Ugrás a kommentre

Chapter 20: The Foundling


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

20. fejezet - The Foundling / A lelenc

 

Írta: Jon Favreau, Dave Filoni

Rendezte: Carl Weathers

 

Helyszín:  Coruscant

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu 

Kelleran Beq - Ahmed Best

Fegyverkovács - Emily Swallow

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Ragnar - Wesley Kimmel

Paz Vizsla - Tait Fletcher (Jon Favreau)

 

Történet

Din és Bo-Katan több mandalóri élére állva vezényelnek le egy mentőexpedíciót, miközben Grogu előtt feltárul a múltja.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, hát...ezzel biztos egyedül leszek, de talán eddig ez a rész tetszett a legkevésbé. Meg kell még néznem párszor, hogy leülepedjen - ami a maga bruttó 25 percével nem lesz nehéz. :D  - de így elsőre nem jött át, és azt hiszem a rendezés miatt. Tudom h CW rendezte, de csomószor volt olyan jelenet, ami mint kb a Kenobinál, így kizökkentett a flow-ból, meg amire így felvontam a szemöldököm.

 

Tetszett az ötlet, hogy lássam, ahogy a Mandaloriak edzenek, de ott a megvalósítás nekem egy kisebb káosz volt - ahogy ott a parton párosával mindent is csinálnak, csak hogy lássuk - és sajnálom kimondani, de a Grogus nyilas harc kifejezetten cringe volt, nem is részletezném.

 

Majd jött egy újabb szörny és elragadta a Vizsla fiát. Az kifejezetten tetszett, ahogy utána mentek, majd mentőcsapat szerveződött azonnal. Látszik, hogy jól működik a gépezet. :)

 

Ezután Grogu kapott egy akkora pajzsot megint, hogy csoda, hogy elbírja - viszont végre fény derült a Jedi templomos rejtélyre. Bár itt is voltak rendezői dolgok, hogy csak pislogtam. Még lövik a jedit a klónok, de ő már befordul tök nyugiban és megy tovább egy másik folyosón. Aztán ott van Jar-jar, bocsánat Ahmed :D, aki már ott várja a liftnél, és én aztán mindig megdicsérem a látványos harcokat meg koreográfiákat, viszont ez nekem döcögött. Lehet ez az egész szőrszálhasogatásnak tűnik, de nekem nem tetszett, de remélem ha újranézem már másképp látom majd. Talán az is bennem van, hogy reméltem, valami ismert szereplő fogja megmenteni, elvinni Grogut. :S

 

Azt, hogy az egész részben kicsit építik tovább a Mandok életet, szépen bemutatják, hogy tisztelik a szabályaikat, egymást stb, az tetszett. Az hogy Bo maradhatott a tűznél kifejezetten bejött.

 

Majd az óriásfészek. Egyrészt tetszett. A lény komoly volt, úgy látszik ez egy veszélyes bolygó. aki itt nő fel, az tuti szívós lesz. :D Meg hát a kicsinyei se voltak éppen kicsik. De itt is megint idegesített, hogy végig az egész rész alatt azt sulykolták, hogy ne támadjanak a lényre, meg se hallja őket, mert megöli a gyereket, ahogy azt már többször tette. Nem tudom, de úgy érzem lett volna ideje itt összeroppantani a gyereket, miközben kilómétereken át üldözték, és harcoltak vele. :D Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ez a harc eszméletlenül látványos lett megint, nagyon bejött, és ahogy a sárkányt megette a kroki, hát hangosan felnevettem. :D

 

Bo Katant pedig konkrétan gyereknek nézik, vagyis kb így szoktak a gyerek szereplőkkel bánni a filmekben, amikor mondd valami furcsát és a felnőttek nem hisznek neki. Fura volt, hogy a Kovács egyáltalán nem hisz neki, pedig többször is mondta, hogy ő biztos látta. Na mind1.

