Jump to content

Baylan Skoll


Bence1997

Recommended Posts

15 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Nekem a karakter a Birodalmi lovagokat juttatja eszembe a Legends-es Legacy képregénysorozatból, ők bár vörös pengét használtak nem voltak kimondottan Sötét oldaliak

Nekik fehér-ezüst pengéjű fénykardjuk volt. :) 

Bár most, hogy így felmerült, Baylan eléggé hasonlít az egyik Birodalmi lovagra, Treis Sinde-re.

 

XbqhsqC.jpg

 

 • Like 1
 • Meglepő 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ha a Világok Közötti Világ tényleg nagy szerepet fog játszani a sorozatban, akkor lehetséges, hogy Baylan egy alternatív univerzumból érkezik? Az öltözködése, megjelenése, fénykardja is nagyon eltér mindentől, amit az SW-ben megszokhattunk.

Link to comment
Share on other sites

2023. 04. 09. - 10:37, Whill írta:

Ha a Világok Közötti Világ tényleg nagy szerepet fog játszani a sorozatban, akkor lehetséges, hogy Baylan egy alternatív univerzumból érkezik? Az öltözködése, megjelenése, fénykardja is nagyon eltér mindentől, amit az SW-ben megszokhattunk.

Isten őrizz.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Az Empire magazinnak hála kitudódott, hogy kicsoda is Baylan karaktere. Idézem:

 

"Baylan Skoll és Shin Hati egy mester-tanítvány duó, akik összeakasztják majd pengéiket Ahsokával. Az előbbi egykor jedi volt, aki miután túlélte a 66-os parancsot, beállt zsoldosnak.

 

A karakternek van célja. Ő nem rosszindulatú vagy túlzóan agresszív figura. Megkér, hogy ne állj az útjába és ha nem teszed meg, akkor félreállít. - meséli Stevenson."

Edited by Bence1997
 • Like 3
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ha úgy nézzük azért elég nagy a Galaxis, hogy maradjanak túlélők. Nem is volt feltétlenül mindenki a fronton a 66-os kiadásakor, meg Obi-Wan üzenete is célba érhetett még pár Jedinél. De akárhány Jedi is maradt életben, Palpatine a tervét mindenképpen elérte és bújkálásra kényszerítette őket. Már amelyiket, persze :D 

Link to comment
Share on other sites

Igen, nem elképzelhetetlen, hogy ennyi Jedi él, pont azért, mert tízezren voltak, de nem mindegyik harcolt éppen klónok mellett, illetve elég valószínűtlen, hogy csak Obi-Wannak, Ahoska és Yodának volt akkora mákja, hogy élve került ki, minden más túlélő csak padawan lehet, akinek a mestere megmentette az irháját. És az ep6 előttig ezzel szerintem nincs is baj. Csak minden egyes az ep6 után feltűnő egyre nevetségesebbé teszi Yoda eme szavait:

"When gone am I the last Jedi will you be."

Meg Ben Kenobi eme szavait:

"That boy our last hope."

Lassan már hozzá tehetné még, hogy persze csak Ahsokán, Ezrán és Baylanon kívül, de van esély arra, hogy Cal Kestis is él még, aztán ott van még.... Bár lehet, hogy a második mondatnál a beszélgetés a még virgonckodó Jedik felsorolásával folytatódott. :evil: Oké, fogjuk rá, hogy a kis mester nem tudhat mindent, bár annak tudatában, hogy a Dagobah-ról figyelemmel kísérte Luke fejlődését, beszélgetett Ezrával, lovaggá ütötte Kanant és integetett Ahsokának, plusz az egyetlen Jedi volt, aki real time megérezte a 66-os parancsot, és évekkel korábban meghallotta Qui-Gon Jinn-t, majd sokáig egyedüliként tudott kommunikálni vele, szóval kicsit nehéz mindezek tükrében elhinni, hogy képtelen volt számon tartani valamilyen misztikus módon, hány Jedi kószál még a Galaxisban. De fogjuk rá.

