztani a többi emberrel. Ez az, amit a streaming a saját kis vackodban nem adhat vissza: a közös örömöt, a közös sokkot, a közös izgatottságot, esetleg a közös bánatot pl. Luke halálakor a VIII. részben. Vagy Snoke halálát ugyanitt... az, ahogy a rajongókkal közösen nézed és együtt éled át az élményt, továbberősíti azt, egyfajta öngerjesztő folyamatként. Össze se tudom hasonlítani, hogy mennyivel jobb így nézni, és pont ezért hiányolom az SW-t a mozikból immár 4 éve. Ami persze nem egy örökkévalóság... de szükség van rá!

A panelről kijőve gyorsan megosztottam a többiekkel az infokat. Mondtam nekik is, hogy úgy lett volna igazságos, ha ezt az indító panelt mindenki, aki bejutott a rendezvényre, élőben tapasztalhatja meg, ott a színpad közvetlen közelében. Ez abszolút a szerencsén múlt, hogy pont erre a panelre sikerült bejutnom és így a Celebration kvázi rám rúgta az ajtót. Ezért örökké hálás leszek. :) Emellett azonban volt olyan panel, ahová egy kis leleményességgel jutottam be, ez pedig a Jedi 40 éves megemlékezős panelje volt. Kihasználtam az adódó lehetőséget és élőben láthattam Billy Deet, Doug Chiangot, Iant, Anthony Danielst és Warwick Davist. Fantasztikus élmény volt, bár szegény Billy Dee már nem igazán volt jóbőrben. :( Innen is boldog születésnapot neki utólag.

Mielőtt rátérnék a másik két legnagyobb élményre, hadd szóljak pár szót a Cosplayesekről. Én sohasem éreztem nagy késztetést a beöltözésre, valahogy túl geeknek érzem így mászkálni normál emberek között. De egy ilyen rendezvényen teljesen más a helyzet. Olyan sokat ad hozzá az egész hangulatához, annyira sok igényes, leleményes jelemzt látni és feldobja az embert, ahogy lát egy Cad Bane-t, egy Rexet, egy Jocasta Nut, egy öreg Dooku grófot vagy Luke-ot. Igen, akár a 70 évesek is beöltöznek, nem is akárhogy. Jó lenne így megöregedni, hogy 70+ évesen annyira jó formában van az ember, hogy el tud jönni egy ilyen rendezvényre és be is öltözik valami idősebb karakternek. Rengeteget hozzáad az élményhez, és ez egyike azon kevés extráknak, amikért nem kell fizetni. :D 

És akkor két olyan pontot emelnék még ki, amit sosem fogok elfelejteni. Az egyik, hogy a Jedi Visszatér panel után tébláboltam kicsit az autogrammos színészek között és láttam, hogy a kis Leiát alakító Vivien Lyra Blair standjánál senki sem áll. Ott várakozott a kislány, kicsit még meg is sajnáltam. :D Nem volt foglalva hozzá időpontom, de nem érdekelt, el akartam mondani neki, hogy mennyire jó volt az Obi-wanban. Megkérdeztem az ügynökét, hogy hogy lehet foglalni (alibiből), amíg ezzel pepecselt, odafordultam Vivienhez és mondtam neki, hogy annyira ügyes volt! Erre ő a szokásos "leiás" teliszájas mosolyával mondott egy Thank you-t. Nem volt egy nagy párbeszéd, de nagyon felemelő volt. Sajnos fotózni nem lehetett, de azért a pultját lefotóztam. :D Mivel 81 font lett volna az aláírás, arra nem volt keretem, de hatalmas élmény volt megélni a találkozást.

A másik pedig a rendezvény legvégére esett. Szombat déltől már vártuk nagyon Haydent, több okból is. Egy: anno nem kapta meg azt az elismerést, amit érdemelt volna. Kettő: végre visszatért a franchise-hoz. Három: egy végtelenül szimpatikus fiatalember. Négy: Anakinként mindünk életére hatással volt, én pl. konkrétan az általa hozott Anakin révén lettem rajongó az EpII-vel. Talán az Erő is úgy akarta, hogy Hayden az eredeti időpont helyett vasárnap 5-kor bukkanjon fel, egyfajta lezárást adva nekünk.

