Mina Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) Mina! Feltudnád rakni valami értelmes helyre ezt a kis videót? Mellesleg igazán megcsűrhetné az anyukáját aki kitalálta ezt a macskás kódolást a rapidnál. Á! A többi ilyen feltöltős oldalt utálom. Ez a legjobb... A macskáknál pedig azt a karaktert kell beírni amibe a cicus van. Ma nekem 81x kellett ezt végrehajtanom, még se nyavalygok Szerk: Na jó, felrakom az uw-ra Szerkesztve: 2008. Május 21. - Mina
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) Én is húztam a számat emiatt a macsekos dolog miatt de hamar megszoktam. Szerkesztve: 2008. Május 21. - Rog
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) Na jó, felraktam az uw-ra ( ) Viszont akkor ebbe a hozzászólásba lesznek a linkek FIGYELEM! EZEK EXTRÁK, NINCSENEK BENNE A FILMBEN! NEHOGY VALAKI AZT HIGGYE, HOGY BENNE VANNAK! EZ A DVD9-ES VÁLTOZAT EXTRÁI!!! Alderaan bővített pusztulása Alternatív Halálcsillagról való szökés Alternatív kezdet Luke és Biggs beszélgetése a Tatooine-on Szerkesztve: 2008. Május 21. - Mina
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Sikerült végül leszedni ezt a videót... Nos azt hiszem én se több képet, se több videót nem akarok látni. Majd a filmet fogom megnézni. Mindenesetre ez az Alderaan jelenet így roppant gagyi szerintem. Egyszerűen nem áll össze egy egésszé. Kezdek félni ettől a DVD-től...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) A Revisited verzióból a rajongók kérésére törölve lett az új Jabba. És amikor megállítja hőseinket az a pár rohamosztagos, ott az eredeti jelenet van visszaállítva. Csak gratulálni tudok ezeknek a rajongóknak. Eleve hogy vetődhet fel valakiben, hogy kivesznek a filmből?! Anakin Skywalker exábrázatát nem akarják majd visszaerőltetni Hayden helyett? Esetleg a Majom Nőt nem akarják visszahozni? Mert ez legalább olyan érvágás lenne, mint Jabbát kivenni az EpIV-ből. Ody: Nekem tetszett a felrobbanás. Mondjuk kérdés, hogy Jar-Jar mit keres az Alderaanon. De amúgy jó, nekem tetszik, mutatja, hogy hogy robbanthat fel egy bolygót a Halálcsillag. Szerkesztve: 2008. Május 21. - Donát
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Mondjuk kérdés, hogy Jar-Jar mit keres az Alderaanon. Lehet hogy azok az akármilyen rajongók nagyon utálják és így akarták kinyírni.
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) Ody: Nekem tetszett a felrobbanás. Mondjuk kérdés, hogy Jar-Jar mit keres az Alderaanon. De amúgy jó, nekem tetszik, mutatja, hogy hogy robbanthat fel egy bolygót a Halálcsillag. Szerintem iszonyatos. Maga a robbanás szép, de ez az Alderaan fortyogás és főleg Jar Jar...mert ugye meg kellet ölni.... Ez egy vicc. Mina. azért arról szólhattál volna, hogy ez nincs is benne a filmben, csak poén... Engem meg elkap itt az agyérgörcs. A robbanás az nagyon jó egyébként! Szerkesztve: 2008. Május 21. - Ody Mandrell
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. MINA: Ez csak egy werkfilm részlet a DVD9-ről....a filmben csak a külső robbanás van...ez csak egy érdekesség! Sok ilyen van azon a DVD-n de a filmben nincs. Ezek próba shotok!!!!!!!! NINCS JAR JAR!!!!!
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Bazz, már megijedtem, mert én most néztem meg és nem olvastam el a link óta a beírásokat. Hát ahogy Bail meg Jar Jar ott várta a halált igen gáz.
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Bazz, már megijedtem, mert én most néztem meg és nem olvastam el a link óta a beírásokat. Hát ahogy Bail meg Jar Jar ott várta a halált igen gáz. De a robbanás szép! És az van a filmben is.
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. A bolygón lévő lávakitöréseket amúgy jó ötletnek vélem De az már hót ciki, hogy HCS-vel a fejük fölött Bail unalmasan mereng maga elé
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. De a robbanás szép! És az van a filmben is. Igen, nagyon szép, valóban
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Valakiben felmerült hogy ez benne van, amikor délután leírtam, hogy ez az extrák között van?!