Link to comment
Share on other sites

Persze, meg lehet magyarázni és az a magyarázat jó is (így látatlanban, bár azért van itt még pár kérdés, példának okáért egy Jedi milyen okkal válik zsoldossá?). De azért ne essenek túlzásba, ne menjünk el a legendákbeli irányba, amikor - költői túlzással élve - az ep6 után még a régi Jedi Rend fele élt. Mert mindent megmagyarázni sem lehet, egyre nyakatekertebbek, önismétlődőek vagy csak izzadtságszagúak lesznek.

Jó, még nem állunk rosszúl, de azért Ahsoka és Ezra esetében már ott lebeg a kérdés, hogy ők ugyan miért nem álltak be Luke Jedi Rendjébe? Skywalker mester valószínűleg nem csak örült volna nekik, de nagy segítségére is lett volna még két Jedi, akik képesek az újakat tanítani. Mert akkor három Jedire jutott volna 12 tanítvány, nem egyre. És talán így Benre is több figyelmet tudtak volna fordítani. Arról a másik kérdésről nem beszélve, hogy mi a péket csináltak ezek a PT idején?

Ez a baj a túlélő Jedikkel. Kérdéseket vetnek fel, amiket meg kell válaszolni. Minél tovább élnek, annál sürgetőbbek ezek a kérdések. Márpedig szaporodnak ezek a Jedik, hiszen akkor itt van Baylan, a Sceleton Crewban Jude Law karaktere is az a trailer alapján, valamint Ahsoka és Ezra. És akkor még ott vannak az elvarratlan szálak: Cal, Reva, Quinlan, Gungi, stb. Ők ugyan még meghalhatnak az ep4-ig, de addig elvarratlan szálak.

 

Szerk.: Szegény Groguról meg teljesen megfeledkeztem, bár ő legalább úgy tűnik, teljesen letért a Jedik útjáról.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

38 perccel korábban, Dzséjt írta:

Persze, meg lehet magyarázni és az a magyarázat jó is (így látatlanban, bár azért van itt még pár kérdés, példának okáért egy Jedi milyen okkal válik zsoldossá?).

 

Jedi: Survivor Spoiler!

Spoiler

Például azért amiért Böde Dani Bode Akuna is.

Valószínűleg Baylan is másabb karakter, ő nem akart húst szeletelni mint Obi-Wan. Ha meg van célja, akkor valószínű azért állt be zsoldosnak, mert ez kell az eléréséhez.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ez a baj a túlélő Jedikkel. Kérdéseket vetnek fel, amiket meg kell válaszolni. Minél tovább élnek, annál sürgetőbbek ezek a kérdések. Márpedig szaporodnak ezek a Jedik, hiszen akkor itt van Baylan, a Sceleton Crewban Jude Law karaktere is az a trailer alapján, valamint Ahsoka és Ezra. És akkor még ott vannak az elvarratlan szálak: Cal, Reva, Quinlan, Gungi, stb.

Az Obi-Wan sorozatban...

 

saber.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Ody Mandrell igen, eme nyolc fénykard tulajdonosa is, bár ezek névtelen, arctalan, teljesen ismeretlen figurák, szóval az ő esetükben beszélhetünk bármiről. Ráadásul az a tény, hogy a fénykardok vannak itt, azt sugallják, hogy ezek a Jedik valamilyen formában végleg leszámoltak Jedi létükkel. Hiszen ez a fegyver a Jedik élete, viselése és használata önmagában mutatja, hogy a személy a Jedik útját járja. A sorozatban is komoly jelentőssége van annak, amikor Obi-Wan előássa a sajátját és viselni kezdi. Az az első komoly lépése afelé, hogy újra Jedi lovag legyen. Ugyanígy komoly szimbólikus jelentőssége van, amikor Kanan nagyjából 15 év után összerakja a sajátját és aktiválja, vagy amikor Cal öt év után előkapja a kardját. A tény, hogy ez a nyolc itt hever három dolgot jelképezhet: ez a nyolc Jedi az életét adta a Rejtett Ösvényért vagy ezen emberek segítségével véglegesen maguk mögött hagyták a Jedik útját. Vagy a harmadik alternatíva, hogy egy részük meghalt, egy részük lemondott a Jedik életéről.

