MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. November 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. November 27. Ne tessék komolyan venni Néhol egész eltalált Ez a legutóbbi spot is jól sikerült. Ha ez egy normál hosszúságú film volna, a spotokból már össze lehetne rakni a fél filmet Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. November 27. Hozzászólás ideje: 2013. November 27. Dancsó úr maradandót alkotott ebben a videójában. Én legalábbis azt hittem, lefordulok a székről némely résznél. "Nem mosolyognál ha tudnád milyen nehéz egy ló!" Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2013. November 27. Hozzászólás ideje: 2013. November 27. (szerkesztve) Ha ez egy normál hosszúságú film volna, a spotokból már össze lehetne rakni a fél filmet Akkor jó puzzle jönne össze. Dancsó úr maradandót alkotott ebben a videójában. Én legalábbis azt hittem, lefordulok a székről némely résznél. "Nem mosolyognál ha tudnád milyen nehéz egy ló!" Gandalf és a break-tánc: Szerkesztve: 2013. November 27. - Rog Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. November 28. Hozzászólás ideje: 2013. November 28. Végig vitte a Diablo 3-at Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2013. November 28. Hozzászólás ideje: 2013. November 28. Bizony jó néhány poént fel lehetne sorolni. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. November 30. Hozzászólás ideje: 2013. November 30. (szerkesztve) http://www.youtube.com/watch?v=C7q7WFMuxsg Szerkesztve: 2013. November 30. - NorbiLordi Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2013. December 2. Hozzászólás ideje: 2013. December 2. Smaug(li) most már röpködhet. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 2. Most már jöhetne a film! Meghallgattam a filmzenét, nem ájultam el tőle. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Tauriel és Legolas vitázik: http://videa.hu/KQtOTeseCv7QQqD9 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2013. December 4. Hozzászólás ideje: 2013. December 4. (szerkesztve) Csak úgy gyűlnek a kirakósdarabkák. http://www.youtube.com/watch?v=ZkVnOXfJlJk Szerkesztve: 2013. December 4. - Rog Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Remek kis jelenetek Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Hozzászólás ideje: 2013. December 5. 1 hét! :chainsaw: Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Én a B roll felvételek szeretem nagyon megnézni. Ahogyan PJ és a stáb dolgozik a kamerák előtt. Ez is nagyon érdekfeszítő összeállítás. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Jók ezek a forgatási videók. Magyar feliratos forgatási videók Ha esetleg valakit érdekel: Tolkien nap 2014 Annyi info ehhez, hogy Ted Nasmith már járt nálunk az MTT jóvoltából, egy nagyon szimpatikus fickó. Mo-n A szilmarilok az ő képeivel jelent meg (most éppen nem tudom, hol jár a kiadás, kinek az illusztrációival jön ki), nekem már van egy általa dedikált szép példányom Ettől függetlenül csábító program. És Tolkien Film Maraton (szó szerint ) Ez se lehet rossz ebben a felállásban, kár, hogy nem vagyok pesti Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Ez a B roll film tényleg fantasztikus. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Bár nem estem hanyatt A hobbit2 zenei albumától, ez egy csodás darab: http://www.youtube.com/watch?v=1DeCmQ1o8eg Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Valóban nagyon szép! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Örülök, hogy tetszik Jelenleg egy hajszálnyival jobban bejön, mint az előző rész dala, a Song of the Lonely Mountain. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Smaug pusztasága! Nagyon jó film, nekem jobban tetszett, mint az első Sok akció, sok új karakter. Eszméletlen, már alig bírom a várakozást a harmadik részre Kicsit azért helyenként elnyújtottnak éreztem, de ez legyen a legkevesebb baj. Ajánlom mindenkinek. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Ezek szerint akkor cliffhanger vége van? Mert akkor megvárom 2015 tavaszát és egyben megnézem. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Az egész trilógia egy egybefüggő történet, amit három részre bontottak. Akárcsak a Gyűrűk Ura. Az első résznek is nyitott volt a vége, gondolom, ez sem változott, hiszen a történetnek a közepe. Lezárást csak az utolsó film ad. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Igen, ugyanannyira van "lezárva" a vége, mint az előző résznek. Úgy van megcsinálva, hogy a néző pont annyira várja a folytatást, mint tavaly ilyenkor a Váratlan utazás megnézése után. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Hozzászólás ideje: 2013. December 14. Ok akkor 2015 tavasza, Akkor jön majd a 3. rész Blue-Ray ripen. Egy percet nem várok semmire. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Ok akkor 2015 tavasza, Akkor jön majd a 3. rész Blue-Ray ripen. Egy percet nem várok semmire. Még szerencse, hogy az EPV -öt még nem így kezelted. Bár akkoriban nem lehetett tudni mi lesz a vége. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Frenkie, mindenképpen azt ajánlom, hogy várd meg a végét Tegnap IMAX-ben én is megnéztem a filmet. Srácok, szombat este kész tömegnyomor a mozi, de még a város is. Gratula a BKK-nak, amiért karácsony előtti hétvégéken este ritkábban járnak a járatok (normál menet szerint), mivel a tömegnyomor este 9 után garantált Legszívesebben gyalog mentem volna vissza a Nyugatiba, csak már nem fért bele az időmbe a vonatmenetrend miatt. Na de a film. Jobban tetszett, mint az előző. Feszesebb a tempó, a humor is kevesebb, ami van, az pedig sokkal jobb. Persze ebben a filmben is vannak olyan nüanszok, amelyek az előzőben sem tetszettek, de most ezek különösebben nem zavartak, kivéve, ami a trailerből is kiderült, vagyis hogy mennyire "súlytalanok" a tündék, a fizika nekik smafu. Ebben a részben sikerült totálisan túlzásba vinni. Kevésbé éreztem elnyújtottnak, mint az előző epizódot, mert cselekményesebb a történet, és mint írtam, a tempó is messze jobb. Lehetne azzal jönni, hogy a történet ezen pontján milyen nagy változtatásokat vittek végbe a könyvhöz képest, gondolok itt Taurielre és Legalas szerepére, de hogy őszinte legyek, nem látja kárát a film. Szerintem A Két Torony is hasonló nagyságú módosításokon esett át. Úgy látszik, ez a középső epizódok átka. Smaug remekül sikerült, jobban, mint vártam. A Feketemágus is helyén van, bár szerintem gyerekeknek akár még ijesztő is lehet. És ha már Legolas, csak tudnám, mi a fészkes fenéért kellett ennyire műre kreálni szegényt? Komolyan rossz nézni Mindenesetre egy nagyon kellemes kikapcsolódás volt, tulajdonképpen érdemes volt filmet készíteni az előzményekből, ha másért nem, azoknak, akik nem olvassák a könyveket. Tolkien világát még mindig jó nézni vásznon is Még egy, majdnem elfelejtettem, és már szerettem volna korábban beírni (azoknak, akik nem tudják, mert nem olvasták). Nem rakom spoiler mögé, mert igazából nem számít annak, csak jó, ha tudjuk a hátteret. Némi törp családfaismeret, ami kiderül az első rész bővített verziójából is. A törpök 7 törzse közül Duriné a legjelentősebb, Tolkien történeteiben főleg ők szerepelnek. Thrór ennek az ágnak a (legidősebb ági) leszármazottja volt. Na már most Thrórnak nem csak Thorin a leszármazottja, ugyanis Thorinnak van két lánytestvére, és mindkettőnek van egy-egy fia, az egyik Kili, a másik pedig Fili. Ezek a "csitrik" ezért (is) vesznek részt a kalandban, mert Thorin a nagybátyjuk. Egyébként pedig a banda nagyobbik része ilyen-olyan fokú unokatestvére Thorinnak, csak néhányan származnak a köznépből. Amitől agybajt kapok az egyébként nem rossz szinkronban, az az állandó "Szorinozás", az őrületbe kerget, de Thranduilnál is elkövetik a hibát (szegény így is egy pocsék hangot kapott). Ugyanis Tolkien elég világosan megírta, hogy a th hang mindig zöngétlen, tehát mindig úgy kell ejteni, ahogy Theodennél, nála normálisan ejtik a hangot. Nem egyezik meg az angol th hanggal. Christopher Lee ezt szépen prezentálja A GyU extráin. Azt nem gondoltam volna, hogy ennyire félbehagyják a történetet. Legalább az egyik szálon be kellett volna fejezni a filmet, hogy kapjon egy tisztességes filmes lezárást. A KT-ban ezt jól megoldották, Frodóék visszatértek az útjukra, a Helm-szurdokban győztek a jók és Szarumán erőit sikerült elsöpörni, vagyis elúsztatni. Ennél a résznél is szükség lett volna egy hasonlóra, vagy a Feketemágus részt kellett volna lezárni, nem átvinni a következőre, vagy pedig Smaugot elintézni. Ami egy külön nagy piros pontot érdemel, az a film eleji időbeni visszaugrás. Igazán örülök, hogy ez a jelenet bekerült a filmbe, mivel kiderül belőle Gandalf motivációja, ami eddig lógott a levegőben. A Hegy visszahódításának sokkal nagyobb jelentősége van annál, mint hogy egy király visszakapja a birodalmát. Aki mostanában olvasta, mondja már meg, hogy ez benne volt-e A hobbitban, vagy csak A GyU-ban szerepel? Már nem emlékszem pontosan. Nagyon tetszett a Glóin-féle családi albumozás és Balin jó tanácsa Bilbóhoz, mielőtt lemegy a Hegybe Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Köszi a beszámolót. Nagyjából eddig is ilyen élményt vártam ettől a filmtől, örülök, hogy jó lett. Mondjuk mi családosan akartuk megnézni, mert a Váratlan utazás nagyon tetszett BD-n itthon, de ha ijesztő, akkor lehet, hogy megvárjuk vele a tévénézős verziót most is. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 16. Hozzászólás ideje: 2013. December 16. Brit tudósok: Gollum vitaminhiányos volt :lol: Azok a sokat emlegetett "brit tudósok". Fogadok, ezért a publikációért még kutatási ösztöndíjat is elnyertek. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.