Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. A Lando-könyveket úgy kell felfogni, amik: a főhős nagyotmondásain alapulnak. Egyszeri történetnek nem olyan rosszak, bár a Star Wars-hoz sok közük nincs. Ironikus, hogy pont a Sharu varázskulcsa érdemelte ki azt, hogy élőszereplős mozifilmben említsék (Solo) és ezzel utat törjön magának a canon-ba. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. (szerkesztve) 42 perccel korábban, Nute Gunray írta: Ironikus, hogy pont a Sharu varázskulcsa érdemelte ki azt, hogy élőszereplős mozifilmben említsék (Solo) és ezzel utat törjön magának a canon-ba. Mindhárom könyvre volt utalás, az elsőre mikor először kártyáznak, Han megkérdezi igaz-e, hogy Lando a hajóját kártyán nyerte, mire Lando sokmindent nyertem úgy, egyszer még egy szubtrópusi holdat is az Osseon övben. Akkor ugye a Sharu-s ott van miközben a memoárjait mondja fel amíg a többiekre vár a Kesselen, a Falconban. A csillagbarlangról pedig a legvégén beszél, mikor a kamera még a tájat mutatja: "nagyon kevesen pillanthatták meg, a csillagbarlangot, lélegzet elállító, pont mint a szemed" Szerkesztve: 2020. Június 11. - Darth Cupsy 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Canon Lando trilogiát a népnek, csak most egy tehetséges íróval. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 38 minutes ago, Iqvi said: Canon Lando trilogiát a népnek, csak most egy tehetséges íróval. Nem is feltétlenül kell trilógia. Én egy szimpla regénnyel is megelégszem. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 6 perccel korábban, caseyjones írta: Nem is feltétlenül kell trilógia. Én egy szimpla regénnyel is megelégszem. Kompromisszum: Duológia és néhány novella Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. A rengeteg földi megnevezés (pl. dinoszaurusz) miatt elég sok kritikát kapott utólag ez a trilógia. A legdurvább példa, hogy a Lando Calrissian és ThonBoka csillagbarlangjában még a portugál gálya (angolul Portuguese man-o'-war) nevű medúza is szerepelt, így ezen a néven. Aztán végül ezt úgy kanonizálták, hogy kitaláltak egy Portug nevű bolygót. 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Na jó, van ami gáz, ez az. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 22 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Nekem van olyan SW-könyv, amit megvettem már vagy 5 éve, de még nem olvastam el, pl. Távoli csillagok. Hasonlóan vagyok ezzel a könyvvel 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 43 perccel korábban, MissKarrde írta: Hasonlóan vagyok ezzel a könyvvel Én sokáig a képregényeket akartam előbb elolvasni, azért halogattam. De most már annak a rajongói fordítását nem találom (pedig úgy emlékszem, volt), így marad a könyv. De még a Szukits által kiadott Legends könyvek közül 13 db vár elolvasásra. A canon-nál is jelenleg 4, amit még nem olvastam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. A Lando-trilógis még a Thrawn-trilógia előtt íródott, amikor még nem volt annyira kiforrott az EU. Éppen ezért a stílusa jelentősen elüt a többi SW-könyvtől, és emiatt sokaknak nem tetszik. Én csak az első részét olvastam, szerintem egy kellemes, egyedi olvasmány. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 24 perccel korábban, Nute Gunray írta: Én sokáig a képregényeket akartam előbb elolvasni, azért halogattam. A Jedik hajnala képregényekre gondolsz? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Igen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 3 perccel korábban, Nute Gunray írta: Igen. https://coruscantcomics.blog.hu/2014/11/30/star_wars_dawn_of_the_jedi Itt fenn vannak + egy novella. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Köszönöm szépen! Ezt az oldalt nem ismertem. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Szívesen! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. (szerkesztve) Gondoltam, összeszedem a legritkább s egyben legdrágább, magyarul megjelent Star Wars-könyveket. Csupán érdekességképp, illetve hátha hasznos lehet némelyeknek a jövőben. Bármi kiegészítenivalótok, észrevételetek van, nyugodtan írjátok meg. Az álmok bolygója - Amióta a Szukits ismét kiadta, szerencsére csökkent jócskán a régi kiadás ára. Mostanában kb. 3-5000 Ft-ért lehet megkaparintani, régebben 8-10.000 Ft körül láttam (de volt talán több is...). A vadászó árnyék - A helyzet nagyjából ugyanaz, mint fentebb. 