Olyan szintű volt a várakozás, a felfokozott izgalom, hogy azt nem tudom leírni. A nevét skandáltuk, de a nevét skandáltuk már péntek délben is. Mindenki őt akarta látni. És amikor láttuk, hogy mindez milyen hatással van rá, csak továbberősítette a tömeg elszántságát, hogy IGEN, meg akarjuk neki mutatni, hogy mennyire sokat adott hozzá a SAGA-hoz. Én konkrétan meg akartam mutatni, hogy MIATTA (is) lettem rajongó. Ez több volt, szimpla színész-közönség találkozónál. Ez ELÉGTÉTEL volt. Mert tudjuk, hogy milyen sok negatív kritikát kapott az EpII és név szerint Hayden. Olyan sokan vannak akik képtelenek különbséget tenni egy antipatikus karakter és a rossz színészi játék között. Mert Hayden igenis jól játszotta Anakint. És azóta felnőtt egy generáció akinek Ő Anakin Skywalker és a PT az alap, amire építkezik a SAGA. Hayden játéka egy pillanatra sem, SOHA sem dobott ki az élményből úgy, mint mondjuk kis Leia elrablója az Obi sorozatban. Na AZ rossz színészi játék. Érdemes összevetni Hayden munkájával az EpII vagy az EpIII bármely jelenetéből. Hayden hozta tokkal vonóval Anakint. Az, hogy a párbeszédek hogy lettek megírva, vagy hogy Anakin az epII-ben hisztis, az nem az ő dolga, ő lehozta a karaktert úgy, ahogy kell, ahogy meg volt neki írva. Nagyon fontos volt, hogy Hayden megértse, hogy számunkra Ő Anakin Skywalker, és egy generációt állított SW rajongó pályára. És ezt azt hiszem, meg is értette. :love: 

Hayden feltette a pontot az i-re... Összességében nehéz leírni, hogy mekkora élmény volt az egész Celebration. Kicsit nehéz volt átállítani az agyamat az utazásra, én egyébként sem vagyok egy nagy utazó, kiválóan érzem magam otthon... :D de amint átállt a fejem (ami péntek reggel a panellel meg is történt, nem volt választásom), iszonyatosan elkapott a hype és a hangulat. Most úgy érzem magam, mint 2002-ben, mikor először láttam SW-t. Ilyen szinten rántott "vissza" a világba. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy miket hoztam magammal onnan... Bail Organa akciófigura (4 fontért ajándék :D), Cad Bane kitűző, Canady aláírt kártyalap az EpVIII-ból... rengeteg fotó a sztárokról, videó a bejelentésekről, Cosplay képek... örök emlék marad.

Végezetül: @Pildi @Dzséjt @Frenkie @MissKarrde köszönöm, hogy veletek élhettem át mindezt!!! Sokkal nagyobb élmény volt így, mint egyedül, és folyamatosan igyekeztük segíteni egymást. Köszi, hogy türelmesek voltatok akkor is, ha épp nyűgös voltam. @RacerX tök jó volt veletek találkozni, és végre személyesen is megismerni téged. Találkozunk ___ év múlva, ugyanitt? 

Reaching out episode 7 GIF by Star Wars

the force awakens rey GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Köszönöm Donát! Én is örülök, hogy jó társaságban tölthettük el ezt a néhány fantasztikus napot azokkal, akik ott voltak. Jóval többet kihoztunk a programból, mint amit 2007-ben, persze azóta sokat fejlődött maga a Celebration is, a Star Warsról nem is beszélve. 

