Ugrás a kommentre

Chapter 17: The Apostate


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

17. fejezet - The Apostate / A hitehagyott

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Rick Famuyiwa

 

Helyszín: Nevarro, Kalevala

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Greef Karga - Carl Weathers

Vane - Marti Matulis

Fegyverkovács - Emily Swallow

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Gorian Shard - Carey Jones (Nonso Anozie)

Ragnar - Wesley Kimmel

Paz Vizsla - Tait Fletcher (Jon Favreau)

IG-11 - Taika Waititi

 

Történet

Din Djarin és Grogu azon fáradoznak, hogy a mandalori visszanyerhesse becsületét. Ehhez azonban biztonságos módot kell találniuk arra, hogy leszállhassanak a sokak szerint elátkozott Mandalore-on.

 

Concept Art galéria

 

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 17: The Apostate

Huhh mennyit vártam már erre, hogy Mando visszatérjen és végre itt van és nem csalódtam.

 

Nagyon tetszett a rész. Rögtön az elején a szörnnyel való harc, a rengeteg mandalori - rögtön visszajött az előző évad kezdése, ami bár még ennél is monumentálisabb volt, azért ez is mozi minőségű akció volt. Itt már letettem a hajam. Majd szépen felidéztünk mindent - Mando tettét, hogy mi a fő küldije, kik a barátai és mi történt velük.

Az a baj, hogy itt is rengeteg apróságot ki lehetne emelni, hogy mennyire tetszett. Mármint a Nevarron.

Imádtam IG szobrát, az Anzellaniakat - nem tudom, hogy Babu is köztük volt e -, a kalózokat - itt külön ki kell emelnem, hogy sokkal sokkal jobban tetszenek a maszkok, mint az előző évadban. A kalózoké is zseni lett, de a kapitányuké elképesztően jó. A terminátoros IG részlet, ahogy feléledt és próbálta Grogut elkapni, az meg para lett. :D

A végén az űrcsata pedig ismét mozi minőség, és jó volt az új gépet akcióban látni.

 

Szóval összességében nagyon tetszett. Látványban, részletességben, maszkokban stb. - már ha lehetséges - nekem még profibbnak tűnik az egész, mint eddig, és bár voltak elképesztően jó és izgi jelenetek, úgy éreztem, hogy ez egy messziről indított felvezetés volt, ami sokkal több mellékküldi feelinget tartalmazott, mint fő sztoriszálat, ezért most erre minden pozitívuma ellenére egy 7,5/10 adok, mert biztos vagyok benne, hogy ennél még sokkal ütősebb részek is jönnek, és próbálok konzisztens maradni. :D

 

Rengeteg mindent tudnék még írni, apró jelenetek, amik most jutottak újra eszembe - a Purrglik a hipertérben stb... - de talán majd írok még pár újranézés után. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez is eljött végre. Több mint egy évvel a TBoBF után visszatértek a kedvencek! Tele volt az epizód finomságokkal. Fővonalas sztorija van, de nem átallott kissé elcsatangolni. Tényleg olyan bábufelhelyezős rész volt, belefért pár bábu(Frik).. ;): A Kovács, Karga FŐmagisztrátus, IG-11 és még Bo Katan Kryze is.

szóval a Kovács és az egész jelenet. Az epizód eleje egyszerre volt érdekes, misztikus, kalandos és látványos. Láthattuk, hogy vannak azért még! Láthattuk, hogy épülgetnek, mi több ifjoncot avatnak. Aztán jött egy kis kroki. Addig-addig bajlódtak, míg már érződött, hogy csak egyvalaki segíthet! Din megkapta az iránymutatást.. "This is the way"

Kitérő Kargához, ahol elidőzött a rész egy kicsit belassult, de jó volt látni Nevarro-t és hát kiderült, hogy IG nem csak egy szoborként cameozik, hanem visszahozzák. Hányadik nagy halál lett már visszacsinálva? számoljátok még? ;) Na jó, ez nem számít bele. elég Terminátoros volt a fél droid kis megmozdulása. Remek ST kapocs volt szerepeltetni a kis fickókat(az Anzellaniakat). Groguval is volt pár "Ahhh, de cuki" jelenetecske". És választ kaptunk Gideon és Cara sorsára is.