5000 Ft fölött már nemigen látom a régi kiadást, habár legutóbb beleakadtam olyanba a Vaterán, aki 13.000 Ft-ért próbálta eladni. X-szárnyúak-sorozat - Általában 3-6000 Ft szokott lenni az ára, kivéve a Vasököl meg a Bactaháború című részeket. Előbbi 14.000, utóbbi 11.000 Ft körüli értékkel bír a Szellemlovas szerint. Külső űr - "Horrorisztikus" darab, ugyanis 10.000 Ft még egész baráti ár érte. 16-17.000 Ft-ért szokták árulni. A klónok háborúja - Ugyanaz a kiadás, mint a fent említett Külső űr, de nem olyan ritka. 5000 Ft körül lehet megkaparintani. A Birodalom árnyai - Szintén nem egy olcsó darab, 15.000 körül szokott lenni az ára, ha feltűnik valahol. Maul - Vesztegzár - Némileg kakukktojás, ugyanis az előzőleg felsoroltakkal ellentétben ez egy viszonylag új kiadásnak minősül (2014-es). Azóta viszont teljesen eltűnt az éterben (nem tudom, mi lehet az oka); itt-ott ha felbukkan, általában 12.000 és 18.000 Ft között árulják. A Jedi útja - Ez egy The Clone Wars-szerepkönyv, anno azt hiszem, 1500 körül lehetett a bolti ára, manapság 5-6000-ért szoktam látni. Az elveszett légió - Szintén TCW-szerepkönyv, ugyancsak 5-6000 Ft körül szoktam látni. A lázadás hajnala - A Crispin-féle Solo-trilógia befejező része. Ha 25.000 Ft alatt felbukkan valahol, az már jónak számít... Jedi növendék-sorozat - Az első két rész abszolút emberi áron beszerezhető (2000 Ft körül vannak általában), a harmadik már necces, 5000 Ft körüli az értéke. A többi részek is általában ilyen áron kelnek el, de inkább 4000 és 5000 között. Az ötödik rész viszont földöntúli árral bír: 35.000 Ft szokott lenni minimum, de a Vaterán 55.000-ért is kapható. Rendkívül ritka, alig van 100 darab belőle talán. Szerkesztve: 2020. Június 11. - caseyjones Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 7 perccel korábban, caseyjones írta: Külső űr - "Horrorisztikus" darab, ugyanis 10.000 Ft még egész baráti ár érte. 16-17.000 Ft-ért szokták árulni. Hm, akkor ez a legértékesebb SW-könyvem a polcomon. Nem gondoltam volna, hogy ennyiért vesztegetik már. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 33 minutes ago, Nute Gunray said: Hm, akkor ez a legértékesebb SW-könyvem a polcomon. Nem gondoltam volna, hogy ennyiért vesztegetik már. Akkor egy cipőben járunk. A Vaterán valaki 28.000-ért próbálta eladni, de az sok érte, nem is hiszem, hogy sikerrel járt az üzlet. 16-17.000 Ft viszont már reális, legutóbb láttam is ennyiért elkelni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Nem sok SW könyvön rágtam át magam szenvedve (talán a Tomboló Erő I. és Az ébredő Erő), de a Külső Űr köztük volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. (szerkesztve) 3 minutes ago, Nute Gunray said: Nem sok SW könyvön rágtam át magam szenvedve (talán a Tomboló Erő I. és Az ébredő Erő) Az álmok bolygójával is szenvedtél emlékeim szerint. 3 minutes ago, Nute Gunray said: a Külső Űr köztük volt Nekem kifejezetten tetszett! Nagyon jót szórakoztam rajta. Igaz, Obi meg Bail kissé karakteridegenek voltak néha, meg klónokról kb. nulla szó volt a könyv során, de én nagyon élveztem! Iszonyat kellemes csalódás volt. Szerkesztve: 2020. Június 11. - caseyjones Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Igen, Az álmok bolygója is fura volt. Meg a Luke Skywalker és a Mindor árnyai is szenvedős volt nekem. A Hambly- és Fekete flotta-könyvekhez még nem volt erőm belekezdeni, majd ha egyszer pangás lesz a megjelenések terén. Így vagyok a Kristálycsillaggal is. A Külső Űrt egyszer majd megkísérelem újraolvasni, lehet másodjára jobb lesz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 38 minutes ago, Nute Gunray said: Meg a Luke Skywalker és a Mindor árnyai is szenvedős volt nekem. Nekem nagyjából a feléig bejött, aztán onnantól nagyon komolytalanná vált. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 22 hours ago, caseyjones said: A Jedi növendék 5. részét a moly.hu-n 500 Ft-ért hirdeti valaki. Csodálom, hogy még nem csapott le rá senki. Vaterán jelenleg 40 ezerért, valamint 55 ezerért vihető. Csak ki kellett írnom ide, ugyanis azóta már elvitték. Nem tudom, hogy valóban 500 Ft-ért sikerült-e eladni, mindenesetre azóta már lekerült a regény a moly.hu-ról. Ha valóban sikerült 500-ért eladni, akkor gratulálok a szerencsés vevőnek, mert megspórolt nagyjából 40.000 Ft-ot. Az eladónak meg még nagyobb gratula, mert gyakorlatilag bukott 40.000 Ft-ot. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 2 perccel korábban, caseyjones írta: Csak ki kellett írnom ide, ugyanis azóta már elvitték. Nem tudom, hogy valóban 500 Ft-ért sikerült-e eladni, mindenesetre azóta már lekerült a regény a moly.hu-ról. Ha valóban sikerült 500-ért eladni, akkor gratulálok a szerencsés vevőnek, mert megspórolt nagyjából 40.000 Ft-ot. Az eladónak meg még nagyobb gratula, mert gyakorlatilag bukott 40.000 Ft-ot. Csak akkor, ha egyébként nem kidobásra szánta, mert onnan nézve viszont nyert 500-at. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: A rengeteg földi megnevezés (pl. dinoszaurusz) miatt elég sok kritikát kapott utólag ez a trilógia. A legdurvább példa, hogy a Lando Calrissian és ThonBoka csillagbarlangjában még a portugál gálya (angolul Portuguese man-o'-war) nevű medúza is szerepelt, így ezen a néven. Aztán végül ezt úgy kanonizálták, hogy kitaláltak egy Portug nevű bolygót. 4 órával ezelőtt, Whill írta: A Lando-trilógis még a Thrawn-trilógia előtt íródott, amikor még nem volt annyira kiforrott az EU. Éppen ezért a stílusa jelentősen elüt a többi SW-könyvtől, és emiatt sokaknak nem tetszik. Én csak az első részét olvastam, szerintem egy kellemes, egyedi olvasmány. A Yoda – Sötét találkozónak viszont nincs mentsége az Enwandung-Esterhazy családnévre. Nálam ez verte ki a biztosítékot. Spoiler Remélem kárpótlásul bevezetnek majd egy Esterházy-birtokot a sagába, vagy egy Madjarorsag nevű bolygót. (De jó nagy legyen ám! ) 1 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. 8 minutes ago, sirszalhasogato said: A Yoda – Sötét találkozónak viszont nincs mentsége az Enwandung-Esterhazy családnévre. Nálam ez verte ki a biztosítékot. Hide contents Remélem kárpótlásul bevezetnek majd egy Esterházy-birtokot a sagába, vagy egy Madjarorsag nevű bolygót. (De jó nagy legyen ám! ) Ennél csak a Baljos Anrjak van lejjebb. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 11. Az Esterhazy nem olyan vészes, ezt a nevet Magyarországon és - talán - Ausztrián kívül nem ismerik. De ugyanebben a könyvben felbukkan egy Enver Hoxha nevű Jedi is: ez a név egy az egyben azonos az albán kommunista diktátor nevével. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. 1 órával korábban, caseyjones írta: Ennél csak a Baljos Anrjak van lejjebb. Ó, nem az szerintem vicces! Mármint, egyrészt kicsit más a helyesírása, másrészt nem egy valós személynévből lett egy fiktív személynév, harmadrészt meg milyen meta már, hogy a saját sagánk egyik alapfilmjének kevésbé ismert nyelvű címéből csinálunk egy mellékszereplőt? Lehet hogy kettős mérce, de szerintem ez a húzás zseniális. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. 52 perccel korábban, Nute Gunray írta: Az Esterhazy nem olyan vészes, ezt a nevet Magyarországon és - talán - Ausztrián kívül nem ismerik. De ugyanebben a könyvben felbukkan egy Enver Hoxha nevű Jedi is: ez a név egy az egyben azonos az albán kommunista diktátor nevével. Na EZ van lejjebb, @caseyjones 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2020. Június 12. On 6/7/2020 at 9:22 PM , Nute Gunray said: Tartom, hogy ez minden idők egyik legjobb és legambiciózusabb SW könyve, amely újraértelmezi és átfogja az egész prequel érát, emellett Luceno csúcsteljesítménye is. Ezt a szintet nálam azóta sem tudta egy Star Wars könyv sem megütni (maximum megközelíteni). Amúgy az jutott még eszembe, hogy a könyv végén lévő jelenet, tehát amikor Palpi kinyírja a mesterét, óriási volt. Nagyon epic volt, de tényleg! Tetszett, ahogy beolvasott neki, és ezt vagy 2 oldalon át tette. Nem volt szép, az tuti, de szuper jelenet volt. Biztos vagyok benne, hogy ez filmen óriásit ütött volna. Egyébként a Legendákban mit tartasz a legjobb könyvnek a Darth Plagueis után? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.