Annyit hadd tegyek hozzá, hogy egyik reggel kilépve a szálláson a szobából egy Ahsoka jött a folyosón :D Sajnos már nem tudtam előkapni a telefonom, hogy lefotózzam, de vasárnap reggel a szállás előtt Maze-t lefotóztam :) A szállásunkon a vendégeknek legalább a fele a Celebrationre tartott, ha nem többen, szóval már a reggeli közben, sőt előtt, mivel péntek reggel mindjárt egy inkvizítorba botlottunk az ebédlő előtt, rajongókkal találkoztunk. Sose fogom megtudni, hogy Dzséjttel hogyan tudtuk végig állni a szombatot a Live Stage előtt úgy, hogy még mosdóba sem mentünk. Na jó, kicsit túlzás a végig álltuk, mert menet közben volt egy hosszabb szünet, amikor streamingelték a Jedi 40 évfordulós panelt, és a Stage körüli társaság úgy döntött, valahogyan hallgatólagosan szinte mindenki, hogy ideje leülni a földre és enni valamit :D Remek volt a hangulat, és az elmaradt - de másnap pótolt - vendégek ellenére is abszolút megérte ott tölteni az egész napot. Sokféle program volt a rendezvényen, de a Live Stage többnyire bulis, fantasztikus vendégekkel teli helyszíne igazán megérte. Másnap is :D Pénteken még azt gondoltam, hogy a Lucasfilm panel és a Mando megtekintésével talán az lesz a legjobb nap a háromból, de mindhárom nap nagyon emlékezetesre sikerült, hogy miért, azt lásd fentebb. Mindemellett sikerült egy pólót is bezsákolnom. A Live Stage-nél a szünetekben a műsorvezető-féleség a hangulat fenntartása miatt (is), pólókat dobált be a közönségnek, és az egyik nálam landolt véletlenül. A telefonon próbáltam éppen csekkolni, hátha elérhető már net, aztán csak arra eszméltem, hogy valami érkezik, és gyorsan átöleltem, a többiek körülöttem meg csak lestek, hogy mi van :evil: Mivel velem ellentétben nyúltak volna az érkező meglepetés felé. Tanulság: ne erőltessük a dolgokat túlzottan, ha kell, azok megtalálnak :D 

Pont a Live Stage miatt nem éreztem problémásnak, hogy egyetlen Celebration Stage-es sorsolós programra sem sikerült bejutni, a Lucasfilm panelt a Twin Suns teremből néztük Dzséjttel streamingelve. És vasárnap mindkét sorsolós panel streamingre került a Live Stage-en is.

Sikerült időpontot foglalnom vasárnap öt és fél hat közötti idősávban a hivatalos Store-ba, és mivel szeretek bögréket és csészéket gyűjteni, megvettem a 40 éves Jedi csészeszettet, gyönyörű szép! Szerencsére idősávra szólt az időpont, mert kb. 5-kor érkezett Hayden, amit ki nem hagytam volna semmiért. És utána még pont odaértem fél 6 előtt. 

Hozzászólás ideje:
2023. 04. 08. - 20:50, RacerX írta:

Úgy gondoltuk hogy a hazaút előtt még megnézzük a Tower Bridge-t. Egy ismerős hangra lettem figyelmes, meg hogy valaki a Star Wars-ról beszél. Hátrafordultam, mondom basszus, Andy Serkis sétál mögöttem. Nem

volt pofám leszólítani, csak egy gerilla selfie készült.

Erre korábban elfelejtettem reagálni. Nem tudom, hogyan tudtam volna megállni nem leszólítani, elvégre ő 

Spoiler

Gollam!!! B**us, kedvenc animációs karakterem neki köszönheti, hogy annyira csodálatosra sikerült. Meg persze az animátorok és sminkesek összmunkájának. Múlt ősszel sikerült moziban megnéznem mindhárom LOTR-filmet, így megint rájöttem, hogy a két torornybeli Gollam elképesztő látványának részletessége, és persze az emberi közreműködés csak nagy vásznon tud igazán jól kijönni :)

Hozzászólás ideje:

Csak a Lucasfilm panelt és az Ahsoka panelt nem adták le a 3 termen kívül máshol, a Bad Batch esetében nem tudom, mi volt, mert azon hétfőn már nem voltunk ott. Még nem olvastam utána. Még a helyszínen sem tudhattuk előre, hogy a vasárnapi paneleket streamingelni fogják máshol is. Szóval minden kicsit lutri volt pont addig, amíg meg nem történt. A Live Stage panelnek elvileg volt egy előre rögzített programja - kivéve a pénteket, mert arra a napra csak meglepetés vendégek volt írva a programban -, az teljesen borult, még az applikációt sem javították menet közben a programokhoz, szóval ha éppen szerencsésen ott voltál, akkor láthattad, amit látni volt érdemes :)