 

Szóval összességben én kaptam egy részt ahol tovább csiszolódik a Mandó brigád és a karakterek, hogy végre legyen egy egységes krédó, de totál az volt bennem, hogy kicsit ez is mellékrész volt, és nem tudom hova is halad ez az évad. Voltak benne tök jó jelenetek, és voltak amik kicsit kivittek az észből.  Nálam ez első nézésre sajna 6,5/10, De remélem többszöri nézés után már jobban fog tetszeni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát én ritkán írok, és most is rövid leszek (de velős) .... és igen, engem tökéletesen le lehet kenyerezni a Prequeles utalásokkal, visszaemlékezésekkel (mint @Whill kollégát), de hát akkor is NA! 

Szóval a véleményem röviden: Besz*rtam! 

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész is mutatja, hogy mekkorát fejlődött vizuálisan a sorozat. Egészen elképesztő akciójeleneteket kaptunk. 

 

Valahogy egyébként annyira jellemző, hogy az Őrzők Gyermekei egy ilyen mostoha helyen húzza meg magát, ahol vadabbnál vadabb csúcsragadozók lesnek rájuk minden pillanatban. Ez állandó koncentrációt és szinten tartást igényel. Ezt láthatjuk is a rész elején, ahogy gyakorolnak. Nagyon tetszett, hogy Grogut is bevonták az egészbe. Egyébként is, lehet bármilyen véleményünk erről az ortodox, rugalmatlan törzsről, akiket befogadnak, azzal tényleg foglalkoznak. Nekem a Fegyverkovács most volt a legszimpatikusabb. Miután Grogu bizonyítja rátermettségét, a törzsen belül nincsenek faji stb. ellentétek, nem kérdés, hogy a kis zöld lény is megkapja a maga páncéldarabkáit fokozatosan. De ugyanígy ide sorolható Paz Vizsla is, aki minden személyes ellenérzést félredob, ha a fiáról van szó. Jó volt látni ezt az elemi együttműködést a mentőcsapat között. A fiú elrablása és megmentése azt a célt szolgálta, hogy Din és Bo-Katan tekintélye növekedjen és még inkább beintegrálódjanak a törzs életébe.

 

Miközben újabb részleteket ismerünk meg Grogu meneküléséből. Az a coruscanti üldözős jelenet egészen egyszerűen pazar volt, ahogy @Darth Riddick oly lényegretörően fogalmazott, én is besz*rtam azon kábé. :D És itt meg kell említeni Ahmed Best-et. Ezt az embert az úgynevezett "hard-core rajongók" (pfff) majdnem a halálba kergették annak idején. Most meg megkapta a saját jutalomjátékát, ezúttal minden maszk nélkül. Ha valaki, ő megérdemelte és ezért a Disney-nek soha nem lehetünk eléggé hálásak. Kelleran Beq karaktere nem is lehetne méltóbb hozzá. Kíváncsi leszek, hogy Grogu megszöktetésekor hogyan került a képe a Naboo-i királyi testőrség. Ez nyilván majd ki lesz fejtve. Meg egyébként is, Grogu valamiért nagyon fontos, hogy több Jedi is kimondottan ő érte küzdött és az életüket adták, hogy ő megmenekülhessen. 

 

Bo-Katan a mythosaurust továbbra sem tudja elengedni, egyértelmű céljai vannak és a mostani mentőakció is megmutatta, hogy ő igazi vezéralkat, nem volt kérdés, hogy ő veszi át az irányítást a fiú megmenekítése érdekében. Ha Bo-Katan most elkezdi újra alulról felépíteni magát, akár még nagy Mand'alor válhat majd belőle, elhomályosítva korábbi tévedéseit és bűneit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett a rész, mire a végére értem! Menet közben olyan tetszik-tetszik, biztos hogy ezt akarom?-érzésem volt. Jólvan, szörny ölés, megmentés, viszi ez a sztorit előre?

De vitte. Nem olyan nagyon, de legalább több fronton.

Grogu kapott egy darab páncélt. Közben visszaemlékezett a templomra. És megtudtuk ki mentette meg!

