Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hm, furcsa, hogy nem eresztették össze őket a sorozatban. Pedig szerintem klassz lett volna egy Ani vs. Grievous. De nyilván Anakin kijelentése a Sith-ek bosszújában gátolta ezt meg. :D 

Hozzászólás ideje:

Pontosan ez gátolta őket. Őszintén szólva, még Obi-Wan esetében is gátolnia kellett volna őket, hiszen Grievous az Utapaun megjegyzi, hogy Obi-Wan bolond, hogy kiáll vele, mert Dooku megtanította a Jedik harcmodorára. Ez a hencegés nagyon furán veszi ki magát olyantól, aki vagy fél tucatszor menekült el Obi-Wan elől kardpárbajok után.

Hozzászólás ideje:
49 perccel korábban, Dzséjt írta:

Pontosan ez gátolta őket. Őszintén szólva, még Obi-Wan esetében is gátolnia kellett volna őket, hiszen Grievous az Utapaun megjegyzi, hogy Obi-Wan bolond, hogy kiáll vele, mert Dooku megtanította a Jedik harcmodorára. Ez a hencegés nagyon furán veszi ki magát olyantól, aki vagy fél tucatszor menekült el Obi-Wan elől kardpárbajok után.

Lehet, hogy közben tanította. :P 

Hozzászólás ideje:

Így van. 

Amúgy a film nézése közben előjöttek olyan gondolatok, hogy mit élhetett át Caleb aka. Kanan. :( A film közben beleképzeltem a Kanan képregény első 2 számát, és hát majd megszakadt a szívem. + Ahsoka és Rex is mit élhettek át, miközben ilyen tragikus események történtek a galaxis eme szegletében. A jedik kiírtása szerintem az SW Saga egyik legmegrázóbb jelenetsora, a zene alatta mestermű... nem tudok betelni vele. 

Hozzászólás ideje:
éppen most, Bence1997 írta:

Amúgy a film nézése közben előjöttek olyan gondolatok, hogy mit élhetett át Caleb aka. Kanan. :( A film közben beleképzeltem a Kanan képregény első 2 számát, és hát majd megszakadt a szívem. + Ahsoka és Rex is mit élhettek át, miközben ilyen tragikus események történtek a galaxis eme szegletében. A jedik kiírtása szerintem az SW Saga egyik legmegrázóbb jelenetsora, a zene alatta mestermű... nem tudok betelni vele

Hatalmas +1, főképp az aláhúzott rész kapcsán.

Hozzászólás ideje:

A Jedik bukása Az ébredő Erő által teremtett helyzet miatt még fájdalmasabb. Korábban ugyebár azzal nyugtatgattam magam, hogy lLuke újjáépíti a Jedi Rendet - lásd legendák vonal. Most az új kánon vonalon meg nem tudjuk mi lesz... Ez így még fájdalmasabbá teszi.

Hozzászólás ideje:

Szerintem is a PT legjobb része, és egyben a PT egyetlen olyan filmje, ami méltó az OT-hez. 

A CGI itt is túltolt, viszont a sztori már felnőttebb, csak az elején vannak benne gyerekes momentumok.

Érdekességként megjegyzem, hogy az OT összes részét úgy néztem meg, hogy elolvastam előtte a bemutató előtt pár nappal megjelent könyv változatot.

A legvégeelég jó lett, bár én a naplementét csak a legeslegutolsó vágásban mutattam volna meg.

A zene tényleg nagyon erős.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Tarzaan írta:

Szerintem is a PT legjobb része, és egyben a PT egyetlen olyan filmje, ami méltó az OT-hez. 

A CGI itt is túltolt, viszont a sztori már felnőttebb, csak az elején vannak benne gyerekes momentumok

Hagyd már ezt a demagóg f*szságot. 