Hozzászólás ideje:

Azóta többször megnéztem, még anyám is látta. Ez egy kollektív bocsánatkérés is. Az SW áldás és átok is lehet a benne dolgozóknak, is-is. Anno felmerült Capribogyó is a szerepre. Hálég Hayden lett a kiválasztott :D. Szerintem senki nem ismeri olyan behatóan a karaktert, mint ő, még Lucas sem. Lucas is megmondta, hogy akinek baja volt Hayden szereplésével, azok a karaktert nem szerették. Egyébként meg többnyire egy hangos kisebbség kavarja a...

Úgy felspanoltak a videók, beszámolók, hogy kedvet kaptam kimenni egyszer. :hug:

Szerkesztve: - Szisz

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás
24 perccel korábban, Szisz írta:

Úgy felspanoltak a videók, beszámolók, hogy kedvet kaptam kimenni egyszer. :hug:

Tudom ajánlani. Hihetetlenül jó élmény. És itt tényleg a Star Wars szeretetéről volt szó csak és kizárólag. Nyilván itt sem szereti mindenki minden egyes szegmensét a Star Warsnak, de nem volt olyan sem, hogy ennek valaki hangot adott volna. Nem fújoltak Kennedy-nél, Haydennél vagy Ridley-nél. Utóbbi kettőnél mondjuk nem is csoda, az öngyilkosságnak vannak egyszerűbb és kevésbé fájdalmas módjai is. Mert szerintem, aki ott befújolt volna, azt a tömeg elnyomta volna, mint a csikket. De még Kennedy-t is tapsvihar fogadta. Nyilván nem akkora, mint a Star Wars karaktereket megelevenítő színészeket, de jóval nagyobb annál, mint amekkorát kaphatna, ha igaza lenne a sok s*ggfejnek, hogy mindenki gyűlöli, meg miatta az egész Star Wars tönkre ment. És azért néha hallgattam a körülöttünk ülőket/állókat, senkitől sem hallottam negatív megnyilvánulást. A legnegatívabb felhangokra szombaton lettem figyelmes, de ott is a rendezvényt érte jogos kritika Hayden távolmaradása és a tájékoztatás teljes hiánya miatt.

Fújolás is csak egyszer volt, amikor már kb. másfél órája vártunk Haydenre szombaton, erre a technikusok elkezdték kivinni a színpadról a székeket. Na, azokat kifütyülték. :) 

Összességében olyan érzésem volt, mintha egy megelevenedett, hatalmasra hízott, nemzetközi szintre lépett Star Wars Saga Fórum Live-on jártam volna. Abszolút pozitív volt a Star Wars iránti rajongás. És bár megkérdőjelezhetetlenül Hayden kapta a legerősebb fogadtatást, a többieket is kitörő lelkesedés kapta. Legyen szó Rosario Dawsonról, Giancarlo Espositóról, Ming Na Wenről, Matt Lanterről vagy az olyan újoncokról, mint Natasha Liu Bordizzo vagy Ivanna Sakhno, mindegy, mindenki megkapta a maga tapsviharát.

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

A mi kis Saga Fórumos különítményünkből már csak én voltam adósa egy beszámolónak, amelyre végre nagy örömmel sort keríthetek. Eddig sem az ihlet hiánya akadályozott, hanem az idő: tegnap este családi körben megtartottam az élő élménybeszámolómat, ma pedig sajnos már dolgoztam. Na de most jöjjön, hogy méltó módon zárhassam le én is ezt a remek élményt!