Ja és itt voltak a Kalózok. Nikto, Weequay, Quarren és Trandoshan tetvek. Félelmetesen jó volt a maszkja a főkolomposnak!

Ők szolgáltatták a részre a kis kellemes kellemetlenséget, akiket le kell nyomni izomból látványosan. Két körben kaptuk ezt meg. Karga laza volt és elegáns, aztán persze elterültek páran, de hát ők kérték...

Aztán visszatértek egy fincsi aszteroidás üldözésre! Nem lehet megunni! És milyen klasszul volt megcsinálva, ahogy fogyogatnak egyre kétségbeesettebben. A Főkalóz, biztos lesz még, nem tudom ki ez a hínárfejű, hogy milyen faj egyáltalán..

Aztán nagyon fontos kitérő még belefért. Bo Katan. Nem ellenség, de nem is igazán barát. Vajon mit lehet kezdeni ezzel a sértődött amazonnal? Nekem Ő a nagy kérdésem a harmadik évadra.

Nagyon örülök, hogy jelen van ráadásul Katee Sackhoff alakításában! Sokat várok még tőle!

Szuper volt, igazi kaland, igazi nagy gyerekeknek való star wars. Erre vártam!

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nevarro szépen kikupálódott, szó szerinti kis porfészekből szép városka lett. 

 

A maszkokat én is kiemelném, nagyon jók lettek. Annak örülök, hogy mindig van hova emelni a minőségen, ez vonatkozik az űrcsatára is.

 

Amúgy érdekes, hogy elhagyták Bo-t az emberei. Meg az is, hogy leszólja Djarin vallását, de közben meg a Sötétkard erejében meg hisz, hogy csak úgy lehet egyesíteni Mandalore-t.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudja, hogy Mandók hisznek a kardban. A jelkép erejében. Szerintem ő nem a kard misztikumában hisz. Csak tudja, hogy mire való. Ahogy arról beszél, hogy "csak lóbáld meg előttük", azzal a kardhívőket is leszólja kissé. 

 

Más! Hogy hagyhattam ki az eslő hsz-ből, hogy purgillek voltak a hiperűrben??? Te jó ég mekkora univerzumépítés zajlik itt!! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk ez jogos észrevétel. Csak elsőre kicsit ellentmondásosnak tűnt a dolog

 

Jajj tényleg azokról én is elfeledkeztem :D Pedig hogy megörültem, hogy Nézd már purgill! Na hát mégegy purgill.. Sok-sok purgill :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes kezdés volt, elhelyeztek minket a térképen. :) 

 

Rögtön az elején meglepődtem a Children of the Watch láttán. Nem tudom pontosan mennyi idő telt el a Glavis óta, de biztos nem kevés. Akkor ugyanis ketten alkották a klánt, itt meg voltak vagy 20-25-en. Az avatással a Mandi kultúra újabb elemét ismerhettük meg, amit megzavart egy szörny. A harc fantasztikus volt, azonnal beszippantott. Tapintani lehetett a feszültséget, imádtam minden mozzanatát. Kicsit a második évad első részét juttatta eszembe, amikor a Kryat sárkánnyal harcoltak. Itt most Djarin belépője hatásosabb volt, két lövéssel kicsinálta a dögöt, a többiek meg úsztak a bélben. :D Itt éreztem először, hogy gondoltak azokra is akik még mindig nem látták a TBoBF idevonatkozó részét, mert Djarin és a fegyverkovács beszélgetésében gyakorlatilag nem hangzott el sokkal több új infó a korábbiakhoz képest. A lényeg, hogy Djarin megerősítést kapott: ha megmártózik a tóban akkor feloldozást nyer. Bo Katannal egyetértve ez egy nagy marhaságnak hangzik, de ugye a begyepesedett rendszabályokkal nincs mit kezdeni. Nem bánnám ha Djarin letérne erről az útról.

