Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Ghost in the shell:

Imdb pontok ide-vagy oda, nekem nagyon tetszett ez a film. Bevallom egyúttal, hogy szinte semmit sem tudtam a dologról. Valaki régen mesélt róla, hogy nagyon szereti, de akkor még a mozifilm max egy ábránd lehetett. Én nem is másztam bele ebbe a világba, de az illető miatt elhatároztam, mikor megtudtam, hogy jön egy film, hogy nem hagyom ki. Belefutottam egy spoilermentes infóba, hogy sajna kiszámítható a film, de ez engem nem zavart. Van hangulata, van lelke a filmnek. Jó a zenéje, jó a világa. Nekem a Szárnyas fejvadászt juttatta eszembe többször is.

Láttunk már robotikával foglalkozó filmeket, de nekem nem hatott sablonosként. A mondanivalója lehet, hogy klisé, itt mégis működik. Meggyőződésem, hogy ha 15-20 évvel korábban születik, óriási siker, de minimum kultfilm lenne már.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem az a következő a megnézendő muvikból álló listámon. Eddig egyelőre csak belenéztem. Láttam belőle vagy tíz percet. Hétvégén szerintem le fogom tudni.

Megnéztem a Valerian mozit, és egész jó film volt.

Azt én is meg akarom nézni. Eddig csak jókat olvastam róla. Minden dicsérő pozitívan csalódott benne.

Az eddigi kedvenc Marvel-es filmem volt. Kár, hogy a Polgárháború nem úgy ért véget, hogy a Wasp (Dongó?) szabadítja ki őket.

A hazai képregényekben Darázs a csajszi másik énjének a neve de az is lehet hogy a muviban más lesz. Az X-MEN féle névátköltések miatt már azt is el lehet képzelni.

Amúgy a Hangya nekem is tetszett.

Szerkesztve: - Rog
A hozzászólás linkje

Anno nagyon meglepett hogy a fejét vesztő Kastagirt és Panakát ugyanaz játszotta. Ej de rég láttam a Hegylakót is. Meg kéne újra nézni.

De meg ám! Nálad hány részes a széria? :D

Nálam már csak az első rész játszik. Régebben egy ideig a második és a harmadik is a listán volt. A ketteset kétszer míg a hármasat háromszor láttam. A többit meg egyszer se. A negyedikből láttam pár percet és a sorozatot is nézegettem.

És "birkabendő" vagy "haggies" ?

"Birkabendő". Nem engedek abból a verzióból pedig kicsit zavar az eredeti hangú szövegelés kis mértékű szereplése és néhány fordítási hiba is ott van még.

Például a "Happy Halloween ladies!" ami magyarítva "Ó boldog szent hölgyek!" lett. Vagy Ramirez a csónakban eredetiben azt énekli hogy "Balance, balance" míg a magyarban csak dúdol de ez nem zavar annyira mint amaz. Igaz amaz se nagyon mert Koroknay szövegelése kárpótol valamennyire.

A hozzászólás linkje

Ghost in the shell:

Imdb pontok ide-vagy oda, nekem nagyon tetszett ez a film. Bevallom egyúttal, hogy szinte semmit sem tudtam a dologról. Valaki régen mesélt róla, hogy nagyon szereti, de akkor még a mozifilm max egy ábránd lehetett. Én nem is másztam bele ebbe a világba, de az illető miatt elhatároztam, mikor megtudtam, hogy jön egy film, hogy nem hagyom ki. Belefutottam egy spoilermentes infóba, hogy sajna kiszámítható a film, de ez engem nem zavart. Van hangulata, van lelke a filmnek. Jó a zenéje, jó a világa. Nekem a Szárnyas fejvadászt juttatta eszembe többször is.

Láttunk már robotikával foglalkozó filmeket, de nekem nem hatott sablonosként. A mondanivalója lehet, hogy klisé, itt mégis működik. Meggyőződésem, hogy ha 15-20 évvel korábban születik, óriási siker, de minimum kultfilm lenne már.

