Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Nem, Anakin és Grievous sosem harcolt a TCW-ben. Amikor egyszer "találkoztak", mindketten foglyok voltak, ráadásul Anakin eszméletlen is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Hm, furcsa, hogy nem eresztették össze őket a sorozatban. Pedig szerintem klassz lett volna egy Ani vs. Grievous. De nyilván Anakin kijelentése a Sith-ek bosszújában gátolta ezt meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Pontosan ez gátolta őket. Őszintén szólva, még Obi-Wan esetében is gátolnia kellett volna őket, hiszen Grievous az Utapaun megjegyzi, hogy Obi-Wan bolond, hogy kiáll vele, mert Dooku megtanította a Jedik harcmodorára. Ez a hencegés nagyon furán veszi ki magát olyantól, aki vagy fél tucatszor menekült el Obi-Wan elől kardpárbajok után. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. 49 perccel korábban, Dzséjt írta: Pontosan ez gátolta őket. Őszintén szólva, még Obi-Wan esetében is gátolnia kellett volna őket, hiszen Grievous az Utapaun megjegyzi, hogy Obi-Wan bolond, hogy kiáll vele, mert Dooku megtanította a Jedik harcmodorára. Ez a hencegés nagyon furán veszi ki magát olyantól, aki vagy fél tucatszor menekült el Obi-Wan elől kardpárbajok után. Lehet, hogy közben tanította. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. (szerkesztve) És erre bemutatta ugyanazt az egy szem kunsztot, amit addig is villantott, azaz a fényventilátor üzemmódot. Szerkesztve: 2017. November 12. - Dzséjt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 12. Jaja, sajnos a Grivi - Obit de még az Anakin - Dookut is túlerőltették a TCW első évadaiban. Nem véletlenül hozták be Opresst és Mault is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Jó volt újranézni. Ez volt az első Star Wars film, amit már moziban láttam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Elég rég nem láttam. Újra kellene már nézni (mint ahogy az egész prequelt). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Jó volt újra látni a filmet. Még mindig fantasztikus, számomra még mindig a legjobb SW film. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Számomra is az. Egy egész trilógia nyugszik a vállán. Minden ziccert kihasznál. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Így van. Amúgy a film nézése közben előjöttek olyan gondolatok, hogy mit élhetett át Caleb aka. Kanan. A film közben beleképzeltem a Kanan képregény első 2 számát, és hát majd megszakadt a szívem. + Ahsoka és Rex is mit élhettek át, miközben ilyen tragikus események történtek a galaxis eme szegletében. A jedik kiírtása szerintem az SW Saga egyik legmegrázóbb jelenetsora, a zene alatta mestermű... nem tudok betelni vele. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. éppen most, Bence1997 írta: Amúgy a film nézése közben előjöttek olyan gondolatok, hogy mit élhetett át Caleb aka. Kanan. A film közben beleképzeltem a Kanan képregény első 2 számát, és hát majd megszakadt a szívem. + Ahsoka és Rex is mit élhettek át, miközben ilyen tragikus események történtek a galaxis eme szegletében. A jedik kiírtása szerintem az SW Saga egyik legmegrázóbb jelenetsora, a zene alatta mestermű... nem tudok betelni vele. Hatalmas +1, főképp az aláhúzott rész kapcsán. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Lucas egyik csúcs rendezése az biztos. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. A Jedik bukása Az ébredő Erő által teremtett helyzet miatt még fájdalmasabb. Korábban ugyebár azzal nyugtatgattam magam, hogy lLuke újjáépíti a Jedi Rendet - lásd legendák vonal. Most az új kánon vonalon meg nem tudjuk mi lesz... Ez így még fájdalmasabbá teszi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Szerintem is a PT legjobb része, és egyben a PT egyetlen olyan filmje, ami méltó az OT-hez. A CGI itt is túltolt, viszont a sztori már felnőttebb, csak az elején vannak benne gyerekes momentumok. Érdekességként megjegyzem, hogy az OT összes részét úgy néztem meg, hogy elolvastam előtte a bemutató előtt pár nappal megjelent könyv változatot. A legvégeelég jó lett, bár én a naplementét csak a legeslegutolsó vágásban mutattam volna meg. A zene tényleg nagyon erős. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. 