Ha röviden kellene mondanom pár szót, akkor nem kétséges, hogy életem egyik nagy élményének tartom. :) Nem mondom, hogy nem voltak a 3 nap alatt mélypontok, mert voltak, s rögtön az elején a legnagyobb az a tény, hogy hiába voltam a helyszínen, kimaradtam abból az élményből, a Lucasfilm panelből, ahol a legtöbb nagy bejelentés elhangzott, de nem is maga az információ kellett volna, hanem megtapasztalni azt a hangulatot, amikor egy teremben több ezer rajongó egyszerre tombol a jó hírek láttán-hallatán. S míg a többiek laza két óra alatt megélték a csúcsok csúcsát, s ebből a hangulatból indították az összes többi programot, nálam mindez egy csalódással kezdődött. De szerencsére nem maradt így!

Nagyon jó volt, hogy @RacerX és az unokatestvére megkerestek, nagyon örülök, hogy személyesen is találkoztunk! :) Kicsit kimaradt páriaként tekintettünk magunkra, de aztán hamar kiderült, hogy azért van mit nézni panelen kívül is, rögtön ott volt a rengeteg fantasztikus jelmez, és talán pénteken délelőtt lehetett a legjobban a merchandising részlegen is nézelődni. Aztán megjöttek a többiek a Lucasfilm panel után, @MissKarrde, @Donát, @Dzséjt és @Frenkie, csillogó szemekkel, tele hírekkel, és együtt tudtam örülni velük, hogy ők legalább láthatták a legnagyobb show-t. :) S amiért nem tudok eléggé hálás lenni: Frenkie nekem adta a Galaxy Stage Streaminghez kapott karszalagját, és helyette én nézhettem meg este a Mandalorian holnap debütáló epizódját, ami ott, abban a nagy "moziteremben", többszáz rajongóval, aktivált fénykardokkal különleges moziélmény volt! :) Előtte pedig ott volt a Making of Andor Season 1 panel, ami szintén gondoskodott róla, hogy a kezdeti rossz kedvem estére teljesen elpárologjon, amire aztán egy jó kis angol pub-ban még inkább sikerült ráerősíteni. :)

Még szombaton is morogtam kissé, hogy nem volt rendes tájékoztatás arról, hogy épp ki jön majd ki a Live! Stage-re, mikor maradjon ott az ember. Értem én, hogy legyen ott egész nap, de erre én nem vagyok képes. :P Minden elismerésem MissKarrdéé és Dzséjté, akik a szombatot végigállták ott! Hayden a programmal ellentétben aznap nem jött, ami nem esett jól, de jöttek viszont helyette mások, akik részben szintén érdekeltek, részben pedig benne lenni abban a közegben, ahol mindenki ugyanúgy szereti ezt az univerzumot, mint én, és átélni a hangulatot, mások örömét és lelkesedését a sajátom mellett - ez tényleg mindent vitt! Ráadásul a Live! Stage nagy előnye volt, hogy viszonylag könnyen megközelíthető és látható volt három irányból is, így ha néha elmentem, mert úgy esett jól, akkor nem volt nehéz visszamenni bármikor - és már azt is tudtuk, hogy hol van egy olyan kis sarok, ahonnan nagyon jól lehetett látni és nem volt olyan sok ember, akár leülni is lehetett. S ugyan én nem néztem végig az egész délutáni programot, de így is volt szerencsém Kathleen Kennedy-t, Jon Favreau-t és Dave Filonit, Carl Weathers-t, James Lantnert és James Arnold Taylort, no meg az öreg Billy Dee-t látni, hallani. Mindannyiukat kitörő ovációval fogadtuk. :) 

Viszont igazán, a szó legjobb értelmében én vasárnap érkeztem meg igazán a Celebration-re. Láttam a Villains of the Sequel Trilogy panelt, ahol mindhárom résztvevő, Gwendoline Christie, Andy Serkis és az Ian McDiarmind brillírozott, aztán délután a Live! Stage-en az Obi-Wan panelt közvetítve, majd a kis Leiát alakító Vivian Lyra Blairt, Ashley Ecksteint, Giancarlo Espositot - mindannyian szenzációsak voltak! Ewan McGregornak csak egy köszönésre maradt sajnos ideje, de azt nagyon kedvesen és sármosan tette. :)  És aztán jött végre Hayden Christensen! Az információáramlás csődje, hogy nem is látthattam volna, ha végre nem javul meg a mobilnet, és MissKarrdéék nem tudnak üzenni, hogy 17 órától őt ígérték. De mindegy, a lényeg, hogy visszaértünk, és láthattuk, hallhattuk, átélhettük mi is azt a népünnepélyt, ami ezt a szerény és egyszerű srácot fogadta - amit már az Ep 3 óta megérdemelt és most végre meg is kapott!! Az volt az egész Celebration fénypontja, és így utólag már nem is bánom, hogy nem szombaton, hanem vasárnap, a mi részvételünk végére maradt. :) Ahogy Donátot az Ep2, úgy engem az Ep3 tett újra rajongóvá, és ebben Hayden Anakin Skywalker alakítása volt az egyik meghatározó tényező. Arany Málna díj? Egy vicc...