Én is nemrég néztem meg, nekem is tetszett, hogy ismerem az eredeti képregényt és a '95-ös animét is. A film hangulatos, érdekes dolgokat feszeget és még az anime/manga ismeretében is nyújtott meglepetést. És az is tetszett, ahogy megoldották, hogy az őrnagy itt miért nem japán nő. :)

A hozzászólás linkje

Ghost in the Shells: Csütörtökön pótoltam a 95-ös animét, már tudtam nagyjából miről szól, mert anno a Stand Alone Complex alcímű anime sorozatból el-el kaptam egy-két részt az Animaxon. (a 95-ös meg is hozta a kedvem, hogy teljesen megnézzem a sorozatot) Most pár napot várok a fimmel. Egyébként mennyire ugyanaz a sztori, mint az animében?

Hegylakó: Én az első hármat nagyon sokszor láttam kiskoromban, megvolt VHS kazettán. :) A 4-et egyszer, ha jól emlékszem (abban van a nagy MacLeod találkozó ha jól emlékszem). Az 5-ből részleteket láttam csak, de az már nagyon a tv film kategória. A sorozatot nagyon szerettem. Meg volt még egy rajzfilm is belőle azt is néztem gyerek koromban. :D Elhatároztam már rég, hogy egyszer végigtolom a filmeket meg a sorozatot és annak a spin-offját is csak mindig közbecsúszik valami aktuálisabb, de majd egyszer... :)

A hozzászólás linkje

A Ghost in the Shell animét én csak félig láttam amikor anno valamelyik adón elcsíptem. Talán nemsoká azt is megsasolom.

Hegylakó: ... Meg volt még egy rajzfilm is belőle azt is néztem gyerek koromban. :D

Arról meg is feledkeztem. Úgy-ahogy azzal is megismerkedtem. Abból csak az rémlik nagyon hogy egy Quentin nevű gyerek a főszereplő.

A hozzászólás linkje

Ghost in the Shells: Csütörtökön pótoltam a 95-ös animét, már tudtam nagyjából miről szól, mert anno a Stand Alone Complex alcímű anime sorozatból el-el kaptam egy-két részt az Animaxon. (a 95-ös meg is hozta a kedvem, hogy teljesen megnézzem a sorozatot) Most pár napot várok a fimmel. Egyébként mennyire ugyanaz a sztori, mint az animében?

Vannak közös elemei, a sztori magja ugyanaz, de eléggé máshová fut ki.

A hozzászólás linkje

Teljesen más a story, mert időben az anime után játszódik, de viszont a karakterek ugyanazok. Vannak heti ügyek meg egy átívelő vonal (pl: 1.évadban Laughing Man ügy). Nagyon jól nyúl az alábbi témákhoz hogy hol van a határ ember, kiborg és android között. Mi az, ami már élőnek számít, mitől ember az ember? Vajon létezik-e lélek, és a ghost, mely a kiborgokban ébredezni látszik egyáltalán azonos-e azzal, vagy csupán illúzió? Jobban belemegy ezekbe a nagyobb terjedelem miatt mint a 95-ös anime.

A különböző bűnesetek során megismerhetjük a 2030-as évben aktuális politikai, etikai, filozófia problémákat, illetve a technika fejlődésével, a kibernetikus agyak mindennapiságával, és a mesterséges testek, testrészek elterjedésével kapcsolatban felmerülő új betegségeket, kérdésköröket. A két legfontosabb ilyen jelenség egyike a kibernetikus agy szklerózisa (cyberbrain sclerosis), mely nagyjából az agyér elmeszesedésnek megfeleltethető. Ez gyakorlatilag tekinthető egy olyan elméletnek, hogy az ember hiába próbálja ilyen úton meghosszabbítani az életét, illetve felturbózni az interneuronális adatátviteleit, hozzákapcsolódva a világhálóhoz, bizony egyes dolgoktól csak akkor lesz képes megvédeni magát, ha teljesen elveszti testének szerves részeit. Ehhez szorosan köthető az egész ember-kiborg-android kérdéskör, hogy meddig lehet elmenni a szövetek cseréjében, mikortól számítunk már „csak” gépnek.