Hozzászólás ideje:

Tarzaan, ha a film történetét próbálnád meg értelmezni, megérteni, és nem elsősorban a cgi hibáit keresnéd, akkor szerintem te is élveznéd a PT -t. Persze a PT -nek is vannak hibái, de kérdem én: az OT -nek nincsenek? Az OT szent és sérthetetlen, egy mestermű? 

Hozzászólás ideje:

Én még digitális utómunka nélkül is megnézném. Nem különösebben izgatott a cgi minősége, mert pont nem az érdekelt, a történet volt a lényeg. Valóban, ahogy Ody írta, régen rossz ha már csak ez köt le téged a film nézése közben.

Szerkesztve: - RacerX

Hozzászólás ideje:

OFF: Tarzaan, tudomásul vettük, hogy nem szereted a PT-t, szíved joga, de kérlek szépen, itt mellőzd az utálatod folyamatos hangoztatását. Ide az emberek a Star Wars szeretete miatt járnak, nem azért, hogy folyamatosan ilyeneket olvassunk (tudtommal ez deklarálva van a fórumszabályzatban is, érdemes lenne elolvasnod!). Azért jegyzem ezt meg, mert már számos alkalommal tapasztaltam tőled ilyesmit.

A CGI-ról meg annyit, hogy ezen a téren a PT bármely filmje számos mai filmet überel, pedig azóta rengeteget fejlődött a technika. De a PT látványvilága még mai szemmel nézve is gyönyörű!

Hozzászólás ideje:

Én soha nem értettem ezt az anti-CGI vonalat, és a mai napig totálisan értelmezhetetlen számomra ez a jelenség. Mitől lenne jobb egy praktikus effekt, mint egy számítógépes, vagy fordítva? Ahogy az egyikből van jobb és rosszabb minőségű, ugyanúgy a másikból is. A gyér minőségű CGI visszataszító és illúzióromboló, de számomra egy félresikerült makett vagy maszk szintúgy.

A SW-ra abszolút nem süthető rá, hogy rosszul sikerültek volna a számítógépes megoldások, egyedül Dexet tudnám negatív példának kiemelni. Egyébként egészen a mai napig nemhogy vállalható, de büszkén vállalható mindhárom alkotás. Most arról ne is beszéljünk, hogy valójában milyen rengeteg hagyományos megoldást vonultat fel a PT is, amiről divat megfeledkezni.

De ha már megint PT-OT összehasonlítás, emlékszünk még az eredeti Sidious-ra az Ep.5-ből? Vagy nézzük csak az Ep.1-et, ahol szerintem a Yoda-báb szörnyen nézett ki, mérföldekkel jobb a CGI-megoldás. De nem azért, mert CGI, hanem mert szépen kivitelezett CGI, míg a báb eléggé félresikerült. Dex se azért néz ki gázosan, mert számítógépes, hanem mert elcseszték.

Azt meg be kell látni, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem lehet kellő minőségben praktikus effektekkel a vászonra vinni. Nem véletlen, hogy az OT-ban sivatag, mocsár, havas sivatag meg erdő van, a Bespin a legfantáziadúsabb helyszín. Valószínűleg nem Lucasék lettek sokkal kreatívabbak és ötletesebbek 30 év alatt, hanem kellett a mai technika ahhoz, hogy egy Mustafar, Kamino vagy Felucia úgy mutathasson, ahogy. A praktikus effektek meg azért nem fejlődtek annyit, hogy önmagában azzal megoldható legyen. Nyilván most csak a bolygókat hoztam szóba, mint példákat, lehetne sok mást is.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Találtam néhány érdekességet, hátha nem voltak még. :)