 

Ezután a Nevarro felé vettük az irányt, de még előtte a hiperűrben megkaptuk a rész leghangulatosabb és számomra leginkább szájtátós jelenetét: a purgilleket! Gyönyörű volt, ahogy az N1-es mellett sejtelmesen úsztak a nagy kékségben. Még az animációs sorozatokban is mérsékelten tűntek fel, így külön öröm, hogy itt már most, az első részben a tiszteletüket tették. Igazából mindenki sejti kinek és minek az előjele ez. :P 

Aztán a Nevarro! Fantasztikus mit fejlődött a hely Karga fennhatósága alatt! Az évek alatt hivatalos kereskedő csomópont lett, illetve már bányásznak is a közeli aszteroidák között. Így ez a két dolog megdobta a hely renoméját. Hatalmas a kontraszt az első részek Navarrója és eme hely között. De ez így van jól. Djarin ragaszkodása IG-11 -hez érthető, bár kicsit begyepesedett, hisz a nehéz utat választotta azzal, hogy egy roncsot akar újra élesíteni. Ahelyett, hogy vett volna egy droidot és kész. Elmenni alkatrészért aztán vissza....tényleg megéri ez a szekatúra? Persze ha azt nézzük a droid az "életét" adta értük, így Djarint ismerve nem meglepő, ha ezt mindennél nagyobb tiszteletben tartja, és próbálja működőképessé tenni (kicsit para volt ahogy a csonka IG megtámadta őket a régi programjának engedelmeskedve). 

Az anzéliai bagázson végig vigyorogtam, mint egy ovis. :D  Nagyon jók voltak, ötletesek a lakásukkal együtt, plusz ahogy Grogu babaként használta az egyiket azon kifeküdtem. :lol:

Szóval Nevarro egy tök jó hely, de azért a múlt árnyai még nem tűntek el teljesen. Először tűntek fel kalózok élőszereplős tartalomban (ha jól emlékszem), és ez máris emlékezetesre sikerült. Nagyon jól eltalálták őket annak ellenére, hogy akár sablon karaktereknek is lehetne mondani őket. Az űrcsata rendkívül látványos volt, a kalóz főnök pedig máris instant kedvenc. :D Hondo méltó utóda, akit remélem sokszor látunk még (kicsit eszembe juttatta a Karib Tenger Kalózaiból a kalózkirályt, de ennyi baj legyen).

Tetszett még Cara Dune említése, akinek a helyzetét gyorsan tisztázták: beállt az ÚK fegyveres testületébe! Gideon meg ment a katonai bíróság elé. Helyes. Lesz honnan megszökni. :D 

 

A rész vége még tartogatott érdekességet, mégpedig Kalevalát, ahol meglátogattuk a magányosan tengődő Bo Katant. Részükről az évad előtt vártam valamilyen összetűzést, de ez nem következett be. Djarin be akart állni a nőhöz, de az inkább kiégett harcosnak tűnt, aki a fekete kard nélkül elvesztette befolyását. Emberei szétszóródtak, akik a hajóit is elvitték. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mi mozdítja ki majd a nőt ebből az apátiából, mert valami ki fogja, láttuk az előzetesben.

 

Érdekes indult tehát az évad, minden adott a kellemes folytatáshoz. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Ja és itt voltak a Kalózok. Nikto, Weequay, Quarren és Trandoshan tetvek. Félelmetesen jó volt a maszkja a főkolomposnak!

Nagyon tetszett nekem is, hogy egyik se ember volt hanem idegenek. A maszkok ültek. A sétáló mon calamari megvolt a Nevarro főterén? ;) 

 

2 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Amúgy érdekes, hogy elhagyták Bo-t az emberei. Meg az is, hogy leszólja Djarin vallását, de közben meg a Sötétkard erejében meg hisz, hogy csak úgy lehet egyesíteni Mandalore-t.

Talán azért amit mondott. Ezek az ortodox klánok csak megosztották és a kipusztulás szélére taszították a népét. A kard viszont évezredek óta eszmei és gyakorlati értékkel bír, így azt nehéz lenne nem figyelembe venni. Az a Mandalore-i kultúra szerves része. Ez a barlangi tóban fürdés, hogy megtisztuljunk baromság már nem olyan általános, hisz csak egy klánnak a találmánya.