További érdekesség hogy nagyon jó lett a magyar szinkronja.

A hozzászólás linkje

Arról meg is feledkeztem. Úgy-ahogy azzal is megismerkedtem. Abból csak az rémlik nagyon hogy egy Quentin nevű gyerek a főszereplő.

Igen, aki természetesen szintén Macleod volt és neki is volt egy Ramíreze :D valamikor a jövőben játszódott valami világégés után, de többre már én sem emlékszem. :)

Vannak közös elemei, a sztori magja ugyanaz, de eléggé máshová fut ki.

Köszi! Ennek örülök, teljesen ugyanazt látni(még ha más közegben is) így pár nap különbséggel lehet unalmassá tenné picit, de akkor így lesz benne újdonság. :)

Teljesen más a story, mert időben az anime után játszódik, de viszont a karakterek ugyanazok. Vannak heti ügyek meg egy átívelő vonal (pl: 1.évadban Laughing Man ügy). Nagyon jól nyúl az alábbi témákhoz hogy hol van a határ ember, kiborg és android között. Mi az, ami már élőnek számít, mitől ember az ember? Vajon létezik-e lélek, és a ghost, mely a kiborgokban ébredezni látszik egyáltalán azonos-e azzal, vagy csupán illúzió? Jobban belemegy ezekbe a nagyobb terjedelem miatt mint a 95-ös anime.

A különböző bűnesetek során megismerhetjük a 2030-as évben aktuális politikai, etikai, filozófia problémákat, illetve a technika fejlődésével, a kibernetikus agyak mindennapiságával, és a mesterséges testek, testrészek elterjedésével kapcsolatban felmerülő új betegségeket, kérdésköröket. A két legfontosabb ilyen jelenség egyike a kibernetikus agy szklerózisa (cyberbrain sclerosis), mely nagyjából az agyér elmeszesedésnek megfeleltethető. Ez gyakorlatilag tekinthető egy olyan elméletnek, hogy az ember hiába próbálja ilyen úton meghosszabbítani az életét, illetve felturbózni az interneuronális adatátviteleit, hozzákapcsolódva a világhálóhoz, bizony egyes dolgoktól csak akkor lesz képes megvédeni magát, ha teljesen elveszti testének szerves részeit. Ehhez szorosan köthető az egész ember-kiborg-android kérdéskör, hogy meddig lehet elmenni a szövetek cseréjében, mikortól számítunk már „csak” gépnek.

További érdekesség hogy nagyon jó lett a magyar szinkronja.

Köszi, Igazából a kérdésem a film és a 95ös anime közti hasonlósága irányult, bár visszaolvasva ez nem volt egyértelmű, de ez is érdekelt csak nem jutott eszembe feltenni. :) Akkor lehet a sorozatot folytatásként kezelni vagy más univerzum a 95öshöz képest?

A hozzászólás linkje

Akkor lehet a sorozatot folytatásként kezelni vagy más univerzum a 95öshöz képest?

Hivatalosan úgy tudom más univerzum de igazából simán lehet egy fajta folytatásként kezelni mert nincs ellentmondás köztük. Sőt ott van még a Ghost in the Shell: Arise ami egy fajta előzmény sorozat témája a „Section 9” létrejötte. Nem hosszú 4x 1 óra plusz egy lezáró film ami úgy végződik ahogy a 95-ös anime kezdődik.

Itt a film előzetese.

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje

Igen, aki természetesen szintén Macleod volt és neki is volt egy Ramíreze :D

Naná hogy a srác is MacLeod klán tag. A hegylakós sztorikban mindenképp lennie kell legalább egy MacLeod-nak. :D

A hozzászólás linkje

Nálam már csak az első rész játszik. Régebben egy ideig a második és a harmadik is a listán volt. A ketteset kétszer míg a hármasat háromszor láttam. A többit meg egyszer se. A negyedikből láttam pár percet és a sorozatot is nézegettem.