Hát a BOMBAD JEDI!!!!!!!!!!!

K-pkiv-g-s.jpg

ez mekkora Cameo volt, te atyaúristen????? Ahmed Best.

Jöhetnek a fejtegetések, hogy a 2-ben mikor ennél kisebbet cameo-zott a night clubban, az most hogy fér össze ezzel? Ez a jedi volt ott álruhában? Mindegy. Egyszerűen jólesett Ahmed Best-et látni!

Bo Katan kezdi elfogadni Az Igaz Utat. Kapott Ő is egy új vállvértet és ezen ponton ért el a rész nálam egy kis katarzist, hogy felfedi a kártyáit a Kovácsnak, aki egyértelműen nem hisz neki egyelőre.

Bo Katanból újra lesz valaki, határozottan őrá kanyarodott a történet érdekes része és ezen a ponton jön be egy kis aggály:

Din Djarin egy sima kis "Nap Hőse" szerepben tűnik fel a részben, nem igazán róla szólnak az elmúlt részek. Már a 2. is Katané volt, ha szigorúan veszem. Szóval elvárásom, hogy Din lépjen újra elő főszereplőnek.

Tágul a sorozat spektruma, de azt ne a főhős szenvedje el.

Paz Vizslának van fia, kicsit beszéljük meg, hogy akkor miért "lelenc"-ezik?!

Szert tett a klán ezáltal 3 kopasz óriásbabycsirkére, hát ez majdnem komikus lett kicsit, hogy ott ültek, mint a Baby T.rexek a Jégkorszak 3-ban..

Epizódszámban félidő van, játékidőben talán nem, piciket léptünk tovább, élvezetes rész volt, de a hogyan továbbra nem válaszolt talán Bo Katannál egy kicsit, de ott sem biztosan, Pershingről semmi, vagy ha elfogadjuk, hogy kisült az agya, akkor Eliah Kane jelentse már Gideonnak az elvarrt szálat, tudjuk meg végre kié volt a sok TIE interceptor.

"Szép volt, jó volt, köszönöm! Ennyi.." -Geszti Péter :)

 

Szerk.: @Nute Gunray , egyszerre írtunk, most olvaslak, tényleg, a Nabboi hajó! Hát pont ilyet tett tönkre a Bombad Jedi-ben Jar-Jar. Jar-Jar Naboo-i. Hogy in universe hogy kötik össze ezt a Kelleran Beq mestert a nabooi kapcsolatokkal, persze lehet releváns kérdés, de ez is hatalmas utalás, mind a PT-re, mind a TCW Jedi Jar-Jar részére!

 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, kudar írta:

Amúgy régen belenéztem a Jedi temple challenge-be, de nem emlékeztem, hogy említették volna a Kelleran Beq nevet, pedig de. :D

Ez menő. :D

Na ezt magyarázd el nekem! Köszi. Létezett valamilyen formában már korábban is ez a jedi?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, csoli1138 írta:

Na ezt magyarázd el nekem! Köszi. Létezett valamilyen formában már korábban is ez a jedi?

Volt ez a gyerekshow, a Jedi temple challenge, ahol ilyen ügyességi játékokban mérték összes az EREJÜKET a gyerekek, a padawanok, és az egész show-challange vezetője Ahmed Best volt, mint ez a jedi, de annó nem emlékeztem, hogy lett volna neve is, de ahogy rákerestem, úgy tűnik volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon érdekes adalék ez azoknak, akik láthatták azt a showt!

Ha ott műsorvezető volt és nem annyira volt szerepben, lehet, hogy ez most egyeseknek kiábrándító, vagy nem annyira átélhető.