 

Még annyit Nevarro civilizálódásáról, hogy a kowakian majmok most nem a sütőben voltak, hanem csapatostól a fákon bandáztak. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Whill írta:

Észrevettétek, hogy az elején ott vannak a csoportban a Lego Mandalorian Battle Packból a színes mandók? :D

Vagy ezt már csak én képzeltem bele?

Valaki említette már tegnap a fan artból lett hivatalos poszter kapcsán! Megvan! Én voltam. Van is egy kis diorámám belőlük, a Kováccsal és Pazzal. Bedobom majd, neked címezve! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon! Imádom az ilyen szörnyes jeleneteket. Azon pláne meglepődtem, amikor a harc végén a belsőségei elkezdtek szállni a levegőben. Ugyan a krayt sárkányt is láttuk milyen amikor a bendőjébe be lehet kukucskálni, de ez talán még annál is durvább volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szépet robbant. A Mandók nem tudtak erről a lényről? A reakciójukból úgy tűnt, mert nem állítom bele a gyereket a vízbe amikor ekkora veszély leselkedik onnan. Jó kis akció volt, megalapozta a rész hangulatát. 

 

@kudar WB. Tudtam, hogy te leszel az első. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész nekem 10/10. Annyi a ,,negatívum" benne, hogy nagyon sok mindent felvezet, de hamar véget ér. Akkorát ütött mint az első évad első része. Alig várom a jövő hetet, hogy folytassam a második résszel, na meg úgy az egész évad nagyon érdekel most, olyan érdekes irányba indult el Din és Grogu története. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szépet robbant. A Mandók nem tudtak erről a lényről? 

 

@kudar

Ezen én is gondolkodtam. Hát nem hazai pályán rendezkedtek be. Valószínűleg nem tudtak róla. Djarin helyében, - mert nem hálálkodták túl, hogy megmentette őket-, azt mondtam volna: tudod mit, míg el nem megyek a jakuzziba a Mandaloron, addig leveszem a sisakomat, nagyobb baj nem lehet. This is the way! Kacsintás, balra el... :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor már mindegy volt, szóval levehette volna. :D Szerintem az a fürdőzés nem lesz egyszerű dolog, mert ha csak annyi a megtisztulás, hogy megmártózok egy kis vízben, annak sok értelme nincs. Az egy próba is lesz.

 

Egyébként tényleg remek kaland ez, jó bevezető, öröm nézni. A sorozatok között nincs másik ilyen a piacon. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor már mindegy volt, szóval levehette volna. :D Szerintem az a fürdőzés nem lesz egyszerű dolog, mert ha csak annyi a megtisztulás, hogy megmártózok egy kis vízben, annak sok értelme nincs. Az egy próba is lesz.

 

Egyébként tényleg remek kaland ez, jó bevezető, öröm nézni. A sorozatok között nincs másik ilyen a piacon. 

Szerintem is próba lesz, vagy legalábbis nehéz lesz. Tippre azt mondom páncél nélkül lesz a dolog. Elvégre ha egy újrakeresztelő, akkor nem kell hozzá sisak, hanem onnantól kell megint. De az viszont biztos, hogy lehet bizonyítani, hogy megvolt. Hisz mondja ha jól emlékszem. Tehát lesz valami ereklye, vagy túrista érme, vagy valami..Bo Katannak meg elég motívátor lesz, ha megtudja, hogy Mandalor nem élhetetlen, visszajön úgy a sztoriba, ha megtudja, hogy Djarin élve kijött onnan, mint a sicc. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most lehet hogy bilibe lóg a kezem, de mi van, ha a mythosaur nem legenda, hanem létezik és az lesz igazából Din próbája? Kicsit lehetne kapcsolódás Boba és Din között azzal kapcsolatban, hogy mindketten egy bestiát ülnek meg a végén, előbbi egy rancort, utóbbi meg egy régmúlt időkből létező szörnyeteget.