"Birkabendő". Nem engedek abból a verzióból pedig kicsit zavar az eredeti hangú szövegelés kis mértékű szereplése és néhány fordítási hiba is ott van még.

Például a "Happy Halloween ladies!" ami magyarítva "Ó boldog szent hölgyek!" lett. Vagy Ramirez a csónakban eredetiben azt énekli hogy "Balance, balance" míg a magyarban csak dúdol de ez nem zavar annyira mint amaz. Igaz amaz se nagyon mert Koroknay szövegelése kárpótol valamennyire.

Helyes! Jól válaszokat adtál! Jár a 2 pont! :D

A hozzászólás linkje

Dunkirk

Biztos kisebbségben leszek a véleményemmel, de ez a film eléggé csalódás. Persze, kiválóan szerkesztett, persze, jó a zene, persze, fontos történetet mesél el, de... az, amitől számomra egy jó film JÓ film lesz - hangulat, karakterek, történet - innen valahogy hiányoztak. A karakterek nagyon egydimenziósak voltak, így egyáltalán nem izgultam értük. A híres színészek helyett szinte no name akárkik is eljátszhatták volna pl. Tom Hardy vagy Cillian Murphy szerepeit, mert szinte semmit nem kellett nyújtaniuk. A történet történelem hű, de az arányok szerintem rettenetesen eltolódtak.

A film 2/3-áig rendben van, aztán olyan hirtelen lesz az egésznek vége... nem gondoltam, hogy ezt mondom, de ráfért volna még egy 10-15 perc, és persze olyan szerkesztés is kellett volna, ahol a halálpart bemutatása után hirtelen nem váltunk át üresen álló partszakaszokra, ahol ráadásul egy katona még el is tud aludni, mindezt annyival "megmagyarázva", hogy érkezett egy csomó civil. És akkor a végén a képünkbe tolják, hogy megmenekült 330.000 ember. Hogy? Esküszöm úgy jöttem ki a moziból, hogy mindent láttunk, csak a lényeget nem.

Összességében csalódás. A síkok szerkesztése jó, a spoilerben leírt számomra ordas nagy hibát kivéve. A zene jó. Hogy ebből hogy lesz az IMDB-n 8.6, azt nem tudom. Az is "pazar", hogy nem tudom milyen speckó kamerákkal vették fel, és visszamentek Dunkirkbe, a látvány emiatt valóban töri hű, de épp csak a lényeg veszett el mögüle. A lényeg pedig egy érdekes, jó film lenne, amiben kellően átélhető a dráma is. Ez nálam ennél a filmnél hiányzott, pedig elég élénk a beleélő képességem. Érdektelen karakterekért viszont nem igazán lehet szorítani.

A hozzászólás linkje

Dunkirk

Biztos kisebbségben leszek a véleményemmel, de ez a film eléggé csalódás. Persze, kiválóan szerkesztett, persze, jó a zene, persze, fontos történetet mesél el, de... az, amitől számomra egy jó film JÓ film lesz - hangulat, karakterek, történet - innen valahogy hiányoztak. A karakterek nagyon egydimenziósak voltak, így egyáltalán nem izgultam értük. A híres színészek helyett szinte no name akárkik is eljátszhatták volna pl. Tom Hardy vagy Cillian Murphy szerepeit, mert szinte semmit nem kellett nyújtaniuk. A történet történelem hű, de az arányok szerintem rettenetesen eltolódtak.

A film 2/3-áig rendben van, aztán olyan hirtelen lesz az egésznek vége... nem gondoltam, hogy ezt mondom, de ráfért volna még egy 10-15 perc, és persze olyan szerkesztés is kellett volna, ahol a halálpart bemutatása után hirtelen nem váltunk át üresen álló partszakaszokra, ahol ráadásul egy katona még el is tud aludni, mindezt annyival "megmagyarázva", hogy érkezett egy csomó civil. És akkor a végén a képünkbe tolják, hogy megmenekült 330.000 ember. Hogy? Esküszöm úgy jöttem ki a moziból, hogy mindent láttunk, csak a lényeget nem.

