Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Június 3. Hozzászólás ideje: 2009. Június 3. Angoloknál korábban... onnan tudom h a magyartanárom (igen, aki a letöltött verziót kölcsönadta) kiment Londonban nézni. Akkor csak csodáltam, most megértem. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Június 4. Hozzászólás ideje: 2009. Június 4. Nem csak nálunk hanem egész Európában akkor volt. Japánban pedig még később. Japánban ha jól tudom hagyományosan minden Sw-filmet a bemutató évének júliusában kezdtek vetíteni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Május 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Május 20. Akár át is lehetne nevezni a topikot. 14 éves a TPM! Majdnem annyi, mint az ő korában a ROTJ volt. Rohan az idő gyerekek! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Május 21. Hozzászólás ideje: 2014. Május 21. Bizony, már veterán filmnek számít a maga, khm... 15 évével Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2014. Május 21. Hozzászólás ideje: 2014. Május 21. Bizony, hogy 15 éves! Ezt könnyen meg tudom jegyezni, mert egyidős a lányommal. Tényleg rohan az idő. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Május 31. Hozzászólás ideje: 2014. Május 31. (szerkesztve) Tényleg durva. Én 16 éves voltam akkor. De emlékszem, hogy melyik moziban ültem és hol. Pécs, Uránia, erkély, középétől kicsit jobbra. Meg még egy dologra; akkoriban nyílt a pláza is(pár hónappal a premier után, de ezt naná hogy játszották..), mert emlékszem, hogy valami máson voltunk a Cinema Cityben és én akkor még ámulva néztem fel és be az üvegvitrin mögé, ahol kis fekete-fehér képernyőkön látszott, hogy mi megy a termekben és emlékszem hogy ki tudtam venni, hogy a homokvihar pillanatait láttam, mikor mennek be Shmi-hez. De hamár így hipnotizálom magam, továbbmegyek. Emlékszem, hogy Penge c. film előtt láttam az Ep I. első bemutatóját és derült égből villámcsapásként ért. (Tudjátok Otthon nincs net, Cinema magazint nem járattam) Emlékszem teljesen a hatása alá kerültem. Akkoriban csak annyira voltam rajongó, hogy évente megnéztem a 4-5-6-ot egyszer a 95-ös vhs verziót. Bár azon egy film előtti riportban Lucas beígéri az új trilógiát 99-2000-re, de akkoris. A semmiből egy Star wars trailer? Azóta pörögtem fel, akkor vedlettem át rajongóvá. Nagy pillanat volt és most figyeljetek: Szeretem a Baljós árnyakat!! Szerkesztve: 2014. Május 31. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Én is szeretem ezt a filmet. Szerintem ez a rész mutatja be a legtöbb részletet a galaxisból. Nyugalmas, lehet nézelődni benne. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Én videón láttam először valamikor 2000 húsvét tájékán. Annyira tetszett, hogy 3-szor is megnéztem egy nap. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Az igen! Akkor még Te is gyerek voltál. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Én a tizennégy felé robogtam, apám pedig a nyár folyamán megszerezte a hírhedt kalóz kazettát. Éppen a mamámnál voltam, telefonon újságolta, mondta, hogy neki annyira nem jött be (mivel egy kukkot sem tud angolul, így utólag ezen azért nem csodálkozom ). Szerencsére pár héttel később hazamentem, és a kazi még ott volt. Mondanom sem kellett, akkoriban napi egyszer tuti megnéztem, annak ellenére, hogy én sem tudtam angolul. Mégis, értettem a sztorit. Valahogy egyáltalán nem számított, hogy a szöveget nem értem, de a történet teljesen átjött. Nem ütköztem meg a szenátusi ülésen (sőt, egyik kedvencem volt), meglepődtem az ál-Amidalán (tudtam, hogy Natalie Portman játssza Amidalát, de mivel akkori ismereteim a filmről főleg a Cinemán alapultak, és már akkor is tudtam, hogy azok mekkora hülyeségek tudnak lenni - már túlvoltam az Alien Resurrectionon és a The Lost World: Jurassic Parkon, amiről jó sök hüleséget összehordtak -, így velem Lucas lazán elhtette, hogy Portman csak egy szolgálólányt játszik). Ámultam az űrcsatán, borzongtam Sidiouson (akiről ekkor még meg voltam győződve, hogy majd Maul halálával ő lesz Palpatine mestere), nevettem Jar Jaron, kerestem az állam a fogatversenyen (amit én a trailerek alapján a film megtekintése előtt csempészek közti siklóüldözésnek tartottam), és persze, odavoltam a fénykardpárbajért, stb. Egy szót sem értettem, de minden átjött. Tizenhárom éves fejemmel tökéletesen megértetette magát a film. Persze aztán megjelent a könyv, a képregény, ezek már nagyban hozzásegítettek az apróságok megértéséhez (pl. Anakinnak nincsen apja, mik azok a midi-chlorianok), aztán szeptember 16-án megérkezett a film is, így három nappal később átvehettem a tizennegyedik születésnapomra kapott ajándékot: a mozijegyet a filmre. És ahhoz képest, hogy addigra már vagy húszszor láttam a filmet (elvetemült kiskölyök voltam, na, nem csak az SW terén, ha kihoztunk egy VHS-t a tékából, azt is képes voltam szünet nélkül újra és újra megnézni egy nap), úgy ozgultam, mintha először látnám. Kvin-Gen Dzsinből Kváj-Gon Dzsin lett, Kóruszkántból Koruszánt, Nabóból Nábu, és végre teljesen összeállt a film egy egésszé. A többi meg már történelem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Azért az jelzésértékű, hogy ezen a fórumon a többséget az EPI vonzotta be az SW világába. Kis túlzással ennek a filmnek köszönhetjük, hogy vagyunk. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. Hozzászólás ideje: 2014. Június 1. És az EpII-nek is hálát rebeghettek miattam. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Szép dolgok ezek. Még annyival tudom megfejelni, hogy megvan a mozijegyem! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Az sajnos nekem már eltűnt. Bár ha jobban kutakodnék, lehet, hogy meglenne... Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. 9 éves voltam, amikor moziban láttam. A Star Wars-t már előtte is ismertem, az eredeti trilógiát VHS-en csomószor láttam, de talán igazi rajongóvá ezzel a filmmel váltam. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Az első trailert az akkor új RTL Klub mutatta be, valamikor nyáron???. Annyira megfogott az egész, hogy felvettem videóra, s legalább harmincszor megnéztem egymás után.... Akkoriban indult itthon az internet, s már nyáron meg lehetett volna szerezni netről, kalózverzióban a filmet, de hősiesen kitartottam a bemutatóig, így a New Hope-ot leszámítva, ezt is moziban láttam először. Ráadásul a 80 km-re fekvő soproni plázában, mert itthon Szombathelyen nem játszották. Teljesen el voltam tőle ájulva, utána egész éjjel azon gondolkodtam, ebből hogy jön ki az, ami már akkor ismert volt, hogy lesz az aranyos kisfiúból Darth Vader... Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Hozzászólás ideje: 2014. Június 2. Még a film előtt ez a poszter indított el a rajongóvá válás útján: Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Az első trailert az akkor új RTL Klub mutatta be, valamikor nyáron???. Annyira megfogott az egész, hogy felvettem videóra, s legalább harmincszor megnéztem egymás után.... Yep, én is rögzítettem és szerintem többször láttam, mint magát a filmet. Engem az a trailer tett rajongóvá, annak ellenére, hogy az ep4-5-6-ot már kívülről fújtam. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Az első trailert az akkor új RTL Klub mutatta be, valamikor nyáron???. Annyira megfogott az egész, hogy felvettem videóra, s legalább harmincszor megnéztem egymás után.... Yep, én is rögzítettem és szerintem többször láttam, mint magát a filmet. Engem az a trailer tett rajongóvá, annak ellenére, hogy az ep4-5-6-ot már kívülről fújtam. Én is felvettem, lehet, hogy még meg is van a kazi és emlékszem, hogy Csisztu Zs.( ) konferálta fel a fókuszban és a címet "Fantom fenyegetés"-nek mondta! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Még a film előtt ez a poszter indított el a rajongóvá válás útján: Jaj, ezt a posztert annak idején hogy szerettem! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Június 3. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2014. Június 10. Hozzászólás ideje: 2014. Június 10. Én is felvettem, lehet, hogy még meg is van a kazi és emlékszem, hogy Csisztu Zs.( ) konferálta fel a fókuszban és a címet "Fantom fenyegetés"-nek mondta! Utána nem sokkal meg a "Fenyegető árnyak" cím is sokat forgott közszájon, néztem is még az év májusában/júniusában, amikor a könyv már kijött még a film előtt magyarul, hogy ez mégis mióta Baljós árnyak Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 16. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 16. Látom senki nem írta be. Akkor megteszem én. Ma 15 éve mutatták be Magyarországon a filmet. Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Meg moziban neztuk...jesszus...mar 15 eve....nem semmi! Nagy elmeny volt!:-p Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hát ez sem ma volt. Mekkora moziélmény volt anno, az első Star Wars, amit nagy vásznon láttam. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hát ez sem ma volt. Mekkora moziélmény volt anno, az első Star Wars, amit nagy vásznon láttam. Hát igen. Nekem az első SW, amit egyáltalán láttam. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Jé, tényleg! Annyira a május van a fejemben a SW-szal kapcsolatban, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy az ep1-et szeptemberben mutatták be nálunk. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Én Kecskeméten néztem meg kétszer is. Akkor már fejből tudtam a Z -s verzió okán a filmet. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Az első meghatározó moziélményem. És mekkora hype volt már előtte. Máig megvan a matricás albumom. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Szeptember 17. Még a csapból is az SW folyt. Mondjuk a világpremiert elk*rták. Ezt már az EPII -nél is korrigálták. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.