Amikor én megláttam ezt a nyolc kardot, én arra gondoltam, hogy az életüket adták a Rejtett Ösvényért. Valahogy a Jediket nehezemre esik olyannak látni, akik inkább elbújnak és ülnek a valagukon, amíg a Birodalom pusztít. Persze akadnak ilyenek, sőt rosszabbak is, de amíg egyről (vagy ez esetben nyolcról) nem derül ki, hogy ilyenek, inkább úgy képzelem, hogy hős Jedk voltak.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem meg feladták Jedi mivoltukat. Eleve az Ösvény egyik bázisán voltak, ráadásul a kardjuk és a köpenyük mind egy helyen volt. Nehéz elképzelni, hogy nyolc(!) Jedi az Ösvényért adta az életét, úgy hogy a kardjukat és a köpenyüket begyűjtötték, aztán kirakták egy ládába.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Neked nehéz, nekem könnyű, mert létezik egy kánoni példa az általad leírtakra, amit egyáltalán nem nehéz továbbgondolni. A lényeg az, hogy nyolc szimpla fénykardba bármit bele lehet látni. Három ember abba a nyolc kardba 24-féle sztorit láthat bele. Éppen ezért ez a nyolc kard csak egy érdekesség, amíg az alkotók nem adnak hozzá sztorikat, így jelenlétük önmagukban nem bírnak jelentősséggel, így nem is kavarnak bele semmibe. Kivéve, ha azt a sztorit találod ki magadnak, hogy márpedig ez a nyolc Jedi visszatért a Jedik útjára az ep6 után és hatalmas nagy csatákban vettek részt, amik aktívan formálták az egész Galaxis sorsát, de ezzel nem az alkotók, hanem te magad vágod a saját szórakozásod alatt a fát. :) 

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

Neked nehéz, nekem könnyű, mert létezik egy kánoni példa az általad leírtakra, amit egyáltalán nem nehéz továbbgondolni. A lényeg az, hogy nyolc szimpla fénykardba bármit bele lehet látni. Három ember abba a nyolc kardba 24-féle sztorit láthat bele. Éppen ezért ez a nyolc kard csak egy érdekesség, amíg az alkotók nem adnak hozzá sztorikat, így jelenlétük önmagukban nem bírnak jelentősséggel, így nem is kavarnak bele semmibe.

De a körítést azért megadták. Ergo egy Erőérzékenyeket kimenekítő hálózat azért elég erős lehetőséget ad arra amit írtam (amit Te is felvetettél egyik lehetőségként). Valószínűleg nem áll távol az igazságtól amit írtam. 

 

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Kivéve, ha azt a sztorit találod ki magadnak,

Szerencsére nem ezt a sztorit találtam ki. :)

Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

De a körítést azért megadták. Ergo egy Erőérzékenyeket kimenekítő hálózat azért elég erős lehetőséget ad arra amit írtam (amit Te is felvetettél egyik lehetőségként). Valószínűleg nem áll távol az igazságtól amit írtam. 

A körítést, amibe bármit beleláthatsz. Lehetőséget ad, de az, hogy az a lehetőség milyen messze áll az igazságtól, nem derül ki a körítésből. Ugyanannyira erős a lehetősége annak is, hogy az Erőérzékenyeket kiemenekítő hálózatért az ott dolgozó Jedik az életüket adják, és a Rejtett Ösvény elhozta a holttesteiket a Jabiimra, ahol tisztességes temetésben részesülhettek, és nem valamelyik bolygón rohadnak el. A nyolc Jedi akár egy helyen, ugyanabban az időben is meghalhatott, így még az összeszedésük sem lenne túl nagy kihívás.

És már csak azért sem jelenthető ki biztosan, melyik ál közelebb az igazsághoz, mert több mint valószínű, hogy azt az igazságot csak mi kreáljuk a fejünkben, a készítők meg csupán letettek oda nyolc raktáron lévő kard kelléket, és nem írtak köréjük semmilyen sztorit.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Biztos random pakolnak bele a filmekbe sorozatokba dolgokat, aminek semmi értelmük nincs. :facepalm:

Nem azt írtam, hogy semmi értelmük, hanem, hogy semmilyen sztorit nem írtak köréjük. :roll:

 

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Én meg gondolom úgy, ahogy a történetből logikusan következik.

Mármint neked.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information