Összességében csalódás. A síkok szerkesztése jó, a spoilerben leírt számomra ordas nagy hibát kivéve. A zene jó. Hogy ebből hogy lesz az IMDB-n 8.6, azt nem tudom. Az is "pazar", hogy nem tudom milyen speckó kamerákkal vették fel, és visszamentek Dunkirkbe, a látvány emiatt valóban töri hű, de épp csak a lényeg veszett el mögüle. A lényeg pedig egy érdekes, jó film lenne, amiben kellően átélhető a dráma is. Ez nálam ennél a filmnél hiányzott, pedig elég élénk a beleélő képességem. Érdektelen karakterekért viszont nem igazán lehet szorítani.

Van igazság abban, amit hibának felhozol. A film így kevésbé szórakoztató (a szó nagyon tág értelmében), de szerintem szándékosan lett ilyen, a rendező valszeg ezzel is azt akarta érzékeltetni, hogy lehettek a szereplők bárkik, akik épp ott voltak, nem a személyük a lényeg, hanem a kilátástalan helyzet, amelyben voltak. Kicsit dokumentarista is lett így a stílus.

Én pl. nem is csak azokért izgultam, akiket követtünk, hanem mindenkiért, aki ott volt. Nem azt a három srácot géppuskázták le a német gépekről, vagy fulladtak meg valamelyik hajón, de a többi ember halála így ugyanolyan megrázó volt, mintha a "főszereplők" estek volna el. Vagy inkább kimondom: nem voltak főszereplők.

A számbeli aránytalanságokkal kapcsolatban pedig véleményem szerint nem azért látunk kevés embert, mert nem akartak több statisztát megfizetni, hanem ezzel is azt a hangulatot erősítette Nolan, hogy mennyire egyedül volt ott mindenki, vagy úgy élte meg,mintha egyedül lett volna. Mindenki maga küzdött az életéért úgy ahogy tudott. Ez a magány érzés végigkíséri a filmet, még akkor is, ha azért láthattuk a bajtársiasságot többször is megnyilvánulni.

A hozzászólás linkje

Hivatalosan úgy tudom más univerzum de igazából simán lehet egy fajta folytatásként kezelni mert nincs ellen mondás köztük. Sőt ott van még a Ghost in the Shell: Arise ami egy fajta előzmény sorozat témája a „Section 9” létrejötte. Nem hosszú 4x 1 óra plusz egy lezáró film ami úgy végződik ahogy a 95-ös anime kezdődik.

Köszi, ennek létezéséről nem is tudtam, akkor ezt is felírom a megnézendő filmek/sorozatok listámra. :)

A hozzászólás linkje

Dunkirk

Biztos kisebbségben leszek a véleményemmel, de ez a film eléggé csalódás. Persze, kiválóan szerkesztett, persze, jó a zene, persze, fontos történetet mesél el, de... az, amitől számomra egy jó film JÓ film lesz - hangulat, karakterek, történet - innen valahogy hiányoztak.

Abszolút jogosak az érveid, ezek miatt nem mondható pl. zseniálisnak, stb.

És ha már igaz történet meg a többiek, ha még nem láttad, akkor nézd meg a Hidden figures című filmet. Szerintem neked tetszeni fog :)

A hozzászólás linkje

Ma délelőtt én is letudtam a Ghost in the Shell-t. Nekem is tetszett annak ellenére hogy nem igazán fogott meg a sztori és a szereplők se jöttek be teljesen de Scarlett, a cybervilág és a zene feledtette valamennyire ama kellemetlenségeket. Úgyhogy kapott is tőlem a muvi egy 8-ast.

A hozzászólás linkje

Dunkirk:

Számomra nem egy egetrengető alkotás, de annyi szent, hogy érdemes megnézni. Sikerült találni egy egyedi narratívát, jó megoldások vannak benne, izgalmas is nem egy ponton, de nem avathatunk új királyt a háborús filmek közt. Talán egy all time top 10-be még így is beszuszakolható, szóval azért ajánlom mindenkinek, aki szokott szemezgetni a műfajból.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.