Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Jobb a fényszablya, meg a szó szerinti fordításnak is ez fele meg, de nekem sose egy ilyen szép egyenes vonalú kard jut eszembe a szablya szóról, így nekem csak ez az egy ellenvetésem van a szóval szemben. A fénykard nem szablyaszerű :lol:

Emlékszem mikor 99-ben először olvastam az EP1 regényváltozatát, először azt hittem, hogy Qui-gon és Obi-van fénykardja ívelt energiapengéjű szablya. :lol:

Hozzászólás ideje:

Grat, Modi! :lol:

A fénykard-lézerkardhoz, nekem teljesen mindegy, én mindkettőt használom, és azzal, hogy Lucas beletette az EpI-be a 'lasersword" szót, hitelesítette a "mi" szinkronunk lézerkardját is :lol:

A köznyelvben többször hallom a lézerkardot, mint a fénykardot, és talán többet is használom.

Hozzászólás ideje:

Gratula :lol:

A fénykard-lézerkardhoz, nekem teljesen mindegy, én mindkettőt használom, és azzal, hogy Lucas beletette az EpI-be a 'lasersword" szót, hitelesítette a "mi" szinkronunk lézerkardját is :lol:

Azért rakta bele, mert Anakin még kilencéves kisgyerek, nem lehet fogalma a pontos elnevezésről... :lol:

Hozzászólás ideje:
azzal, hogy Lucas beletette az EpI-be a 'lasersword" szót, hitelesítette a "mi" szinkronunk lézerkardját is :lol:
Azért rakta bele, mert Anakin még kilencéves kisgyerek, nem lehet fogalma a pontos elnevezésről... :lol:

Szerintem meg mindkettő. :(

Persze viccet félretéve, ez csak véletlen egybeesés, hiszen honnan tudhatta volna Lucas, hogy a magyarok hogyan fordítják le a 'lighsaber' szót. Tiszta mázli, hogy szó szerinti fordításban viszonthallottuk angolul. :lol:

Hozzászólás ideje:
Régen jártam itt, gondoltam beköszönök.

Nem tudom nézte-e valaki a starwars.com híreit tegnap, ha nem akkor: (önreklám)

http://starwars.com/vault/books/atlas/news...0910/index.html

Én rajzoltam :D

Nagyon jól néz ki. És külön gratula, hogy felkerült a sw.com-ra. :)

Valószínűleg ha Anakin ismeri a "Jedi" szót, ismerheti a "lightsaber" szót is. Valószínűbbnek tartom, hogy a fénykard az előbbi szinonímája, ezért hangzik el a filmben, és ezért nem javítja ki Qui-Gonn sem.

Elhangzik egy filmben egyszer egy 9 éves senkiföldi kölyöktől. Aztán se a Jedik (köztük a már felnőtt senkiföldi kölyök), se a Sithek, se senki más soha az életben nem használja. Ez nekem inkább azt sugallja, hogy az egy gyermeki elszólás, és Qui-Gon azért nem javította ki, mert egyrészt a beszélgetésben lényegtelen volt (szerintem akkor jobban érdekelte, hogy lebukott, és a tény, hogy egy 9 éves buktatta le), másrészt, apai mivolta miatt is elengedhette a füle mellett. Mert ugye, a cowboy-osdit játszó kisfiú, ha pityunak nevezi a pisztolyt, nem teremti le az apja, hogy az nem pityu, hanem egy Walker Colt. Plusz, hogy festett volna, ha tudálékosan kioszt egy 9 évest úgy, hogy ő ott csak egy vendég? :D

A Jedi szót meg nem nehéz ismerni. Watto is ismerte, mégsem esett le neki, hogy Qui-Gon talán tényleg Jedi (vagy legalábbis nem tudta, hogy az elmetrükkön kívül más is lehet még egy Jedi tarsolyában). Valószínűleg Anakin annyit tudott a lovagokról, amennyit az anygalokról. Hallotta az űrhajó pilótákat beszélni róla.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Pontosan. Az EP1 regényváltozatában van is egy olyan jelenet, ahol Anakin egy öreg pilótával beszélget, aki azt meséli, hogy régen szállított Jediket.

Hozzászólás ideje:

Köszönöm mindenkinek a gratulációt.

Az az igazság, hogy nem csak ezt az egy térképet alkottam, hanem a nem rég megjelent The Essential Atlasban jópár másikat is. Nem hinném, hogy valaki megvette a könyvet, de szerencsére most az online extrákkal ti is láthattok valamit abból, amit összehoztam, és jövő héten valószínűleg felkerül még egy képem a starwars.com-ra, csak nem tudom még, hogy Hyperspaces lesz-e.

250px-Essential_Atlas.jpg

Hozzászólás ideje:

Nem. De a tévésorozatok is EU-nak számítanak, szóval Bane alapból EU-karakternek indult, csak éppen tévés, de attól még EU :D Csak pontosítottam, amit írtál :D

Hozzászólás ideje:
Ez a térkép most pont jól jött a szerepjátékhoz. Jó lett Modi :nana:

Én is ezt akartam írni!

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Dave Wolverton: Jedi-növendék: Az ébredő Erő.

Harmadik elolvasás után is nagyszerű élményt nyújtott. Kicsit féltem, hogy most felnőtt fejjel már nem fog tetszeni, de tetszett.

Az ifjú Obi-van emlékeztet az ifjú Anakinra. Qui-gon Xanatos után nem akar új padavant, nagyon más, mint a Baljós árnyak idején. Clat'Ha erősem emlékeztet Marára. Si Trimba is nagyon szimpi. A két fő hutt Jemba és Grelb meg nagyon nagy genyládák.

Összességéban nagyon jó kis könyv, csak rövidke.

5-ös.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én is elég rég olvastam őket még úgy nagyjából 10 éve. Akkor azt hiszem 2-szer is. Nagy élmény volt akkoriban. De most is jól szórakoztam rajta.

Hozzászólás ideje:
A vongok és azon túl már az EEU. Extreme Expanded Universe :roll:
Én a Jedi Visszatér utáni időszakot mondom EEU-nak. Számomra se a klón C'Baoth, Luke, Mara Jade-del való szerelem meg a ysalamir-ik se Star Wars már :|

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.