Összességében, minden döccenő ellenére is iszonyú jó volt ott lenni, a tömegben és közben barátokkal megélni ezeket a pillanatokat! Hálás vagyok a baráti csapatunknak, amiért nagyrészt jókedvvel tudtunk viselni minden megpróbáltatást, és annyi szép pillanatot élhettünk át együtt! :)  

Nem hiszem, hogy Japánba vagy akár a tengerentúlra elmennék újra, de ha Európában lesz megint, 10 éven belül, akkor még bármi megeshet. :D 

Végezetül a fotóimból készítettem egy kis válogatást, akit érdekel, megtekintheti :)

Spoiler

SW Celebration Europe 2023 London (két kisebb videó is van benne) 

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

az öngyilkosságnak vannak egyszerűbb és kevésbé fájdalmas módjai is.

:lol2:  Egy ilyen eseményre biztos nem költenek a trollok.

Hayden körül a negatív vihar már réges-rég elült és átfordult az is szeretetté. Ennyi idő alatt belátható, hogy nem ő a mumus. Sőt, nagyon is jót tett a személyiségével az SW-nek. Írhatom, hogy valódi Jedi. Nekem tetszett az első rész, a 2. után kis zavar támadt az erőben és engem is a 3. rész tarolt le, főleg Hayden az eredeti hangjával teljesen helyre tette bennem a korábbi eltávolodást is. 8-szor vagy 9x néztem meg moziban és többször egyedül is, ami azóta is példátlan. Egyszer Ridley, aki nem Scott, is átmegy a tisztítótűzön. Reméljük hamarabb. Maga a karakter, ami sokaknak böki a csőrét.

A reflexek azért működnek, mert bár engem sosem zavart az az ominózus homokos mondat, ami behatol mindenhova, olyan sokszor hozták fel, hogy nekem a kérdésnél, ami a gyakran emlegetett mondatra irányult, odafurakodott az elmém hátterébe.

Madonna megmondta, hogy a negatív reklám is reklám, vagyis valójában a trollkodás is erősíti az SW-t. Erre gondoljunk, ha valaki savazza, meg arra, hogy, ha nem lenne fontos, akkor nem foglalkoznának vele és különben is az ő bajuk. ;)

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Szisz írta:

Egyszer Ridley, aki nem Scott, is átmegy a tisztítótűzön. Reméljük hamarabb. Maga a karakter, ami sokaknak böki a csőrét.

Daisy Hatalmas ovációt kapott amikor bejelentették a készülő filmhez. Nem kell ide semmilyen tisztító tűz. :)

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Donát írta:

Daisy Hatalmas ovációt kapott amikor bejelentették a készülő filmhez. Nem kell ide semmilyen tisztító tűz. :)

Aki ott voltak nyilván szeretik. Az internet bugyraiból azért feljönnek olyanok, ami szerint a karaktere nem élvezi a közönség osztatlan szeretetét.