Nekem ez a megmártózás alapból furának tűnik, egyelőre el se tudom képzelni, hogy miképp lehetne ezt bemutatni. Odamegy, úszkál egyet, lő egy selfit és el van rendezve? :D:P:hehe:

 

 

Amúgy jó rész volt (bár a TBB epizódján jobban szórakoztam :P) az elején azt hittem, hogy flashback jelenetet látunk a kis Dinnel, de aztán kapcsoltam.

Gorian Shard karaktere és bandája nagyon érdekes volt, maga a kapitány megidézte nekem Davy Jones karakterét a Karib tenger kalózaiból. Minden bizonnyal még viszontlátjuk, mert úgy érzem, Kargának szüksége lesz még segítségre, nem hiszem, hogy Shard ezt ennyiben hagyná.

Amúgy a serif kérdésben úgy érzem Cobb Vanth lehet itt a kulcs, de lehet egy új karakter lesz végül a megoldás.

 

Bo-Katan karakterére meg baromi kíváncsi vagyok.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2023. 03. 01. - 20:58, csoli1138 írta:

Szerintem is próba lesz, vagy legalábbis nehéz lesz. Tippre azt mondom páncél nélkül lesz a dolog. Elvégre ha egy újrakeresztelő, akkor nem kell hozzá sisak, hanem onnantól kell megint. De az viszont biztos, hogy lehet bizonyítani, hogy megvolt. Hisz mondja ha jól emlékszem. Tehát lesz valami ereklye, vagy túrista érme, vagy valami..Bo Katannak meg elég motívátor lesz, ha megtudja, hogy Mandalor nem élhetetlen, visszajön úgy a sztoriba, ha megtudja, hogy Djarin élve kijött onnan, mint a sicc. 

Jövőhéten meglátjuk. :)

 

2023. 03. 01. - 21:16, Bence1997 írta:

Gorian Shard karaktere és bandája nagyon érdekes volt, maga a kapitány megidézte nekem Davy Jones karakterét a Karib tenger kalózaiból. Minden bizonnyal még viszontlátjuk, mert úgy érzem, Kargának szüksége lesz még segítségre, nem hiszem, hogy Shard ezt ennyiben hagyná.

 

Biztos visszatér, hisz benne volt az előzetesben egy másik akció is. :D 

 

 

A srác avatásáról jut eszembe. Lehet, hogy Grogura is sisak kerül ebben az évadban? Nektek tetszene? 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 minutes ago, Ody Mandrell said:

Jövőhéten meglátjuk. :) 

 

Ilyen hamar letudnák ezt a szálat? Nekem furcsa lenne. 

 

3 minutes ago, Ody Mandrell said:

ehet, hogy Grogura is sisak kerül ebben az évadban?

Én amikor a kovács csinálta a sisakot elsőre azt hittem, hogy Grogunak csinálja. Cuki lenne amúgy, de furcsa is, nehezen tudom elképzelni még rajta, pláne a nagy fülei miatt. Amúgy nekem annyira jó volt ez a rész a sok cukiság miatt is, hogy az valami állat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Iqvi írta:

Én amikor a kovács csinálta a sisakot elsőre azt hittem, hogy Grogunak csinálja. Cuki lenne amúgy, de furcsa is, nehezen tudom elképzelni még rajta, pláne a nagy fülei miatt.

Ott csinálna egy lyukat. :D Groguban az egész mimikája is része a karakterének. Hiba lenne eltakarni. 

 

9 perccel korábban, Iqvi írta:

Amúgy nekem annyira jó volt ez a rész a sok cukiság miatt is, hogy az valami állat. 

Nagyon adta, kicsit másra számítottam, de így a harmadik megtekintés után már teljesen beszippantott (a második évad darkosabban indult). Az Anzéliaiak óriásiak voltak. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jaj, nagyon jó kis részt volt! :) Számomra tökéletes évadnyitány, felvettük a fonalat, láttuk, hogy a Fegyverkovács semmit sem enyhült Mando irányában az elmúlt időszakban, szinte felrótta, hogy merte megmenteni őket, beleavatkozni a szertartásba, amikor Din Djarin már nem Mandalori többé... Persze lesz megoldás, meglesznek azok a bányák Sundari alatt, én biztos vagyok most már benne! De azért tényleg hihetetlen, hogy többet számít egy sisak levétele (ráadásul egy ifjonc védelmében, amit persze senki sem kérdez, mert a Crédo szerint nem számít), mint oly sok élet megmentése és a sok szolgálat, amit Din Djarin eddig is a Children of the Watch-ért tett, a beskar, amit szerzett... De hát ilyen a vallás.