• eredetileg  a fiatal Han Solonak is lett volna egy jelenete, ahogy a Vukikkal él Kashyyyk-on
  • az OT-ban Wedge Antillest játszó Denis Lawson, a PT-ben Obi-Wan Kenobit játszó Ewan McGregor nagybátyja
  • Ewan állítólag szívesen bújt volna a Császár testőrségének egyik tagjának a bőrébe, hogy valóban ő volt-e az egyik gárdista, azt a mai napig homály fedi
  • Ewan és Hayden 2 hónapig edzett a nagy párbajra
  • a Mustafari láva tényleg igazi volt a háttérben, mert amikor az Etna kitört Olaszországban, Lucas elküldött egy team-et, hogy csináljanak felvételeket hogy azt majd felhasználhassa a mustafari jelenetekhez

Szerkesztve: - Kenobi tábornok

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta:

eredetileg  a fiatal Han Solonak is lett volna egy jelenete, ahogy a Vukikkal él Kashyyyk-on

Ezért hatalmas hála az alkotóknak, hogy végül kihagyták... :)

5 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta:

a Mustafari láva tényleg igazi volt a háttérben, mert amikor az Etna kitört Olaszországban, Lucas elküldött egy team-et, hogy csináljanak felvételeket és azt majd felhasználja a mustafari jelenetekhez

Ez biztos csak valami tévedés lehet. Pontosan tudjuk, hogy a PT-ban minden csak mocskos CGI lehet, semmi valóságosat nem vehettek filmre. :D

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudom, hogy volt-e már, de észrevettétek azt, amikor Palpatine mondja Anakinnak, hogy hagyja ott Obi-Want és erre Anakin válasza az, hogy az lesz a sorsa ami a miénk is, az valóban bekövetkezett? Mármint úgyis lehet értelmezni, hogy mindhárman a Halálcsillagon halnak meg? Obi-Wan az elsőn, Anakin/Vader és Palpatine/Sidious meg a másodikon. Szóval igaza volt Anakinnak, ha ebből a szemszögből nézzük. :)

Szerkesztve: - Kenobi tábornok

Hozzászólás ideje:

Az is szerepelt már, hogy Anakin az átállásakor és a visszatérésekor egy erővillámszórásnak volt a tanúja? Ugye Palpi Windut szórja meg és ezután tesz Anakin hűségesküt és lesz Vader, amikor pedig visszatér, előtte Palpi Luke-ot szórja meg a villámokkal.:)

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ugyanakkora, ha nem még nagyobb baromság lett volna feltámasztani Windut, mert az ő halála legalább olyan egyértelmű, mint Maulé. Világít a csontja, vagyis az agya, a szíve, a lépe, a mája addigra rég szétfőtt, aztán kirepítették a századikról! Mi a frász kell még, hogy egyértelműbb legyen? George Lucas sétáljon be a hullája mellé és tegyen ki rá egy táblát, hogy "ez bizony halott"? :roll:

Ráadásul semmi sincs, ami miatt a Jedi Rend legnagyobb s*ggfejét fel kéne támasztani, pláne nem a Birodalom idejére. Maul legalább érdekes és király figura volt, aki még nagyon az elején lépett le a porondról. Windu ezzel szemben egy idegesítő marha, akinek a halála még túl későn is következett be. :evil:

Számomra Windu halála nem volt olyan egyértelmű, mint Maulé. Utóbbit kettévágta Obi-wan a derekánál, Mace-nek pedig a két kézfejét sikerült csak levágni (tudtommal abba nem hal bele senki, hogy levágják a két kézfejét). Aztán kizuhant a századik emeletről - ez már elég bizonyíték lehet a halálát illetően, de ha figyelembe vesszük Mault, szerintem ő se zuhant sokkal kevesebbet (ráadásul ő két részben zuhant sokat, Windu meg azért egészben). 

Persze Palpatine előtte széjjelrázta őt, ez megint csak egy bizonyíték lehet, viszont Luke is hasonlóan járt az ep6-ben. Habár arra, hogy milyen mértékű rázást kaptak ők ketten az ep3-ben (Windu), ill. az ep6-ben (Luke), már nem emlékszem, ahhoz túl régen láttam a filmeket. 

Szerkesztve: - caseyjones

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.