1 perccel korábban, Tarzaan írta: Szerintem is a PT legjobb része, és egyben a PT egyetlen olyan filmje, ami méltó az OT-hez. A CGI itt is túltolt, viszont a sztori már felnőttebb, csak az elején vannak benne gyerekes momentumok Hagyd már ezt a demagóg f*szságot. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Szerintem hagyj őt Ody, ha nem tetszik neki a PT, akkor hagyjuk rá. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Hagyd már ezt a demagóg f*szságot. Ezne mdemagóg f*ság, sokan így gondoljuk. Van is egy jó írás a témáról itt: http://smokingbarrels.blog.hu/2017/03/20/ezert_nez_ki_borzasztoan_a_cgi_a_modern_filmekben_is Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. A filmet nézd, a történetet....ne ezekkel a marhaságokkal foglalkozz. Régen rossz ha nem köt le csak az, hol van a cgi. Nem vagyunk trükkmesterek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Tarzaan, ha a film történetét próbálnád meg értelmezni, megérteni, és nem elsősorban a cgi hibáit keresnéd, akkor szerintem te is élveznéd a PT -t. Persze a PT -nek is vannak hibái, de kérdem én: az OT -nek nincsenek? Az OT szent és sérthetetlen, egy mestermű? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. 13 perccel korábban, Tarzaan írta: Ezne mdemagóg f*ság, sokan így gondoljuk. Attól, hogy sokan gondolnak valamit, még nem lesz igaz. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
RacerX Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. (szerkesztve) Én még digitális utómunka nélkül is megnézném. Nem különösebben izgatott a cgi minősége, mert pont nem az érdekelt, a történet volt a lényeg. Valóban, ahogy Ody írta, régen rossz ha már csak ez köt le téged a film nézése közben. Szerkesztve: 2017. November 13. - RacerX Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. OFF: Tarzaan, tudomásul vettük, hogy nem szereted a PT-t, szíved joga, de kérlek szépen, itt mellőzd az utálatod folyamatos hangoztatását. Ide az emberek a Star Wars szeretete miatt járnak, nem azért, hogy folyamatosan ilyeneket olvassunk (tudtommal ez deklarálva van a fórumszabályzatban is, érdemes lenne elolvasnod!). Azért jegyzem ezt meg, mert már számos alkalommal tapasztaltam tőled ilyesmit. A CGI-ról meg annyit, hogy ezen a téren a PT bármely filmje számos mai filmet überel, pedig azóta rengeteget fejlődött a technika. De a PT látványvilága még mai szemmel nézve is gyönyörű! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. November 13. Én soha nem értettem ezt az anti-CGI vonalat, és a mai napig totálisan értelmezhetetlen számomra ez a jelenség. Mitől lenne jobb egy praktikus effekt, mint egy számítógépes, vagy fordítva? Ahogy az egyikből van jobb és rosszabb minőségű, ugyanúgy a másikból is. A gyér minőségű CGI visszataszító és illúzióromboló, de számomra egy félresikerült makett vagy maszk szintúgy. A SW-ra abszolút nem süthető rá, hogy rosszul sikerültek volna a számítógépes megoldások, egyedül Dexet tudnám negatív példának kiemelni. Egyébként egészen a mai napig nemhogy vállalható, de büszkén vállalható mindhárom alkotás. Most arról ne is beszéljünk, hogy valójában milyen rengeteg hagyományos megoldást vonultat fel a PT is, amiről divat megfeledkezni. De ha már megint PT-OT összehasonlítás, emlékszünk még az eredeti Sidious-ra az Ep.5-ből? Vagy nézzük csak az Ep.1-et, ahol szerintem a Yoda-báb szörnyen nézett ki, mérföldekkel jobb a CGI-megoldás. De nem azért, mert CGI, hanem mert szépen kivitelezett CGI, míg a báb eléggé félresikerült. Dex se azért néz ki gázosan, mert számítógépes, hanem mert elcseszték. Azt meg be kell látni, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem lehet kellő minőségben praktikus effektekkel a vászonra vinni. Nem véletlen, hogy az OT-ban sivatag, mocsár, havas sivatag meg erdő van, a Bespin a legfantáziadúsabb helyszín. Valószínűleg nem Lucasék lettek sokkal kreatívabbak és ötletesebbek 30 év alatt, hanem kellett a mai technika ahhoz, hogy egy Mustafar, Kamino vagy Felucia úgy mutathasson, ahogy. A praktikus effektek meg azért nem fejlődtek annyit, hogy önmagában azzal megoldható legyen. Nyilván most csak a bolygókat hoztam szóba, mint példákat, lehetne sok mást is. 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2017. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. December 29. (szerkesztve) Találtam néhány érdekességet, hátha nem voltak még. eredetileg a fiatal Han Solonak is lett volna egy jelenete, ahogy a Vukikkal él Kashyyyk-on az OT-ban Wedge Antillest játszó Denis Lawson, a PT-ben Obi-Wan Kenobit játszó Ewan McGregor nagybátyja Ewan állítólag szívesen bújt volna a Császár testőrségének egyik tagjának a bőrébe, hogy valóban ő volt-e az egyik gárdista, azt a mai napig homály fedi Ewan és Hayden 2 hónapig edzett a nagy párbajra a Mustafari láva tényleg igazi volt a háttérben, mert amikor az Etna kitört Olaszországban, Lucas elküldött egy team-et, hogy csináljanak felvételeket hogy azt majd felhasználhassa a mustafari jelenetekhez Szerkesztve: 2017. December 29. - Kenobi tábornok 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
pb69 Hozzászólás ideje: 2017. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. December 29. 5 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta: eredetileg a fiatal Han Solonak is lett volna egy jelenete, ahogy a Vukikkal él Kashyyyk-on Ezért hatalmas hála az alkotóknak, hogy végül kihagyták... 5 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta: a Mustafari láva tényleg igazi volt a háttérben, mert amikor az Etna kitört Olaszországban, Lucas elküldött egy team-et, hogy csináljanak felvételeket és azt majd felhasználja a mustafari jelenetekhez Ez biztos csak valami tévedés lehet. Pontosan tudjuk, hogy a PT-ban minden csak mocskos CGI lehet, semmi valóságosat nem vehettek filmre. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Január 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2018. Január 13. (szerkesztve) Nem tudom, hogy volt-e már, de észrevettétek azt, amikor Palpatine mondja Anakinnak, hogy hagyja ott Obi-Want és erre Anakin válasza az, hogy az lesz a sorsa ami a miénk is, az valóban bekövetkezett? Mármint úgyis lehet értelmezni, hogy mindhárman a Halálcsillagon halnak meg? Obi-Wan az elsőn, Anakin/Vader és Palpatine/Sidious meg a másodikon. Szóval igaza volt Anakinnak, ha ebből a szemszögből nézzük. Szerkesztve: 2018. Január 13. - Kenobi tábornok 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2018. Január 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2018. Január 13. Asszem erről volt már szó korábban, de mindenképpen ötletes észrevétel. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Január 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2018. Január 17. Az is szerepelt már, hogy Anakin az átállásakor és a visszatérésekor egy erővillámszórásnak volt a tanúja? Ugye Palpi Windut szórja meg és ezután tesz Anakin hűségesküt és lesz Vader, amikor pedig visszatér, előtte Palpi Luke-ot szórja meg a villámokkal. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
caseyjones Hozzászólás ideje: 2018. Április 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2018. Április 17. (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ugyanakkora, ha nem még nagyobb baromság lett volna feltámasztani Windut, mert az ő halála legalább olyan egyértelmű, mint Maulé. Világít a csontja, vagyis az agya, a szíve, a lépe, a mája addigra rég szétfőtt, aztán kirepítették a századikról! Mi a frász kell még, hogy egyértelműbb legyen? George Lucas sétáljon be a hullája mellé és tegyen ki rá egy táblát, hogy "ez bizony halott"? Ráadásul semmi sincs, ami miatt a Jedi Rend legnagyobb s*ggfejét fel kéne támasztani, pláne nem a Birodalom idejére. Maul legalább érdekes és király figura volt, aki még nagyon az elején lépett le a porondról. Windu ezzel szemben egy idegesítő marha, akinek a halála még túl későn is következett be. Számomra Windu halála nem volt olyan egyértelmű, mint Maulé. Utóbbit kettévágta Obi-wan a derekánál, Mace-nek pedig a két kézfejét sikerült csak levágni (tudtommal abba nem hal bele senki, hogy levágják a két kézfejét). Aztán kizuhant a századik emeletről - ez már elég bizonyíték lehet a halálát illetően, de ha figyelembe vesszük Mault, szerintem ő se zuhant sokkal kevesebbet (ráadásul ő két részben zuhant sokat, Windu meg azért egészben). Persze Palpatine előtte széjjelrázta őt, ez megint csak egy bizonyíték lehet, viszont Luke is hasonlóan járt az ep6-ben. Habár arra, hogy milyen mértékű rázást kaptak ők ketten az ep3-ben (Windu), ill. az ep6-ben (Luke), már nem emlékszem, ahhoz túl régen láttam a filmeket. Szerkesztve: 2018. Április 17. - caseyjones Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.