 

Greef Carga szépen felvirágoztatta Nevarrot, nemcsak kereskedelmi központ, hanem turista csalogató hely is lett. :) IG-11 szobra meg annyira jópofa ott a főtéren, hogy kár volt hozzányúlni, pláne hogy az alapbeállításai keltek egyből életre vele együtt. De Babu Frik népe megoldja majd! :D Remek volt ezt az apró népséget is viszontlátni, Groguval együtt. :) 

 

 

19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy Grogura is sisak kerül ebben az évadban? Nektek tetszene? 

Szerintem nem venné fel. Belőle úgysem lesz Mandalori harcos, szóval felesleges is volna. :) Plusz nem láthatnánk a cuki fejecskéjét, ami nem történhet meg. :D Hogy élvezi az utazást, a nézelődést az átalakított R2 ülésben! S ha akar, lemászhat a fogadott papájához.  :)

 

10 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Amúgy érdekes, hogy elhagyták Bo-t az emberei. Meg az is, hogy leszólja Djarin vallását, de közben meg a Sötétkard erejében meg hisz, hogy csak úgy lehet egyesíteni Mandalore-t.

Bo-Katan szedje össze magát! Hiúsági kérdést csinált a Sötét kardból, holott a népének az érdekeit kellene néznie, és csatlakoznia Din Djarinhoz. Ha az egyesítés a cél, akkor bíznia kell benne, hogy most annál a kard, aki képes lehet erre az egyesítésre, mert megérdemelten szerezte meg harcban. De ha Din Djarin visszatér a bányákból, úgyis ez lesz. :P 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

31 perccel korábban, Pildi írta:

Jaj, nagyon jó kis részt volt! :) Számomra tökéletes évadnyitány, felvettük a fonalat, láttuk, hogy a Fegyverkovács semmit sem enyhült Mando irányában az elmúlt időszakban, szinte felrótta, hogy merte megmenteni őket, beleavatkozni a szertartásba, amikor Din Djarin már nem Mandalori többé... Persze lesz megoldás, meglesznek azok a bányák Sundari alatt, én biztos vagyok most már benne! De azért tényleg hihetetlen, hogy többet számít egy sisak levétele (ráadásul egy ifjonc védelmében, amit persze senki sem kérdez, mert a Crédo szerint nem számít), mint oly sok élet megmentése és a sok szolgálat, amit Din Djarin eddig is a Children of the Watch-ért tett, a beskar, amit szerzett... De hát ilyen a vallás.

Ez a szekta egyre inkább eltávolodik a szimpatikus érzéstől nálam. Ebben a kérdésben Bo Katannal maximálisan egyetértek.

 

33 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ha már páncélja van, akár jöhet a sityak is. :)

 

31 perccel korábban, Pildi írta:

Szerintem nem venné fel. Belőle úgysem lesz Mandalori harcos, szóval felesleges is volna. :) Plusz nem láthatnánk a cuki fejecskéjét, ami nem történhet meg. :D Hogy élvezi az utazást, a nézelődést az átalakított R2 ülésben! S ha akar, lemászhat a fogadott papájához.  :)

Elvileg Grogu már egy olyan lelenc, mint anno Djarin volt. Beskar ingje is van, így elvileg mandalori ő is? Ez egy jó kérdés, mert így kimondva még nem volt, de az, hogy ők ketten klánt alkotnak, ezt sugallja. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon kellemes nyitány volt. Az elején azt hittem, hogy flashbacket látunk az ifjú Dinről, hogyan kapta meg a bögréjét. Mondom is, hogy nehogy már a Kovács és Paz Vizsla ennyivel öregebbek legyenek nála. Erre kiderül, hogy ez most történik. És micsoda szörnyet villantottak megint. Gyönyörű volt. S lám, a vallási zigóták szépen szaporodnak ahhoz képest, hogy legutóbb állítólag csak hárman voltak, aztán még a trió legjobbját is kipenderítették, mert volt pofája levenni a sityakját.