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Viszont a DVD képe tényleg nagyon szép. Minden tiszteletet megérdemel ez a gárda, aki készítette.
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Valakiben felmerült hogy ez benne van, amikor délután leírtam, hogy ez az extrák között van?! Bennem nem.
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Viszont a DVD képe tényleg nagyon szép. Minden tiszteletet megérdemel ez a gárda, aki készítette. A film az a gyári DVD-ről van, szóval a Lucasfilmet illeti a dícséret.
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Na kiírtam a hozzászólásba, hogy ezek nincsenek benne a filmben Amúgy fent van a 3. videó. Ez nagyon jó
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. (szerkesztve) Vader vs Oby Ez bizony egy nagyon fontos jelenete a trilógiának, talán a legjelentőseb történések egyike, hiszen Luke mentora, egyike az útolsó Jediknek megkűzd egy félig gép szörnyeteggel aki anno a tanítványa volt és önfeláldozásával erkölcsi győzedelmet szerez hőseinknek és a saját maga álltal képviselt értékeknek. A jelenet technikailag régen sem volt csúnya, kétségtelen tény, hogy a három jelenet közül, melyben fénykard és penge látható...nos ez sikerült a legszebben. Néhány apró hiba természetesen itt is szemet szúrt a rajongóknak, mint például a pár képkocka elejéig felvillanó fémrúd, néhol a kard aurájának hiánya és Oby nem teljesen kék illetve Vader nem teljesen piros kardja. Továbbá a falon látszódott a pirotechnikai effektek nyoma, mielött még kardal hozzá érhettek volna. A 2004-es DVD változat potenciális vásárlói és úgy nagyjából minden rajongó várta, hogy a jelenet talán valamennyire közelebb kerül az új részek színvonalához. Mind képileg, mind effekt ügyileg, mind pedig zeneileg jó lett volna, ha ráncfelvarják a jelenetet. A szereplők mozgása, részben Vader ruhája részben pedig Alec Guiness kora miatt kissé lassú lett. És ez az új részek tükrében ha nem is rossz, de talán az ember többet várt tőle. Sajnos a 2004-es DVD nem javított ezen a jeleneten sem és bár a kardok színe szebb lett és azt nyilatkozták a Lowry Digitálnál, hogy kényes rész volt a kardok helyretétele...hazudtak! HAZUDTAK! És le is írom miért. Tudom, hogy ebben a jelenetben a 2004-es DVD változat látszólagosan új kardokat, szebb aurát hozott...és néhol rózsaszín kardot...de ez nem emberi beavatkozás és mégcsak nem is programszintű automatikus javítás volt. Egyszerűen arról van szó...hogy az eredeti kópián tényleg Vader kardja sok helyen piros helyett rózsaszín lett...csak az alacsony kontraszt és színmélység miatt ez nem jött ki annyira szignifikánsan, hogy zavaró legyen. DE bizony a trilógia mind a 3 részét érintő technikai tökéletlenségről van szó. Namost a HD (High Def-Magas Felbontás) digitalizáláshoz (1060 dpi 1900szoros felb) egy új színpaletta járult új színmélységgel...olyan színtartományról van szó, amit a szem már nem is képes érzékelni...de természetesen így ezzel a felbontással és ezzel a színképpel a hiba már láthatóvá vált. És hogy miért tűnik mégis újnak? Nos az egész lényege az 1900 szoros felbontásban keresendő...a HD szabvány egyik jellemzője, hogy a kép jóval kontrasztosabb...nem csak nagyobb a felbontása, hanem a vonalak sokkal élesebbek is. Anno a BlueRay és HD DVD harcában a HD elő is vette azt az ütőkártyát, hogy a Blue Ray túl kontrasztos képet kínál, amin a vonalak túl élesek...namármost ez a hiba részben valóban létezett és ennek a túl kontrasztos eljárásnak köszönhető hogy az aura sokkal jobban elkülönül...