Ugrás a kommentre

Streamingek (Disney+, Netflix, Max, SkyShowtime, Amazon Prime és társaik)


Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Pl: The seeker the dark rising, A nagy hajótörés, The story of Robin Hood, A fekete paripa, Varázs tábor, A gyereknepper

 

Nem azt mondom ezek olyan hűde hű filmek, meg lehet csak eddig elsiklottam valahogy (pedig mindennap átpörgetem, valamelyik műfaj szerinti filmes listát, mert valamit kiválasztok aztán arra alszom el :D ) felettük, de ha valóban bővítik a felhozatalt, az mindenképp dícséretes :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: Streamingek (Disney+, Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Amazon Prime és társaik)

No, tegnap elindult az új nagy streaming szolgáltató, a SkyShowtime, amire most még akciósan, 999 ft/hó alapon lehet még előfizetni, később aztán 1990 Ft/hó lesz. Az első tapasztalataim.

 

Pro

A SkyShotime 8 stúdió (Dreamworks, Nickelodeon, Paramount+, Paramount Pictures, Peacock, Showtime, Sky, Universal) műveti gyűjti egybe, szóval a kínálat máris ütős. Akárcsak a Disney+-on, itt is kellemes meglepetésként ért néhány klasszikus film, mint a Carpenter-féle The Thing vagy a The Hunt for Red October, hogy csak kettőt említsek. Ráadásul nagyon sok filmen és sorozaton van szinkron. Persze átfedések bőven akadnak, például a Jurassic-filmek egy része fent van az Amazon Prime-on is, a Godfather-trilógia elérhető a Netflixen, ugyanakkor itt ezek a filmek szinkronosak. Apró szépséghiba, hogy itt eddig mindenre, amiről tudom, hogy két szinkronja van, az újabb került fel (pl.: The Mummy), még nem futottam bele úgy klasszikus szinkronba, mint az HBO Maxon vagy a Disney+-on. Szóval a kínálat egész szép, és ez a lényeg. Sok jó film és sorozat van fent, amiknek örülök, mindezt egy ezresért bőven megéri (most csak 10 forinttal drágább, mint az Amazon Prime, de itt sokkal nagyobb a kínálat és sokkal-sokkal több a lokalizált mű). Persze még vannak gyermekbetegségek, de semmi égbe kiáltó.

Ami kellemesen meglepett, hogy bár egyelőre a SkyShowtime-on semmi sincs fent 4K-ban, a minőség így sem gyenge. Sőt, például a Jurassic World jobban néz ki itt, mint anno a Netflixen vagy most az Amazon Prime-on, de a Top Gun: Maverick és a Jurassic World: Dominion is jól fest.

 

Kontra

Technikai oldalról gáz, hogy a műfaji listázás nem dob ki minden filmet. A The Thing sehol sincs a horrorok között, s bár a The Mummy több műfajban is ott van, a folytatásai közül csak a harmadik részt listázza vele együtt. Ahhoz, hogy minden filmet és sorozatot lássunk, az egyes stúdiók részlegeibe kell benézni. De ez olyasmi, ami valószínűleg idővel orvosolva lesz. És sajnos itt is csak induláskor lehet megtudni, hogy az adott mű rendelkezik-e magyar hanggal és/vagy felirattal.

Ezek viszont annyira nem zavarnak, mert ilyen apróságok más szolgáltatóknál is vannak. Ami viszont most így lendületből csípi a csőröm, hogy egyes szériák k*rva hézagosak. A Jurassic-filmek közül hiányzik a Fallen Kingdom és a Dominionból a mozif változat van fent, miközben a rendező is a bővített változatot tartja az igazinak. A Star Trek mozifilmek közül is kimaradt a Star Trek V: The Final Frontier (oké, a legsz*rabb rész és egy iszonyú pocsék film, de akkor is a sorozat része). És. ha már Trek, az új szériák közül csak a Strange New World van fent. A Picard és a Lower Decks hiányát értem, azok jelenleg az Amazon kezén vannak, de a Star Trek Prodigy Nickeloldeon/Paramount+ produkció. És, a legfájóbb, sehol a Discovery. A negyedik évadot anno azért nem tudtam elkezdeni, mert a Netflixről a premier előtt 1-2 nappal eltávolították a teljes szériát. Akkor a Paramount letette a nagyesküt, hogy majd a SkyShowtime-on folyatthatom (úgy, hogy lassan itt az 5. évad, innen is köszi a kalózkodás ilyettén támogatását, de én azért sem töltöttem le, próbálok/próbáltam? becsületes lenni). Hol a Star Trek Discovery? Remélem, ezt azért pótolják a nagyon közeli jövőben.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nekem a TV-m az alkalmazást nem dobja fel. Na nem mintha elő akarnék fizetni rá. :D 

Jelenleg csak a Android TV-k, Google TV-k, az LG-k (webOS) és a Samsung Smart TV-k (ez utóbbiak tegnap óta) támogatják az appot.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

A D+-on van X-akták. Tudja valaki, hogy miért csak a két ráadás évad van fent? 