De nekem így is nagyon ütős. Először egy ismerős jedi után sóvárogtam, de egy ismerős színész legalább akkora öröm! Jó volt ez így.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Őszintén, Filonitól én arra számítottam az eddigi munkássága alapján, hogy egy ismerős karakter lesz a megmentő, de így kellemesen meglepett. Így is lehet ám jó fanservice-t csinálni

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Yoda József írta:

Őszintén, Filonitól én arra számítottam az eddigi munkássága alapján, hogy egy ismerős karakter lesz a megmentő, de így kellemesen meglepett. Így is lehet ám jó fanservice-t csinálni

Igen, gondolom, hogy káromkodott, hogy Plo Koon mester épp a Cato Neimoidián van, dolgoztak a fogaskerekek, hogy kinek adja ezt szerepet! :death:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bírtam magammal, megnéztem egyedül, sisak nélkül ;) .

Igen, igen, Grogu visszaemlékezése vitte a részt hangulatban. :o A legérdekesebb mégis Bo esete. Nem sumákol, és komolyan veszi az új helyzetet, jól körbenézett a tűznél is, hogy biztos egyedül van-e mielőtt levette a sisakot. Nem kellett sok, hogy vezető szerephez jusson, a vérében van, ám a hite zsenge és könnyen összezavarható. Az, hogy kedvenc kovácsunk próbálta elültetni, hogy az úton járás miatt látomása volt kérdéses mit vált ki, mert most ő valódinak hiszi, amit látott, ez egyértelmű. Mivel Din nem látta, amit ő, így nincs megerősítés. Magára maradt így is a hitével, ahogy a tűznél evés közben. Jelképes, hogy ő ült a tűz fényénél egyedül sisak nélkül és egyedül ő látta a legendás lényt. Most mi is összezavarodhatunk, hogy betépett-e az élő víztől. :fű:

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 hours ago, Whill said:

Nekem meg pont ez a rész tetszett eddig a legjobban. Bár engem nagyon meg lehet venni a prequel-visszaemlékezésekkel. Szép lassan összeáll Grogu háttértörténete. :)

Nekem is tetszett, de nem ezt, hanem a Mines of Mandaloret tartom eddig a kedvencemnek ebből az évadból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, én nem fogom az évad legjobbjának kinevezni, sőt eleddig az évadból ez tetszett a legkevésbé, de kellemes darab volt így is. Valahogy a cosurcanti jelenetek nem működtek teljes erőbedobással nálam. Míg Ahmed Best megjelenését nagyszerűnek tartom, magát a játékát már annyira nem. Valahogy olyan mesterkéltnek tűnt minden, az üldözés, az, ahogy védekezik a klónokkal szemben - itt távolról sem éreztem azt a fenyegetést, mint az Obi-Wan Kenobi nyitányában, sőt azzal szemben elég üresnek éreztem a Jedi Templomot. Az üldözéses jelenet is olyan fura volt. Nem rossz, csak olyan... Nem is tudom, élettelen? Stúdiószagú? Míg az előző részben Coruscant vibrált és élt, és tényleg úgy éreztem, mintha a mozifilmek elevenedtek volna meg, itt valahogy inkább úgy éreztem, mint az OWK-ban a Daiyu egyes jeleneteiben. Stúdiószag, alulkoreografált akciók... valami ilyesmi. Szóval valami rossz érzés beleszöszölt kicsit az élménybe.

 

De ennyi volt a legnagyobb bajom, és ahogy az Obi-Wan Kenobi esetében, itt is simán túl tudok ezen lépni. Már csak azért is, mert jó volt egy újabb szegmensét megismerni nem csak Grogu szökésének, de a Jedi Templom ostormának is. Mindig is úgy gondoltam, hogy több ezer Jediből pár azért kijuthatott az épületből, nem csak azok élték túl, akik off-world voltak. És most láthattunk is egy ilyen szökést. Jók voltak a LAAT/i-k is, főleg, hogy filmes konfigurációt kaptak. Az 501-es és a Coruscanti Őrség klónjai is, ahogy a H típusú Nubia jacht is. Bár ez talán már kicsit túl sok volt a jóból, úgy értem, azért ez felvet egy elég komoly kérdést: Naboo konkrétan segített megszökni az árulónak nyilvánított Jedik egyikének. A Naboo Királyi Biztonsági Erők tűzharcba keveredtek a Köztársasági Nagy Hadsereg katonáival, akik egy árulót próbáltak meg likvidálni. Vajon ezt ki szervezte így le? Padmé? Typho? És kit húztak karóba érte?