 

Nevarro szépen kinőtte magát, és igen, ez így, hogy tudom, két éve már annak, hogy először itt jártunk, érthető. És nagyon tetszik, kíváncsi vagyok, mivé fogja magát kinőni. Amúgy imádom ezt ezekben a sorozatokban, hogy látjuk, bár az új Köztársaság nem a legjobb, mégis sokkal jobb, mint a Birodalom. Nevarro eddig a legjobb példa, hogy egy lepukkadt, aljavégi világból Hydian szuper-hiperúrútvonal egyik fontos állomásává nőtte ki magát. Ugyanakkor az új kormány felé mutatott bizalmatlanság is tetten érhető, ami ugye még hat évtizedekkel ezután is megvan. Az is tetszett, ahogy Carát kiírták, nem halt meg off-screen, sőt egész reális okot adtak a távozásának - ami érzésem szerint akkor is meglett volna, ha a színésznő nem rúgja össze a port a Disney-vel meggondolatlan kijelentései miatt. Ez a "különleges alakult" simán takarhatja a rangereket.

 

A kalózbanda is jó volt, de különösen Gorian Shard, ebből még kinőhet egy érdekes figura. Bár kicsit olyan Davy Jones beütése van, de az nem baj, bírnék egy űr Davy Jonest. Főleg a hajója nagyon pöpec, azt még remélem, látjuk néhányszor.

 

Az anzellánok megjelenése is nagyon cuki volt, főleg, ahogy Grogu megpróbálta megszeretgetni az egyiket. Mondjuk, amikor meglátta őket és felcsillant a szeme, én azt hittem, meg akarja majd enni őket. :lol: De az igazán meglepő a purrgilek megjelenése volt a hipertértben, Egy nagyon finom húzás arra, hogy emlékezzünk ezekre a teremtményekre. Ezzel egyrészt szépen visszautaltak Hera szavaira, aki elmondta, hogy a purrgilek veszélyesek, mert a hiperűrutakon járva baleseteket okoznak, és ő maga is elvesztette több barátját már miattuk. És most volt szerencsénk megcsonáldni, ahogy tényleg egy ilyen útvonalon utaznak. Másrészt, a látványuk eszünkbe juttatja Ezrát és Thrawn-t, akiket utoljára ezekkel a lényekkel láttunk, és akik felé a The Mandalorian és társsorozatai valószínűleg tartanak.

 

Az, hogy Din ennyire ragaszkodik IG-11-hez nekem kicsit fura, főleg két év távlatából. Oké, az első évadban híresen droidgyűlölő volt, és ez nyilván nem múlt el teljesen, de akkor is, ennyire rákattanni egy két éve elpusztult droid újra összerakására, hát azért kicsit nekem fura. És ezt még furábbá teszi, hogy valójában egy bolygó átkutatására nem éppen egy fejvadász/bébicsősz droid a legalkalmasabb. Inkább a fan service-t érzem, vissza akarnak hozni az életbe egy közkedvelt szereplőt, és emiatt nekem ez így most, egyelőre nagyon izzadtságszagú.

Ugyanígy azt sem igazán értem, hogy Din miért utazott el Bo-Katanhoz. Úgy indul el Nevarróról, hogy szerez alkatrészt IG-hez, erre odamegy Bo-hoz, hogy csatlakozni akar hozzá. Nekem itt kimaradt pár lépés. Most akkor nem droid alkatrészt keres? És miért is van szüksége a krédóban egyáltalán nem hívő Bo-Katan segítségére?