Úgy megörültem neki,mert DVD-n nem sikerült itthon végig megjelentetni, csak 3 évad lett. Azthittem ez most így lesz orvosolva, de ennek így nem sok teteje van. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az X-akták vagy pl. a Ford Fairlane amire már régóta várok elérhető szinkronnal, sőt az utóbbinak legendásan jó, szóval ez neme lehet akadály. 

 

Lehet egyelőre még nem volt idejük ezekre, ugyanakkor lehetnek jogi akadályok is, a Disney nem biztos rendelkezik a szinkron jogokkal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Gondolom folyamatosan készülnek a szinkronok

Sztem csoda, hogy felkerültek ezek a tartalmak. Én már azt hittem, a DG: Mandaloriant nem látjuk a magyar D+on. Az biztos, hogy nem folyamatosan dolgoznak az összes kinti tartalom szinkronján. Max néhányon. Néhány dolgot lehet, hogy lefordítanak, de minek bajlódjanak pl. a Droids szinkronjával? Gondolom a DG Mando 2. évada is akkor előbb-utóbb jönni fog. Pedig pont a Vintage Star Wars a D+ SW-kontentjeinek egyik legerősebb tartalma, mivel ezek sokkal jobb minőségben érhetőek el itt, mint bárhol máshol korábban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az X-akták vagy pl. a Ford Fairlane amire már régóta várok elérhető szinkronnal, sőt az utóbbinak legendásan jó, szóval ez neme lehet akadály. 

Jogi okok lehetnek akadályozó tényezők. Például a SkyShowtime-on most azért kapott több sorozat (köztük a Doktor House) új szinkront, mert így olcsóbb volt, mint megvásárolni az eredeti szinkronok jogait. De az akadály lehet az is, hogy valamikor az évek során megsérült az eredeti hanganyag, vagy egyszerűen technikailag már túlságosan elavult, és nem merik bevállalni. Mondjuk az HBO Max és a Disney+ szerencsére hajlik a régi szinkronokra (előbbinél a Lethal Weapon, utóbbinál a Die Hard with Vengernce jó példáuk), de a SkyShowtime-ra például, ha volt új szinkron, akkor az került fel, így például a Back to the Future trilógia és a Tremors is az újabb, BD-re vagy tévére készült szinkront kapta meg.

Sajnos pusztán az, hogy létezik egy szinkron, még nem garantálja, hogy azt bárki használhatja is. Jogi, technikai és anyagi akadálya is lehet, hogy nem használják.

 

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A D+-on van X-akták. Tudja valaki, hogy miért csak a két ráadás évad van fent? 

Itt is állhatnak jogi okok. Az első 9 évadra anno lehet, hogy olyan szerződést kötöttek, ami miatt hazánkba nem kerülhet fel streamingre. Vagy csak még nem szerezték meg hozzá a szinkront, és ezért nem teszik fel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Arról lehet tudni valamit, hogy a SkyShowtime-on miért hiányosan vannak fent bizonyos franchise-ok? Gondolok itt pl. olyanokra, mint a Jurassic filmek vagy a Vissza a jövőbe trilógia. :hmm:

Illetve a magyar szinkron megléte is vegyes helyenként. Nosztalgiaként nemrég megnéztem a klasszikus Cápa c. filmet szinkronnal, a 2. része viszont már csak eredeti nyelven volt fent. Remélem ezeket orvosolják a jövőben. Ezzel együtt havi 999 ft-ot szerintem bőven megér.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, Dzséjt írta:

De az akadály lehet az is, hogy valamikor az évek során megsérült az eredeti hanganyag, vagy egyszerűen technikailag már túlságosan elavult, és nem merik bevállalni

Az FF-t már kiadták DVD-n amin rajta volt a klasszikus magyar szinkron, így azzal se lehet gond. Semelyik másik streaming szolgáltatónál sincs fent ez a film, szóval itt más gondok vannak (nem tudom egyáltalán a nyugati D+ kínálatában benne van-e).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Darth Sky írta:

Arról lehet tudni valamit, hogy a SkyShowtime-on miért hiányosan vannak fent bizonyos franchise-ok? Gondolok itt pl. olyanokra, mint a Jurassic filmek vagy a Vissza a jövőbe trilógia. :hmm:

A Jurassicoknál a Fallen Kingdom esetében tuti van valami jogi akadály, mert ez a rész a Netflixről és az Amazon Prime-ról is hiányzik (nyilván a Dominion is, de azt már exkluzívan a SkyShowtime-ra szánták - igaz, a bővített változatot, mi meg a mozisat kaptuk...). A Fallen még sosem került fel magyar honban egy streamingre sem. A Back to the Future meg szerintem csak hiba, mert induláskor még fent volt mindhárom rész. Azt viszont észrevettem, hogy néha rövid időre eltünedeznek filmek, például a múlt héten pár napig a Jurassic Park nem volt fent.

De tényleg vannak itt még hiányosságok, sorozatoknál a régebbi évadok hiányoznak (NCIS, Hawaii Five 0), a szinrkonok is igen furák néha, gondolok itt arra, hogy például az első három Star Trek filmnek nincs szinkronja, aztán a negyediktől mindnek van (az ötödik rész meg fent sincs). ÍIletve az olyan hiányosságok, hogy sehol a Discovery vagy a Prodigy, amik kis hazánkban az ígéretekkel ellentétben még mindig nem elérhető.

És akkor a rettenetesen sz*r feliratról (komolyan, néha 2-3 szó teljesen egybe van írva) ne is beszéljünk. Szóval a SkyShowtime-nak még van hová fejlődnie, bár ennyi pénzért tényleg megéri. És hát azért a fejlődés jeleit is mutatja. És már így jobb, mint az Amazon Prime, mondjuk az meg még ennyibe sem kerül.

 

40 perccel korábban, Darth Sky írta:

Nosztalgiaként nemrég megnéztem a klasszikus Cápa c. filmet szinkronnal

Ezzel én is szerettem volna nosztalgiázni, mert mostanában csak angolul láttam (a Netflixen és a Prime-on csak úgy volt fent). De, amint meghallottam, hogy ez az újabb, 2005-ös szinkron, már ki is nyomtam.

 

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az FF-t már kiadták DVD-n amin rajta volt a klasszikus magyar szinkron, így azzal se lehet gond. Semelyik másik streaming szolgáltatónál sincs fent ez a film, szóval itt más gondok vannak (nem tudom egyáltalán a nyugati D+ kínálatában benne van-e).

Attól, hogy a DVD forgalmazó minőségi rátáját teljesítette az eredeti szinkron, még nem biztos, hogy a Disney+-nak is megfelel. Bár szerintem sem technikai akadálya van, hanem csak annyi, hogy nem törik össze magukat azért, hogy egy kritikailag és anyagilak is kolosszálisat bukott film a kínálatuk része legyen. Amúgy külföldön az Amazon Prime-on fent van (a magyar kínálatban viszont ott sem érhető el).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Itt is állhatnak jogi okok. Az első 9 évadra anno lehet, hogy olyan szerződést kötöttek, ami miatt hazánkba nem kerülhet fel streamingre. Vagy csak még nem szerezték meg hozzá a szinkront, és ezért nem teszik fel.

Én nagyon üdvözölném! HD-ban szélesvásznon..De szép is lenne!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

45 perccel korábban, csoli1138 írta:

Én nagyon üdvözölném! HD-ban szélesvásznon..De szép is lenne!

Nem reménytelen a helyzet, mivel a Hulun úgy van fent. Szóval előbb-utóbb remélhetőleg a Disney+ Starz részlegébe átkerül a Huluról.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Például a SkyShowtime-on most azért kapott több sorozat (köztük a Doktor House) új szinkront, mert így olcsóbb volt, mint megvásárolni az eredeti szinkronok jogait.

Úristen, leszinkronizálták az egész sorozatot újra? :facepalm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
  • 4 héttel később...

A Disney+ következő éves előfizetési díja is annyi lesz, mint amennyi a tavalyi normál, azaz 24.900 Ft. Az inflációt figyelembe véve ez továbbra is baráti ár. Mondjuk fel se merült bennem, hogy lemondjam. Isten áldása.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A Disney+ következő éves előfizetési díja is annyi lesz, mint amennyi a tavalyi normál, azaz 24.900 Ft. Az inflációt figyelembe véve ez továbbra is baráti ár. Mondjuk fel se merült bennem, hogy lemondjam. Isten áldása.

S mikor lesz esedékes a következő évi díj? Pontosan 1 évvel a tavalyi előfizetés után?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.