És még néhány V-szárnyú is beszállt a harcba, amit szintén csak díjazni tudok, hiszen szegény vadászgépek az ep3-ban azért nem kaptak túl nagy szerepet - bár tény, most a The Bad Batch-ben bőven van alkalmuk szerepelni, mégis jó viszontlátni őket "élőben" is. Főleg, hogy mindez szépen össze is köti a különböző matériákat. Érdekes, hogy a koncepciórajzokon Venator is szerepelt, na azt még érdekes lett volna látni.

 

Ami a jelent illeti, Din már másodszor mellékszereplő a saját sorozatában, bár azt hiszem, Paz Vizslától innentől kezdve nem kell tartania. Jó, hogy kiderült, Ragnar a fia, ezután pedig ez a szép nagyra nőtt Vizsla teljes mértékben Din Djarin lekötelezettje. De érdekesebb Bo-Katan helyzete. Egyrészt, ezek a hülye szokások ritka magányossá teszik a mandikat. Ahogy ott ül egyedül a tűznél... Hát nem tudom, én nem éreztem azt, hogy ez most olyan rohadt megtisztelő lenne. Ez a teljes elszigeteltség, a teljes magány útja. Senki sem ismerhet meg, senkihez sem kerülhetsz közel. Baz' meg, még egy pofa sőrt sem guríthatsz le a spannal egy kiadós győztes csata után. Hogy lehet így élni? Remélem, nem megyünk el ebbe az irányba. Nekem nagyon nem tetszik ez a fajta begubózás, jobban bejött az, amit a második évad vége sugallt. Most vessük össze Grogu és Din búcsújelenetét azzal, hogy Bo-Katan magányosan ül a tűznél.

A másik érdekesség, hogy pont a Fegyverkovácsnak fedte fel először, hogy látott egy mithoszauruszt. Érdekes lépés, de láthatóan, egyelőre még nem talált táptalajra a vallomása. Vajon mi jár Lady Kryze fejében? Érdekes lesz látni, csak azért ne tolják el nagyon a hangsúlyt az ő irányába, elvégre ennek a szériának még mindig Din Djarin a főhőse. Amúgy ilyen téren remélem, hogy a jövőheti rész abból is mutat valamit, hogy merre akarnak elindulni ebben az évadban, mert momentán teljesen iránytalanul vagyunk, úgy tűnik. A nagy megváltás gyorsan eljött, és most ennyi. Akkor most mi van? Hogyan, merre tovább? Nem érzem teljesen jónak, hogy az évad felénél nem tudom, mi az évad célja. Sőt mintha egyáltalán nem lenne célja.

 

Amúgy érdekes, de nekem úgy tűnik, Din és Bo-Katan mintha egyszerre emelkednének felfelé. Egyszerre fürdőztek, Din most bevágódott Paz Vizslánál, Bo-Katan a Fegyverkovácsnál - lehet, hogy a végén tényleg király és királynő lesz belőlük?

 

Ami a szörnyikét illeti, tetszetős kis légiharcot vívtak, és pacsi a Jurassic World utalásért. A fiókák meg marha cukik, remek vacsi lehet belőlük. Megagrill-csirkék. :death:

 

Összességében tehát a rész tetszett, de szerintem ez eddig az évad leggyengébb része. Az eleje kicsit mesterkéltnek tűnt számomra, aggaszt, hogy félidőnél járunk, mégsem látom, merre tartunk, vagy azt, hogy egyáltalán haladunk, és Din két és fél epizód óta nem főszereplője a saját sorozatának. A The Book of Boba Fett-ben ez nem zavart, mert ott Din sztorija Boba Fett történetét szolgálta, itt viszont egyelőre nem érzem, hogy Bo-Katan sztorija Din sztorijának lenne alárendelve. Ezen persze a hátralévő részek még bőőőőőőőőőven változtathatnak, hiszen a nagy egésznek még csak a felét ismerjük. Szóval várom a folytatást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

A fiókák meg marha cukik, remek vacsi lehet belőlük. Megagrill-csirkék.