 

Ez a kettő nem tetszett igazából, és ezeket is helyére teheti még a folytatás, de ha nem, akkor sem veszít sokat az epizód az értékéből. Mert nagyon tetszett a nyitás, jó volt újra elmerülni a messzi-messzi Galaxis eme szegletében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nevarro szépen kinőtte magát, és igen, ez így, hogy tudom, két éve már annak, hogy először itt jártunk, érthető.

Az idővonalhoz kapcsolódik, hogy Favreau másnap pontosított, Grogu kicsivel több, mint egy évet volt Luke-nál. 

 

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

Az, hogy Din ennyire ragaszkodik IG-11-hez nekem kicsit fura, főleg két év távlatából. Oké, az első évadban híresen droidgyűlölő volt, és ez nyilván nem múlt el teljesen, de akkor is, ennyire rákattanni egy két éve elpusztult droid újra összerakására, hát azért kicsit nekem fura. És ezt még furábbá teszi, hogy valójában egy bolygó átkutatására nem éppen egy fejvadász/bébicsősz droid a legalkalmasabb. Inkább a fan service-t érzem, vissza akarnak hozni az életbe egy közkedvelt szereplőt, és emiatt nekem ez így most, egyelőre nagyon izzadtságszagú.

Valóban fura, de szerintem Djarin nem így tervezte csak amikor meglátta, úgy döntött, neki ő kell. És miért egy bébi csősz? Grogu miatt is jól jön, mert ott ha veszélybe kerül akkor IG-11-nél nincs jobb felvigyázó az egész galaxisban. Szóval ha belegondolunk és elfogadjuk, hogy spontán ötlet született, érthető a választása. Ismeri és tudja mire képes a robot. Bár alkatrészért nem biztos, hogy bejárnám a galaxist, de én nem vagyok Din Djarin. :D 

 

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ugyanígy azt sem igazán értem, hogy Din miért utazott el Bo-Katanhoz. Úgy indul el Nevarróról, hogy szerez alkatrészt IG-hez, erre odamegy Bo-hoz, hogy csatlakozni akar hozzá. Nekem itt kimaradt pár lépés.

Ez eléggé ködös nekem is. Most akkor letett arról, hogy a Mandalore-ra megy első körben? Vagy ha IG11 nélkül megy oda akkor minek kellett ez az egész cécó? 

 

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

És miért is van szüksége a krédóban egyáltalán nem hívő Bo-Katan segítségére?

Mert Bo Katan az egyetlen olyan mandalori akit ismer és hajlandó is segíteni neki? Djarin nem tudta hol van a barlang, ezt az információt Katantól kapja meg itt. A nő ismeri a helyet, nyilván arra gondolt, hogy vele tart. Amikor távozott, ingatja is a fejét, olyan facepalm módjára. :D Egyébként ezt az infót a fegyverkovácstól is megtudhatta volna. Létezik, hogy nem árulta el? Ekkora gyökér nem lehetett. A kérdés mindenesetre on-screen nem hangzott el.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jaj, a purrgillekről megfeledkeztem: micsoda jelenet volt! :o Én egyelőre easter eggnek fogom fel, az Ahsokában valószínűleg fontos szerepük lehet, de az is lehet, hogy itt is csinálnak valamit.

 

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Elvileg Grogu már egy olyan lelenc, mint anno Djarin volt. Beskar ingje is van, így elvileg mandalori ő is? Ez egy jó kérdés, mert így kimondva még nem volt, de az, hogy ők ketten klánt alkotnak, ezt sugallja. 

Szerintem is a mandikhoz tartozik már Grogu, sőt nem lennék meglepve, ha Tarr Vizsla után ő lenne a 2. olyan mandalóri, aki ugye erőhasználó. Mondhatni egy mandalóri jedivel van dolgunk, a sötétkard akár előbb-utóbb a kezébe is kerülhet, bár ehhez még sokat kell érnie szegénynek. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az jutott még eszembe, hogy az eltelt idő alatt nem az első randija ez Bo Katannal. A 2.évadban fogalma sincs hol lelhetne mandikra, most meg már tudta, hol bandázik az Örség gyermekei, és a Kalevalai kastélyt is ismerte már. Szóval nem tétlenkedett, míg off screen volt. Feltérképezte a kultúra maradékát. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.