Ettől lehet egy hamisan kialakult képem, a kis buborékomban :lol:.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Donát írta:

Ezért szeretnek ők is Celebrationre járni, gondolom. Itt csak óriási szeretetet kapnak. :) Egy troll nem fog kifizetni nem kevés pénzt, hogy szapulhassa élőben is, az arcát is hozzáadva, egyrészt mert a tömeg pillanatok alatt szétszedné, másrészt a neten ingyen, személytelenül teheti mindezt. Ebből is látszik, mire érdemes odafigyelni. :)

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Pildi írta:

Egy troll nem fog kifizetni nem kevés pénzt,

Ne is mondd... Azóta már megkaptam, hogy egy igazi rajongó ilyennel nem pénzeli a Disney pusztítását. :facepalm:

Hozzászólás ideje:

Szerintem tisztázni kellene, hogy ezek az extrémisták nem rajongók. Lehet, hogy tetszik nekik egy max. két film az egészből, de ennyi. A nyomorult életét ha a gyűlölködés teszi boldoggá, akkor sokat fog költeni gyógyszerre. 

Hozzászólás ideje:
54 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem tisztázni kellene, hogy ezek az extrémisták nem rajongók. Lehet, hogy tetszik nekik egy max. két film az egészből, de ennyi.

Szerintem sem rajongók. Egyszer valamikor tetszett nekik valami s azóta is azt keresik, pedig a világ nem áll meg, mindig változik, alakul, s pont igy van ez az SW univerzummal is, szerencsére. Ezt már az ókori görög filozófus, Herakleitosz is tudta ("nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba"), aki ezt nem érti és fogadja el, az leginkább magával szúr ki.

Hozzászólás ideje:

Én @Rixon-ék élő beszámolójából tudtam meg, hogy voltak olyanok, akik állítólag kifújolták Daisy Ridleyt, aki színpadra lépett. Ez nem tűnt fel sokaknak. Én is csak annyit láttam a videókból , hogy hatalmas az óváció, és abszolút örülnek neki. A videóban persze le is szögezték, hogy ilyen emberekkel nem vállalnak közösséget. Meg is értem. Hihetetlen, hogy voltak olyanok, akik azért fizettek, hogy azért fújolhassanak. Úgy tűnik, a trollok mégiscsak annyira betegek, hogy fizetnek ezért. Egyre jobban utálom őket. Ha én ott lettem volna és mellettem valaki, egy ilyen rendezvényen elkezdi szidni Daisyt, nem biztos, hogy nem tudtam volna megállni, hogy be ne mossak neki ott helyben. A hülye állatja, minek vesz olyanra jegyet, amit már nem szeret?

Azért jó látni, hogy mégse az ilyen idióták vannak többségben, hanem a rendes, normális emberek. A beszámolók is ezt tükrözi, nagy élvezet volt olvasni őket.

Még egyszer köszönöm a beszámolókat. Jó érzéssel töltöttek el. @Pildi, nagyon jók lettek a képek.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, RacerX írta:

Ne is mondd... Azóta már megkaptam, hogy egy igazi rajongó ilyennel nem pénzeli a Disney pusztítását. :facepalm:

Ja, így nem pénzeli, csak úgy, hogy megnézi az összes filmet a moziban, csak, hogy szapulhassa, és élő előfizetése van a Disney+-ra, hogy ott is minden egyes sorozatot már elsőként lásson és rohanhasson habzó szájjal szidni. És az ilyen """"""""rajongókból"""""""" talán több bevétele származik a Disney-nek, mint egy 1-2 évente megrendezett Celebrationből. Mert szerintem ezen rendezvények amúgy sem hoznak sok pénzt a konyhára. A befolyó összeg java elmehet a gázsik kifizetésére, a helyszín bérleti díjának rendezésére, stb. Ennek inkább PR értéke lehet igazán.

Hozzászólás ideje:

Megkönnyeztem ezeket a beszámolókat, fantasztikus, életre szóló élmény lehetett. A Star Wars iránti rajongás tényleg egy valódi közösséggé tesz minket és a Celebration mint igazi népünnepély csak megerősít abban, hogy mi, a vérbeli rajongók vagyunk többségben és a Disney nagyon is jól tudja, hogy kiket kell kiszolgálnia.

Hozzászólás ideje:

Ha egyszer Berlinben tartanák, oda többen is ki tudnánk menni. Ott is biztosan lenne erre megfelelő hely, és Berlin is megér egy látogatást, nem mediterrán viszonylatban (mert azok külön kasztban vannak :P)  a második kedvenc városom London után. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.