 

Dehát ők lelencek, nem vacsik :D Mondjuk azt megnézném, mi lesz, ha teljes értékű Mando lesz belőlük, és lesz páncéljuk, meg sityakjuk :D bár logikusabb lenne, ha valakik repülnének a hátukon, miután felnőttek

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egész Mandalorian egy hatalmas WTF sorozat, alig tudnék felsorolni olyan részt, amiben nem volt valami geek álom. Ez a rész se kivétel! Megint nagyon találó a cím, mert a lelenc nem csak Grogura értendő, hanem Regnarra is….vagy mégsem?

 

Kezdjük Groguval. Végre megtudtuk ki és hogyan menekítette ki a templomból. Szerencsére nem valami irreális Jedit választottak, mint pl. Barris-t, aki egy áruló hulladék lett. Ugyan miért mentette volna ki Grogut? Na mindegy. Helyette viszont jött egy remek főhajtás Ahmed Best-nek, akarom mondani Kelleran Beq-nak. :D Ez a szál olyan volt, mintha bevezetés lenne, és még tartogatnának valamit későbbre is. Simán elképzelhető, hisz itt csak a coruscanti menekülést láthatjuk, de mint tudjuk az csak Grogu sztorijának kezdete. 

Az akció nagyon jó volt, igazi prequel feeling végig. Nagy meglepetés volt a Naboo gárdisták feltűnése egy Nubien társaságában! :love: A gyengéim ezek a hajók, és nehezen tudtam elképzelni, hogy látom még valaha filmen. A mocsok Disney ezt is elintézte, boldoggá téve a gyerekkorom. :D Az évad végi szavazáson megvan a kedvenc űrhajóm. Itt volt egy dolog ami logikátlannak tűnt, mégpedig amikor beérte őket a LAAT/i. Miért nem lőttek rájuk a levegőből? Értelmetlen közelharcba keveredni gyalogos katonákkal, amikor van repülőd. Na de ennyi baj legyen.  :) Visszatérve a Nubienre. Kié lehetett? Melyik naboo-i segíthetett Kellerannak? Nem tán egy bizonyos Jar Jar Binks? :P Remélem kiderül a későbbiekben. Ám ha ennyiben marad ez a szál, akkor se lesz nagy baj hisz a lényeget megtudtuk. 

 

A mando szál is szuper volt, tanúi lehettünk a csapat összekovácsolódásának. Bo és Din egyre jobban beépülnek, amit Regnar kiszabadítása még inkább előtérbe helyezett (így már érthető miért fognak együtt  harcolni a Navarron). A srácot eleinte lelencnek nevezték majd Paz bemondta, hogy a fia. Most az édes vagy a fogadott gyermeke? Regnarnak egyébként nem semmi próbát kellett kiállnia a lény előemésztésében. :D Ahhoz képest mondjuk elég jó állapotban került elő. Talán a madárkának nincs túl erős gyomorsava, de ez akkor is minimum kérdéses.

És ha már szörnyek. Lesz választék a szavazáson! Jobbnál jobbak kerülnek elő. A légi harc lenyűgöző volt, talán a leglátványosabb Mando akció a sorozatban. Kevesebb kamerarángatással kibékültem volna ugyan, de igazából nem tudta lerontani az élményt. Intenzív és feszültséggel teli, minden percét élveztem. Amúgy jó kérdés, hogy Vizsláék miért erre a láthatóan szörnyekkel teli bolygóra jöttek? Kihívásként élik meg? Vagy az itt élő szörnyek elriasztják a hívatlan látogatókat?