és van itt még más is amit nem tudnak sokan. A rotoscope eljárás több mint két részből áll. Először van ugye a fehér belső csík...azután nem az elkent színes aura következik egyből, hanem egy a fehértől jól elkülönülő színes sáv (piros kék stb.) és a végén erre adtak egy olyan effektet, ami az egészet elkente (smoth). Namost a következő van és tessék figyelni de nagyon alaposan. Az eredeti kópia, amit a Lowry Digital megkapott...elképzelhető, sőt nagyon valószínű...hogy nem tartalmazta a végső összemosó fázisát a penge effektnek és ezt kontrasztosították és ezért látszik úgy mintha változtatott lenne a penge. Nos aki kétkedik a mondandóban, az a 2004-es DVD extra lemezén megnézheti a kardok születését, továbbá a rotoscope fázisait és láss csodát, meg fogod kapni a 2004-es DVD sokkal szebb kardját, már abban a régi dokumentum felvételbe integrálva. Ennyi. És most következzen a jelenet elemzése. Oby és Vader kendó stílusban harcol ami gyors szemből jövő csapások formályában realizálódik. Az alkotók a REVISITED verzióban a mozgást felgyorsították, így kaptunk egy fürge Obyt. Megváltoztatták a kéztartást?Vader többé már nem kieresztett kardal jön (előugró penge technikai limitációja) hanem szépen kinyitja a pengéjét és Oby is hasonlóan cselekszik. (megszüntették a zavaró frame ugrást a zárt és nyitott penge állapot között) És a szekvencia új zenei betétet kapott!!!!!! Nem is akármilyet! (Régen nem volt zene alatta) Szerkesztve: 2008. Május 21. - Zééé
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Ez az alternatív ketdés hatalmas! Zééé. Kösz a felhomályosítást kardok terén. Youtubeon láttam ezt a részt és tényleg remek.
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Oldfighter: A Youtubre A. Sayche (Adywan Stúdió) barátja rakta fel a jelenetet és csak úgy alá dobta a zenét, nem állította be. A filmeben az egész rendkívül pontos és helyenként le van halkítva...nagyon szép editálás lett. A kardok színe stimmel a Youtubeos videón, valóban ilyen a DVD-n....csak ugye a minősége:D
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Oldfighter: A Youtubre A. Sayche (Adywan Stúdió) barátja rakta fel a jelenetet és csak úgy alá dobta a zenét, nem állította be. A filmeben az egész rendkívül pontos és helyenként le van halkítva...nagyon szép editálás lett. A kardok színe stimmel a Youtubeos videón, valóban ilyen a DVD-n....csak ugye a minősége:D Igen, a zenénél észrevettem némi furcsa taktus illetve képi össze nem illesztést, de már mag a téma is remek amit aláraktak. Igaz először erőltetettnek véltem.
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Azon a szökősön szakadtam. Benny Hill rulzik.
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Hozzászólás ideje: 2008. Május 21. Az Alderaan felrobbanása tényleg érdekes, bár mivel a robbanás baromi gyors, ezért nem illene ez a jelenet bele a filmbe. Az alternatívok viszont nagyon poénosak
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Az Alderaan felrobbanása tényleg érdekes, bár mivel a robbanás baromi gyors, ezért nem illene ez a jelenet bele a filmbe.Az alternatívok viszont nagyon poénosak A TITAN A. E. - nél is egy lassabb folyamat előzte le a kataklizmát. De ez asszem végül is nem oszt, nem szoroz. Talán délután már látom a filmet Nem sok van hátra a töltésből.
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. A TITAN A. E. - nél is egy lassabb folyamat előzte le a kataklizmát. De ez asszem végül is nem oszt, nem szoroz. Talán délután már látom a filmet Nem sok van hátra a töltésből. De ez nem a Titan A. E. hanem a Star Wars. Én most nézem meg a filmet Már tűkön ülök.
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Már tűkön ülök. Akupunktúra ezerrel.
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. De ez nem a Titan A. E. hanem a Star Wars.Én most nézem meg a filmet Már tűkön ülök. Éppen ezért írtam oda a kövi megjegyzésemet. Csak lehetséges összehasonlításképp hoztam szóba a Titant.
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Nekem kábé délre lejön de a meglesés szerintem este lesz.
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Na nekem most lett meg. Délután megpróbálom megnézni.
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Hozzászólás ideje: 2008. Május 22. Belelestem a párbajba, hogy kiderüljön, mi is az a meglepetés, amit Zééé emlegetett. Hát nem semmi.
Ajánlott hozzászólás