Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
37 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mi a lényege? :) 

Ez a srác saját teóriája, ezt már az elején leszögezte. Szerinte Baylan mestere Plo-Koon volt. Ő úgy hiszi, hogy amikor kiadták a 66-os parancsot, akkor Baylan elbújt/elmenekült az ismeretlen régiókba. Akkor felhozta az orange fénykardot, hogy a legendákban Plo-Koon-nak is ilyen szinű volt a fénykard kristálya. Ugye Plo-Koon talált rá Ahsoka-ra, nagyon kötődött a togruta padawan-hoz. Baylan-on is látszik valamilyen aggodalom/kicsi kötődés Ahsoka irányába.

Legalábbis nem teljesen az ellenséget látja benne, hanem egykori jedi-t, mint amilyen ő maga is volt akkoriban.

Baylan nem is jedi, de nem is sith, csak ő nem a fényt, hanem a sötétséget választotta, de igy sem teljesen a sötét oldal vezérli. 

Akkor kitért Shin Hati-ra is, lehetséges hogy Baylan lánya akár, vagy csak egy egykori youngling vagy csak egy foundling. 

Az a gond, én könnyen megértem az angolt, de igy átformálni és leirni nehéz nekem. Nincs nyelv vizsgám sajnos. :)

Majd full angolos jobban leirja majd, nekem valahogy nem igazán sikerül. :P Sorry. 

Hozzászólás ideje:

Plo Koon fénykardja már húsz éve kék, úgyhogy ez a sárga fénykardos dolog vele kapcsolatban már a lucasi érában is non-canon volt.

Hozzászólás ideje:

Figyu én csak leirtam, amit a srác mondott, nagy vonalakban.  

Amúgy nem lenne hülyeség ez a Plo-Koon padawanja dolog. Látok benne reációt. Remélhetőleg kapunk rá magyarázatot, ki is volt Baylan a jedi renden belül. :)

Vagy legalábbis kinek volt a tanitványa. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex

Hozzászólás ideje:
30 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Én meg csak leírtam, hogy ez a teória miért képtelen szerintem.

Hozzászólás ideje:
37 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Amúgy nem lenne hülyeség ez a Plo-Koon padawanja dolog. Látok benne reációt. Remélhetőleg kapunk rá magyarázatot, ki is volt Baylan a jedi renden belül. :)

Vagy legalábbis kinek volt a tanitványa. 

Érdekességnek elmenne, de igazából nincs jelentősége. :) 

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem is. De ha mégis túléli az évadot, akkor a későbbiekben vagy újracastingolják Baylan szerepét vagy Filoni elintézi a karaktert animációs formában.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Számomra Kylo Ren óta a legizgalmasabb karakter az új időkben. Csodás munkát végzett Ray Stevenson. Sajnálatos, hogy nincs már köztünk. Viszont a szerepe miatt muszáj lenne egy recast. Bárki is legyen, remélem méltó lesz hozzá. 

Hozzászólás ideje:
2023. 10. 10. - 22:06, Ody Mandrell írta:

Szerintem megírják úgy, hogy ne kelljen másik színész.

Azt el ne kövessék szerencsétlennel, mint Leilával a Skywalker korában. Az szerintem bűn rossz és felesleges volt.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Ody Mandrell írta:

Felesleges biztos nem volt, mert Leia nélkül nem lehetett EPIX.

Szerintem megerőszakolták a forgatókönyvet, úgy próbálták megírni, hogy a meglévő felvételekhez igazították, a plusz jelenetek szerintem így is kilógtak az adott történetből meg hangulatból. Szerintem ha offscreen meghalt volna, jobb lett volna a filmnek. 

Hozzászólás ideje:
57 perccel korábban, gafz írta:

Azt el ne kövessék szerencsétlennel, mint Leilával a Skywalker korában.

Biztos nem fogják, mert se az ep9-ben, se az egész Star Wars franchise-ban sosem volt Leila nevű szereplő. :P

Egy fontos szereplő off-screen halála meg mindig a leggázabb megoldás, ami szóba kerülhet és sosem lehet jó, még csak elfogadható sem. Gagyi, pocsék, sz*r, ezek a jó jelzők erre a megoldásra. Akkor inkább legyen recast. Ebben az esetben amúgy én ezt a megoldást pártolom. Túl fontos ez a szál ahhoz, hogy egy könyvben, képregényben, vagy akár csak egy animációs produkcióban meséljék el. Leiával összevetni amúgy is felesleges, a hercegnő sokkal jelentősebb személyiség, és több produkcióban megjelent karakter, akit ráadásul szinte mindig Carrie Fisher alakított vagy az ő arcával jelent meg a kánon mozgóképes alkotásaiban (kivétel a Rebels, ott nem ő adta a hangját a hercegnőnek). Ezzel szemben Baylan vadonatúj karakter, aki még ebben az évadban is csak hat részben volt nagyobb időperiódusban jelen, kettőben csak a végén cameózott. Itt egy recast eme tragikus ok miatt szerintem teljesen beleférne.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, gafz írta:

Szerintem megerőszakolták a forgatókönyvet, úgy próbálták megírni, hogy a meglévő felvételekhez igazították, a plusz jelenetek szerintem így is kilógtak az adott történetből meg hangulatból. Szerintem ha offscreen meghalt volna, jobb lett volna a filmnek. 

Szerintem is kilógnak a filmből Leia szövegei, de még így is jobb, mintha offscreen halt volna meg. Sajnos kényszerpályán mozogtak az alkotók itt. 

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Mert a forrás alapján el lehet dönteni rögtön, hogy ez csak bullshit (4chan, wgtc, mike zeroh, stb) vagy esetleg lehet benne valami (msw, swnn, bespin bulletin)

Hozzászólás ideje:

Mondjuk ez pletykának sem nevezhető, csak az oldal feltett egy kérdést a követőinek mert kíváncsi volt a véleményükre. Mintha itt feltenné ugyanezt a kérdést valaki

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Igen, elképzelhető. :D

1 órával korábban, Yoda József írta:

Mondjuk ez pletykának sem nevezhető, csak az oldal feltett egy kérdést a követőinek mert kíváncsi volt a véleményükre. Mintha itt feltenné ugyanezt a kérdést valaki

A kép viszont tök jól néz ki. :p

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Most hogy már hivatalos az Ashoka második évada nekem a legnagyobb rejtély hogyan folytatják Baylan Skoll történetét. Ray Stevenson halála miatt vagy újra kell castingolni(volt már ilyen a sorozatok történetében pl a Spartacus második évadában más színész játszotta a címszereplőt) a karaktert eljátszó színést vagy out of screen ki kell írni.

Hozzászólás ideje:

Szerintem egy új színész bevonálsa lenne a legjobb. Úgy rzem, ez a szál vele sokkal jelentősebb annál, semmint, hogy off screen rendezzék el. Akkor baromira a levegőben maradna az egész figura.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.