A fiókák befogadása Trónok Harca szerű eseményeket vetíthet előre, tűzokádás nélkül. :D 

A rész végén Bo és a Fegyverkovács (remélem egyszer nevet is kap) beszélgetése remek záróakkord volt. A nő elárulta, hogy látta a Mythosaurust. Ez azt jelenti, hogy nincs hátsó szándéka Bonak. Érdekesebb volt a kovács válasza, akinek minden mondata egy nagy rejtvény. Ember legyen a talpán aki kihámozza néha mire is gondol. @Pildi írta jól korábban, a nő talán tényleg látnok, és igazából nem is lepte meg Bo-Katan infója. Azt sugallhatta, hogy hadd menjenek a dolgok a maguk útján és meglátják mi lesz? Kíváncsi vagyok ti hogy értelmeztétek a szavait. :D 

 

Talán lehetett volna kicsit hosszabb a rész, de ettől eltekintve remek volt, feszes és szerintem Wheaters legjobb rendezése a sorozatban.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Grendarnak egyébként nem semmi próbát kellett kiállnia a lény előemésztésében. :D Ahhoz képest mondjuk elég jó állapotban került elő. Talán a madárkának nincs túl erős gyomorsava, de ez akkor is minimum kérdéses.

Vagy a torkán akadt :D 

 

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

nő talán tényleg látnok,

Az nem lehet, hogy egyfajta Erőhasználó amúgy?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 minutes ago, Yoda József said:

Az nem lehet, hogy egyfajta Erőhasználó amúgy?

Nincs kizárva, de semmi jele sem volt. Azt viszont teljes mértékben el tudom képzelni, hogy mint a csoport spirituális vezetője ismeri valamennyire az erő misztériumát, és ért valami népi praktikákhoz. Nagyon tetszett ahogy Grogunak beszélt a kultúráról. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, kudar írta:

Tetszett az ötlet, hogy lássam, ahogy a Mandaloriak edzenek, de ott a megvalósítás nekem egy kisebb káosz volt - ahogy ott a parton párosával mindent is csinálnak, csak hogy lássuk - és sajnálom kimondani, de a Grogus nyilas harc kifejezetten cringe volt, nem is részletezném.

Láthatóan Din szeretné kiképezni, és a Fegyverkovács is ezt vetítette előre. Viszont Grogut elég nehéz elképzelni Mandalore páncélban. Inkább lenne vicces, mint komolyan vehető. Nem tudom merre megy a sztorija, de ha sisak kerülne rá, a karakter lényege veszne el.

 

11 órával ezelőtt, kudar írta:

Bo Katant pedig konkrétan gyereknek nézik, vagyis kb így szoktak a gyerek szereplőkkel bánni a filmekben, amikor mondd valami furcsát és a felnőttek nem hisznek neki. Fura volt, hogy a Kovács egyáltalán nem hisz neki, pedig többször is mondta, hogy ő biztos látta. Na mind1.

Szerintem hitt neki. :) Mit kellett volna mondania? Gyerünk a bányába azonnal? :D Tényleg! Van nekik űrhajójuk? Egyet se látni a közelben.

 

11 órával ezelőtt, kudar írta:

Nálam ez első nézésre sajna 6,5/10

Nálam a második és a harmadik is ez előtt van, de nem sokkal. Az évad végi szavazásig még alakulhatnak a dolgok. :) 

 

10 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Meg egyébként is, Grogu valamiért nagyon fontos, hogy több Jedi is kimondottan ő érte küzdött és az életüket adták, hogy ő megmenekülhessen. 

Tényleg! Ezek nem random Jedik voltak, hanem Grogut védték. Más padawan nem volt ott, szóval érdekes....

 

10 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Már a 2. is Katané volt, ha szigorúan veszem.

Eddig Bo mindenkit lemosott a színről. ;) Nagyon építik! Mandón már nincs mit faragni egyelőre, őt két évad alatt telejsen megismertük. Nyilván ha lesz valami fontos fejlemény, megint elő fog lépni. De itt is nagy szerepet játszott szerintem,

 

10 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Epizódszámban félidő van, játékidőben talán nem, piciket léptünk tovább, élvezetes rész volt, de a hogyan továbbra nem válaszolt talán Bo Katannál egy kicsit, de ott sem biztosan, Pershingről semmi, vagy ha elfogadjuk, hogy kisült az agya, akkor Eliah Kane jelentse már Gideonnak az elvarrt szálat, tudjuk meg végre kié volt a sok TIE interceptor.

