Ugrás a kommentre

Számítástechnika

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Pildi írta:

Mit lehet kezdeni egy olyan régi tablettel, amiben még 6.0.1-es Android szoftver van, és simán nem tudok rá frissíteni semmit? Még a Google Play store is elavult.

Egy Lenovo Yoga 3 tabletről van szó (YT3-X50F), amit évek óta nem használtak, minden appja elavult, s egyedül a böngésző (Chrome) megy, de egyébként semmi baja. A tárhely 16GB (bővíthető), a mermória 2 GB.

Lehet ezt a régi 6-os Adroidot valahogy valami használható 11-es verzióra frissíteni? 

Köszi szépen előre is, ha van valakinek használható ötlete!

Ezt találtam, de lehet ezt már megcsináltátok. A második rész a megfelelő, de az oldal aljára oda van írva hogy a régebbi tipusú eszközökön nem biztos hogy futnak az újabb Android verziók. A Youtube-on is csak olyat találtam ahol 8.0-ra frissítették. Azal sem sokat értek mert az is elavult. A harmadik lehetőség hogy egy tablet-szervízbe, vagy mobilszervízbe be kell vinni és ott hátha meg tudják mókolni. Ők bele tudnak nyúlni jó mélyen a rendszerbe. Valamennyi pénzt persze fognak kérni.

https://support.google.com/android/answer/7680439?hl=hu

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Pildi írta:

Mit lehet kezdeni egy olyan régi tablettel, amiben még 6.0.1-es Android szoftver van, és simán nem tudok rá frissíteni semmit? Még a Google Play store is elavult.

Egy Lenovo Yoga 3 tabletről van szó (YT3-X50F), amit évek óta nem használtak, minden appja elavult, s egyedül a böngésző (Chrome) megy, de egyébként semmi baja. A tárhely 16GB (bővíthető), a mermória 2 GB.

Lehet ezt a régi 6-os Adroidot valahogy valami használható 11-es verzióra frissíteni? 

Köszi szépen előre is, ha van valakinek használható ötlete!

Egyetlen megoldás ha rootoljátok a rendszert és egy TWRP Recovery-vel ráflasheltek egy olyan custom ROM-ot ami 11-es vagy újabb Androidon alapul. Feltéve persze, ha találni hozzá.

Ha hivatalosan nincs hozzá más csak 6-os Android, akkor másképp nem megy sajna.

Hozzászólás ideje:

Örömmel jelentem, hogy megoldottam a problémát, de magam sem értem, hogyan. :D

Annyit előljáróban elmondok, hogy a tabletre bejelentkeztem a google fiókommal.

A telefonomon 14-es android szoftver van. Ma jött egy értesítés a telefonra, hogy van elérhető frissítés az egyik apphoz, megnyitottam a Google Play appot, s miközben a frissítést megnyomtam, észrevettem, hogy az elérhető eszközök között ott van a tablet is, és hogy azon is ott az a bizonyos app telepítve (annak egy réges régi verziója persze). Gondoltam, megnézem, mi van, ha a tableten lévő appot is megpróbálom a telefonomon és a google fiókomon keresztül frissíteni. S ugyan az az app nem frissült, viszont ezzel az akcióval ilyen indirekt módon frissült a tableten a Google Play app, s onnantól kezdve azzal már az összes elavult alkalmazás frissítését is meg tudtam csinálni.  :D

Szóval most úgy áll a dolog, hogy továbbra is 6.0.1 Android verzió van a tableten, de mégis működik rajta minden! :)  Az összes streaming, youtube, spotify, játékok stb.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Technikai segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősöm színjátszó képzésre járt és a vizsgaelőadását felvették. Én sajnos nem tudtam személyesen jelen lenni, ezért elküldte nekem a videót. A helyzet az, hogy letöltöm a fájlt és a 44 perces előadásnak csak az első két percét képes lejátszani. Utána leáll a videó. Nem értem miért van ez, hisz az ismerősömnél minden rendben, ő például elküldte a nővérének is és ott rendben le tudták játszani notebook-on, Nálam szintén notebook-on miért nem megy végig?

Szerk. Most néztem meg egy érdekességet. Mikor rákattintok a google drive-ban a fájl részleteire, akkor 2 perc tizennégy másodpercesnek írja ki a videót. Viszont ha letöltöm és a gépen megnézem a letöltött fájl tulajdonságait, akkor meg 44 perc 29 másodpercen írja ki a hosszát. Akárhányszor indítom el a videót, 2 perc 14 másodper után megakad.

Hozzászólás ideje:

Tippre azt mondanám, hogy vagy a google drvie-ba nem lett rendesen feltöltve, vagy onnan nem lett rendesen letöltve. Próbáljátok ki, hogy a barátod újra elküldi, te pedig letöltöd az új fájlt.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Tippre azt mondanám, hogy vagy a google drvie-ba nem lett rendesen feltöltve, vagy onnan nem lett rendesen letöltve. Próbáljátok ki, hogy a barátod újra elküldi, te pedig letöltöd az új fájlt.

Köszi, közben észrevettem, hogy a fájl, amit a google drive-ban átküldött part szóval végződik, szóval valószínűleg  a google drive-ba való feltöltésnél keletkezett hiba.

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ha 2-3x ki-be kapcsolod a gépet miközben bootolna, akkor fel kell dobja az Automatikus javítás képernyőt, onnantól már tovább tudsz menni az alábbi opciókra is, hátha egy csökkentett mód például segíthet, vagy ha van helyreállítási pont bekapcsolva akkor megpróbálhatod visszaállítani.

Nekem volt egyszer hasonló, az csak úgy oldódott meg, hogy újratelepítettem a Windowst, de a lemez formázása nélkül. Így a lényeges adatokat le tudtam menteni, és biztos ami biztos alapon újraraktam tisztán a rendszert. Valami elszállt nálad is magában a rendszerben amitől nem tud a Windows bebootolni. De hogy mi okozhatja azt nem tudom.

5c95d253e12fdd559f8e4c0b5a984445bfbe3401

Hozzászólás ideje:
2025. 01. 26. - 20:05, Ody Mandrell írta:

Milyen megoldási lehetőséget javasoltok, ha a windows nem töltődik be csak egy fekete képernyő? F12 a boot menü, de az csak a gépé nem a windows-é. 

Bocs, tegnap nem jöttem fel a fórumra.  Ilyenkor F8 akkor elvileg elindul csökentett mmódban. Viszont ha egy hardver döglött be(mondjuk a winchester) akkor nem fog elindulni akkor sem. Kiváncsi vagyok mi a baja.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.