Ez megint egy bevezető évad, mint az első. A főellenséget még nem láttuk, valószínűleg az évad végén tűnik fel. A negyedik évad már 100%, szóval abban várhatod majd a kibontakozást. :D 

 

4 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Igen, gondolom, hogy káromkodott, hogy Plo Koon mester épp a Cato Neimoidián van, dolgoztak a fogaskerekek, hogy kinek adja ezt szerepet! :death:

Ahsoka még kéznél lett volna. :P 

 

2 órával ezelőtt, Szisz írta:

körbenézett a tűznél is, hogy biztos egyedül van-e mielőtt levette a sisakot.

Nekem valahogy magányosnak tűnt. sisak nélkül már elvesztett mindenkit, most sisakkal, azaz a hittel próbálja újraépíteni a saját karakterét. Eddig jól halad.

 

1 órával korábban, Dzséjt írta:

A nagy megváltás gyorsan eljött, és most ennyi. Akkor most mi van? Hogyan, merre tovább? Nem érzem teljesen jónak, hogy az évad felénél nem tudom, mi az évad célja.

Egyelőre egy komolyabb szál van, a Mandalore-i társadalom újraépítése Bo-Katanon keresztül. Nem halad nagy léptekkel, talán ezért nem tűnik fel. De egyelőre igazán nagy cél valóban nincs még. A Bo szál mellett több cselekményvonal is indult, meglátjuk mi lesz belőlük. Mint fentebb is írtam, ez egy bevezető évadnak tűnik, aminek a végén tisztulhat ki a kép, mi is a következő quest. :)

 

30 perccel korábban, Yoda József írta:

Vagy a torkán akadt :D 

Akkor reggelre megfulladt volna. :D 

 

30 perccel korábban, Yoda József írta:

Az nem lehet, hogy egyfajta Erőhasználó amúgy?

Erre még nem gondoltam, de ez is elképzelhető. :hmm:

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy nagy kujon ez a Kelleran Beq. Néha Mace Windu cosplayt nyomat a Jedi Tanács tagjai között sunnyogva. Na vajon honnan vannak a naboo-i cimborái?

Ef8g1Da.png

 

 

Máskor meg leugrik csajozni az Outlander klubba Achk Med-Beq néven. Naná, hogy olyan jól ismeri az elkerülő utakat, a kis hamis.

AsCtAvq.png

 

:hehe:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is úgy érzem, hogy abba az irányba tartunk, hogy Bo lesz az, aki egyesíti a klánokat.

 

Most néztem @Rixon videóját a részről, ő is felvet egy érdekeset: Bo azért kezdhetett el hinni az Útban, mert a saját szemével látta a Mythosaurt. Azelőtt pedig csak tündérmesének tartotta ezt az egészet

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az eshetőség is benne volt a pakliban, és most úgy tűnik valóban megtérőben van és nem csak taktika a részéről. Azzal, hogy beavatta a kovácsot szerintem tisztázódott, hogy nem vezeti hátsószándék. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nekem valahogy magányosnak tűnt. sisak nélkül már elvesztett mindenkit, most sisakkal, azaz a hittel próbálja újraépíteni a saját karakterét. Eddig jól halad.

Nekem is az jutott eszembe, hogy egyedül van akkor is, ha csapatban van. A lélek sötét éjszakája lehet ez, amin keresztül megy. Ez edzheti valódi vezetővé. Én nem bánnám, ha ő lenne, csak Din szerepe mi ebben? Ő hitt és hisz benne, ő a beszervező ;). Végül neki Grogu pesztrálása marad? Grogunak is lesz ebben szereposztás? A maradék részek remélhetőleg részben mutatnak irányt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.